Main content

Himalaya Trekking

Veilig wandelen op hoogtes tot 5.500 meter met een topgids en een sherpa om je spullen te dragen. Klimvaardigheden heb je niet nodig om veilig te kunnen deelnemen, wel een goede conditie en gezondheid!

Je kunt bij Top of the World Reizen kiezen voor een gemakkelijke Himalaya trekking over goed begaanbare paden, een uitdagende trektocht tot boven de boomgrens of juist een pittige trekking met veel stijgen en dalen. Wij hebben de route zelf al gelopen en kunnen je daarom goed adviseren.

Tijdens het lopen geniet je van de ‘snow capped mountains’ en de unieke flora en fauna. Onderweg overnacht je in de best beschikbare locale lodges en/of we regelen een volledig geoutilleerd tentenkamp met alle voorzieningen.

We organiseren Himalaya trektochten in Nepal, Tibet en Darjeeling & Sikkim (India). Beleef dit indrukwekkende gebergte tijdens een trekking.

Himalaya trekkingen in Nepal, Tibet, Bhutan en Sikkim

De Himalaya is een machtige bergketen die de natuurlijke begrenzing vormt tussen het de hoogvlakten van het Tibetaans Plateau in het noorden en de riviervlaktes van Nepal, Sikkim en Bhutan in het zuiden. De totale lengte is 2.500 km en de breedte varieert tussen de 200 en 400 km.

Wil je een trekking maken door het prachtige Annapurna of Langtang gebergte? Naar Mount Everest basecamp in de Himalaya in Nepal of Upper Mustang? Wandelen tot maximaal 5.500 meter hoogte of zelfs daarboven? Bij Top of the World Reizen kan het.

Kies uit een van bovenstaande Nepal trektochten of laat ons een unieke reis op maat voor je samenstellen. Liever wat minder zwaar? Kies dan voor een Nepal rondreis of bv een trekking met rondreis.

Zelf een Nepal trekking samenstellen in 3 stappen

  1. Kies een trekking uit bovenstaande mogelijkheden
  2. Kies onder ‘Start uw reis’ een datum van vertrek en de groepsgrootte
  3. Verstuur je vrijblijvende aanvraag met eventuele extra vragen of opmerkingen en ontvangt meteen een eerste inschatting van de kosten.

We nemen vervolgens vrijblijvend contact met je op om het reisvoorstel helemaal naar wens te laten aansluiten bij de mogelijkheden.

Ruim 50 verschillende trekkingen!

Naast de trekkingen die we op onze website hebben gepubliceerd, bieden we een scala aan extra mogelijkheden. Neem met ons contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Nepal

Annapurna Basecamp lodge trekking
Annapurna Circuit (Thorong La)
Australian Camp trekking
Dhaulagiri Round camping trek
Dolpo Shey Gompa & Jomsom Camping trekking
Dorpatan trekking
Everest Basecamp lodge trekking
Everest 3 passen trekking
Ganesh Himal camping trek
Ganja La Langtang trekking
Ghorepani Poonhill trekking
Gokyo meren lodge trekking
Gosaikunde lodge trekking
Helambu lodge trekking
Humla Limi Valley trekking
Indigenous People trekking
Inner Dolpa trekking
Island Peak Summit
Jalala trekking
Jomsom Muktinath Gandaki trekking
Jumla Rara Dolpa trekking
Kanchen Junga Circuit Trek
Kanchen Junga Basecamp Camping Trek
Khaptad Rara Junla trekking
Khopra Ridge & Poonhill lodge trekking
Langtang lodge trekking
Langtang Ganga La camping trekking
Lower Dolpo trekking
Makalu Basecamp camping trekking
Manaslu Round trekking
Mardi Himal lodge trekking
Mera Peak Summit
Mohare Hill Community lodge trekking
Mount Saipal trekking
Mustang Kali Gandaki lodge trekking
Numbur Circuit camping trekking
Panchase trekking
Panch Pokhari trekking
Pikey Peak trekking
Rolwaling Tashi Lepcha camping trekking
Royal lodge trekking
Rupina La Pass camping trekking
Sikles Cultural lodge trekking
Tamang Heritage lodge trekking
Tilicho Lake & Thorong La trekking
Tsum Valley lodge trekking
Upper Mustang lodge trekking

Darjeeling & Sikkim (India)

Goecha La Trek
Rhododendron Trek
Dzongri Trek
Sandakphu Trek
Varsey Trek
Kanchenjunga Base Camp Trek
Kasturi Orar Round Trek
Singalila & Goecha La Trek
Dzongri Goecha La Trek
Green Lake Trek

Accommodaties trektocht

Tijdens de trektocht kiezen we altijd voor de best beschikbare locale guesthouses, lodges en teahouses. De trekking lodges zijn eenvoudig. De sanitaire voorzieningen zijn basic/primitief, maar je zult ongetwijfeld weten te genieten van de gastvrijheid en verzorging van A tot Z.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn meestal inbegrepen en je kunt zelf een keuze maken op basis van het menu. ’s Middags en ’s avond wordt er een warme maaltijd geserveerd met thee/koffie, inclusief voorgerecht (soep wordt aanbevolen). Met uitzondering van ‘toetjes’ (vaak een zakje poeder om met water een pudding van te maken) kan tijdens lodge trekkingen alles op het menu worden besteld, mits het wordt opgegeten en voorradig is. Je hoeft dus niet verplicht te eten ‘wat de pot schaft’. We sturen zo nodig een kok mee met extra proviand zoals verse groente en fruit om mee te helpen in de keuken en toezicht te houden op de kwaliteit.

Gecertificeerde Topgidsen

Top of the World Reizen staat voor een ethisch verantwoorde manier van reizen met gecertificeerde, goed verzekerde topgidsen, sherpa’s en porters. We kiezen onderweg altijd de beste lodges!

Géén rotsklimmen, wél wandeltochten

De Himalaya bevat meer dan 40 bergtoppen boven de 7000 meter hoogte en 9 toppen boven de 8000 meter waardoor dit unieke gebied zeer geliefd is bij bergwandelaars.

Waarom Top of the World Reizen?

Alle activiteiten, excursies, transfers, entreegelden en permits zijn inbegrepen bij Top of the World Reizen. Naast persoonlijke uitgaven (drankjes, fooien en souvenirs bijvoorbeeld) en een aantal maaltijden zijn er dus geen extra uitgaven tijdens de reis. Meer ervaren dankzij onze lokale kennis, maar zonder er meer voor te betalen!