Main content

Tibet Rondreizen & Mount Kailash Trekking

Tibet, het dak van de wereld

Tibet wordt gezien als ‘het dak van de wereld’ en is beroemd door het Potala paleis en Jokhang (Tsuglhakhang), de oudste boeddhistische tempel in Tibet. Lhasa biedt een variatie aan unieke heiligdommen die nog steeds kunnen worden bezocht.

Bijzonder is ook dat het Everest Basecamp aan Tibetaanse zijde kan worden bezocht zonder dat je er een eerst een trekking voor hoeft te maken zoals aan de Nepalese kant van de Mount Everest.

Vanwege de noodzakelijke acclimatisatie vooraf perfect te combineren met een Nepal trekking of verblijf in een Tibetaans klooster in Nepal.

Bewonder het Potala paleis in Lhasa

In Tibet bezoek je in Lhasa, de hoogste stad ter wereld, o.a. het legendarische Potala paleis en de meest beroemde kloosters.

Het Potala paleis in Lhasa was het winterpaleis van de dalai lama. Met zijn imposante trappen en hoge muren die zo’n 130 meter boven het omliggende dal uitsteekt, zal dit bezoek een ervaring zijn die je de rest van je leven bijblijft.

Bezoek Mount Everest Basecamp

Na een prachtige rit over ‘het dak van de wereld’ met je eigen gids en chauffeur sla je met een privé busje of 4 Wheel Drive sla vanuit Xegar de weg in – met vele bochten – naar het Mount Everest Basecamp. Laat op het Basecamp aan Tibetaanse zijde je voetstappen achter, maak een sprong in de lucht en geniet van het magnifieke uitzicht.

Tibet bezoeken?

Tibet tilt je uit boven je gewone leven en je doet nieuwe inspiratie op tijdens je reis. Genieten van een prachtige rondreis met of zonder trekking? Aangename temperaturen en mooi weer? Top of the World Reizen zorgt ervoor dat je vakantie perfect is geregeld!

Zelf je Tibet  reis samenstellen in 3 stappen

  1. Kies een reis uit bovenstaande mogelijkheden
  2. Kies onder ‘Start hier je reis’ een datum van vertrek en de  groepsgrootte
  3. Kies eventueel aanvullende bouwstenen en vul opmerkingen in om zo een unieke Tibet rondreis samen te stellen en een indicatie van de prijs te krijgen.

We nemen vervolgens contact met je op over de specifieke wensen voor je unieke vakantie in Tibet, 100% op maat.