Nepal Trekking: De tocht van de heldin & de held

Ontdek Nepal

Deze Nepal reis bestaat uit een pittige Himalaya trekking naar 'de andere kant van de wereld'. Je loopt het 'Annapurna Circuit'; qua natuur, cultuur en beleving 1 van de mooiste trektochten ter wereld!

De Thorong La Pas in het beroemde Annapurna reservaat is de hoogste bergpas ter wereld die je relatief makkelijk te voet kunt passeren en ligt op maar liefst 5.416 meter hoogte. Je hoeft dus geen 'bergbeklimmer' te zijn voor deze Himalaya trekking en juist dat maakt deze tocht zo uniek en bijzonder. Ervaar de heldin, de held in jezelf. Je bent het al; je hoeft haar of hem alleen nog maar naar boven te toveren!

Maak een privéreis of sluit aan bij een kleine groep (max. 12)
> Groepsreis met vertrekgarantie: 30 mrt - 22 apr 2018
> Verleng je reis met Vallei/Klooster: 30 mrt - 25 apr 2018

> Groepsreis met vertrekgarantie: 26 okt - 18 nov 2018
> Verleng je reis met Vallei/Klooster: 26 okt – 21 nov 2018

Sluit je aan bij de groepsreis?

Bovenstaande prijs is per persoon als je aansluit bij een groepsreis. Bekijk hier alle Nepal groepsreizen met vertrekgarantie.

Liever een privéreis?
Dan zijn de genoemde kosten al van toepassing vanaf 2 personen op basis van een 2- persoonskamer kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon.

Belangstelling? Klik rechtsboven op START en verstuur een vrijblijvende aanvraag.

Beste tijd van het jaar

JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEPT
OKT
NOV
DEC
 • +
v.a. € 1995
Per persoon
Lees Reiservaringen

Nepal Reis: De tocht van de heldin & de held

Reisduur: 24 reisdagen (22 dagen/21 nachten in Nepal), verlenging mogelijk met bijvoorbeeld 3 of 7 extra nachten

De 'tocht van de heldin & de held' is een Nepal reis met een pittige Himalaya trektocht door de Annapurna over de Thorong La Pas op 5.416 meter (Himalaya). 

 1. Vlucht naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal vanaf bijvoorbeeld Schiphol Amsterdam, Rotterdam Airport, Brussel International of Düsseldorf Airport.
 2. Aankomst op Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte), de luchthaven van Kathmandu. Welkom! Je wordt persoonlijk afgehaald door onze mensen en met de taxi naar een authentiek hotel gebracht in het rustige Swayambhu, een boeddhistische wijk aan de rand van Thamel. Afhankelijk van je aankomsttijd is er ‘s middags eventueel nog gelegenheid om door de straatjes van Thamel (de toeristische wijk) & Mandala Street te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu.
 3. Vandaag staat mede in het teken van voorbereidingen op je trektocht en is er gelegenheid om de laatste reisbenodigdheden te kopen. Alles is verkrijgbaar in Thamel, maar we gaan er wel vanuit dat je goed ingelopen wandelschoenen hebt meegenomen naar Nepal voor je trektocht! Old Kathmandu. Na een heerlijk ontbijt wandel je met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar het beroemde Swayambhunath, de ‘apen tempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat je al wandelend tijd hebt om te acclimatiseren en ‘te landen’. Nadat je de 365 traptreden omhoog bent gelopen, heb je een prachtig uitzicht over Kathmandu en zie je de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. ‘s Middags wandel je op je gemak met de gids naar ‘Old Kathmandu’ om de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar en de beroemde Annapurna Tempel. Je kunt je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een Ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag je gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Voorlopig laatste overnachting in het Vajra Hotel, jouw oase van rust in Kathmandu. (B)
 4. Trekking Dag 1. Veel reizigers laten wat achter in het hotel voor na de trektocht, zoals een schoon setje kleding en daarnaast alles wat het maximaal aantal kg’s overschrijdt dat je kunt laten drager door jouw porter tijdens de trekking. TIP: Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel (en eventueel weegschaal) bij de receptie en leg meteen apart wat je (eventueel) achter gaat laten. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor een prachtige rit van ongeveer 6 uur naar Besisahar voor de start van de trektocht. Je maakt na aankomst een korte wandeling van ca. 2 uur naar Bulbule (840 meter), dat naast de bruisende rivier ligt. Overnachting in guesthouse Bulbule. (B,D)
 5. Trekking Dag 2. Tijdens de trekking zijn alle maaltijden inbegrepen. In de middag en avond wordt er een warme, verse maaltijd voor je bereid (soep en een hoofdmaaltijd) en je kunt meestal kiezen uit een aantal mogelijkheden. Vandaag maak je met onze topgids een een pittige wandeling door de velden naar de prachtige vallei van Ghermuphant (930 meter). Overnachting in guesthouse Ghermuphant. (B,L,D)
 6. Trekking Dag 3. Vandaag voert de tocht je verder naar het dorpje Tal (1.700 meter), dat gelegen is aan de rivier de Marshyangdi. Overnachting in guesthouse Tal. (B,L,D)
 7. Trekking Dag 4. Je loopt naar Bagarchap (2.160 meter), een voormalig bolwerk van de Maoïsten tijdens de burgeroorlog die in 2006 werd beeïndigd. Overnachting in guesthouse in Bagarchap. (B,L,D)
 8. Trekking Dag 5. Het gaat behoorlijk stijl omhoog tijdens de prachtige tocht naar Chame (2.670 meter), een prachtig stadje dat geldt als centrum van het district. Overnachting in guesthouse Chame. (B,L,D)
 9. Trekking Dag 6. Naar het geheimzinnige Pisang op 3.200 meter. Als je op tijd aankomt, kun je in Upper Pisang het prachtige klooster bezoeken. Tijdens de wandeling omhoog naar dit eeuwenoude dorpje voel je aan het dalen van de temperaturen na het ondergaan van de zon dat de buitentemperatuur vannacht wel eens tot onder het nulpunt zou kunnen gaan zakken. Overnachting in guesthouse Lower Pisang. (B,L,D)
 10. Trekking Dag 7. De wandeling voert je naar het beroemde Manang (3.540 meter); een prachtige tocht van 5 uur tot boven de boomgrens. Overnachting in guesthouse Manang. (B,L,D)
 11. Trekking Dag 8. Acclimatisatiedag om aan de hoogte te wennen met de mogelijkheid om een klooster te bezoeken of een pittige klim te maken naar het prachtige Icelake (4.600 meter). Tweede overnachting in guesthouse Manang. (B,L,D)
 12. Trekking Dag 9. Geleidelijk stijgen naar het gehuchtje Lethar, een tocht ver boven de boomgrens naar 4.200 meter. Overnachting in guesthouse Lethar. (B,L,D)
 13. Trekking Dag 10. Wat een uitzicht! Eerst naar BASE CAMP (4.450 meter), dan HIGH CAMP op 4.850 meter hoogte. Overnachting in guesthouse in Thorong Phedi of High Camp. (B,L,D)
 14. Trekking Dag 11. Magnifieke tocht naar de hoogste bergpas ter wereld die je zonder te klimmen kunt belopen: de THORONG LA PAS op 5.416 meter. Wat een geweldig gevoel is dit! Na het bereiken van de pas volgt de zeer lange en intense afdaling naar het heilige Muktinath (3.710 meter). Gefeliciteerd! Jullie zijn aangekomen in Mustang, een nog authentiek deel van Nepal met een eigen koninkrijk, dat ook wel 'Klein-Tibet' wordt genoemd. De wandeling voert nu voor een deel door de diepste ‘canyon’ ter wereld, de heilige Kali Gandaki vallei. Links de Annapurna I en rechts de Dhaulagiri, 2 bergreuzen die hoger zijn dan 8.000 meter. En jij loopt daar tussen in! Overnachting in Muktinath. (B,L,D)
 15. Bezoek aan Multinath en Trekking Dag 12. Samen met de gids bezoek je in Muktinath het kloostercomplex dat door hindoes en boeddhisten als zeer heilig wordt beschouwd. Je kunt hier diverse rituelen meemaken en zelf beleven. Voel je uitgenodigd om - in overleg met je gids - jezelf te besprenkelen met het heilige water uit de beroemde 108 opeenvolgende kranen. Vervolgens is er een wandeling via het prachtige Mustang-dorpje Jarkoth (3.550 meter) naar Kagbeni, dat prachtig gelegen is aan de heilige Kali Gandaki rivier. 's Morgens kun je, als er voldoende tijd is, ook een bezoek brengen aan de Mustang-dorpjes Jhong (3,580 meter) en/of Purang (3,500 meter). Overnachting in guesthouse Kagbeni, dat gelegen is op 2.800 meter. (B,L,D)
 16. Trekking Dag 13. De laatste dag van deze pittige trektocht. Een ontspannen wandeling door de appelboomgaarden en langs de Kali Gandaki rivier van het middeleeuwse Kagbeni naar Jomsom (2.720 meter). Overnachting in guesthouse Jomsom. (B,L,D)
 17. Afsluiting Trekking, Dag 14. Vroege binnenlandse vlucht of busreis naar Pokhara (820 meter). Pokhara is beroemd door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Na aankomst kun je de gezellige straatjes aan het meer verkennen, een heerlijke warme douche nemen en/of genieten van een ayurvedische massage. ‘s Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in ‘Lakeside’, een wijk die direct gelegen is aan het prachtige meer van Pokhara. (B)
 18. Pokhara & omgeving. Maak een idyllisch boottochtje op het Fewa meer of een pittige wandeling naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het water ligt. Lekker uitrusten, genieten van het bijzondere Pokhara en een drankje aan de oever van het meer kan natuurlijk ook! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 19. Vandaag heb je voor het ontbijt de mogelijkheid om om samen met je gids de zonsopgang vanaf Sarangkot mee te maken en te genieten van het schitterende uitzicht over de Pokhara Vallei. Ook staat er een bezoek aan het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Pakdel’ op het programma. Laatste overnachting in Pokhara. (B)
 20. Na het vroege ontbijt reis je in ca. 6 uur weer terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Aan het einde van de middag kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu, een bezoek brengen aan Thamel of eten in de 'Garden of Dreams'. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 21. Ervaar de heiligdommen met de rituele lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, de Shiva-tempel en de ‘heilige mannen’. Je gids kan je alles vertellen over de gebruiken en geschiedenis van dit bijzondere domein, dat voor hindoes 1 van de meest heilige plekken is ter wereld en (bij leven) tenminste 1x moet zijn bezocht. Van de intensiteit van Pashupatinath ga je vervolgens naar de boeddhistische wijk Bouddha. Hier bezoek je Bouddhanath, de beroemde Tibetaanse stupa waar je de ‘kora’ (heilige rondgang) kunt lopen terwijl je - met de monniken - de gebedsmolens laat draaien. Na de lunch met uitzicht op het kleurrijke plein rondom de stupa volgt de transfer naar Bhaktapur. Overnachting in Bhaktapur. (B)
 22. Vandaag heb je volop tijd om deze wereldberoemde koningsstad verder te bezichtigen die in 2015 zwaar werd getroffen door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Er is naast het bezichtigen van de belangrijkste heiligdommen voldoende tijd om in je eigen tempo door de eeuwenoude straatjes te lopen en eventueel nog wat te winkelen. Overnachting in Bhaktapur. (B)
 23. Als je de 24-daagse reis hebt geboekt, word je ca. 4 uur voor vertrek opgehaald voor je terugvlucht naar huis (B). Bij een keuze voor de verlenging van je reis met 3 of 7 extra nachten neemt onze gids je na het ontbijt mee naar het Newari-dorpje Panauti. Vanaf de bazaar maak je vervolgens een prachtige wandeling van ca. 4 uur naar het Tibetaans-Boeddhistisch klooster. De bestemming ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Je verblijft in het gastenverblijf van het klooster dat opgericht werd door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jouw dagen op deze bijzondere plek zijn een unieke kans om het leven van de Tibetaans-Boeddhistische monnikken van heel dichtbij mee te maken. Eerste overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 24. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag!). Na het eenvoudige ontbijt heb je volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en te genieten van de unieke uitzichten op de Himalaya. Uiteraard breng je daarbij ook een bezoek aan de legendarische plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster (B,L,D) of weer thuis bij 24-daagse reis!
 25. Als je hebt gekozen voor de 27-daagse reis maak je, na het ‘chanten van de mantra’ en het ontbijt, een makkelijke wandeling met onze gids naar een unieke 'koninklijke bestemming'. Overnachting op de ‘koninklijke bestemming’, die je daarna nooit meer zult vergeten! (B). Laatste dag van je verblijf in het Tibetaans-Boeddhistisch klooster bij de 31-daagse reis. Na het ontbijt maak je een mooie wandeling in de schitterende omgeving van het klooster. Een wandeling naar het dorpje Balthali is slechts 1 van de vele mogelijkheden. ‘s Middags kun je met je gids een nieuwe wandeling maken in de idyllische omgeving van het klooster of aansluiten bij de middagrituelen (let op: schema kan wijzigen!). Derde overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 26. Heb je de 27-daagse reis geboekt? Afhankelijk van de vertrektijd is er nog ruimte om bijvoorbeeld nog wat te winkelen en door de oude straatjes te wandelen. Ongeveer 4 uur voor je terugvlucht word je opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (B). Prachtige wandeldag met je gids naar een nieuwe bestemming in de Kathmandu Vallei als je hebt gekozen voor de 31-daagse reis. Overnachting prima guesthouse. (B,L,D)
 27. Afsluitende wandeling met onze gids naar een unieke ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei als je hebt gekozen voor de 31-daagse reis. Overnachting op ‘koninklijke bestemming’ (B) of weer thuis bij 27-daagse reis!
 28. Waarschijnlijk word je al vroeg wakker door de vele belletjes en het straatleven dat op gang komt. Na het ontbijt is er volop tijd om de ongelofelijke pracht en unieke cultuur van de bevolking te beleven op de 'koninklijke bestemming'. Tweede overnachting op de ‘koninklijke bestemming’. (B)
 29. Vandaag heb je de mogelijkheid om in Patan (Lalitpur), samen met een local/gids, een persoonlijk bezoek te brengen aan de Kumari, de 'Levende Godin' en haar familie. Daarna heb je nog wat vrije tijd om te winkelen in de eeuwenoude straatjes en het beroemde Durbar Square te bezoeken. Na de transfer naar Kathmandu heb je nog wat vrije tijd voor bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session’ in Mandala Street of om nog wat te winkelen in 'Old Kathmandu'. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 30. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je bijvoorbeeld nog een bezoek brengen aan Thamel, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je vertrek naar huis word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de terugreis. (B)
 31. Aankomst op de luchthaven en weer thuis bij de 31-daagse reis!

B= Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Privéreis mogelijk

ja

Vertrek groepsreis

30 mrt 2018, 26 okt 2018

Reisduur

24 dagen, 27 dagen, 31 dagen

Comfort

met goede hotels, trekking lodges

Niveau

pittige trekking, uitdagend

1 persoonskamer tijdens je reis (+ € 295)

Op aanvraag is het mogelijk om een 1 persoonskamer te boeken tijdens deze reis.

3 extra nachten Nepal, 'Vallei Wandeling & Kloosterverblijf' (+ € 365)

 • Wandel met een gids naar een Tibetaans klooster in de Kathmandu Vallei om er vervolgens 2 nachten te verblijven.
 • Maak het 'chanten van de mantra' mee in de grote tempel en geniet van de prachtige natuur en authentieke dorpjes in de omgeving.
 • De 3e nacht verblijf je als verrassing op een koninklijke bestemming.
 • Alle maaltijden in het klooster inbegrepen. Uiteraard eet je samen met de monniken!
 1. Onze tip is om alleen het meest noodzakelijke mee te nemen naar het klooster. Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel bij de receptie en leg meteen apart wat je de volgende dag afgeeft bij de chauffeur om door hem/haar mee te laten nemen naar de 'koninklijke bestemming'. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor korte rit naar het authentieke Newari-dorpje Panauti. Vanaf de eeuwenoude bazaar maak je vervolgens een prachtige, lichte wandeling van ca. 4 uur naar het Tibetaans-Boeddhistisch klooster. Het klooster ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Je verblijft in het gastenverblijf van het klooster dat opgericht werd door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jouw dagen op deze bijzondere plek zijn een unieke kans om het leven van de Tibetaans-Boeddhistische monniken van heel dichtbij mee te maken. In overleg met ons (graag doorgeven voor vertrek naar Nepal) kun je er ook voor kiezen om helemaal naar het klooster te worden gebracht (zonder extra kosten). Er is een speciaal guesthouse voor gasten, maar je kunt er ook voor kiezen om in de slaapzaal (dormitory) te overnachten. Eerste overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (L,D)
 2. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene  getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt met de monniken heb je volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en te genieten van de unieke uitzichten op de Himalaya. Uiteraard breng je daarbij een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 3. Na het ‘chanten van de mantra’ en het ontbijt maak je een afsluitende wandeling met gids naar Kavre Bhanjyang. Van daaruit volgt een korte rit naar een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. In overleg kan er ook voor worden gekozen om direct vanaf het klooster naar de volgende bestemming te worden gebracht (zonder extra kosten). Geniet na aankomst van de unieke sfeer die je van ‘top tot teen’ kunt ervaren in de eeuwenoude straatjes en geniet van de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Overnachting op deze schitterende bestemming, die je daarna nooit meer zult vergeten! (B)
 4. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je nog wat winkelen rondom de koninklijke pleinen of 1 van de vele tempels bezoeken. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Is dit je laatste dag in Nepal? Dan word je ca. 4 uur voor je terugvlucht opgehaald en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens de reis (in het klooster onder voorbehoud).

De reissom is inclusief 7 maaltijden, al het vervoer, 2 overnachtingen in het gastenverblijf van het klooster, laatste overnachting in een goed hotel op de 'koninklijke bestemming', activiteiten, bagagevervoer, excursies, entreegelden en begeleiding door privégids.

7 extra nachten Nepal, 'Great Valley Walk & Klooster' (+ € 645)

Beleef het ritme van de monniken tijdens je unieke verblijf van 2 nachten in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster en wandel met een gids door de prachtige koningsvallei (Kathmandu Vallei). Uiteraard staat er ook een verrassing op het programma!

 1. Met onze gids vertrek je na het ontbijt vanuit het hotel met een taxi naar het authentieke Newari-dorpje Panauti. Vanaf de bazaar maak je vervolgens een prachtige, lichte wandeling van ca. 4 uur naar het Tibetaans-Boeddhistisch klooster. De bestemming ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Je verblijft in het gastenverblijf van het klooster dat opgericht werd door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jouw dagen op deze bijzondere plek zijn een unieke kans om het leven van een Tibetaans-Boeddhistische monnik van heel dichtbij mee te maken. In overleg kun je er ook voor kiezen om helemaal naar het klooster te worden gebracht (zonder extra kosten). Eerste overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 2. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt heb je volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en te genieten van de unieke uitzichten op de Himalaya. Uiteraard breng je daarbij ook een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D).
 3. Naast het bijwonen van de rituelen van de monniken kun je met onze gids nog een wandeling maken in de schitterende omgeving van het klooster. Een bezoek aan het dorpje Balthali is slechts 1 van de vele mogelijkheden. ‘s Middags kun je met je gids wandelen in de idyllische omgeving van het klooster of aansluiten bij de middagrituelen (let op: schema kan wijzigen!). Derde overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 4. Prachtige wandeling met gids naar een nieuwe, beroemde bestemming in de koningsvallei. Overnachting in goede accommodatie in de Kathmandu Vallei. (B,L)
 5. Afsluitende wandeling met gids naar een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. Optioneel kun je een gedeelte van de route ook te voet afleggen met onze gids. Overnachting op deze schitterende bestemming, die je daarna nooit meer zult vergeten! (B)
 6. Waarschijnlijk word je al vroeg wakker door de vele belletjes en het straatleven dat al voor zonsopgang langzaam op gang komt. Na het ontbijt is er volop tijd om de ongelofelijke pracht en unieke cultuur van de bevolking te beleven op de 'koninklijke bestemming'. Tweede overnachting op de 'koninklijke bestemming'. (B)
 7. Vandaag heb je de mogelijkheid om in Patan (Lalitpur), samen met een local/gids, een persoonlijk bezoek te brengen aan de Kumari, de 'Levende Godin' en haar familie. Daarna heb je nog wat vrije tijd om te winkelen in de eeuwenoude straatjes en het beroemde Durbar Square te bezoeken. Na de transfer naar Kathmandu heb je nog wat vrije tijd voor bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session’ in Mandala Street of om nog wat te winkelen in 'Old Kathmandu'. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 8. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je bijvoorbeeld nog een bezoek brengen aan Thamel, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je vertrek naar huis word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de terugreis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per nacht in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens de gehele reis.

De reissom is inclusief 14 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), 3 overnachtingen in het gastenverblijf van het klooster, 4 overnachtingen in goede accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden en begeleiding door gecertificeerde privégids.

5 extra nachten in Nepal, trekking 'Het land van Holi' (+ € 585)

Verleng je reis met 5 nachten, o.a. 4-daagse trekking/wandeltocht door 'het land van Holi' met verblijf in authentieke, eenvoudige lodges met basic voorzieningen aan de voet van de Himalaya!

 1. Trekking, dag 1. Start van de gemakkelijke wandeltocht 'Het land van Holi'. Deze 'hike' is zeer geliefd bij 'bird-watchers' door de ongelofelijke variatie aan vogels die je onderweg zult tegenkomen. Vanaf het vertrekpunt op 850 meter hoogte is het uitzicht op de meren meteen fantastisch! Je loopt met onze gids en porter in een rustig tempo in ca. 4 uur omhoog naar Thulakot op 1.400 meter. Overnachting in Thulakot of Shanti Maidan. (B,L,D)
 2. Trekking, dag 2. Je maakt een prachtige wandeling van in totaal 6 uur naar het liefelijke dorpje Lipyani, dat op een hoogte ligt van 1.090 meter. Tijdens de rustmomenten is er royaal de tijd om van de omgeving en de unieke biodiversiteit te genieten. Optioneel is het mogelijk om met de gids nog een uur verder te lopen naar Syaglung Kot. Overnachting in Lipyani of Syaglung Kot. (B,L,D)
 3. Trekking, dag 3. De wandeling voert je over bergpaden en door prachtige velden naar Chisopani op 1.262 meter, dat 'koud water' betekent. Ook vandaag zijn de uitzichten schitterend! Na een wandeling van ongeveer 4 uur arriveer je in een nieuwe wereld. Overnachting in Chisopani. (B,L,D)
 4. Trekking, dag 4. Prachtige wandeling van ca. 4 uur als afsluiting van de trektocht met idyllische uitzichten op het Begnas en Rupa Lake. Weer terug op de 'onbekende bestemming’ of transfer naar Pokhara. Overnachting 'onbekende bestemming' (B,L,D) of Pokhara. (B,L)
 5. Deze dag is beschikbaar om uit te rusten van de trekking. Je kunt op eigen gelegenheid nog een korte wandeling maken en/of gewoon simpelweg genieten van de prachtige uitzichten op de 'onbekende bestemming'. Ook als je verblijft in Pokhara zijn er volop mogelijkheden om deze dag naar eigen behoefte in te vullen. Overnachting 'onbekende bestemming' (B,L,D) of Pokhara. (B)
 6. Na het ontbijt afsluiting van dit prachtige programma. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Boek je deze verlenging als extra onderdeel van jouw reis? Dan wordt het programma naadloos ingepast voordat je terugkeert naar Kathmandu, zodat alles perfect op elkaar aansluit. Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens de gehele reis.

De kosten van deze bouwsteen zijn inclusief 12 (bij afsluiting in Pokhara) of 16 maaltijden, overnachtingen en dagwandelingen/trekking onder begeleiding van een gediplomeerde gids. Tijdens de trektocht zijn naast het bagagevervoer (porters/sherpa’s) alle vers bereide maaltijden inbegrepen.

1 extra nacht Nepal, 2 dagen Rafting SETI Rivier (+ € 175)

Verleng je reis met een prachtig en uniek rafting programma, inclusief topbegeleiding. Deze bouwsteen is ook geschikt voor reizigers die geen ervaring hebben met raften, maar toch een complete en veilige ‘white water experience’ willen beleven.

 1. Je rafting programma begint met een vroege rit naar Damauli. Vanuit Kathmandu is dit ca. 4 uur reizen en vanuit Pokhara 1,5 uur. De crew ontvangt je aan de oever van de rivier en na een briefing kan het avontuur echt beginnen! Je vaart samen met de crew in een rubberboot (= raft) door een gebied met prachtige natuur en schilderachtige dorpjes. Het water van de heilige SETI Khola heeft een aangename temperatuur. Nadat het tentenkamp aan de rivierbedding is opgezet en de zon langzaam is ondergegaan, geniet je van de prachtige sterrenhemel. Overnachting op het strand aan de oever van de rivier. (L,D)
 2. Na het ontbijt in idyllische sferen vervolg je jouw tocht over het glasheldere water, veilig op weg naar een jungle vol wilde dieren. Onderweg geniet je van terrasvormige rijstvelden en prachtige watervallen. Na de lunch, bij het eindpunt van het rafting programma in Gaighat, kun je in 3,5 uur naar Pokhara of 5 uur naar Kathmandu reizen. Wil je dit avontuur afsluiten met een verblijf aan de rand van de jungle? Vervolg dan het programma met een bezoek aan Chitwan National Park, een prachtig reservaat dat op slechts 1 uur rijden van Gaighat ligt. (B,L)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Raften is makkelijk in te voegen in je programma als je van Pokhara naar Kathmandu reist (of andersom) en zeer goed te combineren met een bezoek aan Chitwan National Park. Met dit onderdeel leg je een deel van de route naar Chitwan af door 32 km door de SETI Khola (khola = rivier) te raften in plaats van met de bus te reizen.

De reissom is inclusief 4 vers bereide maaltijden, begeleiding (voertaal: Engels), het binnenlandse vervoer, overnachting tentenkamp, activiteiten, materialen om je spullen veilig in op te bergen en permits. De gidsen zijn gecertificeerd volgens de internationale normen van Whitewater River Guiding, Swift Water Rescue en Wilderness First Aid.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde tent. Deze bouwsteen kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon en is het hele jaar te boeken. De beste tijd is van september tot december en van maart tot juni.

5 extra nachten Nepal, Mountain Bike Tour (+ € 560)

Verleng je reis met een mountain bike programma met topgids. Fiets vanuit Pokhara door de jungle, langs de rijstvelden en geniet van de unieke bio-diversiteit aan de voet van de Himalaya. De totale afstand die je fietst tijdens de Dag 1 & 2 is 68 km en de zwaarte is 'gemiddeld'. Tijdens Dag 3 en 4 is de totale afstand 60 km en is de zwaarte 'pittig'. 

 1. Dag 1. Start Mountain Bike Tour 'Leknath' met gids en overnachting aan de voet van de Himalaya. Vanuit Pokhara (lakeside) fiets je allereerst naar Bijayapur. Vervolgens via het prachtige Kaliksthan naar Begnas Tal (Tal = Lake). Overnachting aan het Begnas Lake. (L,D)
 2. Dag 2. Vanuit Begnas Tal met mountain bike en gids via Sobila naar Chhorepatan voor de lunch. Geniet van de fantastische uitzichten en unieke 'single tracks'. Overnachting in Pokhara. (B,L)
 3. Dag 3. Vandaag kun je op eigen gelegenheid (of met een gids) naar de World Peace Stupa wandelen die prachtig gelegen is op een heuvel aan de andere kant van het Fewa meer. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een dagje heerlijk te ontspannen, aan jou de keuze. Overnachting in Pokhara. (B)
 4. Dag 4. Start 2-daagse Mountain Bike Tour 'Dhampus' met gids. Intensieve dag die je van een hoogte van 827 meter tot een hoogte van 1.600 meters brengt met magnifieke uitzichten over de complete Himalaya range (Annapurna Himal). De route loopt via Kaski Kot naar Naudanda voor de lunchpauze. Daarna naar het schitterende Dhampus voor de overnachting. (B,L,D)
 5. Dag 5. Vandaag staat in het teken van afdalingen. Met je gids fiets je allereerst naar het prachtige Astam. Na de lunch op een geweldige plek bij de Upper Seti Rivier gaat het in rustig temp weer terug naar Pokhara. Overnachting in Pokhara. (B,L)
 6. Dag 6. Ontbijt en afsluiting van dit extra programma. (B)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens het complete programma.


Bovenstaande bouwstenen kun je toevoegen als je een reis wilt boeken.

De hoogtepunten en bijzonderheden van deze reis zijn:

 • Pittige trektocht van 2 weken met topgids, sherpa en porters om je bagage te dragen (maximaal 10 kg, de rest laat je achter in het hotel).
 • Het oversteken van de Thorong La Pas op 5.416 meter .
 • Afdaling naar het heilige Muktinath op 3.710 meter in Mustang.
 • Bezoek aan prachtige Mustang dorpjes en het middeleeuwse Kagbeni.
 • Wandeling door de diepste 'canyon' (‘bergkloof’) ter wereld, de heilige Kali Gandaki, waarbij je tussen 2 bergreuzen loopt van meer dan 8.000 meter hoog, Annuapurna I en Daulaghiri.

Bij keuze voor 3 extra nachten (27-daagse reis):

 • Verblijf 2 nachten als gast in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster op een legendarische plek in Nepal; je kunt het ‘chanten van de mantra’ en de rituelen meemaken met de monniken in de grote tempel.
 • Mogelijkheid om met een gediplomeerde gids prachtige wandelingen te maken door de Kathmandu vallei tijdens het kloosterverblijf.
 • Bezoek aan een schitterende ‘koninklijke bestemming’.
 • Goed om te weten: afhankelijk van de samenstelling van de groep vindt de verlenging plaats voor of na de trektocht.

Bij keuze voor 7 extra nachten (31-daagse reis):

 • Wandeling naar een extra bestemming in de Kathmandu Vallei ten opzichte van de 27-daagse reis.
 • Een extra nacht in het gastenverblijf (totaal 3 nachten) van het Tibetaans-Boeddhistisch klooster.
 • Een extra nacht op de 'koninklijke bestemming'.
 • Uniek bezoek aan de Kumari, de 'Levende Godin'.
Inclusief

De reissom is inclusief 46 vers bereide maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), accommodaties, begeleiding, begeleiding, trektocht, bagagevervoer tijdens de trektocht, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen, permits voor o.a. Annapurna Conservation Area. In Nepal heb je met uitzondering van een aantal maaltijden en drankjes nauwelijks extra kosten.

Hiermee in chronologische volgorde een overzicht van wat inclusief is bij de 24-daagse reis, zodat je exact weet waar je aan toe bent:

 • Luchthaventransfer van Kathmandu Tribhuvan Airport naar het hotel.
 • 2 Hotelovernachtingen in Kathmandu (wijk: Swayambhu), inclusief uitgebreid ontbijt. Je verblijft in het authentieke Vajra Hotel Kathmandu of een gelijkwaardig hotel.
 • Bezoek met privégids (voertaal: Engels) aan o.a. Thamel en Mandala Street.
 • Busreis van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier naar Besisahar.
 • 14-daagse trektocht door het Annapurna reservaat en over de Thorong La Pas, inclusief begeleiding een gelicenseerde topgids (voertaal: Engels) en sherpa’s/porters.
 • 13 Overnachtingen in guesthouses tijdens de trektocht.
 • Je bagage (max. 10 kg p.p.) wordt tijdens de wandeling/trekking gedragen door een goed verzekerde sherpa/porter.
 • Alle eenvoudige, smakelijke maaltijden tijdens deze trektocht zijn inbegrepen: uitgebreid ontbijt, warme lunch en avondeten met keuzevrijheid.
 • Vergunning om het wereldberoemde Annapurna reservaat in de Himalaya te doorkruisen.
 • Deelname aan het Trekkers Information System in Nepal. (TIMS).
 • Per jeep/bus naar Pokhara. Optioneel (extra kosten): Binnenlandse vlucht van Jomsom naar Pokhara.
 • Transfer van luchthaven of busstation naar hotel in de wijk ‘Lakeside’, gelegen aan het Fewameer in Pokhara.
 • 3 Hotelovernachtingen in Pokhara, inclusief ontbijt.
 • Rit van ca. 6 uur vanuit Pokhara terug naar Kathmandu.
 • 1 Hotelovernachting in Kathmandu (wijk: Swayambhu) inclusief uitgebreid ontbijt.
 • 2 Hotelovernachtingen in Bhaktapur inclusief uitgebreid ontbijt en entreegelden.
 • Alle overnachtingen tijdens de reis zijn op basis van een gedeelde kamer. Voor een 1 persoonskamer in Kathmandu geldt een toeslag.
 • Bezoek met een gelicenseerde privégids (voertaal: Engels) aan o.a. het hindoeïstische heiligdom Pashupatinath en het boeddhistische heiligdom Boudhanath, inclusief transfers en entreegelden.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor je terugvlucht.
 • Alle lokale belastingen en overige heffingen.
 • Inclusief: handling-, service- en administratiekosten per boeking
 • Inclusief: € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage STO-reisgarantie.
 • Alle lokale belastingen en overige heffingen.
 • De kosten voor het team dat je zal begeleiden zijn ook inclusief: vervoer, verblijfskosten, maaltijden en verzekering voor de gids/sherpa/porters tijdens o.a. trektochten, de lichte wandelingen en excursies in de Kathmandu Vallei.

Bij keuze voor 3 extra nachten (27-daagse reis):

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met onderweg bezichtiging van het Newari dorpje Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 2 Overnachtingen in Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan wijzigen).
 • Mogelijkheid om met een gids wandelingen te maken door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling met privégids/sherpa naar een ‘koninklijke bestemming’ in de koningsvallei.
 • 1 Overnachting op een unieke ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor je terugvlucht.

Bij keuze voor 7 extra nachten (31-daagse reis):

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met onderweg bezichtiging van het Newari dorpje  Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde privégids (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 3 Overnachtingen in Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan soms wijzigen).
 • Mogelijkheid om wandelingen te maken door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling met je gids naar een nieuwe bestemming in de koningsvallei.
 • 1 Overnachting in de Kathmandu Vallei, inclusief ontbijt.
 • Wandeling met privégids naar een ‘koninklijke bestemming’ in de koningsvallei.
 • 2 Overnachting op een unieke ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • Bezoek met een gids/local (voertaal: Engels) aan de Kumari, de 'Levende Godin' en haar familie.
 • Transfer naar Kathmandu.
 • 1 Hotelovernachtingen in Kathmandu (wijk: Swayambhu) inclusief uitgebreid ontbijt.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor je terugvlucht.

Extra onderdeel ‘voor wie wil’:

 • Vertrek-wandeling in Rotterdam-Kralingen voor je reis naar Nepal.
 • Terugkeer-wandeling in Rotterdam-Kralingen na de reis naar Nepal.
Exclusief

Optioneel:

 • Een 1-persoonskamer is mogelijk met een toeslag. Bij groepsreizen wordt meestal gekozen voor een gedeelde kamer (geen extra kosten).
 • Tijdens groepsreizen kan een eigen kamer tijdens de trekking niet worden gegarandeerd, wel bij privéreizen.
 • De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon.
 • Vervoer met taxi en comfortabele bus. Upgrade privéreizen: Toeslag voor vervoer met privé taxi gedurende de hele reis.

Reissom is exclusief:

 • Optioneel: Binnenlandse vlucht van Jomsom naar Pokhara: € 95,-
 • Vliegticket naar/van Kathmandu, de hoofdstad van Nepal
 • Visumkosten Nepal p.p. (vanaf € 25,- voor een verblijf in Nepal van 15 dagen en € 40,- voor 30 dagen)
 • Verzekeringen en persoonlijke uitgaven
 • Drankjes, fooien en souvenirs

Laat je vliegticket door ons regelen!
Op verzoek sturen we je een vrijblijvende offerte voor je heen- en terugvlucht. We bieden je de mogelijkheid vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf of een andere luchthaven te vertrekken en werken samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways en KLM.

Top of the World Reizen zorgt ervoor dat alles perfect op elkaar aansluit. Dat is niet alleen handig maar ook heel praktisch als er bijvoorbeeld wijzigingen zijn in het vluchtschema. Voor zover mogelijk houden we rekening met je maaltijdvoorkeur en stoelkeuze. Bij het boeken van vluchten is er sprake van ‘reisbemiddeling’. De voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij zijn van toepassing.

Download PDF

Start hier je reis

 'Deze magnifieke tocht maakte ik voor het eerst in december 2007, niet de beste maand omdat de beroemde Thorong La Pas door sneeuwval gesloten kan zijn. Het werd een reis die ik voor altijd met me mee zal dragen!' Thomas

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of bel +31 (0) 6 4375 1211

top of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizen