Nepal Trekking, De tocht van de heldin & de held

Ontdek Nepal

Deze Nepal reis bestaat uit een intense trektocht naar 'de andere kant van de wereld'. Je loopt het 'Annapurna Circuit'; 1 van de mooiste wandelingen in de Himalaya die je kunt maken!

De Thorong La Pas in het beroemde Annapurna reservaat is de hoogste pas ter wereld die je te voet kunt passeren en ligt maar liefst op 5.416 meter hoogte. Je hoeft dus geen 'bergbeklimmer' te zijn voor deze reis en juist dat maakt deze tocht zo uniek en bijzonder. Ervaar de heldin, de held in jezelf. Je bent het al; je hoeft haar of hem alleen nog maar naar boven te toveren!

Reisduur: 24 dagen (22 dagen/21 nachten in Nepal), verlenging mogelijk met bijv. 3 extra nachten

Maak een privéreis of sluit aan bij een kleine groep (maximaal 12)
> Groepsreis met vertrekgarantie: 22 okt - 14 nov 2017
> Verleng je reis met Valley Walk/Klooster: 22 okt – 17 nov 2017

> Groepsreis met vertrekgarantie: 30 mrt - 22 apr 2018
> Verleng je reis met Valley Walk/Klooster: 30 mrt - 25 apr 2018

Sluit je aan bij een groepsreis?
Bovenstaande prijs is per persoon als je aansluit bij een groepsreis. Bij groepsreizen is ongeveer twee derde van de deelnemers 'alleengaand'. Meestal wordt er gekozen voor een gedeelde kamer (geen extra kosten). Een eigen kamer in Kathmandu is mogelijk met een toeslag.

Wil je liever een privéreis?
Dan zijn de genoemde kosten vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon.

Belangstelling? Klik rechtsboven op START en verstuur een vrijblijvende aanvraag.

De reissom is inclusief 48 vers bereide maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), accommodaties, begeleiding, begeleiding, trektocht, bagagevervoer tijdens de trektocht, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen, permits voor o.a. Annapurna Conservation Area. In Nepal heb je met uitzondering van een aantal maaltijden en drankjes nauwelijks extra kosten.

Beste tijd van het jaar

JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEPT
OKT
NOV
DEC
 • +
v.a. € 1960
Per persoon
Lees Reiservaringen

Nepal Reis: De tocht van de heldin & de held, totaal 24 dagen (22 dagen/21 nachten in Nepal)
Keuze uit 24, 27 of 31 dagen!

De 'tocht van de heldin & de held' is een Nepal reis met een pittige trektocht door de Annapurna over de Thorong La Pas op 5.416 meter (Himalaya). Zonder twijfel is deze reis qua natuur, cultuur en beleving 1 van de mooiste tochten ter wereld!

 1. Vlucht naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal vanaf bijvoorbeeld Schiphol Amsterdam, Rotterdam Airport, Brussel International of Düsseldorf Airport.
 2. Aankomst op Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte), de luchthaven van Kathmandu. Welkom! Je wordt persoonlijk afgehaald door onze mensen en met de taxi naar een authentiek hotel gebracht in het rustige Swayambhu, een boeddhistische wijk aan de rand van Thamel. Afhankelijk van je aankomsttijd is er ‘s middags eventueel nog gelegenheid om door de straatjes van Thamel (de toeristische wijk) & Mandala Street te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu.
 3. Vandaag staat in het teken van voorbereiding op je trektocht. Je brengt met een gids een bezoek aan Thamel & Mandala Street waar je door de kleurrijke straatjes kunt rondstruinen en eventueel nog de laatste reisbenodigdheden kunt kopen. Overnachting in Vajra Hotel. (B)
 4. Trekking Dag 1. Prachtige rit van ongeveer 6 uur naar Besisahar voor de start van de trektocht. Je maakt nog een korte wandeling van ca. 2 uur naar Bulbule (840 meter), dat naast een rivier ligt. Overnachting in guesthouse Bulbule. (B,D)
 5. Trekking Dag 2. Pittige wandeling door de velden naar de vallei van Ghermuphant (930 meter). Overnachting in guesthouse Ghermuphant. (B,L,D)
 6. Trekking Dag 3. Vandaag voert de tocht je verder naar het uitgestorven dorpje Tal (1.700 meter), gelegen aan de rivier de Marshyangdi. Overnachting in guesthouse Tal. (B,L,D)
 7. Trekking Dag 4. Je loopt naar Bagarchap (2.160 meter), een voormalig bolwerk van de Maoïsten. Overnachting in guesthouse in Bagarchap. (B,L,D)
 8. Trekking Dag 5. Vandaag gaat het behoorlijk stijl omhoog tijdens de prachtige tocht naar het onvergetelijke Chame (2.670 meter), het centrum van het district. Overnachting in guesthouse Chame. (B,L,D)
 9. Trekking Dag 6. Naar het geheimzinnige Pisang op 3.200 meter. Als je op tijd aankomt, kun je in Upper Pisang het prachtige klooster bezoeken. Tijdens de wandeling omhoog naar dit eeuwenoude dorpje voel je aan het dalen van de temperaturen na het ondergaan van de zon dat de buitentemperatuur vanavond wel eens tot onder het nulpunt zou kunnen gaan zakken. Overnachting in guesthouse Lower Pisang. (B,L,D)
 10. Trekking Dag 7. De wandeling voert je naar het beroemde Manang (3.540 meter); een prachtige tocht van 5 uur tot boven de boomgrens. Overnachting in guesthouse Manang. (B,L,D)
 11. Trekking Dag 8. Acclimatisatiedag om aan de hoogte te wennen met de mogelijkheid om een klooster te bezoeken of een pittige tocht te maken naar het prachtige Icelake (4.600 meter). Tweede overnachting in guesthouse Manang. (B,L,D)
 12. Trekking Dag 9. Geleidelijk stijgen naar het gehucht Lethar, een tocht ver boven de boomgrens naar 4.200 meter. Overnachting in guesthouse Lethar. (B,L,D)
 13. Trekking Dag 10. Wat een uitzicht! Eerst naar BASE CAMP (4.450 meter), dan HIGH CAMP op 4.850 meter hoogte. Overnachting in guesthouse in Thorong Phedi of High Camp. (B,L,D)
 14. Trekking Dag 11. Magnifieke tocht naar de hoogste bergpas ter wereld die je zonder te klimmen kunt belopen: de THORONG LA PAS op  5.416 meter. Wat een geweldig gevoel is dit! Na het bereiken van de pas volgt de intense afdaling naar het heilige Muktinath (3.710 meter). Overnachting in Muktinath. (B,L,D)
 15. Exploratie Dag, Dag 12. Samen met de gids bezoek je in Muktinath het kloostercomplex dat door hindoes en boeddhisten als zeer heilig wordt beschouwd. Je kunt hier diverse rituelen meemaken en zelf beleven. Voel je uitgenodigd om - in overleg met je gids - jezelf te besprenkelen met het heilige water uit de beroemde 108 opeenvolgende kranen. Vervolgens is er een wandeling via het prachtige Mustang-dorpje Jarkoth (3.550 meter) naar Kagbeni, dat prachtig gelegen is aan de heilige Kali Gandaki rivier. 's Morgens kun je, als er voldoende tijd is, ook een bezoek brengen aan de Mustang-dorpjes Jhong (3,580 meter) en/of Purang (3,500 meter). Overnachting in guesthouse Kagbeni, dat gelegen is op 2.800 meter. (B,L,D)
 16. Trekking Dag 13. De laatste dag alweer van deze pittige trektocht. Een ontspannen wandeling door de appelboomgaarden en langs de Kali Gandaki rivier van het middeleeuwse Kagbeni naar Jomosom (2.720 meter). Overnachting in guesthouse Jomosom. (B,L,D)
 17. Afsluiting Trekking, Dag 14. Vroege binnenlandse vlucht of busreis naar Pokhara (820 meter). Na aankomst in Pokhara kun je - na een heerlijke warme douche - de gezellige straatjes aan het meer verkennen, een wandelingetje maken of genieten van een ayurvedische massage. ‘s Avonds zal het je weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in ‘Lakeside’, een wijk die direct gelegen is aan het prachtige meer van Pokhara. (B)
 18. Verken op eigen gelegenheid de gezellige straatjes aan de ‘lakeside’ of maak een boottochtje, eventueel in combinatie met een wandeling naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het meer ligt. Ook een bezoek aan Sarangkot voor het schitterende uitzicht en/of het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Pakdel’ behoren tot de mogelijkheden. Lekker uitrusten aan het Fewa meer, een heerlijke ayurvedische massage of helemaal niets doen kan natuurlijk ook! Laatste overnachting in Butterfly Lodge, Pokhara. (B)
 19. Na de middag volgt de transfer naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Je maakt met je gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en geniet van adembenemende flora & fauna! De ‘homestay’ is van een aardige, plaatselijke familie en is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het dak van deze comfortabele ‘homestay’ zul je waarschijnlijk nooit meer krijgen! Overnachting in comfortabele ecolodge op de ‘onbekende bestemming’. (B,D)
 20. Local Community Day. Prachtige 'jungle walk' met lokale gids (voertaal: 'handen en voeten') om volop te genieten van de unieke biodiversiteit in dit gebied. Vanaf het meer wandel je met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kunnen je een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de prachtige Deurali tempel en een kleinschalig project. Laatste overnachting in comfortabele ecolodge op de 'onbekende bestemming'. (B,L,D)
 21. Na het afscheid van ‘Shangri-La’ reis je in ca. 6 uur weer terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Aan het einde van de middag kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu, een bezoek brengen aan Thamel of eten in de 'Garden of Dreams'. Overnachting in Vajra Hotel in Kathmandu. (B)
 22. Ervaar de heiligdommen met de lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, de Shiva-tempel en de ‘heilige mannen’. Je privégids kan je alles vertellen over de gebruiken en geschiedenis van dit heiligdom. Daarna bezoek je de Tibetaanse stupa in het boeddhistische Bouddhanath, waar je de kora kunt lopen terwijl je de gebedsmolens laat draaien. Overnachting in Vajra Hotel. (B)
 23. Als je de 24-daagse reis hebt geboekt, word je ca. 4 uur voor vertrek opgehaald voor je terugvlucht naar huis (B). Bij een keuze voor de verlenging met 3 of 7 dagen neemt onze gids je na het ontbijt mee naar het Newari-dorpje Panauti. Vanaf de bazaar maak je vervolgens een prachtige, lichte wandeling van ca. 4 uur naar het Tibetaans-Boeddhistisch klooster, dat op een legendarische plek ligt in de hart van de koningsvallei. Eerste overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 24. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag!). Na het ontbijt heb je volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken en te genieten van de unieke uitzichten op de Himalaya. Uiteraard breng je daarbij ook een bezoek aan de legendarische plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster (B,L,D) of weer thuis bij 24-daagse reis!
 25. Als je hebt gekozen voor de 27-daagse reis maak je een wandeling met onze gids naar een 'koninklijke bestemming'. Overnachting op de ‘koninklijke bestemming’ (B). Laatste dag van je verblijf in het Tibetaans-Boeddhistisch klooster bij de 31-daagse reis. Na het ontbijt maak je een mooie wandeling in de schitterende omgeving van het klooster. Een wandeling naar het dorpje Balthali is slechts 1 van de vele mogelijkheden. Derde overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 26. Heb je de 27-daagse reis geboekt? Afhankelijk van de vertrektijd is er nog ruimte om bijvoorbeeld nog wat te winkelen en door de oude straatjes te wandelen. Ongeveer 4 uur voor je terugvlucht word je opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (B). Prachtige wandeldag met gids/sherpa naar een nieuwe bestemming als je hebt gekozen voor de 31-daagse reis. Overnachting op een nieuwe bestemming in de Kathmandu Vallei. (B,L,D)
 27. Wandeling met gids naar een unieke ‘koninklijke bestemming’ bij de 31-daagse reis. Overnachting op ‘koninklijke bestemming’ (B) of weer thuis bij 27-daagse reis!
 28. Ervaar de pracht van de 'koninklijke bestemming'. Transfer naar Kathmandu en overnachting in Vajra Hotel. (B,L)
 29. Vandaag heb je de mogelijkheid om samen met een local een persoonlijk bezoek te brengen aan de Kumari, de 'Levende Godin' en haar familie. Daarna vrije tijd voor bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session’ of om nog wat te winkelen in de eeuwenoude straatjes van 'Old Kathmandu'. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 30. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu. luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je terugvlucht word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. (B)
 31. Aankomst op de luchthaven en weer thuis bij de 31-daagse reis!

B= Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Als je kiest voor de 3- of 7-daagse verlenging (27-daagse reis):
Dit onderdeel van de reis vindt plaats voor of na de trektocht, afhankelijk van de samenstelling van je groep.

Privéreis mogelijk

ja

Vertrek groepsreis

22 okt 2017, 30 maart 2018

Reisduur

24 dagen, 27 dagen, 31 dagen

Comfort

goede hotels, trekking lodges

Fysieke belasting

uitdagend

Vertrekgarantie

ja

3 extra nachten Nepal, 'Valley Walk' (+ € 395)

Maak met een privégids een prachtige 3-daagse wandeling door de koningsvallei. Je overnacht op prima locaties en alle activiteiten/entreegelden zijn inbegrepen.

 1. Je wordt opgehaald door je gids van je hotel in Kathmandu en door de taxi afgezet in het liefelijke Newari-dorpje Panauti. Start van je 3-daagse wandeling door de Kathmandu Vallei, ook wel koningsvallei genoemd. Naast de gids gaat er een porter/sherpa mee om maximaal 8 kg bagage te dragen (de rest kun je zonder kosten achter laten in je hotel). Lunch op een legendarische plek in de vallei en overnachting in Dhulikhel. (B)
 2. Je maakt met je gids een pittige wandeling omhoog naar Nagarkot, een beroemde in de Kathmandu Vallei. Overnachting in Nagarkot. (B)
 3. Afdaling te voet naar een 'koninklijke bestemming' waar je de sfeer nog kunt proeven van het oude koninkrijk onder de Malla's. Overnachting op deze bestemming in de Kathmandu Vallei. (B)
 4. Nadat je bent uitgecheckt van het hotel brengt de taxi je weer terug naar Kathmandu of naar de luchthaven van Kathmandu. (B)

B = Breakfast/ontbijt inbegrepen, L = Lunch inbegrepen, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens de gehele reis.

De reissom is inclusief 4 maaltijden, al het vervoer, 3 overnachtingen in goede hotelaccommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden en begeleiding door privégids.

3 extra nachten Nepal, 'Valley Walk & Kloosterverblijf' (+ € 335)

Wandel met een gids naar een klooster in de Kathmandu Vallei om er vervolgens 2 nachten te verblijven. Ervaar het 'chanten van de mantra' en geniet van de prachtige natuur en authentieke dorpjes in de omgeving. De 3e nacht verblijf je als verrassing op een koninklijke bestemming. Alle maaltijden in het klooster inbegrepen. Je wordt gehaald en gebracht!

 1. Na het ontbijt neemt onze gids je mee voor een prachtige wandeling van ca. 4 uur vanuit Panauti naar een Tibetaans klooster in de Kathmandu Vallei (Nepal). Eerste overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 2. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren. Na het ontbijt kun je een heerlijke wandeling maken in de schitterende omgeving van het klooster dat op een hoogte ligt van 1.750 meter. Tweede overnachting in het klooster. (B,L,D)
 3. Met de gids maak je een wandeling naar een unieke 'koninklijke bestemming'. Overnachting op de ‘koninklijke bestemming’. (B)
 4. Bezichtiging van deze unieke locatie in de geschiedenis van de Newari. Je wordt tijdig opgehaald en door een taxi naar de luchthaven gebracht gebracht voor je terugvlucht naar huis of voor het vervolg van je programma. (B) 

B = Breakfast/ontbijt inbegrepen, L = Lunch inbegrepen, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens de reis (in het klooster onder voorbehoud).

De reissom is inclusief 7 maaltijden, al het vervoer, 2 overnachtingen in het gastenverblijf van het klooster, 1 overnachting in een goede hotelaccommodatie, activiteiten, excursies, entreegelden en begeleiding door privégids.

7 extra nachten Nepal, 'Great Valley Walk & Klooster' (+ € 645)

Beleef het ritme van de monniken tijdens je unieke verblijf van 2 nachten in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster en wandel met een gids door de prachtige koningsvallei (Kathmandu Vallei). Uiteraard staat er ook een verrassing op het programma!

 1. Met onze gids vertrek je na het ontbijt vanuit het hotel met een taxi naar het authentieke Newari-dorpje Panauti. Vanaf de bazaar maak je vervolgens een prachtige, lichte wandeling van ca. 4 uur naar het Tibetaans-Boeddhistisch klooster. De bestemming ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Je verblijft in het gastenverblijf van het klooster dat opgericht werd door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jouw dagen op deze bijzondere plek zijn een unieke kans om het leven van een Tibetaans-Boeddhistische monnik van heel dichtbij mee te maken. In overleg kun je er ook voor kiezen om helemaal naar het klooster te worden gebracht (zonder extra kosten). Eerste overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 2. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt heb je volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en te genieten van de unieke uitzichten op de Himalaya. Uiteraard breng je daarbij ook een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D).
 3. Naast het bijwonen van de rituelen van de monniken kun je met onze gids nog een wandeling maken in de schitterende omgeving van het klooster. Een bezoek aan het dorpje Balthali is slechts 1 van de vele mogelijkheden. ‘s Middags kun je met je gids wandelen in de idyllische omgeving van het klooster of aansluiten bij de middagrituelen (let op: schema kan wijzigen!). Derde overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 4. Prachtige wandeling met gids naar een nieuwe, beroemde bestemming in de koningsvallei. Overnachting in goede accommodatie in de Kathmandu Vallei. (B,L)
 5. Afsluitende wandeling met gids naar een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. Optioneel kun je een gedeelte van de route ook te voet afleggen met onze gids. Overnachting op deze schitterende bestemming, die je daarna nooit meer zult vergeten! (B)
 6. Waarschijnlijk word je al vroeg wakker door de vele belletjes en het straatleven dat al voor zonsopgang langzaam op gang komt. Na het ontbijt is er volop tijd om de ongelofelijke pracht en unieke cultuur van de bevolking te beleven op de 'koninklijke bestemming'. Transfer naar Kathmandu en overnachting in Vajra Hotel. (B)
 7. Vandaag heb je de mogelijkheid om in koningsstad Patan, samen met een local/gids, een persoonlijk bezoek te brengen aan de Kumari, de 'Levende Godin' en haar familie. Daarna heb je nog wat vrije tijd om te winkelen in de eeuwenoude straatjes en het beroemde Durbar Square te bezoeken. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 8. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je bijvoorbeeld nog een bezoek brengen aan Thamel, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je vertrek naar huis word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de terugreis. (B)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per nacht in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens de gehele reis.

De reissom is inclusief 14 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), 3 overnachtingen in het gastenverblijf van het klooster, 4 overnachtingen in goede hotelaccommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden en begeleiding door privégids.

1 persoonskamer tijdens je reis (+ € 295)

Op aanvraag is het mogelijk om een 1 persoonskamer te boeken tijdens deze reis.


Bovenstaande bouwstenen kun je toevoegen als je een reis wilt boeken.

De hoogtepunten en bijzonderheden van deze reis zijn:

 • Pittige trektocht van 2 weken met topgids, sherpa en porters om je bagage te dragen.
 • Het oversteken van de Thorong La Pas op 5.416 meter.
 • Afdaling naar het heilige Muktinath op 3.710 meter in Mustang.
 • Bezoek aan prachtige Mustang dorpjes en het middeleeuwse Kagbeni.
 • Wandeling door de diepste 'canyon' (‘bergkloof’) ter wereld, de heilige Kali Gandaki, waarbij je tussen 2 bergreuzen loopt van meer dan 8.000 meter hoog, Annuapurna I en Daulaghiri.
 • Schitterend verblijf aan de voet van de Himalaya op de 'onbekende bestemming’.

Als je kiest voor de 3 extra nachten (27-daagse reis):

 • Verblijf 2 nachten als gast in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster op een legendarische plek in Nepal; je kunt het ‘chanten van de mantra’ en de rituelen meemaken met de monniken in de grote tempel.
 • Mogelijkheid om met een gediplomeerde gids prachtige wandelingen te maken door de Kathmandu vallei tijdens het kloosterverblijf.
 • Bezoek aan een schitterende ‘koninklijke bestemming’.
 • Goed om te weten: afhankelijk van de samenstelling van de groep vindt de verlenging plaats voor of na de trektocht.

Als je kiest voor de 7 extra nachten (31-daagse reis):

 • Wandeling naar een extra bestemming in de Kathmandu Vallei ten opzichte van de 27-daagse reis.
 • Een extra nacht in het gastenverblijf (totaal 3 nachten) van het Tibetaans-Boeddhistisch klooster.
 • Uniek bezoek aan de Kumari, de 'Levende Godin'.
Inclusief

In de reissom zijn alle activiteiten, excursies en entreegelden inbegrepen.

Hiermee in chronologische volgorde een overzicht van wat inclusief is bij de 24-daagse reis, zodat je exact weet waar je aan toe bent:

 • Luchthaventransfer van Kathmandu Tribhuvan Airport naar het hotel.
 • 2 Hotelovernachtingen in Kathmandu (wijk: Swayambhu), inclusief uitgebreid ontbijt. Je verblijft in het authentieke Vajra Hotel in Kathmandu of een gelijkwaardig hotel.
 • Bezoek met privégids (voertaal: Engels) aan o.a. Thamel en Mandala Street.
 • Busreis van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier naar Besisahar.
 • 14-daagse trektocht door het Annapurna reservaat en over de Thorong La Pas, inclusief begeleiding een gelicenseerde topgids (voertaal: Engels) en sherpa’s/porters.
 • 13 Overnachtingen in guesthouses tijdens de trektocht.
 • Je bagage (max. 10 kg p.p.) wordt tijdens de wandeling/trekking gedragen door een goed verzekerde sherpa/porter.
 • Alle eenvoudige, smakelijke maaltijden tijdens deze trektocht zijn inbegrepen: uitgebreid ontbijt, warme lunch en avondeten met keuzevrijheid.
 • Vergunning om het wereldberoemde Annapurna reservaat in de Himalaya te doorkruisen.
 • Deelname aan het Trekkers Information System in Nepal. (TIMS).
 • Per jeep/bus naar Pokhara. Optioneel (extra kosten): Binnenlandse vlucht van Jomosom naar Pokhara.
 • Transfer van luchthaven of busstation naar hotel in de wijk ‘Lakeside’, gelegen aan het Fewameer in Pokhara.
 • 2 Hotelovernachtingen in Pokhara, inclusief ontbijt.
 • Transfer naar de 'onbekende bestemming’ aan de voet van de Himalaya. Deze plek is een paradijs qua flora & fauna!
 • ‘Jungle walk' met lokale gids/local (voertaal: 'handen en voeten') op de 'onbekende bestemming’.
 • 2 Prima overnachtingen in comfortabel eco-lodge op de 'onbekende bestemming’, inclusief alle smakelijke en vers bereide maaltijden.
 • Busreis van ca. 6 uur vanuit Pokhara terug naar Kathmandu.
 • 2 Hotelovernachtingen in Kathmandu (wijk: Swayambhu) inclusief uitgebreid ontbijt.
 • Alle overnachtingen tijdens de reis zijn op basis van een gedeelde kamer. Voor een 1 persoonskamer in Kathmandu geldt een toeslag.
 • Bezoek met een gelicenseerde privégids (voertaal: Engels) aan o.a. het hindoeïstische heiligdom Pashupatinath en het boeddhistische heiligdom Boudhanath, inclusief transfers en entreegelden.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor je terugvlucht.
 • Alle lokale belastingen en overige heffingen.
 • De kosten voor het team dat je zal begeleiden zijn ook inclusief: vervoer, verblijfskosten, maaltijden en verzekering voor de gids/sherpa/porters tijdens o.a. trektochten, de lichte wandelingen en excursies in de Kathmandu Vallei.

Als je kiest voor de 3 extra nachten (27-daagse reis):

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met onderweg bezichtiging van het Newari dorpje Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids/sherpa (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 2 Overnachtingen in Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan soms wijzigen).
 • Mogelijkheid om met een gids wandelingen te maken door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling met privégids/sherpa naar een ‘koninklijke bestemming’ in de koningsvallei.
 • 1 Overnachting op ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor je terugvlucht.
 • Afhankelijk van de samenstelling van de groep vindt deze verlenging plaats voor of na de trektocht.

Als je kiest voor de 7 extra nachten (31-daagse reis):

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met onderweg bezichtiging van het Newari dorpje  Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids/sherpa (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 3 Overnachtingen in Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan soms wijzigen).
 • Mogelijkheid om wandelingen te maken door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling met privégids/sherpa naar een nieuwe bestemming in de koningsvallei.
 • 1 Overnachting bestemming in de Kathmandu Vallei, inclusief ontbijt.
 • Wandeling met privégids/sherpa naar een ‘koninklijke bestemming’ in de koningsvallei.
 • 1 Overnachting ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • Transfer naar Kathmandu.
 • 2 Hotelovernachtingen in Kathmandu (wijk: Swayambhu) inclusief uitgebreid ontbijt.
 • Transfer en bezoek met een gids/local (voertaal: Engels) aan de Kumari, de 'Levende Godin' en haar familie.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor je terugvlucht.

Extra onderdeel ‘voor wie wil’:

 • Vertrek-wandeling in Rotterdam-Kralingen voor je reis naar Nepal.
 • Terugkeer-wandeling in Rotterdam-Kralingen na de reis naar Nepal.
Exclusief

Optioneel:

Toeslag 1-persoonskamer in Kathmandu en Pokhara: € 295,- (groepsreis).
De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer tijdens de gehele reis. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 35,- per dag in Nepal.

Reissom is exclusief:

 • Optioneel: Binnenlandse vlucht van Jomosom naar Pokhara: € 95,- (incl. boekingskosten)
 • Vliegticket Kathmandu (Nepal)
 • € 20,- handling-, service- en administratiekosten p.p.
 • Visumkosten Nepal p.p. (vanaf € 25,- voor een verblijf in Nepal van 15 dagen en € 40,- voor 30 dagen)
 • € 15,- wettelijk verplichte STO-reisgarantie per boeking
 • Verzekeringen en persoonlijke uitgaven
 • Drankjes, fooien en souvenirs
 • Eventuele kosten bij uitzonderlijke omstandigheden zoals stakingen, gezondheidsproblemen en natuurrampen zijn extra.

Laat je vliegticket door ons regelen!
Op verzoek sturen we je een vrijblijvende offerte voor je heen- en terugvlucht. We bieden je de mogelijkheid vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf of een andere luchthaven te vertrekken en werken samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways en KLM.

Top of the World Reizen zorgt ervoor dat alles perfect op elkaar aansluit. Dat is niet alleen handig maar ook heel praktisch als er bijvoorbeeld wijzigingen zijn in het vluchtschema. Voor zover mogelijk houden we rekening met je maaltijdvoorkeur en stoelkeuze. Bij het boeken van vluchten is er formeel sprake van ‘reisbemiddeling’. De voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij zijn van toepassing.

Download PDF

Start hier je reis

 'Deze magnifieke tocht maakte ik voor het eerst in december 2007. December is niet de meest voor de hand liggende maand omdat het dan erg koud is en de beroemde Thorong La door sneeuwval gesloten kan zijn. Het werd een reis die ik voor altijd met me mee zal dragen!' Thomas

 

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of bel +31 (0) 6 4375 1211