Manaslu Trekking: De tocht van de heldin & de held,24 dagen

Het echte Nepal

De naam 'Manaslu' komt van het Sanskriet en kan worden vertaald als 'Berg van de Ziel' ('Manasa'). Het gebied rond de Manaslu (8.163 meter) was tot 1992 niet toegankelijk voor buitenlandse bezoekers. Dit deel van de Himalaya wordt nog nauwelijks bezocht, ook omdat speciale permits zijn vereist. De oorspronkelijke, unieke cultuur is dan ook zeer goed bewaard gebleven. 

Deze Nepal trekking is qua natuur, cultuur en beleving 1 van de mooiste trektochten ter wereld. Het hoogste punt tijdens de reis is de 'Larkya La Pass' op 5.135 meter! Het bedwingen van de bergpas hebben wij zelf ervaren als de meest indrukwekkende overgang die je in de Himalaya kunt maken. Met een verlenging van een aantal dagen is een combinatie mogelijk met de mysterieuze Tsum Valley. Het alternatieve programma kan worden uitgebreid met het Tilicho Lake, het hoogste meer ter wereld.

Privéreis op maat?

Het programma kan helemaal op maat worden samengesteld. Ga naar 'Start hier je reis', stel je reisprogramma samen en vraag vrijblijvend je reis aan. Vraag ons ook naar de extra comfort mogelijkheden.

Liever een Groepsreis?

Sluit aan bij een kleine groep (max. 9). Bekijk hier alle Nepal groepsreizen met vertrekgarantie.

Beste tijd van het jaar

JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEPT
OKT
NOV
DEC
 • +
v.a. € 2195
Per persoon
Lees Reiservaringen

Manaslu Trekking - De tocht van de heldin & de held

Reisduur: 24 reisdagen (22 dagen/21 nachten in Nepal), verlenging mogelijk.

De Manaslu behoort met een hoogte van 8.163 meter tot 1 van de 10 hoogste bergen op aarde. Tijdens de Himalaya trekking in Nepal, die ook wel 'Manaslu Round' wordt genoemd, maak je kennis met de hindoeïstische en boeddhistische gebruiken van de bergvolkeren in de afgelegen, authentieke dorpjes die je op de route passeert. Het wandelgebied, vlakbij de grens met Tibet, is zeer afwisselend en nog totaal ongerept.

Aan het begin van de trekking loop je in de Gorkha Himal door tropische bossen met klaterende watervallen. Hoe hoger je komt, hoe ruiger het gebied. Boven de boomgrens ben je omgeven door rotsen, gletsjers en besneeuwde bergtoppen. De trektocht door het Manaslu reservaat is een echte aanrader voor avontuurlijke natuurliefhebbers die ultieme rust en stilte willen ervaren. Laat je verrassen door de enorme biodiversiteit en adembenemende schoonheid van 'Moeder Aarde'.

Je hoeft geen 'bergbeklimmer' te zijn voor deze Himalaya trekking en juist dat maakt deze tocht zo uniek en bijzonder. Deze pittige trektocht door het Manaslu reservaat is een echte aanrader voor avontuurlijke natuurliefhebbers die beschikken over een prima conditie.

Omdat je tijdens het programma altijd in het gezelschap bent van een gecertificeerde gids en een porter om de bagage te dragen, spreken we in het volgende programma in het meervoud, dus over 'jullie'.  

Het programma is als volgt:

 1. Vertrek. Vlucht met Qatar Airways, Emirates, Etihad Airways, KLM of een andere luchtvaartmaatschappij naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Keuze om te vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam, Rotterdam The Hague Airport, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven. Schiphol Amsterdam is vaak de beste optie door de vele mogelijkheden en gunstige prijzen!
 2. Welkom! Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Onze mensen halen je/jullie persoonlijk op van de luchthaven en brengen je/jullie na aankomst met een privé taxi met chauffeur naar een prima hotel dat zich in het rustige deel van het gezellige Thamel bevindt. Afhankelijk van de aankomsttijd is er daarna gelegenheid om door de straatjes rondom Mandala Street en Old Kathmandu te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven, de honderden prachtige winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Er kunnen hier meteen wat praktische zaken worden geregeld, zoals het veilig wisselen van geld en/of een geldopname bij een pinautomaat. Bij de pinautomaat van Standard Chartered en Nabil Bank kan ineens respectievelijk NPR 25.000 en NPR 35.000 worden opgenomen. Overnachting in Potala Guesthouse, Kathmandu (B). Met een toeslag kan er ook voor worden gekozen om te overnachten in Hotel Shanker. Dit luxe ‘heritage hotel’ met zwembad is gevestigd in een Rana paleis uit de 19e eeuw, op loopafstand van Thamel en Durbar Marg, de toeristische centra van Kathmandu. Het was de koninklijke residentie van de heersers van Nepal in de periode 1894 tot 1964. De indrukwekkende gevel is intact gehouden, maar de interieurs zijn opnieuw ontworpen om reizigers het comfort te bieden dat je van een hotel van wereldklasse mag verwachten.
 3. Swayambhunath en Old Kathmandu. Vandaag staat mede in het teken van voorbereidingen op je trektocht en is er gelegenheid om de laatste reisbenodigdheden te kopen. Alles is verkrijgbaar in Thamel, maar we gaan er wel vanuit dat je goed ingelopen wandelschoenen hebt meegenomen naar Nepal voor je trektocht! Na een prima ontbijt met o.a vers fruit wandel je met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar het beroemde Swayambhunath, de ‘apen tempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat je zo al wandelend de tijd hebt om te acclimatiseren en ‘te landen’. Nadat je de 365 traptreden omhoog bent gelopen, heb je een prachtig uitzicht over Kathmandu en zie je de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. Vanaf Swayambhunath wandel je in een rustig tempo met de gids naar de andere kant van de heilige Bishnumati rivier om in ‘Old Kathmandu’ de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar, de beroemde Annapurna Tempel en Durbar Square. Je kunt je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er na het programma nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag onze gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Eten in de romantische 'Garden of Dreams' is ook een mogelijkheid. Tweede overnachting in het hotel, een oase van rust in het hectische Kathmandu. (B)
 4. Naar start van de trekking: Rit naar Soti Khola. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor een prachtige rit van ongeveer 6 uur naar het levendige dorp Arughat Bazar. Hier vandaan vindt de bevoorrading plaats van de dorpen in het achterliggende hooggebergte van de Himalaya. Onderweg heb je uitzicht op het zeer afwisselende landschap en kun je de besneeuwde bergtoppen zien van o.a. de Ganesh Himal en Manaslu. Vanaf Arughat Bazar verandert de weg in een hobbelig pad tot aan Soti Khola, dat gelegen is op 710 meter. Het avontuur is begonnen! TIP: Veel reizigers laten wat achter in het hotel voor na de trektocht, zoals een schoon setje kleding en daarnaast alles wat het maximaal aantal kg’s overschrijdt dat je kunt laten dragen door de porter tijdens de trekking. Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel (en eventueel weegschaal) bij de receptie en leg meteen apart wat je (eventueel) achter wilt laten. Overnachting in Soti Khola. (B,D)
 5. Trekking dag 1. Van Soti Kola wandelen jullie naar Maccha Khola op 900 meter. Jullie volgen de rivier Buri Gandaki stroomopwaarts, lopen door rijstvelden en langs akkers waar de plaatselijke bevolking haar gewassen teelt. Het pad stijgt en daalt waarbij jullie regelmatig de rivier of een van haar zijtakken oversteken via hangbruggen. Een mooie afwisselende wandeling door soms rotsachtig gebied waarbij jullie een prachtig uitzicht hebben over de vallei en de stroomversnellingen van de Buri Gandaki. Overnachting in Maccha Khola. (B,L,D)
 6. Trekking dag 2. Tijdens de trekking zijn alle maaltijden inbegrepen. In de middag en avond wordt er een warme, verse maaltijd voor je bereid (soep en een hoofdmaaltijd) en je kunt meestal kiezen uit een aantal mogelijkheden. Je hoeft dus niet verplicht te eten ‘wat de pot schaft’ en je bent vrij om meerdere items te kiezen! Van Maccha Khola naar Jagat, dat gelegen is op 1.410 meter. Jullie betreden op dit deel van de route het Manaslu Reservaat, dat onderdeel is van de Himalaya. Jullie volgen de rivierbedding tot aan de ‘hot spring’ in Tatopani. Daarna wordt het pad steiler. Jullie lopen via een ontelbaar aantal trappen steeds verder omhoog. Na de oversteek van een grote hangbrug bereiken jullie na ongeveer 6 uur trekken het dorpje Jagat. Overnachting in Jagat. (B,L,D)
 7. Trekking dag 3. Van Jagat naar Dyang (Deng) op 1.860 meter. Jullie stijgen over een rotsachtige bergkam naar Salleri om daarna weer te dalen tot aan de rivierbedding van de Ghatta Khola rivier. Het landschap wordt steeds bergachtiger en recht voor jullie hebben jullie een prachtig uitzicht op de 7.000 meter hoge Shringi Himal. De Boeddhistische invloeden worden steeds zichtbaarder. Aan de rand van de dorpen worden deze in dit gebied omgeven door mani’s (gebedsmuren). Overnachting in Dyang (Deng). (B,L,D)
 8. Trekking dag 4. Van Dyang (Deng) naar Namrung (2.630 meter hoogte). Jullie lopen door kleurrijke, heerlijk ruikende rododendron bossen en steken onderweg door middel van diverse hoge hangbruggen de rivier over. Het blijft prachtig (en voor sommigen ook spannend) om boven het kolkende, snel stromende water te lopen! Nadat jullie door het dorpje Prok zijn gelopen, hebben jullie bij goed weer een adembenemend uitzicht op de met ijs bedekte bergtoppen van o.a de Siringi Himal. Na een lange wandeldag bereiken jullie Namrung, een dorpje waar naast een Boeddhistisch klooster ook een winkeltje te vinden is. Overnachting in Namrung. (B,L,D)
 9. Trekking dag 5. Van Namrung naar Samagaon, een weidse hoogvlakte op 3.530 meter hoogte. Tijdens het wandelen worden jullie omgeven door de hoogste bergen ter wereld! Onderweg passeren jullie het prachtige dorp Lihi met zijn vele chorten en terrassen waar gerst wordt verbouwd. In het dorpje Lho kunnen jullie eventueel de beroemde Giba Gompa bezoeken. In ieder geval is het uitzicht hier overweldigend op de vele gletsjers terwijl in de verte de imposante Ganesh Himal range met zijn 7 toppen tussen de 6.400 en 7.400 meter voor jullie opdoemt. Overnachting in Samagaon. (B,L,D)
 10. Trekking dag 6. Jullie verblijven een dag in Samagaon om te acclimatiseren en uit te rusten. Het is een karakteristiek, typisch Sherpa dorpje waar prachtige manistenen met Boeddhistische teksten en foto’s te zien zijn. Jullie maken o.a. een wandeling naar de op een heuvel gelegen Pungyen Gompa, een klooster met een prachtig uitzicht op de Manaslu gletsjer. (Klik hier) voor meer informatie over het belang van acclimatisatie. Overnachting in Samagaon. (B,L,D)
 11. Trekking dag 7. Van Samagaon naar Samdo, dat op een hoogte ligt van 3.860 meter. De dag begint met een gemakkelijke wandeling naar de Budhi Gandaki rivier. Daarna stijgt het pad geleidelijk en volgen jullie een prachtig pad langs de bergwand dat parallel loopt aan de rivier. Jullie passeren in de vallei meters lange mani muren en tal van jeneverbesstruiken. Uiteindelijk lopen jullie onder de typisch Boeddhistische stenen poort door om in het laatste bewoonde dorp tijdens deze trektocht aan te komen. Overnachting in Samdo. (B,L,D)
 12. Trekking dag 8. Een extra dag in Samdo om te genieten van schitterende 'scenery' waar jullie nu - stap voor stap - zelf onderdeel van zijn geworden. Tegelijkertijd een dag om verder aan de hoogte te wennen door een wandeling te maken naar het viewpoint en te genieten van het schitterende uitzicht op o.a. de Larkya La, die jullie zeer binnenkort zullen oversteken. Overnachting in Samdo. (B,L,D)
 13. Trekking dag 9. Van Samdo naar Dharamsala, ook wel Larke Phedi genoemd, op 4.460 meter. De hoogte is nu niet alleen merkbaar aan je eigen ademhaling, maar ook aan het ruige berglandschap boven de boomgrens. Via de morenewallen die zijn ontstaan door de Larkya gletsjer, stijgen jullie geleidelijk verder omhoog naar het hoogste punt om te overnachten tijdens deze indrukwekkende trektocht. Jullie arriveren vroeg in de middag in Dharamsala, waardoor jullie voldoende tijd hebben om te rusten voor de volgende dag! Ondertussen genieten jullie volop van het magische uitzicht over de gletsjers en berglandschap. Overnachting in Dharamsala. (B,L,D)
 14. Trekking dag 10. Van Dharamsala via Larkya La pas (5.135 meter) naar Bimthang op 3.720 meter hoogte. Een lange wandeldag, die al vroeg in de morgen begint. Na een korte klim bereiken jullie de vallei aan de noordzijde van de Larkya gletsjer. Jullie hebben hier een geweldig uitzicht op de Cho Danda en de Larkya Peak. Daarna vervolgen jullie via de morenen een stijgend pad naar het hoogste punt van jullie trektocht, de Larkya La pas op maar liefst 5.135 meter! Het uitzicht vanaf deze pas op de Himlung Himal, Cheo Himal, Kangguru en de enorme Annapurna II is zeer spectaculair! Na het oversteken van de pas wordt de daling ingezet. Tegen de avond, bij opkomende mist, zien jullie dan de Manaslu opdoemen. Het is een adembenemend schouwspel dat jullie nooit meer zullen vergeten! Overnachting in Bimthang. (B,L,D)
 15. Trekking dag 11. Van Bimthang naar Tilje op 2.300 meter hoogte. Jullie blijven maar dalen en terwijl jullie langs de melkwitte gletsjerrivier Dudh Khola lopen, worden jullie omgeven door het Peri Himal massief en de imponerende Manaslu. Ook vandaag lopen jullie over morenen; de begroeiing wordt steeds groener totdat jullie weer door de inmiddels bekende rododendron bossen wandelen. Onderweg komen jullie langs de vallei bij Karche op 2.785 meter hoogte. Na een laatste steile klim over een bergkam dalen jullie af naar de rivierbedding op 2.580 meter. Zodra jullie het Gurung-dorp Tilje bereiken, zijn jullie weer terug in de bewoonde wereld. Overnachting Tilje. (B,L,D)
 16. Trekking dag 12. Van Tilje naar Tal op 1.700 meter. Jullie blijven de Dudh Khola rivier naar beneden volgen tot deze samenkomt met de Marsyangdi rivier. Bij de gebedsmolens in de kani van Dharapani verlaten jullie het authentieke Manaslu circuit. Nadat jullie het checkpoint zijn gepasseerd, gaan jullie de brug over en betreden jullie het Annapurna Reservaat. Het laatste stuk van de trekking gaat over een spectaculair pad door een smalle kloof naar Tal, dat prachtig is gelegen aan de voet van een grote waterval. Overnachting in Tal. (B,L,D)
 17. Trekking dag 13. Van Tal naar Syange op 1.080 meter. De laatste dag van deze intense trektocht! Jullie lopen over het pad richting Chyamje en steken voor de laatste keer de Marshyangdi rivier over voordat jullie de Marshyangdi vallei betreden met zijn prachtige terrasvormige rijstvelden, tegen de berghelling ‘geplakte’ dorpjes en kaarsrechte rotswanden. Jullie zullen ook merken dat deze route wat drukker is en meer wordt belopen. Tot in Syange wandelen jullie door schaduwrijke dennenbossen. Overnachting in Syange. Goed om te weten: Als jullie eerder aankomen in Syange kan er helemaal worden doorgelopen (via Ghermupant) naar Besisahar. (B,L,D)
 18. Afsluiting Trekking, Dag 14. Met een jeep in ca. 3 uur naar Besisahar (760 meter) en vervolgens een rit van ca. 4 uur naar Pokhara, dat 820 meter boven zeespiegel ligt. Pokhara is beroemd door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Na aankomst kunnen jullie een heerlijke warme douche nemen, de gezellige straatjes aan het meer verkennen of genieten van een ayurvedische massage. ‘s Avonds zal het jullie weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in ‘Lakeside’, een wijk die direct gelegen is aan het prachtige meer van Pokhara. (B)
 19. Pokhara en de Vallei. Wandel door de gezellige straatjes in de wijk 'lakeside' of maak op eigen gelegenheid een idyllisch boottochtje, eventueel in combinatie met een pittige wandeling omhoog naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het meer ligt. Ook een bezoek aan het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Palkhel’, Sarangkot of de ‘vegetable market’ is leuk om zelf te ondernemen of onder begeleiding van een topgids (met een toeslag). Lekker uitrusten met een drankje aan het Fewa meer, simpelweg genieten van het bijzondere Pokhara en/of een heerlijke ayurvedische massage kunnen we ook aanbevelen! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 20. Terug naar Kathmandu. Na het afscheid op deze fantastische locatie reis je met een binnenlandse vlucht van 30 minuten terug naar Kathmandu (extra kosten). Je kunt ook een rit maken van ca. 6 uur terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek naast de rivier. Na aankomst kun je Old Kathmandu verder verkennen of aan de rand van Thamel een bezoek brengen aan de prachtige 'Garden of Dreams'. Overnachting in Kathmandu. (B)
 21. Rituelen & Heiligdommen. Ervaar de heiligdommen met de rituele lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, de Shiva-tempel en de ‘heilige mannen’. Onze gids kan je alles vertellen over de gebruiken en geschiedenis van dit bijzondere domein, dat voor hindoes 1 van de meest heilige plekken is ter wereld en (bij leven) tenminste 1 keer moet zijn bezocht. Daarna volgt een korte rit of wandeling naar Bouddha. In deze Tibetaanse wijk bezoek je met onze topgids het schitterende heiligdom Bouddhanath, de imposante Tibetaanse stupa waar ‘clockwise’ de ‘kora’ (heilige rondgang) kan worden gelopen terwijl je - met de monniken - de gebedsmolens laat draaien. Er zijn rondom het plein verschillende dakterrassen om een drankje te drinken met een schitterend uitzicht op de stupa! Ook een bezoek aan 1 van de vele prachtige Tibetaanse kloosters is zeer de moeite waard. Na de lunch met uitzicht op het kleurrijke plein rondom de stupa volgt de transfer naar Bhaktapur. Overnachting in Bhaktapur. (B)
 22. Old Bhaktapur. Vandaag is er volop tijd om deze wereldberoemde koningsstad te bezichtigen die in 2015 zwaar werd getroffen door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Geniet van de unieke sfeer en het kleurige straatleven, die je van ‘top tot teen’ kunt ervaren in de eeuwenoude straatjes en verwonder je over de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Uiteraard bezoek je ook de koninklijke pleinen, het beroemde ‘Durbar Square’. Overnachting in Bhaktapur. (B)
 23. Nog even genieten voor vertrek naar huis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je de prachtige, eeuwenoude straatjes in je eigen tempo verder verkennen, genieten van de honderden winkeltjes, unieke tempels en locale ‘vegetable markets’. Op 1 van de vele dakterrassen met fantastisch uitzicht genieten van het unieke sfeertje in deze prachtige koningsstad kan natuurlijk ook! Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht word je opgehaald van het hotel en in ca. 30 minuten naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis of vervolg je de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’ of neem vrijblijvend contact op met Holi en Thomas (klik hier of WhatsApp/Bellen: +31 6 4375 1211) om je wensen te bespreken. (B)
 24. Weer thuis! Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een avontuurlijke reis om nooit meer te vergeten!

 

Alternatief: 
Annapurna Circuit ('Round') - De tocht van de heldin & de held

Reisduur: 24 reisdagen (22 dagen/21 nachten in Nepal), verlenging mogelijk

Een Himalaya trektocht door de Annapurna over de Thorong La Pas op 5.416 meter (Himalaya) naar 'de andere kant van de wereld'. Deze pittige trekking staat bekend als het 'Annapurna Circuit'. De Thorong La Pas in het beroemde Annapurna reservaat is de hoogste bergpas ter wereld die je relatief makkelijk te voet kunt passeren en ligt op maar liefst 5.416 meter hoogte.

Na de afdaling naar Muktinath maak je een wandeling door de diepste 'canyon' (‘bergkloof’) ter wereld, de heilige Kali Gandaki, waarbij je tussen 2 bergreuzen loopt van meer dan 8.000 meter hoog, de Annuapurna I en Daulaghiri.

Omdat je tijdens het programma altijd in het gezelschap bent van een gecertificeerde gids en een porter om de bagage te dragen, spreken we in het volgende programma in het meervoud, dus over 'jullie'.  

Het programma als volgt:

 1. Vertrek. Vlucht met Qatar Airways, Emirates, Etihad Airways, KLM of een andere luchtvaartmaatschappij naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Keuze om te vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam, Rotterdam The Hague Airport, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven. Schiphol Amsterdam is vaak de beste optie door de vele mogelijkheden en gunstige prijzen!
 2. Welkom! Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Onze mensen halen je/jullie persoonlijk op van de luchthaven en brengen je/jullie na aankomst met een privé taxi met chauffeur naar een prima hotel dat zich in het rustige deel van het gezellige Thamel bevindt. Afhankelijk van de aankomsttijd is er daarna gelegenheid om door de straatjes rondom Mandala Street en Old Kathmandu te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven, de honderden prachtige winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Er kunnen hier meteen wat praktische zaken worden geregeld, zoals het veilig wisselen van geld en/of een geldopname bij een pinautomaat. Bij de pinautomaat van Standard Chartered en Nabil Bank kan ineens respectievelijk NPR 25.000 en NPR 35.000 worden opgenomen. Overnachting in Potala Guesthouse, Kathmandu (B). Met een toeslag kan er ook voor worden gekozen om te overnachten in Hotel Shanker. Dit luxe ‘heritage hotel’ met zwembad is gevestigd in een Rana paleis uit de 19e eeuw, op loopafstand van Thamel en Durbar Marg, de toeristische centra van Kathmandu. Het was de koninklijke residentie van de heersers van Nepal in de periode 1894 tot 1964. De indrukwekkende gevel is intact gehouden, maar de interieurs zijn opnieuw ontworpen om reizigers het comfort te bieden dat je van een hotel van wereldklasse mag verwachten.
 3. Swayambhunath en Old Kathmandu. Vandaag staat mede in het teken van voorbereidingen op je trektocht en is er gelegenheid om de laatste reisbenodigdheden te kopen. Alles is verkrijgbaar in Thamel, maar we gaan er wel vanuit dat je goed ingelopen wandelschoenen hebt meegenomen naar Nepal voor je trektocht! Na een prima ontbijt met o.a vers fruit wandel je met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar het beroemde Swayambhunath, de ‘apen tempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat je zo al wandelend de tijd hebt om te acclimatiseren en ‘te landen’. Nadat je de 365 traptreden omhoog bent gelopen, heb je een prachtig uitzicht over Kathmandu en zie je de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. Vanaf Swayambhunath wandel je in een rustig tempo met de gids naar de andere kant van de heilige Bishnumati rivier om in ‘Old Kathmandu’ de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar, de beroemde Annapurna Tempel en Durbar Square. Je kunt je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er na het programma nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag onze gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Eten in de romantische 'Garden of Dreams' is ook een mogelijkheid. Tweede overnachting in het hotel, een oase van rust in het hectische Kathmandu. (B)
 4. Naar start van de trekking: Rit naar Jagat. Veel reizigers laten wat achter in het hotel voor na de trektocht, zoals een schoon setje kleding en daarnaast alles wat het maximaal aantal kg’s overschrijdt dat je kunt laten dragen door de porter tijdens de trekking. TIP: Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel (en eventueel weegschaal) bij de receptie en leg meteen apart wat je (eventueel) achter wilt laten. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor een prachtige rit van ongeveer 6 uur naar Besisahar (760 meter) waar jullie de weg vervolgen met een jeep van ca. 3 tot 4 uur over onverharde wegen naar het plaatsje Jagat. Overnachting in guesthouse Jagat. (B,D)
 5. Trekking dag 1. Tijdens de trekking zijn alle maaltijden inbegrepen. In de middag en avond wordt er een warme, verse maaltijd voor je bereid (soep en een hoofdmaaltijd) en je kunt meestal kiezen uit een aantal mogelijkheden. Je hoeft dus niet verplicht te eten ‘wat de pot schaft’ en je bent vrij om meerdere items te kiezen! Pittige 1e wandeling door de velden verder omhoog naar het geheimzinnige dorpje Tal (1.700 meter), dat gelegen is aan de rivier de Marshyangdi. Overnachting in guesthouse Tal. (B,L,D)
 6. Trekking dag 2. Jullie lopen met elkaar naar Bagarchap (2.160 meter), een voormalig bolwerk van de Maoïsten tijdens de burgeroorlog die in 2006 werd beëindigd. Overnachting in guesthouse in Bagarchap. (B,L,D)
 7. Trekking dag 3. Het gaat behoorlijk steil omhoog tijdens de prachtige tocht naar Chame (2.670 meter), een leuk stadje dat geldt als centrum van het district. Overnachting in guesthouse Chame. (B,L,D)
 8. Trekking dag 4. Naar het geheimzinnige Pisang op 3.200 meter. Als jullie op tijd aankomen, kunnen jullie in Upper Pisang het prachtige klooster bezoeken. Tijdens de wandeling omhoog naar dit eeuwenoude dorpje voelen jullie aan het dalen van de temperaturen na het ondergaan van de zon dat de buitentemperatuur vannacht wel eens tot onder het nulpunt zou kunnen gaan zakken. Overnachting in guesthouse Lower Pisang. (B,L,D)
 9. Trekking dag 5. De wandeling voert jullie naar het beroemde Manang (3.540 meter); een prachtige tocht van 5 uur tot boven de boomgrens. Het Manang gebied bestaat uit grote uitgestrekte droge vlaktes op hoogte. Overnachting in guesthouse Manang. (B,L,D)
 10. Trekking dag 6. Acclimatisatie Dag om aan de hoogte te wennen met de mogelijkheid om een klooster te bezoeken of een pittige klim te maken naar het prachtige Icelake op 4.600 meter. (Klik hier) voor meer informatie over het belang van acclimatisatie. Tweede overnachting in guesthouse Manang. (B,L,D)
 11. Trekking dag 7. Geleidelijk stijgen naar het gehucht Lethar, een tocht ver boven de boomgrens naar 4.200 meter. Overnachting in guesthouse Lethar. (B,L,D)
 12. Trekking dag 8. Wat een uitzicht! Eerst naar Thorong Phedi BASE CAMP (4.450 meter), dan verder omhoog tot aan HIGH CAMP op 4.850 meter hoogte. Overnachting in guesthouse in Thorong Phedi of High Camp. (B,L,D)
 13. Trekking dag 9. Magnifieke tocht naar de hoogste bergpas ter wereld die je zonder te klimmen kunt bedwingen: de THORONG LA PAS op 5.416 meter. Wat een geweldig gevoel is dit! Na het bereiken van de pas volgt de zeer lange en intense afdaling naar het heilige Muktinath (3.710 meter). Gefeliciteerd! Jullie zijn aangekomen in Mustang, een nog authentiek deel van Nepal met een eigen koninkrijk, dat ook wel 'Klein-Tibet' wordt genoemd. De wandeling voert nu voor een deel door de diepste ‘canyon’ ter wereld, de heilige Kali Gandaki vallei. Links de Annapurna I en rechts de Dhaulagiri, 2 bergreuzen die hoger zijn dan 8.000 meter. En jullie lopen daar tussen in! Overnachting in guesthouse Muktinath. (B,L,D)
 14. Trekking dag 10. Samen met de gids bezoeken jullie in Muktinath het beroemde klooster dat door hindoes en boeddhisten als zeer heilig wordt beschouwd. Jullie kunnen hier diverse rituelen meemaken en zelf beleven. Voel jullie uitgenodigd om - in overleg met de gids - jezelf te besprenkelen met het heilige water uit de beroemde 108 opeenvolgende kranen. Als er voldoende tijd over is brengen jullie nog een bezoek aan de Mustang-dorpjes Jhong (3,580 meter) en/of Purang (3,500 meter). Vervolgens wandelen jullie via Jarkoth (3.550 meter) naar Kagbeni, dat prachtig gelegen is aan de heilige Kali Gandaki rivier. Overnachting in guesthouse Kagbeni, dat gelegen is op 2.800 meter. (B,L,D)
 15. Trekking dag 11. De laatste dag van deze pittige trektocht. Een ontspannen wandeling door de appelboomgaarden en langs de Kali Gandaki rivier van het middeleeuwse Kagbeni naar Jomsom (2.720 meter). Overnachting in guesthouse Jomsom. (B,L,D)
 16. Afsluiting Trekking, Dag 12. Met een jeep naar Beni en vervolgens een lange rit met de bus naar Pokhara, dat 820 meter boven zeespiegel ligt. Een korte vlucht van 20 minuten naar Pokhara behoort ook tot de mogelijkheden en kunnen we van harte aanbevelen (extra kosten). Pokhara is beroemd door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Na aankomst kunnen jullie de gezellige straatjes aan het meer verkennen, een heerlijke warme douche nemen en/of genieten van een ayurvedische massage. ‘s Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in ‘Lakeside’, een wijk die direct gelegen is aan het prachtige meer van Pokhara. (B)
 17. Pokhara en de Vallei. Wandel door de gezellige straatjes in de wijk 'lakeside' of maak op eigen gelegenheid een idyllisch boottochtje, eventueel in combinatie met een pittige wandeling omhoog naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het meer ligt. Ook een bezoek aan het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Palkhel’, Sarangkot of de ‘vegetable market’ is leuk om zelf te ondernemen of onder begeleiding van een topgids (met een toeslag). Lekker uitrusten met een drankje aan het Fewa meer, simpelweg genieten van het bijzondere Pokhara en/of een heerlijke ayurvedische massage kunnen we ook aanbevelen! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 18. Shangri-La. Rit van ca. 6 uur vanuit Kathmandu of 2 uur vanuit Pokhara langs de heilige Trisuli rivier naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Na aankomst maak je met de gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje met een eigen etnische gemeenschap. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en geniet van adembenemend mooie flora & fauna! De lodge waar je overnacht, is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het hoogste punt op deze bestemming zul je misschien nooit meer krijgen! Overnachting op de onbekende ‘surprise’ bestemming. (B)
 19. Local Community Day. Prachtige ‘jungle walk’ met lokale gids (voertaal: 'handen en voeten') om volop te genieten van de unieke biodiversiteit in dit gebied. Je wandelt met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kun je een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de locale tempel en een kleinschalig project. Tweede overnachting op de onbekende ‘surprise’ bestemming. (B)
 20. Terug naar Kathmandu. Na het afscheid op deze fantastische locatie reis je met een binnenlandse vlucht van 30 minuten terug naar Kathmandu (extra kosten). Je kunt ook een rit maken van ca. 6 uur terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek naast de rivier. Na aankomst kun je Old Kathmandu verder verkennen of aan de rand van Thamel een bezoek brengen aan de prachtige 'Garden of Dreams'. Overnachting in Kathmandu. (B)
 21. Rituelen & Heiligdommen. Ervaar de heiligdommen met de rituele lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, de Shiva-tempel en de ‘heilige mannen’. Onze gids kan je alles vertellen over de gebruiken en geschiedenis van dit bijzondere domein, dat voor hindoes 1 van de meest heilige plekken is ter wereld en (bij leven) tenminste 1 keer moet zijn bezocht. Daarna volgt een korte rit of wandeling naar Bouddha. In deze Tibetaanse wijk bezoek je met onze topgids het schitterende heiligdom Bouddhanath, de imposante Tibetaanse stupa waar ‘clockwise’ de ‘kora’ (heilige rondgang) kan worden gelopen terwijl je - met de monniken - de gebedsmolens laat draaien. Er zijn rondom het plein verschillende dakterrassen om een drankje te drinken met een schitterend uitzicht op de stupa! Ook een bezoek aan 1 van de vele prachtige Tibetaanse kloosters is zeer de moeite waard. Na de lunch met uitzicht op het kleurrijke plein rondom de stupa volgt de transfer naar Bhaktapur. Overnachting in Bhaktapur. (B)
 22. Old Bhaktapur. Vandaag is er volop tijd om deze wereldberoemde koningsstad te bezichtigen die in 2015 zwaar werd getroffen door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Geniet van de unieke sfeer en het kleurige straatleven, die je van ‘top tot teen’ kunt ervaren in de eeuwenoude straatjes en verwonder je over de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Uiteraard bezoek je ook de koninklijke pleinen, het beroemde ‘Durbar Square’. Overnachting in Bhaktapur. (B)
 23. Nog even genieten voor vertrek naar huis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je de prachtige, eeuwenoude straatjes in je eigen tempo verder verkennen, genieten van de honderden winkeltjes, unieke tempels en locale ‘vegetable markets’. Op 1 van de vele dakterrassen met fantastisch uitzicht genieten van het unieke sfeertje in deze prachtige koningsstad kan natuurlijk ook! Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht word je opgehaald van het hotel en in ca. 30 minuten naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis of vervolg je de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’ of neem vrijblijvend contact op met Holi en Thomas (klik hier of WhatsApp/Bellen: +31 6 4375 1211) om je wensen te bespreken. (B)
 24. Weer thuis! Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een avontuurlijke reis om nooit meer te vergeten!

B= Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Privéreis mogelijk

ja

Reisduur

24 dagen

Comfort

met goede hotels, trekking lodges

Niveau

pittige trekking, uitdagend

2 dagen Rafting SETI Rivier (+ € 175)

Verleng de reis met een prachtig en uniek rafting programma, inclusief topbegeleiding. Deze bouwsteen is ook geschikt voor reizigers die geen ervaring hebben met raften, maar toch een complete en veilige ‘white water experience’ willen beleven.

We spreken in het reisprogramma vaak over 'jullie', omdat er tijdens de reis begeleiding is door verschillende van onze mensen, waaronder een gidsen, tour guides en/of een chauffeur.

Het programma is als volgt:

 1. Het rafting programma begint met een vroege rit naar Damauli. Vanuit Kathmandu is dit ca. 4 uur reizen en vanuit Pokhara 1,5 uur. De boat crew ontvangt je/jullie aan de oever van de rivier en na een briefing kan het avontuur echt beginnen! Samen met de crew varen jullie in een rubberboot (een zogenaamde 'raft') door een uniek gebied met schitterende natuur en schilderachtige dorpjes. Het water van de heilige SETI Khola (khola = rivier) heeft een aangename temperatuur. Nadat het tentenkamp aan de rivierbedding is opgezet en de zon is ondergegaan, is het volop genieten van het kampvuur en de prachtige sterrenhemel. Overnachting in een tent op het strand aan de oever van de rivier. (L,D)
 2. Na het ontbijt vervolg je de tocht over het glasheldere water, veilig op weg naar een jungle vol wilde dieren. Onderweg geniet je van de prachtige, terrasvormige rijstvelden en klaterende watervallen. Na de lunch, bij het eindpunt van het rafting programma in Gaighat, kun je dit avontuur afsluiten met een verblijf in Chitwan National Park, een prachtig reservaat dat op slechts 1 uur rijden ligt van Gaighat. Het is ook mogelijk om in 3,5 uur naar Pokhara of in 5 uur naar Kathmandu door te reizen. (B,L)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Raften is makkelijk in te voegen in het reisprogramma als er van Pokhara naar Kathmandu wordt gereisd (of andersom) en zeer goed te combineren met een bezoek aan Chitwan National Park. Met dit onderdeel leg je een deel van de route naar Chitwan af door 32 km te raften in de SETI Khola (khola = rivier) in plaats van met de bus te reizen.

De reissom is inclusief 4 vers bereide maaltijden, topbegeleiding (voertaal: Engels), het binnenlandse vervoer, overnachting tentenkamp, activiteiten, permits en materialen om de eigen spullen veilig in op te bergen. De gidsen zijn gecertificeerd volgens de internationale normen van de Whitewater River Guiding, Swift Water Rescue en Wilderness First Aid.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van het verblijf in tenten. Dit programma kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon en is het hele jaar te boeken. De beste tijd is van september tot december en van maart tot juni.

3 extra nachten Nepal, Vallei Wandeling & Kloosterverblijf (+ € 373)

Beleef het ritme van de monniken tijdens een uniek verblijf van 2 nachten in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster op een legendarische plek in Nepal. Maak de mysterieuze rituelen en het 'chanten van de mantra' mee in de grote tempel en geniet - onder begeleiding van onze gecertificeerde gids - van de prachtige natuur en authentieke dorpjes in de nabijheid van het klooster. Aan het einde van de verlenging bezoek je een schitterende ‘koninklijke bestemming’. 

Het reisprogramma is als volgt:

 1. [sc name="naar_het_klooster" ]
 2. [sc name="kloosterverblijf" ]
 3. Naar Bhaktapur. Na het ontbijt wandel je verder door het koningsvallei om vervolgens met de gids een korte rit te maken naar Bhaktapur, een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. In overleg kan er ook voor worden gekozen om vanaf het klooster te worden gebracht (zonder extra kosten). Na aankomst in Bhaktapur bezichtig je met de gids deze wereldberoemde koningsstad die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Geniet van de unieke sfeer en het kleurige straatleven, die je van ‘top tot teen’ kunt ervaren in de eeuwenoude straatjes en verwonder je over de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Overnachting op deze schitterende bestemming, die je daarna nooit meer zult vergeten! (B)
 4. Terugreis of vervolg programma. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je na het ontbijt nog wat winkelen in de oude straatjes rondom de koninklijke pleinen (Durbar Square), luieren op een dakterras met schitterende uitzicht op de bergen of jezelf trakteren op een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht word je opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of vervolgen je de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen (kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’). (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

De reissom is inclusief 7 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), 2 overnachtingen in het gastenverblijf van het klooster, 1 overnachting in een goed hotel op de 'koninklijke bestemming', activiteiten, excursies, entreegelden bagagevervoer en topbegeleiding door een gecertificeerde privégids.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag. Er is ook een extra comfort en budgetoptie beschikbaar.

Het volgende is inclusief:

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met bezichtiging van het authentiek Newari dorpje Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 2 Overnachtingen guesthouse Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan wijzigen).
 • Mogelijkheid om met onze gecertificeerde gids prachtige wandelingen te maken door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling en taxi-transfer met privégids naar een ‘koninklijke bestemming’ in de koningsvallei.
 • 1 Overnachting op een unieke ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor de terugvlucht.

5 extra nachten Nepal, Great Valley Walk & Klooster (+ € 545)

Beleef het ritme van de monniken tijdens een uniek verblijf van 2 nachten in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster en wandel met onze gecertificeerde gids door de prachtige koningsvallei (Kathmandu Vallei). Verblijf daarna 2 nachten in een prachtig boerendorpje en geniet van de Nepalese gastvrijheid in 'optima forma'. Deze verlenging wordt afgesloten op een schitterende ‘koninklijke bestemming’.

Het programma is als volgt:

 1. [sc name="naar_het_klooster" ]
 2. [sc name="kloosterverblijf" ]
 3. [sc name="balthali_royal_walk" ]
 4. Naar Bhaktapur. Na het ontbijt wandelen jullie verder door het koningsvallei om vervolgens met de gids een korte rit te maken naar Bhaktapur, een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. In overleg kan er ook voor worden gekozen om helemaal te worden gebracht (zonder extra kosten). Na aankomst in Bhaktapur bezichtigen jullie met de gids deze wereldberoemde koningsstad die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Geniet van de unieke sfeer en het kleurige straatleven, die jullie van ‘top tot teen’ kunnen ervaren in de eeuwenoude straatjes en verwonder je over de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Overnachting op deze schitterende bestemming, die jullie daarna nooit meer zullen vergeten! (B)
 5. Terugreis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kunnen jullie na het ontbijt nog wat winkelen in de oude straatjes rondom de koninklijke pleinen (Durbar Square), luieren op een dakterras met schitterende uitzicht op de bergen of jezelf trakteren op een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

De reissom is inclusief 13 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), 5 overnachtingen, activiteiten, excursies, bagagevervoer, entreegelden en topbegeleiding door een gecertificeerde privégids.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag. Er is ook een extra comfort en budgetoptie beschikbaar.

Het volgende is inclusief:

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met bezichtiging van het Newari dorpje Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids/sherpa (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 2 Overnachtingen in Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan soms wijzigen).
 • Mogelijkheid om wandelingen te maken met onze gids door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling met privégids/sherpa naar een nieuwe bestemming in de koningsvallei.
 • 2 Overnachting in Balthali, een boerendorpje in de Kathmandu Vallei, inclusief ontbijt.
 • Wandeling met privégids/sherpa en transfer naar een ‘koninklijke bestemming’.
 • 1 Overnachting op de ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • 1 Hotelovernachting in Kathmandu (wijk: Swayambhu), inclusief uitgebreid ontbijt.
 • Tijdens deze bouwsteen zijn er in totaal 14 maaltijden inclusief.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor de terugvlucht naar huis.

5 extra nachten Nepal, Mountainbike Tour (+ € 560)

Verleng je reis met een prachtig mountainbike programma. Fiets vanuit Pokhara door de jungle, langs de rijstvelden en geniet van de unieke biodiversiteit aan de voet van de Himalaya. De totale afstand die je fietst tijdens de Dag 1 & 2 is 68 km en de zwaarte is 'gemiddeld'. Tijdens Dag 3 en 4 is de totale afstand 60 km en de zwaarte 'pittig'. Let op: Alleen geschikt voor mensen met mountainbike ervaring! 

Omdat je tijdens het programma altijd in het gezelschap bent van een gespecialiseerde mountainbike gids, spreken we in het volgende programma ook in het meervoud, dus over 'jullie'. 

Het programma is als volgt:

 1. Dag 1. Start Mountain Bike Tour 'Leknath' met gids en overnachting aan de voet van de Himalaya. Vanuit Pokhara (lakeside) fietsen jullie allereerst naar Bijayapur. Vervolgens via het prachtige Kaliksthan naar Begnas Tal (Tal = Lake). Overnachting aan het Begnas Lake. (L,D)
 2. Dag 2. Vanuit Begnas Tal met mountain bike en gids via Sobila naar Chhorepatan voor de lunch. Geniet van de fantastische uitzichten en unieke 'single tracks'. Overnachting in Pokhara. (B,L)
 3. Dag 3. Wandel op eigen gelegenheid (of met onze gids) naar de World Peace Stupa, die prachtig is gelegen op de heuvel aan de andere kant van het Fewa meer. Jullie kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om een dagje heerlijk te ontspannen vandaag! Overnachting in Pokhara. (B)
 4. Dag 4. Start 2-daagse Mountain Bike Tour 'Dhampus' met gids. Intensieve dag die jullie van een hoogte van 827 meter tot een hoogte van 1.600 meters brengt met magnifieke uitzichten over de complete Himalaya range (Annapurna Himal). De route loopt via Kaski Kot naar Naudanda voor de lunchpauze. Daarna naar het schitterende Dhampus voor de overnachting. (B,L,D)
 5. Dag 5. Vandaag staat in het teken van afdalingen. Jullie fietsen allereerst naar het prachtige Astam. Na de lunch op een geweldige plek bij de Upper Seti Rivier gaat het in een rustig tempo weer terug naar Pokhara. Overnachting in Pokhara. (B,L)
 6. Dag 6. Ontbijt en afsluiting van dit actieve programma. (B)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer en inclusief een mountainbike gids en een goede mountainbike gedurende het programma. De reis kan ook worden geboekt als privéreis door 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.

7 extra nachten Nepal, Wildlife en Shangri-La (+ € 735)

Beleef het prachtige Pokhara, dat beroemd is door de prachtige ligging aan het Fewa meer en de uitzichten op de Himalaya! Ervaar daarnaast de Nepalese jungle tegen de grens met India en ontdek unieke flora & fauna. Je gaat op safari in Chitwan National Park en ontmoet de inheemse Tharu bevolking die in de Terai nog op traditionele wijze leeft.

We spreken in het reisprogramma vaak over 'jullie', omdat er tijdens de reis begeleiding is door verschillende van onze mensen, waaronder een privégids in combinatie met 'park ranger' (Chitwan) en diverse chauffeurs.

Het reisprogramma is als volgt:

 1. [sc name="chitwan_safari" ]
 2. Van Chitwan naar Pokhara. Vlucht van 30 minuten (extra kosten) of een rit van ca. 5 uur naar Pokhara, dat beroemd is door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Na aankomst kun je in 1 van de vele winkeltjes eventueel nog wat reisbenodigdheden kopen voor de trektocht, die de volgende dag zal beginnen. Alles wat je nodig hebt voor de trektocht is verkrijgbaar in Pokhara, maar we gaan er wel vanuit dat je goed ingelopen wandelschoenen hebt meegenomen naar Nepal. Je kunt in Pokhara de gezellige straatjes verkennen in de wijk ‘lakeside’, een korte wandeling langs het meer maken of genieten van een ayurvedische massage. 's Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in een goed guesthouse met uitstekende voorzieningen in 'Lakeside'. Deze wijk ligt direct aan het idyllische Fewa meer in Pokhara. (B)
 3. [sc name="pokhara_vallei" ]
 4. [sc name="shangri_la" ]
 5. [sc name="local_community_day" ]
 6. [sc name="shangri_la_kathmandu" ]
 7. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je na het ontbijt nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht wordt je opgehaald van het hotel en naar Kathmandu Airport gebracht of je vervolgt de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’. (B)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

De reissom is inclusief 10 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), begeleiding, goede accommodaties, alle activiteiten, excursies, entreegelden en permits voor Chitwan National Park.

De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer tijdens de gehele reis (dus ook tijdens de trektocht). Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.


Bovenstaande bouwstenen kun je toevoegen als je een reis wilt boeken.

De hoogtepunten en bijzonderheden van deze reis zijn:

 • Pittige Himalaya trektocht met topgids, sherpa en porters om de bagage te dragen (maximaal 10 kg per persoon, de rest kan veilig worden achtergelaten in het hotel).
 • Het oversteken van een indrukwekkende Himalaya bergpas boven 5.000 meter!
 • Ontmoeting met unieke bergvolkeren, die voor een deel nauw verwant zijn met Tibet.
 • Bezoek aan authentieke dorpjes waardoor het soms lijkt alsof je rondloopt in de Middeleeuwen.
Inclusief

De reissom is inclusief 45 maaltijden, accommodaties, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), topbegeleiding tijdens o.a. trektocht en overige activiteiten, bagagevervoer tijdens de trekking door porters/sherpa's, excursies, entreegelden, vergunningen en TIMS-permit (Trekking Information Management System) voor het Annapurna National Park en Manaslu (restricted area permit). In Nepal zijn er naast een aantal maaltijden en persoonlijke uitgaven voor drankjes en fooien geen extra kosten. Je weet vooraf dus precies waar je aan toe bent!

Hiermee in chronologische volgorde een overzicht van wat inclusief is bij de reis:

 • Luchthaventransfer van Kathmandu Tribhuvan Airport naar het hotel.
 • 2 Hotelovernachtingen in Kathmandu (wijk: Swayambhu), inclusief uitgebreid ontbijt.
 • Bezoek met privégids (voertaal: Engels) aan o.a. Thamel en Mandala Street.
 • Rit langs de heilige Trisuli rivier naar de start van de trekking.
 • Trekking van 2 weken, inclusief begeleiding een gelicenseerde topgids (voertaal: Engels) en sherpa’s/porters.
 • Overnachtingen in guesthouses tijdens de trektocht.
 • De bagage (max. 10 kg p.p.) wordt tijdens de wandeling/trekking gedragen door een goed verzekerde sherpa/porter.
 • Alle eenvoudige, smakelijke maaltijden tijdens deze trektocht zijn inbegrepen: uitgebreid ontbijt, warme lunch en avondeten met keuzevrijheid.
 • Vergunning om het wereldberoemde Himalaya reservaat te doorkruisen.
 • Deelname aan het Trekkers Information System in Nepal. (TIMS).
 • Per jeep/bus naar Pokhara.
 • Transfer van luchthaven of busstation naar hotel in de wijk ‘Lakeside’, gelegen aan het Fewameer in Pokhara.
 • 2 Hotelovernachtingen in Pokhara, inclusief ontbijt.
 • Bij OPTIE B: Transfer naar de ‘onbekende bestemming’.
 • Bij OPTIE B: 2 Overnachtingen inclusief alle maaltijden op de ‘onbekende bestemming’ en wandelingen met onze gids.
 • Rit van ca. 6 uur vanuit Pokhara terug naar Kathmandu.
 • 1 Hotelovernachting in Kathmandu (wijk: Swayambhu) inclusief uitgebreid ontbijt.
 • 2 Hotelovernachtingen in Bhaktapur inclusief uitgebreid ontbijt en entreegelden.
 • Alle overnachtingen tijdens de reis zijn op basis van een gedeelde kamer. Voor een 1 persoonskamer in Kathmandu, Pokhara en Bhaktapur geldt een toeslag.
 • Bezoek met een gelicenseerde privégids (voertaal: Engels) aan o.a. het hindoeïstische heiligdom Pashupatinath en het boeddhistische heiligdom Boudhanath, inclusief transfers en entreegelden.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor de terugvlucht.
 • Alle lokale belastingen en overige heffingen.
 • De kosten voor het begeleidende team zijn ook inclusief: vervoer, verblijfskosten, maaltijden en verzekering voor de gids/sherpa/porters tijdens o.a. trektochten, de lichte wandelingen en excursies in de Kathmandu Vallei.
Exclusief

 

Goed om te weten:

 • Nederlandstalige reisbegeleiding op aanvraag.
 • De reis kan ook worden geboekt als privéreis door 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer.
 • Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de mogelijkheden voor meer comfort of juist een budgetoptie.
 • Upgrade: Toeslag voor privé vervoer en keuze voor binnenlandse vluchten.

Reissom is exclusief:

 • Heen- en terugvlucht Kathmandu (Nepal), vanaf € 695,- voor de beste aansluitingen
 • Handling-, service- en administratiekosten per boeking: € 17,50
 • Bijdrage 100% STO-reisgarantie per boeking: € 15,-
 • Bijdrage Calamiteitenfonds, per boeking: € 2,50
 • Visumkosten Nepal p.p. vanaf USD 50 voor 30 dagen
 • Verzekeringen en persoonlijke uitgaven
 • Drankjes, maaltijden, fooien en souvenirs

 

Vliegtickets

We geven graag advies bij het boeken van de vluchten. Uiteraard kan het vliegticket ook door Top of the World Reizen worden geregeld! Na ontvangst van de voornaam, achternaam (meisjesnaam voor dames) en geboortedatum maken we een offerte voor de vluchten. We bieden daarbij de mogelijkheid vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf of een andere luchthaven te vertrekken en werken samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways en KLM. Voor zover mogelijk houden we rekening met maaltijdvoorkeuren en stoelkeuze.

24 uur ophaal- en brengservice door onze mensen, ongeacht het tijdstip van aankomst of vertrek! Bij het boeken van vluchten is er formeel sprake van ‘reisbemiddeling’. De voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij zijn van toepassing.  

Start hier je reis

'Ervaar de heldin, de held in jezelf. Je bent het al; je hoeft haar of hem alleen nog maar te ervaren!' Thomas

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of bel +31 (0) 6 4375 1211