Nepal Trekking: Pelgrimsroute naar de heilige meren

Ontdek Nepal

Een Himalaya reis zoals deze bedoeld is. Je neemt voor een aantal dagen afscheid van de bewoonde wereld en ervaart de kracht van de Himalaya. Ontstijg het onmetelijke dal van Helambu en doorkruis het prachtige Langtang reservaat.

De pelgrimsroute naar de heilige meren wordt in de zomer bewandeld door duizenden pelgrims. Het slingerende pad voert je over de Laurebina La Pas op 4.610 meter naar de andere kant van de bergketen. De heilige Gosaikunde meren, het domein van Shiva, zijn zeer indrukwekkend. Je zult ongetwijfeld genieten van het adembenemende uitzicht op Tibet tijdens de afdaling naar Sint Gompa.

Maak een privéreis of sluit aan bij een kleine groep (max. 12):
> Groepsreis met vertrekgarantie: 30 mrt - 15 apr 2018
> Verleng je reis met Valley Walk/Klooster: 30 mrt - 18 apr
> Verleng je reis met Wildlife & Shangri-La: 30 mrt - 23 apr

> Groepsreis met vertrekgarantie: 19 okt - 4 nov 2018
> Verleng je reis met Valley Walk/Klooster: 19 okt - 7 nov
> Verleng je reis met Wildlife & Shangri-La: 19 okt - 12 nov 

Sluit je aan bij een groepsreis?

Bovenstaande prijs is per persoon als je aansluit bij een groepsreis. Bekijk hier alle Nepal groepsreizen met vertrekgarantie.

Liever een privéreis? 
Dan zijn de genoemde kosten al van toepassing vanaf 2 personen op basis van een 2- persoonskamer kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon.

Belangstelling? Klik rechtsboven op START en verstuur een vrijblijvende aanvraag.

Beste tijd van het jaar

JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEPT
OKT
NOV
DEC
 • +
v.a. € 1595
Per persoon
Lees Reiservaringen

Nepal Trekking: Pelgrimsroute naar de heilige meren

Reisduur: 17 reisdagen (15 dagen/14 nachten in Nepal), verlenging mogelijk met bijvoorbeeld 3 extra nachten

Pelgrimsroute naar de heilige Gosaikunde meren, de 'Shrine' van Shiva. Tijdens deze prachtige reis door een nog ongerept deel van de Himalaya geniet je tijdens de 11-daagse trekking van de unieke biodiversiteit van Nepal.

Het programma is als volgt:

 1. Vlucht naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Keuze om te vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven.
 2. Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Welkom! Wanneer je ook aankomt, je wordt altijd persoonlijk afgehaald door onze mensen en met de taxi naar een authentiek hotel gebracht in het rustige Swayambhu, een boeddhistische wijk op loopafstand van Thamel. Afhankelijk van je aankomsttijd is er later op de dag eventueel nog gelegenheid om door de straatjes van Thamel (de toeristische wijk) & Mandala Street te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven en de honderden prachtige winkeltjes. Je kunt hier meteen wat praktische zaken regelen, zoals het veilig wisselen van geld en/of een geldopname bij een pinautomaat. De pinautomaat van Standard Chartered heeft een maximum van 6 opnames van NPR 10.000 per dag en Nabil Bank een maximum van 2 opnames van NPR 30.000. Overnachting in het prachtige, authentieke Vajra Hotel Kathmandu.
 3. Vandaag staat mede in het teken van voorbereidingen op je trektocht en is er gelegenheid om de laatste reisbenodigdheden te kopen. Alles is verkrijgbaar in Thamel, maar we gaan er wel vanuit dat je goed ingelopen wandelschoenen hebt meegenomen naar Nepal voor je trektocht! Old Kathmandu. Na een heerlijk ontbijt wandel je met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar het beroemde Swayambhunath, de ‘apen tempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat je al wandelend tijd hebt om te acclimatiseren en ‘te landen’. Nadat je de 365 traptreden omhoog bent gelopen, heb je een prachtig uitzicht over Kathmandu en zie je de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. ‘s Middags wandel je op je gemak met de gids naar ‘Old Kathmandu’ om de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar en de beroemde Annapurna Tempel. Je kunt je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag je gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Voorlopig laatste overnachting in het Vajra Hotel, jouw oase van rust in Kathmandu. (B)
 4. Start Trekking, Dag 1. Veel reizigers laten wat achter in het hotel voor na de trektocht, zoals een schoon setje kleding en daarnaast alles wat het maximaal aantal kg’s overschrijdt dat je kunt laten drager door jouw porter tijdens de trekking. TIP: Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel (en eventueel weegschaal) bij de receptie en leg meteen apart wat je (eventueel) achter gaat laten. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor de transfer van ca. 2 uur naar Sundarijal (1.460 meter). Start trekking door het prachtige Shiva Pura reservaat met een pittige tocht omhoog naar Chisapani op 2.165 meter. Overnachting in guesthouse Chisapani. (B,L,D)
 5. Trekking Dag 2. Tijdens de trekking zijn alle maaltijden inbegrepen. In de middag en avond wordt er een warme, verse maaltijd voor je bereid (soep en een hoofdmaaltijd) en je kunt kiezen uit een aantal mogelijkheden. Vandaag voert de trekking door het Helambu gebied naar Cipling, dat prachtig is gelegen op 2.170 meter. Overnachting in guesthouse Cipling. (B,L,D)
 6. Trekking Dag 3. Wandeling naar het geheimzinnige dorpje Kutumsang, op 2.470 meter hoogte gelegen. Hier betreed je voor het eerst het Langtang-reservaat. Overnachting in guesthouse Kutumsang. (B,L,D)
 7. Trekking Dag 4. Van Kutumsang verder stijgen naar het gehucht Mangengoth op 3.420 meter. Overnachting in guesthouse Mangengoth. (B,L,D)
 8. Trekking Dag 5. Stap voor stap verder omhoog naar de Tharepati Pas op 3.690 meter, dan afdalen door een rotsachtig gebied naar het dorpje Ghopte op 3.430 meter hoogte. Overnachting in guesthouse Ghopte. (B,L,D)
 9. Trekking Dag 6. Verder omhoog naar Phedi dat boven de boomgrens ligt op 3.780 meter hoogte. Je hebt vanaf dit punt een prachtig uitzicht op de onmetelijke vallei die je hebt doorkruist. Overnachting in guesthouse Phedi. (B,L,D)
 10. Trekking Dag 7. Je gaat ook vandaag al vroeg op pad richting de machtige Laurebina La Pas. Hier bereik je op 4.610 meter het hoogste punt van je reis. De heilige Gosaikunde meren zijn vanaf dit punt niet lang meer lopen! Overnachting guesthouse in Gosaikunde op 4.380 meter. (B,L,D)
 11. Trekking Dag 8. Vandaag daal je via Cholangpati (3.654 meter) verder af naar Sint Gompa. Onderweg zou je tijdens je wandeling zomaar de prachtige en schuchtere ‘Red Panda’ in de jungle kunnen tegenkomen. Sint Gompa, op 3.250 meter gelegen, is een plaatsje dat een bewoond dorp vormt waar zelfs een kleine kaasfabriek gevestigd is. Overnachting in guesthouse Sint Gompa. (B,L,D)
 12. Trekking Dag 9. Het pad voert je door het prachtig groene bos naar een idyllische, 'onbekende bestemming'. Overnachting op de ‘onbekende bestemming’. (B,L,D)
 13. Trekking Dag 10. Je daalt verder en blijft door het bos lopen, omgeven door de geluiden van de natuur totdat je Bharku bereikt hebt op 1.860 meter. Overnachting guesthouse in Bharku. Alternatief: Het is ook een optie om door te lopen naar het eindpunt van de Himalaya trektocht en in Dhunche te overnachten. (B,L,D)
 14. Afsluiting Trekking, Dag 11. Bij overnachting in Bharku is er allereerst een korte wandeling naar Dunche. Vanaf Dunche volgt een rit van ca. 6 uur door de bergen terug naar Kathmandu. Overnachting in Vajra Hotel, Kathmandu. (B,L)
 15. Ervaar de heiligdommen met de rituele lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, de Shiva-tempel en de ‘heilige mannen’. Je gids kan je alles vertellen over de gebruiken en geschiedenis van dit bijzondere domein, dat voor hindoes 1 van de meest heilige plekken is ter wereld en (bij leven) tenminste 1x moet zijn bezocht. Van de intensiteit van Pashupatinath ga je vervolgens naar de boeddhistische wijk Bouddha. Hier bezoek je Bouddhanath, de beroemde Tibetaanse stupa waar je de ‘kora’ (heilige rondgang) kunt lopen terwijl je - met de monniken - de gebedsmolens laat draaien. Overnachting in Kathmandu. (B)
 16. Als je de 17-daagse reis hebt geboekt, word je ca. 4 uur voor vertrek opgehaald en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je terugvlucht naar huis. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je eventueel nog wat winkelen in Mandala Street of Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session' of ayurvedische massage (B). Bij een keuze voor de verlenging van je reis met bijvoorbeeld 3 nachten neemt onze gids je na het ontbijt mee naar het Newari-dorpje Panauti. Vanaf de bazaar maak je vervolgens een prachtige wandeling van ca. 4 uur naar het Tibetaans-Boeddhistisch klooster. De bestemming ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Je verblijft in het gastenverblijf van het klooster dat opgericht werd door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jouw dagen op deze bijzondere plek zijn een unieke kans om het leven van een Tibetaans-Boeddhistische monnik van heel dichtbij mee te maken. Eerste overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 17. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag!). Na het eenvoudige ontbijt heb je volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en te genieten van de unieke uitzichten op de Himalaya. Uiteraard breng je daarbij ook een bezoek aan de legendarische plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster (B,L,D) of weer thuis bij 17-daagse reis!
 18. Als je hebt gekozen voor de 20-daagse reis maak je, na het ‘chanten van de mantra’ en het ontbijt, een makkelijke wandeling met onze gids naar een unieke 'koninklijke bestemming'. Overnachting op de ‘koninklijke bestemming’, die je daarna nooit meer zult vergeten! (B). Laatste dag van je verblijf in het Tibetaans-Boeddhistisch klooster bij de 24-daagse reis. Na het ontbijt maak je een mooie wandeling in de schitterende omgeving van het klooster. Een wandeling naar het dorpje Balthali is slechts 1 van de vele mogelijkheden. ‘s Middags kun je met je gids een nieuwe wandeling maken in de idyllische omgeving van het klooster of aansluiten bij de middagrituelen (let op: schema kan wijzigen!). Derde overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 19. Heb je de 20-daagse reis geboekt? Afhankelijk van de vertrektijd is er nog ruimte om bijvoorbeeld nog wat te winkelen en door de oude straatjes te wandelen. Ongeveer 4 uur voor je terugvlucht word je opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (B). Prachtige wandeldag met gids/sherpa naar een nieuwe bestemming als je hebt gekozen voor de 24-daagse reis. Overnachting op een nieuwe bestemming in de Kathmandu Vallei. (B,L,D)
 20. Afsluitende wandeling met onze gids naar een unieke ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei als je hebt gekozen voor de 24-daagse reis. Overnachting op ‘koninklijke bestemming’ (B) of weer thuis bij 20-daagse reis!
 21. Waarschijnlijk word je al vroeg wakker door de vele belletjes en het straatleven dat op gang komt. Na het ontbijt is er volop tijd om de ongelofelijke pracht en unieke cultuur van de bevolking te beleven op de 'koninklijke bestemming'. Transfer naar Kathmandu en overnachting in Vajra Hotel. (B)
 22. Vandaag heb je de mogelijkheid om samen met een local een persoonlijk bezoek te brengen aan de Kumari, de 'Levende Godin' en haar familie. Daarna vrije tijd voor bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session’ of om nog wat te winkelen in de eeuwenoude straatjes van 'Old Kathmandu'. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 23. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je terugvlucht word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. (B)
 24. Aankomst op de luchthaven en weer thuis bij de 24-daagse reis!

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

De 17-daagse, 20- en 24-daagse reis hebben dezelfde pittige trektocht van 10 dagen door het Helambu en Langtang-reservaat met een verblijf in eenvoudige lodges en gezellige guesthouses. Het hoogste punt dat in de Himalaya wordt bereikt, bedraagt 4.610 meter (Laurebina La). Het programma is volledig ingesteld op een stapsgewijze acclimatisatie op weg naar de heilige meren.

Als je kiest voor de 3- of 7-daagse verlenging met verblijf in het klooster/wandeling Kathmandu Vallei (20- en 24-daagse reis):
Dit onderdeel van de reis vindt plaats voor of na je de trektocht, afhankelijk van o.a. de beschikbaarheid van het Tibetaans-Boeddhistisch klooster.

Privéreis mogelijk

ja

Vertrek groepsreis

30 mrt 2018, 19 okt 2018

Reisduur

17 dagen, 20 dagen

Comfort

met goede hotels, basic trekking lodges

Niveau

pittige trekking

Vertrek mogelijk

Februari, Maart, April, Mei, Juni, September, Oktober, November

3 extra nachten Nepal, 'Vallei Wandeling & Kloosterverblijf' (+ € 365)

 • Wandel met een gids naar een Tibetaans klooster in de Kathmandu Vallei om er vervolgens 2 nachten te verblijven.
 • Maak het 'chanten van de mantra' mee in de grote tempel en geniet van de prachtige natuur en authentieke dorpjes in de omgeving.
 • De 3e nacht verblijf je als verrassing op een koninklijke bestemming.
 • Alle maaltijden in het klooster inbegrepen. Uiteraard eet je samen met de monniken!
 1. Onze tip is om alleen het meest noodzakelijke mee te nemen naar het klooster. Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel bij de receptie en leg meteen apart wat je de volgende dag afgeeft bij de chauffeur om door hem/haar mee te laten nemen naar de 'koninklijke bestemming'. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor korte rit naar het authentieke Newari-dorpje Panauti. Vanaf de eeuwenoude bazaar maak je vervolgens een prachtige, lichte wandeling van ca. 4 uur naar het Tibetaans-Boeddhistisch klooster. Het klooster ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Je verblijft in het gastenverblijf van het klooster dat opgericht werd door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jouw dagen op deze bijzondere plek zijn een unieke kans om het leven van de Tibetaans-Boeddhistische monniken van heel dichtbij mee te maken. In overleg met ons (graag doorgeven voor vertrek naar Nepal) kun je er ook voor kiezen om helemaal naar het klooster te worden gebracht (zonder extra kosten). Er is een speciaal guesthouse voor gasten, maar je kunt er ook voor kiezen om in de slaapzaal (dormitory) te overnachten. Eerste overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (L,D)
 2. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene  getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt met de monniken heb je volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en te genieten van de unieke uitzichten op de Himalaya. Uiteraard breng je daarbij een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 3. Na het ‘chanten van de mantra’ en het ontbijt maak je een afsluitende wandeling met gids naar Kavre Bhanjyang. Van daaruit volgt een korte rit naar een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. In overleg kan er ook voor worden gekozen om direct vanaf het klooster naar de volgende bestemming te worden gebracht (zonder extra kosten). Geniet na aankomst van de unieke sfeer die je van ‘top tot teen’ kunt ervaren in de eeuwenoude straatjes en geniet van de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Overnachting op deze schitterende bestemming, die je daarna nooit meer zult vergeten! (B)
 4. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je nog wat winkelen rondom de koninklijke pleinen of 1 van de vele tempels bezoeken. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Is dit je laatste dag in Nepal? Dan word je ca. 4 uur voor je terugvlucht opgehaald en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens de reis (in het klooster onder voorbehoud).

De reissom is inclusief 7 maaltijden, al het vervoer, 2 overnachtingen in het gastenverblijf van het klooster, laatste overnachting in een goed hotel op de 'koninklijke bestemming', activiteiten, bagagevervoer, excursies, entreegelden en begeleiding door privégids.

6 extra nachten Nepal, Pokhara & Vallei (+ € 535)

Na een comfortabele overnachting aan het Fewa meer bezoek je een idyllische 'onbekende bestemming'. Je maakt een prachtige jungle walk met een lokale gids door de rijstvelden. Geniet van de unieke biodiversiteit aan de voet van de Himalaya en verblijf in een comfortabele, ecolodge.

 1. Naar Pokhara. Het is nog vroeg als je vertrekt voor een rit van 210 km naar Pokhara (ca. 6 uur), die deels voert langs de de heilige Trisuli rivier. Pokhara is beroemd door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Na aankomst kun je de gezellige straatjes aan het meer verkennen, een wandeling maken of genieten van een ayurvedische massage. ‘s Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in ‘Lakeside’, een wijk die direct gelegen is aan het prachtige meer van Pokhara. (B)
 2. Pokhara & omgeving. Maak een idyllisch boottochtje op het Fewa meer of een korte, pittige wandeling omhoog naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het water ligt. Lekker uitrusten, genieten van het bijzondere Pokhara en een drankje aan de oever van het meer kan natuurlijk ook! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 3. Vroeg in de morgen is er de mogelijkheid om samen met je gids de zonsopgang vanaf Sarangkot mee te maken en te genieten van het schitterende uitzicht over de Pokhara Vallei. Ook staat er een bezoek aan het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Pakdel’ en de plaatselijke markt op het programma. Laatste overnachting in Pokhara. (B)
 4. Transfer naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Je maakt met je gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en geniet van adembenemende flora & fauna! De ‘homestay’ is van een aardige, plaatselijke familie en is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het dak van deze comfortabele ‘homestay’ zul je waarschijnlijk nooit meer krijgen! Overnachting in comfortabele ecolodge op de ‘onbekende bestemming’. (B,L,D)
 5. Local Community Day. Prachtige 'jungle walk' met lokale gids (voertaal: 'handen en voeten') om volop te genieten van de unieke biodiversiteit in dit gebied. Vanaf het meer wandel je met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kunnen je een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de prachtige Deurali tempel en een kleinschalig project. ‘s Middags is er de mogelijkheid om een kookworkshop te volgen en samen de avondmaaltijd te bereiden (graag voor vertrek doorgeven als je hier belangstelling voor hebt). Laatste overnachting in comfortabele ecolodge op de 'onbekende bestemming'. (B,L,D)
 6. Na het afscheid van ‘de onbekende bestemming’ reis je in ca. 6 uur weer terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Aan het einde van de middag kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu, een bezoek brengen aan Thamel of  eten in  de 'Garden of Dreams'. Overnachting in Kathmandu. (B)
 7. Geniet van een heerlijke ontbijt! Daarna afscheid van de gids en einde programma. Is dit jouw laatste dag in Nepal? Dan wordt je zonder extra kosten 4 uur voor vertrek opgehaald en met onze privé-chauffeur naar de internationale luchthaven gebracht van Kathmandu, Tribhuvan Airport. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens het hele programma.

De prijs voor deze bouwsteen is inclusief 10 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), begeleiding, accommodaties, activiteiten en excursies. Tijdens het verblijf op de 'onbekende bestemming' zijn alle vers bereide maaltijden inbegrepen.

8 extra nachten Nepal, 'Wildlife & Shangri-La' (+ € 635)

Beleef het prachtige Pokhara en ‘Shangri-La’! Ervaar daarnaast de Nepalese jungle tegen de grens met India en ontdek unieke flora & fauna. Je gaat op safari in Chitwan National Park en ontmoet de inheemse Tharu bevolking die in de Terrai nog op traditionele wijze leeft.

 1. Na het vroege ontbijt volgt een rit van ca. 6 uur naar het Chitwan National Park, een jungle vol wilde dieren! De reis voert voor een deel langs de heilige Trisuli rivier en er is onderweg van alles te zien. Na aankomst staat er onder meer een ontmoeting met de lokale Tharu bevolking op het programma. Overnachting in Chitwan lodge aan de rand van het National Park. (D)
 2. In de ochtend maak je met een gids een boottochtje over de rivier voordat je aan de indrukwekkende 'jungle walk’ met een ‘ranger’ begint. ‘s Middags ga je in het National Park op safari en ontdek je met eigen ogen de unieke ‘wildlife’ in de Nepalese jungle, op steenworp afstand van India. Tweede overnachting in Chitwan lodge. (B,L,D)
 3. Het is nog vroeg als je vertrekt voor een rit van ca. 5 uur naar Pokhara. Pokhara is beroemd door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Na aankomst kun je de gezellige straatjes aan het meer verkennen, een wandeling maken of genieten van een ayurvedische massage. ‘s Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in ‘Lakeside’, een wijk die direct gelegen is aan het prachtige meer van Pokhara. (B)
 4. Pokhara & omgeving. Maak een idyllisch boottochtje op het Fewa meer of een pittige wandeling naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het water ligt. Lekker uitrusten, genieten van het bijzondere Pokhara en een drankje aan de oever van het meer kan natuurlijk ook! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 5. Vandaag heb je voor het ontbijt de mogelijkheid om samen met je gids de zonsopgang vanaf Sarangkot mee te maken en te genieten van het schitterende uitzicht over de Pokhara Vallei. Ook staat er een bezoek aan het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Pakdel’ op het programma. Laatste overnachting in Pokhara. (B)
 6. Transfer naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Je maakt met je gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en geniet van adembenemende flora & fauna! De ‘homestay’ is van een aardige, plaatselijke familie en is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het dak van deze comfortabele ‘homestay’ zul je waarschijnlijk nooit meer krijgen! Overnachting in comfortabele ecolodge op de ‘onbekende bestemming’. (B,L,D)
 7. Local Community Day. Prachtige 'jungle walk' met lokale gids (voertaal: 'handen en voeten') om volop te genieten van de unieke biodiversiteit in dit gebied. Vanaf het meer wandel je met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kun je een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de prachtige Deurali tempel en een kleinschalig project. Laatste overnachting in comfortabele ecolodge op de 'onbekende bestemming'. (B,L,D)
 8. Na het afscheid van ‘de onbekende bestemming’ reis je in ca. 6 uur weer terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Overnachting in Kathmandu. (B)
 9. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je terugvlucht word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. (B)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

De reissom is inclusief 15 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), begeleiding, goede accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden en permits voor Chitwan National Park.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag voor privé-begeleiding en een eigen kamer tijdens je gehele verblijf in Nepal.

1 extra nacht in Bhaktapur (+ € 65)

Verleng je reis met een extra nacht in Bhaktapur, 1 van de koninkrijken onder de beroemde Malla-koningen. Je overnacht op een prachtige locatie vlakbij de koninklijke pleinen en alle activiteiten, transfers en entreegelden zijn inbegrepen.

 1. Je wordt opgehaald van je hotel in Kathmandu en door de taxi naar Bhaktapur gebracht. Na aankomst heb je volop de tijd om deze wereldberoemde koningsstad te bezichtigen die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Er is naast het bezichtigen van de belangrijkste heiligdommen voldoende tijd om in je eigen tempo door de eeuwenoude straatjes te lopen en te genieten van het kleurige straatleven. Overnachting in Bhaktapur.
 2. Afhankelijk van je vlucht is er na het ontbijt nog wat ruimte om bijvoorbeeld te winkelen of een wandeling te maken. Ongeveer 4 uur voor je terugvlucht word je opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport. (B)

B = Breakfast/ontbijt inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer en inclusief al het vervoer/luchthaventransfer, overnachting met ontbijt en entreegelden.De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- voor privé-begeleiding en een eigen kamer.

1 persoonskamer Kathmandu (+ € 195)

Het is ook bij de groepsreizen mogelijk om een 1 persoonskamer te reserveren (niet tijdens trektocht en in het klooster).


Bovenstaande bouwstenen kun je toevoegen als je een reis wilt boeken.

De hoogtepunten en bijzonderheden van deze reis zijn:

 • Je verblijft in het geheimzinnige dorpje Kutumsang, de plek waar je het checkpoint passeert naar het Langtang reservaat.
 • De eeuwenoude pelgrimsroute naar de heilige meren loopt door een zeer dunbevolkt en ruig gebied, ver weg van de bewoonde wereld.
 • Je steekt met een topgids/sherpa/porter 2 passen over; de Tharepati Pas en Laurebina La Pas.
 • Trektocht met uitzicht op Tibet; hoogste punt is de Laurabina La Pas op 4.610 meter.
 • Het bereiken van het heilige Gosaikunde meer, de ' Shiva Shrine'  op 4.380 meter. 
 • Het is vaak mogelijk om - in overleg met je gids - een Yak of paard te huren voor het zwaarste deel van de tocht; het passeren van de Laurebina La.
 • Met deze trektocht ondersteun je de lokale bevolking die zwaar getroffen is door de aardbeving van 2015. 
 • Deze voorzieningen tijdens de trektocht zijn op een aantal dagen zeer basic en primitief.

Bij keuze voor 3 extra nachten (20-daagse reis):

 • Verblijf 2 nachten als gast in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster op een legendarische plek in Nepal; je kunt het ‘chanten van de mantra’ en de rituelen meemaken met de monniken in de grote tempel.
 • Mogelijkheid om met een gediplomeerde gids prachtige wandelingen te maken door de Kathmandu vallei tijdens het kloosterverblijf.
 • Bezoek aan een schitterende ‘koninklijke bestemming’.
 • Goed om te weten: afhankelijk van de samenstelling van de groep vindt de verlenging plaats voor of na de trektocht.

Bij keuze voor 7 extra nachten (24-daagse reis):

 • Wandeling naar een extra bestemming in de Kathmandu Vallei ten opzichte van de 20-daagse reis.
 • Een extra nacht in het gastenverblijf (totaal 3 nachten) van het Tibetaans-Boeddhistisch klooster.
 • Uniek bezoek aan de Kumari, de 'Levende Godin'.
Inclusief

De reissom is inclusief 35 vers bereide maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), accommodaties, begeleiding, trektocht, bagagevervoer, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen, permits voor o.a. Shivapuri National Park en Langtang National Park. In Nepal heb je met uitzondering van een aantal maaltijden en drankjes nauwelijks extra kosten.

Hiermee in chronologische volgorde een overzicht van wat inclusief is bij de 17-daagse reis, zodat je exact weet waar je aan toe bent:

 • Luchthaventransfer van Kathmandu Tribhuvan Airport naar het hotel.
 • 2 hotelovernachtingen in een goed hotel in Kathmandu (wijk: Swayambhu), inclusief uitgebreid ontbijt. Je verblijft in het authentieke Vajra Hotel Kathmandu of een gelijkwaardig hotel.
 • Introductiewandeling met privégids (voertaal: Engels) naar o.a. Thamel en Mandala Street.
 • Busreis van ca. 2 uur met begeleiding naar de start van de trektocht in Sundarijal.
 • 10-daagse trektocht door Helambu en het Langtang reservaat over de Laurebina La Pas, met begeleiding op topniveau door een professionele, gelicenseerde gids (voertaal: Engels), sherpa’s/porters.
 • 10 Overnachtingen in guesthouses/lodges tijdens de trektocht en voorafgaande aan de transfer terug naar Kathmandu.
 • Je bagage (max. 10 kg p.p.) wordt tijdens de wandeling/trekking gedragen door een goed verzekerde sherpa/porter.
 • Alle eenvoudige, smakelijke maaltijden tijdens de trektocht zijn inbegrepen: uitgebreid ontbijt, warme lunch en avondeten met keuzevrijheid.
 • Vergunning om het wereldberoemde Langtang reservaat in de Himalaya te doorkruisen.
 • Deelname aan het Trekkers Information System in Nepal (TIMS).
 • Transfer van ca. 6 uur van het einde trektocht naar Kathmandu.
 • 2 Prima hotelovernachtingen in Kathmandu (wijk: Swayambhu) inclusief uitgebreid ontbijt.
 • Bezoek met een gelicenseerde privégids (voertaal: Engels) aan o.a. het hindoeïstische heiligdom Pashupatinath en het boeddhistische heiligdom Boudhanath, inclusief privétransfers en entreegelden.
 • Alle overnachtingen tijdens de reis zijn op basis van een gedeelde kamer. Voor een 1 persoonskamer in Kathmandu geldt een toeslag.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor je terugvlucht.
 • Alle lokale belastingen en overige heffingen.
 • Inclusief: handling-, service- en administratiekosten per boeking
 • Inclusief: € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds en € 15,- bijdrage STO-reisgarantie.
 • Alle lokale belastingen en overige heffingen.
 • De kosten voor het team dat je zal begeleiden zijn uiteraard ook inclusief: vervoer, verblijfskosten, maaltijden en verzekering voor de gids/sherpa/porters tijdens o.a. trektochten, de lichte wandelingen, activiteiten en excursies in de Kathmandu Vallei.

Bij keuze voor 3 extra nachten (20-daagse reis):

 • Transfer naar vertrekpunt van de wandeling door de koningsvallei.
 • Bezichtiging met gids (voertaal: Engels) van het Newari dorpje Panauti, inclusief entreegelden.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids/sherpa naar klooster.
 • 2 Overnachtingen in Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan soms wijzigen).
 • Mogelijkheid om met een gids tijdens het kloosterverblijf wandelingen te maken door de vallei.
 • Wandeling met gids/sherpa naar een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei.
 • 1 Prima overnachting op de ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • Alle overnachtingen zijn op basis van een gedeelde kamer.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor je terugvlucht.
 • Afhankelijk van de samenstelling van de groep vindt de verlenging plaats voor of na de trektocht.

Bij keuze voor 7 extra nachten (24-daagse reis):

 • Transfer naar vertrekpunt van de wandeling door de koningsvallei.
 • Bezichtiging met gids (voertaal: Engels) van het Newari dorpje Panauti, inclusief entreegelden.
 • 3 Overnachtingen in Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan soms wijzigen).
 • Mogelijkheid om wandelingen te maken door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling met privégids/sherpa naar een nieuwe bestemming in de koningsvallei.
 • 1 Overnachting bestemming in de Kathmandu Vallei, inclusief ontbijt.
 • andeling met gids/sherpa naar een ‘koninklijke bestemming’ in de koningsvallei.
 • 1 Prima overnachting op de ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • Alle overnachtingen zijn op basis van een gedeelde kamer.
 • Transfer van eindpunt naar Kathmandu.
 • 2 Prima hotelovernachtingen in Kathmandu (wijk: Swayambhu) inclusief uitgebreid ontbijt.
 • Transfer en bezoek met een gids/local (voertaal: Engels) aan de Kumari, de ‘Levende Godin’ en haar familie.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor je terugvlucht.

Extra onderdeel ‘voor wie wil’:

 • Vertrek-wandeling in Rotterdam-Kralingen voor je reis.
 • Terugkeer-wandeling in Rotterdam-Kralingen na de reis.
Exclusief

Optioneel:

 • Een 1-persoonskamer is mogelijk met een toeslag. Bij groepsreizen wordt meestal gekozen voor een gedeelde kamer (geen extra kosten).
 • Tijdens groepsreizen kan een eigen kamer tijdens de trekking niet worden gegarandeerd, wel bij privéreizen.
 • De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon.

Reissom is exclusief:

 • Vliegticket Kathmandu (Nepal).
 • Visumkosten Nepal: vanaf € 25,- voor een verblijf in Nepal van 15 dagen en € 40,- voor 30 dagen.
 • Verzekeringen en persoonlijke uitgaven.
 • Drankjes, fooien en souvenirs.

Laat je vliegticket door ons regelen!
Op verzoek sturen we je een vrijblijvende offerte voor je heen- en terugvlucht. We bieden je de mogelijkheid vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf of een andere luchthaven te vertrekken en werken samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways en KLM.

Top of the World Reizen zorgt ervoor dat alles perfect op elkaar aansluit. Dat is niet alleen handig maar ook heel praktisch als er bijvoorbeeld wijzigingen zijn in het vluchtschema. Voor zover mogelijk houden we rekening met je maaltijdvoorkeur en stoelkeuze. Bij het boeken van vluchten is er formeel sprake van ‘reisbemiddeling’. De voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij zijn van toepassing.

Download PDF

Start hier je reis

'De eerst keer dat Holi en ik over deze pelgrimsroute liepen, werd ik overweldigd door een gevoel dat veel groter was dan ikzelf. Het ervaren van ongekende nietigheid in combinatie met een enorme kracht. Was ik hier werkelijk? Was dit echt? Ik leef! Deze reis is niet te beschrijven; ervaar het zelf!' Thomas

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of bel +31 (0) 6 4375 1211

top of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizen