Nepal Trekking: Pelgrimsroute naar de heilige meren,17 dagen

Het echte Nepal

Een Himalaya reis zoals deze bedoeld is. Je neemt voor een aantal dagen afscheid van de bewoonde wereld en ervaart de kracht van de Himalaya. Ontstijg het onmetelijke dal van Helambu en doorkruis het prachtige Langtang reservaat.

De pelgrimsroute naar de heilige meren wordt in de zomer bewandeld door duizenden pelgrims. Het slingerende pad voert over de Laurebina La Pas op 4.610 meter naar de andere kant van de bergketen. De heilige Gosaikunde meren, het domein van Shiva, zijn zeer indrukwekkend. Geniet van het adembenemende uitzicht op Tibet tijdens de afdaling naar Sint Gompa.

Privéreis op maat?

Het programma kan helemaal op maat worden samengesteld. Ga naar 'Start hier je reis', stel je reisprogramma samen en vraag vrijblijvend je reis aan. Vraag ons ook naar de extra comfort mogelijkheden.

Liever een Groepsreis?

Sluit aan bij een kleine groep (max. 9). Bekijk hier alle Nepal groepsreizen met vertrekgarantie.

Beste tijd van het jaar

JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEPT
OKT
NOV
DEC
 • +
v.a. € 1595
Per persoon
Lees Reiservaringen

Nepal Trekking: Pelgrimsroute naar de heilige meren

Reisduur: 17 reisdagen (15 dagen/14 nachten in Nepal), verlenging mogelijk met bijvoorbeeld 3 extra nachten

Pelgrimsroute naar de heilige Gosaikunde meren, de 'Shrine' van Shiva met verblijf in eenvoudige lodges en gezellige guesthouses. Tijdens deze prachtige reis door een nog ongerept deel van de Himalaya geniet je tijdens de trekking van de unieke biodiversiteit van Nepal. Het hoogste punt dat in de Himalaya wordt bereikt, bedraagt 4.610 meter (Laurebina La). Het programma is volledig ingesteld op een stapsgewijze acclimatisatie op weg naar de heilige meren.

We spreken in het reisprogramma over 'jullie', omdat er tijdens de reis begeleiding is door verschillende van onze mensen, waaronder een trekking gids, tour guide, porters/sherpa's en een chauffeur. 

Het reisprogramma is als volgt:

 1. Vertrek. Vlucht met Qatar Airways, Emirates, Etihad Airways, KLM of een andere luchtvaartmaatschappij naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Keuze om te vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam, Rotterdam The Hague Airport, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven. Schiphol Amsterdam is vaak de beste optie door de vele mogelijkheden en gunstige prijzen!
 2. Welkom! Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Onze mensen halen je/jullie persoonlijk op van de luchthaven en brengen je/jullie na aankomst met een privé taxi met chauffeur naar een prima hotel dat zich in het rustige deel van het gezellige Thamel bevindt. Afhankelijk van de aankomsttijd is er daarna gelegenheid om door de straatjes rondom Mandala Street en Old Kathmandu te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven, de honderden prachtige winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Er kunnen hier meteen wat praktische zaken worden geregeld, zoals het veilig wisselen van geld en/of een geldopname bij een pinautomaat. Bij de pinautomaat van Standard Chartered en Nabil Bank kan ineens respectievelijk NPR 25.000 en NPR 35.000 worden opgenomen. Overnachting in Potala Guesthouse, Kathmandu (B). Met een toeslag kan er ook voor worden gekozen om te overnachten in Hotel Shanker. Dit luxe ‘heritage hotel’ met zwembad is gevestigd in een Rana paleis uit de 19e eeuw, op loopafstand van Thamel en Durbar Marg, de toeristische centra van Kathmandu. Het was de koninklijke residentie van de heersers van Nepal in de periode 1894 tot 1964. De indrukwekkende gevel is intact gehouden, maar de interieurs zijn opnieuw ontworpen om reizigers het comfort te bieden dat je van een hotel van wereldklasse mag verwachten.
 3. Swayambhunath en Old Kathmandu. Vandaag staat mede in het teken van voorbereidingen op je trektocht en is er gelegenheid om de laatste reisbenodigdheden te kopen. Alles is verkrijgbaar in Thamel, maar we gaan er wel vanuit dat je goed ingelopen wandelschoenen hebt meegenomen naar Nepal voor je trektocht! Na een prima ontbijt met o.a vers fruit wandel je met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar het beroemde Swayambhunath, de ‘apen tempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat je zo al wandelend de tijd hebt om te acclimatiseren en ‘te landen’. Nadat je de 365 traptreden omhoog bent gelopen, heb je een prachtig uitzicht over Kathmandu en zie je de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. Vanaf Swayambhunath wandel je in een rustig tempo met de gids naar de andere kant van de heilige Bishnumati rivier om in ‘Old Kathmandu’ de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar, de beroemde Annapurna Tempel en Durbar Square. Je kunt je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er na het programma nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag onze gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Eten in de romantische 'Garden of Dreams' is ook een mogelijkheid. Tweede overnachting in het hotel, een oase van rust in het hectische Kathmandu. (B)
 4. Start Trekking, Dag 1. Veel reizigers laten wat achter in het hotel voor na de trektocht, zoals een schoon setje kleding en daarnaast alles wat het maximaal aantal kg’s overschrijdt dat je kunt laten dragen door de porter tijdens de trekking. TIP: Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel (en eventueel weegschaal) bij de receptie en leg meteen apart wat je (eventueel) achterlaat. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor de transfer van ca. 2 uur naar Sundarijal (1.460 meter). Start trekking door het prachtige Shiva Pura reservaat met een pittige tocht omhoog naar Chisapani op 2.165 meter. Overnachting in guesthouse Chisapani. (B,L,D)
 5. Trekking Dag 2. Tijdens de trekking zijn alle maaltijden inbegrepen. In de middag en avond wordt er een warme, verse maaltijd voor je bereid (soep en een hoofdmaaltijd) en je kunt meestal kiezen uit een aantal mogelijkheden. Je hoeft dus niet verplicht te eten ‘wat de pot schaft’ en je bent vrij om meerdere items te kiezen! Vandaag voert de trekking door het Helambu gebied naar Cipling, dat prachtig is gelegen op 2.170 meter. Overnachting in guesthouse Cipling. (B,L,D)
 6. Trekking Dag 3. Wandeling naar het geheimzinnige dorpje Kutumsang, op 2.470 meter hoogte gelegen. Hier betreden jullie voor het eerst het Langtang-reservaat. Overnachting in guesthouse Kutumsang. (B,L,D)
 7. Trekking Dag 4. Van Kutumsang verder stijgen naar het gehucht Mangengoth op 3.420 meter. Overnachting in guesthouse Mangengoth. (B,L,D)
 8. Trekking Dag 5. Stap voor stap verder omhoog naar de Tharepati Pas op 3.690 meter, dan afdalen door een rotsachtig gebied naar het dorpje Ghopte op 3.430 meter hoogte. Overnachting in guesthouse Ghopte. (B,L,D)
 9. Trekking Dag 6. Verder omhoog naar Phedi dat boven de boomgrens ligt op 3.780 meter hoogte. Jullie hebben vanaf dit punt een prachtig uitzicht op de onmetelijke vallei die jullie hebben doorkruist. Overnachting in guesthouse Phedi. (B,L,D)
 10. Trekking Dag 7. Jullie gaan ook vandaag al vroeg op pad richting de machtige Laurebina La Pas. Hier bereiken jullie op 4.610 meter het hoogste punt van de reis. De heilige Gosaikunde meren zijn vanaf dit punt niet lang meer lopen! Overnachting guesthouse in Gosaikunde op 4.380 meter. (B,L,D)
 11. Trekking Dag 8. Vandaag dalen jullie via Cholangpati (3.654 meter) verder af naar Sint Gompa. Onderweg zouden jullie tijdens de wandeling zomaar de prachtige en schuchtere ‘Red Panda’ in de jungle kunnen tegenkomen. Sint Gompa, op 3.250 meter gelegen, is een plaatsje dat een bewoond dorp vormt waar zelfs een kleine kaasfabriek gevestigd is. Overnachting in guesthouse Sint Gompa. (B,L,D)
 12. Trekking Dag 9. Het pad voert door het prachtig groene bos naar een idyllische, 'onbekende bestemming'. Overnachting op de ‘onbekende bestemming’. (B,L,D)
 13. Trekking Dag 10. Jullie dalen verder en blijven door het naaldbos lopen, omgeven door de geluiden van de natuur totdat Bharku wordt bereikt op 1.860 meter. Overnachting guesthouse in Bharku. Alternatief: Het is ook een optie om door te lopen naar het eindpunt van de Himalaya trektocht en in Dhunche te overnachten. (B,L,D)
 14. Afsluiting Trekking, Dag 11. Bij overnachting in Bharku is er allereerst een korte wandeling naar Dhunche. Vanaf Dhunche volgt een rit van ca. 6 uur door de bergen terug naar Kathmandu. Overnachting in Kathmandu. (B,L)
 15. Rituelen & Heiligdommen. Ervaar de heiligdommen met de rituele lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, de Shiva-tempel en de ‘heilige mannen’. Onze gids kan je alles vertellen over de gebruiken en geschiedenis van dit bijzondere domein, dat voor hindoes 1 van de meest heilige plekken is ter wereld en (bij leven) tenminste 1 keer moet zijn bezocht. Daarna volgt een korte rit of wandeling naar Bouddha. In deze Tibetaanse wijk bezoek je met onze topgids het schitterende heiligdom Bouddhanath, de imposante Tibetaanse stupa waar ‘clockwise’ de ‘kora’ (heilige rondgang) kan worden gelopen terwijl je - met de monniken - de gebedsmolens laat draaien. Er zijn rondom het plein verschillende dakterrassen om een drankje te drinken met een schitterend uitzicht op de stupa! Ook een bezoek aan 1 van de vele prachtige Tibetaanse kloosters is zeer de moeite waard. Tot slot is er de mogelijkheid om in Patan samen met een local/gids de Kumari, (de 'Levende Godin') en haar familie te ontmoeten. Overnachting in Kathmandu. (B)
 16. Nog even genieten voor vertrek naar huis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je de prachtige, eeuwenoude straatjes in je eigen tempo verder verkennen, genieten van de honderden winkeltjes, unieke tempels en locale ‘vegetable markets’. Op 1 van de vele dakterrassen met fantastisch uitzicht genieten van het unieke sfeertje in deze prachtige koningsstad kan natuurlijk ook! Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht word je opgehaald van het hotel en in ca. 30 minuten naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis of vervolg je de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’ of neem vrijblijvend contact op met Holi en Thomas (klik hier of WhatsApp/Bellen: +31 6 4375 1211) om je wensen te bespreken. (B)
 17. Weer thuis! Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een avontuurlijke reis om nooit meer te vergeten!

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Privéreis mogelijk

ja

Reisduur

17 dagen

Comfort

met goede hotels, basic trekking lodges

Niveau

pittige trekking

1 extra nacht in Bhaktapur (+ € 70)

Verleng de reis met een extra nacht in Bhaktapur, 1 van de beroemde koninkrijken onder de Malla dynastie. Je overnacht op een schitterende locatie vlakbij de koninklijke pleinen. Alle activiteiten, transfers en entreegelden zijn inbegrepen.

We spreken in het reisprogramma vaak over 'jullie', omdat er tijdens de reis begeleiding is door verschillende van onze mensen, waaronder een privégids in combinatie met een eigen chauffeur.

Het programma is als volgt:

 1. Naar Bhaktapur. Je wordt opgehaald van het hotel in Kathmandu en door de taxi naar Bhaktapur gebracht. Na aankomst is er volop gelegenheid om deze wereldberoemde koningsstad te bezichtigen die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Er is naast het bezichtigen van de belangrijkste heiligdommen voldoende tijd om in eigen tempo door de eeuwenoude straatjes te lopen en te genieten van het kleurige straatleven. Overnachting op deze schitterende bestemming, die je daarna nooit meer zult vergeten!
 2. Terugvlucht of vervolg Nepal programma. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kun je nog wat rondwandelen in Old Bhaktapur of luieren op een dakterras met uitzicht op 1 van de vele tempels. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht regelen we de transfer van het hotel naar de internationale luchthaven van Kathmandu of vervolg je de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen (kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’). (B)

B = Breakfast/ontbijt inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde 2-persoonskamer en inclusief al het vervoer/luchthaventransfer, overnachting met ontbijt en entreegelden. De reis kan ook worden geboekt als privéreis door 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.

1 extra nacht in Bouddha (+ € 55)

Verleng de reis met een extra nacht in de Tibetaanse wijk Bouddha, dat ook wel 'Klein-Tibet' wordt genoemd. Je overnacht op een prachtige locatie, op een paar minuten lopen van de wereldberoemde stupa. Alle activiteiten, transfers en entreegelden zijn inbegrepen in onze prijzen.

We spreken in het reisprogramma vaak over 'jullie', omdat er tijdens de reis begeleiding is door verschillende van onze mensen, waaronder een privégids in combinatie met een eigen chauffeur.

Het programma is als volgt:

 1. Je wordt opgehaald van het hotel in Kathmandu (Patan, Bhaktapur of Pharping zijn andere opties) en met de taxi naar Bouddha gebracht. Na aankomst is er volop gelegenheid om met onze gecertificeerde privégids de beroemde Tibetaanse wijk te bezichtigen. Loop de heilige ‘kora’ (rondgang) rondom de beroemde stupa (Bouddhanath) terwijl je - met de monniken - de gebedsmolens laat draaien. Overnachting in een comfortabel en rustig gelegen boutique hotel met zeer goede voorzieningen, Bouddha.
 2. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat winkelen in de gezellige, smalle straatje rondom de stupa, luieren op een dakterras en/of een bezoek brengen aan in van de vele prachtige Tibetaanse kloosters. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht wordt je opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of vervolg je de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’. (B)

B = Ontbijt (Breakfast) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer en inclusief al het vervoer/luchthaventransfer, overnachting met ontbijt en entreegelden. De reis kan ook worden geboekt door 1 persoon. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.

3 extra nachten Nepal, Vallei Wandeling & Kloosterverblijf (+ € 373)

Beleef het ritme van de monniken tijdens een uniek verblijf van 2 nachten in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster op een legendarische plek in Nepal. Maak de mysterieuze rituelen en het 'chanten van de mantra' mee in de grote tempel en geniet - onder begeleiding van onze gecertificeerde gids - van de prachtige natuur en authentieke dorpjes in de nabijheid van het klooster. Aan het einde van de verlenging bezoek je een schitterende ‘koninklijke bestemming’. 

Het reisprogramma is als volgt:

 1. [sc name="naar_het_klooster" ]
 2. [sc name="kloosterverblijf" ]
 3. [sc name="kloosterverblijf_bhaktapur" ]
 4. Terugreis of vervolg programma. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je na het ontbijt nog wat winkelen in de oude straatjes rondom de koninklijke pleinen (Durbar Square), luieren op een dakterras met schitterende uitzicht op de bergen of jezelf trakteren op een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht word je opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of vervolgen je de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen (kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’). (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

De reissom is inclusief 7 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), 2 overnachtingen in het gastenverblijf van het klooster, 1 overnachting in een goed hotel op de 'koninklijke bestemming', activiteiten, excursies, entreegelden bagagevervoer en topbegeleiding door een gecertificeerde privégids.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag. Er is ook een extra comfort en budgetoptie beschikbaar.

Het volgende is inclusief:

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met bezichtiging van het authentiek Newari dorpje Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 2 Overnachtingen guesthouse Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan wijzigen).
 • Mogelijkheid om met onze gecertificeerde gids prachtige wandelingen te maken door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling en taxi-transfer met privégids naar een ‘koninklijke bestemming’ in de koningsvallei.
 • 1 Overnachting op een unieke ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor de terugvlucht.

5 extra nachten Nepal, Pokhara & Shangri-La (+ € 535)

Na twee comfortabele overnachtingen aan het Fewa meer in Pokhara bezoek je een idyllische 'onbekende bestemming'. De 'onbekende bestemming' wordt jaarlijks gewisseld en wordt pas bij aankomst ter plaatse onthuld.

Je maakt een prachtige jungle walk met een lokale gids door de rijstvelden en maken kennis met een 'local community'. Geniet van de unieke biodiversiteit aan de voet van de Himalaya en verblijf in een comfortabele, ecolodge (guesthouse/homestay).

 1. [sc name="kathmandu_pokhara" ]
 2. [sc name="pokhara_vallei" ]
 3. [sc name="shangri_la" ]
 4. [sc name="local_community_day" ]
 5. [sc name="shangri_la_pokhara" ]
 6. [sc name="vertrek_nepal" ]

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.

De prijs voor deze bouwsteen is inclusief 10 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), begeleiding, accommodaties, activiteiten en excursies. Tijdens het verblijf op de 'onbekende bestemming' zijn alle vers bereide maaltijden inbegrepen.

7 extra nachten Nepal, Wildlife en Shangri-La (+ € 735)

Beleef het prachtige Pokhara, dat beroemd is door de prachtige ligging aan het Fewa meer en de uitzichten op de Himalaya! Ervaar daarnaast de Nepalese jungle tegen de grens met India en ontdek unieke flora & fauna. Je gaat op safari in Chitwan National Park en ontmoet de inheemse Tharu bevolking die in de Terai nog op traditionele wijze leeft.

We spreken in het reisprogramma vaak over 'jullie', omdat er tijdens de reis begeleiding is door verschillende van onze mensen, waaronder een privégids in combinatie met 'park ranger' (Chitwan) en diverse chauffeurs.

Het reisprogramma is als volgt:

 1. [sc name="chitwan_safari" ]
 2. [sc name="kathmandu_pokhara_trekking" ]
 3. [sc name="pokhara_vallei" ]
 4. [sc name="shangri_la" ]
 5. [sc name="local_community_day" ]
 6. [sc name="shangri_la_kathmandu" ]
 7. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je na het ontbijt nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht wordt je opgehaald van het hotel en naar Kathmandu Airport gebracht of je vervolgt de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’. (B)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

De reissom is inclusief 10 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), begeleiding, goede accommodaties, alle activiteiten, excursies, entreegelden en permits voor Chitwan National Park.

De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer tijdens de gehele reis (dus ook tijdens de trektocht). Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.


Bovenstaande bouwstenen kun je toevoegen als je een reis wilt boeken.

De hoogtepunten en bijzonderheden van deze reis zijn:

 • Bezoek aan Swayambhunath, 'de apen tempel', een UNESCO heiligdom dat een prachtig voorbeeld is hoe boeddhisme en hindoeïsme harmonieus naast elkaar bestaan in Nepal.
 • Bezoek aan tempels en heilige pleinen in o.a. Kathmandu en Patan.
 • Trekking: Verblijf in het geheimzinnige dorpje Kutumsang, waar zich het checkpoint naar het Langtang reservaat bevindt.
 • De non-toeristische trekking loopt door een zeer dunbevolkt en ruig gebied, ver weg van de bewoonde wereld!
 • Het oversteken van 2 indrukwekkende passen staat centraal; de Tharepati Pas en Laurebina La Pas, tevens het hoogste punt tijdens de trekking op 4.610 meter.
 • Optioneel: Het is in overleg met onze gids mogelijk om ter plaatse een Yak of paard te huren voor het zwaarste deel van de tocht; het passeren van de Laurebina La.
 • Het bereiken van het heilige Gosaikunde meer, de ' Shiva Shrine' op 4.380 meter. 
 • Uitzicht op Tibet na het passeren van de heilige meren. 
 • Trekking: De idyllische ‘onbekende bestemming’ na het volbrengen van de eeuwenoude pelgrimsroute naar de heilige meren.
 • Met deze trektocht wordt de lokale bevolking ondersteunt die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. 
 • Deze voorzieningen tijdens de trektocht zijn op een aantal dagen zeer basic en primitief.
 • De rituele lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, de Shiva-tempel, priesters en de ‘heilige mannen’.
 • Bezoek aan het beroemde boeddhistische heiligdom Bouddhanath in de Tibetaanse wijk Bouddha.
Inclusief

De reissom is inclusief 35 maaltijden, accommodaties, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), topbegeleiding tijdens o.a. trektocht en overige activiteiten, bagagevervoer tijdens de trekking door porters/sherpa's, excursies, entreegelden, vergunningen en TIMS-permit (Trekking Information Management System) o.a. Shivapuri Nagarjun en Langtang National Park. In Nepal zijn er naast persoonlijke uitgaven voor drankjes en fooien geen extra kosten. Je weet vooraf dus precies waar je aan toe bent!

Hiermee in chronologische volgorde een overzicht van wat inclusief is bij deze Nepal reis:

 • Luchthaventransfer van Kathmandu Tribhuvan Airport naar het hotel.
 • 2 hotelovernachtingen in een goed hotel in Kathmandu (wijk: Swayambhu), inclusief uitgebreid ontbijt.
 • Introductiewandeling met privégids (voertaal: Engels) naar o.a. Thamel en Mandala Street.
 • Busreis van ca. 2 uur met begeleiding naar de start van de trektocht in Sundarijal.
 • 10-daagse trektocht door Helambu en het Langtang reservaat over de Laurebina La Pas, met begeleiding op topniveau door een professionele, gelicenseerde gids (voertaal: Engels), sherpa’s/porters.
 • 10 Overnachtingen in guesthouses/lodges tijdens de trektocht en voorafgaande aan de transfer terug naar Kathmandu.
 • Bagage (max. 10 kg p.p.) wordt tijdens de wandeling/trekking gedragen door een goed verzekerde sherpa/porter.
 • Alle eenvoudige, smakelijke maaltijden tijdens de trektocht zijn inbegrepen: uitgebreid ontbijt, warme lunch en avondeten met keuzevrijheid.
 • Vergunning om het wereldberoemde Langtang reservaat in de Himalaya te doorkruisen.
 • Deelname aan het Trekkers Information System in Nepal (TIMS).
 • Transfer van ca. 6 uur van het einde trektocht naar Kathmandu.
 • 2 Prima hotelovernachtingen in Kathmandu, inclusief uitgebreid ontbijt.
 • Bezoek met een gelicenseerde privégids (voertaal: Engels) aan o.a. het hindoeïstische heiligdom Pashupatinath en het boeddhistische heiligdom Boudhanath, inclusief privétransfers en entreegelden.
 • Alle overnachtingen tijdens de reis zijn op basis van een gedeelde kamer. Voor een 1 persoonskamer in Kathmandu geldt een toeslag.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor de terugvlucht.
 • Alle lokale belastingen en overige heffingen.
 • De kosten voor het begeleidende team zijn ook inclusief: vervoer, verblijfskosten, maaltijden en verzekering voor de gids/sherpa/porters tijdens o.a. trektochten, de lichte wandelingen, activiteiten en excursies in de Kathmandu Vallei.

Tijdens de trektocht word je begeleid door een gids en een porter/sherpa. De 'dragers' kunnen maximaal 10 tot 12 kg bagage per persoon dragen, maar zijn er niet alleen voor het ‘bagagevervoer’. Zij zijn een belangrijk onderdeel van het team en zorgen er mede voor dat de juiste route wordt bewandelend en ondersteunen waar nodig.

Tijdens de intense en indrukwekkende trektocht kiezen we altijd voor de best beschikbare locale guesthouses. De trekking lodges zijn eenvoudig. De sanitaire voorzieningen zijn primitief tot basic, maar je zult ongetwijfeld weten te genieten van de gastvrijheid en verzorging van A tot Z.

Alle maaltijden inbegrepen en je kunt zelf een keuze maken op basis van het menu. ’s Middags en ’s avond wordt er een warme maaltijd gegeten (met thee/koffie), inclusief voorgerecht (soep wordt aanbevolen). Je kunt met uitzondering van ‘toetjes’ (vaak een zakje poeder om met water een pudding van te maken) alles bestellen, mits het wordt opgegeten.

Exclusief

 

Goed om te weten:

 • Nederlandstalige reisbegeleiding op aanvraag.
 • De reis kan ook worden geboekt als privéreis door 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer.
 • Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de mogelijkheden voor meer comfort of juist een budgetoptie.

Reissom is exclusief:

 • Heen- en terugvlucht Kathmandu (Nepal), vanaf € 595,- voor de beste aansluitingen
 • Visumkosten Nepal: vanaf USD 30 voor een verblijf in Nepal van 15 dagen
 • Handling-, service- en administratiekosten per boeking: € 17,50
 • Bijdrage 100% STO-reisgarantie per boeking: € 15,-
 • Bijdrage Calamiteitenfonds, per boeking: € 2,50
 • Verzekeringen en persoonlijke uitgaven
 • Drankjes, fooien en souvenirs

 

Vliegtickets

We geven graag advies bij het boeken van de vluchten. Uiteraard kan het vliegticket ook door Top of the World Reizen worden geregeld! Na ontvangst van de voornaam, achternaam (meisjesnaam voor dames) en geboortedatum maken we een offerte voor de vluchten. We bieden daarbij de mogelijkheid vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf of een andere luchthaven te vertrekken en werken samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways en KLM. Voor zover mogelijk houden we rekening met maaltijdvoorkeuren en stoelkeuze.

Jullie worden door onze mensen altijd persoonlijk opgehaald bij aankomst, ongeacht het tijdstip van aankomst op de luchthaven. Bij het boeken van vluchten is er formeel sprake van ‘reisbemiddeling’. De voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij zijn van toepassing.

Start hier je reis

'De eerst keer dat Holi en ik over deze pelgrimsroute liepen, werd ik overweldigd door een gevoel dat veel groter was dan ikzelf. Het ervaren van ongekende nietigheid in combinatie met een enorme kracht. Was ik hier werkelijk? Was dit echt? Ik leef! Deze reis is niet te beschrijven; ervaar het zelf!' Thomas

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of bel +31 (0) 6 4375 1211