Nepal Trekking, Mount Everest Basecamp, 20 dagen

Ontdek Nepal

De trekking naar het Mount Everest Basecamp in Nepal heeft een magische aantrekkingskracht en brengt bij menigeen een droom in vervulling.

Onderweg naar 'jouw top' op 5.364 meter hoogte, bezoek je het beroemde klooster in Tengboche. Het is een zeer pittige trektocht door het hart van de Himalaya! Je wandelt tussendoor ook nog 'even' naar de top van de Kala Patthar op 5.545 meter hoogte. Terug in Kathmandu is het volop nagenieten. Een bezoek aan de mysterieuze heiligdommen maakt deze Nepal reis helemaal compleet.

De trektocht is uit te breiden met de Gokyo meren en de 3 passen: Kongma La, Cho La en Renjo La. Het is ook mogelijk om de reis te verlengen door in Shivalaya of Phaplu te starten in plaats van eerst naar Lukla te vliegen.

Maak een privéreis of sluit aan bij een kleine groep (max. 8)
> Everest Quest, de 3 Passen met vertrekgarantie: 18 okt - 15 nov 2019 > klik hier

 

Aansluiten bij een groepsreis?

Bovenstaande prijs is per persoon en we berekenen geen 1-persoonstoeslag. Bekijk hier alle Nepal groepsreizen met vertrekgarantie.

Liever een privéreis? 
Bovenstaande prijs is vanaf 2 personen voor een privéreis met topbegeleiding van A tot Z. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon (vraag een offerte aan).

Belangstelling?
Klik rechtsboven op START en verstuur een vrijblijvende aanvraag.

Beste tijd van het jaar

JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEPT
OKT
NOV
DEC
 • +
v.a. € 1825
Per persoon
Lees Reiservaringen

Nepal Reis: Top of the World & Everest Basecamp

Reisduur: 20 reisdagen (18 dagen/17 nachten in Nepal), verlenging mogelijk

De trekking naar het Everest Basecamp is een zeer pittige tocht die veel van je conditie zal vergen. Dit programma is dan ook alleen geschikt voor wandelaars met een zeer goede conditie. Onderweg pak je ook nog de top mee van de beroemde Kala Patthar. Mountaineering vaardigheden zijn niet vereist, wel een goede gezondheid en ervaring met bergwandelen. 

Tijdens de 12-daagse trekking wordt er overnacht in de best beschikbare, plaatselijke lodges (voor de zogenaamde Comfort Lodges deluxe geldt een toeslag) en zijn alle maaltijden inbegrepen. In de ochtend is er een uitgebreid ontbijt, 's middags en ’s avonds wordt er een versbereide, warme maaltijd gegeten.

Goed om te weten:
Binnenlandse vluchten van/naar Lukla kunnen bij dichte bewolking uitgesteld of vervangen worden door alternatief vervoer; jeep, bus of helikopter (extra kosten). Het inbouwen van extra dagen door bijvoorbeeld van/naar Shivalaya of Paphlu te lopen kunnen we daarom aanbevelen!

Omdat je tijdens het programma altijd in het gezelschap bent van een gecertificeerde gids en een porter om de bagage te dragen, spreken we in het volgende programma ook in het meervoud, dus over 'jullie'.

Het programma is als volgt:

 1. Vlucht naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, vanaf Schiphol Amsterdam, Rotterdam Airport, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven.
 2. Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Welkom! Onze mensen halen je/jullie persoonlijk op van de luchthaven en brengen je/jullie met de taxi naar een authentiek hotel in het rustige Swayambhu, een boeddhistische wijk op loopafstand van Thamel. Afhankelijk van de aankomsttijd is er later op de dag eventueel nog gelegenheid om door de straatjes van Thamel (de toeristische wijk) & Mandala Street te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven en de honderden prachtige winkeltjes. Er kunnen hier meteen wat praktische zaken worden geregeld, zoals het veilig wisselen van geld en/of een geldopname bij een pinautomaat. Bij de pinautomaat van Standard Chartered en Nabil Bank kan ineens NPR 30.000 worden opgenomen. TIP: Vergeet niet om ‘s avonds een drankje te drinken op het dakterras van het hotel met een spectaculair uitzicht op Swayambhunath! Overnachting in het prachtige, authentieke Vajra Hotel Kathmandu.
 3. Old Kathmandu en voorbereiding Everest trekking. Vandaag staat mede in het teken van voorbereidingen op je trektocht en is er gelegenheid om de laatste reisbenodigdheden te kopen. Alles is verkrijgbaar in Thamel, maar we gaan er wel vanuit dat je goed ingelopen wandelschoenen hebt meegenomen naar Nepal voor je trektocht! Na een heerlijk ontbijt wandelen jullie met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar het beroemde Swayambhunath, de ‘apentempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat jullie zo al wandelend de tijd hebben om te acclimatiseren en ‘te landen’. Nadat jullie de 365 traptreden omhoog zijn gelopen, hebben jullie een prachtig uitzicht over Kathmandu en zien jullie de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. ‘s Middags wandelen jullie in een rustig tempo met de gids naar de andere kant van de heilige Bishnumati rivier om in ‘Old Kathmandu’ de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar en de beroemde Annapurna Tempel. Jullie kunnen je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag onze gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Tweede overnachting in het Vajra Hotel, jullie oase van rust in Kathmandu. (B)
 4. Start Trektocht. Vlucht naar Lukla, trekking naar Phakding. Bijna alle reizigers laten wat achter in het hotel voor na de trektocht, zoals een schoon setje kleding en daarnaast alles wat het maximaal aantal kg’s overschrijdt dat je kunt laten drager door jouw porter tijdens de trekking. TIP: Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel (en eventueel weegschaal) bij de receptie en leg meteen apart wat je (eventueel) achter gaat laten. Trekking Dag 1. Van Lukla naar Phakding (2.640 meter). Na de transfer naar Kathmandu Airport maken jullie een spectaculaire vlucht van ongeveer 40 minuten van Kathmandu naar Lukla. Lukla is gelegen op 2.886 meter hoogte, midden in de bergen. De eerste stappen van de trektocht brengt jullie meteen verder omhoog. Jullie lopen noordwaarts door het groene landschap, langs de linkeroever van de Dudh Koshi, de zogenaamde ‘melkrivier’. In de verte hebben jullie zicht op de Nupla (5.885 meter) en even later op de Kusum Kang (6.367 meter), de eerste van vele besneeuwde bergtoppen die jullie tijdens de trektocht te zien krijgen. Jullie stijgen en dalen, totdat Phakding wordt bereikt, dat gelegen is op 2.640 meter hoogte. Na ca. 4 uur lopen vandaag besef je dat het avontuur echt is begonnen! Overnachting in Phakding. (B,L,D)
 5. Trekking Dag 2. Trekking naar Namche. Tijdens de trekking zijn alle maaltijden inbegrepen. In de middag en avond wordt er een warme, verse maaltijd voor jullie bereid (soep en een hoofdmaaltijd) en er kan meestal worden gekozen uit een aantal mogelijkheden. Vandaag trekken jullie van Phakding in ca. 6 uur naar Namche Bazaar (3.440 meter). Jullie wandelen over een slingerend pad, dat door het bos en langs de oevers van de Dudh Kosi verder omhoog loopt. Onderweg steken jullie 2 machtige bruggen over en - net voordat het kleine dorpje Monjo wordt bereikt - ­betreden jullie in Jorsale op 2.805 meter het wereldberoemde Sagarmatha National Park. Dit is een ‘World Heritage Site’ dat beroemd is door de unieke flora en fauna. Een voorbeeld is de bijzondere blauwe fazant, die op de Nepalese vlag te zien is. Op het punt waar de Dudh Koshi en Bhote Koshi bij elkaar komen, volgen jullie de Bhote Koshi. Het pad omhoog naar Namche Bazaar is lang en steil, de eerste serieuze test tijdens deze machtige trekking. Namche Bazaar is een welvarend handelsstadje en de ‘hoofdstad’ van het Khumbu district. Overnachting in Namche Bazaar. (B,L,D)
 6. Trekking Dag 3. Extra dag in Namche. Om aan de hoogte te wennen, blijven jullie een extra dag in Namche Bazaar. Je kunt vandaag alles op je gemak doen en uitrusten, genieten van het gezellige straatleven en de markt bezoeken. In verband met de acclimatisatie is het van belang om vandaag ook een wandeling te maken, bijvoorbeeld naar het Everest View Point Hotel. Het uitzicht is adembenemend, want Namche Bazaar is aan 3 kanten omgeven door ‘s werelds hoogste bergen! Jullie hebben hier bij helder weer voor het eerst zicht op de Mount Everest (8.848 meter) en de Lhotse (8.516 meter). Een bezoek aan het Sherpa Museum is dé manier om meer te weten te komen over de Sherpa cultuur. Overnachting in Namche Bazaar. (B,L,D)
 7. Trekking Dag 4. Namche naar Tengboche. Van Namche Bazaar in ca. 5 uur naar Tengboche (3.867 meter). Vanuit Namche volgt meteen een steile klim omhoog en onderweg genieten jullie van het adembenemende uitzicht op de Thamserku en Kusum Kangrib. Diep beneden is de Dudh Koshi rivier nog te herkennen; vanaf dit punt worden jullie volledig omgeven door ‘s werelds hoogste bergtoppen. Als je omhoog kijkt, zie je de kolossale wand van de Lhotse-Nuptse en de Mount Everest die daar nog net bovenuit steekt. Na een lichte afdaling eindigt het bergpad en lopen jullie via Trashinga naar Phunki Tenga. Het geluid van het kolkende water van de Dudh Koshi lijkt jullie welkom te heten voordat jullie dan eindelijk arriveren bij het legendarische klooster van Tengboche. Overnachting in Tengboche. (B,L,D)
 8. Trekking Dag 5. Van Tengboche naar Dingboche (4.260 meter). De start van de wandeling is ontspannen en jullie lopen door een prachtig bos van rhodondendrons. Nadat de Imja Khola is overgestoken, lopen jullie verder aan de andere kant van de oever. Met het vizier op de Ama Dablam en Kantega (6.779 meter) blijft de weg maar stijgen. Onderweg komen jullie diverse ‘chorten’, riviertjes en prachtige akkers tegen. Vervolgens lopen jullie door het dorpje Pangboche en bereiken jullie via een rotsachtig pad de grote Mani Stupa. Het is wederom een afwisselende dag waarbij jullie zo’n 5 uur zullen wandelen om Dingboche te bereiken. Dit is een mooi plaatsje waar velden en akkers de indruk geven van een ‘patchwork’ deken. Alles lijkt erop gericht om de gewassen te beschermen tegen de ruige omstandigheden in dit gebied, zoals de koude wind. Overnachting in Dingboche. (B,L,D)
 9. Trekking Dag 6. Extra acclimatisatie nacht in Dingboche. Een dag met pittige wandelingen als voorbereiding voor Everest Basecamp, waarbij we meerdere opties aanbieden (o.a. Chukkung en Nangkartshang Peak). (B,L,D)
 10. Trekking Dag 7. Van Dingboche naar Lobuche (4.930 meter). Het eerste uur lopen jullie noordwaarts tot aan een stupa, die al van ver herkenbaar is door de wapperende gebedsvlaggen. Daarna daalt het pad tot in het dorpje Pheriche. Vanaf dit punt is het uitzicht op o.a de steile bergkammen van de Mount Tawache, Ama Dablam en Kongma Tse schitterend. Ongeveer 2 uur later sluit het pad aan op de weg richting Dugla (4.595 meter) waar jullie via een houten brug de machtige Khumbu gletsjer oversteken. Na de lunch in Dugla gaat het pad een uur steil omhoog, waarbij je een prachtig zicht hebt op de westelijke pieken van de Everest bergketen. Na een stevige wandeldag van ruim 5 uur bereiken jullie Lobuche dat ‘verstopt’ lijkt te liggen en jullie daardoor bescherming biedt tegen de soms gure wind. Overnachting in Lobuche. (B,L,D)
 11. Trekking Dag 8. Via Gorakshep (5.180 meter) naar Everest Base Camp (5.364 meter). Wandeling langs de randen van de machtige Khumbu gletsjer naar Gorakshep. Op dit punt worden jullie omringd door immens hoge bergtoppen, inclusief de Mount Everest! Na de warme lunch trekken jullie verder omhoog naar Mount Everest Base Camp, dwars over het uitgestrekte bevroren meer. Een korte klim brengt jullie allereerst verder omhoog naar Thangma Riju, waar je een panoramische uitzicht hebt op de besneeuwde bergtoppen. Vervolgens maken jullie een steile klim langs de oever van het riviertje, ontstaan uit smeltwater, omhoog naar de Changri gletsjer. Vanaf dit punt is het uitzicht op Kala Patthar, dat aan de voet ligt van de Mount Pumori, zeer indrukwekkend. Na jouw 'epische bezoek' aan het beroemdste basecamp ter wereld wandelen jullie terug naar Gorakshep. Daarmee komt een einde aan een pittige dag van 8-9 uur wandelen. Overnachting in Gorakshep. (B,L,D)
 12. Trekking Dag 9. Kala Patthar (5.545 meter) en Pheriche (4.243 meter). In de vroege ochtend, als het nog donker is en de temperaturen ver onder het vriespunt (-10/-15) zijn, lopen jullie omhoog naar Kala Patthar (5.545 meter); het hoogste punt tijdens deze trektocht. Hier zien jullie de zon opkomen boven de Mount Everest bergketen. De aanblik van die eerste zonnestralen over de besneeuwde toppen en het kleurenspel dat daarop volgt, zal voor altijd op het netvlies blijven hangen; een onvergetelijke ervaring! Terug naar Gorakshep voor een welverdiend ontbijt voordat jullie verder lopen naar Pheriche. Dit plaatsje staat erom bekend dat de wind hier nooit lijkt te gaan liggen. Overnachting in Pheriche. (B,L,D)
 13. Trekking Dag 10. Van Pheriche naar Tengboche (3.867 meter). Omgeven door de inmiddels bekende bossen van rhodondendron trekken jullie in ongeveer 4 uur terug naar Tengboche. Onderweg hebben jullie de mogelijkheid om het research centrum Then te bezoeken. Er is ook een klein klooster en je kunt er natuurlijk nog ‘simpelweg’ genieten van het prachtige uitzicht op de Himalaya, de groene bergen en rivieren. Overnachting in Tengboche. (B,L,D)
 14. Trekking Dag 11. Van Tengboche naar Namche Bazaar (3.440 meter). Terwijl jullie steeds verder dalen door het pad naar beneden te volgen, valt er volop te genieten van de afwisselende en adembenemend mooie uitzichten. Vanaf de brug bij Phungitengam vlakbij Shanasha, voert de weg weer omhoog. Daarna passeren jullie diverse traditionele Sherpa bergdorpjes, zoals Khumjung and Khunde. In Khunde kan het Khunde Hospital worden bezocht, opgericht door Sir Edmund Hillary, de eerste bergbeklimmer van de Mount Everest in 1953. Overnachting in Namche Bazaar. (B,L,D)
 15. Trekking Dag 12. Van Namche Bazaar naar Lukla (2.886 meter). Het is de laatste dag van deze fantastische trektocht waarbij jullie in 6 uur via Monjo terugwandelen naar Lukla. Dit is een ontspannen wandeling met slechts een paar steile stukken. De Bhote en Khoshi rivieren zullen diverse keren worden overgestoken voordat jullie, na de laatste klim van deze trekking, weer in Lukla arriveren. Overnachting in Lukla. (B,L,D)
 16. Afsluiting Trekking. Vlucht van Lukla naar Kathmandu. Bij helder weer vertrekt het vliegtuig al vroeg in de morgen. Het komt ook regelmatig voor in Lukla dat er enige tijd moet worden gewacht voordat het zicht voldoende helder is om in de bergen te kunnen landen. Na de landing op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, volgt de transfer naar het hotel. (B)
 17. Bufferdag. Vluchten van/naar Lukla kunnen bij dichte bewolking uitgesteld of vervangen worden door alternatief vervoer; jeep, bus of helikopter (extra kosten). Deze bufferdag zorgt ervoor dat er wat extra ruimte wordt ingebouwd in het programma zodat de internationale vlucht terug naar huis niet in gevaar komt. Overnachting in Kathmandu/Lukla. (B)
 18. Heiligdommen. Ervaar de heiligdommen met de rituele lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, de Shiva-tempel en de ‘heilige mannen’. De gids kan je/jullie alles vertellen over de gebruiken en geschiedenis van dit bijzondere domein, dat voor hindoes 1 van de meest heilige plekken is ter wereld en (bij leven) tenminste 1 keer moet zijn bezocht. Van de intensiteit van Pashupatinath gaan jullie vervolgens naar de boeddhistische wijk Bouddha. Hier bezoeken jullie Bouddhanath, de beroemde Tibetaanse stupa waar jullie de ‘kora’ (heilige rondgang) kunt lopen terwijl jullie - met de monniken - de gebedsmolens laten draaien. Transfer naar de middeleeuwse koningsstad Patan, dat ook wel Lalitpur wordt genoemd. In Patan kunnen jullie het 'oude koninkrijk' onder de Malla's ervaren op het Durbar Square en de rijkdom uit vervlogen tijden bewonderen in de mysterieuze ‘Golden Temple’, tevens een verblijf van Boeddhistische monniken. Ook is er de mogelijkheid om samen met een local/gids de nieuwe Kumari, (de ‘Levende Godin') en haar familie persoonlijk te bezoeken. In Newari Kitchen kunnen jullie heerlijk lunchen, maar ook met een boek luieren op het terras! Overnachting in Patan. (B)
 19. Terugreis. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat winkelen in het oude deel van de stad en/of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf zin en behoefte aan hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis. (B)
 20. Weer thuis. Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een avontuurlijke reis om nooit meer te vergeten!

B = Ontbijt (Breakfast),  L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Privéreis mogelijk

ja

Vertrek groepsreis

18 oktober 2019

Niveau

uitdagend

Comfort

trekking lodges

Reisduur

20 dagen

3 extra nachten Nepal, Vallei Wandeling & Kloosterverblijf (+ € 365)

Beleef het ritme van de monniken tijdens een uniek verblijf van 2 nachten in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster op een legendarische plek in Nepal. Maak de mysterieuze rituelen en het 'chanten van de mantra' mee in de grote tempel en geniet - onder begeleiding van onze gecertificeerde gids - van de prachtige natuur en authentieke dorpjes in de nabijheid van het klooster. Aan het einde van de verlenging bezoeken jullie een schitterende ‘koninklijke bestemming’. 

Het reisprogramma is als volgt:

 1. Naar het klooster. Onze tip is om alleen het meest noodzakelijke mee te nemen naar het klooster. Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel bij de receptie en leg meteen apart wat je de volgende dag afgeeft bij de chauffeur om door hem/haar mee te laten nemen naar de 'koninklijke bestemming'. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor een rit van ca. 1 uur met de gids naar het authentieke Newari-dorpje Panauti om de eeuwenoude bazaar te bezoeken. Vanaf Sankhu maken jullie een prachtige, stevige wandeling omhoog van ca. 3 uur naar een Tibetaans-Boeddhistisch klooster. In overleg (graag doorgeven voor vertrek naar Nepal) kan er ook voor worden gekozen om helemaal naar het klooster te worden gebracht, zonder extra kosten. Het klooster ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Het klooster is opgericht door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jullie verblijf op deze bijzondere plek is een unieke kans om het leven van de Tibetaans-Boeddhistische monniken van heel dichtbij mee te maken. Jullie verblijven in een guesthouse vlakbij de grote tempel van het klooster. Uiteraard wordt er samen met de monniken gegeten! (B,L,D)
 2. Kloosterverblijf. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt met de monniken is er volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en bij helder weer te genieten van de prachtige uitzichten op de Himalaya. Uiteraard brengen jullie daarbij een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 3. Naar Bhaktapur. Na het ontbijt wandelen jullie verder door het koningsvallei om vervolgens met de gids een korte rit te maken naar Bhaktapur, een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. In overleg kan er ook voor worden gekozen om vanaf het klooster te worden gebracht (zonder extra kosten). Na aankomst in Bhaktapur bezichtigen jullie met de gids deze wereldberoemde koningsstad die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Geniet van de unieke sfeer en het kleurige straatleven, die jullie van ‘top tot teen’ kunnen ervaren in de eeuwenoude straatjes en verwonder je over de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Overnachting op deze schitterende bestemming, die jullie daarna nooit meer zullen vergeten! (B)
 4. Terugreis of vervolg programma. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kunnen jullie na het ontbijt nog wat winkelen in de oude straatjes rondom de koninklijke pleinen (Durbar Square), luieren op een dakterras met schitterende uitzicht op de bergen of jezelf trakteren op een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of vervolgen jullie de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen (kijk naar de mogelijkheden op onze website bij jullie reis onder ‘verleng de reis’). (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

De reissom is inclusief 7 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), 2 overnachtingen in het gastenverblijf van het klooster, 1 overnachting in een goed hotel op de 'koninklijke bestemming', activiteiten, excursies, entreegelden bagagevervoer en topbegeleiding door een gecertificeerde privégids.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag. Er is ook een extra comfort en budgetoptie beschikbaar.

Het volgende is inclusief:

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met bezichtiging van het authentiek Newari dorpje Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 2 Overnachtingen guesthouse Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan wijzigen).
 • Mogelijkheid om met onze gecertificeerde gids prachtige wandelingen te maken door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling en taxi-transfer met privégids naar een ‘koninklijke bestemming’ in de koningsvallei.
 • 1 Overnachting op een unieke ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor de terugvlucht.

5 extra nachten Nepal, Great Valley Walk & Klooster (+ € 545)

Beleef het ritme van de monniken tijdens een uniek verblijf van 2 nachten in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster en wandel met onze gecertificeerde gids door de prachtige koningsvallei (Kathmandu Vallei). Verblijf daarna 2 nachten in een prachtig boerendorpje en geniet van de Nepalese gastvrijheid in 'optima forma'. Deze verlenging wordt afgesloten op een schitterende ‘koninklijke bestemming’.

Het programma is als volgt:

 1. Naar het klooster. Onze tip is om alleen het meest noodzakelijke mee te nemen naar het klooster. Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel bij de receptie en leg meteen apart wat je de volgende dag afgeeft bij de chauffeur om door hem/haar mee te laten nemen naar de 'koninklijke bestemming'. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor een rit van ca. 1 uur met de gids naar het authentieke Newari-dorpje Panauti om de eeuwenoude bazaar te bezoeken. Vanaf Sankhu maken jullie een prachtige, lichte wandeling van ca. 2,5 uur naar een Tibetaans-Boeddhistisch klooster. In overleg (graag doorgeven voor vertrek naar Nepal) kan er ook voor worden gekozen om helemaal naar het klooster te worden gebracht, zonder extra kosten. Het klooster ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Het klooster is opgericht door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jullie verblijf op deze bijzondere plek is een unieke kans om het leven van de Tibetaans-Boeddhistische monniken van heel dichtbij mee te maken. Jullie verblijven in een guesthouse vlakbij de grote tempel van het klooster. Uiteraard wordt er samen met de monniken gegeten! (B,L,D)
 2. Kloosterverblijf. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt met de monniken is er volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en bij helder weer te genieten van de prachtige uitzichten op de Himalaya. Uiteraard brengen jullie daarbij een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 3. Wandeling naar Balthali. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken in de grote tempel tijdens het ochtendgloren. Na het eenvoudige ontbijt met de monniken trekken jullie met de gids in ca. 3 uur naar het prachtige boerendorpje Balthali. Overnachting in guesthouse/homestay Balthali. (B,L,D)
 4. Balthali & omgeving. Start de dag met een bezoek aan Upper Balthali, een traditionele nederzetting van de Humagain gemeenschap waarmee jullie persoonlijk kennis kunnen maken. Daarna lopen jullie met de gids naar de top van de heuvel om een authentiek Tamang-dorpje te leren kennen. De inwoners van Dadagaun houden hun Boeddhistische achtergrond en cultuur in ere en spreken hun eigen taal. Na een afsluitend bezoek aan het dorpje Khyaku keren jullie weer terug naar Balthali waar een heerlijk kopje Nepalese thee klaarstaat. Voor de mensen die hier belangstelling voor hebben, is er de mogelijkheid om tijdens een kookworkshop te leren hoe je een echte Nepalese Dal Bhat kunt bereiden (graag ruim voor vertrek doorgeven als jullie hier belangstelling voor hebben). Overnachting in guesthouse/homestay Balthali. (B,L,D)
 5. Naar Bhaktapur. Na het ontbijt wandelen jullie verder door het koningsvallei om vervolgens met de gids een korte rit te maken naar Bhaktapur, een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. In overleg kan er ook voor worden gekozen om helemaal te worden gebracht (zonder extra kosten). Na aankomst in Bhaktapur bezichtigen jullie met de gids deze wereldberoemde koningsstad die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Geniet van de unieke sfeer en het kleurige straatleven, die jullie van ‘top tot teen’ kunnen ervaren in de eeuwenoude straatjes en verwonder je over de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Overnachting op deze schitterende bestemming, die jullie daarna nooit meer zullen vergeten! (B)
 6. Terugreis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kunnen jullie na het ontbijt nog wat winkelen in de oude straatjes rondom de koninklijke pleinen (Durbar Square), luieren op een dakterras met schitterende uitzicht op de bergen of jezelf trakteren op een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

De reissom is inclusief 13 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), 5 overnachtingen, activiteiten, excursies, bagagevervoer, entreegelden en topbegeleiding door een gecertificeerde privégids.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag. Er is ook een extra comfort en budgetoptie beschikbaar.

Het volgende is inclusief:

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met bezichtiging van het Newari dorpje Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids/sherpa (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 2 Overnachtingen in Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan soms wijzigen).
 • Mogelijkheid om wandelingen te maken met onze gids door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling met privégids/sherpa naar een nieuwe bestemming in de koningsvallei.
 • 2 Overnachting in Balthali, een boerendorpje in de Kathmandu Vallei, inclusief ontbijt.
 • Wandeling met privégids/sherpa en transfer naar een ‘koninklijke bestemming’.
 • 1 Overnachting op de ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • 1 Hotelovernachting in Kathmandu (wijk: Swayambhu), inclusief uitgebreid ontbijt.
 • Tijdens deze bouwsteen zijn er in totaal 14 maaltijden inclusief.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor de terugvlucht naar huis.

5 extra nachten Nepal, Pokhara & Shangri-La (+ € 535)

Na twee comfortabele overnachtingen aan het Fewa meer in Pokhara bezoeken jullie een idyllische 'onbekende bestemming'. De 'onbekende bestemming' wordt jaarlijks gewisseld en wordt pas bij aankomst ter plaatse onthuld.

Jullie maken een prachtige jungle walk met een lokale gids door de rijstvelden en maken kennis met een 'local community'. Geniet van de unieke biodiversiteit aan de voet van de Himalaya en verblijf in een comfortabele, ecolodge (guesthouse/homestay).

 1. Vlucht van 30 minuten (extra kosten) of een rit van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier naar Pokhara, dat beroemd is door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Jullie kunnen in Pokhara de gezellige straatjes verkennen in de wijk ‘lakeside’, een korte wandeling langs het meer maken of genieten van een ayurvedische massage. 's Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in een goed guesthouse met uitstekende voorzieningen in 'Lakeside'. Deze wijk ligt direct aan het idyllische Fewa meer in Pokhara. (B)
 2. Verken de gezellige straatjes aan de ‘lakeside’ of maak een boottochtje, eventueel in combinatie met een korte, pittige wandeling omhoog naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het meer ligt. Ook een bezoek met onze gids aan Sarangkot voor het schitterende uitzicht en/of het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Palkhel’ behoren tot de mogelijkheden. Laat ons bij boeking weten wat de voorkeur heeft en wij regelen het voor jullie zonder extra kosten! Heerlijk uitrusten, genieten van het bijzondere Pokhara en lekker niets doen aan de oever van het Fewa meer met een drankje kan natuurlijk ook! Verlenging van je verblijf met een extra nacht is altijd mogelijk (extra kosten) als je hier belangstelling voor hebt. Overnachting in Pokhara. (B)
 3. Transfer naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Jullie maken met de gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; jullie kijken zo de natuur in en genieten van adembenemende flora & fauna! De ‘homestay’ is van een aardige, plaatselijke familie en is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het dak van deze comfortabele ‘homestay’ zullen jullie waarschijnlijk nooit meer krijgen! Overnachting in comfortabele ecolodge op de ‘onbekende bestemming’. (B,L,D)
 4. Local Community Day. Prachtige 'jungle walk' met lokale gids om volop te genieten van de unieke biodiversiteit aan de voet van de Himalaya. Vanaf het meer wandelen jullie met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kunnen jullie een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de prachtige Deurali tempel en een kleinschalig project. ‘s Middags is er de mogelijkheid om een kookworkshop te volgen en samen de avondmaaltijd te bereiden. Graag ruim voor vertrek doorgeven als jullie hier belangstelling voor hebben. Overnachting in comfortabele ecolodge op de 'onbekende bestemming'. (B,L,D)
 5. Na het afscheid van ‘de onbekende bestemming’ vliegen jullie in ca. 30 minuten terug naar Kathmandu (extra kosten). Jullie kunnen ook een rit maken van ca. 6 uur terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Aan het einde van de middag kunnen jullie nog wat winkelen in Old Kathmandu, een bezoek brengen aan Thamel of eten in de romantische 'Garden of Dreams'. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 6. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.

De prijs voor deze bouwsteen is inclusief 10 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), begeleiding, accommodaties, activiteiten en excursies. Tijdens het verblijf op de 'onbekende bestemming' zijn alle vers bereide maaltijden inbegrepen.

7 extra nachten Nepal, Wildlife & Shangri-La (+ € 735)

Beleef het prachtige Pokhara, dat beroemd is door de prachtige ligging aan het Fewa meer en de uitzichten op de Himala! Ervaar daarnaast de Nepalese jungle tegen de grens met India en ontdek unieke flora & fauna. Je gaat op safari in Chitwan National Park en ontmoet de inheemse Tharu bevolking die in de Terai nog op traditionele wijze leeft.

We spreken in het reisprogramma vaak over 'jullie', omdat er tijdens de reis begeleiding is door verschillende van onze mensen, waaronder een privégids in combinatie met 'park ranger' (Chitwan) en diverse chauffeurs.

Het programma is als volgt:

 1. Vlucht van 30 minuten (extra kosten) of een rit van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier naar het Chitwan National Park, een jungle vol wilde dieren! Bij keuze voor een busreis voert de rit o.a. langs de heilige Trisuli rivier en is er onderweg van alles te zien. Na aankomst staat er onder meer een ontmoeting met de lokale Tharu bevolking op het programma. Overnachting in Chitwan lodge aan de rand van het National Park. (B,D)
 2. In de ochtend maak je met de plaatselijke gids een boottochtje over de rivier voordat je aan de indrukwekkende 'jungle walk’ met een ‘ranger’ begint. ‘s Middags gaan jullie in het National Park op safari en ontdekken jullie met eigen ogen de unieke ‘wildlife’ in de Nepalese jungle, op steenworp afstand van India. Tweede overnachting in Chitwan lodge. (B,L,D)
 3. Vlucht van 30 minuten (extra kosten) of een rit van ca. 5 uur naar Pokhara, dat beroemd is door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Je kunt in Pokhara de gezellige straatjes verkennen in de wijk ‘lakeside’, een korte wandeling langs het meer maken of genieten van een ayurvedische massage. 's Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in een goed guesthouse met uitstekende voorzieningen in 'Lakeside'. Deze wijk ligt direct aan het idyllische Fewa meer in Pokhara. (B)
 4. Verken de gezellige straatjes aan de ‘lakeside’ of maak een boottochtje, eventueel in combinatie met een korte, pittige wandeling omhoog naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het meer ligt. Ook een bezoek met onze gids aan Sarangkot voor het schitterende uitzicht en/of het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Palkhel’ behoren tot de mogelijkheden. Laat ons bij boeking weten wat de voorkeur heeft en wij regelen het voor je/jullie zonder extra kosten! Heerlijk uitrusten, genieten van het bijzondere Pokhara en lekker niets doen aan de oever van het Fewa meer met een drankje kan natuurlijk ook! Verlenging van je verblijf met een extra nacht is altijd mogelijk (extra kosten) als je hier belangstelling voor hebt. Overnachting in Pokhara. (B)
 5. Transfer naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Je maakt met de gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en genieten van adembenemende flora & fauna! De ‘homestay’ is van een aardige, plaatselijke familie en is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het dak van deze comfortabele ‘homestay’ zul je waarschijnlijk nooit meer krijgen! Overnachting in comfortabele ecolodge op de ‘onbekende bestemming’. (B,L,D)
 6. Local Community Day. Prachtige wandeling met lokale gids om volop te genieten van de unieke biodiversiteit in dit gebied. Vanaf het meer wandel je met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kun je een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de prachtige Deurali tempel en een kleinschalig project. ‘s Middags is er de mogelijkheid om een kookworkshop te volgen en samen de avondmaaltijd te bereiden. Graag ruim voor vertrek doorgeven als je hier belangstelling voor hebt. Overnachting in comfortabele ecolodge op de 'onbekende bestemming'. (B,L,D)
 7. Na het afscheid van ‘de onbekende bestemming’ vlieg je in ca. 30 minuten terug naar Kathmandu (extra kosten). Je kunt er ook voor kiezen om een rit te maken van ca. 6 uur terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Aan het einde van de middag kan er nog wat worden gewinkeld in Old Kathmandu, maar ook een bezoek aan Thamel en/of eten in de romantische 'Garden of Dreams' kunnen we aanbevelen! Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 8. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je na het ontbijt nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht wordt je opgehaald van het hotel en naar Kathmandu Airport gebracht of je vervolgt de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’. (B)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

De reissom is inclusief 14 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), begeleiding, goede accommodaties, alle activiteiten, excursies, entreegelden en permits voor Chitwan National Park.

De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer tijdens de gehele reis (dus ook tijdens de trektocht). Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.


Bovenstaande bouwstenen kun je toevoegen als je een reis wilt boeken.

De hoogtepunten en bijzonderheden van deze reis zijn:

 • Dit is 1 van de mooiste trektochten ter wereld!
 • De 12-daagse Himalaya trektocht is zeer pittig.
 • De geweldige klim naar de Kala Patthar, het hoogste punt tijdens de reis op 5.545 meter.
 • Overnachtingen in de best beschikbare lokale lodges tijdens de trektocht.
 • Extra bij verlenging trektocht met tenminste 7 dagen: Oversteek van 3 beroemde bergpassen, die allemaal hoger zijn dan 5.000 meter: Kongma La - Cho La - Renjo La. Daarnaast de beklimming van de Gokyo Ri Peak (5.330 meter)
 • In plaats van de heen- en terugvlucht Kathmandu - Lukla is het ook mogelijk om met onze gids en sherpa vanuit Kathmandu de bus te nemen naar Shivalaya (1 hele dag reizen) en in ca. 6 dagen naar Lukla te lopen.
 • Na de trektocht zijn er 3 prima mogelijkheden om terug te keren: een vlucht van Lukla naar Kathmandu, de 6-daagse trektocht naar Shivalaya of een extra 9-daagse trektocht naar Tumlingtar (vervolgens de bus terug naar Kathmandu).
Inclusief

De reissom is inclusief 36 maaltijden, 2 binnenlandse vluchten, accommodaties, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), topbegeleiding tijdens o.a. trektocht en overige activiteiten, bagagevervoer tijdens de trekking door porters/sherpa's, excursies, entreegelden, vergunningen en TIMS-permit (Trekking Information Management System) voor het Everest National Park. In Nepal zijn er naast persoonlijke uitgaven voor drankjes en fooien geen extra kosten. Je weet vooraf dus precies waar je aan toe bent!

Hiermee in chronologische volgorde een overzicht van wat inclusief is:

 • Luchthaventransfer van Kathmandu Tribhuvan Airport naar het hotel.
 • 2 Hotelovernachtingen in Kathmandu (wijk: Swayambhu), inclusief uitgebreid ontbijt. Verblijf in het authentieke Vajra Hotel in Kathmandu of een gelijkwaardig hotel.
 • Bezoek met privégids (voertaal: Engels) aan o.a. Swayambhunath, Thamel & Mandala Street. Inclusief entreegelden.
 • Heen- en terugvlucht Kathmandu/Lukla/Kathmandu.
 • 12-daagse Himalaya-trektocht door het Everest reservaat, inclusief begeleiding door een gelicenseerde topgids (voertaal: Engels) en sherpa’s/porters.
 • 11 of 12 Overnachtingen tijdens de trektocht in guesthouses en lodges.
 • De bagage (max. 10 kg p.p.) wordt tijdens de wandeling/trekking gedragen door een goed verzekerde sherpa/porter.
 • Alle eenvoudige, smakelijke maaltijden tijdens deze trektocht zijn inbegrepen: uitgebreid ontbijt, warme lunch en avondeten met keuzevrijheid.
 • Vergunning om het wereldberoemde Everest reservaat in de Himalaya te doorkruisen.
 • Deelname aan het Trekkers Information System in Nepal (TIMS).
 • Aan het einde van de trektocht een luchthaventransfer van Kathmandu Airport naar hotel in Kathmandu.
 • 1 of 2 Hotelovernachting in Kathmandu (wijk: Bouddha), inclusief uitgebreid ontbijt.
 • Bezoek met privégids (voertaal: Engels) aan Pashupatinath, Bouddhanath en Patan. Inclusief entreegelden.
 • 1 Hotelovernachting in Patan, inclusief uitgebreid ontbijt.
 • Tijdens deze reis zijn er in totaal ruim 40 maaltijden inclusief.
 • Bij groepsreizen zijn alle overnachtingen op basis van een gedeelde kamer. Voor een 1 persoonskamer in Kathmandu geldt een toeslag.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor de terugvlucht.
 • Alle lokale belastingen en overige heffingen.
 • De kosten voor het team dat voor de begeleiding zal zorgen, zijn ook inclusief: vervoer, verblijfskosten, maaltijden en verzekering voor de gids/sherpa/porters tijdens o.a. de trektochten en excursies in de Kathmandu Vallei.

Goed om te weten:
Tijdens de trekking kunnen door het guesthouse ter plaatse extra kosten worden berekend voor het bestellen van warm water, het opladen van electronische apparatuur en gebruik van warme douches. Energiebronnen zijn schaars en niet alleen eten maar ook gasflessen worden per helikopter, door ezels en porters vervoerd.

Exclusief

 

Optioneel:

 • Een 1-persoonskamer is mogelijk met een toeslag. 
 • De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon

Reissom is exclusief:

 • Vliegticket naar Kathmandu (Nepal).
 • Visumkosten Nepal p.p. (vanaf € 25,- voor een verblijf in Nepal van 15 dagen en € 40,- voor 30 dagen).
 • Handling-, service- en administratiekosten per boeking: € 17,50.
 • Bijdrage 100% STO-reisgarantie per boeking: € 15,-.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds, per boeking: € 2,50.
 • Passende verzekering (verplicht) en persoonlijke uitgaven.
 • Drankjes, fooien en souvenirs.

 

Vliegtickets

We geven graag advies bij het boeken van de vluchten. Uiteraard kan het vliegticket ook door Top of the World Reizen worden geregeld! Na ontvangst van de voornaam, achternaam (meisjesnaam voor dames) en geboortedatum maken we een offerte voor de vluchten. We bieden daarbij de mogelijkheid vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf of een andere luchthaven te vertrekken en werken samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways en KLM. Voor zover mogelijk houden we rekening met maaltijdvoorkeuren en stoelkeuze.

24 uur ophaal- en brengservice door onze mensen, ongeacht het tijdstip van aankomst of vertrek! Bij het boeken van vluchten is er formeel sprake van ‘reisbemiddeling’. De voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij zijn van toepassing.  

Start hier je reis

'Je waant je regelmatig op een andere planeet en bent omgeven door de hoogste bergtoppen ter wereld. De uitzichten zijn betoverend! Het is alleen geen sprookje maar realiteit. Tijdens deze reis ben je zelf de hoofdpersoon.' Thomas

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of bel +31 (0) 6 4375 1211