Nepal Trekking: Top of the World & Mount Everest Basecamp

Ontdek Nepal

De trekking naar het Mount Everest Basecamp in Nepal heeft een magische aantrekkingskracht! Het bereiken van het beroemdste basecamp ter wereld raakt bij menigeen een diepe snaar en brengt een droom in vervulling.

Onderweg naar 'jouw top' op 5.364 meter hoogte, bezoek je o.a. het beroemde klooster in Tengboche. Het is een zeer pittige trektocht door het hart van de Himalaya! Je wandelt - als je dat wilt - tussendoor ook nog 'even' naar de top van de Kala Patthar op 5.545 meter hoogte. Terug in Kathmandu kun je nagenieten van alle intense indrukken en fysieke inspanningen. Een bezoek aan de beroemde heiligdommen maakt je reis in Nepal helemaal compleet.

De trektocht is uit te breiden met de Gokyo meren, waarbij je 3 imposante bergpassen oversteekt: de Kongma La, Cho La en Renjo La. Het is ook mogelijk om je reis te verlengen door de trektocht in Jiri of Phaplu te starten in plaats van eerst naar Lukla te vliegen. Lees de mogelijkheden in het programma van 'Dag tot dag'.

Reisduur: 17 reisdagen (15 dagen/14 nachten in Nepal), verlenging mogelijk met bijvoorbeeld 3 extra nachten

Maak een privéreis of sluit aan bij een kleine groep (max. 12)
> Groepsreis met vertrekgarantie: 20 apr - 6 mei 2018
> Verleng met Valley Walk/Klooster: 20 apr - 9 mei 2018

Sluit je aan bij een groepsreis?

Bovenstaande prijs is per persoon als je aansluit bij een groepsreis. Bekijk hier alle Nepal groepsreizen met vertrekgarantie.

Liever een privéreis?
Dan zijn de genoemde kosten al van toepassing vanaf 2 personen op basis van een 2- persoonskamer kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon (vraag een offerte aan).

Belangstelling?
Klik rechtsboven op START en verstuur een vrijblijvende aanvraag.

Beste tijd van het jaar

JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEPT
OKT
NOV
DEC
 • +
v.a. € 1525
Per persoon
Lees Reiservaringen

Nepal Reis: Top of the World & Everest Basecamp

Reisduur: 17 dagen (15 dagen/14 nachten in Nepal), verlenging mogelijk met bijv. 3 extra nachten

Trekking naar Mount Everest Basecamp (Nepal). Onderweg pak je ook nog de top mee van de beroemde Kala Patar. Mountaineering vaardigheden zijn niet vereist, wel een goede gezondheid en ervaring met bergwandelen.

 1. Vlucht naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, vanaf Schiphol Amsterdam, Rotterdam Airport, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven.
 2. Aankomst op Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte), de luchthaven van Kathmandu. Welkom! Je wordt persoonlijk afgehaald door onze mensen en met de taxi naar een authentiek hotel gebracht in het rustige Swayambhu, een boeddhistische wijk aan de rand van Thamel. Afhankelijk van je aankomsttijd is er ‘s middags eventueel nog gelegenheid om door de straatjes van Thamel (de toeristische wijk) & Mandala Street te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu.
 3. Vandaag staat mede in het teken van voorbereidingen op je trektocht en is er gelegenheid om de laatste reisbenodigdheden te kopen. Alles is verkrijgbaar in Thamel, maar we gaan er wel vanuit dat je goed ingelopen wandelschoenen hebt meegenomen naar Nepal voor je trektocht! Old Kathmandu. Na een heerlijk ontbijt wandel je met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar het beroemde Swayambhunath, de ‘apen tempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat je al wandelend tijd hebt om te acclimatiseren en ‘te landen’. Nadat je de 365 traptreden omhoog bent gelopen, heb je een prachtig uitzicht over Kathmandu en zie je de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. ‘s Middags wandel je op je gemak met de gids naar ‘Old Kathmandu’ om de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar en de beroemde Annapurna Tempel. Je kunt je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een Ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag je gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Voorlopig laatste overnachting in het Vajra Hotel, jouw oase van rust in Kathmandu. (B)
 4. Start Trektocht. Bijna alle reizigers laten wat achter in het hotel voor na de trektocht, zoals een schoon setje kleding en daarnaast alles wat het maximaal aantal kg’s overschrijdt dat je kunt laten drager door jouw porter tijdens de trekking. TIP: Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel (en eventueel weegschaal) bij de receptie en leg meteen apart wat je (eventueel) achter gaat laten. Trekking Dag 1. Van Lukla naar Phakding (2.640 meter). Na de transfer naar Kathmandu Airport maak je een spectaculaire vlucht van ongeveer 40 minuten van Kathmandu naar Lukla. Lukla is gelegen op 2.886 meter hoogte, midden in de bergen. De eerste stappen van je trektocht brengen je meteen verder omhoog. Je loopt noordwaarts door het groene landschap, langs de linkeroever van de Dudh Koshi, de zogenaamde ‘melkrivier’. In de verte heb je zicht op de Nupla (5.885 meter) en even later op de Kusum Kang (6.367 meter), de eerste van vele besneeuwde bergtoppen die je tijdens de trektocht te zien zult krijgen. Je stijgt en daalt, tot je Phakding bereikt, dat gelegen is op 2.640 meter hoogte. Na ca. 4 uur lopen vandaag besef je dat het avontuur echt is begonnen! Overnachting in Phakding. (B,L,D)
 5. Trekking Dag 2. Tijdens de trekking zijn alle maaltijden inbegrepen. In de middag en avond wordt er een warme, verse maaltijd voor je bereid (soep en een hoofdmaaltijd) en je kunt meestal kiezen uit een aantal mogelijkheden. Vandaag maak je een trekking van Phakding naar Namche Bazaar (3.440 meter). Je wandelt over een slingerend pad, dat door het bos en langs de oevers van de Dudh Kosi verder omhoog loopt. Onderweg steek je 2 machtige bruggen over en - net voordat je het kleine dorpje Monjo - bereikt, ­betreed je in Jorsale op 2.805 meter het wereldberoemde Sagarmatha National Park. Dit is een ‘World Heritage Site’ dat beroemd is door de unieke flora en fauna. Een voorbeeld is de bijzondere blauwe fazant, die op de Nepalese vlag te zien is. Op het punt waar de Dudh Koshi en Bhote Koshi bij elkaar komen, volg je de Bhote Koshi. Het pad omhoog naar Namche Bazaar is lang en steil, de eerste serieuze test tijdens deze trekking. Namche Bazaar is een welvarend handelsstadje en de ‘hoofdstad’ van het Khumbu district. Je loopt vandaag ongeveer 6 uur. Overnachting in Namche Bazaar. (B,L,D)
 6. Trekking Dag 3. Om aan de hoogte te wennen, blijf je vandaag in Namche Bazaar. Je kunt vandaag alles op je gemak doen en uitrusten, genieten van het gezellige straatleven en de markt bezoeken. In verband met de acclimatisatie is het van belang om vandaag ook een wandeling te maken, bijvoorbeeld naar het Everest View Point Hotel. Het uitzicht is adembenemend, want Namche Bazaar is aan 3 kanten omgeven door ‘s werelds hoogste bergen! Je hebt hier bij helder weer voor het eerst zicht op de Mount Everest (8.848 meter) en de Lhotse (8.516 meter). Een bezoek aan het Sherpa Museum is dé manier om meer te weten te komen over de Sherpa cultuur. Overnachting in Namche Bazaar. (B,L,D)
 7. Trekking Dag 4. Van Namche Bazaar naar Tengboche (3.867 meter). Vanuit Namche maak je meteen een steile klim omhoog en onderweg geniet je van het adembenemende uitzicht op de Thamserku en Kusum Kangrib. Diep beneden je herken je de Dudh Koshi rivier; vanaf dit punt wordt je volledig omgeven door ‘s werelds hoogte bergtoppen. Je kijkt omhoog naar de kolossale wand van de Lhotse-Nuptse en herkent de Mount Everest die daar nog net bovenuit steekt. Na een lichte afdaling eindigt het bergpad en loop je via Trashinga naar Phunki Tenga. Het geluid van het kolkende water van de Dudh Koshi lijkt je welkom te heten voordat je uiteindelijk arriveert bij het legendarische klooster van Tengboche. Je bent ongeveer 5 uur ‘on trek’ geweest. Overnachting in Tengboche. (B,L,D)
 8. Trekking Dag 5. Van Tengboche naar Dingboche (4.260 meter). De start van de wandeling is ontspannen en je wordt omgeven door een prachtig bos van rhodondendrons. Nadat je de Imja Khola bent overgestoken, loop je aan de linker oever verder. Met het zicht op de Ama Dablam en Kantega (6.779 meter) blijft de weg maar stijgen. Onderweg kom je diverse ‘chorten’, riviertjes en prachtige akkers tegen. Vervolgens loop je door het dorpje Pangboche en bereik je via een rotsachtig pad de grote Mani Stupa. Het is wederom een afwisselende dag waarbij je zo’n 5 uur wandelt om Dingboche te bereiken. Dit is een mooi plaatsje waar velden en akkers de indruk geven van een ‘patchwork’ deken. Alles lijkt erop gericht om de gewassen te beschermen tegen de ruige omstandigheden in dit gebied, zoals de koude wind. Overnachting in Dingboche. (B,L,D)
 9. Trekking Dag 6. Van Dingboche naar Lobuche (4.930 meter). Het eerste uur loop je noordwaarts tot aan een stupa, die al van ver herkenbaar is door de wapperende gebedsvlaggen. Daarna daalt het pad tot in het dorpje Pheriche. Je hebt van hieruit een schitterend uitzicht op o.a de steile bergkammen van de Mount Tawache, Ama Dablam en Kongma Tse. Ongeveer 2 uur later sluit het pad aan op de weg richting Dugla (4.595 meter) waar je via een houten brug de machtige Khumbu gletsjer oversteekt. Na de lunch in Dugla loop je zeker een uur steil omhoog waarbij je een prachtig zicht hebt op de westelijke pieken van de Everest bergketen. Na een stevige wandeldag van ruim 5 uur bereik je Lobuche dat ‘verstopt’ lijkt te liggen en je daardoor beschermd tegen de soms gure wind. Overnachting in Lobuche. (B,L,D)
 10. Trekking Dag 7. Van Lobuche via Gorakshep (5.180 meter) naar Everest Base Camp (5.364 meter). Je loopt langs de randen van de machtige Khumbu gletsjer naar Gorakshep. Op dit punt word je omringd door immens hoge bergtoppen, inclusief de Mount Everest! Na de warme lunch trek je verder naar Mount Everest Base Camp, dwars over het uitgestrekte bevroren meer. Een korte klim brengt je allereerst verder omhoog naar Thangma Riju, waar je een panoramische uitzicht hebt op de besneeuwde bergtoppen. Vervolgens maak je een steile klim langs de oever van het riviertje, ontstaan uit smeltwater, omhoog naar de Changri gletsjer. Hier heb je een indrukwekkend zicht op de Kala Patthar, dat aan de voet ligt van de Mount Pumori. Na jouw 'epische bezoek' aan het beroemdste basecamp ter wereld wandel je terug naar Gorakshep. Daarmee komt een einde aan een pittige dag van 8-9 uur wandelen. Overnachting in Gorakshep. (B,L,D)
 11. Trekking Dag 8. Vanuit Gorakshep naar Kala Patthar (5.545 meter) en vervolgens naar Pheriche (4.243 meter). In de vroege ochtend, als het nog donker is en de temperaturen ver onder het vriespunt (-10/-15) zijn, loop je omhoog naar Kala Patthar (5.545 meter); het hoogste punt tijdens deze trektocht. Hier zie je de zon opkomen boven de Mount Everest bergketen. De aanblik van die eerste zonnestralen over de besneeuwde toppen en het kleurenspel dat daarop volgt zal op je netvlies blijven hangen; een onvergetelijke ervaring! Terug naar Gorakshep voor een welverdiend ontbijt voordat je verder loopt naar Pheriche. Dit plaatsje staat erom bekend dat de wind hier nooit lijkt te gaan liggen. Overnachting in Pheriche. (B,L,D)
 12. Trekking Dag 9. Van Pheriche naar Tengboche (3.867 meter). Je wandelt, omgeven door de inmiddels bekende bossen van rhodondendron in ongeveer 4 uur terug naar Tengboche. Onderweg heb je de mogelijkheid om het research centrum Then te bezoeken. Er is ook een klein klooster en je kunt er natuurlijk nog ‘simpelweg’ genieten van het prachtige uitzicht op de Himalaya, de groene bergen en rivieren. Overnachting in Tengboche. (B,L,D).
 13. Trekking Dag 10. Van Tengboche naar Namche Bazaar (3.440 meter). Terwijl je verder daalt door het pad naar beneden te volgen kun je volop genieten van de afwisselende en adembenemend mooie uitzichten. Vanaf de brug bij Phungitengam vlakbij Shanasha, loop je met de gids weer omhoog. Daarna passeer je traditionele Sherpa bergdorpjes, zoals Khumjung and Khunde. In Khunde kun je het Khunde Hospital bezoeken, opgericht door Sir Edmund Hillary, de eerste bergbeklimmer van de Mount Everest in 1953. Overnachting in Namche Bazaar. (B,L,D)
 14. Trekking Dag 11. Van Namche Bazaar naar Lukla (2.886 meter). Het is de laatste dag van deze fantastische trektocht waarbij je in 6 uur via Monjo terug wandelt naar Lukla. Dit is een ontspannen wandeling met slechts een paar steile stukken. De Bhote en Khoshi rivieren zul je meerdere keren oversteken voordat je, na de laatste klim van deze trekking, weer in Lukla arriveert. Overnachting in Lukla. (B,L,D)
 15. Afsluiting Trekking Dag 12. Vlucht van Lukla naar Kathmandu. Bij helder weer vertrekt je vliegtuig al vroeg in de morgen. Het komt ook regelmatig voor in Lukla dat je enige tijd moet wachten voordat het zicht voldoende helder is om in de bergen te kunnen landen. Na de landing op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, volgt de transfer naar het Vajra Hotel. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 16. Als je de 17-daagse reis hebt geboekt, word je ca. 4 uur voor vertrek opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je daarvoor dan nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal (B). Bij een keuze voor de verlenging tot 20 of 24 dagen neemt onze gids je na het ontbijt mee naar het Newari-dorpje Panauti. Vanaf de bazaar maak je vervolgens een prachtige, lichte wandeling van ca. 4 uur naar het Tibetaans-Boeddhistisch klooster, dat op een legendarische plek ligt in de hart van de koningsvallei. Eerste overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 17. Maak het ‘chanten van de mantra’ mee van de monniken en hun getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag!). Na het ontbijt heb je volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken en te genieten van de unieke uitzichten op de Himalaya. Uiteraard breng je daarbij ook een bezoek aan de legendarische plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster (B,L,D) of weer thuis bij 17-daagse reis!
 18. Als je hebt gekozen voor de 20-daagse reis maak je een wandeling met onze gids naar een ‘koninklijke bestemming’. Overnachting op de ‘koninklijke bestemming’ (B). Laatste dag van je verblijf in het Tibetaans-Boeddhistisch klooster bij de 24-daagse reis. Na het ontbijt maak je een mooie wandeling in de schitterende omgeving van het klooster. Een wandeling naar het dorpje Balthali is slechts 1 van de vele mogelijkheden. Derde overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 19. Heb je de 20-daagse reis geboekt? Afhankelijk van de vertrektijd is er nog ruimte om bijvoorbeeld nog wat te winkelen en door de oude straatjes te wandelen. Ongeveer 4 uur voor je terugvlucht word je opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (B). Prachtige wandeldag met gids/sherpa naar een nieuwe bestemming als je hebt gekozen voor de 24-daagse reis. Overnachting op een nieuwe bestemming in de Kathmandu Vallei. (B,L,D)
 20. Wandeling met gids naar een unieke ‘koninklijke bestemming’ bij de 24-daagse reis. Overnachting op ‘koninklijke bestemming’ (B) of weer thuis bij 20-daagse reis!
 21. Ervaar de pracht van de ‘koninklijke bestemming’. Transfer naar Kathmandu en overnachting in Vajra Hotel. (B)
 22. Vandaag heb je de mogelijkheid om samen met een local een persoonlijk bezoek te brengen aan de Kumari, de ‘Levende Godin’ en haar familie. Daarna vrije tijd voor bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session’ of om nog wat te winkelen in de eeuwenoude straatjes van ‘Old Kathmandu’. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 23. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu. luieren in de ‘Garden of Dreams’ of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session’. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je terugvlucht word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. (B)
 24. Aankomst op de luchthaven en weer thuis bij de 24-daagse reis!

B = Ontbijt (Breakfast),  L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Tijdens de 12-daagse trekking wordt er overnacht in de best beschikbare, plaatselijke lodges (voor de zogenaamde Yeti Homes/Summit Lodges geldt een toeslag) en zijn alle maaltijden inbegrepen. In de ochtend is er een uitgebreid ontbijt, 's middags en ’s avonds wordt er een uitgebreide, warme maaltijd gegeten.

De trekking naar het Everest Basecamp is een zeer pittige tocht die veel van je conditie zal vergen; dit programma is alleen geschikt voor wandelaars met een zeer goede conditie.

Privéreis mogelijk

ja

Vertrek groepsreis

20 april 2018

Niveau

uitdagend

Comfort

trekking lodges

Reisduur

17 dagen, 20 dagen, 24 dagen

Vertrek mogelijk

Maart, April, Mei, September, Oktober, November

3 extra nachten Nepal, 'Vallei Wandeling & Kloosterverblijf' (+ € 365)

 • Wandel met een gids naar een Tibetaans klooster in de Kathmandu Vallei om er vervolgens 2 nachten te verblijven.
 • Maak het 'chanten van de mantra' mee in de grote tempel en geniet van de prachtige natuur en authentieke dorpjes in de omgeving.
 • De 3e nacht verblijf je als verrassing op een koninklijke bestemming.
 • Alle maaltijden in het klooster inbegrepen. Uiteraard eet je samen met de monniken!
 1. Onze tip is om alleen het meest noodzakelijke mee te nemen naar het klooster. Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel bij de receptie en leg meteen apart wat je de volgende dag afgeeft bij de chauffeur om door hem/haar mee te laten nemen naar de 'koninklijke bestemming'. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor korte rit naar het authentieke Newari-dorpje Panauti. Vanaf de eeuwenoude bazaar maak je vervolgens een prachtige, lichte wandeling van ca. 4 uur naar het Tibetaans-Boeddhistisch klooster. Het klooster ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Je verblijft in het gastenverblijf van het klooster dat opgericht werd door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jouw dagen op deze bijzondere plek zijn een unieke kans om het leven van de Tibetaans-Boeddhistische monniken van heel dichtbij mee te maken. In overleg met ons (graag doorgeven voor vertrek naar Nepal) kun je er ook voor kiezen om helemaal naar het klooster te worden gebracht (zonder extra kosten). Er is een speciaal guesthouse voor gasten, maar je kunt er ook voor kiezen om in de slaapzaal (dormitory) te overnachten. Eerste overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (L,D)
 2. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene  getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt met de monniken heb je volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en te genieten van de unieke uitzichten op de Himalaya. Uiteraard breng je daarbij een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 3. Na het ‘chanten van de mantra’ en het ontbijt maak je een afsluitende wandeling met gids naar Kavre Bhanjyang. Van daaruit volgt een korte rit naar een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. In overleg kan er ook voor worden gekozen om direct vanaf het klooster naar de volgende bestemming te worden gebracht (zonder extra kosten). Geniet na aankomst van de unieke sfeer die je van ‘top tot teen’ kunt ervaren in de eeuwenoude straatjes en geniet van de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Overnachting op deze schitterende bestemming, die je daarna nooit meer zult vergeten! (B)
 4. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je nog wat winkelen rondom de koninklijke pleinen of 1 van de vele tempels bezoeken. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Is dit je laatste dag in Nepal? Dan word je ca. 4 uur voor je terugvlucht opgehaald en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens de reis (in het klooster onder voorbehoud).

De reissom is inclusief 7 maaltijden, al het vervoer, 2 overnachtingen in het gastenverblijf van het klooster, laatste overnachting in een goed hotel op de 'koninklijke bestemming', activiteiten, bagagevervoer, excursies, entreegelden en begeleiding door privégids.

7 extra nachten Nepal, 'Great Valley Walk & Klooster' (+ € 645)

Beleef het ritme van de monniken tijdens je unieke verblijf van 2 nachten in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster en wandel met een gids door de prachtige koningsvallei (Kathmandu Vallei). Uiteraard staat er ook een verrassing op het programma!

 1. Met onze gids vertrek je na het ontbijt vanuit het hotel met een taxi naar het authentieke Newari-dorpje Panauti. Vanaf de bazaar maak je vervolgens een prachtige, lichte wandeling van ca. 4 uur naar het Tibetaans-Boeddhistisch klooster. De bestemming ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Je verblijft in het gastenverblijf van het klooster dat opgericht werd door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jouw dagen op deze bijzondere plek zijn een unieke kans om het leven van een Tibetaans-Boeddhistische monnik van heel dichtbij mee te maken. In overleg kun je er ook voor kiezen om helemaal naar het klooster te worden gebracht (zonder extra kosten). Eerste overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 2. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt heb je volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en te genieten van de unieke uitzichten op de Himalaya. Uiteraard breng je daarbij ook een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D).
 3. Naast het bijwonen van de rituelen van de monniken kun je met onze gids nog een wandeling maken in de schitterende omgeving van het klooster. Een bezoek aan het dorpje Balthali is slechts 1 van de vele mogelijkheden. ‘s Middags kun je met je gids wandelen in de idyllische omgeving van het klooster of aansluiten bij de middagrituelen (let op: schema kan wijzigen!). Derde overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 4. Prachtige wandeling met gids naar een nieuwe, beroemde bestemming in de koningsvallei. Overnachting in goede accommodatie in de Kathmandu Vallei. (B,L)
 5. Afsluitende wandeling met gids naar een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. Optioneel kun je een gedeelte van de route ook te voet afleggen met onze gids. Overnachting op deze schitterende bestemming, die je daarna nooit meer zult vergeten! (B)
 6. Waarschijnlijk word je al vroeg wakker door de vele belletjes en het straatleven dat al voor zonsopgang langzaam op gang komt. Na het ontbijt is er volop tijd om de ongelofelijke pracht en unieke cultuur van de bevolking te beleven op de 'koninklijke bestemming'. Tweede overnachting op de 'koninklijke bestemming'. (B)
 7. Vandaag heb je de mogelijkheid om in Patan (Lalitpur), samen met een local/gids, een persoonlijk bezoek te brengen aan de Kumari, de 'Levende Godin' en haar familie. Daarna heb je nog wat vrije tijd om te winkelen in de eeuwenoude straatjes en het beroemde Durbar Square te bezoeken. Na de transfer naar Kathmandu heb je nog wat vrije tijd voor bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session’ in Mandala Street of om nog wat te winkelen in 'Old Kathmandu'. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 8. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je bijvoorbeeld nog een bezoek brengen aan Thamel, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je vertrek naar huis word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de terugreis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per nacht in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens de gehele reis.

De reissom is inclusief 14 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), 3 overnachtingen in het gastenverblijf van het klooster, 4 overnachtingen in goede accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden en begeleiding door gecertificeerde privégids.

6 extra nachten Nepal, Pokhara & Vallei (+ € 535)

Na een comfortabele overnachting aan het Fewa meer bezoek je een idyllische 'onbekende bestemming'. Je maakt een prachtige jungle walk met een lokale gids door de rijstvelden. Geniet van de unieke biodiversiteit aan de voet van de Himalaya en verblijf in een comfortabele, ecolodge.

 1. Naar Pokhara. Het is nog vroeg als je vertrekt voor een rit van 210 km naar Pokhara (ca. 6 uur), die deels voert langs de de heilige Trisuli rivier. Pokhara is beroemd door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Na aankomst kun je de gezellige straatjes aan het meer verkennen, een wandeling maken of genieten van een ayurvedische massage. ‘s Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in ‘Lakeside’, een wijk die direct gelegen is aan het prachtige meer van Pokhara. (B)
 2. Pokhara & omgeving. Maak een idyllisch boottochtje op het Fewa meer of een korte, pittige wandeling omhoog naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het water ligt. Lekker uitrusten, genieten van het bijzondere Pokhara en een drankje aan de oever van het meer kan natuurlijk ook! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 3. Vroeg in de morgen is er de mogelijkheid om samen met je gids de zonsopgang vanaf Sarangkot mee te maken en te genieten van het schitterende uitzicht over de Pokhara Vallei. Ook staat er een bezoek aan het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Pakdel’ en de plaatselijke markt op het programma. Laatste overnachting in Pokhara. (B)
 4. Transfer naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Je maakt met je gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en geniet van adembenemende flora & fauna! De ‘homestay’ is van een aardige, plaatselijke familie en is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het dak van deze comfortabele ‘homestay’ zul je waarschijnlijk nooit meer krijgen! Overnachting in comfortabele ecolodge op de ‘onbekende bestemming’. (B,L,D)
 5. Local Community Day. Prachtige 'jungle walk' met lokale gids (voertaal: 'handen en voeten') om volop te genieten van de unieke biodiversiteit in dit gebied. Vanaf het meer wandel je met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kunnen je een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de prachtige Deurali tempel en een kleinschalig project. ‘s Middags is er de mogelijkheid om een kookworkshop te volgen en samen de avondmaaltijd te bereiden (graag voor vertrek doorgeven als je hier belangstelling voor hebt). Laatste overnachting in comfortabele ecolodge op de 'onbekende bestemming'. (B,L,D)
 6. Na het afscheid van ‘de onbekende bestemming’ reis je in ca. 6 uur weer terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Aan het einde van de middag kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu, een bezoek brengen aan Thamel of  eten in  de 'Garden of Dreams'. Overnachting in Kathmandu. (B)
 7. Geniet van een heerlijke ontbijt! Daarna afscheid van de gids en einde programma. Is dit jouw laatste dag in Nepal? Dan wordt je zonder extra kosten 4 uur voor vertrek opgehaald en met onze privé-chauffeur naar de internationale luchthaven gebracht van Kathmandu, Tribhuvan Airport. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens het hele programma.

De prijs voor deze bouwsteen is inclusief 10 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), begeleiding, accommodaties, activiteiten en excursies. Tijdens het verblijf op de 'onbekende bestemming' zijn alle vers bereide maaltijden inbegrepen.

8 extra nachten Nepal, 'Wildlife & Shangri-La' (+ € 635)

Beleef het prachtige Pokhara en ‘Shangri-La’! Ervaar daarnaast de Nepalese jungle tegen de grens met India en ontdek unieke flora & fauna. Je gaat op safari in Chitwan National Park en ontmoet de inheemse Tharu bevolking die in de Terrai nog op traditionele wijze leeft.

 1. Na het vroege ontbijt volgt een rit van ca. 6 uur naar het Chitwan National Park, een jungle vol wilde dieren! De reis voert voor een deel langs de heilige Trisuli rivier en er is onderweg van alles te zien. Na aankomst staat er onder meer een ontmoeting met de lokale Tharu bevolking op het programma. Overnachting in Chitwan lodge aan de rand van het National Park. (D)
 2. In de ochtend maak je met een gids een boottochtje over de rivier voordat je aan de indrukwekkende 'jungle walk’ met een ‘ranger’ begint. ‘s Middags ga je in het National Park op safari en ontdek je met eigen ogen de unieke ‘wildlife’ in de Nepalese jungle, op steenworp afstand van India. Tweede overnachting in Chitwan lodge. (B,L,D)
 3. Het is nog vroeg als je vertrekt voor een rit van ca. 5 uur naar Pokhara. Pokhara is beroemd door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Na aankomst kun je de gezellige straatjes aan het meer verkennen, een wandeling maken of genieten van een ayurvedische massage. ‘s Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in ‘Lakeside’, een wijk die direct gelegen is aan het prachtige meer van Pokhara. (B)
 4. Pokhara & omgeving. Maak een idyllisch boottochtje op het Fewa meer of een pittige wandeling naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het water ligt. Lekker uitrusten, genieten van het bijzondere Pokhara en een drankje aan de oever van het meer kan natuurlijk ook! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 5. Vandaag heb je voor het ontbijt de mogelijkheid om samen met je gids de zonsopgang vanaf Sarangkot mee te maken en te genieten van het schitterende uitzicht over de Pokhara Vallei. Ook staat er een bezoek aan het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Pakdel’ op het programma. Laatste overnachting in Pokhara. (B)
 6. Transfer naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Je maakt met je gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en geniet van adembenemende flora & fauna! De ‘homestay’ is van een aardige, plaatselijke familie en is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het dak van deze comfortabele ‘homestay’ zul je waarschijnlijk nooit meer krijgen! Overnachting in comfortabele ecolodge op de ‘onbekende bestemming’. (B,L,D)
 7. Local Community Day. Prachtige 'jungle walk' met lokale gids (voertaal: 'handen en voeten') om volop te genieten van de unieke biodiversiteit in dit gebied. Vanaf het meer wandel je met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kun je een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de prachtige Deurali tempel en een kleinschalig project. Laatste overnachting in comfortabele ecolodge op de 'onbekende bestemming'. (B,L,D)
 8. Na het afscheid van ‘de onbekende bestemming’ reis je in ca. 6 uur weer terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Overnachting in Kathmandu. (B)
 9. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je terugvlucht word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. (B)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

De reissom is inclusief 15 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), begeleiding, goede accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden en permits voor Chitwan National Park.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag voor privé-begeleiding en een eigen kamer tijdens je gehele verblijf in Nepal.


Bovenstaande bouwstenen kun je toevoegen als je een reis wilt boeken.

De hoogtepunten en bijzonderheden van deze reis zijn:

 • Dit is 1 van de mooiste trektochten ter wereld die je kunt maken!
 • De 12-daagse Himalaya trektocht is zeer pittig.
 • De geweldige klim naar de Kala Patthar, het hoogste punt tijdens de reis op 5.545 meter.
 • Overnachtingen in de best beschikbare lokale lodges tijdens de trektocht.
 • Extra bij verlenging trektocht met tenminste 7 dagen: Oversteek van 3 beroemde bergpassen, die allemaal hoger zijn dan 5.000 meter: Kongma La - Cho La - Renjo La. Daarnaast de beklimming van de Gokyo Ri Peak (5.330 meter)
 • In plaats van de heen- en terugvlucht Kathmandu - Lukla is het ook mogelijk om met je gids en sherpa vanuit Kathmandu de bus te nemen naar Jiri of Shivalaya (1 hele dag reizen) en in ca. 6 dagen naar Lukla te lopen.
 • Na de trektocht zijn er 3 prima mogelijkheden om terug te keren: een vlucht van Lukla naar Kathmandu, de 6-daagse trektocht naar Jiri of Shivalaya of een extra 9-daagse trektocht naar Tumlingtar (vervolgens de bus terug naar Kathmandu).

Bij keuze voor 3 extra nachten (20-daagse reis):

 • Verblijf 2 nachten als gast in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster op een legendarische plek in Nepal; je kunt het ‘chanten van de mantra’ en de rituelen meemaken met de monniken in de grote tempel.
 • Mogelijkheid om met een gediplomeerde gids prachtige wandelingen te maken door de Kathmandu vallei tijdens het kloosterverblijf.
 • Bezoek aan een schitterende ‘koninklijke bestemming’.
 • Goed om te weten: afhankelijk van de samenstelling van de groep vindt de verlenging plaats voor of na de trektocht.

Bij keuze voor 7 extra nachten (24-daagse reis):

 • Wandeling naar een extra bestemming in de Kathmandu Vallei ten opzichte van de 20-daagse reis.
 • Een extra nacht in het gastenverblijf (totaal 3 nachten) van het Tibetaans-Boeddhistisch klooster.
 • Uniek bezoek aan de Kumari, de 'Levende Godin'.
Inclusief

De reissom is inclusief 36 vers bereide maaltijden (alle maaltijden tijdens de trekking), al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), accommodaties, topbegeleiding, trektocht, bagagevervoer, excursies, entreegelden, vergunningen en TIMS-permit voor het Everest National Park. In Nepal heb je met uitzondering van een aantal maaltijden en drankjes nauwelijks extra kosten.

Hiermee in chronologische volgorde een overzicht van wat inclusief is bij de 24-daagse reis, zodat je exact weet waar je aan toe bent:

 • Luchthaventransfer van Kathmandu Tribhuvan Airport naar het hotel.
 • 2 Hotelovernachtingen in Kathmandu (wijk: Swayambhu), inclusief uitgebreid ontbijt. Je verblijft in het authentieke Vajra Hotel in Kathmandu of een gelijkwaardig hotel.
 • Bezoek met privégids (voertaal: Engels) aan o.a. Swayambhunath, Thamel & Mandala Street. Inclusief entreegelden.
 • 12-daagse Himalaya-trektocht door het Everest reservaat, inclusief begeleiding door een gelicenseerde topgids (voertaal: Engels) en sherpa’s/porters.
 • 11 Overnachtingen tijdens de trektocht in guesthouses en lodges.
 • Je bagage (max. 10 kg p.p.) wordt tijdens de wandeling/trekking gedragen door een goed verzekerde sherpa/porter.
 • Alle eenvoudige, smakelijke maaltijden tijdens deze trektocht zijn inbegrepen: uitgebreid ontbijt, warme lunch en avondeten met keuzevrijheid.
 • Vergunning om het wereldberoemde Everest reservaat in de Himalaya te doorkruisen.
 • Deelname aan het Trekkers Information System in Nepal (TIMS).
 • Aan het einde van de trektocht een luchthaventransfer van Kathmandu Airport naar hotel in Kathmandu.
 • 1 Hotelovernachting in Kathmandu (wijk: Swayambhu), inclusief uitgebreid ontbijt.
 • Tijdens deze reis zijn er in totaal ruim 35 maaltijden inclusief.
 • Bij groepsreizen zijn alle overnachtingen op basis van een gedeelde kamer. Voor een 1 persoonskamer in Kathmandu geldt een toeslag.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor je terugvlucht.
 • Alle lokale belastingen en overige heffingen.
 • Inclusief: handling-, service- en administratiekosten per boeking
 • Inclusief: € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage STO-reisgarantie.
 • De kosten voor het team dat je zal begeleiden zijn ook inclusief: vervoer, verblijfskosten, maaltijden en verzekering voor de gids/sherpa/porters tijdens o.a. de trektochten en excursies in de Kathmandu Vallei.

Bij keuze voor de 3-daagse verlenging (20-daagse reis):

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met onderweg bezichtiging van het Newari dorpje Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids/sherpa (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 2 Overnachtingen in Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan soms wijzigen).
 • Mogelijkheid om met een gids wandelingen te maken door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling met privégids/sherpa naar een ‘koninklijke bestemming’ in de koningsvallei.
 • 1 Overnachting op ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • Tijdens deze bouwsteen zijn er in totaal 8 maaltijden inclusief.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor je terugvlucht.

Bij keuze voor de 7-daagse verlenging (24-daagse reis):

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met onderweg bezichtiging van het Newari dorpje Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids/sherpa (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 3 Overnachtingen in Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan soms wijzigen).
 • Mogelijkheid om wandelingen te maken door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling met privégids/sherpa naar een nieuwe bestemming in de koningsvallei.
 • 1 Overnachting bestemming in de Kathmandu Vallei, inclusief ontbijt.
 • Wandeling met privégids/sherpa naar een ‘koninklijke bestemming’ in de koningsvallei.
 • 1 Overnachting ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • Tijdens deze bouwsteen zijn er in totaal 14 maaltijden inclusief.
 • Transfer naar Kathmandu.
 • 2 Hotelovernachtingen in Kathmandu (wijk: Swayambhu) inclusief uitgebreid ontbijt.
 • Transfer en bezoek met een gids/local (voertaal: Engels) aan de Kumari, de 'Levende Godin' en haar familie.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor je terugvlucht.
Exclusief

 

Optioneel:

 • Een 1-persoonskamer is mogelijk met een toeslag. 
 • De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon

Reissom is exclusief:

 • Internationale vliegticket naar Kathmandu (Nepal)
 • Binnenlandse retourvlucht Kathmandu/Lukla/Kathmandu: € 295,- (incl. boekingskosten)
 • Visumkosten Nepal p.p. (vanaf € 25,- voor een verblijf in Nepal van 15 dagen en € 40,- voor 30 dagen)
 • Verzekeringen en persoonlijke uitgaven
 • Drankjes, fooien en souvenirs
 • Eventuele kosten bij uitzonderlijke omstandigheden zoals stakingen, gezondheidsproblemen en natuurrampen zijn extra

Laat je vliegticket door ons regelen!
Op verzoek sturen we je een vrijblijvende offerte voor je heen- en terugvlucht. We bieden je de mogelijkheid vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf of een andere luchthaven te vertrekken en werken samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways en KLM.

Top of the World Reizen zorgt ervoor dat alles perfect op elkaar aansluit. Dat is niet alleen handig maar ook heel praktisch als er bijvoorbeeld wijzigingen zijn in het vluchtschema. Voor zover mogelijk houden we rekening met je maaltijdvoorkeur en stoelkeuze. Bij het boeken van vluchten is er formeel sprake van ‘reisbemiddeling’. De voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij zijn van toepassing.

Download PDF

Start hier je reis

'Je waant je regelmatig op een andere planeet en bent omgeven door de hoogste bergtoppen ter wereld. De uitzichten zijn betoverend! Het is alleen geen sprookje maar realiteit. Tijdens deze reis ben je zelf de hoofdpersoon.' Thomas

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of bel +31 (0) 6 4375 1211

top of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizen