Main content

Nepal Trekking, Mount Everest Basecamp,20 dagen

Het echte Nepal

De trekking naar het Mount Everest Basecamp in Nepal heeft een magische aantrekkingskracht en brengt bij menigeen een droom in vervulling.

Onderweg naar 'jouw top' op 5.364 meter hoogte, bezoek je het beroemde klooster in Tengboche. Het is een zeer pittige trektocht door het hart van de Himalaya! Je wandelt tussendoor ook nog 'even' naar de top van de Kala Patthar op 5.545 meter hoogte. Terug in Kathmandu is het volop nagenieten. Een bezoek aan de mysterieuze heiligdommen maakt deze Nepal reis helemaal compleet.

De trektocht is uit te breiden met de Gokyo meren en de 3 passen: Kongma La, Cho La en Renjo La. In plaats van eerst naar Lukla te vliegen, is het ook mogelijk om de trekking te starten in de 'foothills' van de Himalaya in Bhandar of Phaphlu.

Privéreis op maat?

Het programma kan helemaal op maat worden samengesteld. Ga naar 'Start hier je reis', stel je reisprogramma samen en vraag vrijblijvend je reis aan. Vraag ons ook naar de extra comfort mogelijkheden.

Liever een Groepsreis?

Sluit aan bij een kleine groep (max. 9). Bekijk hier alle Nepal groepsreizen met vertrekgarantie.

Beste tijd van het jaar

JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEPT
OKT
NOV
DEC
 • +
v.a. € 2689
Per persoon
Lees Reiservaringen

Nepal Reis: Top of the World & Everest Basecamp

Reisduur: 20 reisdagen (18 dagen/17 nachten in Nepal), verlenging mogelijk

De trekking naar het Everest Basecamp is een zeer pittige tocht die veel van je conditie zal vergen. Dit programma is dan ook alleen geschikt voor wandelaars met een zeer goede conditie. Onderweg pak je ook nog de top mee van de beroemde Kala Patthar. Mountaineering vaardigheden zijn niet vereist, wel een goede gezondheid en ervaring met bergwandelen. 

Tijdens de 12-daagse trekking wordt er overnacht in de best beschikbare, plaatselijke lodges (voor de zogenaamde Comfort Lodges deluxe geldt een toeslag) en zijn alle maaltijden inbegrepen. In de ochtend is er een uitgebreid ontbijt, 's middags en ’s avonds wordt er een versbereide, warme maaltijd gegeten.

Goed om te weten:
Lukla Airport staat bekend om de vertragingen die kunnen ontstaan als er sprake is van dichte bewolking, vandaar dat we altijd een voorkeur hebben om extra 'bufferdagen' in te bouwen. In overleg met jou als reiziger kan er bij een dergelijke situatie ook worden gekozen voor alternatief vervoer zoals een helikoptervlucht tussen Kathmandu en Lukla Airport (extra kosten). Om minder afhankelijk te zijn van de Lukla vluchten bevelen we aan om extra dagen in te bouwen door bijvoorbeeld (na een lange busrit) vanuit Bhandar de trekking te beginnen en/of de trekking te beëindigen in Phaphlu. Tussen Phaphlu en Kathmandu kan er gereisd worden met een jeep, bus of binnenlandse vlucht.

Omdat je tijdens het programma altijd in het gezelschap bent van een gecertificeerde gids en een porter om de bagage te dragen, spreken we in het volgende programma ook in het meervoud, dus over 'jullie'.

Het programma is als volgt:

 1. Vertrek. Vlucht met Qatar Airways (aanbevolen!), Turkish Airlines, Etihad Airways, Emirates, KLM of een andere luchtvaartmaatschappij naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Keuze om te vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven. Schiphol is vaak de beste optie door de vele goede aansluitingen!
 2. Welkom! Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Je wordt door onze mensen altijd persoonlijk opgehaald van Kathmandu Airport, ongeacht het tijdstip van aankomst. Na het welkom word je samen met onze gids met een privé taxi met eigen chauffeur naar een prima hotel gebracht dat zich in het rustige deel van het gezellige Thamel bevindt. Afhankelijk van de aankomsttijd is er een oriëntatie met gids. Je wandelt door de gezellige straatjes rondom Mandala Street en je geniet in Old Kathmandu van het kleurige straatleven, de honderden prachtige winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Er kunnen meteen wat praktische zaken worden geregeld, zoals het veilig wisselen van euro's naar rupees en/of een geldopname. Bij de pinautomaat van Standard Chartered en Nabil Bank kan eenvoudig geld worden opgenomen (NPR 25.000 per keer, maximaal NPR 100.000 per 24 uur). Overnachting deluxe kamer in Potala Guesthouse Thamel, Kathmandu.
 3. Swayambhunath en Old Kathmandu. Vandaag staat mede in het teken van voorbereidingen op je trektocht en is er gelegenheid om de laatste reisbenodigdheden te kopen. Alles is verkrijgbaar in Thamel, maar we gaan er wel vanuit dat je goed ingelopen wandelschoenen hebt meegenomen naar Nepal voor je trektocht! Na een prima ontbijt met o.a vers fruit wandel je met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) om ca. 9 uur de heuvel op naar het beroemde Swayambhunath, de ‘apen tempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat je zo al wandelend de tijd hebt om te acclimatiseren en ‘te landen’. Nadat je de 365 traptreden omhoog bent gelopen, heb je een prachtig uitzicht over Kathmandu en zie je de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. Vanaf Swayambhunath wandel je in een rustig tempo met de gids naar de andere kant van de heilige Bishnumati rivier om in ‘Old Kathmandu’ de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar, de beroemde Annapurna Tempel en het zeer indrukwekkende Durbar Square. Je kunt je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er na het programma nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag onze gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Eten in de romantische 'Garden of Dreams' is ook een mogelijkheid. Tweede overnachting in het hotel, een oase van rust in het hectische Kathmandu. (B)
 4. Start Trektocht, Dag 1. Vlucht naar Lukla, trekking naar Phakding. Bijna alle reizigers laten wat achter in het hotel voor na de trektocht, zoals een schoon setje kleding en daarnaast alles wat het maximaal aantal kg’s overschrijdt dat je kunt laten drager door jouw porter tijdens de trekking. TIP: Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel (en eventueel weegschaal) bij de receptie en leg meteen apart wat je (eventueel) achter gaat laten. Na de transfer naar Kathmandu Airport of Ramechhap (een rit van ca. 6 uur) maak je een spectaculaire vlucht van ongeveer 35 minuten naar Lukla. Lukla is gelegen op 2.886 meter hoogte, midden in de bergen. De eerste stappen van de trektocht brengen je meteen verder omhoog. Samen met je gids en porter loop je noordwaarts door het groene landschap en langs de linkeroever van de Dudh Koshi, de zogenaamde ‘melkrivier’. In de verte is er een prachtig zicht op de Nupla (5.885 meter) en even later op de Kusum Kang (6.367 meter), de eerste van vele besneeuwde bergtoppen die je tijdens de trektocht te zien krijgt. Jullie blijven maar stijgen en dalen, totdat Phakding wordt bereikt, dat gelegen is op 2.640 meter hoogte. Na ca. 4 uur lopen vandaag besef je dat het avontuur echt is begonnen! Overnachting in Phakding. (B,L,D)
 5. Trekking Dag 2. Trekking naar Namche. Tijdens de trekking zijn alle maaltijden inbegrepen. Je kunt meestal kiezen uit een aantal mogelijkheden. In de avond wordt ook soep aanbevolen (vraag hier expliciet naar). Drankjes zijn exclusief. Als je kiest voor Dhal Bhat dan kun je altijd gratis bijbestellen. Wat is Dal Bhat? Het is een vegetarische groentecurry met soep en rijst die de Nepalezen zelf traditiegetrouw dagelijks eten. Trekking: Vandaag trek je van Phakding in ca. 6 uur naar Namche Bazaar (3.440 meter). Jullie wandelen over een slingerend pad, dat door het bos en langs de oevers van de Dudh Kosi verder omhoog loopt. Onderweg steken jullie 2 machtige bruggen over en - net voordat het kleine dorpje Monjo wordt bereikt - betreden jullie in Jorsale op 2.805 meter het wereldberoemde Sagarmatha National Park. Dit is een ‘World Heritage Site’ dat beroemd is door de unieke flora en fauna. Een voorbeeld is de bijzondere blauwe fazant, die op de Nepalese vlag te zien is. Op het punt waar de Dudh Koshi en Bhote Koshi bij elkaar komen, volgen jullie de Bhote Koshi. Het pad omhoog naar Namche Bazaar is lang en steil, de eerste serieuze test tijdens deze machtige trekking. Namche Bazaar is een welvarend handelsstadje en de ‘hoofdstad’ van het Khumbu district. Overnachting in Namche Bazaar. (B,L,D)
 6. Trekking Dag 3. Extra dag in Namche. Om aan de hoogte te wennen, blijven jullie een extra dag in Namche Bazaar. Je kunt vandaag alles op je gemak doen en uitrusten, genieten van het gezellige straatleven en de markt bezoeken. In verband met de acclimatisatie is het van belang om vandaag ook een wandeling te maken, bijvoorbeeld naar het Everest View Point Hotel. Het uitzicht is adembenemend, want Namche Bazaar is aan 3 kanten omgeven door ‘s werelds hoogste bergen! Je hebt hier bij helder weer voor het eerst zicht op de Mount Everest (8.848 meter) en de Lhotse (8.516 meter). Een bezoek aan het Sherpa Museum is dé manier om meer te weten te komen over de Sherpa cultuur. Overnachting in Namche Bazaar. (B,L,D)
 7. Trekking Dag 4. Namche naar Tengboche. Van Namche Bazaar in ca. 5 uur naar Tengboche (3.867 meter). Vanuit Namche volgt meteen een steile klim omhoog en onderweg geniet je van het adembenemende uitzicht op de Thamserku en Kusum Kangrib. Diep beneden is de Dudh Koshi rivier nog te herkennen; vanaf dit punt ben je volledig omgeven door ‘s werelds hoogste bergtoppen. Als je omhoog kijkt, zie je de kolossale wand van de Lhotse-Nuptse en de Mount Everest die daar nog net bovenuit steekt. Na een lichte afdaling eindigt het bergpad en lopen jullie via Trashinga naar Phunki Tenga. Het geluid van het kolkende water van de Dudh Koshi lijkt jullie welkom te heten voordat je dan eindelijk arriveert bij het legendarische klooster van Tengboche. Overnachting in Tengboche. (B,L,D)
 8. Trekking Dag 5. Van Tengboche naar Dingboche (4.260 meter). De start van de wandeling is ontspannen; jullie lopen door een prachtig bos van rhododendrons. Nadat de Imja Khola is overgestoken, lopen jullie verder aan de andere kant van de oever. Met het vizier op de Ama Dablam en Kantega (6.779 meter) blijft de weg maar stijgen. Onderweg komen jullie diverse ‘chorten’, riviertjes en prachtige akkers tegen. Vervolgens lopen jullie door het dorpje Pangboche en bereiken jullie via een rotsachtig pad de grote Mani Stupa. Het is wederom een afwisselende dag waarbij jullie zo’n 5 uur zullen wandelen om Dingboche te bereiken. Dit is een mooi plaatsje waar velden en akkers de indruk geven van een ‘patchwork’ deken. Alles is erop gericht om de gewassen te beschermen tegen de ruige omstandigheden in dit gebied, zoals de koude wind. Overnachting in Dingboche. (B,L,D)
 9. Trekking Dag 6. Extra acclimatisatie nacht in Dingboche. Een dag met een pittige wandeling als voorbereiding voor Everest Basecamp. Er zijn meerdere mogelijkheden zoals Chukkung en de Nangkartshang Peak. (B,L,D)
 10. Trekking Dag 7. Van Dingboche naar Lobuche (4.930 meter). Het eerste uur lopen jullie noordwaarts tot aan een stupa, die al van ver herkenbaar is door de wapperende gebedsvlaggen. Daarna daalt het pad tot in het dorpje Pheriche. Vanaf dit punt is het uitzicht op o.a de steile bergkammen van de Mount Tawache, Ama Dablam en Kongma Tse schitterend. Ongeveer 2 uur later sluit het pad aan op de weg richting Dugla (4.595 meter) waar jullie via een houten brug de machtige Khumbu gletsjer oversteken. Na de lunch in Dugla gaat het pad een uur steil omhoog, waarbij je een prachtig zicht hebt op de westelijke pieken van de Everest bergketen. Na een stevige wandeldag van ruim 5 uur bereiken jullie Lobuche dat ‘verstopt’ lijkt te liggen en jullie daardoor bescherming biedt tegen de soms gure wind. Overnachting in Lobuche. (B,L,D)
 11. Trekking Dag 8. Via Gorakshep (5.180 meter) naar Everest Base Camp (5.364 meter). Wandeling langs de randen van de machtige Khumbu gletsjer naar Gorakshep. Op dit punt worden jullie omringd door immens hoge bergtoppen, inclusief de Mount Everest! Na de warme lunch trekken jullie verder omhoog naar Mount Everest Base Camp, dwars over het uitgestrekte bevroren meer. Een korte klim brengt jullie allereerst verder omhoog naar Thangma Riju, waar je een panoramische uitzicht hebt op de besneeuwde bergtoppen. Vervolgens maken jullie een steile klim langs de oever van het riviertje, ontstaan uit smeltwater, omhoog naar de Changri gletsjer. Vanaf dit punt is het uitzicht op Kala Patthar, dat aan de voet ligt van de Mount Pumori, zeer indrukwekkend. Na jouw 'epische bezoek' aan het beroemdste basecamp ter wereld wandelen jullie terug naar Gorakshep. Daarmee komt een einde aan een pittige dag van 8-9 uur wandelen. Overnachting in Gorakshep. (B,L,D)
 12. Trekking Dag 9. Kala Patthar (5.643 meter) en Pheriche (4.243 meter). In de vroege ochtend, als het nog donker is en de temperaturen ver onder het vriespunt (-10/-15) zijn, lopen jullie omhoog naar Kala Patthar, het hoogste punt tijdens deze trektocht. Hier zien jullie de zon opkomen boven de Mount Everest bergketen. De aanblik van die eerste zonnestralen over de besneeuwde toppen en het kleurenspel dat daarop volgt, zal voor altijd op het netvlies blijven hangen; een onvergetelijke ervaring! Terug naar Gorakshep voor een welverdiend ontbijt voordat jullie verder lopen naar Pheriche. Dit plaatsje staat erom bekend dat de wind hier nooit lijkt te gaan liggen. Overnachting in Pheriche. (B,L,D)
 13. Trekking Dag 10. Van Pheriche naar Tengboche (3.867 meter). Omgeven door de inmiddels bekende bossen van rododendrons trekken jullie in ongeveer 4 uur terug naar Tengboche. Onderweg hebben jullie de mogelijkheid om het research centrum Then te bezoeken. Er is ook een klein klooster en je kunt er natuurlijk nog ‘simpelweg’ genieten van het prachtige uitzicht op de Himalaya, de groene bergen en rivieren. Overnachting in Tengboche. (B,L,D)
 14. Trekking Dag 11. Van Tengboche naar Namche Bazaar (3.440 meter). Terwijl jullie steeds verder dalen door het pad naar beneden te volgen, valt er volop te genieten van de afwisselende en adembenemend mooie uitzichten. Vanaf de brug bij Phungitengam vlakbij Shanasha, voert de weg weer omhoog. Daarna passeren jullie diverse traditionele Sherpa bergdorpjes, zoals Khumjung and Khunde. In Khunde kan het Khunde Hospital worden bezocht, opgericht door Sir Edmund Hillary, de eerste bergbeklimmer van de Mount Everest in 1953. Overnachting in Namche Bazaar. (B,L,D)
 15. Trekking Dag 12. Van Namche Bazaar naar Lukla (2.886 meter). Het is de laatste dag van deze fantastische trektocht waarbij jullie in 6 uur via Monjo terugwandelen naar Lukla. Dit is een ontspannen wandeling met slechts een paar steile stukken. De Bhote en Khoshi rivieren zullen diverse keren worden overgestoken voordat jullie, na de laatste klim van deze trekking, weer in Lukla arriveren. Overnachting in Lukla. (B,L,D)
 16. Afsluiting Trekking. Einde van de trektocht. Ochtendvlucht van Lukla naar Kathmandu Airport en transfer van 30 minuten naar hotel of naar Ramechhap en een transfer van ca. 6 uur. Bij helder weer vertrekt het vliegtuig al vroeg in de morgen. Het komt in Lukla ook regelmatig voor dat er enige tijd moet worden gewacht voordat het zicht voldoende helder is om in de bergen te kunnen landen. Na aankomst in Kathmandu volgt de transfer naar het hotel. Overnachting in Potala Guesthouse Kathmandu of in het gezellige Lukla bij een uitgestelde vlucht. (B)
 17. Bufferdag. Met deze bufferdag wordt extra ruimte ingebouwd in het programma zodat de internationale vlucht terug naar huis niet in gevaar komt. In uitzonderlijke situaties kan het voorkomen dat binnenlandse vluchten door dichte bewolking uitgesteld of zelfs vervangen moeten worden door alternatief vervoer; jeep, bus of helikopter (extra kosten). Overnachting in Kathmandu (of Lukla, Lumbini, Chitwan, Nepalgunj bij een uitgestelde vlucht). (B)
 18. Rituelen & Heiligdommen. Ervaar de heiligdommen met de rituele lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, de Shiva-tempel en de ‘heilige mannen’. Onze gids kan je alles vertellen over de gebruiken en geschiedenis van dit bijzondere domein, dat voor hindoes een van de meest heilige plekken is ter wereld en (bij leven) tenminste 1 keer moet zijn bezocht. Daarna volgt een korte rit of wandeling naar Bouddha. In deze Tibetaanse wijk bezoek je met onze topgids het schitterende heiligdom Bouddhanath. Bij de imposante Tibetaanse stupa kun je met de klok mee de ‘kora’, de heilige rondgang, lopen terwijl je - met de monniken - de gebedsmolens laat draaien. Er zijn rondom het plein verschillende dakterrassen om een drankje te drinken met een schitterend uitzicht op de stupa! Ook een bezoek aan een van de vele eeuwenoude Tibetaanse kloosters is zeer de moeite waard. Overnachting in Bouddha, Kathmandu. (B) Koningsstad Patan. Na het bezoek aan het altijd kleurrijke Bouddha volgt de transfer naar de middeleeuwse koningsstad Patan, dat ook wel Lalitpur wordt genoemd. In Patan kun je het 'oude koninkrijk' onder de Malla's ervaren op het Durbar Square en de rijkdom uit vervlogen tijden bewonderen in de mysterieuze ‘Golden Temple’, tevens een verblijf van Boeddhistische monniken. Ook heb je de mogelijkheid om samen met een lokale gids de Kumari, de ‘Levende Godin', en haar familie persoonlijk te ontmoeten. Vergeet niet om de gids naar zijn of haar favoriete dakterras te vragen. Je kunt er genieten van het uitzicht op de oude stad of met een boek luieren op het terras! Overnachting in een authentiek hotel in Patan, zoals Swotha, Temple House, The Inn Patan of Newa Chen. (B)
 19. Nog even genieten voor vertrek naar huis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je de prachtige, eeuwenoude straatjes van deze prachtige koningsstad in je eigen tempo verder verkennen. Geniet van de unieke sfeer, de kleine winkeltjes en 'local vegetable markets’. Op de vele dakterrassen ('on top of the world') is het vaak een oase van rust en heb je een fantastisch uitzicht op de unieke tempels! Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht (inchecken vanaf 3 uur voor je internationale vlucht) word je opgehaald van het hotel en in ca. 30 minuten naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis of vervolg je de reis met een of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’ of neem vrijblijvend contact op met Holi en Thomas via het contactformulier (klik hier) om je wensen te bespreken. (B)
 20. Weer thuis! Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een avontuurlijke reis om nooit meer te vergeten!

B = Ontbijt (Breakfast),  L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Privéreis mogelijk

ja

Niveau

uitdagend

Comfort

trekking lodges

Reisduur

20 dagen

1 extra nacht in Bouddha (+ € 57)

Verleng de reis met een extra nacht in de Tibetaanse wijk Bouddha, dat ook wel 'Klein-Tibet' wordt genoemd. Je overnacht op een prachtige locatie, op een paar minuten lopen van de wereldberoemde stupa. Alle activiteiten, transfers en entreegelden zijn inbegrepen in onze prijzen.

Het programma voor de extra nacht in Bouddha is als volgt:

 • Je wordt opgehaald van het hotel in Kathmandu (Patan, Bhaktapur of Pharping zijn andere opties) en met de taxi naar Bouddha gebracht. Na aankomst is er volop gelegenheid om met onze gecertificeerde privégids de beroemde Tibetaanse wijk in Kathmandu te bezichtigen. Loop de heilige ‘kora’ (rondgang) rondom de beroemde stupa (Bouddhanath) terwijl je - met de monniken - de gebedsmolens laat draaien. Overnachting in een comfortabel en rustig gelegen boutique hotel met zeer goede voorzieningen in Bouddha.
 • Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat winkelen in de gezellige, smalle straatje rondom de stupa, luieren op een dakterras en/of een bezoek brengen aan in van de vele prachtige Tibetaanse kloosters. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht wordt je opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of vervolg je de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’. (B)

B = Ontbijt (Breakfast) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer en inclusief al het vervoer/luchthaventransfer, overnachting met ontbijt en entreegelden. De reis kan ook worden geboekt door 1 persoon. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.

5 extra nachten Nepal, Pokhara & Shangri-La (+ € 741)

Na twee comfortabele overnachtingen aan het Fewa meer in Pokhara bezoek je een idyllische 'onbekende bestemming'. De 'onbekende bestemming' wordt jaarlijks gewisseld en onthullen we pas bij aankomst ter plaatse.

Je maakt een prachtige jungle walk met een lokale gids door de rijstvelden en maken kennis met een 'local community'. Geniet van de unieke biodiversiteit aan de voet van de Himalaya en verblijf in een comfortabele, ecolodge (guesthouse/homestay).

 1. Naar Pokhara. Indrukwekkende rit van ca. 6 uur door de bergen langs de heilige Trisuli rivier naar Pokhara, dat aan de voet ligt van de Himalaya (binnenlandse vlucht van 30 minuten mogelijk met toeslag). De tweede stad van Nepal is beroemd door de prachtige ligging aan het Fewa meer en het fantastische uitzicht bij heldere luchten op de 'snow capped mountains'. Na aankomst kun je de gezellige straatjes verkennen in de wijk ‘lakeside’ of een korte wandeling langs het meer maken. ‘s Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in een rustig, centraal gelegen hotel in 'Lakeside' (zwembad mogelijk met een toeslag). Deze wijk ligt direct aan het idyllische Fewa meer. (B)
 2. Pokhara en de Vallei. Wandel door de gezellige straatjes in de wijk 'lakeside' of maak op eigen gelegenheid een idyllisch boottochtje naar de Tal Barahi Temple, die middenin het meer ligt. Een stevige wandeling omhoog naar de 'World Peace Stupa' aan de andere kant van het meer is ook mogelijk. Ook een bezoek aan het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Palkhel’, Sarangkot en/of de ‘vegetable market’ is leuk om zelf te ondernemen of onder begeleiding van onze topgids (met een toeslag). Lekker uitrusten met een drankje aan het Fewa meer, simpelweg genieten van het bijzondere Pokhara en/of een heerlijke ayurvedische massage kunnen we ook aanbevelen! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 3. Shangri-La. Rit van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier en de terrasvormige rijstvelden naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende surprise bestemming' aan de voet van de Himalaya. Na aankomst maak je met de gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje met een eigen etnische gemeenschap. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en geniet van adembenemend mooie flora en fauna! De lodge waar je overnacht, is een perfect voorbeeld van hoe je met beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het hoogste punt op deze bestemming zul je misschien nooit meer krijgen! Overnachting op de onbekende ‘surprise’ bestemming. (B)
 4. Local Community Day. Prachtige ‘hike’ met lokale gids om volop te genieten van de unieke biodiversiteit, de epische uitzichten op de Himalaya en de authentieke local communities in dit gebied. Je wandelt met de gids over eeuwenoude paadjes door de velden terug naar de lodge. Verder kun je een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de locale tempel en een kleinschalig project. Tweede overnachting op de onbekende ‘surprise’ bestemming. (B)
 5. Naar Kathmandu. Na het ontbijt op deze fantastische locatie volgt een rit van 6 uur naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Na aankomst kun je Old Kathmandu verder verkennen of een bezoek brengen aan de prachtige 'Garden of Dreams'. Overnachting in Kathmandu. (B)
 6. Nog even genieten voor vertrek naar huis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je de prachtige, eeuwenoude straatjes van deze prachtige koningsstad in je eigen tempo verder verkennen. Geniet van de unieke sfeer, de kleine winkeltjes en 'local vegetable markets’. Op de vele dakterrassen ('on top of the world') is het vaak een oase van rust en heb je een fantastisch uitzicht op de unieke tempels! Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht (inchecken vanaf 3 uur voor je internationale vlucht) word je opgehaald van het hotel en in ca. 30 minuten naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis of vervolg je de reis met een of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’ of neem vrijblijvend contact op met Holi en Thomas via het contactformulier (klik hier) om je wensen te bespreken. (B)
 7. Weer thuis! Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een avontuurlijke reis om nooit meer te vergeten!

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.

De prijs voor deze bouwsteen is inclusief 10 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), begeleiding, accommodaties, activiteiten en excursies. Tijdens het verblijf op de 'onbekende bestemming' zijn alle vers bereide maaltijden inbegrepen.

7 extra nachten Nepal, Wildlife en Shangri-La (+ € 1284)

Beleef het prachtige Pokhara, dat beroemd is door de prachtige ligging aan het Fewa meer en de uitzichten op de Himalaya! Ervaar daarnaast de Nepalese jungle tegen de grens met India en ontdek unieke flora & fauna. Je gaat op safari in Chitwan National Park en ontmoet de inheemse Tharu bevolking die in de Terai nog op traditionele wijze leeft. We spreken in het reisprogramma vaak over 'jullie', omdat er tijdens de reis begeleiding is door verschillende van onze mensen, waaronder een privégids in combinatie met 'park ranger' (Chitwan) en diverse chauffeurs.

Het reisprogramma van deze verlenging is als volgt:

 1. Naar Chitwan National Park, een jungle vol wilde dieren. Onze mensen komen je ophalen van het hotel om je naar de luchthaven te brengen voor de ochtendvlucht van ca. 25 minuten naar Bharatpur, dat op steenworp afstand ligt van India. Na aankomst op de luchthaven is het nog ca. 1 uur rijden naar de rand van het Chitwan National Park, waar je wordt opgewacht door de ranger. Nadat je de sleutels van je kamer hebt ontvangen, is er nog wat tijd om lekker in de tuin te zitten, een duik in het zwembad te nemen (graag een lodge met zwembad doorgeven bij boeking als dit je voorkeur heeft, een eenvoudige community homestay is uiteraard ook mogelijk) of te genieten van een drankje op het terras met uitzicht. Na de lunch neemt de ranger je mee voor een wandelsafari door de jungle. Aangekomen bij de Narayani rivier kun je de olifanten zien badderen en spelen in het water terwijl je geniet van het prachtige kleurenspektakel van de zonsondergang bij de rivier. In plaats van een binnenlandse vlucht is het ook mogelijk om een rit van ca. 6 uur te maken naar Chitwan met een prima tourist bus. Kies je hiervoor, dan staat er na aankomst onder meer een ontmoeting met de lokale Tharu bevolking op het programma. Overnachting in Chitwan lodge aan de rand van het National Park. (B,D)
 2. Wildlife, Jungle en Safari. Het is nog vroeg als je samen met de ranger op pad gaat om het reservaat in te gaan voor een dag vol avontuur. De dag begint met een boottochtje over de rivier voordat jullie de indrukwekkende 'jungle walk’ maken naar het hart van de jungle. Lopend over de paden tussen de hoge salbomen ga je samen met de ranger op zoek naar de sporen van wilde dieren die hier leven, zoals tijgers en neushoorns. Eventueel nemen jullie plaats in gecamoufleerde uitkijktorens om in alle rust te wachten tot de dieren zich laten zien. Na de lunch gaan jullie op safari in een ander deel van het park en genieten in de Nepalese jungle van de unieke flora en fauna. Aan het einde van de dag rijden jullie via een schilderachtig mooie route terug naar de lodge. Onderweg kun je je ogen de kost geven om wellicht nog een glimp op te vangen van een luiaard of wild zwijn. Aarzel niet om tijdens de activiteiten veel vragen te stellen; de ranger vertelt je graag meer over de wilde dieren die in het reservaat leven. Tweede overnachting in Chitwan lodge. (B,L,D)
 3. Naar Pokhara. Indrukwekkende rit van ca. 6 uur door de bergen langs de heilige Trisuli rivier naar Pokhara (827 meter), dat aan de voet ligt van de Himalaya (binnenlandse vlucht van 30 minuten mogelijk met toeslag). De tweede stad van Nepal is beroemd door de prachtige ligging aan het Fewa meer en het fantastische uitzicht bij heldere luchten op de 'snow capped mountains'. Na aankomst kun je de gezellige straatjes verkennen in de wijk ‘lakeside’ of een korte wandeling langs het meer maken. ‘s Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in The Lakeside Retreat Hotel of vergelijkbaar. Dit is een rustig, centraal gelegen hotel in 'lakeside'. Deze wijk ligt direct aan het idyllische Fewa meer. (B) In Pokhara kun je zonodig in 1 van de vele winkeltjes nog wat reisbenodigdheden kopen. Alles wat je nodig hebt voor jouw trektocht is verkrijgbaar in Pokhara, maar we gaan er wel vanuit dat je goed ingelopen wandelschoenen hebt meegenomen naar Nepal. TIP: Veel reizigers laten wat achter in het hotel voor na de trektocht, zoals een schoon setje kleding en daarnaast alles wat het maximaal aantal kg’s overschrijdt dat je door jouw porter tijdens de trekking kunt laten dragen. Vraag bij de receptie alvast een bagagelabel (en eventueel weegschaal) en leg meteen apart wat je (eventueel) achterlaat in Pokhara voor na de trekking.
 4. Pokhara en de Vallei. Wandel door de gezellige straatjes in de wijk 'lakeside' of maak op eigen gelegenheid een idyllisch boottochtje naar de Tal Barahi Temple, die middenin het meer ligt. Een stevige wandeling omhoog naar de 'World Peace Stupa' aan de andere kant van het meer is ook mogelijk. Ook een bezoek aan het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Palkhel’, Sarangkot en/of de ‘vegetable market’ is leuk om zelf te ondernemen of onder begeleiding van onze topgids (met een toeslag). Lekker uitrusten met een drankje aan het Fewa meer, simpelweg genieten van het bijzondere Pokhara en/of een heerlijke ayurvedische massage kunnen we ook aanbevelen! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 5. Shangri-La. Rit van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier en de terrasvormige rijstvelden naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende surprise bestemming' aan de voet van de Himalaya. Na aankomst maak je met de gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje met een eigen etnische gemeenschap. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en geniet van adembenemend mooie flora en fauna! De lodge waar je overnacht, is een perfect voorbeeld van hoe je met beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het hoogste punt op deze bestemming zul je misschien nooit meer krijgen! Overnachting op de onbekende ‘surprise’ bestemming. (B)
 6. Local Community Day. Prachtige ‘hike’ met lokale gids om volop te genieten van de unieke biodiversiteit, de epische uitzichten op de Himalaya en de authentieke local communities in dit gebied. Je wandelt met de gids over eeuwenoude paadjes door de velden terug naar de lodge. Verder kun je een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de locale tempel en een kleinschalig project. Tweede overnachting op de onbekende ‘surprise’ bestemming. (B)
 7. Naar Kathmandu. Na het ontbijt op deze fantastische locatie volgt een rit van 6 uur naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Na aankomst kun je Old Kathmandu verder verkennen of een bezoek brengen aan de prachtige 'Garden of Dreams'. Overnachting in Kathmandu. (B)
 8. Nog even genieten voor vertrek naar huis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je de prachtige, eeuwenoude straatjes van deze prachtige koningsstad in je eigen tempo verder verkennen. Geniet van de unieke sfeer, de kleine winkeltjes en 'local vegetable markets’. Op de vele dakterrassen ('on top of the world') is het vaak een oase van rust en heb je een fantastisch uitzicht op de unieke tempels! Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht (inchecken vanaf 3 uur voor je internationale vlucht) word je opgehaald van het hotel en in ca. 30 minuten naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis of vervolg je de reis met een of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’ of neem vrijblijvend contact op met Holi en Thomas via het contactformulier (klik hier) om je wensen te bespreken. (B)
 9. Weer thuis! Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een avontuurlijke reis om nooit meer te vergeten!

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

De reissom is inclusief 10 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), begeleiding, goede accommodaties, alle activiteiten, excursies, entreegelden en permits voor Chitwan National Park.

De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer tijdens de gehele reis (dus ook tijdens de trektocht). Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.


Bovenstaande bouwstenen kun je toevoegen als je een reis wilt boeken.

De hoogtepunten en bijzonderheden van deze reis zijn:

 • Dit is 1 van de mooiste trektochten ter wereld!
 • De 12-daagse Himalaya trektocht is zeer pittig.
 • De geweldige klim naar de Kala Patthar, het hoogste punt tijdens de reis op 5.545 meter.
 • Overnachtingen in de best beschikbare lokale lodges tijdens de trektocht.
 • Extra bij verlenging trektocht met tenminste 7 dagen: Oversteek van 3 beroemde bergpassen, die allemaal hoger zijn dan 5.000 meter: Kongma La - Cho La - Renjo La. Daarnaast de beklimming van de Gokyo Ri Peak (5.330 meter).
 • In plaats van de heen- en terugvlucht Kathmandu - Lukla is het ook mogelijk om met onze gids en sherpa vanuit Kathmandu de bus te nemen naar Bhandar of Phaplu (1 hele dag reizen) en in ca. 6 dagen naar Lukla te lopen.
 • Na de trektocht zijn er 3 prima mogelijkheden om terug te keren: een vlucht van Lukla naar Kathmandu, de 6-daagse trektocht naar Bhandar (eventueel verder doorlopen naar Shivalaya of Jiri)  of een extra 9-daagse trektocht naar Tumlingtar (vervolgens de bus terug naar Kathmandu).
Inclusief

De reissom is inclusief 36 maaltijden, accommodaties, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), topbegeleiding tijdens o.a. trektocht en overige activiteiten, bagagevervoer tijdens de trekking door porters/sherpa's, excursies, entreegelden, vergunningen en TIMS-permit (Trekking Information Management System) voor het Everest National Park. In Nepal zijn er naast persoonlijke uitgaven voor drankjes en fooien geen extra kosten. Je weet vooraf dus precies waar je aan toe bent!

De kosten voor het team dat voor de begeleiding zal zorgen, zijn ook inclusief: vervoer, verblijfskosten, maaltijden en verzekering voor de gids/sherpa/porters tijdens o.a. de trektochten en excursies in de Kathmandu Vallei.

Goed om te weten: Begeleiding tijdens de trekking door een gids en een porter/sherpa. De 'drager(s)' kunnen maximaal 12 kg bagage per persoon dragen, maar zijn er niet alleen voor het ‘bagagevervoer’. Zij zijn een belangrijk onderdeel van het team en zorgen mede voor de juiste routes en ondersteunen waar nodig.

Tijdens de  intense en indrukwekkende trektocht kiezen we altijd voor de best beschikbare locale guesthouses. De trekking lodges zijn eenvoudig. De sanitaire voorzieningen zijn basic/primitief, maar je zult ongetwijfeld weten te genieten van de gastvrijheid en verzorging van A tot Z. Alle maaltijden inbegrepen en je kunt zelf een keuze maken op basis van het menu. ’s Middags en ’s avond wordt er een warme maaltijd gegeten (met thee/koffie), inclusief voorgerecht (soep wordt aanbevolen). Met uitzondering van ‘toetjes’ (vaak een zakje poeder om met water een pudding van te maken) alles kan alles worden besteld, mits het wordt opgegeten.

Tijdens de trekking kunnen door het guesthouse ter plaatse extra kosten worden berekend voor het bestellen van warm water, het opladen van elektronische apparatuur en gebruik van warme douches. Energiebronnen zijn schaars en niet alleen eten, maar ook gasflessen worden in de guesthouses aangeleverd per helikopter, door ezels en porters.

Maatwerk

 • Nederlandstalige reisbegeleiding op aanvraag.
 • De reis kan ook worden geboekt als privéreis door 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer.
 • Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de mogelijkheden voor meer comfort (bijvoorbeeld per helikopter heen/terug naar Lukla) of juist een budgetoptie waarbij de maaltijden tijdens de trekking niet inclusief zijn en gekozen wordt voor beschikbare lodges die niet het beste zijn, maar het goedkoopste.
Exclusief
 • Handling-, service- en administratiekosten per boeking.
 • Internationale vluchten en visumkosten.
 • Binnenlandse vluchten zijn extra.
 • Bijdrage reisgarantieregeling (STO Garant).
 • Kleding en uitrusting (alles is te koop in Kathmandu en Pokhara).
 • Persoonlijke uitgaven, zoals drankjes en fooien voor de begeleiding te plaatse.
 • De maaltijden die niet zijn aangegeven in het programma.
 • Verzekering die alle activiteiten dekt die in het programma zijn opgenomen (zoals noodevacuatie bij trekkingen).
 • Andere onvoorzienbare kosten die kunnen ontstaan als gevolg van factoren waarover wij geen controle hebben, zoals slecht weer of annuleringen van vluchten.
 • Het programma kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon (vraag een offerte aan).

Vliegtickets
Vertrek mogelijk vanaf o.a. Amsterdam, Brussel en Düsseldorf. Er kan een keuze worden gemaakt uit gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Qatar Airways, Etihad Airways, Turkish Airlines, Emirates en KLM.

We geven graag advies bij het boeken van de vluchten. Vervolgens boek je de vliegtickets zelf of laat je ons de vluchten boeken. Onze mensen komen je persoonlijk ophalen na aankomst, ongeacht het tijdstip. Hetzelfde geldt voor het vertrek!

Het zelf boeken van de vliegtickets - met uitzondering van vluchten tijdens het reisprogramma - is prijstechnisch vaak het meest gunstig, geeft flexibiliteit bij stoel- en maaltijdkeuzes, eventuele last minute upgrades vanuit de luchtvaartmaatschappij bij het online inchecken en dergelijke. We kunnen het daarom aanbevelen!

Start hier je reis

1

'Je waant je regelmatig op een andere planeet en bent omgeven door de hoogste bergtoppen ter wereld. De uitzichten zijn betoverend! Het is alleen geen sprookje maar realiteit. Tijdens deze reis ben je zelf de hoofdpersoon.' Thomas

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of bel +31 (0) 6 4375 1211