Mustang Trekking: de tocht naar ‘Klein-Tibet’

Ontdek Nepal

Je evenaart - en volgens sommige reizigers overtreft - de beleving van Tibet tijdens de lodge trektocht door Lower Mustang. Mustang is een nog authentiek deel van Nepal met een eigen koninkrijk, dat ook wel 'Klein-Tibet' wordt genoemd.

De wandeling voert door de diepste ‘canyon’ ter wereld, de heilige Kali Gandaki vallei. Rechts de Annapurna I en links de Dhaulagiri, 2 bergreuzen die hoger zijn dan 8.000 meter. En jij loopt daar tussen in! Na je bezoek aan het heilige Muktinath en het middeleeuwse Kagbeni geniet je van het fantastische uitzicht op de Himalaya bergketen.

Na de 'natural hotspring' van Tatopani kun je jouw trektocht met soepele spieren hervatten. Na terugkeer in Pokhara geniet je nog even heerlijk na van de trekking aan het idyllische Fewa meer. Via een prachtige 'onbekende bestemming' reis je vervolgens langs de heilige Trisuli terug naar het kleurrijke Kathmandu.

Qua klimaat is Mustang vergelijkbaar met Tibet (Trans-Himalaya) en daarom het hele jaar (ook in de zomer) goed te bezoeken!

Reisduur: 24 dagen (22 dagen/21 nachten in Nepal), verlenging mogelijk met bijv. 3 of 7 extra nachten

Sluit aan bij een kleine groep van maximaal 12 personen of maak een privéreis:
> Groepsreis met vertrekgarantie: 25 aug - 17 sep 2017
> Verleng met Valley Walk/Klooster: 25 aug - 20 sep 2017

> Groepsreis met vertrekgarantie: 21 juli - 13 aug 2018
> Verleng met Valley Walk/Klooster: 21 juli - 16 aug 2018

Sluit je aan bij een groepsreis? 
Bovenstaande prijs is per persoon als je aansluit bij een groepsreis. Bij groepsreizen is ongeveer twee derde van de deelnemers 'alleengaand'. Meestal wordt er gekozen voor een gedeelde kamer (geen extra kosten). Buiten de trektocht is een eigen kamer mogelijk met een toeslag.

Wil je liever een privéreis?
Dan zijn de genoemde kosten al van toepassing vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer.

Belangstelling? Klik rechtsboven op START en verstuur een vrijblijvende aanvraag.

De reissom is inclusief 46 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), topbegeleiding, accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden en permits voor de trektocht. Alle prima overnachtingen zijn inclusief ontbijt en tijdens de trektocht zijn naast het bagagevervoer (dragers/sherpa’s) alle vers bereide maaltijden inbegrepen. In Nepal zul je met uitzondering van je persoonlijke uitgaven en een aantal maaltijden nauwelijks extra kosten hebben.

Beste tijd van het jaar

JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEPT
OKT
NOV
DEC
 • +
v.a. € 1885
Per persoon
Lees Reiservaringen

Nepal Reis: Mustang, de Tocht naar 'Klein-Tibet', totaal 24 dagen (22 dagen/21 nachten in Nepal)
De reisduur kan worden verlengd naar 27 of zelfs 31 dagen!

Mustang, de Tocht naar 'Klein-Tibet', is een schitterende reis met een Himalaya trektocht door de heilige Kali Gandaki. De trektocht zit boordevol cultuur; je bezoekt o.a. het beroemde Muktinath.

Het programma is als volgt:

 1. Vlucht naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, vanaf Schiphol Amsterdam, Rotterdam Airport, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven.
 2. Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Welkom! Je wordt persoonlijk afgehaald door onze mensen en met de taxi naar een authentiek hotel gebracht in het rustige Swayambhu, een boeddhistische wijk op loopafstand van Thamel. Afhankelijk van je aankomsttijd is er later op de dag eventueel nog gelegenheid om door de straatjes van Thamel (de toeristische wijk) & Mandala Street te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven. Overnachting in het prachtige Vajra Hotel Kathmandu.
 3. Old Kathmandu. Na een heerlijk ontbijt bezoek je met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) het beroemde Swayambhunath, de ‘apen tempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Nadat je de 365 traptreden omhoog bent gelopen, heb je een prachtig uitzicht over Kathmandu en zie je de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. ‘s Middags wandel je op je gemak naar ‘Old Kathmandu’ om de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar en de beroemde Annapurna Tempel te bezoeken. Je kunt je ook laten brengen door een riksja! Je wordt daarna wegwijs gemaakt in de wijk Thamel, waar je naast het bezoeken van honderden prachtige winkeltjes meteen praktische zaken kunt regelen, zoals het veilig wisselen van geld en/of een geldopname bij een pinautomaat. Neem de tijd om door de straatjes te wandelen rondom Mandala Street, jezelf te trakteren op een Ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Voorlopig laatste overnachting in het Vajra Hotel, jouw oase van rust in Kathmandu. (B)
 4. Rit van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier naar Pokhara, dat beroemd is door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Na aankomst kun je in 1 van de vele winkeltjes eventueel nog wat reisbenodigdheden kopen voor de trektocht, die de volgende dag zal beginnen. Alles wat je nodig hebt voor de trektocht is verkrijgbaar in Pokhara, maar we gaan er wel vanuit dat goed ingelopen wandelschoenen hebt meegenomen naar Nepal. Je kunt in Pokhara de gezellige straatjes verkennen in de wijk ‘lakeside’ of een korte wandeling langs het meer maken. 's Avonds zal het je weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in een rustig, centraal gelegen hotel in 'Lakeside'. Deze wijk ligt direct aan het idyllische Fewa meer. (B)
 5. Start Trektocht. Dag 1. Korte transfer naar de luchthaven voor de vroege vlucht van Pokhara (820 meter) naar Jomosom, dat op een hoogte ligt van 2.760 meter. Trekking van ca. 4 uur naar het Middeleeuwse en mystieke Kagbeni, dat op een hoogte ligt van 2.840 meter. Geniet onderweg van het weidse uitzicht over de heilige Kali Gandaki rivier. Na de lunch kun je hier het prachtige klooster bezoeken en op je gemak rondlopen door het eeuwenoude stadje. Overnachting in Kagbeni. (B,L,D)
 6. Trekking Dag 2. Vandaag stijg je in ca. 3 uur naar het prachtige dorpje Jharkot op 3.550 meter hoogte. 's Middags heb je de mogelijkheid om met de gids andere, zeer authentieke Mustang-dorpjes te bezoeken, zoals Jhong (3.580 meter) en Purang (3.500 meter). Overnachting in Jharkot. (B,L,D)
 7. Tijd voor Exploratie, Dag 3. Wandeling naar het heilige Muktinath op 3.710 meter hoogte. Samen met je gids bezoek je het kloostercomplex dat door hindoes en boeddhisten als zeer heilig wordt beschouwd. Je kunt hier diverse rituelen meemaken en zelf beleven. Voel je uitgenodigd om - in overleg met je gids - jezelf te besprenkelen met het heilige water uit de beroemde 108 opeenvolgende kranen. Overnachting in Muktinath. (B,L,D)
 8. Trekking Dag 4. Een ontspannen wandeling van in totaal ca. 5 uur met een prachtig uitzicht op o.a. de indrukwekkende Dhaulagiri en Tukuche Peak. Allereerst via de appelboomgaarden een stukje terug naar Kagbeni en vervolgens langs de oever van de indrukwekkende Kali Gandaki rivier naar Marpha (2.680 meter) of het meer oostelijk gelegen dorpje Lupra (2.972 meter). De wandeling naar Lupra start met een lichte stijging en wordt vervolgd met een daling tot aan de Panda Khola rivier. Lupra is een zeer authentiek gebleven dorpje met prachtige oude huizen. Je kunt er een bezoek brengen aan één van de oudste Bon-Po kloosters in de Annapurna regio. Overnachting in Marpha of Lupra. (B,L,D)
 9. Trekking Dag 5. Bij overnachting in Marpha: Na het ontbijt loop je in ca. 2,5 uur naar Tukuche (2.580 meter), dat beroemd is vanwege de beklimming van de Annapurna I door de Franse Expeditie van Werner Herzog in 1950. Vervolgens wandel je in nog ongeveer 2 uur naar het dorpje Larjung op 2.522 meter. Ben je 's morgens wakker geworden in Lupra? Dan trek je in ca. 7 uur naar Marpha. Onderweg kom je langs het Dhumba Lake dat op een hoogte ligt van 2.830 meter hoogte, aan de voet van de Mount Nilgiri. Het is een prachtig turquoise-blauw gekleurd meer, dat door boeddhisten als heilig wordt beschouwd. Overnachting in Larjung of Marpha. (B,L,D)
 10. Trekking Dag 6. Bij overnachting in Larjung: Pittige wandeldag, voor wie wil, vanuit Larjung naar de Daulagiri Icefall op ca. 4.000 meter hoogte voor een prachtig uitzicht op de Dhaulagiri. Vervolgens terug naar Larjung op 2.522 meter en doorwandelen naar Kokhethanti. Als je de dag bent gestart in Marpha loop je in ca. 5 uur naar de kleine nederzetting Kokhethanti (2.545 meter). Dit mooie dorpje is niet meer dan een gehucht te noemen en bevindt zich in de bedding van de Kali Gandaki rivier. Overnachting in Kokhethanti. (B,L,D)
 11. Trekking Dag 7. Eerst stijgen naar het Titi Lake (2.670 meter), dat een broedplaats is voor diverse watervogels. Vervolgens geleidelijk afdalen naar het dorpje Ghasa op 1.970 meter, dat bestaat uit slechts 1 lange straat. Uitrusten na een volle dag waarin je in totaal ca. 6 uur aan het lopen bent geweest. Overnachting in Ghasa. (B,L,D)
 12. Trekking Dag 8. Een wandeling naar Tatopani in ca. 6 uur, dat bekend is van de ‘natural hotspring’. Uitpuffen en genieten op 1.189 meter hoogte! Overnachting in Tatopani. (B,L,D)
 13. Trekking Dag 9. Vandaag weer stijgen naar het charmante gehuchtje Sikha. In 4 uur loop je omhoog naar 2.090 meter. Overnachting in Sikha. (B,L,D)
 14. Trekking Dag 10. Fors stijgen in ca. 5 uur naar het dorp Ghorepani, dat bovenop de bergkam is gelegen op 2.987 meter hoogte. Dit is een wat groter dorp met diverse lodges, winkeltjes en zelfs een sportveldje waar de plaatselijke jeugd meestal te vinden is. Als de zon is ondergegaan, kan het in dit dorpje flink waaien en dalen de temperaturen snel. Overnachting in Ghorepani. (B,L,D)
 15. Trekking Dag 11. Voor het ontbijt loop je met onze gids omhoog naar Poon Hill om op 3.190 meter hoogte een schitterende zonsopgang mee te maken met een compleet uitzicht over de Annapurna Himal bergketen. Vervolgens daal je in ca. 6 uur af naar Tirkhedunga, dat op een hoogte ligt van 1.540 meter. Overnachting in Tirkhedunga. (B,L,D)
 16. Einde Trektocht. Dag 12. Afdaling van 5 uur via Hille en naar Nayapul. Vervolgens reis je in 1,5 uur terug naar Pokhara. Geniet van het ontspannen sfeertje aan het Fewa meer en van een heerlijke douche. Overnachting in prima hotel in de wijk 'Lakeside' van Pokhara. (B)
 17. Verken de gezellige straatjes aan de ‘lakeside’ of maak een boottochtje, eventueel in combinatie met een wandeling naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het meer ligt. Ook een bezoek aan Sarangkot voor het schitterende uitzicht en/of het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Pakdel’ behoren tot de mogelijkheden. Lekker uitrusten aan het Fewa meer, een heerlijke ayurvedische massage of helemaal niets doen kan natuurlijk ook! Laatste overnachting in Pokhara. (B)
 18. Na de middag volgt de transfer naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Je maakt met je gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en geniet van adembenemende flora & fauna! De ‘homestay’ is van een aardige, plaatselijke familie en is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het dak van deze comfortabele ‘homestay’ zul je waarschijnlijk nooit meer krijgen! Overnachting in comfortabele ecolodge op de ‘onbekende bestemming’. (B,D)
 19. Local Community Day. Prachtige 'jungle walk' met lokale gids (voertaal: 'handen en voeten') om volop te genieten van de unieke biodiversiteit in dit gebied. Vanaf het meer wandel je met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kunnen je een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de prachtige locale Deurali tempel en een kleinschalig project. Laatste overnachting in comfortabele ecolodge op de 'onbekende bestemming'. (B,L,D)
 20. Na het afscheid op deze fantastische locatie reis je in ca. 6 uur weer terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Aan het einde van de middag kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu of een bezoek brengen aan Thamel. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 21. Ervaar de heiligdommen met de rituele lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, de Shiva-tempel en de ‘heilige mannen’. Onze gids kan je alles vertellen over de gebruiken en geschiedenis van dit bijzondere domein, dat voor hindoes 1 van de meest heilige plekken is ter wereld. Van de intensiteit van Pashupatinath ga je vervolgens naar de boeddhistische wijk Bouddha. Hier bevindt zich de beroemde Tibetaanse stupa waar je de ‘kora’ (heilige rondgang) kunt lopen terwijl je - met de monniken - de gebedsmolens laat draaien. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 22. Transfer met een gids naar Bhaktapur, waarna je volop tijd hebt om deze wereldberoemde koningsstad te bezichtigen die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Er is naast het bezichtigen van de belangrijkste heiligdommen voldoende tijd om in je eigen tempo door de eeuwenoude straatjes te lopen en eventueel nog wat te winkelen. Overnachting in Bhaktapur. (B)
 23. Heb je de 24-daagse reis geboekt? Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je nog wat winkelen of luieren op het prachtige Durbar Square. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor vertrek word je opgehaald voor je terugvlucht naar huis (B). Als je hebt gekozen voor de verlenging naar 27 of 31 dagen neemt de gids je na het ontbijt mee naar het authentieke Newari-dorpje Panauti. Vanaf de bazaar maak je vervolgens een prachtige, lichte wandeling van ca. 4 uur naar het Tibetaans-Boeddhistisch klooster. Het klooster ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Je verblijft in het gastenverblijf van het klooster dat opgericht werd door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jouw dagen op deze bijzondere plek zijn een unieke kans om het leven van een Tibetaans-Boeddhistische monnik van heel dichtbij mee te maken. Er is een speciaal guesthouse voor gasten, maar je kunt er ook voor kiezen om in de slaapzaal (dormitory) te overnachten. Eerste overnachting in het gastenverblijf van het klooster. Eerste overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 24. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag!). Na het eenvoudige ontbijt heb je volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken en te genieten van de unieke uitzichten op de Himalaya. Uiteraard breng je daarbij ook een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster (B,L,D) of weer thuis bij 24-daagse reis!
 25. Als je hebt gekozen voor de 27-daagse reis word je na het 'chanten van de mantra' en het ontbijt opgehaald en naar een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei gebracht. Optioneel kun je een gedeelte van de route ook te voet afleggen met onze gids. Overnachting op een ‘koninklijke bestemming’ (B). Als je de 31-daagse reis maakt, dan is dit de laatste dag van je verblijf in het Tibetaans-Boeddhistisch klooster. Naast het bijwonen van de rituelen van de monniken kun je met onze gids nog een wandeling maken in de schitterende omgeving van het klooster. Een bezoek aan het dorpje Balthali is slechts 1 van de vele mogelijkheden. Derde overnachting in het klooster. (B,L,D)
 26. Heb je de 27-daagse reis geboekt? Dan word je tijdig opgehaald van de 'koninklijke bestemming' en naar de luchthaven van Kathmandu gebracht voor je terugvlucht naar huis (B). Prachtige wandeldag met gids naar een nieuwe bestemming als je hebt gekozen voor de 31-daagse reis. Overnachting op een nieuwe bestemming in de Kathmandu Vallei. (B,L,D)
 27. Met gids naar een unieke ‘koninklijke bestemming’ bij de 31-daagse reis. Optioneel kun je een gedeelte van de route ook te voet afleggen met de gids. Overnachting op de ‘koninklijke bestemming’ (B) of weer thuis bij 27-daagse reis!
 28. Na het ontbijt ga je met je gids op pad voor een onvergetelijke bezichtiging van de 'koninklijke bestemming' en haar unieke heiligdommen. Tevens heb je de mogelijkheid om, samen met een local/gids, een persoonlijk bezoek te brengen aan de Kumari (de 'Levende Godin') en haar familie. In de middag reis je met de taxi in ca. 30 minuten terug naar Kathmandu. Overnachting in Vajra Hotel in Kathmandu. (B)
 29. Tijdens de laatste volle dag in Nepal kun je nog wat winkelen in de eeuwenoude straatjes van Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt. Overnachting in Vajra Hotel in Kathmandu. (B)
 30. Ca. 4 uur voor je terugvlucht word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. (B)
 31. Aankomst op de luchthaven en weer thuis bij de 31-daagse reis!

B= Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Privéreis mogelijk

ja

Vertrek groepsreis

25 aug 2017, 21 juli 2018

Reisduur

24 dagen, 27 dagen, 31 dagen

Comfort

goede hotels, trekking lodges

Fysieke belasting

goede conditie vereist

Vertrekgarantie

ja

Familieavontuur

geschikt voor kinderen boven 12 jaar

3 extra nachten Nepal, 'Valley Walk & Kloosterverblijf' (+ € 335)

Wandel met een gids naar een klooster in de Kathmandu Vallei om er vervolgens 2 nachten te verblijven. Ervaar het 'chanten van de mantra' en geniet van de prachtige natuur en authentieke dorpjes in de omgeving. De 3e nacht verblijf je als verrassing op een koninklijke bestemming. Alle maaltijden in het klooster inbegrepen. Je wordt gehaald en gebracht!

 1. Na het ontbijt neemt onze gids je mee voor een prachtige wandeling van ca. 4 uur vanuit Panauti naar een Tibetaans klooster in de Kathmandu Vallei (Nepal). Eerste overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 2. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren. Na het ontbijt kun je een heerlijke wandeling maken in de schitterende omgeving van het klooster dat op een hoogte ligt van 1.750 meter. Tweede overnachting in het klooster. (B,L,D)
 3. Met de gids maak je een wandeling naar een unieke 'koninklijke bestemming'. Overnachting op de ‘koninklijke bestemming’. (B)
 4. Bezichtiging van deze unieke locatie in de geschiedenis van de Newari. Je wordt tijdig opgehaald en door een taxi naar de luchthaven gebracht gebracht voor je terugvlucht naar huis of voor het vervolg van je programma. (B) 

B = Breakfast/ontbijt inbegrepen, L = Lunch inbegrepen, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens de reis (in het klooster onder voorbehoud).

De reissom is inclusief 7 maaltijden, al het vervoer, 2 overnachtingen in het gastenverblijf van het klooster, 1 overnachting in een goede hotelaccommodatie, activiteiten, excursies, entreegelden en begeleiding door privégids.

5 extra nachten Nepal, Mountain Bike Tour (+ € 560)

Verleng je reis met een mountain bike programma met topgids. Fiets vanuit Pokhara door de jungle, langs de rijstvelden en geniet van de unieke bio-diversiteit aan de voet van de Himalaya. De totale afstand die je fietst tijdens de Dag 1 & 2 is 68 km en de zwaarte is 'gemiddeld'. Tijdens Dag 3 en 4 is de totale afstand 60 km en is de zwaarte 'pittig'. 

 1. Dag 1. Start Mountain Bike Tour 'Leknath' met gids en overnachting aan de voet van de Himalaya. Vanuit Pokhara (lakeside) fiets je allereerst naar Bijayapur. Vervolgens via het prachtige Kaliksthan naar Begnas Tal (Tal = Lake). Overnachting aan het Begnas Lake. (L,D)
 2. Dag 2. Vanuit Begnas Tal met mountain bike en gids via Sobila naar Chhorepatan voor de lunch. Geniet van de fantastische uitzichten en unieke 'single tracks'. Overnachting in Pokhara. (B,L)
 3. Dag 3. Vandaag kun je op eigen gelegenheid (of met een gids) naar de World Peace Stupa wandelen die prachtig gelegen is op een heuvel aan de andere kant van het Fewa meer. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een dagje heerlijk te ontspannen, aan jou de keuze. Overnachting in Pokhara. (B)
 4. Dag 4. Start 2-daagse Mountain Bike Tour 'Dhampus' met gids. Intensieve dag die je van een hoogte van 827 meter tot een hoogte van 1.600 meters brengt met magnifieke uitzichten over de complete Himalaya range (Annapurna Himal). De route loopt via Kaski Kot naar Naudanda voor de lunchpauze. Daarna naar het schitterende Dhampus voor de overnachting. (B,L,D)
 5. Dag 5. Vandaag staat in het teken van afdalingen. Met je gids fiets je allereerst naar het prachtige Astam. Na de lunch op een geweldige plek bij de Upper Seti Rivier gaat het in rustig temp weer terug naar Pokhara. Overnachting in Pokhara. (B,L)
 6. Dag 6. Ontbijt en afsluiting van dit extra programma. (B)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens het complete programma.

1 extra nacht Nepal, 2 dagen Rafting SETI Rivier (+ € 175)

Verleng je reis met een prachtig en uniek rafting programma, inclusief topbegeleiding. Deze bouwsteen is ook geschikt voor reizigers die geen ervaring hebben met raften, maar toch een complete en veilige ‘white water experience’ willen beleven.

 1. Je rafting programma begint met een vroege rit naar Damauli. Vanuit Kathmandu is dit ca. 4 uur reizen en vanuit Pokhara 1,5 uur. De crew ontvangt je aan de oever van de rivier en na een briefing kan het avontuur echt beginnen! Je vaart samen met de crew in een rubberboot (= raft) door een gebied met prachtige natuur en schilderachtige dorpjes. Het water van de heilige SETI Khola heeft een aangename temperatuur. Nadat het tentenkamp aan de rivierbedding is opgezet en de zon langzaam is ondergegaan, geniet je van de prachtige sterrenhemel. Overnachting op het strand aan de oever van de rivier. (L,D)
 2. Na het ontbijt in idyllische sferen vervolg je jouw tocht over het glasheldere water, veilig op weg naar een jungle vol wilde dieren. Onderweg geniet je van terrasvormige rijstvelden en prachtige watervallen. Na de lunch, bij het eindpunt van het rafting programma in Gaighat, kun je in 3,5 uur naar Pokhara of 5 uur naar Kathmandu reizen. Wil je dit avontuur afsluiten met een verblijf aan de rand van de jungle? Vervolg dan het programma met een bezoek aan Chitwan National Park, een prachtig reservaat dat op slechts 1 uur rijden van Gaighat ligt. (B,L)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Raften is makkelijk in te voegen in je programma als je van Pokhara naar Kathmandu reist (of andersom) en zeer goed te combineren met een bezoek aan Chitwan National Park. Met dit onderdeel leg je een deel van de route naar Chitwan af door 32 km door de SETI Khola (khola = rivier) te raften in plaats van met de bus te reizen.

De reissom is inclusief 4 vers bereide maaltijden, begeleiding (voertaal: Engels), het binnenlandse vervoer, overnachting tentenkamp, activiteiten, materialen om je spullen veilig in op te bergen en permits. De gidsen zijn gecertificeerd volgens de internationale normen van Whitewater River Guiding, Swift Water Rescue en Wilderness First Aid.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde tent. Deze bouwsteen kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon en is het hele jaar te boeken. De beste tijd is van september tot december en van maart tot juni.

1 persoonskamer tijdens je reis (+ € 295)

Op aanvraag is het mogelijk om een 1 persoonskamer te boeken tijdens deze reis.

Bouwsteen: 5 dagen Bhutan (+ € 1325)

Na je programma in Nepal kun je jouw reis verlengen met 5 dagen/4 nachten Bhutan. Vanuit Paro kun je de retourvlucht nemen naar Kathmandu (Nepal) of Calcutta (India).

 1. Vlucht van ca. 1,5 uur Nepal naar Bhutan. Je wordt opgehaald van je hotel in Kathmandu en naar de luchthaven gebracht voor je vlucht over de Mount Everest naar Paro; 1 van de mooiste vluchten die je kunt maken! Terwijl je de vliegtuigtrap afdaalt in Paro, voel je meteen de warme zonnestralen op je gezicht en snuif je de heerlijke, schone berglucht op. Veel reisgenoten worden direct na de landing in Bhutan overweldigd door ‘een gevoel van innerlijke rust’. De luchthaven van Bhutan ligt op 2.400 meter hoogte en zoals altijd bij onze reizen word je opgewacht door onze gids en privé-chauffeur die je deze gehele reis in Bhutan zullen begeleiden. Met een taxi maak je een prachtige rit naar Thimphu, de rustige hoofdstad van Bhutan. Na aankomst in het hotel heb je tijd voor een wandeling en bezoek aan een aantal bezienswaardigheden zoals de 'Thimphu markt'. Overnachting in Thimphu. (B,L,D)
 2. Bhutan dag 2. In een rit van ongeveer 3 uur over 75 km ga je naar Punakha, via het Trashichhoed Zong. Je bezoekt de prachtige Punakha Dzong uit 1637 die gebouwd is tussen de 'mannelijke rivier Pho Chu’ en de 'vrouwelijke rivier Mo Chu’. Deze Dzong dient als zetel van de regering en wordt ook wel Druk Pungthang Dechen Phodrang genoemd, het 'Paleis van het Grote Geluk'. Elk jaar wordt hier in februari de overwinning herdacht op de Tibetanen. Overnachting in Punakha. (B,L,D)
 3. Bhutan dag 3. Vanuit Punakha rijd je via Wangduephodrang terug naar Paro, een rit van ongeveer 5 uur over 150 km. Je maakt een korte stop op de Dochula pass (3.140 meter) met zijn 108 stupa’s. Vanaf dit punt heb je een geweldig uitzicht op de Himalaya bergketen. Onderweg breng je o.a. een bezoek aan de Simtokha Dzong uit 1627, het oudste fortklooster in Bhutan. Overnachting in Paro. (B,L,D)
 4. Bhutan dag 4. Met je gids en chauffeur rijd je via het Satsam Chorten naar Ramthongkha. Vanaf dit punt maak je een pittige wandeling door een prachtig dennenbos naar Taktshang, het beroemde 'Nest van de Tijger' op 3.200 meter. Je kunt er trouwens ook voor kiezen om slechts een deel van de route naar Taktshang te lopen of je met een Yak of ezel te laten brengen. Je kunt ter plaatse zelf een keuze maken. Het fortklooster is in 1684 gebouwd op een steile klif met een diepte van 900 meter rond een meditatiegrot van Guru Rinpoche. De legende vertelt dat Guru Padmasambhava, de tantrische mysticus die het Boeddhisme naar Bhutan bracht in 747, hier op de rug van een tijger naartoe gevlogen is. Als er nog tijd over is, kun je na de wandeling een bezoek brengen aan Kyichu Lhakhang, dat in 659 werd gebouwd door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan een traditioneel 'Farmhouse'. Overnachting in Paro. (B,L,D)
 5. Bhutan dag 5. Transfer naar het vliegveld van Paro voor je terugvlucht naar huis via Nepal (Kathmandu) of India (Delhi of Calcutta). (B)

B = Breakfast/ontbijt inbegrepen, L = Lunch inbegrepen, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon (extra kosten op aanvraag). Als je deze bouwsteen boekt in combinatie met Nepal, dan is deze exclusief de retourvlucht Paro - Kathmandu (ca. € 365,-). Een combinatie met India (Darjeeling & Sikkim) is ook goed mogelijk; per vliegtuig vanuit Calcutta naar Paro of ‘Overland’ naar Bhutan via de grensovergang bij Phuentsholing.

De reissom is inclusief 13 maaltijden, al het vervoer in Bhutan met privé-chauffeur (inclusief luchthaventransfers), begeleiding door een gediplomeerde gids, accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen en visa.


Bovenstaande bouwstenen kun je toevoegen als je een reis wilt boeken.

De hoogtepunten en bijzonderheden van deze reis zijn:

 • Prachtige trektocht door Lower Mustang en het Annapurna reservaat met topgids en drager/sherpa om je bagage te dragen.
 • Bezichtiging van het kloostercomplex van Muktinath, dat door hindoes en boeddhisten beschouwd wordt als 1 van de meest heilige plekken in Nepal.
 • Bezoek aan prachtige Mustang dorpjes en het middeleeuwse Kagbeni.
 • Wandeling door de diepste 'canyon' (bergkloof) ter wereld, langs de oever van de heilige Kali Gandaki rivier, waarbij je tussen 2 bergreuzen loopt van meer dan 8.000 meter hoog!
 • Uniek verblijf aan de voet van de Himalaya op de ‘onbekende bestemming’.
 • Hoogste punt tijdens de trektocht is Muktinath op 3.710 meter hoogte.

Als je kiest voor 3 extra nachten (27-daagse reis):

 • Verblijf 2 nachten als gast in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster op een legendarische plek in Nepal; je kunt het ‘chanten van de mantra’ en de rituelen meemaken met de monniken in de grote tempel.
 • Mogelijkheid om met een gediplomeerde gids prachtige wandelingen te maken door de Kathmandu vallei tijdens het

Als je kiest voor 7 extra nachten (31-daagse reis):

 • Wandeling naar een extra bestemming in de Kathmandu Vallei ten opzichte van de 27-daagse reis.
 • Een extra nacht in het gastenverblijf (totaal 3 nachten) van het Tibetaans-Boeddhistisch klooster.
 • Uniek bezoek aan de Kumari, de 'Levende Godin'.
Inclusief

In de reissom zijn alle activiteiten, excursies, permits en entreegelden inbegrepen.

Hiermee in chronologische volgorde een overzicht van wat inclusief is bij de 24-daagse reis, zodat je exact weet waar je aan toe bent:

 • Luchthaventransfer van Kathmandu Tribhuvan Airport naar het hotel.
 • 2 Hotelovernachtingen in Kathmandu (wijk: Swayambhu), inclusief uitgebreid ontbijt. Je verblijft in het authentieke Vajra Hotel in Kathmandu of een gelijkwaardig hotel.
 • Bezoek met privégids (voertaal: Engels) aan o.a. Swayambhunath, Thamel & Mandala Street.
 • Busreis van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier naar Pokhara, gelegen aan het Fewameer (827 meter).
 • 1 Prima hotelovernachting inclusief ontbijt in de wijk 'Lakeside', Pokhara.
 • Binnenlandse vlucht van Pokhara naar Jomosom voor de start van de trektocht, waarbij je aan het einde van de trektocht per bus van Nayapul weer terugreist naar Pokhara.
 • Alternatieve route: Per bus naar Nayapul voor de start van de trektocht. In dat geval loop je de trektocht in omgekeerde volgorde en vlieg je vanuit Jomosom terug naar Pokhara.
 • 12-daagse Himalaya-trektocht door het Annapurna reservaat en Lower Mustang, inclusief begeleiding door een gelicenseerde topgids (voertaal: Engels) en sherpa’s/porters.
 • 11 Overnachtingen tijdens de trektocht in guesthouses en lodges.
 • Je bagage (max. 10 kg p.p.) wordt tijdens de wandeling/trekking gedragen door een goed verzekerde sherpa/porter.
 • Alle eenvoudige, smakelijke maaltijden tijdens deze trektocht zijn inbegrepen: uitgebreid ontbijt, warme lunch en avondeten met keuzevrijheid.
 • Vergunning om het wereldberoemde Annapurna reservaat in de Himalaya te doorkruisen.
 • Deelname aan het Trekkers Information System in Nepal (TIMS).
 • Aan het einde van de trektocht een transfer van ca. 1 uur van Nayapul naar prima hotel in Pokhara.
 • Alternatieve route: Na de trektocht een vlucht van Jomosom naar Pokhara en transfer van luchthaven naar prima hotel in Pokhara.
 • 2 Prima hotelovernachtingen in Pokhara, inclusief ontbijt.
 • Transfer naar de ‘onbekende bestemming’ aan de voet van de Himalaya. Deze plek is een paradijs qua flora & fauna!
 • ‘Jungle walk' met lokale gids/local (voertaal: 'handen en voeten') op de ‘onbekende bestemming’.
 • 2 Prima overnachtingen in comfortabel eco-lodge op de ‘onbekende bestemming’, inclusief alle smakelijke en vers bereide maaltijden.
 • Busreis van ca. 6 uur terug naar Kathmandu.
 • 2 Hotelovernachting in Kathmandu (wijk: Swayambhu) inclusief uitgebreid ontbijt.
 • Bezoek met een gelicenseerde privégids (voertaal: Engels) aan o.a. het hindoeïstische heiligdom Pashupatinath en het boeddhistische heiligdom Boudhanath, inclusief transfers en entreegelden.
 • Transfer naar de koningsstad Bhaktapur.
 • 1 Hotelovernachting in Bhaktapur, inclusief ontbijt.
 • Tijdens deze reis zijn er in totaal ruim 45 maaltijden inclusief.
 • Alleen voor groepsreizen: alle overnachtingen zijn op basis van een gedeelde kamer. Voor een 1 persoonskamer in Kathmandu geldt een toeslag.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor je terugvlucht.
 • Alle lokale belastingen en overige heffingen.
 • De kosten voor het team dat je zal begeleiden zijn ook inclusief: vervoer, verblijfskosten, maaltijden en verzekering voor de gids/sherpa/porters tijdens o.a. de trektochten en excursies in de Kathmandu Vallei.

Als je kiest voor 3 extra nachten (27-daagse reis):

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met onderweg bezichtiging van het Newari dorpje Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids/sherpa (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 2 Overnachtingen in Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan soms wijzigen).
 • Mogelijkheid om met een gids wandelingen te maken door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling met privégids/sherpa naar een ‘koninklijke bestemming’ in de koningsvallei.
 • 1 Overnachting op ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • Tijdens deze bouwsteen zijn er in totaal 8 maaltijden inclusief.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor je terugvlucht.

Als je kiest voor 7 extra nachten (31-daagse reis):

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met onderweg bezichtiging van het Newari dorpje Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids/sherpa (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 3 Overnachtingen in Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan soms wijzigen).
 • Mogelijkheid om wandelingen te maken door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling met privégids/sherpa naar een nieuwe bestemming in de koningsvallei.
 • 1 Overnachting bestemming in de Kathmandu Vallei, inclusief ontbijt.
 • Wandeling met privégids/sherpa naar een ‘koninklijke bestemming’ in de koningsvallei.
 • 1 Overnachting ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • Tijdens deze bouwsteen zijn er in totaal 14 maaltijden inclusief.
 • Transfer naar Kathmandu.
 • 2 Hotelovernachtingen in Kathmandu (wijk: Swayambhu) inclusief uitgebreid ontbijt.
 • Transfer en bezoek met een gids/local (voertaal: Engels) aan de Kumari, de 'Levende Godin' en haar familie.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor je terugvlucht.

Extra onderdeel ‘voor wie wil’:

 • Vertrek-wandeling in Rotterdam-Kralingen voor je reis naar Nepal.
 • Terugkeer-wandeling in Rotterdam-Kralingen na de reis naar Nepal.
Exclusief

 

Optioneel:

Toeslag 1-persoonskamer (buiten de trektocht): € 295,-.
De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer tijdens de gehele reis. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 35,- per dag in Nepal.

Reissom is exclusief:

 • Vliegticket Kathmandu (Nepal)
 • € 17,50 handling-, service- en administratiekosten per boeking
 • € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking
 • Visumkosten Nepal p.p. (vanaf € 25,- voor een verblijf in Nepal van 15 dagen en € 40,- voor 30 dagen)
 • € 15,- wettelijk verplichte STO-reisgarantie per boeking
 • Verzekeringen en persoonlijke uitgaven
 • Drankjes, fooien en souvenirs
 • Eventuele kosten bij uitzonderlijke omstandigheden zoals stakingen, gezondheidsproblemen en natuurrampen zijn extra.

Laat je vliegticket door ons regelen!
Op verzoek sturen we je een vrijblijvende offerte voor je heen- en terugvlucht. We bieden je de mogelijkheid vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf of een andere luchthaven te vertrekken en werken samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways en KLM.

Top of the World Reizen zorgt ervoor dat alles perfect op elkaar aansluit. Dat is niet alleen handig maar ook heel praktisch als er bijvoorbeeld wijzigingen zijn in het vluchtschema. Voor zover mogelijk houden we rekening met je maaltijdvoorkeur en stoelkeuze. Bij het boeken van vluchten is er formeel sprake van ‘reisbemiddeling’. De voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij zijn van toepassing.

Download PDF

Start hier je reis

'Die dag in december 2007 dat ik voor het eerst door de Kali Gandaki liep, had ik het gevoel alleen op de wereld te zijn. Zo krachtig gevoed door de Himalaya, voelde ik dat ik alles aan zou kunnen. Het werd het keerpunt in mijn leven!' Thomas

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of bel +31 (0) 6 4375 1211