Mustang Trekking: de tocht naar ‘Klein-Tibet’

Ontdek Nepal

Je evenaart - en volgens sommige reizigers overtreft - de beleving van Tibet tijdens de lodge trektocht door Lower Mustang.

Mustang is een nog authentiek deel van Nepal met een eigen koninkrijk, dat ook wel 'Klein-Tibet' wordt genoemd. De wandeling voert door de diepste ‘canyon’ ter wereld, de heilige Kali Gandaki vallei. Rechts de Annapurna I en links de Dhaulagiri, 2 bergreuzen die hoger zijn dan 8.000 meter. En jij loopt daar tussen in!

Na bezoek aan het heilige Muktinath en het middeleeuwse Kagbeni dompel je jezelf onder in de 'natural hotspring' van Tatopani om jouw trektocht met soepele spieren te hervatten. Na terugkeer in Pokhara geniet je van het idyllische Fewa meer. Via de heilige Trisuli reis je terug naar het kleurrijke Kathmandu.

Qua klimaat is Mustang vergelijkbaar met Tibet (Trans-Himalaya) en daarom ook in de zomer goed te bezoeken!

Sluit aan bij een kleine groep van maximaal 12 personen of maak een privéreis:
> Groepsreis met vertrekgarantie: 21 juli - 13 aug 2018
> Verleng je reis met Walk/Klooster: 21 juli - 16 aug 2018

> OPTIE A: Kali Gandaki / Lower Mustang
> OPTIE B: Upper Mustang > met toeslag

Sluit je aan bij de groepsreis?

Bovenstaande prijs is per persoon als je aansluit bij de groepsreis. Bekijk hier alle Nepal groepsreizen met vertrekgarantie. 

Liever een privéreis?
Dan zijn de genoemde kosten al van toepassing vanaf 2 personen op basis van een 2 persoonskamer.

Belangstelling?
Klik rechtsboven op START en verstuur een vrijblijvende aanvraag.

Beste tijd van het jaar

JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEPT
OKT
NOV
DEC
 • +
v.a. € 1935
Per persoon
Lees Reiservaringen

Nepal Reis: Mustang, de Tocht naar 'Klein-Tibet'

Reisduur: 24 dagen (22 dagen/21 nachten in Nepal), verlenging mogelijk met bijvoorbeeld 3 of 7 extra nachten

Mustang, de Tocht naar 'Klein-Tibet', is een schitterende reis met een Himalaya trektocht door de heilige Kali Gandaki. De trektocht zit boordevol cultuur; je bezoekt o.a. het beroemde Muktinath.

Goed om te weten:
Binnenlandse vluchten van/naar Pokhara/Jomsom kunnen bij dichte bewolking uitgesteld of  vervangen worden door alternatief vervoer (jeep/bus/helikopter). Elke Mustang trekking doet daarom een beroep op je flexibiliteit. In Mustang valt er in juli en augustus doorgaans weinig regen, in tegenstelling tot in de rest van Nepal in de zomerperiode. 

Omdat je tijdens de Mustang trekking (ook als je een privéreis hebt geboekt) altijd in het gezelschap bent van een gecertificeerde gids en een porter om je bagage te dragen, spreken we in het volgende programma niet alleen over 'je', maar ook in het meervoud, dus over 'jullie'.

Het programma voor Kali Gandaki / Lower Mustang is als volgt:

 1. Vlucht naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, vanaf Schiphol Amsterdam, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven.
 2. Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Welkom! Wanneer je ook aankomt, je wordt altijd persoonlijk afgehaald door onze mensen en met de taxi naar een authentiek hotel gebracht in het rustige Swayambhu, een boeddhistische wijk op loopafstand van Thamel. Afhankelijk van je aankomsttijd is er later op de dag eventueel nog gelegenheid om door de straatjes van Thamel (de toeristische wijk) & Mandala Street te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven en de honderden prachtige winkeltjes. Je kunt hier meteen wat praktische zaken regelen, zoals het veilig wisselen van geld en/of een geldopname bij een pinautomaat.
 3. Old Kathmandu. Na een heerlijk ontbijt wandel je met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar het beroemde Swayambhunath, de ‘apentempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat je al wandelend tijd hebt om te acclimatiseren en ‘te landen’. Nadat je de 365 traptreden omhoog bent gelopen, heb je een prachtig uitzicht over Kathmandu en zie je de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. ‘s Middags wandel je op je gemak met de gids naar ‘Old Kathmandu’ om de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar en de beroemde Annapurna Tempel. Je kunt je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een Ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag je gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Voorlopig laatste overnachting in het Vajra Hotel, jouw oase van rust in Kathmandu. (B)
 4. Rit van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier naar Pokhara, dat beroemd is door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Na aankomst kun je in 1 van de vele winkeltjes eventueel nog wat reisbenodigdheden kopen voor de trektocht, die de volgende dag zal beginnen. Alles wat je nodig hebt voor de trektocht is verkrijgbaar in Pokhara, maar we gaan er wel vanuit dat goed ingelopen wandelschoenen hebt meegenomen naar Nepal. Je kunt in Pokhara de gezellige straatjes verkennen in de wijk ‘lakeside’ of een korte wandeling langs het meer maken. 's Avonds zal het je weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in een rustig, centraal gelegen hotel in 'Lakeside'. Deze wijk ligt direct aan het idyllische Fewa meer. (B)
 5. Start Trektocht. Trekking Dag 1. Bijna alle reizigers laten wat achter in het hotel voor na de trektocht, zoals een schoon setje kleding en daarnaast alles wat het maximaal aantal kg’s overschrijdt dat je kunt laten dragen door jouw porter tijdens de trekking. TIP: Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel (en eventueel weegschaal) bij de receptie en leg meteen apart wat je (eventueel) achter gaat laten. Na het ontbijt volgt een korte transfer naar de luchthaven voor de vroege vlucht van Pokhara (820 meter) naar Jomsom, dat op een hoogte ligt van 2.760 meter. Trekking van ca. 4 uur naar het Middeleeuwse en mystieke Kagbeni, dat op een hoogte ligt van 2.840 meter. Geniet onderweg van het weidse uitzicht over de heilige Kali Gandaki rivier. Na de lunch kun je hier het prachtige klooster bezoeken en op je gemak rondlopen door het eeuwenoude stadje. Overnachting in Kagbeni. (B,L,D)
 6. Trekking Dag 2. Tijdens de trekking zijn alle maaltijden inbegrepen. In de middag en avond wordt er een warme, verse maaltijd voor je bereid (soep en een hoofdmaaltijd) en je kunt meestal kiezen uit een aantal mogelijkheden. Vandaag stijg je in ca. 3 uur naar het prachtige dorpje Jharkot op 3.550 meter hoogte. 's Middags heb je de mogelijkheid om met de gids andere, zeer authentieke Mustang-dorpjes te bezoeken, zoals Jhong (3.580 meter) en Purang (3.500 meter). Overnachting in Jharkot. (B,L,D)
 7. Local Community Dag & Trekking Dag 3. Korte wandeling naar het heilige Muktinath op 3.710 meter hoogte. Samen met je gids bezoek je het kloostercomplex dat door hindoes en boeddhisten als zeer heilig wordt beschouwd. Je kunt hier diverse rituelen meemaken en zelf beleven. Voel je uitgenodigd om - in overleg met je gids - jezelf te besprenkelen met het heilige water uit de beroemde 108 opeenvolgende kranen en de unieke sfeer op dit heiligdom te ervaren. Overnachting in Muktinath. (B,L,D)
 8. Trekking Dag 4. Een ontspannen wandeling van in totaal ca. 5 uur met een prachtig uitzicht op o.a. de indrukwekkende Dhaulagiri en Tukuche Peak. Allereerst via de appelboomgaarden een stukje terug naar Kagbeni en vervolgens langs de oever van de indrukwekkende Kali Gandaki rivier naar Marpha (2.680 meter) of het meer oostelijk gelegen dorpje Lupra (2.972 meter). De wandeling naar Lupra start met een lichte stijging en wordt vervolgd met een daling tot aan de Panda Khola rivier. Lupra is een zeer authentiek gebleven dorpje met prachtige oude huizen. Je kunt er een bezoek brengen aan één van de oudste Bon-Po kloosters in de Annapurna regio. Overnachting in Marpha of Lupra. (B,L,D)
 9. Trekking Dag 5. Bij overnachting in Marpha: Na het ontbijt loop je in ca. 2,5 uur naar Tukuche (2.580 meter), dat beroemd is vanwege de beklimming van de Annapurna I door de Franse Expeditie van Werner Herzog in 1950. Vervolgens wandel je in nog ongeveer 2 uur naar het dorpje Larjung op 2.522 meter. Ben je 's morgens wakker geworden in Lupra? Dan trek je in ca. 7 uur naar Marpha. Onderweg kom je langs het Dhumba Lake dat op een hoogte ligt van 2.830 meter hoogte, aan de voet van de Mount Nilgiri. Het is een prachtig turquoise-blauw gekleurd meer, dat door boeddhisten als heilig wordt beschouwd. Overnachting in Larjung of Marpha. (B,L,D)
 10. Trekking Dag 6. Bij overnachting in Larjung: Pittige wandeldag, voor wie wil, vanuit Larjung naar de Daulagiri Icefall op ca. 4.000 meter hoogte voor een prachtig uitzicht op de Dhaulagiri. Vervolgens terug naar Larjung op 2.522 meter en doorwandelen naar Kokhethanti. Als je de dag bent gestart in Marpha loop je in ca. 5 uur naar de kleine nederzetting Kokhethanti (2.545 meter). Dit mooie dorpje is niet meer dan een gehucht te noemen en bevindt zich in de bedding van de Kali Gandaki rivier. Overnachting in Kokhethanti. (B,L,D)
 11. Trekking Dag 7. Eerst stijgen naar het Titi Lake (2.670 meter), dat een broedplaats is voor diverse watervogels. Vervolgens geleidelijk afdalen naar het dorpje Ghasa op 1.970 meter, dat bestaat uit slechts 1 lange straat. Uitrusten na een volle dag waarin je in totaal ca. 6 uur aan het lopen bent geweest. Overnachting in Ghasa. (B,L,D)
 12. Trekking Dag 8. Een wandeling naar Tatopani in ca. 6 uur, dat bekend is van de ‘natural hotspring’. Uitpuffen en genieten op 1.189 meter hoogte! Overnachting in Tatopani. (B,L,D)
 13. Trekking Dag 9. Vandaag weer stijgen naar het charmante gehuchtje Sikha. In 4 uur loop je omhoog naar 2.090 meter. Overnachting in Sikha. (B,L,D)
 14. Trekking Dag 10. Fors stijgen in ca. 5 uur naar het dorp Ghorepani, dat bovenop de bergkam is gelegen op 2.987 meter hoogte. Dit is een wat groter dorp met diverse lodges, winkeltjes en zelfs een sportveldje waar de plaatselijke jeugd meestal te vinden is. Als de zon is ondergegaan, kan het in dit dorpje flink waaien en dalen de temperaturen snel. Overnachting in Ghorepani. (B,L,D)
 15. Trekking Dag 11. Voor het ontbijt loop je met onze gids omhoog naar Poon Hill om op 3.190 meter hoogte een schitterende zonsopgang mee te maken met een compleet uitzicht over de Annapurna Himal bergketen. Vervolgens daal je in ca. 6 uur af naar Tirkhedunga, dat op een hoogte ligt van 1.540 meter. Overnachting in Tirkhedunga. (B,L,D)
 16. Einde Trektocht. Dag 12. Afdaling van 5 uur via Hille en naar Nayapul. Vervolgens reis je in 1,5 uur terug naar Pokhara. Geniet van het ontspannen sfeertje aan het Fewa meer en van een heerlijke douche. Overnachting in prima hotel in de wijk 'Lakeside' van Pokhara. (B)
 17. Verken de gezellige straatjes aan de ‘lakeside’ of maak een boottochtje, eventueel in combinatie met een wandeling naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het meer ligt. Ook een bezoek aan Sarangkot voor het schitterende uitzicht en/of het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Pakdel’ behoren tot de mogelijkheden. Lekker uitrusten aan het Fewa meer, een heerlijke ayurvedische massage of helemaal niets doen kan natuurlijk ook! Overnachting in Pokhara. (B)
 18. Na de middag volgt de transfer naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Je maakt met je gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en geniet van adembenemende flora & fauna! De ‘homestay’ is van een aardige, plaatselijke familie en is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het dak van deze comfortabele ‘homestay’ zul je waarschijnlijk nooit meer krijgen! Overnachting in comfortabele ecolodge op de ‘onbekende bestemming’. (B,D)
 19. Local Community Day. Prachtige 'jungle walk' met lokale gids (voertaal: 'handen en voeten') om volop te genieten van de unieke biodiversiteit in dit gebied. Vanaf het meer wandel je met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kunnen je een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de prachtige locale Deurali tempel en een kleinschalig project. Laatste overnachting in comfortabele ecolodge op de 'onbekende bestemming'. (B,L,D)
 20. Na het afscheid op deze fantastische locatie reis je in ca. 6 uur weer terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Aan het einde van de middag kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu of een bezoek brengen aan Thamel. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 21. Ervaar de heiligdommen met de rituele lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, de Shiva-tempel en de ‘heilige mannen’. Onze gids kan je alles vertellen over de gebruiken en geschiedenis van dit bijzondere domein, dat voor hindoes 1 van de meest heilige plekken is ter wereld. Van de intensiteit van Pashupatinath ga je vervolgens naar de boeddhistische wijk Bouddha. Hier bevindt zich de beroemde Tibetaanse stupa waar je de ‘kora’ (heilige rondgang) kunt lopen terwijl je - met de monniken - de gebedsmolens laat draaien. Transfer naar Bhaktapur. Overnachting in Bhaktapur. (B)
 22. Vandaag heb je volop tijd hebt om deze wereldberoemde koningsstad te bezichtigen die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Er is naast het bezichtigen van de belangrijkste heiligdommen voldoende tijd om in je eigen tempo door de eeuwenoude straatjes te lopen en eventueel nog wat te winkelen. Overnachting in Bhaktapur. (B)
 23. Als je de 24-daagse reis hebt geboekt, word je ca. 4 uur voor vertrek opgehaald voor je terugvlucht naar huis (B). Bij een keuze voor de verlenging van je reis met 3 of 7 extra nachten neemt onze gids je na het ontbijt mee naar het Newari-dorpje Panauti. Vanaf de bazaar maak je vervolgens een prachtige wandeling van ca. 4 uur naar het Tibetaans-Boeddhistisch klooster. De bestemming ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Je verblijft in het gastenverblijf van het klooster dat opgericht werd door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jouw dagen op deze bijzondere plek zijn een unieke kans om het leven van de Tibetaans-Boeddhistische monnikken van heel dichtbij mee te maken. Eerste overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 24. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag!). Na het eenvoudige ontbijt heb je volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en te genieten van de unieke uitzichten op de Himalaya. Uiteraard breng je daarbij ook een bezoek aan de legendarische plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster (B,L,D) of weer thuis bij 24-daagse reis!
 25. Als je hebt gekozen voor de 27-daagse reis maak je, na het ‘chanten van de mantra’ en het ontbijt, een makkelijke wandeling met onze gids naar een unieke 'koninklijke bestemming'. Overnachting op de ‘koninklijke bestemming’, die je daarna nooit meer zult vergeten! (B). Laatste dag van je verblijf in het Tibetaans-Boeddhistisch klooster bij de 31-daagse reis. Na het ontbijt maak je een mooie wandeling in de schitterende omgeving van het klooster. Een wandeling naar het dorpje Balthali is slechts 1 van de vele mogelijkheden. ‘s Middags kun je met je gids een nieuwe wandeling maken in de idyllische omgeving van het klooster of aansluiten bij de middagrituelen (let op: schema kan wijzigen!). Derde overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 26. Heb je de 27-daagse reis geboekt? Afhankelijk van de vertrektijd is er nog ruimte om bijvoorbeeld nog wat te winkelen en door de oude straatjes te wandelen. Ongeveer 4 uur voor je terugvlucht word je opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (B). Prachtige wandeldag met je gids naar een nieuwe bestemming in de Kathmandu Vallei als je hebt gekozen voor de 31-daagse reis. Overnachting prima guesthouse. (B,L,D)
 27. Afsluitende wandeling met onze gids naar een unieke ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei als je hebt gekozen voor de 31-daagse reis. Overnachting op ‘koninklijke bestemming’ (B) of weer thuis bij 27-daagse reis!
 28. Waarschijnlijk word je al vroeg wakker door de vele belletjes en het straatleven dat op gang komt. Na het ontbijt is er volop tijd om de ongelofelijke pracht en unieke cultuur van de bevolking te beleven op de 'koninklijke bestemming'. Tweede overnachting op de ‘koninklijke bestemming’. (B)
 29. Vandaag heb je de mogelijkheid om in Patan (Lalitpur), samen met een local/gids, een persoonlijk bezoek te brengen aan de Kumari, de 'Levende Godin' en haar familie. Daarna heb je nog wat vrije tijd om te winkelen in de eeuwenoude straatjes en het beroemde Durbar Square te bezoeken. Na de transfer naar Kathmandu heb je nog wat vrije tijd voor bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session’ in Mandala Street of om nog wat te winkelen in 'Old Kathmandu'. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 30. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je bijvoorbeeld nog een bezoek brengen aan Thamel, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je vertrek naar huis word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de terugreis. (B)
 31. Aankomst op de luchthaven en weer thuis bij de 31-daagse reis!

Heb je ervaring met het wandelen in de bergen en ben je toe aan een meer pittige trektocht? Dan is een Upper Mustang trekking een fantastische mogelijkheid. Je dient dan wel rekening te houden met extra transferkosten en een toeslag van ca. € 450,- p.p. op het trekking permit. 

 

Het programma voor de Upper Mustang trekking is als volgt:

 1. Vlucht naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, vanaf Schiphol Amsterdam, Rotterdam Airport, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven.
 2. Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Welkom! Wanneer je ook aankomt, je wordt altijd persoonlijk afgehaald door onze mensen en met de taxi naar een authentiek hotel gebracht in het rustige Swayambhu, een boeddhistische wijk op loopafstand van Thamel. Afhankelijk van je aankomsttijd is er later op de dag eventueel nog gelegenheid om door de straatjes van Thamel (de toeristische wijk) & Mandala Street te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven en de honderden prachtige winkeltjes. Je kunt hier meteen wat praktische zaken regelen, zoals het veilig wisselen van geld en/of een geldopname bij een pinautomaat.
 3. Old Kathmandu. Old Kathmandu. Na een heerlijk ontbijt wandel je met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar het beroemde Swayambhunath, de ‘apen tempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat je al wandelend tijd hebt om te acclimatiseren en ‘te landen’. Nadat je de 365 traptreden omhoog bent gelopen, heb je een prachtig uitzicht over Kathmandu en zie je de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. ‘s Middags wandel je op je gemak met de gids naar ‘Old Kathmandu’ om de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar en de beroemde Annapurna Tempel. Je kunt je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een Ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag je gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Voorlopig laatste overnachting in het Vajra Hotel, jouw oase van rust in Kathmandu. (B)
 4. Rit van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier naar Pokhara, dat beroemd is door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Na aankomst kun je in 1 van de vele winkeltjes eventueel nog wat reisbenodigdheden kopen voor de trektocht, die de volgende dag zal beginnen. Alles wat je nodig hebt voor de trektocht is verkrijgbaar in Pokhara, maar we gaan er wel vanuit dat goed ingelopen wandelschoenen hebt meegenomen naar Nepal. Je kunt in Pokhara de gezellige straatjes verkennen in de wijk ‘lakeside’ of een korte wandeling langs het meer maken. 's Avonds zal het je weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in een rustig, centraal gelegen hotel in 'Lakeside'. Deze wijk ligt direct aan het idyllische Fewa meer. (B)
 5. Start Trektocht. Dag 1. Vroege vlucht van Pokhara (820 meter) naar Jomsom op 2.710 meter. Korte trekking, in verband met acclimatisatie, van ca. 3 uur naar het Middeleeuwse en mystieke Kagbeni, dat op een hoogte ligt van 2.858 meter en prachtig gelegen is aan de heilige Kali Gandaki rivier. Na de lunch bezoek je hier het eeuwenoude klooster. Het weidse uitzicht op de Kali Gandaki rivier en de machtige vallei is prachtig! Overnachting in Kagbeni. (B,L,D)
 6. Trekking Dag 2. Van Kagbeni naar Chele (3.050 meter). De route leidt je verder omhoog - langs de oostelijke oever van de Kali Gandaki - tot aan Tangbe. Dit dorpje is een aangenaam doolhof van smalle steegjes, witgekalkte huizen, velden van boekweit, gerst, tarwe en appelboomgaarden. De bergtop van de spectaculaire Nilgiri is een dominante factor tijdens de route van vandaag. Na Tangbe steek je de rivier over en verlaat je de Kali Gandaki vallei. Het steile rotsachtige pad brengt je tot aan Chaile. Vanaf dit punt gaat de cultuur van de Manangi over naar de Tibetaanse cultuur. Overnachting in Chele. (B,L,D)
 7. Trekking Dag 3. Van Chele naar Geling (3.500 meter). De tocht voert je tot ver boven de boomgrens en door een zeer droog gebied. De route loopt langs diverse spectaculaire en steile stukken tot je weer weer afdaalt naar de gekleurde chorten (Tibetaans voor stupa), prachtig gelegen op een heuvelrug. Na het bereiken van het dorpje Samar loop je met de gids over de bergkam, om vervolgens na een afdaling weer te stijgen tot 3.800 meter hoogte. Het is een pittige wandeldag met veel stijgen en dalen over diverse passen tot de aankomst in het dorpje Geling. Overnachting in Geling. (B,L,D)
 8. Trekking Dag 4. Van Geling naar Charang (3.620 meter). Nadat je de Nyi La pas hebt bereikt, worden je inspanningen ruim beloond met een fantastisch uitzicht op de bergen. Het pad met de rood, blauw en grijs gekleurde rotsen daalt tot aan de stalen brug over de Tangmar Chu rivier. Nadat je de rivier over bent gestoken, passeer je 'nog even' een pas van 3.600 meter voordat je aan de ontspannen afdaling begint naar Charang. De enorme, 5 verdiepingen tellende Dzong (fortklooster) en de rode Gompa met hun grote collectie beelden, thanka’s en de vele afbeeldingen van Boeddha is je bezoek meer dan waard. Overnachting in Charang. (B,L,D)
 9. Trekking Dag 5. Van Charang naar Lo Manthang (3.840 meter). Tijdens de wandeling heb je de mogelijkheid om nog twee authentieke dorpjes te bezoeken. Het pad klimt gestaag tot Lo-Gekar waar de gelijknamige Gompa staat die zelfs ouder is dan de Samye Gompa in Tibet en tot één van de oudste Gompa’s ter wereld behoort. Na een bezoek aan deze Gompa vervolgen je het stijgende pad tot aan een bergkam van waaruit je een prachtig zicht hebt op het plateau van Lo Manthang en de ommuurde stad. Overnachting in Lo Manthang. (B,L,D)
 10. Trekking Dag 6. Je maakt een wandeling van ongeveer 2 uur naar Namgyal Gompa, dat gelegen is op een heuvel in een mysterieus landschap. Deze gompa is niet alleen een belangrijk klooster, maar doet ook dienst als plaatselijke rechtbank. Daarna loop je verder naar Tingkhar, het laatste en belangrijkste dorp in het noordwesten van de Lo Manthang vallei, waar ongeveer 40 huizen staan. Geniet op de terugweg naar het dorp van het typische Tibetaans ogende landschap. Overnachting in Lo Manthang. (B,L,D)
 11. Trekking Dag 7. Van Lo Manthang naar Dhi (3.410 meter). Na het verlaten van Lo Manthang wandel je omhoog naar de Dhi pas, die gelegen is op een hoogte van 4.100 meter. Hier kun je nog een laatste blik werpen op het prachtige landschap van de Lo Manthang vallei. Na veel dalen en stijgen voert het pad naar beneden tot aan het dorpje Dhi. Let op: accommodatie is zeer basic! Overnachting in Dhi. (B,L,D)
 12. Trekking Dag 8. Van Dhi naar Tange (3.370 meter). Met je gids volg je ongeveer 2 uur de rivier tot het punt waar deze samenkomt met een rivier die ontspringt uit de Damodar Kunda, een van de meest heilige meren in dit gebied. Omdat er geen brug is over deze rivier, steek je deze over met je blote voeten! Het pad gaat vervolgens weer omhoog tot boven een pas van 3.850 meter, waarna je de weg vervolgt door een nogal kaal gebied zonder gras of andere vegetatie. Tijdens het laatste stuk van de wandeling daal je af tot het dorpje Tange. Hier staan ongeveer 3o huizen die bijna allemaal aan elkaar vast gebouwd lijken te zijn. Overnachting in Tange. (B,L,D)
 13. Trekking Dag 9. Van Tange naar Chhuksang (3.022 meter). Het uitzicht tijdens de trektocht op de door de wind gebeeldhouwde rotsen is zeer indrukwekkend. De witte bergtoppen van de Annapurna en de Dhaulagiri Himal maken het imposante schouwspel compleet. In overleg met de gids is het mogelijk om door te lopen naar het dorpje Tetang. Omdat Tetang tussen 2 heuvels ligt ‘ingeklemd’, worden de dorpelingen zo beschermt tegen de sterke wind die vanuit de Kali Gandaki vallei hun richting in waait. Overnachting in Chhuksang of Tetang. (B,L,D)
 14. Trekking Dag 10. In plaats van af te dalen naar Jomsom stijg je vandaag naar Muktinath, 1 van de meeste heilige plekken in Nepal (3.710 meter). Vanuit Chhuksang is het ongeveer 6 uur lopen en vanuit Tetang ongeveer 5 uur, afhankelijk van het wandeltempo. Overnachting in Muktinath. (B,L,D)
 15. Local Community & Trekking Dag 11. Samen met de gids bezoek je in Muktinath het kloostercomplex dat door hindoes en boeddhisten als zeer heilig wordt beschouwd. Je kunt hier diverse rituelen zelf meemaken en beleven. Voel je uitgenodigd om - in overleg met de gids - jezelf te besprenkelen met het heilige water uit de beroemde 108 opeenvolgende kranen. Vervolgens is er een wandeling via het mooie Mustang-dorpje Jarkoth (3.550 meter) terug naar Kagbeni. Als er voldoende tijd over is, breng je onderweg een bezoek aan de Mustang-dorpjes Jhong (3,580 meter) en/of Purang (3,500 meter). Overnachting in Kagbeni. (B,L,D)
 16. Trekking Dag 12. De laatste dag alweer van deze pittige trektocht. Een ontspannen wandeling door de appelboomgaarden en langs de Kali Gandaki rivier van het middeleeuwse Kagbeni naar Jomsom (2.720 meter). Overnachting in Jomsom. (B,L,D)
 17. Afsluiting trektocht. Per jeep/bus of vlucht terug naar Pokhara. Na aankomst geniet je van een heerlijk warme douche en kijk je onder het genot van een ‘organic’ koffie terug op de unieke trektocht die je hebt gemaakt. Eventueel is er nog tijd voor een ayurvedische massage of een ontspannen wandeling langs het meer. Overnachting in ‘Lakeside’, een wijk die direct gelegen is aan het prachtige meer van Pokhara. (B)
 18. Pokhara & omgeving. Maak een idyllisch boottochtje op het Fewa meer of een pittige wandeling naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het water ligt. Lekker uitrusten, genieten van het bijzondere Pokhara en een drankje aan de oever van het meer kan natuurlijk ook! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 19. Vandaag heb je voor het ontbijt de mogelijkheid om om samen met je gids de zonsopgang vanaf Sarangkot mee te maken en te genieten van het schitterende uitzicht over de Pokhara Vallei. Ook staat er een bezoek aan het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Pakdel’ op het programma. Laatste overnachting in Pokhara. (B)
 20. Na het afscheid op deze fantastische locatie reis je in ca. 6 uur weer terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Aan het einde van de middag kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu of een bezoek brengen aan Thamel. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 21. Ervaar de heiligdommen met de rituele lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, de Shiva-tempel en de ‘heilige mannen’. Onze gids kan je alles vertellen over de gebruiken en geschiedenis van dit bijzondere domein, dat voor hindoes 1 van de meest heilige plekken is ter wereld. Van de intensiteit van Pashupatinath ga je vervolgens naar de boeddhistische wijk Bouddha. Hier bevindt zich de beroemde Tibetaanse stupa waar je de ‘kora’ (heilige rondgang) kunt lopen terwijl je - met de monniken - de gebedsmolens laat draaien. Transfer naar Bhaktapur. Overnachting in Bhaktapur. (B)
 22. Vandaag heb je volop tijd hebt om deze wereldberoemde koningsstad te bezichtigen die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Er is naast het bezichtigen van de belangrijkste heiligdommen voldoende tijd om in je eigen tempo door de eeuwenoude straatjes te lopen en eventueel nog wat te winkelen. Overnachting in Bhaktapur. (B)
 23. Als je de 24-daagse reis hebt geboekt, word je ca. 4 uur voor vertrek opgehaald voor je terugvlucht naar huis (B). Bij een keuze voor de verlenging van je reis met 3 of 7 extra nachten neemt onze gids je na het ontbijt mee naar het Newari-dorpje Panauti. Vanaf de bazaar maak je vervolgens een prachtige wandeling van ca. 4 uur naar het Tibetaans-Boeddhistisch klooster. De bestemming ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Je verblijft in het gastenverblijf van het klooster dat opgericht werd door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jouw dagen op deze bijzondere plek zijn een unieke kans om het leven van de Tibetaans-Boeddhistische monnikken van heel dichtbij mee te maken. Eerste overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 24. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag!). Na het eenvoudige ontbijt heb je volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en te genieten van de unieke uitzichten op de Himalaya. Uiteraard breng je daarbij ook een bezoek aan de legendarische plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster (B,L,D) of weer thuis bij 24-daagse reis!
 25. Als je hebt gekozen voor de 27-daagse reis maak je, na het ‘chanten van de mantra’ en het ontbijt, een makkelijke wandeling met onze gids naar een unieke 'koninklijke bestemming'. Overnachting op de ‘koninklijke bestemming’, die je daarna nooit meer zult vergeten! (B). Laatste dag van je verblijf in het Tibetaans-Boeddhistisch klooster bij de 31-daagse reis. Na het ontbijt maak je een mooie wandeling in de schitterende omgeving van het klooster. Een wandeling naar het dorpje Balthali is slechts 1 van de vele mogelijkheden. ‘s Middags kun je met je gids een nieuwe wandeling maken in de idyllische omgeving van het klooster of aansluiten bij de middagrituelen (let op: schema kan wijzigen!). Derde overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 26. Heb je de 27-daagse reis geboekt? Afhankelijk van de vertrektijd is er nog ruimte om bijvoorbeeld nog wat te winkelen en door de oude straatjes te wandelen. Ongeveer 4 uur voor je terugvlucht word je opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (B). Prachtige wandeldag met je gids naar een nieuwe bestemming in de Kathmandu Vallei als je hebt gekozen voor de 31-daagse reis. Overnachting prima guesthouse. (B,L,D)
 27. Afsluitende wandeling met onze gids naar een unieke ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei als je hebt gekozen voor de 31-daagse reis. Overnachting op ‘koninklijke bestemming’ (B) of weer thuis bij 27-daagse reis!
 28. Waarschijnlijk word je al vroeg wakker door de vele belletjes en het straatleven dat op gang komt. Na het ontbijt is er volop tijd om de ongelofelijke pracht en unieke cultuur van de bevolking te beleven op de 'koninklijke bestemming'. Tweede overnachting op de ‘koninklijke bestemming’. (B)
 29. Vandaag heb je de mogelijkheid om in Patan (Lalitpur), samen met een local/gids, een persoonlijk bezoek te brengen aan de Kumari, de 'Levende Godin' en haar familie. Daarna heb je nog wat vrije tijd om te winkelen in de eeuwenoude straatjes en het beroemde Durbar Square te bezoeken. Na de transfer naar Kathmandu heb je nog wat vrije tijd voor bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session’ in Mandala Street of om nog wat te winkelen in 'Old Kathmandu'. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 30. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je bijvoorbeeld nog een bezoek brengen aan Thamel, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je vertrek naar huis word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de terugreis. (B)
 31. Aankomst op de luchthaven en weer thuis bij de 31-daagse reis!

B= Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Privéreis mogelijk

ja

Vertrek groepsreis

21 juli 2018

Reisduur

24 dagen, 27 dagen, 31 dagen

Comfort

met goede hotels, trekking lodges

Niveau

goede conditie

1 persoonskamer tijdens je reis (+ € 295)

Op aanvraag is het mogelijk om een 1 persoonskamer te boeken tijdens deze reis.

3 extra nachten Nepal, 'Vallei Wandeling & Kloosterverblijf' (+ € 365)

 • Wandel met een gids naar een Tibetaans klooster in de Kathmandu Vallei om er vervolgens 2 nachten te verblijven.
 • Maak het 'chanten van de mantra' mee in de grote tempel en geniet van de prachtige natuur en authentieke dorpjes in de omgeving.
 • De 3e nacht verblijf je als verrassing op een koninklijke bestemming.
 • Alle maaltijden in het klooster inbegrepen. Uiteraard eet je samen met de monniken!
 1. Onze tip is om alleen het meest noodzakelijke mee te nemen naar het klooster. Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel bij de receptie en leg meteen apart wat je de volgende dag afgeeft bij de chauffeur om door hem/haar mee te laten nemen naar de 'koninklijke bestemming'. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor korte rit naar het authentieke Newari-dorpje Panauti. Vanaf de eeuwenoude bazaar maak je vervolgens een prachtige, lichte wandeling van ca. 4 uur naar het Tibetaans-Boeddhistisch klooster. Het klooster ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Je verblijft in het gastenverblijf van het klooster dat opgericht werd door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jouw dagen op deze bijzondere plek zijn een unieke kans om het leven van de Tibetaans-Boeddhistische monniken van heel dichtbij mee te maken. In overleg met ons (graag doorgeven voor vertrek naar Nepal) kun je er ook voor kiezen om helemaal naar het klooster te worden gebracht (zonder extra kosten). Er is een speciaal guesthouse voor gasten, maar je kunt er ook voor kiezen om in de slaapzaal (dormitory) te overnachten. Eerste overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (L,D)
 2. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene  getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt met de monniken heb je volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en te genieten van de unieke uitzichten op de Himalaya. Uiteraard breng je daarbij een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 3. Na het ‘chanten van de mantra’ en het ontbijt maak je een afsluitende wandeling met gids naar Kavre Bhanjyang. Van daaruit volgt een korte rit naar een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. In overleg kan er ook voor worden gekozen om direct vanaf het klooster naar de volgende bestemming te worden gebracht (zonder extra kosten). Geniet na aankomst van de unieke sfeer die je van ‘top tot teen’ kunt ervaren in de eeuwenoude straatjes en geniet van de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Overnachting op deze schitterende bestemming, die je daarna nooit meer zult vergeten! (B)
 4. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je nog wat winkelen rondom de koninklijke pleinen of 1 van de vele tempels bezoeken. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Is dit je laatste dag in Nepal? Dan word je ca. 4 uur voor je terugvlucht opgehaald en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens de reis (in het klooster onder voorbehoud).

De reissom is inclusief 7 maaltijden, al het vervoer, 2 overnachtingen in het gastenverblijf van het klooster, laatste overnachting in een goed hotel op de 'koninklijke bestemming', activiteiten, bagagevervoer, excursies, entreegelden en begeleiding door privégids.

5 extra nachten Nepal, Mountain Bike Tour (+ € 560)

Verleng je reis met een mountain bike programma met topgids. Fiets vanuit Pokhara door de jungle, langs de rijstvelden en geniet van de unieke bio-diversiteit aan de voet van de Himalaya. De totale afstand die je fietst tijdens de Dag 1 & 2 is 68 km en de zwaarte is 'gemiddeld'. Tijdens Dag 3 en 4 is de totale afstand 60 km en is de zwaarte 'pittig'. 

 1. Dag 1. Start Mountain Bike Tour 'Leknath' met gids en overnachting aan de voet van de Himalaya. Vanuit Pokhara (lakeside) fiets je allereerst naar Bijayapur. Vervolgens via het prachtige Kaliksthan naar Begnas Tal (Tal = Lake). Overnachting aan het Begnas Lake. (L,D)
 2. Dag 2. Vanuit Begnas Tal met mountain bike en gids via Sobila naar Chhorepatan voor de lunch. Geniet van de fantastische uitzichten en unieke 'single tracks'. Overnachting in Pokhara. (B,L)
 3. Dag 3. Vandaag kun je op eigen gelegenheid (of met een gids) naar de World Peace Stupa wandelen die prachtig gelegen is op een heuvel aan de andere kant van het Fewa meer. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een dagje heerlijk te ontspannen, aan jou de keuze. Overnachting in Pokhara. (B)
 4. Dag 4. Start 2-daagse Mountain Bike Tour 'Dhampus' met gids. Intensieve dag die je van een hoogte van 827 meter tot een hoogte van 1.600 meters brengt met magnifieke uitzichten over de complete Himalaya range (Annapurna Himal). De route loopt via Kaski Kot naar Naudanda voor de lunchpauze. Daarna naar het schitterende Dhampus voor de overnachting. (B,L,D)
 5. Dag 5. Vandaag staat in het teken van afdalingen. Met je gids fiets je allereerst naar het prachtige Astam. Na de lunch op een geweldige plek bij de Upper Seti Rivier gaat het in rustig temp weer terug naar Pokhara. Overnachting in Pokhara. (B,L)
 6. Dag 6. Ontbijt en afsluiting van dit extra programma. (B)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens het complete programma.

1 extra nacht Nepal, 2 dagen Rafting SETI Rivier (+ € 175)

Verleng je reis met een prachtig en uniek rafting programma, inclusief topbegeleiding. Deze bouwsteen is ook geschikt voor reizigers die geen ervaring hebben met raften, maar toch een complete en veilige ‘white water experience’ willen beleven.

 1. Je rafting programma begint met een vroege rit naar Damauli. Vanuit Kathmandu is dit ca. 4 uur reizen en vanuit Pokhara 1,5 uur. De crew ontvangt je aan de oever van de rivier en na een briefing kan het avontuur echt beginnen! Je vaart samen met de crew in een rubberboot (= raft) door een gebied met prachtige natuur en schilderachtige dorpjes. Het water van de heilige SETI Khola heeft een aangename temperatuur. Nadat het tentenkamp aan de rivierbedding is opgezet en de zon langzaam is ondergegaan, geniet je van de prachtige sterrenhemel. Overnachting op het strand aan de oever van de rivier. (L,D)
 2. Na het ontbijt in idyllische sferen vervolg je jouw tocht over het glasheldere water, veilig op weg naar een jungle vol wilde dieren. Onderweg geniet je van terrasvormige rijstvelden en prachtige watervallen. Na de lunch, bij het eindpunt van het rafting programma in Gaighat, kun je in 3,5 uur naar Pokhara of 5 uur naar Kathmandu reizen. Wil je dit avontuur afsluiten met een verblijf aan de rand van de jungle? Vervolg dan het programma met een bezoek aan Chitwan National Park, een prachtig reservaat dat op slechts 1 uur rijden van Gaighat ligt. (B,L)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Raften is makkelijk in te voegen in je programma als je van Pokhara naar Kathmandu reist (of andersom) en zeer goed te combineren met een bezoek aan Chitwan National Park. Met dit onderdeel leg je een deel van de route naar Chitwan af door 32 km door de SETI Khola (khola = rivier) te raften in plaats van met de bus te reizen.

De reissom is inclusief 4 vers bereide maaltijden, begeleiding (voertaal: Engels), het binnenlandse vervoer, overnachting tentenkamp, activiteiten, materialen om je spullen veilig in op te bergen en permits. De gidsen zijn gecertificeerd volgens de internationale normen van Whitewater River Guiding, Swift Water Rescue en Wilderness First Aid.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde tent. Deze bouwsteen kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon en is het hele jaar te boeken. De beste tijd is van september tot december en van maart tot juni.

7 extra nachten Nepal, 'Great Valley Walk & Klooster' (+ € 645)

Beleef het ritme van de monniken tijdens je unieke verblijf van 2 nachten in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster en wandel met een gids door de prachtige koningsvallei (Kathmandu Vallei). Uiteraard staat er ook een verrassing op het programma!

 1. Met onze gids vertrek je na het ontbijt vanuit het hotel met een taxi naar het authentieke Newari-dorpje Panauti. Vanaf de bazaar maak je vervolgens een prachtige, lichte wandeling van ca. 4 uur naar het Tibetaans-Boeddhistisch klooster. De bestemming ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Je verblijft in het gastenverblijf van het klooster dat opgericht werd door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jouw dagen op deze bijzondere plek zijn een unieke kans om het leven van een Tibetaans-Boeddhistische monnik van heel dichtbij mee te maken. In overleg kun je er ook voor kiezen om helemaal naar het klooster te worden gebracht (zonder extra kosten). Eerste overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 2. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt heb je volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en te genieten van de unieke uitzichten op de Himalaya. Uiteraard breng je daarbij ook een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D).
 3. Naast het bijwonen van de rituelen van de monniken kun je met onze gids nog een wandeling maken in de schitterende omgeving van het klooster. Een bezoek aan het dorpje Balthali is slechts 1 van de vele mogelijkheden. ‘s Middags kun je met je gids wandelen in de idyllische omgeving van het klooster of aansluiten bij de middagrituelen (let op: schema kan wijzigen!). Derde overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 4. Prachtige wandeling met gids naar een nieuwe, beroemde bestemming in de koningsvallei. Overnachting in goede accommodatie in de Kathmandu Vallei. (B,L)
 5. Afsluitende wandeling met gids naar een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. Optioneel kun je een gedeelte van de route ook te voet afleggen met onze gids. Overnachting op deze schitterende bestemming, die je daarna nooit meer zult vergeten! (B)
 6. Waarschijnlijk word je al vroeg wakker door de vele belletjes en het straatleven dat al voor zonsopgang langzaam op gang komt. Na het ontbijt is er volop tijd om de ongelofelijke pracht en unieke cultuur van de bevolking te beleven op de 'koninklijke bestemming'. Tweede overnachting op de 'koninklijke bestemming'. (B)
 7. Vandaag heb je de mogelijkheid om in Patan (Lalitpur), samen met een local/gids, een persoonlijk bezoek te brengen aan de Kumari, de 'Levende Godin' en haar familie. Daarna heb je nog wat vrije tijd om te winkelen in de eeuwenoude straatjes en het beroemde Durbar Square te bezoeken. Na de transfer naar Kathmandu heb je nog wat vrije tijd voor bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session’ in Mandala Street of om nog wat te winkelen in 'Old Kathmandu'. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 8. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je bijvoorbeeld nog een bezoek brengen aan Thamel, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je vertrek naar huis word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de terugreis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per nacht in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens de gehele reis.

De reissom is inclusief 14 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), 3 overnachtingen in het gastenverblijf van het klooster, 4 overnachtingen in goede accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden en begeleiding door gecertificeerde privégids.

Toeslag Upper Mustang, extra dag/permits (+ € 565)

4 extra nachten Bhutan (+ 1 extra nacht Nepal) (+ € 1225)

Na het programma in Nepal is het mogelijk om de reis te verlengen met 4 extra nachten Bhutan (+ 1 extra nacht Nepal).

 1. Vlucht van ca. 1,5 uur Nepal naar Bhutan. Je wordt opgehaald van je hotel in Kathmandu en naar de luchthaven gebracht voor je vlucht over de Mount Everest naar Paro; 1 van de mooiste vluchten die je kunt maken! Terwijl je de vliegtuigtrap afdaalt in Paro, voel je meteen de warme zonnestralen op je gezicht en snuif je de heerlijke, schone berglucht op. Veel reisgenoten worden direct na de landing in Bhutan overweldigd door ‘een gevoel van innerlijke rust’. De luchthaven van Bhutan ligt op 2.400 meter hoogte en zoals altijd bij onze reizen word je opgewacht door onze gids en privé-chauffeur die je deze gehele reis in Bhutan zullen begeleiden. Met een taxi maak je een prachtige rit naar Thimphu, de rustige hoofdstad van Bhutan. Na aankomst in het hotel heb je tijd voor een wandeling en bezoek aan een aantal bezienswaardigheden zoals de 'Thimphu markt'. Overnachting in Thimphu. (B,L,D)
 2. Bhutan dag 2. In een rit van ongeveer 3 uur over 75 km ga je naar Punakha, via het Trashichhoed Zong. Je bezoekt de prachtige Punakha Dzong uit 1637 die gebouwd is tussen de 'mannelijke rivier Pho Chu’ en de 'vrouwelijke rivier Mo Chu’. Deze Dzong dient als zetel van de regering en wordt ook wel Druk Pungthang Dechen Phodrang genoemd, het 'Paleis van het Grote Geluk'. Elk jaar wordt hier in februari de overwinning herdacht op de Tibetanen. Overnachting in Punakha. (B,L,D)
 3. Bhutan dag 3. Vanuit Punakha rijd je via Wangduephodrang terug naar Paro, een rit van ongeveer 5 uur over 150 km. Je maakt een korte stop op de Dochula pass (3.140 meter) met zijn 108 stupa’s. Vanaf dit punt heb je een geweldig uitzicht op de Himalaya bergketen. Onderweg breng je o.a. een bezoek aan de Simtokha Dzong uit 1627, het oudste fortklooster in Bhutan. Overnachting in Paro. (B,L,D)
 4. Bhutan dag 4. Met je gids en chauffeur rijd je via het Satsam Chorten naar Ramthongkha. Vanaf dit punt maak je een pittige wandeling door een prachtig dennenbos naar Taktshang, het beroemde 'Nest van de Tijger' op 3.200 meter. Je kunt er trouwens ook voor kiezen om slechts een deel van de route naar Taktshang te lopen of je met een Yak of ezel te laten brengen. Je kunt ter plaatse zelf een keuze maken. Het fortklooster is in 1684 gebouwd op een steile klif met een diepte van 900 meter rond een meditatiegrot van Guru Rinpoche. De legende vertelt dat Guru Padmasambhava, de tantrische mysticus die het Boeddhisme naar Bhutan bracht in 747, hier op de rug van een tijger naartoe gevlogen is. Als er nog tijd over is, kun je na de wandeling een bezoek brengen aan Kyichu Lhakhang, dat in 659 werd gebouwd door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan een traditioneel 'Farmhouse'. Overnachting in Paro. (B,L,D)
 5. Bhutan dag 5. Transfer naar het vliegveld van Paro voor je terugvlucht naar huis. Transfer naar hotel en overnachting in Kathmandu. (B)
 6. Nepal. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je terugvlucht word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is een indicatie voor een privéreis voor 2 personen op basis van gedeelde 2-persoonskamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis voor 1 persoon (extra kosten op aanvraag). Voor het laagseizoen geldt een korting van € 45,- per nacht per persoon. Als je deze bouwsteen boekt in combinatie met Nepal, dan is deze exclusief de retourvlucht Paro - Kathmandu (ca. € 365,-). Een combinatie met India (Darjeeling & Sikkim) is ook goed mogelijk; per vliegtuig vanuit Calcutta naar Paro of ‘Overland’ naar Bhutan via de grensovergang bij Phuentsholing.

De reissom is inclusief 13 maaltijden, al het vervoer in Bhutan met privé-chauffeur (inclusief luchthaventransfers), begeleiding door een gediplomeerde gids, accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen en visa.


Bovenstaande bouwstenen kun je toevoegen als je een reis wilt boeken.

De hoogtepunten en bijzonderheden van deze reis zijn:

 • Prachtige trektocht door Lower Mustang en het Annapurna reservaat met topgids en drager/sherpa om je bagage te dragen.
 • Bezichtiging van het kloostercomplex van Muktinath, dat door hindoes en boeddhisten beschouwd wordt als 1 van de meest heilige plekken in Nepal.
 • Bezoek aan prachtige Mustang dorpjes en het middeleeuwse Kagbeni.
 • Wandeling door de diepste 'canyon' (bergkloof) ter wereld, langs de oever van de heilige Kali Gandaki rivier, waarbij je tussen 2 bergreuzen loopt van meer dan 8.000 meter hoog!
 • Uniek verblijf aan de voet van de Himalaya op de ‘onbekende bestemming’.
 • Hoogste punt tijdens de trektocht is Muktinath op 3.710 meter hoogte.

Bij keuze voor 3 extra nachten (27-daagse reis):

 • Verblijf 2 nachten als gast in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster op een legendarische plek in Nepal; je kunt het ‘chanten van de mantra’ en de rituelen meemaken met de monniken in de grote tempel.
 • Mogelijkheid om met een gediplomeerde gids prachtige wandelingen te maken door de Kathmandu vallei tijdens het

Bij keuze voor 7 extra nachten (31-daagse reis):

 • Wandeling naar een extra bestemming in de Kathmandu Vallei ten opzichte van de 27-daagse reis.
 • Een extra nacht in het gastenverblijf (totaal 3 nachten) van het Tibetaans-Boeddhistisch klooster.
 • Een extra nacht op de 'koninklijke bestemming'
 • Uniek bezoek aan de Kumari, de 'Levende Godin'.
Inclusief

De reissom is inclusief 46 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), topbegeleiding, accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden en permits voor de trektocht. Alle prima overnachtingen zijn inclusief ontbijt en tijdens de trektocht zijn naast het bagagevervoer (dragers/sherpa’s) alle vers bereide maaltijden inbegrepen. In Nepal zul je met uitzondering van je persoonlijke uitgaven en een aantal maaltijden nauwelijks extra kosten hebben.

Hiermee in chronologische volgorde een overzicht van wat inclusief is bij de 24-daagse reis, zodat je exact weet waar je aan toe bent:

 • Luchthaventransfer van Kathmandu Tribhuvan Airport naar het hotel.
 • 2 Hotelovernachtingen in Kathmandu (wijk: Swayambhu), inclusief uitgebreid ontbijt. Je verblijft in het authentieke Vajra Hotel in Kathmandu of een gelijkwaardig hotel.
 • Bezoek met privégids (voertaal: Engels) aan o.a. Swayambhunath, Thamel & Mandala Street.
 • Busreis van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier naar Pokhara, gelegen aan het Fewameer (827 meter).
 • 1 Prima hotelovernachting inclusief ontbijt in de wijk 'Lakeside', Pokhara.
 • Binnenlandse vlucht van Pokhara naar Jomsom voor de start van de trektocht. Aan het einde reis je per jeep/bus terug naar Pokhara.
 • Alternatieve route bij keuze voor Kali Gandaki / Lower Mustang trekking: Per bus naar Nayapul voor de start van de trektocht. In dat geval loop je de trektocht in omgekeerde volgorde en vlieg je vanuit Jomsom terug naar Pokhara.
 • Bij keuze voor Kali Gandaki / Lower Mustang trekking: 12-daagse Himalaya-trektocht door het Annapurna reservaat en Lower Mustang, inclusief begeleiding door een gelicenseerde topgids (voertaal: Engels) en sherpa’s/porters.
 • Bij keuze voor Upper Mustang trekking: 12-daagse Himalaya-trektocht door het Annapurna reservaat, Lower en Upper Mustang, inclusief begeleiding door een gelicenseerde topgids (voertaal: Engels) en sherpa’s/porters.
 • 11 Overnachtingen tijdens de trektocht in guesthouses en lodges.
 • Je bagage (max. 10 kg p.p.) wordt tijdens de wandeling/trekking gedragen door een goed verzekerde sherpa/porter.
 • Alle eenvoudige, smakelijke maaltijden tijdens deze trektocht zijn inbegrepen: uitgebreid ontbijt, warme lunch en avondeten met keuzevrijheid.
 • Vergunning om het wereldberoemde Annapurna reservaat in de Himalaya te doorkruisen.
 • Deelname aan het Trekkers Information System in Nepal (TIMS).
 • Aan het einde van de trektocht een transfer van ca. 1 uur van Nayapul naar prima hotel in Pokhara.
 • Alternatieve route: Na de trektocht een vlucht van Jomsom naar Pokhara en transfer van luchthaven naar prima hotel in Pokhara.
 • 2 Prima hotelovernachtingen in Pokhara, inclusief ontbijt.
 • Transfer naar de ‘onbekende bestemming’ aan de voet van de Himalaya. Deze plek is een paradijs qua flora & fauna!
 • ‘Jungle walk' met lokale gids/local (voertaal: 'handen en voeten') op de ‘onbekende bestemming’.
 • 2 Prima overnachtingen in comfortabel eco-lodge op de ‘onbekende bestemming’, inclusief alle smakelijke en vers bereide maaltijden.
 • Busreis van ca. 6 uur terug naar Kathmandu.
 • 1 Hotelovernachting in Kathmandu (wijk: Swayambhu) inclusief uitgebreid ontbijt.
 • Bezoek met een gelicenseerde privégids (voertaal: Engels) aan o.a. het hindoeïstische heiligdom Pashupatinath en het boeddhistische heiligdom Boudhanath, inclusief transfers en entreegelden.
 • Transfer naar de koningsstad Bhaktapur.
 • 2 Hotelovernachtingen in Bhaktapur, inclusief ontbijt.
 • Tijdens deze reis zijn er in totaal ruim 45 maaltijden inclusief.
 • Bij groepsreizen: alle overnachtingen zijn op basis van gedeelde kamers. Voor een 1-persoonskamer geldt een toeslag.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor je terugvlucht.
 • Alle lokale belastingen en overige heffingen.
 • Inclusief: handling-, service- en administratiekosten per boeking
 • Inclusief: € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage STO-reisgarantie.
 • De kosten voor het team dat je zal begeleiden zijn ook inclusief: vervoer, verblijfskosten, maaltijden en verzekering voor de gids/sherpa/porters tijdens o.a. de trektochten en excursies in de Kathmandu Vallei.

Bij keuze voor 3 extra nachten (27-daagse reis):

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met onderweg bezichtiging van het Newari dorpje Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids/sherpa (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 2 Overnachtingen in Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan soms wijzigen).
 • Mogelijkheid om met een gids wandelingen te maken door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling met privégids/sherpa naar een ‘koninklijke bestemming’ in de koningsvallei.
 • 1 Overnachting op ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • Tijdens deze bouwsteen zijn er in totaal 6 extra maaltijden inclusief.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor je terugvlucht.

Bij keuze voor 7 extra nachten (31-daagse reis):

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met onderweg bezichtiging van het Newari dorpje Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids/sherpa (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 3 Overnachtingen in Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan soms wijzigen).
 • Mogelijkheid om wandelingen te maken door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling met privégids/sherpa naar een nieuwe bestemming in de koningsvallei.
 • 1 Overnachting bestemming in de Kathmandu Vallei, inclusief ontbijt.
 • Wandeling met privégids/sherpa naar een ‘koninklijke bestemming’ in de koningsvallei.
 • 2 Overnachtingen ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • Bezoek met een gids/local (voertaal: Engels) aan de Kumari, de 'Levende Godin' en haar familie.
 • Transfer naar Kathmandu.
 • 1 Hotelovernachting in Kathmandu (wijk: Swayambhu), inclusief uitgebreid ontbijt.
 • Tijdens deze bouwsteen zijn er in totaal 14 maaltijden inclusief.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor je terugvlucht.
Exclusief

 

Optioneel:

 • Een 1-persoonskamer is mogelijk met een toeslag. Bij groepsreizen wordt meestal gekozen voor een gedeelde kamer (geen extra kosten).
 • Tijdens groepsreizen kan een eigen kamer tijdens de trekking niet worden gegarandeerd, wel bij privéreizen.
 • De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon.
 • Voor Upper Mustang geldt een toeslag voor het 'special permit' (restricted area).

Reissom is exclusief:

 • Vliegticket Kathmandu (Nepal)
 • Visumkosten Nepal p.p. (vanaf € 25,- voor een verblijf in Nepal van 15 dagen en € 40,- voor 30 dagen)
 • Verzekeringen en persoonlijke uitgaven
 • Drankjes, fooien en souvenirs
 • Eventuele kosten bij uitzonderlijke omstandigheden zoals stakingen, gezondheidsproblemen en natuurrampen zijn extra.

Laat je vliegticket door ons regelen!
Op verzoek sturen we je een vrijblijvende offerte voor je heen- en terugvlucht. We bieden je de mogelijkheid vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf of een andere luchthaven te vertrekken en werken samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways en KLM.

Top of the World Reizen zorgt ervoor dat alles perfect op elkaar aansluit. Dat is niet alleen handig maar ook heel praktisch als er bijvoorbeeld wijzigingen zijn in het vluchtschema. Voor zover mogelijk houden we rekening met je maaltijdvoorkeur en stoelkeuze. Bij het boeken van vluchten is er formeel sprake van ‘reisbemiddeling’. De voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij zijn van toepassing.

Download PDF

Start hier je reis

'Die dag in december 2007 dat ik voor het eerst door de Kali Gandaki liep, had ik het gevoel alleen op de wereld te zijn. Zo krachtig gevoed door de Himalaya, voelde ik dat ik alles aan zou kunnen. Het werd het keerpunt in mijn leven!' Thomas

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of bel +31 (0) 6 4375 1211

top of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizen