Mustang Trekking: de tocht naar ‘Klein-Tibet’

Ontdek Nepal

Jullie evenaren - en volgens sommige reizigers overtreffen - de beleving van Tibet tijdens de lodge trektocht door Lower Mustang.

Mustang is een nog authentiek deel van Nepal met een eigen koninkrijk, dat ook wel 'Klein-Tibet' wordt genoemd. De wandeling voert door de diepste ‘canyon’ ter wereld, de heilige Kali Gandaki vallei. Rechts de Annapurna I en links de Dhaulagiri, 2 bergreuzen die hoger zijn dan 8.000 meter. En jullie lopen daar tussen in!

Na bezoek aan het heilige Muktinath en het middeleeuwse Kagbeni volgt een verfrissend, warm bad in de 'natural hotspring' van Tatopani om vervolgens de trekking met soepele spieren te hervatten. Na terugkeer in Pokhara genieten jullie van het ontspannen sfeertje aan het idyllische Fewa meer. Via de heilige Trisuli reizen jullie weer terug naar het kleurrijke Kathmandu.

Qua klimaat is Mustang vergelijkbaar met Tibet (Trans-Himalaya) en daarom het beste te bezoeken in de periode mei t/m september (dus ook in de zomerperiode!).

Sluit aan bij een kleine groep van maximaal 12 personen of maak een privéreis:
> Mustang groepsreis Kali Gandaki, vertrekgarantie: 10 - 27 okt 2018 (18 dagen, speciale prijs)
> Mustang groepsreis Kali Gandaki, vertrekgarantie: 20 juli - 12 aug 2019 (24 dagen)

Aansluiten bij een groepsreis?

Bovenstaande prijs is per persoon en we berekenen geen 1-persoonstoeslag. Bekijk hier alle Nepal groepsreizen met vertrekgarantie. 

Liever een privéreis?
Dan zijn de genoemde kosten al van toepassing vanaf 2 personen voor de optie 'Kali Gandaki' (Lower Mustang). Voor de optie 'Upper Mustang' geldt en toeslag voor de speciale permits. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon (vraag een offerte aan). 

Belangstelling?
Klik rechtsboven op START en verstuur een vrijblijvende aanvraag.

Beste tijd van het jaar

JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEPT
OKT
NOV
DEC
 • +
v.a. € 1958
Per persoon
Lees Reiservaringen

Nepal Reis: Mustang, de Tocht naar 'Klein-Tibet'

Reisduur: 24 dagen (22 dagen/21 nachten in Nepal), verlenging mogelijk met bijvoorbeeld 3 of 7 extra nachten

Mustang, de Tocht naar 'Klein-Tibet', is een schitterende reis met een Himalaya trektocht door de heilige Kali Gandaki. De trektocht zit boordevol cultuur en jullie bezoeken o.a. het zeer beroemde en heilige Muktinath.

Goed om te weten:
Binnenlandse vluchten van/naar Pokhara/Jomsom kunnen bij dichte bewolking uitgesteld of  vervangen worden door alternatief vervoer; jeep, bus of helikopter (extra kosten). Elke Mustang trekking doet daarom een beroep op de flexibiliteit. 

In Mustang valt er in juli en augustus doorgaans weinig regen, in tegenstelling tot in de rest van Nepal in de zomerperiode. 

Omdat je tijdens de Mustang trekking altijd in het gezelschap bent van een gecertificeerde gids en een porter om de bagage te dragen, spreken we in het volgende programma in het meervoud, dus over 'jullie'.

Kali Gandaki / Lower Mustang

Het programma voor Kali Gandaki / Lower Mustang is als volgt:

 1. Vlucht naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Keuze om te vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam, Rotterdam The Hague Airport, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven.
 2. Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Welkom! Wanneer jullie ook aankomen, jullie worden altijd persoonlijk afgehaald door onze mensen en met de taxi naar een authentiek hotel gebracht in het rustige Swayambhu, een boeddhistische wijk op loopafstand van Thamel. Afhankelijk van de aankomsttijd is er later op de dag eventueel nog gelegenheid om door de straatjes van Thamel (de toeristische wijk) & Mandala Street te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven en de honderden prachtige winkeltjes. Jullie kunnen hier meteen wat praktische zaken regelen, zoals het veilig wisselen van geld en/of een geldopname bij een pinautomaat. Bij de pinautomaat van Standard Chartered en Nabil Bank kan ineens NPR 30.000 worden opgenomen. TIP: Vergeet niet om een drankje te drinken op het dakterras met een spectaculair uitzicht op Swayambhunath! Overnachting in het prachtige, authentieke Vajra Hotel Kathmandu.
 3. Old Kathmandu. Na een heerlijk ontbijt wandelen jullie met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar het beroemde Swayambhunath, de ‘apentempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat jullie zo al wandelend de tijd hebben om te acclimatiseren en ‘te landen’. Nadat jullie de 365 traptreden omhoog zijn gelopen, hebben jullie een prachtig uitzicht over Kathmandu en zien jullie de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. ‘s Middags wandelen jullie in een rustig tempo met de gids over de heilige Bishnumati rivier naar ‘Old Kathmandu’ om de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar en de beroemde Annapurna Tempel. Jullie kunnen je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag onze gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Overnachting in het Vajra Hotel, jullie oase van rust in Kathmandu. (B)
 4. Naar Pokhara. Rit van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier naar Pokhara, dat beroemd is door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Na aankomst kan er in 1 van de vele winkeltjes nog wat reisbenodigdheden worden gekocht voor de trektocht, die de volgende dag zal beginnen. Alles wat jullie nodig hebben voor de trektocht is verkrijgbaar in Pokhara, maar we gaan er wel vanuit dat jullie goed ingelopen wandelschoenen hebben meegenomen naar Nepal. Jullie kunnen in Pokhara de gezellige straatjes verkennen in de wijk ‘lakeside’ of een korte wandeling langs het meer maken. 's Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! TIP: Bijna alle reizigers laten wat achter in het hotel voor na de trektocht, zoals een schoon setje kleding en daarnaast alles wat het maximaal aantal kg’s overschrijdt dat jullie kunnen laten dragen door de porter tijdens de trekking. Vraag een bagagelabel (en eventueel weegschaal) bij de receptie en leg meteen apart wat jullie (eventueel) achter gaan laten in het hotel voor na de trekking. Overnachting in een rustig, centraal gelegen hotel in 'Lakeside'. Deze wijk ligt direct aan het idyllische Fewa meer. (B)
 5. Start Trektocht. Trekking Dag 1. Tijdens de trekking zijn alle maaltijden inbegrepen. In de middag en avond wordt er een warme, verse maaltijd voor jullie bereid (soep en een hoofdmaaltijd) en jullie kunnen meestal kiezen uit een aantal mogelijkheden. Na het ontbijt volgt een korte transfer naar de luchthaven voor de vroege vlucht van Pokhara (820 meter) naar Jomsom, dat op een hoogte ligt van 2.760 meter. Trekking van ca. 4 uur naar het middeleeuwse en mystieke Kagbeni, dat op een hoogte ligt van 2.840 meter. Geniet onderweg van het weidse uitzicht over de heilige Kali Gandaki rivier. Na de lunch kunnen jullie hier het prachtige klooster bezoeken en op je gemak rondlopen door het eeuwenoude stadje. Overnachting in Kagbeni. (B,L,D)
 6. Trekking Dag 2. Vandaag stijgen jullie in ca. 3,5 uur naar het prachtige dorpje Jharkot op 3.550 meter hoogte. Na de lunch maken jullie met onze gids een 'village walk' door het prachtige Jharkot (1 uur) en bezoeken jullie het dorpje Purang (3.500), een extra wandeling van ca. 1,5 uur. Overnachting in Jharkot. (B,L,D)
 7. Local Community Dag & Trekking Dag 3. Wandeling van 3,5 uur via het nog zeer authentieke Mustang-dorpje Jhong (3.580 meter) naar het heilige Muktinath op 3.710 meter hoogte. Samen met de gids bezoeken jullie het kloostercomplex dat door hindoes en boeddhisten als zeer heilig wordt beschouwd. Jullie kunnen hier diverse rituelen meemaken en zelf beleven. Voel je uitgenodigd om - in overleg met de gids - jezelf te besprenkelen met het heilige water uit de beroemde 108 opeenvolgende kranen en de unieke sfeer op dit domein te ervaren. Overnachting in Muktinath. (B,L,D)
 8. Trekking Dag 4. Een ontspannen wandeling van in totaal ca. 5 uur met een prachtig uitzicht op o.a. de indrukwekkende Dhaulagiri en Tukuche Peak. Allereerst via de appelboomgaarden een stukje terug naar Kagbeni en vervolgens langs de oever van de indrukwekkende Kali Gandaki rivier naar Marpha (2.680 meter) of het meer oostelijk gelegen dorpje Lupra (2.972 meter). De wandeling naar Lupra start met een lichte stijging en wordt vervolgd met een daling tot aan de Panda Khola rivier. Lupra is een zeer authentiek gebleven dorpje met prachtige oude huizen. Het is ook mogelijk om een bezoek te brengen aan één van de oudste Bon-Po kloosters in de Annapurna regio. Overnachting in Marpha of Lupra. (B,L,D)
 9. Trekking Dag 5. Bij overnachting in Marpha: Na het ontbijt lopen jullie in ca. 2,5 uur naar Tukuche (2.580 meter), dat beroemd is vanwege de beklimming van de Annapurna I door de Franse Expeditie van Werner Herzog in 1950. Vervolgens wandelen jullie in ongeveer 2 uur extra naar het dorpje Larjung op 2.522 meter. Zijn jullie 's morgens wakker geworden in Lupra? Dan trekken jullie in ca. 7 uur naar Marpha. Onderweg komen jullie langs het Dhumba Lake dat op een hoogte ligt van 2.830 meter hoogte, aan de voet van de Mount Nilgiri. Het is een prachtig turquoise-blauw gekleurd meer, dat door boeddhisten als heilig wordt beschouwd. Overnachting in Larjung of Marpha. (B,L,D)
 10. Trekking Dag 6. Bij overnachting in Larjung: Pittige wandeldag, voor wie wil, vanuit Larjung naar de Daulagiri Icefall op ca. 4.000 meter hoogte voor een prachtig uitzicht op de Dhaulagiri. Vervolgens terug naar Larjung op 2.522 meter en doorwandelen naar Kokhethanti. Als jullie de dag zijn gestart in Marpha lopen jullie in ca. 5 uur naar de kleine nederzetting Kokhethanti (2.545 meter). Dit mooie dorpje is niet meer dan een gehucht te noemen en bevindt zich in de bedding van de Kali Gandaki rivier. Overnachting in Kokhethanti. (B,L,D)
 11. Trekking Dag 7. Eerst stijgen naar het Titi Lake (2.670 meter), dat een broedplaats is voor diverse watervogels. Vervolgens geleidelijk afdalen naar het dorpje Ghasa op 1.970 meter, dat bestaat uit slechts 1 lange straat. Uitrusten na een volle dag waarin jullie in totaal ca. 6 uur aan het lopen zijn geweest. Overnachting in Ghasa. (B,L,D)
 12. Trekking Dag 8. Een wandeling naar Tatopani in ca. 6 uur, dat bekend is van de ‘natural hotspring’. Uitpuffen en genieten op 1.189 meter hoogte! Overnachting in Tatopani. (B,L,D)
 13. Trekking Dag 9. Vandaag weer stijgen naar het charmante gehuchtje Sikha. In 4 uur lopen jullie omhoog naar 2.090 meter. Overnachting in Sikha. (B,L,D)
 14. Trekking Dag 10. Fors stijgen in ca. 5 uur naar het dorp Ghorepani, dat bovenop de bergkam is gelegen op 2.987 meter hoogte. Dit is een wat groter dorp met diverse lodges, winkeltjes en zelfs een sportveldje waar de plaatselijke jeugd meestal te vinden is. Als de zon is ondergegaan, kan het in dit dorpje flink waaien en dalen de temperaturen snel. Overnachting in Ghorepani. (B,L,D)
 15. Trekking Dag 11. Voor het ontbijt klimmen jullie met onze gids omhoog naar Poon Hill om op 3.190 meter hoogte een schitterende zonsopgang mee te maken met een compleet uitzicht over de Annapurna Himal bergketen. Vervolgens dalen jullie in ca. 6 uur af naar Tirkhedunga, dat op een hoogte ligt van 1.540 meter. Overnachting in Tirkhedunga. (B,L,D)
 16. Einde Trektocht. Dag 12. Afdaling van 5 uur via Hille naar het eindpunt van de trekking in Nayapul. Vervolgens reizen jullie in 1,5 uur terug naar Pokhara. Geniet van het ontspannen sfeertje aan het Fewa meer en van een heerlijke douche. Overnachting in prima hotel in de wijk 'Lakeside' van Pokhara. (B)
 17. Genieten van Pokhara & omgeving.  Wandel door de gezellige straatjes in de wijk 'lakeside' of maak een boottochtje, eventueel in combinatie met een wandeling naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het meer ligt. Ook een bezoek aan Sarangkot voor het schitterende uitzicht en/of het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Palkhel’ behoren tot de mogelijkheden. Lekker uitrusten aan het Fewa meer, een heerlijke ayurvedische massage of helemaal niets doen kan natuurlijk ook! Overnachting in Pokhara. (B)
 18. Shangri-La. Na de middag volgt de transfer naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Jullie maken met de gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; jullie kijken zo de natuur in en geniet van adembenemende flora & fauna! De ‘homestay’ is van een aardige, plaatselijke familie en is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het dak van deze comfortabele ‘homestay’ zullen jullie waarschijnlijk nooit meer krijgen! Overnachting in comfortabele ecolodge op de ‘onbekende bestemming’. (B,D)
 19. Local Community Day. Prachtige 'jungle walk' met lokale gids (voertaal: 'handen en voeten') om volop te genieten van de unieke biodiversiteit in dit gebied. Vanaf het meer wandelen jullie met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kunnen jullie een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de prachtige locale Deurali tempel en een kleinschalig project. Tweede overnachting in comfortabele ecolodge op de 'onbekende bestemming'. (B,L,D)
 20. Terug naar Kathmandu. Na het afscheid op deze fantastische locatie reizen jullie in ca. 6 uur weer terug naar Kathmandu (vlucht van 30 minuten tevens mogelijk met een toeslag). De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Aan het einde van de middag kunnen jullie nog wat winkelen in Old Kathmandu of een bezoek brengen aan Thamel. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 21. Ervaar de heiligdommen met de rituele lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, de Shiva-tempel en de ‘heilige mannen’. Onze gids kan jullie alles vertellen over de gebruiken en geschiedenis van dit bijzondere domein, dat voor hindoes 1 van de meest heilige plekken is ter wereld. Van de intensiteit van Pashupatinath gaan jullie vervolgens naar de boeddhistische wijk Bouddha. Hier bevindt zich de beroemde Tibetaanse stupa waar jullie de ‘kora’ (heilige rondgang) lopen terwijl je - met de monniken - de gebedsmolens laat draaien. Transfer naar Bhaktapur. Overnachting in Bhaktapur. (B)
 22. Old Bhaktapur. Vandaag hebben jullie volop tijd om deze wereldberoemde koningsstad te bezichtigen die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Er is naast het bezichtigen van de belangrijkste heiligdommen voldoende tijd om in eigen tempo door de eeuwenoude straatjes te lopen en eventueel nog wat te winkelen. Overnachting in Bhaktapur. (B)
 23. Laatste dag. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat winkelen in Old Bhaktapur, in op 1 van de vele dakterrassen of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of jullie vervolgen de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen (kijk naar de mogelijkheden op onze website bij jullie reis onder ‘verleng de reis’). (B)
 24. Weer thuis. Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een onvergetelijke reis vol avontuur en beleving!

B= Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

 

Met een toeslag: Upper Mustang trekking:

Heb jullie ervaring met het wandelen in de bergen en zijn jullie toe aan een meer pittige trektocht? Dan is een Upper Mustang trekking een fantastische mogelijkheid. Je dient dan wel rekening te houden met extra transferkosten en een toeslag van ca. € 450,- p.p. op het trekking permit. 

Het programma voor de Upper Mustang trekking is als volgt:

 1. Vlucht naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, vanaf Schiphol Amsterdam, Rotterdam Airport, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven.
 2. Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Welkom! Wanneer jullie ook aankomen, jullie worden altijd persoonlijk afgehaald door onze mensen en met de taxi naar een authentiek hotel gebracht in het rustige Swayambhu, een boeddhistische wijk op loopafstand van Thamel. Afhankelijk van de aankomsttijd is er later op de dag eventueel nog gelegenheid om door de straatjes van Thamel (de toeristische wijk) & Mandala Street te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven en de honderden prachtige winkeltjes. Er kunnen hier meteen wat praktische zaken worden geregeld, zoals het veilig wisselen van geld en/of een geldopname bij een pinautomaat.
 3. Old Kathmandu. Na een heerlijk ontbijt wandelen jullie met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar het beroemde Swayambhunath, de ‘apen tempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat jullie op die manier al wandelend de tijd hebben om te acclimatiseren en ‘te landen’. Nadat jullie de 365 traptreden omhoog zijn gelopen, hebben jullie een prachtig uitzicht over Kathmandu en zien jullie de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. ‘s Middags wandelen jullie op je gemak met de gids naar ‘Old Kathmandu’ om de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar en de beroemde Annapurna Tempel. Jullie kunnen je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een Ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag de gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Voorlopig laatste overnachting in het Vajra Hotel, jouw oase van rust in Kathmandu. (B)
 4. Naar Pokhara. Rit van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier naar Pokhara, dat beroemd is door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Na aankomst is het mogelijk om in 1 van de vele winkeltjes eventueel nog wat reisbenodigdheden kopen voor de trektocht, die de volgende dag zal beginnen. Alles wat jullie nodig hebben voor de trektocht is verkrijgbaar in Pokhara, maar we gaan er wel vanuit dat goed ingelopen wandelschoenen hebt meegenomen naar Nepal. Jullie kunnen in Pokhara de gezellige straatjes verkennen in de wijk ‘lakeside’ of een korte wandeling langs het meer maken. 's Avonds zal het jullie weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in een rustig, centraal gelegen hotel in 'Lakeside'. Deze wijk ligt direct aan het idyllische Fewa meer. (B)
 5. Start Trektocht. Dag 1. Vroege vlucht van Pokhara (820 meter) naar Jomsom op 2.710 meter. Korte trekking, in verband met acclimatisatie, van ca. 3,5 uur naar het Middeleeuwse en mystieke Kagbeni, dat op een hoogte ligt van 2.858 meter en prachtig gelegen is aan de heilige Kali Gandaki rivier. Na de lunch bezoeken jullie het eeuwenoude klooster. Het weidse uitzicht op de Kali Gandaki rivier en de machtige vallei is prachtig! Overnachting in Kagbeni. (B,L,D)
 6. Trekking Dag 2. Van Kagbeni naar Chele (3.050 meter), ca. 5 uur. De route leidt jullie verder omhoog - langs de oostelijke oever van de Kali Gandaki - tot aan Tangbe. Dit dorpje is een aangenaam doolhof van smalle steegjes, witgekalkte huizen, velden van boekweit, gerst, tarwe en appelboomgaarden. De bergtop van de spectaculaire Nilgiri is een dominante factor tijdens de route van vandaag. Na Tangbe steken jullie de rivier over en verlaten jullie de Kali Gandaki vallei. Het steile rotsachtige pad brengt jullie tot aan Chaile. Vanaf dit punt gaat de cultuur van de Manangi over naar de Tibetaanse cultuur. Overnachting in Chele. (B,L,D)
 7. Trekking Dag 3. Van Chele naar Geling (3.500 meter). De tocht voert jullie door een zeer droog gebied tot boven de boomgrens. De route loopt langs diverse spectaculaire en steile stukken tot jullie weer afdalen naar de gekleurde chorten (Tibetaans voor stupa), prachtig gelegen op een heuvelrug. Na het bereiken van het dorpje Samar lopen jullie met de gids over de bergkam, om vervolgens na een afdaling weer te stijgen tot 3.800 meter hoogte. Het is een pittige wandeldag (ruim 7 uur lopen!) met veel stijgen en dalen over diverse passen tot de aankomst in het dorpje Geling. Overnachting in Geling. (B,L,D)
 8. Trekking Dag 4. Van Geling naar Charang (3.620 meter). Nadat jullie de Nyi La pas hebben bereikt worden de inspanningen ruim beloond met een fantastisch uitzicht op de bergen. Het pad met de rood, blauw en grijs gekleurde rotsen daalt tot aan de stalen brug over de Tangmar Chu rivier. Nadat de rivier is overgestoken, passeren jullie 'nog even' een pas van 3.600 meter voordat de ontspannen afdaling begint naar Charang. De enorme, 5 verdiepingen tellende Dzong (fortklooster) en de rode Gompa met hun grote collectie beelden, thanka’s en de vele afbeeldingen van Boeddha is het bezoek meer dan waard. Wederom een volle dag trekken,7 tot 8 uur afhankelijk van jullie wandeltempo. Overnachting in Charang. (B,L,D)
 9. Trekking Dag 5. Van Charang naar Lo Manthang (3.840 meter). Jullie klimmen gestaag omhoog naar het authentieke dorpje Lo-Gekar. Hier bezoeken jullie de gelijknamige Gompa, die zelfs ouder is dan de Samye Gompa in Tibet en tot één van de oudste Gompa’s ter wereld behoort. Daarna vervolgen jullie het stijgende pad tot aan een bergkam. Vanaf dit punt hebben jullie een prachtig uitzicht op het plateau van Lo Manthang en de oude ommuurde stad. Na een dag met ca. 4 uur wandelen lopen jullie het vermaarde Lo Mantang binnen, 1 van de absolute hoogtepunten van de Upper Mustang trekking. Overnachting in Lo Manthang. (B,L,D)
 10. Trekking Dag 6. Een wandeling van ongeveer 2 uur naar Namgyal Gompa, dat gelegen is op een heuvel in een mysterieus landschap. Deze gompa is niet alleen een belangrijk klooster, maar doet ook dienst als plaatselijke rechtbank. Daarna lopen jullie verder naar Tingkhar, het laatste en belangrijkste dorp in het noordwesten van de Lo Manthang vallei, waar ongeveer 40 huizen staan. Geniet op de terugweg naar Lo Mantang van het typische Tibetaans ogende landschap. Na ca. 4 tot 5 uur wandelen zijn jullie weer terug. Overnachting in Lo Manthang. (B,L,D)
 11. Trekking Dag 7. Van Lo Manthang via Ghar Gompa naar Drakmar (3.820 meter).  Ghar Gompa is een bijzonder klooster, dat er van buiten uitziet als een huis met kleine kamers. In de kapel staat een beeld van Guru Rinpoche, dat uitgevoerd is in messing. Er zijn ook prachtige rotsschilderingen te bewonderen. Jullie vervolgen de route door een schitterende vallei met grillig gevormde rode kliffen, die jullie fantasie zeker zal aanspreken! Onderweg komen jullie wellicht de ‘blauwe schapen’ tegen, die in deze regio verblijven. Na een volle dag van ca. 7 uur wandelen arriveren jullie in het dorpje Drakmar. Overnachting in Drakmar. (B,L,D)
 12. Trekking Dag 8. Van Drakmar via Syangboche naar Sammar (3.660 meter). Onderweg bezoeken jullie de Chunsi Gompa. Om Sammar te bereiken, steken jullie eerst de hoge Nyia La Pas over (4.010 meter) voordat jullie lopend door een groen landschap, met vele beekjes, Syangboche bereiken. Na een lange wandeldag van ca. 7 uur bereiken jullie het leuke dorpje Sammar. Overnachting in Sammar. (B,L,D)
 13. Trekking Dag 9. Via Chuksang naar Tetang. Het uitzicht tijdens de trekking op de, letterlijk door de wind, gebeeldhouwde rotsen is zeer indrukwekkend. De witte bergtoppen van de Annapurna en de Dhaulagiri Himal maken het schouwspel compleet. Tetang ligt als het ware tussen 2 heuvels ‘ingeklemd’, waardoor de dorpelingen beschermd worden tegen de sterke wind die vanuit de Kali Gandaki vallei hun richting in waait. Ongeveer 4 uur wandelen vandaag. Overnachting in Tetang. (B,L,D)
 14. Trekking Dag 10. Van Tetang naar Muktinath (3.710 meter). In plaats van af te dalen naar Jomsom stijgen jullie vandaag naar Muktinath, 1 van de meeste heilige plekken in Nepal. Vanuit Tetang is het ongeveer 6 uur lopen. Overnachting in het legendarische Muktinath. (B,L,D)
 15. Trekking Dag 11 & Local Community Day. Van Muktinath naar Kagbeni. Samen met de gids bezoeken jullie in Muktinath het kloostercomplex dat door hindoes en boeddhisten als zeer heilig wordt beschouwd. Jullie kunnen hier diverse rituelen zelf meemaken en beleven. Voel je uitgenodigd om - in overleg met de gids - jezelf te besprenkelen met het heilige water uit de beroemde 108 opeenvolgende kranen. Vervolgens wandelen jullie via het mooie Mustang-dorpje Jarkoth (3.550 meter) terug naar Kagbeni waar jullie de eerste dag van deze schitterende trektocht, vanuit Jomsom, naar toe gelopen zijn. Als er voldoende tijd over is, brengen jullie onderweg een bezoek aan de Mustang-dorpjes Jhong (3,580 meter) en/of Purang (3,500 meter). Overnachting in Kagbeni. (B,L,D)
 16. Trekking Dag 12. De laatste dag alweer van deze pittige trektocht. Een ontspannen wandeling van ca. 3 uur door de appelboomgaarden en langs de Kali Gandaki rivier van het middeleeuwse Kagbeni terug naar Jomsom (2.720 meter). Overnachting in Jomsom. (B,L,D)
 17. Afsluiting trektocht. Per jeep/bus of vlucht terug naar Pokhara. Na aankomst genieten jullie van een heerlijk warme douche en kun je onder het genot van een ‘organic’ koffie terugkijken op de unieke trektocht die jullie hebben gemaakt. Eventueel is er nog tijd voor een ayurvedische massage of een ontspannen wandeling langs het meer. Overnachting in ‘Lakeside’, een wijk die direct gelegen is aan het prachtige meer van Pokhara. (B)
 18. Genieten van Pokhara. Maak een idyllisch boottochtje op het Fewa meer of een pittige wandeling naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het water ligt. Lekker uitrusten, genieten van het bijzondere Pokhara en een drankje aan de oever van het meer kan natuurlijk ook! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 19. Pokhara & omgeving. Vandaag heb jullie voor het ontbijt de mogelijkheid om om samen met de gids de zonsopgang vanaf Sarangkot mee te maken en te genieten van het schitterende uitzicht over de Pokhara Vallei. Ook staat er een bezoek aan het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Pakdel’ op het programma. Laatste overnachting in Pokhara. (B)
 20. Terug naar Kathmandu. Na het afscheid op deze fantastische locatie reizen jullie in ca. 6 uur weer terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Aan het einde van de middag kunnen jullie nog wat winkelen in Old Kathmandu of een bezoek brengen aan Thamel. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 21. Ervaar de heiligdommen met de rituele lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, de Shiva-tempel en de ‘heilige mannen’. Onze gids kan je alles vertellen over de gebruiken en geschiedenis van dit bijzondere domein, dat voor hindoes 1 van de meest heilige plekken is ter wereld. Van de intensiteit van Pashupatinath ga je vervolgens naar de boeddhistische wijk Bouddha. Hier bevindt zich de beroemde Tibetaanse stupa waar jullie de ‘kora’ (heilige rondgang) lopen terwijl je - met de monniken - de gebedsmolens laat draaien. Transfer naar Bhaktapur. Overnachting in Bhaktapur. (B)
 22. Old Bhaktapur. Vandaag hebben jullie volop tijd om deze wereldberoemde koningsstad te bezichtigen die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Er is naast het bezichtigen van de belangrijkste heiligdommen voldoende tijd om in eigen tempo door de eeuwenoude straatjes te lopen en eventueel nog wat te winkelen. Overnachting in Bhaktapur. (B)
 23. Laatste dag. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat winkelen in Old Bhaktapur, in op 1 van de vele dakterrassen of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of jullie vervolgen de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen (kijk naar de mogelijkheden op onze website bij jullie reis onder ‘verleng de reis’). (B)
 24. Weer thuis. Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een onvergetelijke en intense reis vol avontuur en beleving!

B= Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Privéreis mogelijk

ja

Vertrek groepsreis

10 okt 2018, 20 juli 2019

Reisduur

18 dagen, 24 dagen

Comfort

met goede hotels, trekking lodges

Niveau

goede conditie

2 dagen Rafting SETI Rivier (+ € 175)

Verleng de reis met een prachtig en uniek rafting programma, inclusief topbegeleiding. Deze bouwsteen is ook geschikt voor reizigers die geen ervaring hebben met raften, maar toch een complete en veilige ‘white water experience’ willen beleven.

 1. Het rafting programma begint met een vroege rit naar Damauli. Vanuit Kathmandu is dit ca. 4 uur reizen en vanuit Pokhara 1,5 uur. De boat crew ontvangt jullie aan de oever van de rivier en na een briefing kan het avontuur echt beginnen! Jullie varen samen met de crew in een rubberboot (een zogenaamde 'raft') door een uniek gebied met schitterende natuur en schilderachtige dorpjes. Het water van de heilige SETI Khola (khola = rivier) heeft een aangename temperatuur. Nadat het tentenkamp aan de rivierbedding is opgezet en de zon is ondergegaan, is het volop genieten van het kampvuur en de prachtige sterrenhemel. Overnachting in een tent op het strand aan de oever van de rivier. (L,D)
 2. Na het ontbijt vervolgen jullie de tocht over het glasheldere water, veilig op weg naar een jungle vol wilde dieren. Onderweg genieten jullie van de prachtige, terrasvormige rijstvelden en klaterende watervallen. Na de lunch, bij het eindpunt van het rafting programma in Gaighat, kunnen jullie in 3,5 uur naar Pokhara of in 5 uur naar Kathmandu reizen. Willen jullie dit avontuur afsluiten met een verblijf aan de rand van de jungle? Vervolg dan het programma met een bezoek aan Chitwan National Park, een prachtig reservaat dat op slechts 1 uur rijden van Gaighat ligt. (B,L)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Raften is makkelijk in te voegen in het reisprogramma als er van Pokhara naar Kathmandu wordt gereisd (of andersom) en zeer goed te combineren met een bezoek aan Chitwan National Park. Met dit onderdeel leggen jullie een deel van de route naar Chitwan af door 32 km te raften door de SETI Khola (khola = rivier) in plaats van met de bus te reizen.

De reissom is inclusief 4 vers bereide maaltijden, topbegeleiding (voertaal: Engels), het binnenlandse vervoer, overnachting tentenkamp, activiteiten, materialen om jullie spullen veilig in op te bergen en permits. De gidsen zijn gecertificeerd volgens de internationale normen van Whitewater River Guiding, Swift Water Rescue en Wilderness First Aid.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van het verblijf in tenten. Deze bouwsteen kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon en is het hele jaar te boeken. De beste tijd is van september tot december en van maart tot juni.

3 extra nachten Nepal, 'Vallei Wandeling & Kloosterverblijf' (+ € 365)

Beleef het ritme van de monniken tijdens een uniek verblijf van 2 nachten in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster op een legendarische plek in Nepal. Maak de mysterieuze rituelen en het 'chanten van de mantra' mee in de grote tempel en geniet - onder begeleiding van onze gecertificeerde gids - van de prachtige natuur en authentieke dorpjes in de nabijheid van het klooster. Aan het einde van de verlenging bezoeken jullie een schitterende ‘koninklijke bestemming’. 

Het programma is als volgt:

 1. Naar het klooster. Onze tip is om alleen het meest noodzakelijke mee te nemen naar het klooster. Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel bij de receptie en leg meteen apart wat je de volgende dag afgeeft bij de chauffeur om door hem/haar mee te laten nemen naar de 'koninklijke bestemming'. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor een rit van ca. 1 uur met de gids naar het authentieke Newari-dorpje Panauti om de eeuwenoude bazaar te bezoeken. Vanaf Sankhu maken jullie een prachtige, lichte wandeling van ca. 2,5 uur naar een Tibetaans-Boeddhistisch klooster. In overleg (graag doorgeven voor vertrek naar Nepal) kan er ook voor worden gekozen om helemaal naar het klooster te worden gebracht, zonder extra kosten. Het klooster ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Het klooster is opgericht door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jullie verblijf op deze bijzondere plek is een unieke kans om het leven van de Tibetaans-Boeddhistische monniken van heel dichtbij mee te maken. Jullie verblijven in een guesthouse vlakbij de grote tempel van het klooster. Uiteraard wordt er samen met de monniken gegeten! (B,L,D)
 2. Kloosterverblijf. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt met de monniken is er volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en bij helder weer te genieten van de prachtige uitzichten op de Himalaya. Uiteraard brengen jullie daarbij een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 3. Naar Bhaktapur. Na het ontbijt wandelen jullie verder door het koningsvallei om vervolgens met de gids een korte rit te maken naar Bhaktapur, een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. In overleg kan er ook voor worden gekozen om vanaf het klooster te worden gebracht (zonder extra kosten). Na aankomst in Bhaktapur bezichtigen jullie met de gids deze wereldberoemde koningsstad die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Geniet van de unieke sfeer en het kleurige straatleven, die jullie van ‘top tot teen’ kunnen ervaren in de eeuwenoude straatjes en verwonder je over de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Overnachting op deze schitterende bestemming, die jullie daarna nooit meer zullen vergeten! (B)
 4. Terugreis of vervolg programma. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kunnen jullie na het ontbijt nog wat winkelen in de oude straatjes rondom de koninklijke pleinen (Durbar Square), luieren op een dakterras met schitterende uitzicht op de bergen of jezelf trakteren op een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of vervolgen jullie de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen (kijk naar de mogelijkheden op onze website bij jullie reis onder ‘verleng de reis’). (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

De reissom is inclusief 7 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), 2 overnachtingen in het gastenverblijf van het klooster, 1 overnachting in een goed hotel op de 'koninklijke bestemming', activiteiten, excursies, entreegelden bagagevervoer en topbegeleiding door een gecertificeerde privégids.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag. Er is ook een extra comfort en budgetoptie beschikbaar.

Het volgende is inclusief:

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met bezichtiging van het authentiek Newari dorpje Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 2 Overnachtingen guesthouse Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan wijzigen).
 • Mogelijkheid om met onze gecertificeerde gids prachtige wandelingen te maken door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling en taxi-transfer met privégids naar een ‘koninklijke bestemming’ in de koningsvallei.
 • 1 Overnachting op een unieke ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor de terugvlucht.

4 extra nachten Bhutan + 1 extra nacht Nepal (+ € 1225)

Na het programma in Nepal kan de reis worden verlengd met 4 extra nachten Bhutan en 1 extra nacht in Kathmandu voor de stop over. Uiteraard is een verlenging met een langer verblijf in Bhutan ook mogelijk.

Het programma is als volgt:

 1. Bhutan, dag 1. Vlucht naar Paro (2.235 meter) en rit naar Thimphu. Jullie worden opgehaald van het hotel in Kathmandu en naar de luchthaven gebracht voor de vlucht over de Mount Everest naar Paro; 1 van de mooiste vluchten die je kunt maken! De vlucht duurt ca. 1,5 uur en jullie hebben een fantastisch uitzicht op de Mount Everest, Kanchenjunga, Chomolhari, Tsrim Gang en Jichu Drake. Terwijl jullie de vliegtuigtrap afdalen in Paro, voelen jullie meteen de warme zonnestralen op het gezicht en snuiven jullie de heerlijke, schone berglucht op. Veel reizigers worden direct na de landing in Bhutan overweldigd door een gevoel van rust en ‘inner peace’. Zoals altijd bij onze reizen worden jullie opgewacht door onze gids (voertaal: Engels) en privé-chauffeur die jullie tijdens de hele reis in Bhutan zullen begeleiden. Jullie maken vervolgens een rit van 54 km (ca. 1 uur) naar Thimphu, de hoofdstad van Bhutan. De hoofdstad Thimphu is bekend om de bijna ‘dorpse rust’; niet voor niets wordt er gesproken over ‘de minst hectische hoofdstad ter wereld’. Er zijn hier diverse bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals de Zangthopelri Lhakhang Tempel en de prachtige ‘Memorial Chorten’. Deze werd in 1974 gebouwd ter ere van Koning Jigme Dorji Wangchuck. Bij belangstelling voor boeddhistische kloosters kunnen jullie een bezoek brengen aan het 15e eeuwse Changangkha monastery, of aan één van de weinige overgebleven nonnenkloosters in Bhutan, zoals de Drubthob Nunnery. Als jullie meer geïnteresseerd zijn in kunst & cultuur dan zijn de Thankha Painting School en de Tashi Nincha folklore studio, waar de beroemde traditionele dansen met muziek en maskers worden beoefend, zeer de moeite waard. Een bezoek aan de goud- en zilversmederijen geeft een mooi beeld van de beoefening van oude ambachten. Overnachting in het uitstekende Hotel Pedling of gelijkwaardig in Thimphu. (L,D)
 2. Bhutan, dag 2. Van Thimphu naar Punakha (1.200 meter). Voordat jullie aan de indrukwekkende rit van ongeveer 3 uur (ca. 76 km) naar Punakha beginnen, is er eventueel nog wat tijd om sfeer op te snuiven bij de beroemde markt van Thimphu. Ook de Tashichho Dzong, waar zo'n 2.000 monniken wonen, is erg bijzonder. Dit fortklooster, prachtig gelegen aan de oevers van de Wang Chu rivier, is het belangrijkste gebouw van Bhutan en bovendien het religieuze centrum van het land. Sinds 1952 is dit de regeringszetel waar ook de koning zijn kantoren heeft. In de zomer verblijft de geestelijke leider van Bhutan, de Je Khenpo, hier ook met zijn gevolg. Onderweg naar Punakha maken jullie een korte stop op de Dochula pas (3.140 meter hoogte) met zijn 108 stupa’s. Vanaf deze pas hebben jullie bij helder weer een schitterend uitzicht op de Himalaya bergketen, inclusief de hoogste berg in Bhutan, de Mount Gangar Punsum (7.520 meter). Na aankomst in Punakha bezoeken jullie de prachtige Punakha Dzong uit 1637 die gebouwd is tussen de 'mannelijke rivier Pho Chu’ en de 'vrouwelijke rivier Mo Chu’ door Shabdrung Ngawang Namgyal. Dit fortklooster is de zetel van de religieuze macht en wordt ook wel Druk Pungthang Dechen Phodrang genoemd, het 'Paleis van het Grote Geluk'. Elk jaar wordt hier in februari de overwinning herdacht op de Tibetanen. Overnachting in Hotel Lobesa of het eveneens zeer gewaardeerde Zhingkham Resort in Punakha. (B,L,D)
 3. Bhutan dag 3. Van Punakha terug naar Paro. Na het ontbijt en een bezoek aan het Talo Monastery volgt de weg terug over de Dochula Pass, waar jullie bij mooi weer een schitterend uitzicht hebben op de hoogste bergtoppen van de Himalaya. Jullie rijden via de oudste Dzong van Bhutan, de Simtokha Dzong, terug naar Paro. De afstand tussen Punakha en Paro bedraagt 132 kilometer. Als de tijd het toelaat, hebben jullie in de loop van de middag de mogelijkheid om de ruïnes van de Drukgyal Dzong te bezoeken die 16 km verderop in de vallei zijn gelegen. Op een heldere dag is er vanaf dit punt een werkelijk adembenemend zicht op de 7.314 meter hoge Jomolhari mountain. Overnachting in Dewachen Resort of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 4. Bhutan dag 4. 'Nest van de Tijger'. Allereerst maken jullie een korte rit via de Satsam Chorten naar Ramthongkha. Vanaf dit punt begint een pittige wandeling van ruim 2 uur omhoog door een prachtig dennenbos naar het Taktshang Monastery, het beroemde 'Tigernest' op 3.200 meter. Onderweg is er gelegenheid om te pauzeren, onder het genot van een verfrissing, met uitzicht op het ‘Nest van de Tijger’. Het is ook mogelijk om het eerste deel te paard (en horseman) af te leggen. Daarna is het niet ver meer naar het klooster. Jullie pad wordt steeds meer gekleurd door de vele gebedsvlaggen die in de bomen hangen. Het klooster is in 1684 op een steile klif met een diepte van 900 meter gebouwd rond een meditatiegrot van Guru Rinpoche. De legende vertelt dat Guru Padmasambhava, de tantrische mysticus die het Boeddhisme naar Bhutan bracht in 747, hier op de rug van een tijger naartoe is gevlogen. Jullie kunnen hier zelf ook gebedsvlaggen kopen en ophangen om jullie wensen en dromen met de wind en weersinvloeden mee te geven. Als er nog tijd over is, kunnen jullie na de wandeling een bezoek brengen aan Kyichu Lhakhang, dat in 659 werd gebouwd door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan een traditioneel 'Farmhouse'. Overnachting in Dewachen Resort of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 5. Bhutan dag 5. Afsluiting en terugvlucht Nepal. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat winkelen in de lange, gezellige winkelstraat van Paro. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het ‘verborgen koninkrijk Bhutan’. Jullie worden op het afgesproken moment naar Paro Airport gebracht voor de terugvlucht naar Kathmandu. Transfer naar hotel en overnachting in Kathmandu. (B)
 6. Nepal. Weer naar huis of vervolg programma. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar je zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of jullie vervolgen de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen (kijk naar de mogelijkheden op onze website bij jullie reis onder ‘verleng de reis’). (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is een indicatie voor een privéreis voor 2 personen op basis van gedeelde 2-persoonskamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis voor 1 persoon (extra kosten op aanvraag). Voor het laagseizoen geldt een korting van € 45,- per nacht per persoon. Als jullie deze verlenging boeken in combinatie met Nepal, dan is deze exclusief de retourvlucht Paro - Kathmandu (ca. € 365,-). Een combinatie met India (Darjeeling & Sikkim) is ook goed mogelijk; per vliegtuig vanuit Delhi of Calcutta naar Paro of ‘Overland’ naar Bhutan via de grensovergang bij Phuentsholing.

De reissom is inclusief 13 maaltijden, al het vervoer in Bhutan met privé-chauffeur (inclusief luchthaventransfers), begeleiding door een gediplomeerde gids, accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen en permits. Het visum voor Bhutan wordt geregeld door Top of the World Reizen en de kosten bedragen per persoon € 50,-.

5 extra nachten Nepal, 'Great Valley Walk & Klooster' (+ € 545)

Beleef het ritme van de monniken tijdens een uniek verblijf van 2 nachten in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster en wandel met onze gecertificeerde gids door de prachtige koningsvallei (Kathmandu Vallei). Verblijf daarna 2 nachten in een prachtig boerendorpje en geniet van de Nepalese gastvrijheid in 'optima forma'. Deze verlenging wordt afgesloten op een schitterende ‘koninklijke bestemming’.

Het programma is als volgt:

 1. Naar het klooster. Onze tip is om alleen het meest noodzakelijke mee te nemen naar het klooster. Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel bij de receptie en leg meteen apart wat je de volgende dag afgeeft bij de chauffeur om door hem/haar mee te laten nemen naar de 'koninklijke bestemming'. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor een rit van ca. 1 uur met de gids naar het authentieke Newari-dorpje Panauti om de eeuwenoude bazaar te bezoeken. Vanaf Sankhu maken jullie een prachtige, lichte wandeling van ca. 2,5 uur naar een Tibetaans-Boeddhistisch klooster. In overleg (graag doorgeven voor vertrek naar Nepal) kan er ook voor worden gekozen om helemaal naar het klooster te worden gebracht, zonder extra kosten. Het klooster ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Het klooster is opgericht door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jullie verblijf op deze bijzondere plek is een unieke kans om het leven van de Tibetaans-Boeddhistische monniken van heel dichtbij mee te maken. Jullie verblijven in een guesthouse vlakbij de grote tempel van het klooster. Uiteraard wordt er samen met de monniken gegeten! (B,L,D)
 2. Kloosterverblijf. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt met de monniken is er volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en bij helder weer te genieten van de prachtige uitzichten op de Himalaya. Uiteraard brengen jullie daarbij een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 3. Wandeling naar Balthali. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken in de grote tempel tijdens het ochtendgloren. Na het eenvoudige ontbijt met de monniken trekken jullie met de gids in ca. 3 uur naar het prachtige boerendorpje Balthali. Overnachting in guesthouse/homestay Balthali. (B,L,D)
 4. Balthali & omgeving. Start de dag met een bezoek aan Upper Balthali, een traditionele nederzetting van de Humagain gemeenschap waarmee jullie persoonlijk kennis kunnen maken. Daarna lopen jullie met de gids naar de top van de heuvel om een authentiek Tamang-dorpje te leren kennen. De inwoners van Dadagaun houden hun Boeddhistische achtergrond en cultuur in ere en spreken hun eigen taal. Na een afsluitend bezoek aan het dorpje Khyaku keren jullie weer terug naar Balthali waar een heerlijk kopje Nepalese thee klaarstaat. Voor de mensen die hier belangstelling voor hebben, is er de mogelijkheid om tijdens een kookworkshop te leren hoe je een echte Nepalese Dal Bhat kunt bereiden (graag ruim voor vertrek doorgeven als jullie hier belangstelling voor hebben). Overnachting in guesthouse/homestay Balthali. (B,L,D)
 5. Naar Bhaktapur. Na het ontbijt wandelen jullie verder door het koningsvallei om vervolgens met de gids een korte rit te maken naar Bhaktapur, een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. In overleg kan er ook voor worden gekozen om helemaal te worden gebracht (zonder extra kosten). Na aankomst in Bhaktapur bezichtigen jullie met de gids deze wereldberoemde koningsstad die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Geniet van de unieke sfeer en het kleurige straatleven, die jullie van ‘top tot teen’ kunnen ervaren in de eeuwenoude straatjes en verwonder je over de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Overnachting op deze schitterende bestemming, die jullie daarna nooit meer zullen vergeten! (B)
 6. Terugreis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kunnen jullie na het ontbijt nog wat winkelen in de oude straatjes rondom de koninklijke pleinen (Durbar Square), luieren op een dakterras met schitterende uitzicht op de bergen of jezelf trakteren op een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

De reissom is inclusief 13 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), 5 overnachtingen, activiteiten, excursies, bagagevervoer, entreegelden en topbegeleiding door een gecertificeerde privégids.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag. Er is ook een extra comfort en budgetoptie beschikbaar.

Het volgende is inclusief:

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met bezichtiging van het Newari dorpje Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids/sherpa (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 2 Overnachtingen in Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan soms wijzigen).
 • Mogelijkheid om wandelingen te maken met onze gids door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling met privégids/sherpa naar een nieuwe bestemming in de koningsvallei.
 • 2 Overnachting in Balthali, een boerendorpje in de Kathmandu Vallei, inclusief ontbijt.
 • Wandeling met privégids/sherpa en transfer naar een ‘koninklijke bestemming’.
 • 1 Overnachting op de ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • 1 Hotelovernachting in Kathmandu (wijk: Swayambhu), inclusief uitgebreid ontbijt.
 • Tijdens deze bouwsteen zijn er in totaal 14 maaltijden inclusief.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor de terugvlucht naar huis.

5 extra nachten Nepal, Mountain Bike Tour (+ € 560)

Verleng de reis met een mountainbike programma, inclusief een mountainbike gids. Fiets vanuit Pokhara door de jungle, langs de rijstvelden en geniet van de unieke biodiversiteit aan de voet van de Himalaya. De totale afstand die jullie fietsen tijdens de Dag 1 & 2 is 68 km en de zwaarte is 'gemiddeld'. Tijdens Dag 3 en 4 is de totale afstand 60 km en is de zwaarte 'pittig'. 

 1. Dag 1. Start Mountain Bike Tour 'Leknath' met gids en overnachting aan de voet van de Himalaya. Vanuit Pokhara (lakeside) fietsen jullie allereerst naar Bijayapur. Vervolgens via het prachtige Kaliksthan naar Begnas Tal (Tal = Lake). Overnachting aan het Begnas Lake. (L,D)
 2. Dag 2. Vanuit Begnas Tal met mountain bike en gids via Sobila naar Chhorepatan voor de lunch. Geniet van de fantastische uitzichten en unieke 'single tracks'. Overnachting in Pokhara. (B,L)
 3. Dag 3. Wandel op eigen gelegenheid (of met onze gids) naar de World Peace Stupa, die prachtig is gelegen op de heuvel aan de andere kant van het Fewa meer. Jullie kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om een dagje heerlijk te ontspannen vandaag! Overnachting in Pokhara. (B)
 4. Dag 4. Start 2-daagse Mountain Bike Tour 'Dhampus' met gids. Intensieve dag die jullie van een hoogte van 827 meter tot een hoogte van 1.600 meters brengt met magnifieke uitzichten over de complete Himalaya range (Annapurna Himal). De route loopt via Kaski Kot naar Naudanda voor de lunchpauze. Daarna naar het schitterende Dhampus voor de overnachting. (B,L,D)
 5. Dag 5. Vandaag staat in het teken van afdalingen. Met onze gids fietsen jullie allereerst naar het prachtige Astam. Na de lunch op een geweldige plek bij de Upper Seti Rivier gaat het in rustig temp weer terug naar Pokhara. Overnachting in Pokhara. (B,L)
 6. Dag 6. Ontbijt en afsluiting van dit actieve programma. (B)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer en inclusief een mountainbike gids en een goede mountainbike gedurende het programma. De reis kan ook worden geboekt als privéreis door 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.

7 extra nachten Nepal, 'Wildlife & Shangri-La' (+ € 735)

Beleef het prachtige Pokhara en ‘Shangri-La’! Ervaar daarnaast de Nepalese jungle tegen de grens met India en ontdek unieke flora & fauna. Jullie gaan op safari in Chitwan National Park en ontmoet de inheemse Tharu bevolking die in de Terrai nog op traditionele wijze leeft.

 1. Vlucht van 30 minuten (extra kosten) of een rit van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier naar het Chitwan National Park, een jungle vol wilde dieren! Kiezen jullie voor de busreis? Dan voert de rit voor een deel langs de heilige Trisuli rivier en is er onderweg van alles te zien. Na aankomst staat er onder meer een ontmoeting met de lokale Tharu bevolking op het programma. Overnachting in Chitwan lodge aan de rand van het National Park. (B,D)
 2. In de ochtend maken jullie met de plaatselijke gids een boottochtje over de rivier voordat jullie aan de indrukwekkende 'jungle walk’ met een ‘ranger’ beginnen. ‘s Middags gaan jullie in het National Park op safari en ontdekken jullie met eigen ogen de unieke ‘wildlife’ in de Nepalese jungle, op steenworp afstand van India. Tweede overnachting in Chitwan lodge. (B,L,D)
 3. Vlucht van 30 minuten (extra kosten) of een rit van ca. 5 uur naar Pokhara, dat beroemd is door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Jullie kunnen in Pokhara de gezellige straatjes verkennen in de wijk ‘lakeside’, een korte wandeling langs het meer maken of genieten van een ayurvedische massage. 's Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in een goed guesthouse met uitstekende voorzieningen in 'Lakeside'. Deze wijk ligt direct aan het idyllische Fewa meer in Pokhara. (B)
 4. Verken de gezellige straatjes aan de ‘lakeside’ of maak een boottochtje, eventueel in combinatie met een korte, pittige wandeling omhoog naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het meer ligt. Ook een bezoek met onze gids aan Sarangkot voor het schitterende uitzicht en/of het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Palkhel’ behoren tot de mogelijkheden. Laat ons bij boeking weten wat de voorkeur heeft en wij regelen het voor jullie zonder extra kosten! Heerlijk uitrusten, genieten van het bijzondere Pokhara en lekker niets doen aan de oever van het Fewa meer met een drankje kan natuurlijk ook! Verlenging van je verblijf met een extra nacht is altijd mogelijk (extra kosten) als je hier belangstelling voor hebt. Overnachting in Pokhara. (B)
 5. Transfer naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Jullie maken met de gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; jullie kijken zo de natuur in en genieten van adembenemende flora & fauna! De ‘homestay’ is van een aardige, plaatselijke familie en is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het dak van deze comfortabele ‘homestay’ zullen jullie waarschijnlijk nooit meer krijgen! Overnachting in comfortabele ecolodge op de ‘onbekende bestemming’. (B,L,D)
 6. Local Community Day. Prachtige 'jungle walk' met lokale gids (voertaal: 'handen en voeten') om volop te genieten van de unieke biodiversiteit in dit gebied. Vanaf het meer wandelen jullie met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kunnen jullie een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de prachtige Deurali tempel en een kleinschalig project. ‘s Middags is er de mogelijkheid om een kookworkshop te volgen en samen de avondmaaltijd te bereiden. Graag ruim voor vertrek doorgeven als jullie hier belangstelling voor hebben. Overnachting in comfortabele ecolodge op de 'onbekende bestemming'. (B,L,D)
 7. Na het afscheid van ‘de onbekende bestemming’ vliegen jullie in ca. 30 minuten terug naar Kathmandu (extra kosten). Jullie kunnen ook een rit maken van ca. 6 uur terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Aan het einde van de middag kunnen jullie nog wat winkelen in Old Kathmandu, een bezoek brengen aan Thamel of eten in de romantische 'Garden of Dreams'. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 8. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kunnen jullie na het ontbijt nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie opgehaald van het hotel en naar Kathmandu Airport gebracht of jullie vervolgen de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij jullie reis onder ‘verleng de reis’. (B)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

De reissom is inclusief 14 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), begeleiding, goede accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden en permits voor Chitwan National Park.

De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer tijdens de gehele reis (dus ook tijdens de trektocht). Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.

Optioneel: Eigen kamer buiten trekking (+ € 195)

Op aanvraag is het mogelijk om een 1 persoonskamer te boeken tijdens deze reis. 

Toeslag Upper Mustang permit, 1 extra trekkingsdag (+ € 565)


Bovenstaande bouwstenen kun je toevoegen als je een reis wilt boeken.

De hoogtepunten en bijzonderheden van deze reis zijn:

 • Prachtige trektocht door Lower Mustang en het Annapurna reservaat met topgids en drager/sherpa om jullie bagage te dragen.
 • Bezichtiging van het kloostercomplex van Muktinath, dat door hindoes en boeddhisten beschouwd wordt als 1 van de meest heilige plekken in Nepal.
 • Bezoek aan prachtige Mustang dorpjes en het middeleeuwse Kagbeni.
 • Wandeling door de diepste 'canyon' (bergkloof) ter wereld, langs de oever van de heilige Kali Gandaki rivier, waarbij jullie tussen 2 bergreuzen lopen van meer dan 8.000 meter hoog!
 • Uniek verblijf aan de voet van de Himalaya op de ‘onbekende bestemming’.
 • Hoogste punt tijdens de trektocht is Muktinath op 3.710 meter hoogte.
Inclusief

De reissom is inclusief 46 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), topbegeleiding, accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden en permits voor de trektocht. Alle prima overnachtingen zijn inclusief ontbijt en tijdens de trektocht zijn naast het bagagevervoer (dragers/sherpa’s) alle vers bereide maaltijden inbegrepen. In Nepal zullen jullie naast persoonlijke uitgaven en een aantal maaltijden geen extra kosten hebben.

Hiermee in chronologische volgorde een overzicht van wat inclusief is:

 • Luchthaventransfer van Kathmandu Tribhuvan Airport naar het hotel.
 • 2 Hotelovernachtingen in Kathmandu (wijk: Swayambhu), inclusief uitgebreid ontbijt. Jullie verblijven in het authentieke Vajra Hotel in Kathmandu of een gelijkwaardig hotel.
 • Bezoek met privégids (voertaal: Engels) aan o.a. Swayambhunath, Thamel & Mandala Street.
 • Busreis van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier naar Pokhara, gelegen aan het Fewa meer (827 meter).
 • 1 Prima hotelovernachting inclusief ontbijt in de wijk 'Lakeside', Pokhara.
 • Binnenlandse vlucht van Pokhara naar Jomsom voor de start van de trektocht (Bij slecht weer wordt de vlucht tegen gelijke kosten vervangen door vervoer met een land cruiser). Aan het einde van de trekking reizen jullie vanaf Nayapul in ca. 1 uur per taxi/bus terug naar Pokhara.
 • Alternatieve route bij keuze voor Kali Gandaki / Lower Mustang trekking: Per taxi/bus naar Nayapul voor de start van de trektocht. In dat geval lopen jullie de trektocht in omgekeerde volgorde en vliegen jullie na de trektocht van Jomsom terug naar Pokhara. Na aankomst volgt een taxi-transfer naar het hotel in Pokhara.
 • Bij keuze voor Kali Gandaki / Lower Mustang trekking: 12-daagse Himalaya-trektocht door het Annapurna reservaat en Lower Mustang, inclusief begeleiding door een gelicenseerde topgids (voertaal: Engels) en sherpa’s/porters.
 • Bij keuze voor Upper Mustang trekking: 12-daagse Himalaya-trektocht door het Annapurna reservaat, Lower en Upper Mustang, inclusief begeleiding door een gelicenseerde topgids (voertaal: Engels) en sherpa’s/porters.
 • 11 Overnachtingen tijdens de trektocht in guesthouses en lodges.
 • De bagage (max. 10 kg p.p.) wordt tijdens de wandeling/trekking gedragen door een goed verzekerde sherpa/porter.
 • Alle eenvoudige, smakelijke maaltijden tijdens deze trektocht zijn inbegrepen: uitgebreid ontbijt, warme lunch en avondeten met keuzevrijheid.
 • Vergunning om het wereldberoemde Annapurna reservaat in de Himalaya te doorkruisen.
 • Deelname aan het Trekkers Information System in Nepal (TIMS).
 • 2 Prima hotelovernachtingen in Pokhara, inclusief ontbijt.
 • Transfer naar de ‘onbekende bestemming’ aan de voet van de Himalaya. Deze plek is een paradijs qua flora & fauna!
 • ‘Jungle walk' met lokale gids op de ‘onbekende bestemming’.
 • 2 Prima overnachtingen in comfortabel eco-lodge op de ‘onbekende bestemming’, inclusief alle smakelijke en vers bereide maaltijden.
 • Busreis van ca. 6 uur terug naar Kathmandu.
 • 1 Hotelovernachting in Kathmandu (wijk: Swayambhu) inclusief uitgebreid ontbijt.
 • Bezoek met een gelicenseerde privégids (voertaal: Engels) aan o.a. het hindoeïstische heiligdom Pashupatinath en het boeddhistische heiligdom Boudhanath, inclusief transfers en entreegelden.
 • Transfer naar de koningsstad Bhaktapur.
 • 2 Hotelovernachtingen in Bhaktapur, inclusief ontbijt.
 • Tijdens deze reis zijn er in totaal ruim 45 maaltijden inclusief.
 • Bij groepsreizen: alle overnachtingen zijn op basis van gedeelde kamers. Voor een 1-persoonskamer geldt een toeslag.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport voor de terugvlucht.
 • Alle lokale belastingen en overige heffingen.
 • De kosten voor het team dat jullie zal begeleiden zijn ook inclusief: vervoer, verblijfskosten, maaltijden en verzekering voor de gids/sherpa/porters tijdens o.a. de trektochten en excursies in de Kathmandu Vallei.
Exclusief

 

Optioneel:

 • Een 1-persoonskamer is mogelijk met een toeslag. Bij groepsreizen wordt meestal gekozen voor een gedeelde kamer (geen extra kosten).
 • Tijdens groepsreizen kan een eigen kamer tijdens de trekking niet worden gegarandeerd, wel bij privéreizen.
 • Voor Upper Mustang geldt een toeslag voor het 'special permit' (restricted area).
 • De reis kan ook worden geboekt als privéreis door 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.

Reissom is exclusief:

 • Vliegticket Kathmandu (Nepal).
 • Visumkosten Nepal p.p. (vanaf € 25,- voor een verblijf in Nepal van 15 dagen en € 40,- voor 30 dagen).
 • Handling-, service- en administratiekosten per boeking: € 17,50.
 • Bijdrage 100% STO-reisgarantie per boeking: € 15,-.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds, per boeking: € 2,50.
 • Verzekeringen en persoonlijke uitgaven.
 • Drankjes, fooien en souvenirs.

 

Vliegtickets

We geven graag advies bij het boeken van de vluchten. Uiteraard kan het vliegticket ook door Top of the World Reizen worden geregeld! Na ontvangst van de voornaam, achternaam (meisjesnaam voor dames) en geboortedatum maken we een offerte voor de vluchten. We bieden daarbij de mogelijkheid vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf of een andere luchthaven te vertrekken en werken samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways en KLM. Voor zover mogelijk houden we rekening met maaltijdvoorkeuren en stoelkeuze.

Jullie worden door onze mensen altijd persoonlijk opgehaald bij aankomst, ongeacht het tijdstip van aankomst op de luchthaven. Bij het boeken van vluchten is er formeel sprake van ‘reisbemiddeling’. De voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij zijn van toepassing.

Download PDF

Start hier je reis

'Die dag in december 2007 dat ik voor het eerst door de Kali Gandaki liep, voelde ik me zo klein als een mier en - tegelijkertijd - zo sterk als een leeuw. Het werd een keerpunt in mijn leven en de start van Top of the World Reizen!' Thomas

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of bel +31 (0) 6 4375 1211

Mustang Trekking: de tocht naar ‘Klein-Tibet’Mustang Trekking: de tocht naar ‘Klein-Tibet’Mustang Trekking: de tocht naar ‘Klein-Tibet’Mustang Trekking: de tocht naar ‘Klein-Tibet’Mustang Trekking: de tocht naar ‘Klein-Tibet’Mustang Trekking: de tocht naar ‘Klein-Tibet’Mustang Trekking: de tocht naar ‘Klein-Tibet’Mustang Trekking: de tocht naar ‘Klein-Tibet’Mustang Trekking: de tocht naar ‘Klein-Tibet’Mustang Trekking: de tocht naar ‘Klein-Tibet’Mustang Trekking: de tocht naar ‘Klein-Tibet’Mustang Trekking: de tocht naar ‘Klein-Tibet’Mustang Trekking: de tocht naar ‘Klein-Tibet’