Main content

Mustang: de Nepal trekking door ‘Klein-Tibet’,24 dagen

Het echte Nepal

Mustang is een nog authentiek gebied in Nepal, dat ook wel 'Klein-Tibet' wordt genoemd. Het bevindt zich op het Tibetaanse Plateau en heeft een eigen koninkrijk. De wandeling voert door de diepste ‘canyon’ (‘bergkloof’) ter wereld, de heilige Kali Gandaki vallei. Rechts de Annapurna I en links de Dhaulagiri, 2 bergreuzen die hoger zijn dan 8.000 meter. En jij loopt daar met onze topgids en drager(s) tussen in!

De 3 tochten die we hebben samengesteld, zijn zeer uniek door de combinatie van het intense landschap, Tibetaanse dorpjes en de boeddhistische cultuur. Je evenaart - of overtreft volgens reizigers die beide bestemmingen hebben kunnen vergelijken - de beleving van Tibet tijdens de lodge trektocht door Mustang.

Qua klimaat zijn Lower en Upper Mustang vergelijkbaar met Tibet en daarom ook in de zomerperiode goed te bezoeken.

Privéreis op maat?

Het programma kan helemaal op maat worden samengesteld. Ga naar 'Start hier je reis', stel je reisprogramma samen en vraag vrijblijvend je reis aan. Vraag ons ook naar de extra comfort mogelijkheden.

Liever een Groepsreis?

Sluit aan bij een kleine groep (max. 9). Bekijk hier alle Nepal groepsreizen met vertrekgarantie.

Beste tijd van het jaar

JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEPT
OKT
NOV
DEC
 • +
v.a. € 2827
Per persoon
Lees Reiservaringen

Nepal Reis: Mustang, de Tocht door 'Klein-Tibet'

Reisduur: 24 dagen (22 dagen/21 nachten in Nepal)

Mustang, de Tocht naar 'Klein-Tibet', is een schitterende reis met een Himalaya trektocht door de heilige Kali Gandaki. De trektocht zit boordevol cultuur en inclusief bezoek aan het heilige Muktinath en het middeleeuwse Kagbeni. Kies je voor Lower Mustang dan volgt in Tatopani een verfrissend, warm bad in de 'natural hotspring' om vervolgens de trekking met soepele spieren te hervatten. Na terugkeer in Pokhara geniet je van het ontspannen sfeertje aan het idyllische Fewa meer. Via de heilige Trisuli reis je weer terug naar het kleurrijke Kathmandu.

In Lower en Upper Mustang valt er tijdens de 'monsoon' in de zomerperiode doorgaans weinig regen, in tegenstelling tot in de rest van Nepal. In de zomer eindigt het Kali Gandaki programma daarom in Ghasa (in plaats van Nayapul), gevolgd door een rit terug naar Pokhara.

We hebben 3 tochten samengesteld:

 • Beste tijd voor Lower Mustang en Upper Mustang programma: april - oktober.
 • Beste tijd voor Kali Gandaki (Lower Mustang en Annapurna programma tot Nayapul), met Poonhill: oktober - mei.
 • Beste tijd voor Kali Gandaki (Lower Mustang programma tot Ghasa), zonder Poonhill: april - oktober.

Omdat je tijdens de Mustang trekking in het gezelschap bent van een gecertificeerde gids en een porter om de bagage te dragen, spreken we in het volgende programma in het meervoud, dus over 'jullie'. 

Lower Mustang & Annapurna Programma - Kali Gandaki met Poon Hill

Het reisprogramma is als volgt:

 1. Vertrek. Vlucht met Qatar Airways (aanbevolen!), Turkish Airlines, Etihad Airways, Emirates, KLM of een andere luchtvaartmaatschappij naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Keuze om te vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven. Schiphol is vaak de beste optie door de vele goede aansluitingen!
 2. Welkom! Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Je wordt door onze mensen altijd persoonlijk opgehaald van Kathmandu Airport, ongeacht het tijdstip van aankomst. Na het welkom word je samen met onze gids met een privé taxi met eigen chauffeur naar een prima hotel gebracht dat zich in het rustige deel van het gezellige Thamel bevindt. Afhankelijk van de aankomsttijd is er een oriëntatie met gids. Je wandelt door de gezellige straatjes rondom Mandala Street en je geniet in Old Kathmandu van het kleurige straatleven, de honderden prachtige winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Er kunnen meteen wat praktische zaken worden geregeld, zoals het veilig wisselen van euro's naar rupees en/of een geldopname. Bij de pinautomaat van Standard Chartered en Nabil Bank kan eenvoudig geld worden opgenomen (NPR 25.000 per keer, maximaal NPR 100.000 per 24 uur). Overnachting deluxe kamer in Potala Guesthouse Thamel, Kathmandu.
 3. Swayambhunath en Old Kathmandu. Na een prima ontbijt met o.a vers fruit wandel je om ca. 9 uur vanuit het hotel met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar Swayambhunath. Deze beroemde ‘apen tempel’ staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat je zo al wandelend de tijd hebt om te acclimatiseren en ‘te landen’. In 7 fasen met telkens een tussenstop loop je in een rustig tempo de 365 traptreden omhoog. Elke trede staat voor 1 dag van het jaar! Goed om te weten: Er is een alternatieve route met een zeer beperkt aantal trappen. Op de top heb je een prachtig uitzicht over Kathmandu en zie je de adelaars boven de goudkleurige ‘stupa’ vliegen. Vanaf Swayambhunath wandel je in een rustig tempo met de gids naar de andere kant van de heilige Bishnumati rivier om in ‘Old Kathmandu’ de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar, de beroemde Annapurna Tempel en het zeer indrukwekkende Durbar Square. Je kunt je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er na het programma nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag onze gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Eten in de romantische 'Garden of Dreams' is ook een mogelijkheid. Tweede overnachting in het hotel, een oase van rust in het hectische Kathmandu. (B)
 4. Naar Pokhara. Indrukwekkende rit van ca. 6 uur door de bergen langs de heilige Trisuli rivier naar Pokhara (827 meter), dat aan de voet ligt van de Himalaya (binnenlandse vlucht van 30 minuten mogelijk met toeslag). De tweede stad van Nepal is beroemd door de prachtige ligging aan het Fewa meer en het fantastische uitzicht bij heldere luchten op de 'snow capped mountains'. Na aankomst kun je de gezellige straatjes verkennen in de wijk ‘lakeside’ of een korte wandeling langs het meer maken. ‘s Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in The Lakeside Retreat Hotel of vergelijkbaar. Dit is een rustig, centraal gelegen hotel in 'lakeside'. Deze wijk ligt direct aan het idyllische Fewa meer. (B) In Pokhara kun je zonodig in 1 van de vele winkeltjes nog wat reisbenodigdheden kopen. Alles wat je nodig hebt voor jouw trektocht is verkrijgbaar in Pokhara, maar we gaan er wel vanuit dat je goed ingelopen wandelschoenen hebt meegenomen naar Nepal. TIP: Veel reizigers laten wat achter in het hotel voor na de trektocht, zoals een schoon setje kleding en daarnaast alles wat het maximaal aantal kg’s overschrijdt dat je door jouw porter tijdens de trekking kunt laten dragen. Vraag bij de receptie alvast een bagagelabel (en eventueel weegschaal) en leg meteen apart wat je (eventueel) achterlaat in Pokhara voor na de trekking.
 5. Pokhara en de Vallei. Wandel door de gezellige straatjes in de wijk 'lakeside' of maak op eigen gelegenheid een idyllisch boottochtje naar de Tal Barahi Temple, die middenin het meer ligt. Een stevige wandeling omhoog naar de 'World Peace Stupa' aan de andere kant van het meer is ook mogelijk. Ook een bezoek aan het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Palkhel’, Sarangkot en/of de ‘vegetable market’ is leuk om zelf te ondernemen of onder begeleiding van onze topgids (met een toeslag). Lekker uitrusten met een drankje aan het Fewa meer, simpelweg genieten van het bijzondere Pokhara en/of een heerlijke ayurvedische massage kunnen we ook aanbevelen! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 6. Start Trektocht. Na het ontbijt volgt een korte transfer naar de luchthaven voor de vroege vlucht van Pokhara (820 meter) naar Jomsom, dat op een hoogte ligt van 2.760 meter. Daarna wandel je in ca. 4 uur door de appel wijngaarden naar het middeleeuwse en mysterieuze Kagbeni, dat op een hoogte ligt van 2.804 meter. Kagbeni is gelegen in de vallei van de Kali Gandaki-rivier en wordt beschouwd als een van de oudste dorpen in de Himalaya. Het is prachtig gelegen tussen de heilige Kali Muktinath en de Kali Gandaki rivieren. Het weidse uitzicht op de Kali Gandaki rivier en de machtige vallei is prachtig! Na de lunch bezoek je samen met de gids het eeuwenoude klooster en kan dit prachtige, mysterieuze dorp verder worden verkend. Overnachting in guesthouse Kagbeni. (B,L,D)
 7. Trekking Dag 2. Tijdens de trekking zijn alle maaltijden inbegrepen. Je kunt kiezen uit een aantal mogelijkheden. In de avond wordt ook soep aanbevolen (vraag hier expliciet naar). Drankjes zijn exclusief. Als je kiest voor Dhal Bhat dan kun je altijd gratis bijbestellen. Wat is Dal Bhat? Het is een vegetarische groentecurry met soep en rijst die de Nepalezen zelf traditiegetrouw dagelijks eten. Vandaag stijg je met onze gids en porter in ca. 3,5 uur naar het prachtige dorpje Jharkot op 3.550 meter hoogte. Na de lunch maken jullie een 'village walk' door het prachtige Jharkot (1 uur) en wordt een bezoek gebracht aan het dorpje Purang (3.500), een extra wandeling van ca. 1,5 uur. Overnachting in guesthouse Jharkot. (B,L,D)
 8. Local Community Dag & Trekking Dag 3. Wandeling van 3,5 uur via het nog zeer authentieke Mustang-dorpje Jhong (3.580 meter) naar het heilige Muktinath op 3.710 meter hoogte. Samen met de gids bezoek je het kloostercomplex dat door hindoes en boeddhisten als zeer heilig wordt beschouwd. Je kunt hier diverse rituelen meemaken en zelf beleven. Voel je uitgenodigd om - in overleg met de gids - jezelf te besprenkelen met het heilige water uit de beroemde 108 opeenvolgende kranen en de unieke sfeer op dit domein te ervaren. Overnachting in guesthouse Muktinath. (B,L,D)
 9. Trekking Dag 4. Een ontspannen wandeldag (2 opties) met een prachtig uitzicht op o.a. de indrukwekkende Dhaulagiri en Tukuche Peak. Allereerst via de appelboomgaarden naar Kagbeni en vervolgens langs de oever van de indrukwekkende Kali Gandaki rivier naar Marpha (in totaal 6 tot 7 uur lopen), dat op een hoogte ligt van 2.680 meter. Lopen naar het meer oostelijk gelegen dorpje Lupra (2.972 meter) is ook een prachtige optie. De wandeling van ca. 3 uur naar Lupra start met een lichte stijging en wordt vervolgd met een daling tot aan de Panda Khola rivier. Lupra is een zeer authentiek gebleven dorpje met prachtige oude huizen. Er kan ook een bezoek worden gebracht aan één van de oudste Bon-Po kloosters in de Annapurna regio. Overnachting in guesthouse Marpha of Lupra. (B,L,D)
 10. Trekking Dag 5. Bij overnachting in Marpha: Na het ontbijt lopen jullie met elkaar in ca. 2,5 uur naar Tukuche (2.580 meter), dat beroemd is vanwege de beklimming van de Annapurna I door de Franse Expeditie van Maurice Herzog in 1950. Vervolgens wandelen jullie in ongeveer 2 uur extra naar het dorpje Larjung op 2.522 meter. Ben je 's morgens wakker geworden in Lupra? Dan trekken jullie in ca. 7 uur naar Marpha. Onderweg komen jullie langs het Dhumba Lake dat op een hoogte ligt van 2.830 meter hoogte, aan de voet van de Mount Nilgiri. Het is een prachtig turquoise-blauw gekleurd meer, dat door boeddhisten als heilig wordt beschouwd. Overnachting in guesthouse Larjung of Marpha. (B,L,D)
 11. Trekking Dag 6. Bij overnachting in Larjung: Pittige wandeldag, voor wie wil, vanuit Larjung naar de Dhaulagiri Icefall op ca. 4.000 meter hoogte voor een prachtig uitzicht op de Dhaulagiri. Vervolgens terug naar Larjung op 2.522 meter en doorwandelen naar Kokhethanti. Als jullie de dag zijn gestart in Marpha lopen jullie in ca. 5 uur naar de kleine nederzetting Kokhethanti (2.545 meter). Dit mooie dorpje is niet meer dan een gehucht te noemen en bevindt zich in de bedding van de Kali Gandaki rivier. Overnachting in guesthouse Kokhethanti. (B,L,D)
 12. Trekking Dag 7. Eerst stijgen naar het Titi Lake (2.670 meter), dat een broedplaats is voor diverse watervogels. Vervolgens geleidelijk afdalen naar het dorpje Ghasa op 1.970 meter, dat bestaat uit slechts 1 lange straat. Uitrusten na een volle dag waarin jullie in totaal ca. 6 uur aan het lopen zijn geweest. Overnachting in guesthouse Ghasa. (B,L,D)
 13. Trekking Dag 8. Een wandeling naar Tatopani in ca. 6 uur, dat bekend is van de ‘natural hotspring’. Uitpuffen en genieten op 1.189 meter hoogte! Overnachting in guesthouse Tatopani. (B,L,D)
 14. Trekking Dag 9. Vandaag weer stijgen naar het charmante gehucht Sikha. In 4 uur lopen jullie omhoog naar 2.090 meter. Overnachting in guesthouse Sikha. (B,L,D)
 15. Trekking Dag 10. Fors stijgen in ca. 5 uur naar het dorp Ghorepani, dat bovenop de bergkam is gelegen op 2.987 meter hoogte. Dit is een wat groter dorp met diverse lodges, winkeltjes en zelfs een sportveld waar de plaatselijke jeugd meestal te vinden is. Als de zon is ondergegaan, kan het in dit dorpje flink waaien en dalen de temperaturen snel. Overnachting in guesthouse Ghorepani. (B,L,D)
 16. Trekking Dag 11. Beklimming Poonhill. Voor het ontbijt klim je met onze gids omhoog naar Poon Hill om op 3.190 meter hoogte een schitterende zonsopgang mee te maken met een compleet uitzicht over de Annapurna Himal bergketen. Vervolgens lopen jullie over de bergrug naar de Deurali Pas (3.210 meter) om te genieten van de prachtige uitzichten. Tweede overnachting in guesthouse Ghorepani. (B,L,D)
 17. Trekking Dag 12. In ca. 6 uur dalen jullie met elkaar af naar Tirkhedunga, dat op een hoogte ligt van 1.540 meter. Overnachting in guesthouse Tirkhedunga. (B,L,D)
 18. Afsluiting Trektocht. Afdaling van 5 uur via Hille naar het eindpunt van de trekking in Nayapul. Vervolgens reizen jullie in 1,5 uur terug naar Pokhara. Geniet van het ontspannen sfeertje aan het Fewa meer en van een heerlijke douche. Overnachting in prima hotel in de wijk 'Lakeside' van Pokhara. (B)
 19. Pokhara ‘Surprise’. Vandaag hebben we een mooie verassing voor jullie in petto onder begeleiding van een gids. Ook het vervoer is inbegrepen. Derde overnachting in Pokhara. (B)
 20. Terug naar Kathmandu. Na het afscheid op deze fantastische locatie reis je met een binnenlandse vlucht van 30 minuten terug naar Kathmandu (extra kosten). Je kunt ook een rit maken van ca. 6 uur terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek naast de rivier. Na aankomst kun je Old Kathmandu verder verkennen of aan de rand van Thamel een bezoek brengen aan de prachtige 'Garden of Dreams'. Overnachting in Kathmandu. (B)
 21. Rituelen & Heiligdommen. Ervaar de heiligdommen met de rituele lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, de Shiva-tempel en de ‘heilige mannen’. Onze gids kan je alles vertellen over de gebruiken en geschiedenis van dit bijzondere domein, dat voor hindoes een van de meest heilige plekken is ter wereld en (bij leven) tenminste 1 keer moet zijn bezocht. Daarna volgt een korte rit of wandeling naar Bouddha. In deze Tibetaanse wijk bezoek je met onze topgids het schitterende heiligdom Bouddhanath. Bij de imposante Tibetaanse stupa kun je met de klok mee de ‘kora’, de heilige rondgang, lopen terwijl je - met de monniken - de gebedsmolens laat draaien. Er zijn rondom het plein verschillende dakterrassen om een drankje te drinken met een schitterend uitzicht op de stupa! Ook een bezoek aan een van de vele eeuwenoude Tibetaanse kloosters is zeer de moeite waard. Overnachting in Bouddha, Kathmandu. (B) Transfer naar Bhaktapur. Overnachting in Bhaktapur. (B)
 22. Old Bhaktapur. Vandaag is er volop tijd om deze wereldberoemde koningsstad te bezichtigen die in 2015 zwaar werd getroffen door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Geniet van de unieke sfeer en het kleurige straatleven, die je van ‘top tot teen’ kunt ervaren in de eeuwenoude straatjes en verwonder je over de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Uiteraard bezoek je ook de koninklijke pleinen, het beroemde ‘Durbar Square’. Overnachting in Bhaktapur. (B)
 23. Nog even genieten voor vertrek naar huis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je de prachtige, eeuwenoude straatjes van deze prachtige koningsstad in je eigen tempo verder verkennen. Geniet van de unieke sfeer, de kleine winkeltjes en 'local vegetable markets’. Op de vele dakterrassen ('on top of the world') is het vaak een oase van rust en heb je een fantastisch uitzicht op de unieke tempels! Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht (inchecken vanaf 3 uur voor je internationale vlucht) word je opgehaald van het hotel en in ca. 30 minuten naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis of vervolg je de reis met een of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’ of neem vrijblijvend contact met ons op (klik hier) om je wensen te bespreken. (B)
 24. Weer thuis! Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een avontuurlijke reis om nooit meer te vergeten!

B= Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

 

Met een toeslag: Upper Mustang trekking:

Heb je ervaring met het wandelen in de bergen en ben je toe aan een meer pittige trektocht? Dan is een Upper Mustang trekking een fantastische mogelijkheid. Je dient dan wel rekening te houden met een extra binnenlandse vlucht en een toeslag op het trekking permit. 

Het programma voor de Upper Mustang trekking is als volgt:

 1. Vertrek. Vlucht met Qatar Airways (aanbevolen!), Turkish Airlines, Etihad Airways, Emirates, KLM of een andere luchtvaartmaatschappij naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Keuze om te vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven. Schiphol is vaak de beste optie door de vele goede aansluitingen!
 2. Welkom! Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Je wordt door onze mensen altijd persoonlijk opgehaald van Kathmandu Airport, ongeacht het tijdstip van aankomst. Na het welkom word je samen met onze gids met een privé taxi met eigen chauffeur naar een prima hotel gebracht dat zich in het rustige deel van het gezellige Thamel bevindt. Afhankelijk van de aankomsttijd is er een oriëntatie met gids. Je wandelt door de gezellige straatjes rondom Mandala Street en je geniet in Old Kathmandu van het kleurige straatleven, de honderden prachtige winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Er kunnen meteen wat praktische zaken worden geregeld, zoals het veilig wisselen van euro's naar rupees en/of een geldopname. Bij de pinautomaat van Standard Chartered en Nabil Bank kan eenvoudig geld worden opgenomen (NPR 25.000 per keer, maximaal NPR 100.000 per 24 uur). Overnachting deluxe kamer in Potala Guesthouse Thamel, Kathmandu.
 3. Swayambhunath en Old Kathmandu. Na een prima ontbijt met o.a vers fruit wandel je om ca. 9 uur vanuit het hotel met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar Swayambhunath. Deze beroemde ‘apen tempel’ staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat je zo al wandelend de tijd hebt om te acclimatiseren en ‘te landen’. In 7 fasen met telkens een tussenstop loop je in een rustig tempo de 365 traptreden omhoog. Elke trede staat voor 1 dag van het jaar! Goed om te weten: Er is een alternatieve route met een zeer beperkt aantal trappen. Op de top heb je een prachtig uitzicht over Kathmandu en zie je de adelaars boven de goudkleurige ‘stupa’ vliegen. Vanaf Swayambhunath wandel je in een rustig tempo met de gids naar de andere kant van de heilige Bishnumati rivier om in ‘Old Kathmandu’ de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar, de beroemde Annapurna Tempel en het zeer indrukwekkende Durbar Square. Je kunt je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er na het programma nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag onze gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Eten in de romantische 'Garden of Dreams' is ook een mogelijkheid. Tweede overnachting in het hotel, een oase van rust in het hectische Kathmandu. (B)
 4. Naar Pokhara. Indrukwekkende rit van ca. 6 uur door de bergen langs de heilige Trisuli rivier naar Pokhara (827 meter), dat aan de voet ligt van de Himalaya (binnenlandse vlucht van 30 minuten mogelijk met toeslag). De tweede stad van Nepal is beroemd door de prachtige ligging aan het Fewa meer en het fantastische uitzicht bij heldere luchten op de 'snow capped mountains'. Na aankomst kun je de gezellige straatjes verkennen in de wijk ‘lakeside’ of een korte wandeling langs het meer maken. ‘s Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in The Lakeside Retreat Hotel of vergelijkbaar. Dit is een rustig, centraal gelegen hotel in 'lakeside'. Deze wijk ligt direct aan het idyllische Fewa meer. (B) In Pokhara kun je zonodig in 1 van de vele winkeltjes nog wat reisbenodigdheden kopen. Alles wat je nodig hebt voor jouw trektocht is verkrijgbaar in Pokhara, maar we gaan er wel vanuit dat je goed ingelopen wandelschoenen hebt meegenomen naar Nepal. TIP: Veel reizigers laten wat achter in het hotel voor na de trektocht, zoals een schoon setje kleding en daarnaast alles wat het maximaal aantal kg’s overschrijdt dat je door jouw porter tijdens de trekking kunt laten dragen. Vraag bij de receptie alvast een bagagelabel (en eventueel weegschaal) en leg meteen apart wat je (eventueel) achterlaat in Pokhara voor na de trekking.
 5. Pokhara en de Vallei. Wandel door de gezellige straatjes in de wijk 'lakeside' of maak op eigen gelegenheid een idyllisch boottochtje naar de Tal Barahi Temple, die middenin het meer ligt. Een stevige wandeling omhoog naar de 'World Peace Stupa' aan de andere kant van het meer is ook mogelijk. Ook een bezoek aan het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Palkhel’, Sarangkot en/of de ‘vegetable market’ is leuk om zelf te ondernemen of onder begeleiding van onze topgids (met een toeslag). Lekker uitrusten met een drankje aan het Fewa meer, simpelweg genieten van het bijzondere Pokhara en/of een heerlijke ayurvedische massage kunnen we ook aanbevelen! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 6. Start Trektocht . Na het ontbijt volgt een korte transfer naar de luchthaven voor de vroege vlucht van Pokhara (820 meter) naar Jomsom, dat op een hoogte ligt van 2.760 meter. Daarna wandel je in ca. 4 uur door de appel wijngaarden naar het middeleeuwse en mysterieuze Kagbeni, dat op een hoogte ligt van 2.804 meter. Kagbeni is gelegen in de vallei van de Kali Gandaki-rivier en wordt beschouwd als een van de oudste dorpen in de Himalaya. Het is prachtig gelegen tussen de heilige Kali Muktinath en de Kali Gandaki rivieren. Het weidse uitzicht op de Kali Gandaki rivier en de machtige vallei is prachtig! Na de lunch bezoek je samen met de gids het eeuwenoude klooster en kan dit prachtige, mysterieuze dorp verder worden verkend. Overnachting in guesthouse Kagbeni. (B,L,D)
 7. Trekking Dag 2. Tijdens de trekking zijn alle maaltijden inbegrepen. Je kunt kiezen uit een aantal mogelijkheden. In de avond wordt ook soep aanbevolen (vraag hier expliciet naar). Drankjes zijn exclusief. Als je kiest voor Dhal Bhat dan kun je altijd gratis bijbestellen. Wat is Dal Bhat? Het is een vegetarische groentecurry met soep en rijst die de Nepalezen zelf traditiegetrouw dagelijks eten. Trekking: Van Kagbeni naar Chele (3.050 meter), ca. 5 uur. De route leidt je verder omhoog - langs de oostelijke oever van de Kali Gandaki - tot aan Tangbe. Dit dorpje is een aangenaam doolhof van smalle steegjes, witgekalkte huizen, velden van boekweit, gerst, tarwe en appelboomgaarden. De bergtop van de spectaculaire Nilgiri is een dominante factor tijdens de route van vandaag. Na Tangbe steken jullie de rivier over en verlaten jullie de Kali Gandaki vallei. Het steile rotsachtige pad brengt je vervolgens tot aan Chaile. Vanaf dit punt gaat de cultuur van de Manangi over naar de Tibetaanse cultuur. Overnachting in Chele. (B,L,D)
 8. Trekking Dag 3. Van Chele naar Geling (3.500 meter). De tocht voert door een zeer droog gebied tot boven de boomgrens. De route loopt langs diverse spectaculaire en steile stukken tot jullie weer afdalen naar de gekleurde chorten (Tibetaans voor stupa), prachtig gelegen op een heuvelrug. Na het bereiken van het dorpje Samar loop je met de gids over de bergkam, om vervolgens na een afdaling weer te stijgen tot 3.800 meter hoogte. Het is een pittige wandeldag (ruim 7 uur lopen!) met veel stijgen en dalen over diverse passen tot de aankomst in het dorpje Geling. Overnachting in Geling. (B,L,D)
 9. Trekking Dag 4. Van Geling naar Charang (3.620 meter). Nadat de Nyi La pas is bereikt, worden de inspanningen ruim beloond met een fantastisch uitzicht op de bergen. Het pad met de rood, blauw en grijs gekleurde rotsen daalt tot aan de stalen brug over de Tangmar Chu rivier. Nadat de rivier is overgestoken, passeren jullie 'nog even' een pas van 3.600 meter voordat de ontspannen afdaling begint naar Charang. De enorme, 5 verdiepingen tellende Dzong (fortklooster) en de rode Gompa met hun grote collectie beelden, thanka’s en de vele afbeeldingen van Boeddha is het bezoek meer dan waard. Wederom een volle dag wandelen. Zeven tot acht uur en zoals altijd is het afhankelijk van jouw wandeltempo waar de gids - zoveel als maar mogelijk is - bij zal aansluiten. Overnachting in Charang. (B,L,D)
 10. Trekking Dag 5. Van Charang naar Lo Manthang (3.840 meter). Jullie klimmen gestaag omhoog naar het authentieke dorpje Lo-Gekar. Hier bezoeken jullie de gelijknamige Gompa, die zelfs ouder is dan de Samye Gompa in Tibet en tot één van de oudste Gompa’s ter wereld behoort. Daarna vervolgen jullie het stijgende pad tot aan een bergkam. Vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht op het plateau van Lo Manthang en de oude ommuurde stad. Na een dag met ca. 4 uur wandelen lopen jullie het vermaarde Lo Manthang binnen, 1 van de absolute hoogtepunten van de Upper Mustang trekking. Overnachting in Lo Manthang. (B,L,D)
 11. Trekking Dag 6. Een wandeling van ongeveer 2 uur naar Namgyal Gompa, dat gelegen is op een heuvel in een mysterieus landschap. Deze gompa is niet alleen een belangrijk klooster, maar doet ook dienst als plaatselijke rechtbank. Daarna lopen jullie verder naar Tingkhar, het laatste en belangrijkste dorp in het noordwesten van de Lo Manthang vallei, waar ongeveer 40 huizen staan. Geniet tijdens de wandeling van het typisch Tibetaans ogende landschap. Na ca. 4 tot 5 uur wandelen ben je weer terug, een unieke ervaring rijker! Overnachting in Lo Manthang. (B,L,D)
 12. Trekking Dag 7. Van Lo Manthang via Marang La pas op (4.230 meter) in ca. 3 tot 4 uur naar Ghar Gompa (3.950 meter). In dit dorpje kan een heel bijzonder klooster worden bezocht dat er van buiten uitziet als een huis met kleine kamers. In de kapel staat een beeld van Guru Rinpoche, dat uitgevoerd is in messing. Er zijn ook prachtige rotsschilderingen te bewonderen. Jullie vervolgen de route door een schitterende vallei met grillig gevormde rode kliffen! Onderweg komen jullie wellicht de ‘blauwe schapen’ tegen, die in deze regio verblijven. Na een volle dag van ca. 7 uur wandelen arriveer je in het dorpje Drakmar (3.820 meter). Overnachting in Drakmar. (B,L,D)
 13. Trekking Dag 8. Van Drakmar via Syangboche naar Sammar (3.660 meter). Onderweg wordt de Chunsi Gompa bezocht. Om het dorpje Sammar te bereiken, steken jullie eerst de hoge Nyia La Pas over (4.010 meter). Daar vervolgen jullie de route door een groen landschap met vele beekjes naar Syangboche. Na een lange wandeldag van ca. 7 uur bereiken jullie het leuke dorpje Sammar. Overnachting in Sammar. (B,L,D)
 14. Trekking Dag 9. Via Chhusang (2.962 meter) naar Tetang (3.049 meter). Het uitzicht tijdens de trekking op de, letterlijk door de wind, gebeeldhouwde rotsen is zeer indrukwekkend. De witte bergtoppen van de Annapurna en de Dhaulagiri Himal maken het schouwspel compleet. Tetang ligt als het ware tussen 2 heuvels ‘ingeklemd’, waardoor de dorpelingen beschermd worden tegen de sterke wind die vanuit de Kali Gandaki vallei hun richting in waait. Ongeveer 4 uur wandelen vandaag. Overnachting in Tetang. (B,L,D)
 15. Trekking Dag 10. Van Tetang naar Muktinath (3.710 meter). In plaats van af te dalen naar Jomsom stijgen jullie vandaag naar Muktinath, 1 van de meeste heilige plekken in Nepal. Vanuit Tetang is het ongeveer 6 uur lopen. Overnachting in het legendarische Muktinath. (B,L,D)
 16. Trekking Dag 11 & Local Community Day. Van Muktinath naar Kagbeni. Samen met de gids bezoek je in Muktinath het kloostercomplex dat door hindoes en boeddhisten als zeer heilig wordt beschouwd. Je kunt hier diverse rituelen zelf meemaken en beleven. Voel je uitgenodigd om - in overleg met de gids - jezelf te besprenkelen met het heilige water uit de beroemde 108 opeenvolgende kranen. Vervolgens wandelen jullie via het mooie Mustang-dorpje Jarkoth (3.550 meter) naar Kagbeni waar je de eerste dag van deze schitterende trektocht, vanuit Jomsom, naar toe bent gelopen. Als er voldoende tijd over is, breng je onderweg een bezoek aan de Mustang-dorpjes Jhong (3,580 meter) en/of Purang (3,500 meter). Overnachting in Kagbeni. Nog niet genoeg gewandeld? Dan is er in overleg met de gids ook een alternatief mogelijk met een prachtig uitzicht op o.a. de indrukwekkende Dhaulagiri en Tukuche Peak. Allereerst via de appelboomgaarden naar Kagbeni en vervolgens langs de oever van de indrukwekkende Kali Gandaki rivier naar Marpha (vanaf Muktinath totaal 6 tot 7 uur lopen), dat op een hoogte ligt van 2.680 meter. Het meer oostelijk gelegen dorpje Lupra (2.972 meter) is ook een prachtige optie. De wandeling van ca. 3 uur naar Lupra vanuit Muktinath start met een lichte stijging en wordt vervolgd met een daling tot aan de Panda Khola rivier. Lupra is een zeer authentiek gebleven dorpje met prachtige oude huizen. Het is na aankomst eventueel nog mogelijk om één van de oudste Bon-Po kloosters te bezoeken in de Annapurna regio. Overnachting in guesthouse Marpha of Lupra. (B,L,D)
 17. Trekking Dag 12. De laatste dag van deze pittige trektocht. Een ontspannen wandeling van ca. 3 uur vanuit het middeleeuwse Kagbeni, door de appelboomgaarden en langs de Kali Gandaki rivier naar Jomsom (2.720 meter). Ben je 's morgens wakker geworden in Marpha of Lupra? Dan wandelen jullie in ca. 2,5 tot 3 uur naar Jomsom. Overnachting in guesthouse Jomsom. (B,L,D) 
 18. Afsluiting trektocht. Per vlucht terug naar Pokhara. Alternatief vervoer tegen gelijke kosten: Als de vlucht wegens weersomstandigheden gecanceld zou worden, dan volgt een lange rit over deels hobbelige wegen terug met een per jeep/bus. Na aankomst geniet je van een heerlijk warme douche en kun je onder het genot van een ‘organic’ koffie terugkijken op de unieke trektocht die jullie met elkaar hebben gemaakt. Eventueel is er nog tijd voor een ayurvedische massage of een ontspannen wandeling langs het meer. Overnachting in prima hotel in de wijk 'Lakeside' van Pokhara. (B)
 19. Pokhara ‘Surprise’. Vandaag hebben we een mooie verassing voor jullie in petto onder begeleiding van een gids. Ook het vervoer is inbegrepen. Derde overnachting in Pokhara. (B)
 20. Terug naar Kathmandu. Na het afscheid op deze fantastische locatie reis je met een binnenlandse vlucht van 30 minuten terug naar Kathmandu (extra kosten). Je kunt ook een rit maken van ca. 6 uur terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek naast de rivier. Na aankomst kun je Old Kathmandu verder verkennen of aan de rand van Thamel een bezoek brengen aan de prachtige 'Garden of Dreams'. Overnachting in Kathmandu. (B)
 21. Rituelen & Heiligdommen. Ervaar de heiligdommen met de rituele lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, de Shiva-tempel en de ‘heilige mannen’. Onze gids kan je alles vertellen over de gebruiken en geschiedenis van dit bijzondere domein, dat voor hindoes een van de meest heilige plekken is ter wereld en (bij leven) tenminste 1 keer moet zijn bezocht. Daarna volgt een korte rit of wandeling naar Bouddha. In deze Tibetaanse wijk bezoek je met onze topgids het schitterende heiligdom Bouddhanath. Bij de imposante Tibetaanse stupa kun je met de klok mee de ‘kora’, de heilige rondgang, lopen terwijl je - met de monniken - de gebedsmolens laat draaien. Er zijn rondom het plein verschillende dakterrassen om een drankje te drinken met een schitterend uitzicht op de stupa! Ook een bezoek aan een van de vele eeuwenoude Tibetaanse kloosters is zeer de moeite waard. Overnachting in Bouddha, Kathmandu. (B) Transfer naar Bhaktapur. Overnachting in Bhaktapur. (B)
 22. Old Bhaktapur. Vandaag is er volop tijd om deze wereldberoemde koningsstad te bezichtigen die in 2015 zwaar werd getroffen door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Geniet van de unieke sfeer en het kleurige straatleven, die je van ‘top tot teen’ kunt ervaren in de eeuwenoude straatjes en verwonder je over de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Uiteraard bezoek je ook de koninklijke pleinen, het beroemde ‘Durbar Square’. Overnachting in Bhaktapur. (B)
 23. Nog even genieten voor vertrek naar huis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je de prachtige, eeuwenoude straatjes van deze prachtige koningsstad in je eigen tempo verder verkennen. Geniet van de unieke sfeer, de kleine winkeltjes en 'local vegetable markets’. Op de vele dakterrassen ('on top of the world') is het vaak een oase van rust en heb je een fantastisch uitzicht op de unieke tempels! Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht (inchecken vanaf 3 uur voor je internationale vlucht) word je opgehaald van het hotel en in ca. 30 minuten naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis of vervolg je de reis met een of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’ of neem vrijblijvend contact met ons op (klik hier) om je wensen te bespreken. (B)
 24. Weer thuis! Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een avontuurlijke reis om nooit meer te vergeten!

B= Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Goed om te weten:
Binnenlandse vluchten van/naar Pokhara/Jomsom kunnen bij dichte bewolking uitgesteld of vervangen worden door alternatief vervoer tegen gelijke kosten bij keuze voor een bus of jeep. Bij een helikopter vlucht is er sprake van extra kosten. Elke Mustang trekking doet daarom een beroep op de flexibiliteit.

Privéreis mogelijk

ja

Reisduur

24 dagen

Comfort

met goede hotels, trekking lodges

Niveau

goede conditie

2 dagen Rafting SETI Rivier (+ € 357)

Verleng de reis met een prachtig en uniek rafting programma, inclusief topbegeleiding. Deze bouwsteen is ook geschikt voor reizigers die geen ervaring hebben met raften, maar toch een complete en veilige ‘white water experience’ willen beleven.

Het programma van deze verlenging is als volgt:

 1. Rafting, dag 1. Het rafting programma begint met een vroege rit naar Damauli. Vanuit Kathmandu is dit ca. 4 uur reizen en vanuit Pokhara 1,5 uur. De boat crew ontvangt je/jullie aan de oever van de rivier en na een briefing kan het avontuur echt beginnen! Samen met de crew varen jullie in een rubberboot (een zogenaamde 'raft') door een uniek gebied met schitterende natuur en schilderachtige dorpjes. Het water van de heilige SETI Khola (khola = rivier) heeft een aangename temperatuur. Nadat het tentenkamp aan de rivierbedding is opgezet en de zon is ondergegaan, is het volop genieten van het kampvuur en de prachtige sterrenhemel. Overnachting in een tent op het strand aan de oever van de rivier. (B,L,D)
 2. Rafting, dag 2. Na het ontbijt vervolg je de tocht door het glasheldere water, veilig op weg naar een jungle vol wilde dieren. Onderweg geniet je van de prachtige, terrasvormige rijstvelden en klaterende watervallen. Na de lunch, bij het eindpunt van het rafting programma in Gaighat, kun je dit avontuur afsluiten met een verblijf in Chitwan National Park, een prachtig reservaat dat op slechts 1 uur rijden ligt van Gaighat. Het is ook mogelijk om in 3,5 uur naar Pokhara of in 5 uur naar Kathmandu door te reizen. (B,L)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Raften is makkelijk in te voegen in het reisprogramma als er van Pokhara naar Kathmandu wordt gereisd (of andersom) en zeer goed te combineren met een bezoek aan Chitwan National Park. Met dit onderdeel leg je een deel van de route naar Chitwan af door 32 km te raften in de SETI Khola (khola = rivier) in plaats van met de bus te reizen.

De reissom is inclusief 4 vers bereide maaltijden, topbegeleiding (voertaal: Engels), het binnenlandse vervoer, overnachting tentenkamp, activiteiten, permits en materialen om de eigen spullen veilig in op te bergen. De gidsen zijn gecertificeerd volgens de internationale normen van de Whitewater River Guiding, Swift Water Rescue en Wilderness First Aid.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van het verblijf in een tent. Dit programma kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon en is het hele jaar te boeken. De beste tijd is van september tot december en van maart tot juni.

3 extra nachten Nepal, Vallei Wandeling & Kloosterverblijf (+ € 473)

Beleef het ritme van de monniken tijdens een uniek verblijf van 2 nachten in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster op een legendarische plek in Nepal. Maak de mysterieuze rituelen en het 'chanten van de mantra' mee in de grote tempel en geniet - onder begeleiding van onze gecertificeerde gids - van de prachtige natuur en authentieke dorpjes in de nabijheid van het klooster. Aan het einde van de verlenging bezoek je een schitterende ‘koninklijke bestemming’. 

Het reisprogramma is als volgt:

 1. Naar Tibetaans klooster. Onze tip is om alleen het meest noodzakelijke mee te nemen naar het klooster. Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel bij de receptie en leg meteen apart wat je de volgende dag afgeeft bij onze chauffeur om door hem/haar mee te laten nemen naar je hotel op de 'koninklijke bestemming'. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor een rit van ca. 1 uur met de gids naar een prachtig, authentiek Newari-dorpje om de eeuwenoude bazaar te bezoeken. Vanaf Sankhu maken jullie een stevige wandeling omhoog van ca. 3 uur naar een Tibetaans-Boeddhistisch klooster. Het klooster ligt in het hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Uiteraard is er onderweg ruimte om foto's te maken, contact te leggen met locals en/of te pauzeren onder 1 van de vele 'people trees' die je op de route zult tegenkomen. In overleg (graag doorgeven voor vertrek naar Nepal) kan er ook voor worden gekozen om helemaal naar het klooster te worden gebracht door een privé chauffeur, zonder extra kosten. Het klooster is opgericht door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Het verblijf op deze bijzondere plek is een unieke kans om het leven van de Tibetaans-Boeddhistische monniken van heel dichtbij mee te maken. Uiteraard wordt er - indien mogelijk - samen met de monniken gegeten! Het klooster is gebouwd op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter! Er is een speciaal guesthouse voor gasten, maar op verzoek kun je er ook voor kiezen om in de slaapzaal (dormitory) of een guesthouse vlakbij het klooster te overnachten. Overnachting in het gastenverblijf of vlakbij het klooster. (B,L,D)
 2. Kloosterverblijf. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt met de monniken breng je samen met de gids een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn eigen lichaam aan de hongerige tijgerin offerde zodat zij haar welpen kon voeden. Daarna is er gelegenheid om met onze gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en bij helder weer te genieten van de prachtige uitzichten op de Himalaya. Uiteraard bezoek je ook de eeuwenoude kleine stupa die geldt als bedevaartsoord voor boeddhisten van over de hele wereld. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 3. Kloosterverblijf en Koningsstad Bhaktapur. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt met de monniken breng je samen met de gids een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn eigen lichaam aan de hongerige tijgerin offerde zodat zij haar welpen kon voeden. Daarna is er gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en bij helder weer te genieten van de prachtige uitzichten op de Himalaya. Uiteraard bezoek je ook de eeuwenoude kleine stupa die geldt als bedevaartsoord voor boeddhisten van over de hele wereld. Aansluitend maak je een korte rit naar Bhaktapur, een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. Overnachting op deze schitterende bestemming, die je daarna nooit meer zult vergeten! (B)
 4. Terugreis of vervolg programma. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je na het ontbijt nog wat winkelen in de oude straatjes rondom de koninklijke pleinen (Durbar Square), luieren op een dakterras met schitterende uitzicht op de bergen of jezelf trakteren op een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht word je opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of vervolg je de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen (kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’). (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

De reissom is inclusief 7 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), 2 overnachtingen in het gastenverblijf van het klooster, 1 overnachting in een goed hotel op de 'koninklijke bestemming', activiteiten, excursies, entreegelden bagagevervoer en topbegeleiding door een gecertificeerde privégids.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag. Er is ook een extra comfort en budgetoptie beschikbaar.

Het volgende is inclusief:

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met bezichtiging van het authentiek Newari dorpje Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 2 Overnachtingen guesthouse Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan wijzigen).
 • Mogelijkheid om met onze gecertificeerde gids prachtige wandelingen te maken door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling en taxi-transfer met privégids naar een ‘koninklijke bestemming’ in de koningsvallei.
 • 1 Overnachting op een unieke ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor de terugvlucht.

4 extra nachten Bhutan + 1 extra nacht Nepal (+ € 2346)

Na het programma in Nepal kan de reis worden verlengd met 4 extra nachten Bhutan en 1 extra nacht in Kathmandu voor de stop over.

Bhutan ligt volledig ingekapseld in de Himalaya, waardoor de unieke cultuur zeer goed bewaard is gebleven. Dit is de reden dat Bhutan ook wel het 'verborgen koninkrijk' wordt genoemd; het land wordt jaarlijks door een zeer beperkt aantal toeristen bezocht. Bhutan is ongeveer zo groot als Nederland en wordt door de adembenemende schoonheid van de natuur en de vriendelijke bevolking door velen beschouwd als 'Shangri-La', het 'Paradijs op Aarde'.

Deze Bhutan verlenging is uitermate geschikt voor avontuurlijke mensen die veel willen zien en ervaren, maar geen zware Himalaya trekking willen maken. Er kan een keuze worden gemaakt uit een aantal lichte of juist pittige wandelingen om de unieke biodiversiteit zelf te ervaren. Uiteraard kan de reis helemaal naar wens door ons worden aangepast/verlengd. We spreken in het reisprogramma ook over 'jullie', omdat je tijdens de reis altijd wordt begeleid door een eigen chauffeur en privégids.

Het programma van deze verlenging is als volgt:

 1. Bhutan, dag 1. Vlucht naar Paro (2.235 meter) en rit naar Thimphu. Je wordt opgehaald van het hotel in Kathmandu en naar de luchthaven gebracht voor de vlucht over de Mount Everest naar Paro; 1 van de mooiste vluchten die je kunt maken! De vlucht duurt ca. 1,5 uur en je hebt een fantastisch uitzicht op de Mount Everest, Kanchenjunga, Chomolhari, Tsrim Gang en Jichu Drake. Terwijl je in Paro de vliegtuigtrap afdaalt, voel je meteen de warme zonnestralen op het gezicht en snuif je de heerlijke, schone berglucht op. Veel reizigers worden direct na de landing in Bhutan overweldigd door een gevoel van rust en ‘inner peace’. Zoals altijd bij onze reizen wordt je opgewacht door onze gids (voertaal: Engels) en privé-chauffeur die je tijdens de hele reis in Bhutan zal begeleiden. Jullie maken vervolgens een rit van 54 km (ca. 1 uur) naar Thimphu, de hoofdstad van Bhutan. De hoofdstad Thimphu is bekend om de bijna ‘dorpse rust’; niet voor niets wordt er gesproken over ‘de minst hectische hoofdstad ter wereld’. Er zijn hier diverse bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals de Zangthopelri Lhakhang Tempel en de prachtige ‘Memorial Chorten’. Deze werd in 1974 gebouwd ter ere van Koning Jigme Dorji Wangchuck. Bij belangstelling voor boeddhistische kloosters kun je een bezoek brengen aan het 15e eeuwse Changangkha monastery, of aan één van de weinige overgebleven nonnenkloosters in Bhutan, zoals de Drubthob Nunnery. Als je meer geïnteresseerd zijn in kunst & cultuur dan zijn de Thankha Painting School en de Tashi Nincha folklore studio, waar de beroemde traditionele dansen met muziek en maskers worden beoefend, zeer de moeite waard. Een bezoek aan de goud- en zilversmederijen geeft een mooi beeld van de beoefening van oude ambachten. Overnachting in het uitstekende Hotel Pedling of gelijkwaardig in Thimphu. (L,D)
 2. Bhutan, dag 2. Van Thimphu naar Punakha (1.200 meter). Voordat jullie aan de indrukwekkende rit van ongeveer 3 uur (ca. 76 km) naar Punakha beginnen, is er eventueel nog wat tijd om sfeer op te snuiven bij de beroemde markt van Thimphu. Ook de Tashichho Dzong, waar zo'n 2.000 monniken wonen, is erg bijzonder. Dit fortklooster, prachtig gelegen aan de oevers van de Wang Chu rivier, is het belangrijkste gebouw van Bhutan en bovendien het religieuze centrum van het land. Sinds 1952 is dit de regeringszetel waar ook de koning zijn kantoren heeft. In de zomer verblijft de geestelijke leider van Bhutan, de Je Khenpo, hier ook met zijn gevolg. Onderweg naar Punakha maken jullie een korte stop op de Dochula pas (3.140 meter hoogte) met zijn 108 stupa’s. Vanaf deze pas hebben jullie bij helder weer een schitterend uitzicht op de Himalaya bergketen, inclusief de hoogste berg in Bhutan, de Mount Gangar Punsum (7.520 meter). Na aankomst in Punakha bezoeken jullie de prachtige Punakha Dzong uit 1637 die gebouwd is tussen de 'mannelijke rivier Pho Chu’ en de 'vrouwelijke rivier Mo Chu’ door Shabdrung Ngawang Namgyal. Dit fortklooster is de zetel van de religieuze macht en wordt ook wel Druk Pungthang Dechen Phodrang genoemd, het 'Paleis van het Grote Geluk'. Elk jaar wordt hier in februari de overwinning herdacht op de Tibetanen. Overnachting in Hotel Lobesa of het eveneens zeer gewaardeerde Zhingkham Resort in Punakha. (B,L,D)
 3. Bhutan dag 3. Van Punakha terug naar Paro. Na het ontbijt en een bezoek aan het Talo Monastery volgt de weg terug over de Dochula Pass, waar jullie bij mooi weer een schitterend uitzicht hebben op de hoogste bergtoppen van de Himalaya. Jullie rijden via de oudste Dzong van Bhutan, de Simtokha Dzong, terug naar Paro. De afstand tussen Punakha en Paro bedraagt 132 kilometer. Als de tijd het toelaat, is er in de loop van de middag de mogelijkheid om de ruïnes van de Drukgyal Dzong te bezoeken, 16 km verderop in de vallei. Op een heldere dag is er vanaf dit punt een werkelijk adembenemend zicht op de 7.314 meter hoge Jomolhari mountain. Overnachting in Dewachen Resort of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 4. Bhutan dag 4. 'Nest van de Tijger'. Allereerst maken jullie een korte rit via de Satsam Chorten naar Ramthongkha. Vanaf dit punt begint een pittige wandeling van ruim 2 uur omhoog door een prachtig dennenbos naar het Taktshang Monastery, het beroemde 'Tigernest' op 3.200 meter. Onderweg is er gelegenheid om te pauzeren, onder het genot van een verfrissing, met uitzicht op het ‘Nest van de Tijger’. Het is ook mogelijk om het eerste deel te paard (en horseman) af te leggen. Daarna is het niet ver meer naar het klooster. Jullie pad wordt steeds meer gekleurd door de vele gebedsvlaggen die in de bomen hangen. Het klooster is in 1684 op een steile klif met een diepte van 900 meter gebouwd rond een meditatiegrot van Guru Rinpoche. De legende vertelt dat Guru Padmasambhava, de tantrische mysticus die het Boeddhisme naar Bhutan bracht in 747, hier op de rug van een tijger naartoe is gevlogen. Jullie kunnen hier zelf ook gebedsvlaggen kopen en ophangen om jullie wensen en dromen met de wind en weersinvloeden mee te geven. Als er nog tijd over is, kunnen jullie na de wandeling een bezoek brengen aan Kyichu Lhakhang, dat in 659 werd gebouwd door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan een traditioneel 'Farmhouse'. Overnachting in Dewachen Resort of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 5. Bhutan dag 5. Afsluiting en terugvlucht Nepal. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat rondstruinen in de lange, gezellige winkelstraat van Paro. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het ‘verborgen koninkrijk Bhutan’. Je wordt op het afgesproken moment naar Paro Airport gebracht voor de terugvlucht naar Kathmandu. Transfer naar hotel en overnachting in Kathmandu. (B)
 6. Nepal. Nog even genieten voor vertrek. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je de prachtige, eeuwenoude straatjes rond het hotel op je gemak verder verkennen, genieten van de honderden winkeltjes en locale ‘vegetable markets’. Op 1 van de vele dakterrassen met fantastisch uitzicht het unieke sfeertje in deze unieke koningsstad nog een laatste keer opsnuiven, kan natuurlijk ook! Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht word je opgehaald van het hotel en in 30 minuten naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis. Het kan ook zijn dat je de reis vervolgt met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’ of neem vrijblijvend contact op met Holi en Thomas (klik hier) om je wensen te bespreken. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Bovenstaande prijs is een indicatie voor een privéreis vanaf 2 personen op basis van een gedeelde 2-persoonskamer, exclusief vluchten. De reissom is inclusief 13 maaltijden, al het vervoer in Bhutan met privé chauffeur (inclusief luchthaventransfers), begeleiding door een gediplomeerde gids, accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen en permits. Het visum voor Bhutan wordt geregeld door Top of the World Reizen en de kosten bedragen per persoon € 85,- (inclusief handling). In Bhutan moet aan de overheid een bedrag van aan 'duurzame ontwikkelingskosten' (SDF) worden afgedragen. Deze kosten zijn inclusief. 

Deze verlenging is zeer geschikt in combinatie met Nepal, maar een combinatie met Noord-India (Darjeeling & Sikkim) is ook goed mogelijk; per vliegtuig vanuit Delhi of Calcutta naar Paro of ‘Overland’ naar Bhutan via de grensovergang bij Phuntsholing.

5 extra nachten Nepal, Mountainbike Tour (+ € 776)

Verleng je reis met een prachtig mountainbike programma. Fiets vanuit Pokhara door de jungle, langs de rijstvelden en geniet van de unieke biodiversiteit aan de voet van de Himalaya. De totale afstand die je fietst tijdens de Dag 1 & 2 is 68 km en de zwaarte is 'gemiddeld'. Tijdens Dag 3 en 4 is de totale afstand 60 km en de zwaarte 'pittig'. Let op: Alleen geschikt voor mensen met mountainbike ervaring! 

Omdat je tijdens het programma altijd in het gezelschap bent van een gespecialiseerde mountainbike gids, spreken we in het volgende programma ook in het meervoud, dus over 'jullie'. 

Het programma is als volgt:

 1. Dag 1. Start Mountain Bike Tour 'Leknath' met gids en overnachting aan de voet van de Himalaya. Vanuit Pokhara (lakeside) fietsen jullie allereerst naar Bijayapur. Vervolgens via het prachtige Kaliksthan naar Begnas Tal (Tal = Lake). Overnachting aan het Begnas Lake. (L,D)
 2. Dag 2. Vanuit Begnas Tal met mountain bike en gids via Sobila naar Chhorepatan voor de lunch. Geniet van de fantastische uitzichten en unieke 'single tracks'. Overnachting in Pokhara. (B,L)
 3. Dag 3. Wandel op eigen gelegenheid (of met onze gids) naar de World Peace Stupa, die prachtig is gelegen op de heuvel aan de andere kant van het Fewa meer. Jullie kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om een dagje heerlijk te ontspannen vandaag! Overnachting in Pokhara. (B)
 4. Dag 4. Start 2-daagse Mountain Bike Tour 'Dhampus' met gids. Intensieve dag die jullie van een hoogte van 827 meter tot een hoogte van 1.600 meters brengt met magnifieke uitzichten over de complete Himalaya range (Annapurna Himal). De route loopt via Kaski Kot naar Naudanda voor de lunchpauze. Daarna naar het schitterende Dhampus voor de overnachting. (B,L,D)
 5. Dag 5. Vandaag staat in het teken van afdalingen. Jullie fietsen allereerst naar het prachtige Astam. Na de lunch op een geweldige plek bij de Upper Seti Rivier gaat het in een rustig tempo weer terug naar Pokhara. Overnachting in Pokhara. (B,L)
 6. Dag 6. Ontbijt en afsluiting van dit actieve programma. (B)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer en inclusief een mountainbike gids en een goede mountainbike gedurende het programma. De reis kan ook worden geboekt als privéreis door 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.

7 extra nachten Nepal, Wildlife en Shangri-La (+ € 1284)

Beleef het prachtige Pokhara, dat beroemd is door de prachtige ligging aan het Fewa meer en de uitzichten op de Himalaya! Ervaar daarnaast de Nepalese jungle tegen de grens met India en ontdek unieke flora & fauna. Je gaat op safari in Chitwan National Park en ontmoet de inheemse Tharu bevolking die in de Terai nog op traditionele wijze leeft. We spreken in het reisprogramma vaak over 'jullie', omdat er tijdens de reis begeleiding is door verschillende van onze mensen, waaronder een privégids in combinatie met 'park ranger' (Chitwan) en diverse chauffeurs.

Het reisprogramma van deze verlenging is als volgt:

 1. Naar Chitwan National Park, een jungle vol wilde dieren. Onze mensen komen je ophalen van het hotel om je naar de luchthaven te brengen voor de ochtendvlucht van ca. 25 minuten naar Bharatpur, dat op steenworp afstand ligt van India. Na aankomst op de luchthaven is het nog ca. 1 uur rijden naar de rand van het Chitwan National Park, waar je wordt opgewacht door de ranger. Nadat je de sleutels van je kamer hebt ontvangen, is er nog wat tijd om lekker in de tuin te zitten, een duik in het zwembad te nemen (graag een lodge met zwembad doorgeven bij boeking als dit je voorkeur heeft, een eenvoudige community homestay is uiteraard ook mogelijk) of te genieten van een drankje op het terras met uitzicht. Na de lunch neemt de ranger je mee voor een wandelsafari door de jungle. Aangekomen bij de Narayani rivier kun je de olifanten zien badderen en spelen in het water terwijl je geniet van het prachtige kleurenspektakel van de zonsondergang bij de rivier. In plaats van een binnenlandse vlucht is het ook mogelijk om een rit van ca. 6 uur te maken naar Chitwan met een prima tourist bus. Kies je hiervoor, dan staat er na aankomst onder meer een ontmoeting met de lokale Tharu bevolking op het programma. Overnachting in Chitwan lodge aan de rand van het National Park. (B,D)
 2. Wildlife, Jungle en Safari. Het is nog vroeg als je samen met de ranger op pad gaat om het reservaat in te gaan voor een dag vol avontuur. De dag begint met een boottochtje over de rivier voordat jullie de indrukwekkende 'jungle walk’ maken naar het hart van de jungle. Lopend over de paden tussen de hoge salbomen ga je samen met de ranger op zoek naar de sporen van wilde dieren die hier leven, zoals tijgers en neushoorns. Eventueel nemen jullie plaats in gecamoufleerde uitkijktorens om in alle rust te wachten tot de dieren zich laten zien. Na de lunch gaan jullie op safari in een ander deel van het park en genieten in de Nepalese jungle van de unieke flora en fauna. Aan het einde van de dag rijden jullie via een schilderachtig mooie route terug naar de lodge. Onderweg kun je je ogen de kost geven om wellicht nog een glimp op te vangen van een luiaard of wild zwijn. Aarzel niet om tijdens de activiteiten veel vragen te stellen; de ranger vertelt je graag meer over de wilde dieren die in het reservaat leven. Tweede overnachting in Chitwan lodge. (B,L,D)
 3. Naar Pokhara. Indrukwekkende rit van ca. 6 uur door de bergen langs de heilige Trisuli rivier naar Pokhara (827 meter), dat aan de voet ligt van de Himalaya (binnenlandse vlucht van 30 minuten mogelijk met toeslag). De tweede stad van Nepal is beroemd door de prachtige ligging aan het Fewa meer en het fantastische uitzicht bij heldere luchten op de 'snow capped mountains'. Na aankomst kun je de gezellige straatjes verkennen in de wijk ‘lakeside’ of een korte wandeling langs het meer maken. ‘s Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in The Lakeside Retreat Hotel of vergelijkbaar. Dit is een rustig, centraal gelegen hotel in 'lakeside'. Deze wijk ligt direct aan het idyllische Fewa meer. (B) In Pokhara kun je zonodig in 1 van de vele winkeltjes nog wat reisbenodigdheden kopen. Alles wat je nodig hebt voor jouw trektocht is verkrijgbaar in Pokhara, maar we gaan er wel vanuit dat je goed ingelopen wandelschoenen hebt meegenomen naar Nepal. TIP: Veel reizigers laten wat achter in het hotel voor na de trektocht, zoals een schoon setje kleding en daarnaast alles wat het maximaal aantal kg’s overschrijdt dat je door jouw porter tijdens de trekking kunt laten dragen. Vraag bij de receptie alvast een bagagelabel (en eventueel weegschaal) en leg meteen apart wat je (eventueel) achterlaat in Pokhara voor na de trekking.
 4. Pokhara en de Vallei. Wandel door de gezellige straatjes in de wijk 'lakeside' of maak op eigen gelegenheid een idyllisch boottochtje naar de Tal Barahi Temple, die middenin het meer ligt. Een stevige wandeling omhoog naar de 'World Peace Stupa' aan de andere kant van het meer is ook mogelijk. Ook een bezoek aan het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Palkhel’, Sarangkot en/of de ‘vegetable market’ is leuk om zelf te ondernemen of onder begeleiding van onze topgids (met een toeslag). Lekker uitrusten met een drankje aan het Fewa meer, simpelweg genieten van het bijzondere Pokhara en/of een heerlijke ayurvedische massage kunnen we ook aanbevelen! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 5. Shangri-La. Rit van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier en de terrasvormige rijstvelden naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende surprise bestemming' aan de voet van de Himalaya. Na aankomst maak je met de gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje met een eigen etnische gemeenschap. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en geniet van adembenemend mooie flora en fauna! De lodge waar je overnacht, is een perfect voorbeeld van hoe je met beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het hoogste punt op deze bestemming zul je misschien nooit meer krijgen! Overnachting op de onbekende ‘surprise’ bestemming. (B)
 6. Local Community Day. Prachtige ‘hike’ met lokale gids om volop te genieten van de unieke biodiversiteit, de epische uitzichten op de Himalaya en de authentieke local communities in dit gebied. Je wandelt met de gids over eeuwenoude paadjes door de velden terug naar de lodge. Verder kun je een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de locale tempel en een kleinschalig project. Tweede overnachting op de onbekende ‘surprise’ bestemming. (B)
 7. Naar Kathmandu. Na het ontbijt op deze fantastische locatie volgt een rit van 6 uur naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Na aankomst kun je Old Kathmandu verder verkennen of een bezoek brengen aan de prachtige 'Garden of Dreams'. Overnachting in Kathmandu. (B)
 8. Nog even genieten voor vertrek naar huis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je de prachtige, eeuwenoude straatjes van deze prachtige koningsstad in je eigen tempo verder verkennen. Geniet van de unieke sfeer, de kleine winkeltjes en 'local vegetable markets’. Op de vele dakterrassen ('on top of the world') is het vaak een oase van rust en heb je een fantastisch uitzicht op de unieke tempels! Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht (inchecken vanaf 3 uur voor je internationale vlucht) word je opgehaald van het hotel en in ca. 30 minuten naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis of vervolg je de reis met een of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’ of neem vrijblijvend contact met ons op (klik hier) om je wensen te bespreken. (B)
 9. Weer thuis! Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een avontuurlijke reis om nooit meer te vergeten!

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

De reissom is inclusief 10 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), begeleiding, goede accommodaties, alle activiteiten, excursies, entreegelden en permits voor Chitwan National Park.

De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer tijdens de gehele reis (dus ook tijdens de trektocht). Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.

Toeslag Upper Mustang (+ € 1323)


Bovenstaande bouwstenen kun je toevoegen als je een reis wilt boeken.

De hoogtepunten en bijzonderheden van deze reis zijn:

 • Bezoek aan Swayambhunath, 'de apen tempel', een UNESCO heiligdom dat laat zien hoe in Nepal boeddhisme en hindoeïsme harmonieus naast elkaar bestaan.
 • Prachtige trektocht door Lower Mustang/Annapurna en/of Upper Mustang met topgids en porter/sherpa om de bagage te dragen.
 • Bezichtiging van het kloostercomplex van Muktinath, dat door hindoes en boeddhisten beschouwd wordt als 1 van de meest heilige plekken in Nepal.
 • Bezoek aan prachtige, eeuwenoude Mustang dorpjes en het middeleeuwse Kagbeni.
 • Wandeling door de diepste 'canyon' (bergkloof) ter wereld, langs de oever van de heilige Kali Gandaki rivier, waarbij je tussen 2 bergreuzen loopt van meer dan 8.000 meter hoog!
 • Uniek verblijf aan de voet van de Himalaya op de ‘onbekende bestemming’.
 • Bij keuze voor Lower Mustang: hoogste punt tijdens de trektocht is Muktinath op 3.710 meter hoogte.
 • Bij keuze voor Upper Mustang: hoogste punt is de Marang La pas op 4.230 meter.
 • De rituele lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, de Shiva-tempel, priesters en de ‘heilige mannen’.
 • Bezoek aan het beroemde boeddhistische heiligdom Bouddhanath in de Tibetaanse wijk Bouddha.
Inclusief

De reissom is inclusief ruim 40 maaltijden, accommodaties, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), topbegeleiding tijdens o.a. trektocht en overige activiteiten, bagagevervoer tijdens de trekking door porters/sherpa's, excursies, entreegelden, vergunningen en TIMS-permit (Trekking Information Management System) voor het Annapurna National Park. In Nepal zijn er naast persoonlijke uitgaven voor drankjes en fooien geen extra kosten.

Alle overnachtingen zijn op basis van gedeelde 2- en 3-persoonskamers. Je hoeft de kamer in principe niet te delen met reizigers buiten jouw reisgezelschap zoals dit vaak wel met berghutten wandelingen in Europa het geval is. Voor een 1-persoonskamer geldt een toeslag (beperkt mogelijk tijdens de trekking). Alle lokale belastingen, overige heffingen en de kosten voor het team dat voor de begeleiding zal zorgen, is ook inclusief: vervoer, verblijfskosten, maaltijden en verzekering voor de gids en dragers (sherpa en porters) tijdens o.a. de trektocht en excursies in de Kathmandu Vallei.

Goed om te weten:

 • Nederlandstalige reisbegeleiding op aanvraag.
 • De reis kan ook worden geboekt als privéreis door 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer.
 • Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de mogelijkheden voor meer comfort of budgetopties.
 • Upgrade mogelijk voor privé vervoer en extra binnenlandse vluchten.
Exclusief
 • Handling-, service- en administratiekosten per boeking.
 • Internationale vluchten en visumkosten.
 • Binnenlandse vluchten zijn extra.
 • Bijdrage reisgarantieregeling (STO Garant).
 • Kleding en uitrusting (alles is te koop in Kathmandu en Pokhara).
 • Persoonlijke uitgaven, zoals drankjes en fooien voor de begeleiding te plaatse.
 • De maaltijden die niet zijn aangegeven in het programma.
 • Verzekering die alle activiteiten dekt die in het programma zijn opgenomen (zoals noodevacuatie bij trekkingen).
 • Andere onvoorzienbare kosten die kunnen ontstaan als gevolg van factoren waarover wij geen controle hebben, zoals slecht weer of annuleringen van vluchten.
 • Het programma kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon (vraag een offerte aan).

Vliegtickets
Vertrek mogelijk vanaf o.a. Amsterdam, Brussel en Düsseldorf. Er kan een keuze worden gemaakt uit gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Qatar Airways, Etihad Airways, Turkish Airlines, Emirates en KLM.

We geven graag advies bij het boeken van de vluchten. Vervolgens boek je de vliegtickets zelf of laat je ons de vluchten boeken. Onze mensen komen je persoonlijk ophalen na aankomst, ongeacht het tijdstip. Hetzelfde geldt voor het vertrek!

Het zelf boeken van de vliegtickets - met uitzondering van vluchten tijdens het reisprogramma - is prijstechnisch vaak het meest gunstig, geeft flexibiliteit bij stoel- en maaltijdkeuzes, eventuele last minute upgrades vanuit de luchtvaartmaatschappij bij het online inchecken en dergelijke. We kunnen het daarom aanbevelen!

Start hier je reis

1

'Die dag in december 2007 dat ik voor het eerst door de Kali Gandaki liep, voelde ik me zo klein als een mier en - tegelijkertijd - zo sterk als een leeuw. Het werd een keerpunt in mijn leven en de start van Top of the World Reizen!' Thomas

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of bel +31 (0) 6 4375 1211