Main content

‘Wéér is een grote wens in vervulling gegaan’

pastedGraphic.png

Mijn tweede reis naar Nepal, georganiseerd door Top of the World Reizen, ligt weer achter me.

Deze keer ben ik, samen met mijn reisgenote Lennie, ook naar Tibet gegaan, naar het Dak van de Wereld. Daarmee is wéér een grote wens in vervulling gegaan.

Mijn reisgenote Lennie en ik hebben vooraf in nauw overleg met Top of the World Reizen een 26-daagse reis samengesteld met op 23 september vertrek, 18 oktober terug.

We zijn gestart in Kathmandu, waar we ons meteen alweer helemaal thuis hebben gevoeld en waarvandaan we drie dagen gewandeld hebben naar het hoger gelegen Nagarkot en van daaruit naar Dulikhel en Baktapur.

Het is een prachtige omgeving waar we hebben genoten van natuur, cultuur en mooie mensen die we er mochten ontmoeten. 

pastedGraphic_1.png         pastedGraphic_2.png

Vervolgens waren we 5 dagen in China, regio Tibet.

Gids Tashi heeft ons al die dagen begeleid. Een wijze, zeer ervaren Tibetaanse vrouw.

De kloosters en paleizen dan eindelijk eens met eigen ogen te zien! Daar dan eindelijk eens te vertoeven! Mijn belevingen zijn met geen pen te beschrijven. Het is een zeer bijzondere ervaring geweest. Op grote hoogten te zijn, 4000 tot boven 5000 meter aan de voet van hoge besneeuwde toppen. Het turkoise bergmeer ……. zucht. Zó mooi en zó indrukwekkend. De rondleiding in het beroemde Potala klooster was een van de meest indrukwekkende ervaringen van deze reis. Mede ook door het gevoel: het kwam me zó bekend voor.

pastedGraphic_3.png    pastedGraphic_4.png

pastedGraphic_5.png

Daarna terug naar Nepal, vanuit Kathmandu naar Pokhara.

Heerlijk was het om daar weer terug te zijn. Heerlijk relaxed. Aan het meer. Zonsopgang boven de Himalaya en de gemoedelijke sfeer van dit stadje. Goede keuze was het om er weer terug te zijn voor een paar dagen. 

pastedGraphic_6.png   pastedGraphic_7.png