Main content

Bhutan Rondreis: Het verborgen koninkrijk,15 dagen

Het echte Bhutan

Bhutan ligt volledig ingekapseld in de Himalaya, waardoor de unieke cultuur zeer goed bewaard is gebleven. Dit is de reden dat Bhutan ook wel het 'verborgen koninkrijk' wordt genoemd; het land wordt jaarlijks door een zeer beperkt aantal toeristen bezocht. Bhutan is ongeveer zo groot als Nederland en wordt door de adembenemende schoonheid van de natuur en de vriendelijke bevolking door velen beschouwd als 'Shangri-La', het 'Paradijs op Aarde'.

Na het passeren van de Dochula Pas op 3.140 meter arriveer je in Bumthang, de bakermat van het boeddhisme in Bhutan. Je bezoekt tijdens deze avontuurlijke rondreis door het 'Land van de Donderdraak' o.a. Thimpu, de meest vredige hoofdstad ter wereld, de Gangtey Vallei, Bumthang, het 'Nest van de Tijger' en de schitterende Punakha Dzong.

Deze Bhutan en Nepal reis is uitermate geschikt voor avontuurlijke mensen die veel willen zien en ervaren, maar geen zware Himalaya trekking willen maken. Er kan een keuze worden gemaakt uit een aantal lichte of juist pittige wandelingen om de unieke biodiversiteit zelf te ervaren. Uiteraard kan de reis helemaal naar wens door ons worden aangepast.

Privéreis op maat?

Het programma kan helemaal op maat worden samengesteld. Ga naar 'Start hier je reis', stel je reisprogramma samen en vraag vrijblijvend je reis aan. Je kunt ook vrijblijvend contact opnemen met drs. Thomas Tierolff (+31 6 4375 1211) om de mogelijkheden te bespreken.

Beste tijd van het jaar

JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEPT
OKT
NOV
DEC
v.a. € 5387
Per persoon
Lees Reiservaringen

Bhutan Rondreis, het verborgen koninkrijk

Reisduur: 15 reisdagen (13 dagen/12 nachten in Bhutan/Nepal), verlenging mogelijk.

In Bhutan leer je het boeddhisme kennen uit de tijd van Padmasambhava, nadat hij volgens de legende in de 8e eeuw uit Nepal aan was komen vliegen op de rug van een tijger en zo het boeddhisme naar Tibet en Bhutan bracht. Guru Padmasambhava, die ook wel liefkozend 'Guru Rinpoche' wordt genoemd, wordt binnen de traditie van de Nyingma beschouwd als de tweede Boeddha.

Ontdek ‘het verborgen Himalaya koninkrijk’, geniet van de adembenemende schoonheid van de natuur en beleef een mysterieuze wereld onder de toppen van de Himalaya!

Een combinatie met Darjeeling & Sikkim in India of (bijvoorbeeld) een verblijf in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster in Nepal is ook mogelijk. Neem contact op om je/jullie droomreis door ons te laten samenstellen. 

We spreken in het reisprogramma over 'jullie', omdat je tijdens de reis altijd wordt begeleid door een eigen chauffeur en privégids.

Het reisprogramma is als volgt:

 1. Vertrek. Vlucht met Qatar Airways (aanbevolen!), Turkish Airlines, Etihad Airways, Emirates, KLM of een andere luchtvaartmaatschappij naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Keuze om te vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven. Schiphol is vaak de beste optie door de vele goede aansluitingen!
 2. Welkom! Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Je wordt door onze mensen altijd persoonlijk opgehaald van Kathmandu Airport, ongeacht het tijdstip van aankomst. Na het welkom word je samen met onze gids met een privé taxi met eigen chauffeur naar een prima hotel gebracht dat zich in het rustige deel van het gezellige Thamel bevindt. Afhankelijk van de aankomsttijd is er een oriëntatie met gids. Je wandelt door de gezellige straatjes rondom Mandala Street en je geniet in Old Kathmandu van het kleurige straatleven, de honderden prachtige winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Er kunnen meteen wat praktische zaken worden geregeld, zoals het veilig wisselen van euro's naar rupees en/of een geldopname. Bij de pinautomaat van Standard Chartered en Nabil Bank kan eenvoudig geld worden opgenomen (NPR 25.000 per keer, maximaal NPR 100.000 per 24 uur). Overnachting deluxe kamer in Potala Guesthouse Thamel, Kathmandu.
 3. Swayambhunath en Old Kathmandu. Na een prima ontbijt met o.a vers fruit wandel je om ca. 9 uur vanuit het hotel met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar Swayambhunath. Deze beroemde ‘apen tempel’ staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat je zo al wandelend de tijd hebt om te acclimatiseren en ‘te landen’. In 7 fasen met telkens een tussenstop loop je in een rustig tempo de 365 traptreden omhoog. Elke trede staat voor 1 dag van het jaar! Goed om te weten: Er is een alternatieve route met een zeer beperkt aantal trappen. Op de top heb je een prachtig uitzicht over Kathmandu en zie je de adelaars boven de goudkleurige ‘stupa’ vliegen. Vanaf Swayambhunath wandel je in een rustig tempo met de gids naar de andere kant van de heilige Bishnumati rivier om in ‘Old Kathmandu’ de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar, de beroemde Annapurna Tempel en het zeer indrukwekkende Durbar Square. Je kunt je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er na het programma nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag onze gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Eten in de romantische 'Garden of Dreams' is ook een mogelijkheid. Tweede overnachting in het hotel, een oase van rust in het hectische Kathmandu. (B)
 4. Bhutan, dag 1. Aankomst in Paro (2.235 meter). Vlucht vanuit Kathmandu naar Paro (2.235 meter), waar zich de internationale luchthaven bevindt van Bhutan. Paro is ook te bereiken vanuit India (Delhi of Calcutta), Thailand (Bangkok) en Singapore, maar de vlucht vanuit Kathmandu is niet alleen de mooiste, maar ook verreweg de best betaalbare optie. Vanuit Kathmandu duurt de vlucht slechts 65 minuten (2 uur en 20 minuten vanaf Delhi) en het uitzicht bij helder weer op de Mount Everest, Kanchenjunga, Jomolhari, Tsrim Gang en Jichu Drake is fantastisch! Terwijl je de vliegtuigtrap afdaalt in Paro, voel je meteen de warme zonnestralen op het gezicht en snuif je de heerlijke, schone berglucht op. Veel reizigers worden direct na de landing in Bhutan overweldigd door ‘een gevoel van innerlijke rust’. Zoals altijd bij onze reizen word je opgewacht door onze gids en privé chauffeur die verantwoordelijk zijn voor de begeleiding tijdens de reis in Bhutan. Na aankomst bezoek je Ta Dzong, een oude wachttoren uit 1656 waar tegenwoordig het Nationale Museum is gevestigd. Onder dit museum bevindt zich de Paro Rinpung Dzong (dzong = fortklooster), het centrum voor de burgerlijke en religieuze autoriteiten van de vallei. Je bereikt deze schitterende Dzong via een prachtige overdekte houten brug over het water. Overnachting in Dewachen Resort, het hotel met het mooiste uitzicht over de Vallei of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 5. Bhutan, dag 2. Van Paro naar Thimphu (2.320 meter). Na het ontbijt maken jullie een prachtige rit door de vallei met uitzicht op de Mount Jhomolhari (7.314 meter) naar Thimphu. De afstand tussen Paro en Thimphu bedraagt 52 kilometer (ca. 1,5 uur). De hoofdstad Thimphu is bekend om de bijna ‘dorpse rust’; niet voor niets wordt er gesproken over ‘de minst hectische hoofdstad ter wereld’. Er zijn hier diverse bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals de Zangthopelri Lhakhang Tempel en de prachtige ‘Memorial Chorten’. Deze werd in 1974 gebouwd ter ere van Koning Jigme Dorji Wangchuck. Bij belangstelling voor boeddhistische kloosters kun je een bezoek brengen aan het 15e eeuwse Changangkha monastery, of aan de Drubthob Nunnery, één van de weinige overgebleven nonnenkloosters in Bhutan. Als je meer geïnteresseerd bent in kunst & cultuur dan zijn de Thankha Painting School en de Tashi Nincha folklore studio, waar de beroemde traditionele dansen met muziek en maskers worden beoefend, zeer de moeite waard. Een bezoek aan de goud- en zilversmederijen geeft een mooi beeld van de beoefening van oude ambachten. Overnachting in het uitstekende Hotel Pedling of een gelijkwaardig hotel in Thimphu. (B,L,D)
 6. Bhutan, dag 3. Van Thimphu naar Punakha (1.200 meter). Voordat je aan de indrukwekkende rit van ongeveer 3 uur (ca. 76 km) naar Punakha begint, is er eventueel nog wat tijd om sfeer op te snuiven bij de beroemde markt van Thimphu. Ook de Tashichho Dzong, waar zo'n 2.000 monniken wonen, is erg bijzonder. Dit fortklooster, prachtig gelegen aan de oevers van de Wang Chu rivier, is het belangrijkste gebouw van Bhutan en bovendien het religieuze centrum van het land. Hier bevindt zich ook de regeringszetel en de koning heeft er zijn kantoren. Onderweg naar Punakha maak je een stop op de Dochula pas (3.140 meter hoogte) met zijn 108 stupa’s. Vanaf deze pas is er bij helder weer een schitterend uitzicht op de Himalaya bergketen, inclusief de hoogste berg in Bhutan, de Mount Gangar Punsum (7.520 meter). Na aankomst in Punakha bezoek je de prachtige Punakha Dzong uit 1637 die gebouwd is tussen de 'mannelijke rivier Pho Chu’ en de 'vrouwelijke rivier Mo Chu’ door Shabdrung Ngawang Namgyal. Dit fortklooster wordt ook wel Druk Pungthang Dechen Phodrang genoemd, het 'Paleis van het Grote Geluk'. Elk jaar wordt hier in februari de overwinning herdacht op de Tibetanen. Punakha was tot 1955 de hoofdstad van Bhutan en is wat warmer door de lagere ligging. In de koude wintermaanden verblijft de 'Je Khenpo', de geestelijk leider van Bhutan, hier met zijn gevolg. Overnachting in Zhingkham Resort (of gelijkwaardig), prachtig gelegen in de Punakha Valley, Punakha. (B,L,D)
 7. Bhutan, dag 4. Van Punakha naar Gangtey (2.900 meter). Onderweg naar Gangtey, een rit van 75 kilometer (ca. 2 uur), passeer je de Wangdue Phodrang Dzong die in 2012 werd getroffen door een verwoestende brand. Over deze Dzong gaan vele legenden en de ligging ervan aan de Mo Chu en Tang Chu rivieren is betoverend. Na aankomst in Gangtey bezoek je het beroemde, eeuwenoude klooster van Gangtey. Dit klooster is de hoofdzetel van de Pema Lingpa-traditie en heeft een enorme gebedszaal. De Gangtey Gompa is schitterend gelegen in de Phobjika Vallei en de verblijfplaats van honderden monniken die behoren tot de Nyingmapa-school, 1 van de stromingen binnen het boeddhisme. Het is ook mogelijk om de Gangtey Nature Trail te lopen (ca. 1,5 uur). De trail loopt door de prachtige gletsjervallei van Phobjika. Deze groene Vallei is bekend vanwege de Zwarthalskraanvogels die hier vanuit Tibet jaarlijks vanaf eind oktober komen overwinteren. In het Crane Information Center is veel informatie te vinden is over deze zeer zeldzame vogel, waar de lokale bevolking veel respect voor heeft. Het is mogelijk om te overnachten in de Phuntsho Chholing Farm Lodge. Deze nieuwe lodge heeft uitstekende voorzieningen en ligt op een heuvel, direct achter het traditionele farmhouse ('noble house'). Het farmhouse is uiteraard te bezoeken! Het is een prachtige gelegenheid om de authentieke, traditionele architectuur van Bhutan op het platteland en het leven van de oude ‘nobelen’ (adel) van destijds aan den lijve te ervaren. De liefhebber van basic comfort kan er ook overnachten: het heeft krakende houten vloeren, een gezellige eetkamer en een boeddhistische kapel. De eenvoudige kamers zijn schoon en verzorgd, met wc/badkamers op de gang. Leuk om te weten: Het farmhouse is de geboorteplaats van Ms. Yangchen, onze coördinator in Bhutan, en haar moeder heeft er nog altijd de leiding. Zij is de zus van de Gangteng Tulku Rinpoche (de 9e reïncarnatie van Pema Lingpa), een gerespecteerd Boeddhistisch meester. Sinds zijn 16e jaar is hij de geestelijk leider van de beroemde Gangtey Gompa aldaar (anno 1500) en de bijbehorende domeinen: meer dan 35 Nyingma-kloosters en hermitages. Yangchen ziet haar oom vooral - zoals ze het noemt - als haar 'Root Guru' en leermeester. Aanbevolen: Het is ook mogelijk om te overnachten in Hotel Dewachen in de Phobjikha Vallei van Gangtey. Graag horen we bij een eventuele boeking waar de voorkeur naar uitgaat zodat we daar rekening mee kunnen houden. (B,L,D)
 8. Bhutan, dag 5. Van Gangtey via Trongsa naar Bumthang (2.700 meter).Voor reizigers met een specifieke belangstelling voor boeddhisme is het in overleg eventueel mogelijk om tijdens het ochtendgloren (voor het ontbijt) het 'chanten van de mantra' mee te maken in het beroemde, eeuwenoude klooster van Gangtey, waar de oom van onze coördinator Yangchen de leiding over heeft. Jullie vervolgen de reis met een rit van ruim 2 uur over de Pele La Pas (3.423 meter) naar Trongsa (78 km). Dit gebied behoort tot de zogenoemde 'Black Mountain Range' en vormt de scheiding tussen West- en Oost-Bhutan. In Trongsa bezoeken jullie de Trongsa Dzong, 1 van de oudste gebouwen van Bhutan en het voorouderlijke huis van de huidige koninklijke familie. Het uitzicht is ook hier weer prachtig! Na de lunch gaat de reis verder naar de Bumthang Vallei, die wordt gezien als de bakermat van het boeddhisme in Bhutan. De Vallei wordt door velen ervaren als ‘Shangri-La’, wat 'Paradijs op Aarde' betekent. De afstand tussen Trongsa en Bumthang bedraagt 79 kilometer (ca. 2,5 uur). Overnachting in Rinchenling Lodge of een gelijkwaardig hotel in Bumthang. (B,L,D)
 9. Bhutan, dag 6. Bumthang Vallei. Jullie maken een rit naar Ura, 1 van de 4 prachtige valleien van Bumthang. Vervolgens bezoek je diverse heiligdommen en prachtige kloosters, zoals Kurje Lhakhang, Tamshing Lhakhang en Kuenshusum Lhakhang Monastery. In de Tang Ugyen Choeling nunnery kunnen in overleg de avondrituelen worden bijgewoond van de nonnen die hier verblijven. Overnachting in Rinchenling Lodge of een gelijkwaardig hotel in Bumthang. (B,L,D)
 10. Bhutan, dag 7. Van Bumthang naar Wangdue Phodrang Vallei (Punakha). Na de lange rit terug naar Punakha bezoek je het Chimi Lhakhang klooster, dat door Lama Drukpa Kuenley werd gebouwd in de 15e eeuw. Deze tempel is ook bekend als 'de Tempel van de vruchtbaarheid'. De afstand tussen Bumthang en Punakha bedraagt 220 kilometer. Overnachting in Hotel Lobesa (of gelijkwaardig), prachtig gelegen in de Lobesa Valley, Wangdue Phodrang. (B,L,D)
 11. Bhutan, dag 8. Van de Wangdue Phodrang Vallei terug naar Paro. Na een bezoek aan het bijzondere Talo Monastery volgt de weg terug over de Dochula Pas, waar je bij mooi weer een schitterend uitzicht hebben op de hoogste bergtoppen van de Himalaya. Jullie rijden via de oudste Dzong van Bhutan, de Simtokha Dzong, terug naar Paro. De afstand tussen Punakha en Paro bedraagt 132 kilometer. Overnachting in Dewachen Resort of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 12. Bhutan, dag 9. 'Nest van de Tijger'. Allereerst maken jullie een korte rit via de Satsam Chorten naar Ramthongkha. Vanaf dit punt begint een pittige wandeling van ruim 2 uur omhoog door een prachtig dennenbos naar het Taktshang Monastery, het beroemde 'Tigernest' op 3.200 meter. Onderweg is er gelegenheid om te pauzeren, onder het genot van een verfrissing, met uitzicht op het ‘Nest van de Tijger’. Het is ook mogelijk om het eerste deel te paard (met begeleiding door 'horseman') af te leggen. Daarna is het niet ver meer naar het klooster. Het pad wordt steeds meer gekleurd door de vele gebedsvlaggen die in de bomen hangen. Het klooster is in 1684 op een steile klif met een diepte van 900 meter gebouwd rond een meditatiegrot van Guru Rinpoche. De legende vertelt dat Guru Padmasambhava, de tantrische mysticus die het Boeddhisme naar Bhutan bracht in 747, hier op de rug van een tijger naartoe is gevlogen. Je kunt hier ook gebedsvlaggen kopen en ophangen om jouw wensen en dromen met de wind en weersinvloeden mee te geven. Als er nog tijd over is, kan er na de wandeling een bezoek worden gebracht aan Kyichu Lhakhang, dat in 659 werd gebouwd door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan een traditioneel 'Farmhouse'. Overnachting in Dewachen Resort of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 13. Bhutan, dag 10. Afsluiting Bhutan en terugvlucht naar Kathmandu. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kun je nog wat rondlopen en een heerlijk kopje Bhutanese thee drinken in de gezellige winkelstraat van Paro. Dan volgt de terugvlucht naar Kathmandu, waar je na aankomst met onze topgids een bezoek brengt aan de wereldberoemde koningsstad Bhaktapur. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Overnachting in het vlakbij het Durbar Square gelegen en comfortabele Milla Guesthouse of een gelijkwaardig hotel in Bhaktapur. (B)
 14. Nog even genieten voor vertrek naar huis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je de prachtige, eeuwenoude straatjes van deze prachtige koningsstad in je eigen tempo verder verkennen. Geniet van de unieke sfeer, de kleine winkeltjes en 'local vegetable markets’. Op de vele dakterrassen ('on top of the world') is het vaak een oase van rust en heb je een fantastisch uitzicht op de unieke tempels! Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht (inchecken vanaf 3 uur voor je internationale vlucht) word je opgehaald van het hotel en in ca. 30 minuten naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis of vervolg je de reis met een of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’ of neem vrijblijvend contact op met Holi en Thomas via het contactformulier (klik hier) om je wensen te bespreken. (B)
 15. Weer thuis! Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een avontuurlijke reis om nooit meer te vergeten!

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen


Alternatief: Programma op basis van een binnenlandse vlucht naar Bumthang

Bhutan Rondreis, het verborgen koninkrijk
Reisduur: 15 reisdagen (13 dagen/12 nachten in Bhutan/Nepal), verlenging mogelijk.

Goed om te weten:
Door gebruik te maken van een binnenlandse vlucht vanaf Paro naar Bumthang worden de ritten met je eigen chauffeur en privé gids beperkt. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de binnenlandse vluchten soms wat vertraging ondervinden. Veiligheid staat voorop, dus er kan alleen gevlogen worden als de luchten voldoende helder zijn. Ook voor dit programma geldt dat er maatwerk mogelijk is en dat o.a. het aantal wandelingen uitgebreid kan worden. Het kan dan gaan om dayhikes of juist lichte wandelingen met beperkt stijgen en dalen.

Het reisprogramma is als volgt:

 1. Vertrek. Vlucht met Qatar Airways (aanbevolen!), Turkish Airlines, Etihad Airways, Emirates, KLM of een andere luchtvaartmaatschappij naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Keuze om te vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven. Schiphol is vaak de beste optie door de vele goede aansluitingen!
 2. Welkom! Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Je wordt door onze mensen altijd persoonlijk opgehaald van Kathmandu Airport, ongeacht het tijdstip van aankomst. Na het welkom word je samen met onze gids met een privé taxi met eigen chauffeur naar een prima hotel gebracht dat zich in het rustige deel van het gezellige Thamel bevindt. Afhankelijk van de aankomsttijd is er een oriëntatie met gids. Je wandelt door de gezellige straatjes rondom Mandala Street en je geniet in Old Kathmandu van het kleurige straatleven, de honderden prachtige winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Er kunnen meteen wat praktische zaken worden geregeld, zoals het veilig wisselen van euro's naar rupees en/of een geldopname. Bij de pinautomaat van Standard Chartered en Nabil Bank kan eenvoudig geld worden opgenomen (NPR 25.000 per keer, maximaal NPR 100.000 per 24 uur). Overnachting deluxe kamer in Potala Guesthouse Thamel, Kathmandu.
 3. Swayambhunath en Old Kathmandu. Na een prima ontbijt met o.a vers fruit wandel je om ca. 9 uur vanuit het hotel met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar Swayambhunath. Deze beroemde ‘apen tempel’ staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat je zo al wandelend de tijd hebt om te acclimatiseren en ‘te landen’. In 7 fasen met telkens een tussenstop loop je in een rustig tempo de 365 traptreden omhoog. Elke trede staat voor 1 dag van het jaar! Goed om te weten: Er is een alternatieve route met een zeer beperkt aantal trappen. Op de top heb je een prachtig uitzicht over Kathmandu en zie je de adelaars boven de goudkleurige ‘stupa’ vliegen. Vanaf Swayambhunath wandel je in een rustig tempo met de gids naar de andere kant van de heilige Bishnumati rivier om in ‘Old Kathmandu’ de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar, de beroemde Annapurna Tempel en het zeer indrukwekkende Durbar Square. Je kunt je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er na het programma nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag onze gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Eten in de romantische 'Garden of Dreams' is ook een mogelijkheid. Tweede overnachting in het hotel, een oase van rust in het hectische Kathmandu. (B)
 4. Bhutan, dag 1. Aankomst in Paro (2.235 meter). Vlucht vanuit Kathmandu naar Paro, waar zich de internationale luchthaven bevindt van Bhutan. Paro is ook te bereiken vanuit India (Delhi of Calcutta), Thailand (Bangkok) en Singapore, maar de vlucht vanuit Kathmandu is niet alleen de mooiste, maar ook verreweg de best betaalbare optie. Vanuit Kathmandu duurt de vlucht slechts 65 minuten (2 uur en 20 minuten vanaf Delhi) en het uitzicht bij helder weer op de Mount Everest, Kanchenjunga, Jomolhari, Tsrim Gang en Jichu Drake is fantastisch! Terwijl je de vliegtuigtrap afdaalt in Paro, voel je meteen de warme zonnestralen op het gezicht en snuif je de heerlijke, schone berglucht op. Veel reizigers worden direct na de landing in Bhutan overweldigd door ‘een gevoel van innerlijke rust’. Zoals altijd bij onze reizen word je opgewacht door onze gids en privé chauffeur die verantwoordelijk zijn voor de begeleiding tijdens de reis in Bhutan. Na de lunch bezoek je Ta Dzong, een oude wachttoren uit 1656 waar tegenwoordig het Nationale Museum is gevestigd. Onder dit museum bevindt zich de Paro Rinpung Dzong (dzong = fortklooster), het centrum voor de burgerlijke en religieuze autoriteiten van de vallei. Je bereikt deze schitterende Dzong via een prachtige overdekte houten brug over het water. Overnachting in Dewachen Resort, het hotel met het mooiste uitzicht over de Vallei of een gelijkwaardig hotel in Paro. (L,D)
 5. Bhutan, dag 2. Van Paro naar Bumthang. 's Morgens maak je een binnenlandse vlucht van 35 minuten naar de Bumthang Vallei, dat wordt gezien als de bakermat van het boeddhisme in Bhutan en bestaat uit 4 prachtige valleien. In de Vallei bezoek je schitterende heiligdommen en mysterieuze kloosters, zoals de Kuenshusum Lhakhang tempel en het Kurjey Monastery. Na bezoek aan Kurjey kun je naar keuze in ongeveer 3 uur naar de Nga Lhakhang tempel wandelen. In de Tang Ugyen Choeling nunnery woon je  in overleg de avondrituelen van de nonnen bij als dit je belangstelling heeft (let op: schema kan wijzigen!). Een andere optie is om 's avonds het magische Membarstho te bezoeken, het ‘brandende meer’. Overnachting in Rinchenling Lodge of een gelijkwaardig hotel in Bumthang. (B,L,D)
 6. Bhutan, dag 3. Bumthang ValleiJe bezoekt de Jambay Lhakhang tempel, die in 659 werd gebouwd door koning Srongsen Gampo uit Tibet. Er wordt gezegd dat zich onder de tempel een meer bevindt waar de legendarische Guru Rinpoche ('Padmasambhava') verschillende Terma (verborgen religieuze schatten) zou hebben achtergelaten. Verder bezoek je de Jakar Dzong (kasteel van de witte vogel) en de Tamshing Lhakhang (tempel van de goede boodschap), de belangrijkste Nyingmapa tempel van het koninkrijk. Liever een wandeling maken? Dan is een hike van ongeveer 3 uur, langzaam stijgend, naar de Petsiling Gompa een pittige mogelijkheid. Tweede overnachting in Bumthang. (B,L,D)
 7. Bhutan, dag 4. Van Bumthang naar Gangtey (via Trongsa). Met je eigen chauffeur en privégids rijd je in ca. 2,5 uur (79 km) naar misschien wel de meest indrukwekkende Dzong van Bhutan, de Trongsa Dzong. Dit is het voorouderlijke huis van de huidige koninklijke familie. Het uitzicht is ook hier weer adembenemend mooi! Het gebied dat jullie doorkruisen, behoort tot de zogenoemde 'Black Mountain Range' en vormt de scheiding tussen West- en Oost-Bhutan. Daarna rijden jullie over de Pele La Pas (3.423 meter) in ruim 2 uur naar Gangtey (78 km), dat prachtig gelegen is in de Phobjika Vallei. Deze groen gekleurde gletsjervallei is bekend vanwege de Zwarthalskraanvogels, die hier vanuit Tibet jaarlijks vanaf eind oktober komen overwinteren. Het is mogelijk om te overnachten in de Phuntsho Chholing Farm Lodge. Deze nieuwe lodge heeft uitstekende voorzieningen en ligt op een heuvel, direct achter het traditionele farmhouse ('noble house'). Het farmhouse is uiteraard te bezoeken! Het is een prachtige gelegenheid om de authentieke, traditionele architectuur van Bhutan op het platteland en het leven van de oude ‘nobelen’ (adel) van destijds aan den lijve te ervaren. De liefhebber van basic comfort kan er ook overnachten: het heeft krakende houten vloeren, een gezellige eetkamer en een boeddhistische kapel. De eenvoudige kamers zijn schoon en verzorgd, met wc/badkamers op de gang. Leuk om te weten: Het farmhouse is de geboorteplaats van Ms. Yangchen, onze coördinator in Bhutan, en haar moeder heeft er nog altijd de leiding. Zij is de zus van de Gangteng Tulku Rinpoche (de 9e reïncarnatie van Pema Lingpa), een gerespecteerd Boeddhistisch meester. Sinds zijn 16e jaar is hij de geestelijk leider van de beroemde Gangtey Gompa aldaar (anno 1500) en de bijbehorende domeinen: meer dan 35 Nyingma-kloosters en hermitages. Yangchen ziet haar oom vooral - zoals ze het noemt - als haar 'Root Guru' en leermeester. De derde optie is een overnachting in Hotel Dewachen in de Phobjikha Vallei van Gangtey. Graag horen we bij een eventuele boeking waar de voorkeur naar uitgaat zodat we daar rekening mee kunnen houden. Overnachting in Hotel Dewachen, farmlodge of authentiek Farmhouse (homestay) in de Phobjikha Vallei van Gangtey. (B,L,D)
 8. Bhutan, dag 5. Gangtey (Phobjikha Vallei). Voor reizigers met een specifieke belangstelling voor het boeddhisme is het in overleg mogelijk om tijdens het ochtendgloren het 'chanten van de mantra' mee te maken in het beroemde, eeuwenoude klooster van Gangtey, waar de oom van onze coördinator Yangchen de leiding over heeft. Dit klooster is de hoofdzetel van de Pema Lingpa-traditie en heeft een enorme gebedszaal. De Gangtey Gompa is schitterend gelegen in de Phobjika Vallei en de verblijfplaats van honderden monniken die behoren tot de Nyingmapa-school, 1 van de stromingen binnen het boeddhisme. Als je van wandelen houdt, is er - naast het bezoeken van Gangtey Gonpa - de unieke mogelijkheid om de Gangtey Nature Trail (ca. 1,5 uur) te lopen of een meer pittige hike. De Gangtey Nature Trail loopt door de prachtige gletsjervallei van Phobjika. Deze groene Vallei is bekend vanwege de heilige Zwarthalskraanvogels, die hier vanuit Tibet jaarlijks vanaf eind oktober komen overwinteren. In het Crane Information Center is veel informatie te vinden is over deze zeer zeldzame vogel, waar de lokale bevolking zeer veel respect voor heeft. Tweede overnachting in Gangtey. (B,L,D)
 9. Bhutan, dag 6. Van Gangtey naar Punakha. Rit over goed geasfalteerde wegen van ruim 2 uur (75 km) naar Punakha. Onderweg passeer je de Wangdiphodrang Dzong die in 2012 getroffen werd door een verwoestende brand. Over deze Dzong gaan vele legenden en de ligging ervan aan de Tang Chu rivier is betoverend. Aangekomen in Punakha bezoek je de Punakha Dzong, die gebouwd is in 1637 door Shabdrung Ngawang Namgyal. Dit fortklooster ligt magistraal tussen de Pho Chu (mannelijke rivier) en de Mo Chu (vrouwelijke rivier). Overnachting in Zhingkham Resort (of gelijkwaardig), prachtig gelegen in de Punakha Valley, Punakha. (B,L,D)
 10. Bhutan, dag 7. Van Punakha naar Thimphu. Van Punakha naar Thimphu. Je wandelt door de rijstvelden naar Chimi Lhakhang, dat in 1499 gebouwd is op de top van een heuvel door Lama Drukpa Kuenley, die ook wel bekend staat als 'The Divine Madman'. Deze tempel staat bekend als de tempel van de vruchtbaarheid. Vervolgens rijd je met de gids en privé chauffeur naar de Dochula pas om, bij helder weer, te genieten van een spectaculair uitzicht over de hoogste bergtoppen van de wereld. Onderweg naar Thimphu bezoek je de National Memorial Chorten die in 1974 werd gebouwd in opdracht van de koningin voor haar zoon, de 3e koning Jigme Dorji Wangchuk. De Chort is gebouwd om de geest van Boeddha te vertegenwoordigen en toegewijd aan de wereldvrede. Optioneel is het mogelijk om voor aankomst in het centrum van Thimphu een hike maken vanaf het Sangay Gang Viewpoint. Overnachting in het prima Hotel Pedling (of gelijkwaardig), dat centraal in Thimphu is gelegen, vlakbij ‘Hong Kong’ market. (B,L,D)
 11. Bhutan, dag 8. Terug naar Paro. ‘s Morgens kan het Handwerk Imperium worden bezocht, waar diverse traditionele Bhutanese producten te koop zijn, zoals de prachtig gekleurde laarzen, manden gemaakt van bamboe en maskers die tijdens festivals worden gebruikt. Een andere optie is een bezoek aan de Tashichho Dzong, het belangrijkste gebouw van Bhutan waar sinds 1952 de regering zetelt en de koning zijn kantoren heeft. Onderweg naar Paro breng je een kort bezoek aan het Tamchog Monastery, dat in de 15e eeuw gebouwd is door Thangthong Gyalpo, bekend als Lama Chazampa, wat letterlijk ‘de ijzeren brug-bouwer’ betekent. Hij bouwde maar liefst 108 bruggen, zowel in Tibet als Bhutan. Overnachting in Dewachen Resort of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 12. Bhutan, dag 9. 'Nest van de Tijger'. Allereerst maak je een korte rit via de Satsam Chorten naar Ramthongkha. Vanaf dit punt begint een pittige wandeling van ruim 2 uur omhoog door een prachtig dennenbos naar het Taktshang Monastery, het beroemde 'Tigernest' op 3.200 meter. Onderweg is er gelegenheid om te pauzeren, onder het genot van een verfrissing, met uitzicht op het ‘Nest van de Tijger’. Het is ook mogelijk om het eerste deel te paard (en horseman) af te leggen. Daarna is het niet ver meer naar het klooster. Het pad wordt steeds meer gekleurd door de vele gebedsvlaggen die in de bomen hangen. Het klooster is in 1684 op een steile klif met een diepte van 900 meter gebouwd rond een meditatiegrot van Guru Rinpoche. De legende vertelt dat Guru Padmasambhava, de tantrische mysticus die het Boeddhisme naar Bhutan bracht in 747, hier op de rug van een tijger naartoe is gevlogen. Je kunt hier zelf ook gebedsvlaggen kopen en ophangen om je wensen en dromen met de wind en weersinvloeden mee te geven. Alternatief programma met Paro Vallei & Kila Gompa: In plaats van het bezoek aan 'Tigernest' kan er ook voor worden gekozen om vandaag het Dzongdrakha Monastery en de Kila Gompa Nunnery te bezoeken. Vanaf de klif waarop het klooster gebouwd is, heb je een prachtig zicht op de Paro Vallei. Daarna kun je doorrijden naar de Chele La Pas, op 3.810 meter hoogte, om bij helder weer volop te genieten van het spectaculaire uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya. Als er nog tijd over is, kan er een bezoek worden gebracht aan het schitterende Kyichu Lhakhang, dat in 659 werd gebouwd door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan een traditioneel 'Farmhouse'. Overnachting in Dewachen Resort, Paro. (B,L,D)
 13. Bhutan, dag 10. Afsluiting Bhutan en terugvlucht naar Kathmandu. Afsluiting Bhutan en terugvlucht naar Kathmandu. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kun je nog wat rondlopen en een heerlijk kopje Bhutanese thee drinken in de gezellige winkelstraat van Paro. Dan volgt de terugvlucht naar Kathmandu, waar je na aankomst met onze topgids een bezoek brengt aan de wereldberoemde koningsstad Bhaktapur. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Overnachting in het vlakbij het Durbar Square gelegen en comfortabele Milla Guesthouse of een gelijkwaardig hotel in Bhaktapur. (B)
 14. Nog even genieten voor vertrek naar huis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je de prachtige, eeuwenoude straatjes van deze prachtige koningsstad in je eigen tempo verder verkennen. Geniet van de unieke sfeer, de kleine winkeltjes en 'local vegetable markets’. Op de vele dakterrassen ('on top of the world') is het vaak een oase van rust en heb je een fantastisch uitzicht op de unieke tempels! Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht (inchecken vanaf 3 uur voor je internationale vlucht) word je opgehaald van het hotel en in ca. 30 minuten naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis of vervolg je de reis met een of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’ of neem vrijblijvend contact op met Holi en Thomas via het contactformulier (klik hier) om je wensen te bespreken. (B)
 15. Weer thuis! Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een avontuurlijke reis om nooit meer te vergeten!

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Privéreis mogelijk

ja

Reisduur

15 dagen

Niveau

voor iedereen, basisconditie

Comfort

comfortabele reis

1 extra nacht in Bouddha (+ € 57)

Verleng de reis met een extra nacht in de Tibetaanse wijk Bouddha, dat ook wel 'Klein-Tibet' wordt genoemd. Je overnacht op een prachtige locatie, op een paar minuten lopen van de wereldberoemde stupa. Alle activiteiten, transfers en entreegelden zijn inbegrepen in onze prijzen.

Het programma voor de extra nacht in Bouddha is als volgt:

 • Je wordt opgehaald van het hotel in Kathmandu (Patan, Bhaktapur of Pharping zijn andere opties) en met de taxi naar Bouddha gebracht. Na aankomst is er volop gelegenheid om met onze gecertificeerde privégids de beroemde Tibetaanse wijk in Kathmandu te bezichtigen. Loop de heilige ‘kora’ (rondgang) rondom de beroemde stupa (Bouddhanath) terwijl je - met de monniken - de gebedsmolens laat draaien. Overnachting in een comfortabel en rustig gelegen boutique hotel met zeer goede voorzieningen in Bouddha.
 • Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat winkelen in de gezellige, smalle straatje rondom de stupa, luieren op een dakterras en/of een bezoek brengen aan in van de vele prachtige Tibetaanse kloosters. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht wordt je opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of vervolg je de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’. (B)

B = Ontbijt (Breakfast) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer en inclusief al het vervoer/luchthaventransfer, overnachting met ontbijt en entreegelden. De reis kan ook worden geboekt door 1 persoon. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.

2 extra nachten Haa Vallei, Bhutan (+ € 973)

Verleng je Bhutan reis met 2 extra nachten in de mysterieuze Haa Vallei. Vanuit Paro maak je allereerst een rit naar de schitterende gelegen nunnery van Kila Gompa. Vervolgens voert de weg over goed verharde wegen - via de Chelila pas (3.780 meter) - naar de prachtige Haa Vallei. Dit authentieke gebied ligt direct aan de grens met Sikkim en Tibet en wordt nog maar  nauwelijks bezocht door toeristen.

De Haa vallei wordt door reizigers ervaren als een serene plek aan 'het einde van de wereld'. Er is geen doorgaand verkeer en er kunnen hier prachtige wandelingen worden gemaakt met adembenemend mooie uitzichten. Vanwege de vruchtbaarheid van de grond worden hier diverse gewassen verbouwd zoals tarwe en gerst, maar ook aardappelen. En natuurlijk zullen de yaks niet ontbreken!

We spreken in het reisprogramma vaak over 'jullie', omdat er tijdens de reis begeleiding is door een eigen gids en daarnaast een privéchauffeur.

Het reisprogramma is als volgt:

 1. Bhutan, extra dag 1. Naar de Haa Vallei. Na het ontbijt rijden jullie vanuit Paro, via de nunnery van Kila Gompa, de Chelila pas (3.780 meter) over naar de prachtige Haa Vallei, die direct grenst aan Sikkim en Tibet. Dit is een gebied dat nog nauwelijks door toeristen wordt bezocht en de flora & fauna zijn prachtig! In de Haa vallei bezoeken jullie de 2 belangrijkste tempels; de Lhakhang Karpo (de witte tempel) en Lhakhang Nagpo (de zwarte tempel). Deze bevinden zich aan de voet van de ‘Miri Punsum’, een heilige plek die bestaat uit drie heuvels. Het interieur van de muren van de Lhakhang Karpo is versierd met schilderijen en muurschilderingen van grote boeddhistische heiligen, goden en meesters. De donkere en mysterieuze Lhakhang Nagpo is mooi zwart geverfd, in combinatie met rood en wit. Deze zeer oude tempel is gebouwd op de top van een meer en heeft een opening onderin de vloer, die leidt naar de geest van de zeemeermin (Tshomen) die hier huist. Overnachting in Risum Resort, Haa Vallei. (B,L,D)
 2. Bhutan, dag 2. Haa Vallei. Wandelen of fietsen? Haa betekent mysterieus. Als je door de vallei wandelt - langs de oevers van de rivier en door de dichtbegroeide naaldwouden, omringd door bergen - ervaren jullie het zelf! De wandeling die jullie hier kunnen maken, wordt door sommige reizigers omschreven als ‘betoverend mooi’. Als jullie ervaring hebben met mountainbiken in de bergen (laat dit ons bij boeking weten), dan is het ook mogelijk om te kiezen voor een fietstocht door deze prachtige vallei. Het loopt al tegen de avond als jullie terugkomen in het hotel en kunnen genieten van de zonsondergang. Overnachting in Risum Resort, Haa Vallei. (B,L,D)
 3. Bhutan, dag 3. Vanuit Haa Vallei naar Thimphu (2.320 meter). Na het ontbijt maken jullie nog een mooie wandeling in de Vallei en sluiten jullie het verblijf op deze bijzondere plek af met een kopje thee in ons favoriete café op het centrale pleintje. Vervolgens rijdt onze privéchauffeur jullie met onze gids via een andere route de vallei uit. Bij heldere luchten genieten jullie van een fantastisch uitzicht op de Mount Jhomolhari (7.314 meter). Aankomst in Thimphu, waar jullie na de incheck in het hotel nog wat kunnen ronddwalen in het centrum bij ‘Hongkong Market’. De reis wordt vervolgd conform het maatwerk programma dat we vooraf hebben afgesproken. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

De reissom is op basis van 2-persoonskamers, inclusief 7 maaltijden, al het binnenlandse vervoer/luchthaventransfers per land cruiser, topbegeleiding door een volledig gecertificeerde privégids en eigen chauffeur, 2 overnachtingen in een prachtige cottage met alle voorzieningen, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen en permits. In Bhutan moet aan de overheid een bedrag aan 'duurzame ontwikkelingskosten' (SDF) worden afgedragen. Deze kosten zijn inclusief. Tijdens de reis zijn er naast persoonlijke uitgaven geen extra kosten. Je weet vooraf dus precies waar je aan toe bent qua kosten!

3 extra nachten Nepal, Kathmandu Vallei Trekking (+ € 496)

Maak met een privégids een gemakkelijke 3-daagse trekking over goed begaanbare paden door de Kathmandu Vallei, ook wel koningsvallei genoemd. Je overnacht in prima lodges op authentieke locaties, ontmoet de locale bevolking op het platteland en van de unieke biodiversiteit. We spreken in het volgende reisprogramma vaak over 'jullie', omdat er tijdens de reis begeleiding is door verschillende van onze mensen, waaronder een privégids, eventueel in combinatie met een porter om je/jullie spullen te dragen.

Het programma tijdens de Kathmandu Vallei trekking is als volgt:

 1. Wandeldag 1: Panauti, Namo Buddha en Dhulikhel. Na het ontbijt vertrek je met onze gecertificeerde gids met de taxi naar het authentieke Newari-dorpje Panauti (1.464 meter) voor de start van de 3-daagse lodge trekking door de Kathmandu Vallei, ook wel koningsvallei genoemd. Naast de gids gaat er een porter mee om per persoon maximaal 12 kg bagage te dragen (de rest kan zonder kosten achtergelaten worden in het hotel en/of kunnen wij naar de eindbestemming laten brengen). Vanaf de bazaar van Panauti maken jullie vervolgens een prachtige wandeling van ca. 4 uur naar het Tibetaans-Boeddhistisch klooster van Namo Buddha. Het klooster ligt in het hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Het klooster is opgericht door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Vanaf dit punt is het nog zo'n 2 uur lopen naar Dhulikhel, op 1.500 meter hoogte gelegen. Overnachting in Dhulikhel. (L,D)
 2. Wandeldag 2: Nala en Nagarkot. Je maakt met onze gids via het prachtige dorpje Nala een pittige wandeling omhoog naar Nagarkot (2.175 meter), een beroemde plek in de Kathmandu Vallei vanwege de magnifieke uitzichten op de Himalaya. Overnachting in Nagarkot. (B,L,D)
 3. Wandeldag 3: Sankhu en Bouddha. Bij helder weer is de zonsopgang in Nagarkot werkelijk adembenemend! Na het ontbijt begint de afdaling naar het dorpje Sankhu waar na aankomst een bezoek wordt gebracht aan de Vajrayogini Tempel. Een privé taxi komt je/jullie ophalen voor een rit van ca. 1 uur naar Bouddha (Kathmandu). Na aankomst is er volop de tijd om deze beroemde Tibetaanse wijk te bezichtigen. Je bezoekt Bouddhanath, de beroemde Tibetaanse stupa waar de ‘kora’ (heilige rondgang) wordt gelopen, terwijl je - met de monniken - de gebedsmolens laat draaien. Overnachting in het guesthouse van 1 van de vele kloosters die zich hier bevinden. Uiteraard is een overnachting in een ander hotel of guesthouse ook mogelijk. Overnachting in Bouddha. (B,L)
 4. Einde programma of vervolg. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht is er nog ruimte om de belangrijkste kloosters rondom het plein met de vele kleurrijke winkeltjes te bezoeken. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht word je opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of je vervolgt de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen (kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’). (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis door 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.

De kosten zijn inclusief 8 maaltijden, 3 overnachtingen in prima guesthouses en lodges, vervoer, topbegeleiding tijdens o.a. trektocht en overige activiteiten, bagagevervoer tijdens de trekking door porters/sherpa's. Tijdens het programma zijn er naast persoonlijke uitgaven voor drankjes en fooien geen extra kosten. Je weet vooraf dus precies waar je aan toe bent qua kosten!

3 extra nachten Nepal, Vallei Wandeling & Kloosterverblijf (+ € 473)

Beleef het ritme van de monniken tijdens een uniek verblijf van 2 nachten in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster op een legendarische plek in Nepal. Maak de mysterieuze rituelen en het 'chanten van de mantra' mee in de grote tempel en geniet - onder begeleiding van onze gecertificeerde gids - van de prachtige natuur en authentieke dorpjes in de nabijheid van het klooster. Aan het einde van de verlenging bezoek je een schitterende ‘koninklijke bestemming’. 

Het reisprogramma is als volgt:

 1. Naar Tibetaans klooster. Onze tip is om alleen het meest noodzakelijke mee te nemen naar het klooster. Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel bij de receptie en leg meteen apart wat je de volgende dag afgeeft bij onze chauffeur om door hem/haar mee te laten nemen naar je hotel op de 'koninklijke bestemming'. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor een rit van ca. 1 uur met de gids naar een prachtig, authentiek Newari-dorpje om de eeuwenoude bazaar te bezoeken. Vanaf Sankhu maken jullie een stevige wandeling omhoog van ca. 3 uur naar een Tibetaans-Boeddhistisch klooster. Het klooster ligt in het hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Uiteraard is er onderweg ruimte om foto's te maken, contact te leggen met locals en/of te pauzeren onder 1 van de vele 'people trees' die je op de route zult tegenkomen. In overleg (graag doorgeven voor vertrek naar Nepal) kan er ook voor worden gekozen om helemaal naar het klooster te worden gebracht door een privé chauffeur, zonder extra kosten. Het klooster is opgericht door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Het verblijf op deze bijzondere plek is een unieke kans om het leven van de Tibetaans-Boeddhistische monniken van heel dichtbij mee te maken. Uiteraard wordt er - indien mogelijk - samen met de monniken gegeten! Het klooster is gebouwd op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter! Er is een speciaal guesthouse voor gasten, maar op verzoek kun je er ook voor kiezen om in de slaapzaal (dormitory) of een guesthouse vlakbij het klooster te overnachten. Overnachting in het gastenverblijf of vlakbij het klooster. (B,L,D)
 2. Kloosterverblijf. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt met de monniken breng je samen met de gids een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn eigen lichaam aan de hongerige tijgerin offerde zodat zij haar welpen kon voeden. Daarna is er gelegenheid om met onze gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en bij helder weer te genieten van de prachtige uitzichten op de Himalaya. Uiteraard bezoek je ook de eeuwenoude kleine stupa die geldt als bedevaartsoord voor boeddhisten van over de hele wereld. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 3. Kloosterverblijf en Koningsstad Bhaktapur. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt met de monniken breng je samen met de gids een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn eigen lichaam aan de hongerige tijgerin offerde zodat zij haar welpen kon voeden. Daarna is er gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en bij helder weer te genieten van de prachtige uitzichten op de Himalaya. Uiteraard bezoek je ook de eeuwenoude kleine stupa die geldt als bedevaartsoord voor boeddhisten van over de hele wereld. Aansluitend maak je een korte rit naar Bhaktapur, een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. Overnachting op deze schitterende bestemming, die je daarna nooit meer zult vergeten! (B)
 4. Terugreis of vervolg programma. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je na het ontbijt nog wat winkelen in de oude straatjes rondom de koninklijke pleinen (Durbar Square), luieren op een dakterras met schitterende uitzicht op de bergen of jezelf trakteren op een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht word je opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of vervolg je de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen (kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’). (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

De reissom is inclusief 7 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), 2 overnachtingen in het gastenverblijf van het klooster, 1 overnachting in een goed hotel op de 'koninklijke bestemming', activiteiten, excursies, entreegelden bagagevervoer en topbegeleiding door een gecertificeerde privégids.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag. Er is ook een extra comfort en budgetoptie beschikbaar.

Het volgende is inclusief:

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met bezichtiging van het authentiek Newari dorpje Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 2 Overnachtingen guesthouse Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan wijzigen).
 • Mogelijkheid om met onze gecertificeerde gids prachtige wandelingen te maken door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling en taxi-transfer met privégids naar een ‘koninklijke bestemming’ in de koningsvallei.
 • 1 Overnachting op een unieke ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor de terugvlucht.

5 extra nachten Nepal, Pokhara & Shangri-La (+ € 741)

Na twee comfortabele overnachtingen aan het Fewa meer in Pokhara bezoek je een idyllische 'onbekende bestemming'. De 'onbekende bestemming' wordt jaarlijks gewisseld en onthullen we pas bij aankomst ter plaatse.

Je maakt een prachtige jungle walk met een lokale gids door de rijstvelden en maken kennis met een 'local community'. Geniet van de unieke biodiversiteit aan de voet van de Himalaya en verblijf in een comfortabele, ecolodge (guesthouse/homestay).

 1. Naar Pokhara. Indrukwekkende rit van ca. 6 uur door de bergen langs de heilige Trisuli rivier naar Pokhara, dat aan de voet ligt van de Himalaya (binnenlandse vlucht van 30 minuten mogelijk met toeslag). De tweede stad van Nepal is beroemd door de prachtige ligging aan het Fewa meer en het fantastische uitzicht bij heldere luchten op de 'snow capped mountains'. Na aankomst kun je de gezellige straatjes verkennen in de wijk ‘lakeside’ of een korte wandeling langs het meer maken. ‘s Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in een rustig, centraal gelegen hotel in 'Lakeside' (zwembad mogelijk met een toeslag). Deze wijk ligt direct aan het idyllische Fewa meer. (B)
 2. Pokhara en de Vallei. Wandel door de gezellige straatjes in de wijk 'lakeside' of maak op eigen gelegenheid een idyllisch boottochtje naar de Tal Barahi Temple, die middenin het meer ligt. Een stevige wandeling omhoog naar de 'World Peace Stupa' aan de andere kant van het meer is ook mogelijk. Ook een bezoek aan het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Palkhel’, Sarangkot en/of de ‘vegetable market’ is leuk om zelf te ondernemen of onder begeleiding van onze topgids (met een toeslag). Lekker uitrusten met een drankje aan het Fewa meer, simpelweg genieten van het bijzondere Pokhara en/of een heerlijke ayurvedische massage kunnen we ook aanbevelen! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 3. Shangri-La. Rit van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier en de terrasvormige rijstvelden naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende surprise bestemming' aan de voet van de Himalaya. Na aankomst maak je met de gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje met een eigen etnische gemeenschap. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en geniet van adembenemend mooie flora en fauna! De lodge waar je overnacht, is een perfect voorbeeld van hoe je met beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het hoogste punt op deze bestemming zul je misschien nooit meer krijgen! Overnachting op de onbekende ‘surprise’ bestemming. (B)
 4. Local Community Day. Prachtige ‘hike’ met lokale gids om volop te genieten van de unieke biodiversiteit, de epische uitzichten op de Himalaya en de authentieke local communities in dit gebied. Je wandelt met de gids over eeuwenoude paadjes door de velden terug naar de lodge. Verder kun je een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de locale tempel en een kleinschalig project. Tweede overnachting op de onbekende ‘surprise’ bestemming. (B)
 5. Naar Kathmandu. Na het ontbijt op deze fantastische locatie volgt een rit van 6 uur naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Na aankomst kun je Old Kathmandu verder verkennen of een bezoek brengen aan de prachtige 'Garden of Dreams'. Overnachting in Kathmandu. (B)
 6. Nog even genieten voor vertrek naar huis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je de prachtige, eeuwenoude straatjes van deze prachtige koningsstad in je eigen tempo verder verkennen. Geniet van de unieke sfeer, de kleine winkeltjes en 'local vegetable markets’. Op de vele dakterrassen ('on top of the world') is het vaak een oase van rust en heb je een fantastisch uitzicht op de unieke tempels! Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht (inchecken vanaf 3 uur voor je internationale vlucht) word je opgehaald van het hotel en in ca. 30 minuten naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis of vervolg je de reis met een of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’ of neem vrijblijvend contact op met Holi en Thomas via het contactformulier (klik hier) om je wensen te bespreken. (B)
 7. Weer thuis! Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een avontuurlijke reis om nooit meer te vergeten!

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.

De prijs voor deze bouwsteen is inclusief 10 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), begeleiding, accommodaties, activiteiten en excursies. Tijdens het verblijf op de 'onbekende bestemming' zijn alle vers bereide maaltijden inbegrepen.

7 extra nachten Nepal, Wildlife en Shangri-La (+ € 1284)

Beleef het prachtige Pokhara, dat beroemd is door de prachtige ligging aan het Fewa meer en de uitzichten op de Himalaya! Ervaar daarnaast de Nepalese jungle tegen de grens met India en ontdek unieke flora & fauna. Je gaat op safari in Chitwan National Park en ontmoet de inheemse Tharu bevolking die in de Terai nog op traditionele wijze leeft. We spreken in het reisprogramma vaak over 'jullie', omdat er tijdens de reis begeleiding is door verschillende van onze mensen, waaronder een privégids in combinatie met 'park ranger' (Chitwan) en diverse chauffeurs.

Het reisprogramma van deze verlenging is als volgt:

 1. Naar Chitwan National Park, een jungle vol wilde dieren. Onze mensen komen je ophalen van het hotel om je naar de luchthaven te brengen voor de ochtendvlucht van ca. 25 minuten naar Bharatpur, dat op steenworp afstand ligt van India. Na aankomst op de luchthaven is het nog ca. 1 uur rijden naar de rand van het Chitwan National Park, waar je wordt opgewacht door de ranger. Nadat je de sleutels van je kamer hebt ontvangen, is er nog wat tijd om lekker in de tuin te zitten, een duik in het zwembad te nemen (graag een lodge met zwembad doorgeven bij boeking als dit je voorkeur heeft, een eenvoudige community homestay is uiteraard ook mogelijk) of te genieten van een drankje op het terras met uitzicht. Na de lunch neemt de ranger je mee voor een wandelsafari door de jungle. Aangekomen bij de Narayani rivier kun je de olifanten zien badderen en spelen in het water terwijl je geniet van het prachtige kleurenspektakel van de zonsondergang bij de rivier. In plaats van een binnenlandse vlucht is het ook mogelijk om een rit van ca. 6 uur te maken naar Chitwan met een prima tourist bus. Kies je hiervoor, dan staat er na aankomst onder meer een ontmoeting met de lokale Tharu bevolking op het programma. Overnachting in Chitwan lodge aan de rand van het National Park. (B,D)
 2. Wildlife, Jungle en Safari. Het is nog vroeg als je samen met de ranger op pad gaat om het reservaat in te gaan voor een dag vol avontuur. De dag begint met een boottochtje over de rivier voordat jullie de indrukwekkende 'jungle walk’ maken naar het hart van de jungle. Lopend over de paden tussen de hoge salbomen ga je samen met de ranger op zoek naar de sporen van wilde dieren die hier leven, zoals tijgers en neushoorns. Eventueel nemen jullie plaats in gecamoufleerde uitkijktorens om in alle rust te wachten tot de dieren zich laten zien. Na de lunch gaan jullie op safari in een ander deel van het park en genieten in de Nepalese jungle van de unieke flora en fauna. Aan het einde van de dag rijden jullie via een schilderachtig mooie route terug naar de lodge. Onderweg kun je je ogen de kost geven om wellicht nog een glimp op te vangen van een luiaard of wild zwijn. Aarzel niet om tijdens de activiteiten veel vragen te stellen; de ranger vertelt je graag meer over de wilde dieren die in het reservaat leven. Tweede overnachting in Chitwan lodge. (B,L,D)
 3. Naar Pokhara. Indrukwekkende rit van ca. 6 uur door de bergen langs de heilige Trisuli rivier naar Pokhara (827 meter), dat aan de voet ligt van de Himalaya (binnenlandse vlucht van 30 minuten mogelijk met toeslag). De tweede stad van Nepal is beroemd door de prachtige ligging aan het Fewa meer en het fantastische uitzicht bij heldere luchten op de 'snow capped mountains'. Na aankomst kun je de gezellige straatjes verkennen in de wijk ‘lakeside’ of een korte wandeling langs het meer maken. ‘s Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in The Lakeside Retreat Hotel of vergelijkbaar. Dit is een rustig, centraal gelegen hotel in 'lakeside'. Deze wijk ligt direct aan het idyllische Fewa meer. (B) In Pokhara kun je zonodig in 1 van de vele winkeltjes nog wat reisbenodigdheden kopen. Alles wat je nodig hebt voor jouw trektocht is verkrijgbaar in Pokhara, maar we gaan er wel vanuit dat je goed ingelopen wandelschoenen hebt meegenomen naar Nepal. TIP: Veel reizigers laten wat achter in het hotel voor na de trektocht, zoals een schoon setje kleding en daarnaast alles wat het maximaal aantal kg’s overschrijdt dat je door jouw porter tijdens de trekking kunt laten dragen. Vraag bij de receptie alvast een bagagelabel (en eventueel weegschaal) en leg meteen apart wat je (eventueel) achterlaat in Pokhara voor na de trekking.
 4. Pokhara en de Vallei. Wandel door de gezellige straatjes in de wijk 'lakeside' of maak op eigen gelegenheid een idyllisch boottochtje naar de Tal Barahi Temple, die middenin het meer ligt. Een stevige wandeling omhoog naar de 'World Peace Stupa' aan de andere kant van het meer is ook mogelijk. Ook een bezoek aan het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Palkhel’, Sarangkot en/of de ‘vegetable market’ is leuk om zelf te ondernemen of onder begeleiding van onze topgids (met een toeslag). Lekker uitrusten met een drankje aan het Fewa meer, simpelweg genieten van het bijzondere Pokhara en/of een heerlijke ayurvedische massage kunnen we ook aanbevelen! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 5. Shangri-La. Rit van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier en de terrasvormige rijstvelden naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende surprise bestemming' aan de voet van de Himalaya. Na aankomst maak je met de gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje met een eigen etnische gemeenschap. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en geniet van adembenemend mooie flora en fauna! De lodge waar je overnacht, is een perfect voorbeeld van hoe je met beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het hoogste punt op deze bestemming zul je misschien nooit meer krijgen! Overnachting op de onbekende ‘surprise’ bestemming. (B)
 6. Local Community Day. Prachtige ‘hike’ met lokale gids om volop te genieten van de unieke biodiversiteit, de epische uitzichten op de Himalaya en de authentieke local communities in dit gebied. Je wandelt met de gids over eeuwenoude paadjes door de velden terug naar de lodge. Verder kun je een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de locale tempel en een kleinschalig project. Tweede overnachting op de onbekende ‘surprise’ bestemming. (B)
 7. Naar Kathmandu. Na het ontbijt op deze fantastische locatie volgt een rit van 6 uur naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Na aankomst kun je Old Kathmandu verder verkennen of een bezoek brengen aan de prachtige 'Garden of Dreams'. Overnachting in Kathmandu. (B)
 8. Nog even genieten voor vertrek naar huis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je de prachtige, eeuwenoude straatjes van deze prachtige koningsstad in je eigen tempo verder verkennen. Geniet van de unieke sfeer, de kleine winkeltjes en 'local vegetable markets’. Op de vele dakterrassen ('on top of the world') is het vaak een oase van rust en heb je een fantastisch uitzicht op de unieke tempels! Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht (inchecken vanaf 3 uur voor je internationale vlucht) word je opgehaald van het hotel en in ca. 30 minuten naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis of vervolg je de reis met een of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’ of neem vrijblijvend contact op met Holi en Thomas via het contactformulier (klik hier) om je wensen te bespreken. (B)
 9. Weer thuis! Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een avontuurlijke reis om nooit meer te vergeten!

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

De reissom is inclusief 10 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), begeleiding, goede accommodaties, alle activiteiten, excursies, entreegelden en permits voor Chitwan National Park.

De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer tijdens de gehele reis (dus ook tijdens de trektocht). Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.


Bovenstaande bouwstenen kun je toevoegen als je een reis wilt boeken.

Deze Bhutan & Nepal reis heeft de volgende hoogtepunten en bijzonderheden:

 • Na goed geacclimatiseerd te zijn in Nepal vlieg je naar Bhutan; een schitterende vlucht over de Mount Everest naar Paro.
 • Bezoek aan Thimpu, de ‘rustigste hoofdstad ter wereld’ en de Paro Vallei.
 • De Punakha Dzong en Bumthang, de bakermat van het boeddhisme in Bhutan.
 • Wandeling naar het 'Nest van de Tijger’, het beroemdste fortklooster ter wereld. Het is ook mogelijk om slechts een gedeelte van de route te lopen.
 • Dit zijn slechts enkele elementen uit het zeer bijzondere programma.
 • Optioneel: Het maken van een 2-daagse tocht met overnachting in een tentenkamp met luxe voorzieningen behoort naast het bezoeken van de unieke heiligdommen ook tot de mogelijkheden.
 • Bhutan is niet rechtstreeks te bereiken op 1 vliegticket waardoor aansluitingen door de betreffende luchtvaartmaatschappijen niet worden gegarandeerd. De reis vindt daarom plaats in combinatie met Nepal (Kathmandu).
 • Omdat er in Bhutan altijd wordt gereisd met een eigen privégids (voertaal: Engels) en privéchauffeur kunnen we veel flexibiliteit bieden, ook onderweg tijdens het programma.
Inclusief

De reissom is op basis van een eigen 2- of 3-persoonskamer(s), inclusief alle 29 maaltijden, al het binnenlandse vervoer/luchthaventransfers per land cruiser, topbegeleiding door een volledig gecertificeerde privégids en eigen chauffeur, goede accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen en permits. Tijdens de reis zijn er naast persoonlijke uitgaven geen extra kosten. Voor studerende kinderen is achteraf een 'refund' mogelijk, evenals voor eventuele extra reisdagen in Oost-Bhutan.

Hiermee een overzicht van alles wat inclusief is:

 • Magnifiek reisprogramma met topbegeleiding gedurende de gehele reis, inclusief alle activiteiten, excursies, transfers en entreegelden.
 • Nepal: 3 hotelovernachtingen in goede hotels, die gelegen zijn op fantastische locaties.
 • Bhutan: 9 Hotelovernachtingen in goede hotels, die gelegen zijn op fantastische locaties.
 • Nepal: op basis van hotelovernachtingen met ontbijt.
 • Bhutan: alle maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen.
 • Vervoer en begeleiding door een professionele, gelicenseerde privégids (voertaal: Engels) en eigen chauffeur gedurende het gehele programma in Bhutan.
 • Luchthaventransfers en andere transfers zijn inbegrepen.
 • In Bhutan moet aan de overheid een bedrag aan 'duurzame ontwikkelingskosten' (SDF) worden afgedragen. Deze kosten zijn inclusief.
 • Alle permits, lokale belastingen en overige heffingen.
 • De kosten voor de gids en privé chauffeur voor de begeleiding tijdens de gehele reis zijn ook inclusief: vervoer, verblijfskosten, maaltijden en verzekering tijdens alle excursies en activiteiten.
Exclusief
 • Handling-, service- en administratiekosten per boeking.
 • Internationale vluchten en visumkosten.
 • Binnenlandse vluchten zijn extra.
 • Bijdrage reisgarantieregeling (STO Garant).
 • Kleding en uitrusting (alles is te koop in Kathmandu en Pokhara).
 • Persoonlijke uitgaven, zoals drankjes en fooien voor de begeleiding te plaatse.
 • De maaltijden die niet zijn aangegeven in het programma.
 • Verzekering die alle activiteiten dekt die in het programma zijn opgenomen (zoals noodevacuatie bij trekkingen).
 • Andere onvoorzienbare kosten die kunnen ontstaan als gevolg van factoren waarover wij geen controle hebben, zoals slecht weer of annuleringen van vluchten.
 • Het programma kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon (vraag een offerte aan).

Vliegtickets
Vertrek mogelijk vanaf o.a. Amsterdam, Brussel en Düsseldorf. Er kan een keuze worden gemaakt uit gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Qatar Airways, Etihad Airways, Turkish Airlines, Emirates en KLM.

We geven graag advies bij het boeken van de vluchten. Vervolgens boek je de vliegtickets zelf of laat je ons de vluchten boeken. Onze mensen komen je persoonlijk ophalen na aankomst, ongeacht het tijdstip. Hetzelfde geldt voor het vertrek!

Het zelf boeken van de vliegtickets - met uitzondering van vluchten tijdens het reisprogramma - is prijstechnisch vaak het meest gunstig, geeft flexibiliteit bij stoel- en maaltijdkeuzes, eventuele last minute upgrades vanuit de luchtvaartmaatschappij bij het online inchecken en dergelijke. We kunnen het daarom aanbevelen!

Start hier je reis

1

'De ongereptheid van de natuur en de ingetogen bevolking met haar eigen cultuur maakt Bhutan zo uniek. Het verborgen koninkrijk kan het hele jaar worden bezocht. In de zomer valt er meer regen dan anders, maar de temperaturen zijn nog altijd zeer aangenaam!’ Holi en Thomas

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of bel +31 (0) 6 4375 1211