Bhutan Rondreis: Het verborgen koninkrijk

Ontdek Bhutan

Bhutan ligt volledig ingekapseld in de Himalaya, waardoor de cultuur zeer goed bewaard is gebleven. Dit is de reden waarom Bhutan 'het laatste verborgen koninkrijk' wordt genoemd. Het land is ongeveer zo groot als Nederland en wordt door de betoverende schoonheid van de natuur door velen beschouwd als 'Shangri-La', het 'Paradijs op Aarde'.

Na het passeren van de Dochula Pas op 3.140 meter arriveer je in Bumthang, de bakermat van het boeddhisme in Bhutan. Je bezoekt o.a Thimpu, Wangdiphodrang, het 'Nest van de Tijger' en de schitterende Punakha Dzong. Dit zijn slechts enkele elementen uit het zeer bijzondere programma.

In Bhutan leer je het boeddhisme kennen uit de leer van Padmasambhava, nadat hij volgens de legende, in de 8e eeuw uit India aan was komen vliegen op de rug van een tijger. Padmasambhava, beter bekend als 'Guru Rinpoche', wordt binnen de traditie van de Nyingma beschouwd als de tweede Boeddha.

Deze Bhutan reis is uitermate geschikt voor avontuurlijke mensen die veel willen zien en ervaren, maar geen trekking willen maken.

PRIVÉREIZEN EN MAATWERK

Bovenstaande prijs is een indicatie voor een privéreis vanaf 2 personen op basis van een gedeelde 2-persoonskamer in het laagseizoen. Voor het hoogseizoen geldt een toeslag van € 45,- per nacht per persoon. Het programma kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon (vraag een offerte aan).

Belangstelling?
Klik rechtsboven op START en verstuur een vrijblijvende aanvraag.

Beste tijd van het jaar

JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEPT
OKT
NOV
DEC
v.a. € 1895
Per persoon
Lees Reiservaringen

Bhutan Reis: Het verborgen koninkrijk

Reisduur: 12 dagen (10 dagen/9 nachten in Bhutan), verlenging mogelijk.

Reis door ‘het verborgen Himalaya koninkrijk’, geniet van de adembenemende schoonheid van de natuur en beleef de bijzondere wereld onder de toppen van de Himalaya! Een combinatie met Darjeeling & Sikkim (India) of met bijvoorbeeld een verblijf in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster in Nepal is ook mogelijk. Neem contact op om jouw droomreis te laten samenstellen.

Omdat in Bhutan altijd wordt gereisd met een eigen gids en chauffeur spreken we in het volgende programma na aankomst in Paro in het meervoud, dus over 'jullie':

 1. Vertrek van Schiphol Amsterdam, Rotterdam Airport, Brussel International of Düsseldorf Airport.
 2. Bhutan, dag 1. Aankomst in Bhutan. Met een tussenstop in bijvoorbeeld India (Delhi, Calcutta of Bagdogra), Nepal (Kathmandu) of Thailand (Bangkok) land je op de nationale luchthaven van Bhutan (Paro) dat op een hoogte ligt van 2.400 meter. Als je vanuit Kathmandu vertrekt, duurt je vlucht ca. 1,5 uur en heb je een fantastisch uitzicht op de Mount Everest, Kanchenjunga, Chomolhari, Tsrim Gang en Jichu Drake. Terwijl je de vliegtuigtrap afdaalt in Paro, voel je meteen de warme zonnestralen op je gezicht en snuif je de heerlijke, schone berglucht op. Veel reisgenoten worden direct na de landing in Bhutan overweldigd door ‘een gevoel van innerlijke rust’. Zoals altijd bij onze reizen word je opgewacht door onze gids en privé-chauffeur die je tijdens de hele reis in Bhutan zullen begeleiden. Na aankomst in het hotel volgt een welkom en briefing. Daarna heb je tijd voor een korte wandeling; de eerste kennismaking met dit prachtige land! Overnachting in Paro. (L,D)
 3. Bhutan, dag 2. Van Paro (2.280 meter) naar Thimphu (2.320 meter). Na het ontbijt maken jullie een prachtige rit door de vallei met uitzicht op de Mount Jhomolhari (7.314 m). Na aankomst in Thimphu, de hoofdstad van Bhutan, bezoeken jullie o.a. de Zangthopelri Lhakhang Tempel, de Thankha Painting School en de Tashi Nincha folklore studio waar de beroemde traditionele dansen met muziek en maskers worden beoefend. Afhankelijk van je belangstelling brengen jullie een bezoek aan de Thimphu markt, Zelukha Nunnery en/of het Tashicho Dzong. Dit fortklooster is het belangrijkste gebouw van Bhutan. Sinds 1952 is dit de regeringszetel waar ook de koning  zijn kantoren heeft. Daarnaast is het prachtig aan de oevers van de Wang Chu rivier gelegen fortklooster het religieuze centrum van het land waar zo'n 2.000 monniken wonen. In de zomer verblijft ook de geestelijke leider, de Je Khenpo, er met zijn gevolg. De afstand tussen Paro en Thimphu bedraagt 55 kilometer. Overnachting in Thimphu. (B,L,D)
 4. Bhutan, dag 3. Van Thimphu naar Wangdue Phodrang. Thimphu is bekend om de bijna ‘dorpse rust’ die hier nog volop heerst. Niet voor niets wordt er vaak gesproken over ‘de minst hectische hoofdstad ter wereld’. Er zijn hier vele bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Jullie bezoeken de goud- en zilversmederijen en de prachtige ‘Memorial chorten’. Deze werd in 1974  gebouwd ter ere van Koning Jigme Dorji Wangchuck. Daarnaast brengen jullie een bezoek aan het 15e eeuwse Changangkha monastery en de Drubthob Nunnery, één van de weinige overgebleven nonnenkloosters in Bhutan. Dan volgt een rit over de Dochula Pas (3.140 meter), dat jullie een prachtig uitzicht biedt op de Himalaya bergketen, inclusief de hoogste berg in Bhutan, de Mount Gangar Punsum (7.520 meter).  Jullie bezoeken de prachtige Punakha Dzong uit 1637 die gebouwd is tussen de 'mannelijke rivier Pho Chu’ en de 'vrouwelijke rivier Mo Chu’. Deze Dzong dient als zetel van de regering en wordt ook wel Druk Pungthang Dechen Phodrang genoemd, het 'Paleis van het Grote Geluk'. Elk jaar wordt hier in februari de overwinning herdacht op de Tibetanen. De afstand tussen Thimphu en Punakha bedraagt 88 km. Daarna is het nog slechts 18 km rijden tot in Wangdue Phodrang voor de overnachting. (B,L,D)
 5. Bhutan, dag 4. Van Wangdue Phodrang naar Trongsa. De Wangdue Phodrang Dzong werd in 2012 getroffen door een verwoestende brand. Over deze Dzong gaan vele legenden en de ligging ervan aan de Mo Chu en Tang Chu rivieren is betoverend. Tijdens jullie bezoek aan dit prachtige stadje hebben jullie volop de tijd om de serene sfeer in je op te nemen. Dan wordt de tocht vervolgd naar Trongsa over the Pelela Pas (3.400m) in een gebied dat behoort tot de 'Black Mountain Range' en de scheiding is tussen West- en Oost-Bhutan. De afstand tussen Wangdue Phodrang en Trongsa bedraagt 124 kilometer. Overnachting in Trongsa. (B,L,D)
 6. Bhutan, dag 5. Van Trongsa naar Bumthang. Tijdens jullie bezoek aan de Trongsa Dzong, 1 van de oudste gebouwen van Bhutan, kunnen jullie volop genieten van het prachtige uitzicht. Na de lunch gaat de reis verder naar de wereldberoemde Bumthang Vallei, dat de bakermat is van het Boeddhisme in Bhutan en door velen wordt ervaren als ‘Shangri-La’, wat 'paradijs op aarde' betekent. De afstand tussen Trongsa en Bhumtang bedraagt 80 kilometer. Overnachting in Bumthang. (B,L,D)
 7. Bhutan, dag 6. Bumthang Vallei. Jullie maken een rit naar Ura, 1 van de 4 prachtige valleien van Bumthang. Vervolgens bezoeken jullie diverse heiligdommen en prachtige kloosters, zoals Kurje Lhakhang, Tamshing Lhakhang en Kuenshusum Lhakhang Monastery. Overnachting in Bumthang. (B,L,D)
 8. Bhutan, dag 7. Van Bumtang naar Punakha. Op de weg terug naar Punankha bezoeken jullie in het Punakha district o.a. het Chime Lhakhang klooster, dat door Lama Drukpa Kuenley werd gebouwd in de 15e eeuw. De tempel is ook bekend als 'de Tempel van de vruchtbaarheid'. De afstand tussen Bhumtang en Punkaha bedraagt 220 kilometer. Overnachting in Punakha. (B,L,D)
 9. Bhutan, dag 8. Van Punakha naar Paro. Na het ontbijt volgt de weg terug over  de Dochula Pass, waar jullie bij mooi weer een schitterend uitzicht hebben over op de hoogste bergtoppen van de Himalaya. Jullie rijden via de oudste Dzong van Bhutan, de Semtokha Dzong, terug naar Paro. Als de tijd het toelaat, hebben jullie nog de mogelijkheid om het nationaal museum, Rinpung Dzong en de Drukgyel Dzong te bezoeken. De afstand tussen Punkaha en Paro bedraagt 132 kilometer. Overnachting in Paro. (B,L,D)
 10. Bhutan, dag 9. 'Nest van de Tijger' Vandaag rijden jullie via het Satsam Chorten naar Ramthongkha. Vanaf dit punt maken jullie een pittige wandeling door een prachtig dennenbos naar Taktshang, het beroemde 'Nest van de Tijger' op 3.200 meter. Jullie kunnen er trouwens ook voor kiezen om een deel van de route naar Taktshang te lopen, aan jullie de keuze. Het klooster is in 1684 op een steile klif met een diepte van 900 meter gebouwd rond een meditatiegrot van Guru Rinpoche. De legende vertelt dat Guru Padmasambhava, de tantrische mysticus die het Boeddhisme naar Bhutan bracht in 747, hier op de rug van een tijger naartoe gevlogen is. Als er nog tijd over is, kunnen jullie na de wandeling een bezoek brengen aan Kyichu Lhakhang, dat in 659 werd gebouwd door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan een traditioneel 'Farmhouse'. Overnachting in Paro. (B,L,D)
 11. Bhutan, dag 10. Afsluiting en terugvlucht. Transfer naar de luchthaven van Paro voor de terugvlucht via India (Delhi of Calcutta) of Nepal (Kathmandu) naar huis. (B)
 12. Weer thuis. Aankomst in Amsterdam, Brussel of Düsseldorf en weer thuis!

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Verlenging in Nepal mogelijk met bijvoorbeeld een verblijf als gast in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster (alle maaltijden inbegrepen). Deze reis kan ook prima worden gecombineerd met Darjeeling & Sikkim (India). Vraag naar de mogelijkheden.

Bhutan Programma
Het verborgen koninkrijk ACTIEF, totaal 19 dagen (17 dagen/16 nachten in Bhutan/Nepal)

Een alternatief, actief programma voor Bhutan waarbij lichte wandelingen worden gemaakt, in combinatie met Nepal is ook mogelijk (prijs op aanvraag).

Omdat in Bhutan altijd wordt gereisd met een eigen gids en chauffeur spreken we in het volgende programma na aankomst in Paro in het meervoud, dus over 'jullie':

 1. Vlucht naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, vanaf Schiphol Amsterdam,  Rotterdam Airport, Brussel International of Düsseldorf Airport.
 2. Aankomst in Nepal. Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Welkom! Je wordt persoonlijk afgehaald door onze mensen en met de taxi naar een authentiek hotel gebracht in het rustige Swayambhu, een boeddhistische wijk op loopafstand van Thamel. Afhankelijk van je aankomsttijd is er later op de dag eventueel nog gelegenheid om door de straatjes van Thamel (de toeristische wijk) & Mandala Street te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven en de honderden prachtige winkeltjes. Je kunt hier meteen wat praktische zaken regelen, zoals het veilig wisselen van geld en/of een geldopname bij een pinautomaat. Overnachting in Potala Guesthouse in Thamel.
 3. Old Kathmandu. Na het ontbijt wandel je met onze gecertificeerde gids (zonder extra kosten) of op eigen gelegenheid naar het beroemde Swayambhunath, de ‘apen tempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Nadat je de 365 traptreden omhoog bent gelopen, heb je een prachtig uitzicht over Kathmandu en zie je de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. ‘s Middags wandel je op je gemak naar ‘Old Kathmandu’ om de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar en de beroemde Annapurna Tempel. Je kunt je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er nog wat tijd om jezelf te trakteren op een Ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Tweede overnachting in Potala Guesthouse, jullie oase van rust in Kathmandu. (B)
 4. Bhutan. Je wordt opgehaald van je hotel en naar de luchthaven gebracht voor de vlucht over de Mount Everest naar Paro; 1 van de mooiste vluchten die je kunt maken! Terwijl je de vliegtuigtrap afdaalt in Paro, voel je meteen de warme zonnestralen op je gezicht en snuif je de heerlijke, schone berglucht op. Veel reisgenoten worden direct na de landing in Bhutan overweldigd door ‘een gevoel van innerlijke rust’. De luchthaven van Bhutan ligt op 2.400 meter hoogte. Je wordt opgewacht door onze gids en privé-chauffeur die je deze gehele reis in Bhutan zullen begeleiden. Na de lunch bezoeken jullie Ta Dzong, een oude wachttoren die in 1656 gebouwd is en gerenoveerd werd in 1968. Thans is er het Nationale Museum in gevestigd. Onder dit museum bevindt zich de Paro Rinpung Dzong (= fortklooster), het centrum voor de burgerlijke en religieuze autoriteiten van de vallei. Jullie bereiken de Dzong via een typische overdekte houten brug over het water. Aan het einde van de middag bezoeken jullie nog de ruïnes van de Drukgyal Dzong die 16 km verderop in de vallei gelegen is. Op een heldere dag is er vanaf dit punt een werkelijk adembenemend zicht op de 7.314 meter hoge Jumolhari berg. Overnachting in Tashi Namgay Resort of gelijkwaardig in Paro. (B,L,D)
 5. Van Paro naar Bumthang. Na het ontbijt gaan jullie naar het vliegveld voor de binnenlandse vlucht naar Bumthang. Jullie bezoeken de Kurjey Monastery en wandelen in ongeveer 3 uur van Kurjey naar Nga Lhakhang. Later op de dag bezoeken jullie Jambay Lhakhang, gebouwd door koning Srongsen Gampo van Tibet in het jaar 659. Deze tempel werd bezocht door Guru Rimpoche tijdens zijn bezoek aan Bumthang. Er wordt gezegd dat zich onder de tempel een meer bevindt waar Guru Rinpoche verschillende Terma (verborgen religieuze schatten) zou hebben achtergelaten. Overnachting in Swiss Guest House in Bumthang of gelijkwaardig. (B,L,D)
 6. Bhumthang. Jullie lopen in ongeveer 3 uur, langzaam stijgend, vanaf het hotel naar de Petsiling Gompa. Verder bezoeken jullie de Jakar Dzong (kasteel van de witte vogel) en de Tamshing Lhakhang (tempel van de goede boodschap), de belangrijkste Nyingmapa tempel van het koninkrijk. Na het bezoek aan het meer Membarstho, het ‘brandende meer’, hebben jullie tijd om te genieten van de prachtige straatjes en/of nog wat te winkelen in Bumthang. Overnachting in Swiss Guest House in Bumthang of gelijkwaardig. (B,L,D)
 7. Van Bumthang naar Phobjikha (via Trongsa). Na een vroeg ontbijt rijden jullie naar Phobjikha. Onderweg wordt de Ta Dzong, een oude wachttoren, bezocht met de kapel die gewijd is aan Trongsa Penlop Jigme Namgyal. Jullie brengen ook een bezoek aan de meest indrukwekkende Dzong van Bhutan, de Trongsa Dzong. Dit is het voorouderlijke huis van de huidige koninklijke familie. In deze groene Phobjikha Vallei komen jullie waarschijnlijk de Zwarthalskraanvogels tegen die vanuit Tibet hier overwinteren. Jullie bezoeken het Crane Information Center waar veel informatie te vinden is over deze zeldzame vogel, waar de lokale bevolking veel respect voor heeft. Overnachting in Theckchen Phodrang Guest House of vergelijkbaar in Phobjikha. (B,L,D)
 8. Van Phobjikha naar Punakha. Na het ontbijt lopen jullie eerst de Gangtey Nature Trail waarna jullie verder rijden naar Punakha. Een rit van ongeveer 3,5 uur over 66 kilometer. Onderweg passeren jullie bij de Wangdiphodrang Dzong die in 2012 getroffen werd door een verwoestende brand. Over deze Dzong gaan vele legenden en de ligging ervan aan de Mo Chu en Tang Chu rivieren is betoverend. Voordat jullie in Punakha arriveren, bezoeken jullie de Punakha Dzong, die gebouwd is in 1637 door Shabdrung Ngawang Namgyal. Deze Dzong ligt tussen de Pho Chu (mannelijke rivier) en de Mo Chu (vrouwelijke rivier). Jullie gaan vervolgens naar Chimi Lhakhang, dat in 1499 gebouwd is op de top van een heuvel door Lama Drukpa Kuenley, die ook wel bekend staat als 'The Divine Madman'. Deze tempel staat bekend als de tempel van de vruchtbaarheid. Overnachting in Punakha. (B,L,D)
 9. Van Punakha naar Thimphu. Op weg naar Thimphu rijden rijden jullie over de Dochula pas waar jullie genieten van een spectaculair uitzicht over de hoogste bergtoppen van de wereld. Onderweg bezoeken jullie de National Memorial Chorten die in 1974 werd gebouwd in opdracht van de koningin voor haar zoon, de 3e koning Jigme Dorji Wangchuk. De Chort is gebouwd om de geest van Boeddha te vertegenwoordigen en toegewijd aan de wereldvrede. Na de lunch wandelen jullie vanaf het Sangay Gang Viewpoint naar Phajoding om van daaruit naar Thimpu te reizen. Daar aangekomen, bezoeken jullie de Tashichho Dzong, het belangrijkste gebouw van Bhutan waar sinds 1952 de regering zetelt en de koning zijn kantoren heeft. Er is aan het einde van de dag eventueel nog tijd om het Handwerk Imperium te bezoeken waar diverse souvenirs en traditionele Bhutanese producten te koop zijn, zoals de prachtig gekleurde laarzen, manden gemaakt van bamboe en maskers die tijdens festivals worden gebruikt. Overnachting in Hotel Migmar of gelijkwaardig in Thimphu. (B,L,D)
 10. Van Thimphu naar Paro. Jullie rijden naar de Dodena Vallei waar jullie een prachtige wandeling maken naar de Cheri Monastery. Na de lunch reizen jullie verder naar Paro en bezoeken onderweg Tamchog Monastery, dat in de 15e eeuw gebouwd is door Thangthong Gyalpo, bekend als Lama Chazampa, wat letterlijk ‘de ijzeren brug-bouwer’ betekent. Hij bouwde maar liefst 108 bruggen, zowel in Tibet als Bhutan. Overnachting in Tashi Namgay Resort of gelijkwaardig in Paro. (B,L,D)
 11. Paro Vallei. Na het ontbijt maken jullie een korte wandeling naar de Dzongdrakha Monastery. Vanaf de klif waarop het klooster opgebouwd is hebben jullie een prachtig zicht op de Paro Vallei. Na de lunch rijden jullie door naar de Chelila pas, op 3.500 meter hoogte, om te genieten van het spectaculaire uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya. Jullie brengen een bezoek aan de Kila Gompa, een nonnenklooster dat gebouwd is op de rotsen onderaan de pas. Overnachting in Tashi Namgay Resort of gelijkwaardig in Paro. (B,L,D)
 12. 'Nest van de Tijger'. Na een korte rit naar de Satsam Chorten maken jullie een pittige wandeling van ruim 2 uur door een prachtig dennenbos naar Taktshang, het beroemde 'Nest van de Tijger' op 3.200 meter. Onderweg is er gelegenheid om te pauzeren onder het genot van een verfrissing. Daarna is het niet ver meer naar het klooster. Jullie pad wordt steeds meer gekleurd door de vele gebedsvlaggen die in de bomen hangen. Het klooster is in 1684 op een steile klif met een diepte van 900 meter gebouwd rond een meditatiegrot van Guru Rinpoche. De legende vertelt dat Guru Padmasambhava, de tantrische mysticus die het Boeddhisme naar Bhutan bracht in 747, hier op de rug van een tijger naartoe gevlogen is. Jullie kunnen hier zelf ook gebedsvlaggen kopen en ophangen om jullie wensen met de wind en weersinvloeden mee te geven. Laatste overnachting in Tashi Namgay Resort of gelijkwaardig in Paro. (B,L,D)
 13. Vanuit Bhutan terug naar Nepal. Transfer naar het vliegveld van Paro voor je vroege ochtendvlucht met Drukair van 1,5 uur terug naar Kathmandu. In Kathmandu word je opgehaald van het vliegveld door de Nepalese gids en bezoek je de rituele lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, dat naast de luchthaven ligt. Dit bijzondere domein is voor hindoes 1 van de meest heilige plekken. Van de intensiteit van Pashupatinath ga je vervolgens naar de kleurrijke, boeddhistische wijk Bouddha om te genieten van de lunch met uitzicht op de beroemde stupa. Hier bevindt zich de beroemde Tibetaanse stupa waar je de ‘kora’ (heilige rondgang) kunt lopen terwijl je - met de monniken - de gebedsmolens laat draaien. In de koningsstad Patan (Lalitpur) is ook van alles te zien en te beleven, zoals een bezoek aan o.a. de ‘Golden Temple’. In Patan heb je daarnaast de unieke mogelijkheid om samen met een local de Kumari, de 'Levende Godin' en haar familie, te bezoeken. Overnachting in het authentieke hotel Swotha of ‘miniatuur paleis’ Newa Chhen in Patan. (B)
 14. Naar het klooster. Met onze gids vertrek je na het ontbijt naar het authentieke Newari-dorpje Panauti. Vanaf de bazaar maak je vervolgens een prachtige, lichte wandeling van ca. 4 uur naar het Tibetaans-Boeddhistisch klooster. De bestemming ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Je verblijft in het gastenverblijf van het klooster dat opgericht werd door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. De dagen op deze bijzondere plek zijn een unieke kans om het leven van een Tibetaans-Boeddhistische monnik van heel dichtbij mee te maken. In overleg met ons kun je er ook voor kiezen om helemaal naar het klooster te worden gebracht (zonder extra kosten). Er is een speciaal guesthouse voor gasten, maar je kunt er ook voor kiezen om in de slaapzaal (dormitory) te overnachten. Eerste overnachting in het gastenverblijf/de slaapzaal van het klooster. (B,L,D)
 15. Klooster. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt heb je volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en te genieten van de unieke uitzichten op de Himalaya. Uiteraard breng je daarbij een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf/de slaapzaal van het klooster. (B,L,D)
 16. Klooster. Naast het bijwonen van de rituelen van de monniken kun je met onze gids nog een lichte wandeling maken in de schitterende omgeving van het klooster. Een bezoek aan het dorpje Balthali is slechts 1 van de vele mogelijkheden. ‘s Middags kun je eventueel aansluiten bij de laatste rituelen van de dag (let op: schema kan wijzigen!). Derde overnachting in het gastenverblijf/de slaapzaal van het klooster. (B,L,D)
 17. ‘Koninklijke bestemming’. Na het ‘chanten van de mantra’ en het eenvoudige ontbijt maak je een afsluitende wandeling met gids naar Bhaktapur, een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. In overleg met ons kun je er ook voor kiezen om te worden gebracht (zonder extra kosten). Ervaar de unieke sfeer in de eeuwenoude straatjes en geniet van de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Overnachting op deze schitterende bestemming! (B)
 18. Terugvlucht. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kun je nog wat winkelen of genieten van het straatleven dat hier al vroeg op gang komt. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor de terugvlucht word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis. (B)
 19. Weer thuis! Aankomst thuis na een onvergetelijke reis.

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

 

Privéreis mogelijk

ja

Reisduur

12 dagen

Niveau

voor iedereen, basisconditie

Comfort

comfortabele reis

Bouwsteen: 4 dagen Nepal 'Aankomst/Vertrek Pakket' (+ € 365)

De perfecte start of afsluiting van je reis in Nepal met 3 overnachtingen in een authentiek en comfortabel hotel, inclusief uitgebreid ontbijt. Je wordt opgehaald van - of gebracht naar - de luchthaven van Kathmandu.

 1. Je wordt opgehaald van de luchthaven van Kathmandu en naar je hotel gebracht of meld je bij de receptie van het hotel. Welkom en briefing door gids (voertaal: Engels).
 2. Bezoek met gecertificeerde gids het beroemde Swayambhunath en Kathmandu Durbar Square ('Old Kathmandu'). Je wordt ook 'weg-wijs' gemaakt in Thamel, waar je meteen praktische zaken regelen, zoals het wisselen van geld of een geldopname bij een pinautomaat.
 3. Keuze uit 2 opties: A. Dagwandeling door de Kathmandu Vallei, de zogenaamde 'koningsvallei' van Kokhana naar Bungamati met gids, inclusief vervoer van/naar hotel en lunch. B. Ervaar de heiligdommen met de lijkverbranding aan de heilige Bagmati in Pashupatinath, de Shiva-tempel en de ‘heilige mannen’. Daarna bezoek aan de beroemde Tibetaanse stupa in het boeddhistische Bouddha. (B)
 4. Na het uitgebreide ontbijt is het tijd om uit te checken en je programma te vervolgen (svp uitchecken om 12.00 uur), al dan niet georganiseerd oor Top of the World Reizen. Afsluiting 'startpakket Nepal'. Als deze bouwsteen een afsluiting is van je reis word je naar de luchthaven gebracht van Kathmandu. (B)

B = Inclusief breakfast/ontbijt

Toeslag privéreis voor 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer: € 45,- per dag in Nepal extra.

7 extra nachten Nepal, 'Great Valley Walk & Klooster' (+ € 645)

Beleef het ritme van de monniken tijdens je unieke verblijf van 2 nachten in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster en wandel met een gids door de prachtige koningsvallei (Kathmandu Vallei). Uiteraard staat er ook een verrassing op het programma!

 1. Met onze gids vertrek je na het ontbijt vanuit het hotel met een taxi naar het authentieke Newari-dorpje Panauti. Vanaf de bazaar maak je vervolgens een prachtige, lichte wandeling van ca. 4 uur naar het Tibetaans-Boeddhistisch klooster. De bestemming ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Je verblijft in het gastenverblijf van het klooster dat opgericht werd door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jouw dagen op deze bijzondere plek zijn een unieke kans om het leven van een Tibetaans-Boeddhistische monnik van heel dichtbij mee te maken. In overleg kun je er ook voor kiezen om helemaal naar het klooster te worden gebracht (zonder extra kosten). Eerste overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 2. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt heb je volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en te genieten van de unieke uitzichten op de Himalaya. Uiteraard breng je daarbij ook een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D).
 3. Naast het bijwonen van de rituelen van de monniken kun je met onze gids nog een wandeling maken in de schitterende omgeving van het klooster. Een bezoek aan het dorpje Balthali is slechts 1 van de vele mogelijkheden. ‘s Middags kun je met je gids wandelen in de idyllische omgeving van het klooster of aansluiten bij de middagrituelen (let op: schema kan wijzigen!). Derde overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 4. Prachtige wandeling met gids naar een nieuwe, beroemde bestemming in de koningsvallei. Overnachting in goede accommodatie in de Kathmandu Vallei. (B,L)
 5. Afsluitende wandeling met gids naar een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. Optioneel kun je een gedeelte van de route ook te voet afleggen met onze gids. Overnachting op deze schitterende bestemming, die je daarna nooit meer zult vergeten! (B)
 6. Waarschijnlijk word je al vroeg wakker door de vele belletjes en het straatleven dat al voor zonsopgang langzaam op gang komt. Na het ontbijt is er volop tijd om de ongelofelijke pracht en unieke cultuur van de bevolking te beleven op de 'koninklijke bestemming'. Tweede overnachting op de 'koninklijke bestemming'. (B)
 7. Vandaag heb je de mogelijkheid om in Patan (Lalitpur), samen met een local/gids, een persoonlijk bezoek te brengen aan de Kumari, de 'Levende Godin' en haar familie. Daarna heb je nog wat vrije tijd om te winkelen in de eeuwenoude straatjes en het beroemde Durbar Square te bezoeken. Na de transfer naar Kathmandu heb je nog wat vrije tijd voor bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session’ in Mandala Street of om nog wat te winkelen in 'Old Kathmandu'. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 8. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je bijvoorbeeld nog een bezoek brengen aan Thamel, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je vertrek naar huis word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de terugreis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per nacht in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens de gehele reis.

De reissom is inclusief 14 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), 3 overnachtingen in het gastenverblijf van het klooster, 4 overnachtingen in goede accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden en begeleiding door gecertificeerde privégids.

6 extra nachten Nepal, Pokhara & Vallei (+ € 535)

Na een comfortabele overnachting aan het Fewa meer bezoek je een idyllische 'onbekende bestemming'. Je maakt een prachtige jungle walk met een lokale gids door de rijstvelden. Geniet van de unieke biodiversiteit aan de voet van de Himalaya en verblijf in een comfortabele, ecolodge.

 1. Naar Pokhara. Het is nog vroeg als je vertrekt voor een rit van 210 km naar Pokhara (ca. 6 uur), die deels voert langs de de heilige Trisuli rivier. Pokhara is beroemd door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Na aankomst kun je de gezellige straatjes aan het meer verkennen, een wandeling maken of genieten van een ayurvedische massage. ‘s Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in ‘Lakeside’, een wijk die direct gelegen is aan het prachtige meer van Pokhara. (B)
 2. Pokhara & omgeving. Maak een idyllisch boottochtje op het Fewa meer of een korte, pittige wandeling omhoog naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het water ligt. Lekker uitrusten, genieten van het bijzondere Pokhara en een drankje aan de oever van het meer kan natuurlijk ook! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 3. Vroeg in de morgen is er de mogelijkheid om samen met je gids de zonsopgang vanaf Sarangkot mee te maken en te genieten van het schitterende uitzicht over de Pokhara Vallei. Ook staat er een bezoek aan het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Pakdel’ en de plaatselijke markt op het programma. Laatste overnachting in Pokhara. (B)
 4. Transfer naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Je maakt met je gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en geniet van adembenemende flora & fauna! De ‘homestay’ is van een aardige, plaatselijke familie en is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het dak van deze comfortabele ‘homestay’ zul je waarschijnlijk nooit meer krijgen! Overnachting in comfortabele ecolodge op de ‘onbekende bestemming’. (B,L,D)
 5. Local Community Day. Prachtige 'jungle walk' met lokale gids (voertaal: 'handen en voeten') om volop te genieten van de unieke biodiversiteit in dit gebied. Vanaf het meer wandel je met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kunnen je een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de prachtige Deurali tempel en een kleinschalig project. ‘s Middags is er de mogelijkheid om een kookworkshop te volgen en samen de avondmaaltijd te bereiden (graag voor vertrek doorgeven als je hier belangstelling voor hebt). Laatste overnachting in comfortabele ecolodge op de 'onbekende bestemming'. (B,L,D)
 6. Na het afscheid van ‘de onbekende bestemming’ reis je in ca. 6 uur weer terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Aan het einde van de middag kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu, een bezoek brengen aan Thamel of  eten in  de 'Garden of Dreams'. Overnachting in Kathmandu. (B)
 7. Geniet van een heerlijke ontbijt! Daarna afscheid van de gids en einde programma. Is dit jouw laatste dag in Nepal? Dan wordt je zonder extra kosten 4 uur voor vertrek opgehaald en met onze privé-chauffeur naar de internationale luchthaven gebracht van Kathmandu, Tribhuvan Airport. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens het hele programma.

De prijs voor deze bouwsteen is inclusief 10 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), begeleiding, accommodaties, activiteiten en excursies. Tijdens het verblijf op de 'onbekende bestemming' zijn alle vers bereide maaltijden inbegrepen.

8 extra nachten Nepal, 'Wildlife & Shangri-La' (+ € 635)

Beleef het prachtige Pokhara en ‘Shangri-La’! Ervaar daarnaast de Nepalese jungle tegen de grens met India en ontdek unieke flora & fauna. Je gaat op safari in Chitwan National Park en ontmoet de inheemse Tharu bevolking die in de Terrai nog op traditionele wijze leeft.

 1. Na het vroege ontbijt volgt een rit van ca. 6 uur naar het Chitwan National Park, een jungle vol wilde dieren! De reis voert voor een deel langs de heilige Trisuli rivier en er is onderweg van alles te zien. Na aankomst staat er onder meer een ontmoeting met de lokale Tharu bevolking op het programma. Overnachting in Chitwan lodge aan de rand van het National Park. (D)
 2. In de ochtend maak je met een gids een boottochtje over de rivier voordat je aan de indrukwekkende 'jungle walk’ met een ‘ranger’ begint. ‘s Middags ga je in het National Park op safari en ontdek je met eigen ogen de unieke ‘wildlife’ in de Nepalese jungle, op steenworp afstand van India. Tweede overnachting in Chitwan lodge. (B,L,D)
 3. Het is nog vroeg als je vertrekt voor een rit van ca. 5 uur naar Pokhara. Pokhara is beroemd door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Na aankomst kun je de gezellige straatjes aan het meer verkennen, een wandeling maken of genieten van een ayurvedische massage. ‘s Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in ‘Lakeside’, een wijk die direct gelegen is aan het prachtige meer van Pokhara. (B)
 4. Pokhara & omgeving. Maak een idyllisch boottochtje op het Fewa meer of een pittige wandeling naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het water ligt. Lekker uitrusten, genieten van het bijzondere Pokhara en een drankje aan de oever van het meer kan natuurlijk ook! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 5. Vandaag heb je voor het ontbijt de mogelijkheid om samen met je gids de zonsopgang vanaf Sarangkot mee te maken en te genieten van het schitterende uitzicht over de Pokhara Vallei. Ook staat er een bezoek aan het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Pakdel’ op het programma. Laatste overnachting in Pokhara. (B)
 6. Transfer naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Je maakt met je gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en geniet van adembenemende flora & fauna! De ‘homestay’ is van een aardige, plaatselijke familie en is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het dak van deze comfortabele ‘homestay’ zul je waarschijnlijk nooit meer krijgen! Overnachting in comfortabele ecolodge op de ‘onbekende bestemming’. (B,L,D)
 7. Local Community Day. Prachtige 'jungle walk' met lokale gids (voertaal: 'handen en voeten') om volop te genieten van de unieke biodiversiteit in dit gebied. Vanaf het meer wandel je met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kun je een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de prachtige Deurali tempel en een kleinschalig project. Laatste overnachting in comfortabele ecolodge op de 'onbekende bestemming'. (B,L,D)
 8. Na het afscheid van ‘de onbekende bestemming’ reis je in ca. 6 uur weer terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Overnachting in Kathmandu. (B)
 9. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je terugvlucht word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. (B)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

De reissom is inclusief 15 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), begeleiding, goede accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden en permits voor Chitwan National Park.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag voor privé-begeleiding en een eigen kamer tijdens je gehele verblijf in Nepal.

10 extra nachten Nepal, 'Rituelen & Heiligdommen' (+ € 1195)

Leer de mysterieuze rituelen en unieke heiligdommen kennen van Nepal en bezoek de geboorteplaats van Boedhha !

 1. Met onze gids vertrek je na het ontbijt met de taxi naar het authentieke Newari-dorpje Panauti. Vanaf de bazaar maak je vervolgens een prachtige, lichte wandeling van ca. 4 uur naar het Tibetaans-Boeddhistisch klooster. De bestemming ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Je verblijft in het gastenverblijf van het klooster dat opgericht werd door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jouw dagen op deze bijzondere plek zijn een unieke kans om het leven van een Tibetaans-Boeddhistische monnik van heel dichtbij mee te maken. In overleg met ons kun je er ook voor kiezen om helemaal naar het klooster te worden gebracht (zonder extra kosten). Er is een speciaal guesthouse voor gasten, maar je kunt er ook voor kiezen om in de slaapzaal (dormitory) te overnachten. Eerste overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 2. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene  getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt heb je volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en te genieten van de unieke uitzichten op de Himalaya. Uiteraard breng je daarbij een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 3. Na het ‘chanten van de mantra’ en het eenvoudige ontbijt maak je een afsluitende wandeling met gids naar een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. In overleg met ons kun je er ook voor kiezen om te worden gebracht (zonder extra kosten). Geniet van de unieke sfeer die je van ‘top tot teen’ kunt ervaren in de eeuwenoude straatjes en geniet van de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Overnachting op deze schitterende bestemming, die je daarna nooit meer zult vergeten! (B)
 4. Het is nog vroeg als je in de taxi stapt voor een rit van ca. 7 uur naar de laagvlakten van Terrai. Lumbini is de legendarische geboorteplaats van Boeddha en een bedevaartsoord voor boeddhisten van over de hele wereld. Je ziet dit onder meer terug in de vele soorten tempels, die door meer dan 15 verschillende landen op een prachtig landgoed gebouwd zijn. Lumbini ligt helemaal aan de grens met India op slechts 150 meter hoogte en de rit ernaar toe duurt ca. 8 uur vanaf Kathmandu. Overnachting in Lumbini. (B)
 5. Van Lumbini naar Pokhara. Je bezoekt de tuin waar Boeddha werd geboren en volgens de legende direct zijn eerste beroemde stapjes zette. Daarna vervolg je jouw reis door het afwisselend landschap - via het handelsstadje Tansen - naar Pokhara. Pokhara is beroemd door de prachtige ligging aan het Fewa meer. De totale reisafstand ligt rond de 200 kilometer, waarover je ongeveer 5 uur zult rijden. Na aankomst in Pokhara kun je de gezellige straatjes aan het idyllische meer verkennen, een wandelingetje maken of genieten van een ayurvedische massage. ‘s Avonds zal het je weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in ‘Lakeside’, een wijk die direct gelegen is aan het prachtige meer van Pokhara. (B)
 6. Verken de gezellige straatjes aan de ‘lakeside’ of maak een boottochtje, eventueel in combinatie met een wandeling naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het meer ligt. Ook een bezoek aan Sarangkot voor het schitterende uitzicht en/of het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Palkhel’ behoren tot de mogelijkheden. Lekker uitrusten aan het Fewa meer, een heerlijke ayurvedische massage of helemaal niets doen kan natuurlijk ook! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 7. Transfer naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Je maakt met je gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en geniet van adembenemende flora & fauna! De ‘homestay’ is van een aardige, plaatselijke familie en is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het dak van deze comfortabele ‘homestay’ zul je waarschijnlijk nooit meer krijgen! Overnachting in comfortabele ecolodge op de ‘onbekende bestemming’. (B,L,D)
 8. Local Community Day. Prachtige 'jungle walk' met lokale gids (voertaal: 'handen en voeten') om volop te genieten van de unieke biodiversiteit in dit gebied. Vanaf het meer wandel je met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kunnen je een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de prachtige Deurali tempel en een kleinschalig project. Laatste overnachting in comfortabele ecolodge op de 'onbekende bestemming'. (B,L,D)
 9. Na het afscheid van ‘Shangri-La’ reis je in ca. 6 uur weer terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Aan het einde van de middag kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu, een bezoek brengen aan Thamel of  eten in  de 'Garden of Dreams'. Overnachting in Vajra Hotel in Kathmandu. (B)
 10. Ervaar de heiligdommen met de lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, de Shiva-tempel en de ‘heilige mannen’. Je gids kan je alles vertellen over de gebruiken en geschiedenis van dit heiligdom. Daarna bezoek je de Tibetaanse stupa in het boeddhistische Bouddhanath, waar je de kora kunt lopen terwijl je de gebedsmolens laat draaien. Tot slot is er de mogelijkheid om samen met een local de Kumari, de 'Levende Godin' en haar familie, te bezoeken. Overnachting in Kathmandu. (B)
 11. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je terugvlucht word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. (B)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens de gehele reis.

De reissom is inclusief 19 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), begeleiding, accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden en vergunningen. In het klooster zijn alle eenvoudige, vers bereide maaltijden inbegrepen. In Nepal heb je naast de beperkte kosten voor een aantal maaltijden geen uitgaven. Drankjes, fooien, persoonlijke uitgaven en verzekeringen zijn voor eigen rekening.

5 extra nachten Nepal, 'Valley Walk & Klooster' (+ € 495)

Beleef het ritme van de monniken tijdens je unieke verblijf van 3 nachten in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster en wandel met een gids door de prachtige koningsvallei (Kathmandu Vallei).

 1. Onze gids brengt je naar een unieke ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. Overnachting op ‘koninklijke bestemming’.
 2. Na je ontbijt neemt onze gids je mee voor een prachtige wandeling van ca. 4 uur naar een Tibetaans-Boeddhistisch klooster in de Kathmandu Vallei. Eerste overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 3. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren. Na het ontbijt kun je een heerlijke wandeling maken in de schitterende omgeving van het klooster dat op een hoogte ligt van 1.750 meter. Tweede overnachting in het klooster. (B,L,D)
 4. Loop mee met het ritme van de monniken en/of maak een wandeling op deze legendarische plek voor het boeddhisme! Laatste dag van je verblijf in het Tibetaans-Boeddhistisch klooster. Derde overnachting in het klooster. (B,L,D)
 5. Afsluitende wandeling met gids naar een nieuwe bestemming en transfer naar het kleurrijke Kathmandu. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu of gelijkwaardig. (B,L)
 6. Na het ontbijt afsluiting van het programma. Desgewenst word je 4 uur voor je terugvlucht opgehaald van je prima hotel in Kathmandu en naar de internationale luchthaven gebracht van Kathmandu. (B)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens de reis (in het klooster onder voorbehoud).


Bovenstaande bouwstenen kun je toevoegen als je een reis wilt boeken.

Deze Bhutan reis heeft de volgende hoogtepunten en bijzonderheden:

 • Je bezoekt de Thimpu, de ‘rustigste hoofdstad ter wereld’ en het beroemde Wangdiphodrang.
 • Je brengt een bezoek aan de Punakha Dzong en Bumthang, de bakermat van het boeddhisme in Bhutan.
 • Wandeling naar het 'Nest van de Tijger’, het beroemdste fortklooster ter wereld. Het is ook mogelijk om slechts een gedeelte van de route te lopen.
 • Je reist naar Bhutan via o.a. India (Delhi, Calcutta of Bagdogra), Nepal (Kathmandu) of Bangkok (Thailand).
Inclusief

De reissom is inclusief 27 maaltijden, al het binnenlandse vervoer/luchthaventransfers, privé begeleiding, goede accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen en permits. In Bhutan zul je naast persoonlijke uitgaven geen extra kosten hebben.

Hiermee een overzicht van alles wat inclusief is:

 • Magnifiek reisprogramma met topbegeleiding gedurende de gehele reis, inclusief alle activiteiten, excursies, transfers en entreegelden.
 • 9 Hotelovernachtingen in prima hotels in Bhutan.
 • Alle maaltijden in Bhutan zijn bij de reissom inbegrepen.
 • Vervoer en begeleiding door een professionele, gelicenseerde privégids (voertaal: Engels) gedurende het gehele programma in Bhutan.
 • Luchthaventransfers en andere transfers behorende tot het programma zijn inbegrepen.
 • Alle permits, lokale belastingen en overige heffingen.
 • Inclusief: handling-, service- en administratiekosten per boeking
 • Inclusief: € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage STO-reisgarantie.
 • De kosten voor de gids en privéchauffeur die je achtereenvolgens zullen begeleiden tijdens de reis zijn ook inclusief: vervoer, verblijfskosten, maaltijden en verzekering tijdens alle excursies en activiteiten.
Exclusief

Reissom is exclusief:

 • Internationaal vliegticket naar Bhutan (Luchthaven Paro).
 • Prijsindicatie: heen- en terugvlucht Kathmandu - Paro ca. € 385,-.
 • Bhutan visumkosten  € 50,- p.p. (wij regelen dit voor jullie!)
 • Drankjes, fooien, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.

Laat je vliegticket door ons regelen!
Op verzoek sturen we je een vrijblijvende offerte voor je heen- en terugvlucht. We bieden je de mogelijkheid vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf of een andere luchthaven te vertrekken en werken samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways en KLM.

Top of the World Reizen zorgt ervoor dat alles perfect op elkaar aansluit. Dat is niet alleen handig maar ook heel praktisch als er bijvoorbeeld wijzigingen zijn in het vluchtschema. Voor zover mogelijk houden we rekening met je maaltijdvoorkeur en stoelkeuze. Bij het boeken van vluchten is er formeel sprake van ‘reisbemiddeling’. De voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij zijn van toepassing.

Download PDF

Start hier je reis

'Bumthang is zo invoelbaar, het is onmogelijk om er niet door te worden geraakt. Een reis om nooit meer te vergeten en voor altijd mee te nemen!' Holi

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of bel +31 (0) 6 4375 1211

top of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizen