Bhutan Rondreis: Het verborgen koninkrijk

Ontdek Bhutan

Bhutan ligt volledig ingekapseld in de Himalaya, waardoor de cultuur zeer goed bewaard is gebleven. Dit is de reden waarom Bhutan 'het laatste verborgen koninkrijk' wordt genoemd. Het land is ongeveer zo groot als Nederland en wordt door de betoverende schoonheid van de natuur door velen beschouwd als 'Shangri-La', het 'Paradijs op Aarde'.

Na het passeren van de Dochula Pas op 3.140 meter arriveren jullie in Bumthang, de bakermat van het boeddhisme in Bhutan. Jullie bezoeken tijdens deze avontuurlijke rondreis o.a Thimpu, Gangtey, Bumthang, het 'Nest van de Tijger' en de schitterende Punakha Dzong. Dit zijn slechts enkele elementen uit het zeer bijzondere programma.

In Bhutan leren jullie het boeddhisme kennen uit de leer van Padmasambhava, nadat hij volgens de legende, in de 8e eeuw uit India aan was komen vliegen op de rug van een tijger. Padmasambhava, beter bekend als 'Guru Rinpoche', wordt binnen de traditie van de Nyingma beschouwd als de tweede Boeddha.

Deze Bhutan reis is uitermate geschikt voor avontuurlijke mensen die veel willen zien en ervaren, maar geen trekking willen maken.

PRIVÉREIZEN EN MAATWERK

Bovenstaande prijs is een indicatie voor een privéreis vanaf 2 personen op basis van een gedeelde 2-persoonskamer in het laagseizoen. Voor het hoogseizoen geldt een toeslag van € 45,- per nacht per persoon. Het programma kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon (vraag een offerte aan).

Belangstelling?
Klik rechtsboven op START en verstuur een vrijblijvende aanvraag.

Beste tijd van het jaar

JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEPT
OKT
NOV
DEC
v.a. € 1985
Per persoon
Lees Reiservaringen

OPTIE A: Bhutan Rondreis, het verborgen koninkrijk

Reisduur: 12 reisdagen (10 dagen/9 nachten in Bhutan), verlenging mogelijk.

Ontdek ‘het verborgen Himalaya koninkrijk’, geniet van de adembenemende schoonheid van de natuur en beleef een mysterieuze wereld onder de toppen van de Himalaya!

Een combinatie met Darjeeling & Sikkim in India of (bijvoorbeeld) een verblijf in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster in Nepal is ook mogelijk. Neem contact op om jullie droomreis door ons te laten samenstellen. Omdat in Bhutan altijd wordt gereisd met een eigen gids en chauffeur spreken we altijd in het meervoud, dus over 'jullie'.

Het programma is als volgt:

 1. Vlucht naar Paro, de hoofdstad van Bhutan. Keuze om te vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam, Rotterdam/The Hague Airport, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven.
 2. Bhutan, dag 1. Aankomst in Paro (2.235 meter), Bhutan. Na een tussenstop in bijvoorbeeld India (Delhi of Calcutta), Nepal (Kathmandu), Thailand (Bangkok) of Singapore wordt er geland op de nationale luchthaven van Bhutan (Paro), dat op een hoogte ligt van 2.235 meter boven zeespiegel. Vanuit Kathmandu duurt de vlucht ca. 1,5 uur en het uitzicht bij helder weer op de Mount Everest, Kanchenjunga, Jomolhari, Tsrim Gang en Jichu Drake is fantastisch! Terwijl jullie de vliegtuigtrap afdalen in Paro, voelen jullie meteen de warme zonnestralen op het gezicht en snuiven jullie de heerlijke, schone berglucht op. Veel reizigers worden direct na de landing in Bhutan overweldigd door ‘een gevoel van innerlijke rust’. Zoals altijd bij onze reizen worden jullie opgewacht door onze gids en privé-chauffeur die verantwoordelijk zijn voor de begeleiding tijdens de reis in Bhutan. Na de lunch bezoeken jullie Ta Dzong, een oude wachttoren uit 1656 waar tegenwoordig het Nationale Museum is gevestigd. Onder dit museum bevindt zich de Paro Rinpung Dzong (dzong = fortklooster), het centrum voor de burgerlijke en religieuze autoriteiten van de vallei. Jullie bereiken deze schitterende Dzong via een prachtige overdekte houten brug over het water. Optioneel kunnen aan de einde van de middag de ruïnes van de Drukgyal Dzong worden bezocht die 16 km verderop gelegen zijn in de Paro vallei. Op een heldere dag is er vanaf dit punt een werkelijk adembenemend zicht op de 7.314 meter hoge Jomolhari. Overnachting in Dewachen Resort, het hotel met het mooiste uitzicht over de Vallei of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 3. Bhutan, dag 2. Van Paro naar Thimphu (2.320 meter). Na het ontbijt maken jullie een prachtige rit door de vallei met uitzicht op de Mount Jhomolhari (7.314 meter) naar Thimphu. De afstand tussen Paro en Thimphu bedraagt 55 kilometer. De hoofdstad Thimphu is bekend om de bijna ‘dorpse rust’; niet voor niets wordt er gesproken over ‘de minst hectische hoofdstad ter wereld’. Er zijn hier diverse bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals de Zangthopelri Lhakhang Tempel en de prachtige ‘Memorial Chorten’. Deze werd in 1974 gebouwd ter ere van Koning Jigme Dorji Wangchuck. Bij belangstelling voor boeddhistische kloosters kunnen jullie een bezoek brengen aan het 15e eeuwse Changangkha monastery, of aan de Drubthob Nunnery, één van de weinige overgebleven nonnenkloosters in Bhutan. Als jullie meer geïnteresseerd zijn in kunst & cultuur dan zijn de Thankha Painting School en de Tashi Nincha folklore studio, waar de beroemde traditionele dansen met muziek en maskers worden beoefend, zeer de moeite waard. Een bezoek aan de goud- en zilversmederijen geeft een mooi beeld van de beoefening van oude ambachten. Overnachting in het uitstekende Hotel Pedling of gelijkwaardig in Thimphu. (B,L,D)
 4. Bhutan, dag 3. Van Thimphu naar Punakha (1.200 meter). Voordat jullie aan de indrukwekkende rit van ongeveer 3 uur (ca. 76 km) naar Punakha beginnen, is er eventueel nog wat tijd om sfeer op te snuiven bij de beroemde markt van Thimphu. Ook de Tashichho Dzong, waar zo'n 2.000 monniken wonen, is erg bijzonder. Dit fortklooster, prachtig gelegen aan de oevers van de Wang Chu rivier, is het belangrijkste gebouw van Bhutan en bovendien het religieuze centrum van het land. Sinds 1952 is dit de regeringszetel waar ook de koning zijn kantoren heeft. In de zomer verblijft de geestelijke leider van Bhutan, de Je Khenpo, hier ook met zijn gevolg. Onderweg naar Punakha maken jullie een korte stop op de Dochula pas (3.140 meter hoogte) met zijn 108 stupa’s. Vanaf deze pas hebben jullie bij helder weer een schitterend uitzicht op de Himalaya bergketen, inclusief de hoogste berg in Bhutan, de Mount Gangar Punsum (7.520 meter). Na aankomst in Punakha bezoeken jullie de prachtige Punakha Dzong uit 1637 die gebouwd is tussen de 'mannelijke rivier Pho Chu’ en de 'vrouwelijke rivier Mo Chu’ door Shabdrung Ngawang Namgyal. Dit fortklooster is de zetel van de religieuze macht en wordt ook wel Druk Pungthang Dechen Phodrang genoemd, het 'Paleis van het Grote Geluk'. Elk jaar wordt hier in februari de overwinning herdacht op de Tibetanen. Overnachting in Hotel Lobesa of het eveneens zeer gewaardeerde Zhingkham Resort in Punakha. (B,L,D)
 5. Bhutan, dag 4. Van Punakha naar Gangtey (2.900 meter). Onderweg naar Gangtey, een rit van 78 kilometer, passeren jullie de Wangdue Phodrang Dzong die in 2012 werd getroffen door een verwoestende brand. Over deze Dzong gaan vele legenden en de ligging ervan aan de Mo Chu en Tang Chu rivieren is betoverend. Na aankomst in de Phobjika Vallei bezoeken jullie o.a. het beroemde, eeuwenoude klooster van Gangtey. De groene Phobjikha Vallei is bekend vanwege de Zwarthalskraanvogels die hier vanuit Tibet jaarlijks komen overwinteren. Jullie bezoeken ook het Crane Information Center waar veel informatie te vinden is over deze zeldzame vogel, waar de lokale bevolking veel respect voor heeft. Overnachting in Hotel Dewachen, Theckchen Phodrang Guesthouse in Gangtey of een authentiek Farmhouse in de Phobjikha Vallei. (B,L,D)
 6. Bhutan, dag 5. Van Gangtey via Trongsa naar Bumthang (2.700 meter). Na het ontbijt lopen jullie de Gangtey Nature Trail door de prachtige gletsjervallei van Phobjika. Daarna rijden jullie over de Pelela Pas (3.400 meter) in ongeveer 3 uur naar Trongsa. Dit gebied behoort tot de zogenoemde 'Black Mountain Range' en vormt de scheiding tussen West- en Oost-Bhutan. In Trongsa bezoeken jullie de Trongsa Dzong, 1 van de oudste gebouwen van Bhutan en het voorouderlijke huis van de huidige koninklijke familie. Het uitzicht is ook hier weer prachtig! Na de lunch gaat de reis verder over soms slecht begaanbare wegen naar de Bumthang Vallei, die wordt gezien als de bakermat van het boeddhisme in Bhutan. De Vallei wordt door velen ervaren als ‘Shangri-La’, wat 'Paradijs op Aarde' betekent. De afstand tussen Trongsa en Bumthang bedraagt 78 kilometer. Overnachting in Rinchenling Lodge of een gelijkwaardig hotel in Bumthang. (B,L,D)
 7. Bhutan, dag 6. Bumthang Vallei. Jullie maken een rit naar Ura, 1 van de 4 prachtige valleien van Bumthang. Vervolgens bezoeken jullie diverse heiligdommen en prachtige kloosters, zoals Kurje Lhakhang, Tamshing Lhakhang en Kuenshusum Lhakhang Monastery. In de Tang Ugyen Choeling nunnery kunnen in overleg de avondrituelen worden bijgewoond van de nonnen die hier verblijven. Overnachting in Rinchenling Lodge of een gelijkwaardig hotel in Bumthang. (B,L,D)
 8. Bhutan, dag 7. Van Bumthang naar Punakha. Na de lange rit terug naar Punakha bezoeken jullie het Chimi Lhakhang klooster, dat door Lama Drukpa Kuenley werd gebouwd in de 15e eeuw. Deze tempel is ook bekend als 'de Tempel van de vruchtbaarheid'. De afstand tussen Bumthang en Punakha bedraagt 220 kilometer. Overnachting in Hotel Lobesa, Zhingkham Resort of gelijkwaardig in Punakha. (B,L,D)
 9. Bhutan, dag 8. Van Punakha terug naar Paro. Na het ontbijt en een bezoek aan het Talo Monastery volgt de weg terug over de Dochula Pas, waar jullie bij mooi weer een schitterend uitzicht hebben op de hoogste bergtoppen van de Himalaya. Jullie rijden via de oudste Dzong van Bhutan, de Simtokha Dzong, terug naar Paro. De afstand tussen Punakha en Paro bedraagt 132 kilometer. Als de tijd het toelaat, hebben jullie in de loop van de middag de mogelijkheid om de ruïnes van de Drukgyal Dzong te bezoeken die 16 km verderop in de vallei zijn gelegen. Op een heldere dag is er vanaf dit punt een werkelijk adembenemend zicht op de 7.314 meter hoge Jomolhari. Overnachting in Dewachen Resort of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 10. Bhutan, dag 9. 'Nest van de Tijger'. Allereerst maken jullie een korte rit via de Satsam Chorten naar Ramthongkha. Vanaf dit punt begint een pittige wandeling van ruim 2 uur omhoog door een prachtig dennenbos naar het Taktshang Monastery, het beroemde 'Tigernest' op 3.200 meter. Onderweg is er gelegenheid om te pauzeren, onder het genot van een verfrissing, met uitzicht op het ‘Nest van de Tijger’. Het is ook mogelijk om het eerste deel te paard (en horseman) af te leggen. Daarna is het niet ver meer naar het klooster. Jullie pad wordt steeds meer gekleurd door de vele gebedsvlaggen die in de bomen hangen. Het klooster is in 1684 op een steile klif met een diepte van 900 meter gebouwd rond een meditatiegrot van Guru Rinpoche. De legende vertelt dat Guru Padmasambhava, de tantrische mysticus die het Boeddhisme naar Bhutan bracht in 747, hier op de rug van een tijger naartoe is gevlogen. Jullie kunnen hier zelf ook gebedsvlaggen kopen en ophangen om jullie wensen en dromen met de wind en weersinvloeden mee te geven. Als er nog tijd over is, kunnen jullie na de wandeling een bezoek brengen aan Kyichu Lhakhang, dat in 659 werd gebouwd door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan een traditioneel 'Farmhouse'. Overnachting in Dewachen Resort of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 11. Bhutan, dag 10. Afsluiting en terugvlucht. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat winkelen in de lange, gezellige winkelstraat van Paro. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het ‘verborgen koninkrijk Bhutan’. Jullie worden op het afgesproken moment naar Paro Airport gebracht voor de terugvlucht naar huis of jullie vervolgen de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen (kijk naar de mogelijkheden op onze website bij jullie reis onder ‘verleng de reis’). (B)
 12. Weer thuis! Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een avontuurlijke reis die jullie nooit meer zullen vergeten!

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Verlenging in Nepal mogelijk met bijvoorbeeld een verblijf als gast in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster (alle maaltijden inbegrepen). Deze reis kan ook prima worden gecombineerd met Darjeeling & Sikkim (India). Vraag naar de mogelijkheden.

OPTIE B: Bhutan Rondreis, het verborgen koninkrijk

Reisduur: 12 reisdagen (10 dagen/9 nachten in Bhutan), op basis van een binnenlandse vlucht in Bhutan.

Een alternatief, actief programma voor Bhutan waarbij lichte wandelingen worden gemaakt is ook mogelijk.

Het programma is als volgt:

 1. Vlucht naar Paro, de hoofdstad van Bhutan. Keuze om te vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam, Rotterdam/The Hague Airport, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven.
 2. Bhutan, dag 1. Aankomst in Bhutan.
 3. Bhutan, dag 1. Aankomst in Paro (2.235 meter), Bhutan. Na een tussenstop in bijvoorbeeld India (Delhi of Calcutta), Nepal (Kathmandu), Thailand (Bangkok) of Singapore wordt er geland op de nationale luchthaven van Bhutan (Paro), dat op een hoogte ligt van 2.235 meter boven zeespiegel. Vanuit Kathmandu duurt de vlucht ca. 1,5 uur en het uitzicht bij helder weer op de Mount Everest, Kanchenjunga, Jomolhari, Tsrim Gang en Jichu Drake is fantastisch! Terwijl jullie de vliegtuigtrap afdalen in Paro, voelen jullie meteen de warme zonnestralen op het gezicht en snuiven jullie de heerlijke, schone berglucht op. Veel reizigers worden direct na de landing in Bhutan overweldigd door ‘een gevoel van innerlijke rust’. Zoals altijd bij onze reizen worden jullie opgewacht door onze gids en privé-chauffeur die verantwoordelijk zijn voor de begeleiding tijdens de reis in Bhutan. Na de lunch bezoeken jullie Ta Dzong, een oude wachttoren uit 1656 waar tegenwoordig het Nationale Museum is gevestigd. Onder dit museum bevindt zich de Paro Rinpung Dzong (dzong = fortklooster), het centrum voor de burgerlijke en religieuze autoriteiten van de vallei. Jullie bereiken deze schitterende Dzong via een prachtige overdekte houten brug over het water. Optioneel kunnen aan de einde van de middag de ruïnes van de Drukgyal Dzong worden bezocht die 16 km verderop gelegen zijn in de Paro vallei. Op een heldere dag is er vanaf dit punt een werkelijk adembenemend zicht op de 7.314 meter hoge Jomolhari. Overnachting in Dewachen Resort, het hotel met het mooiste uitzicht over de Vallei of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 4. Bhutan, dag 2. Van Paro naar Bumthang. Na het ontbijt gaan jullie naar het vliegveld voor de binnenlandse vlucht naar Bumthang. Jullie bezoeken de Kurjey Monastery en wandelen in ongeveer 3 uur van Kurjey naar Nga Lhakhang. Later op de dag bezoeken jullie Jambay Lhakhang, gebouwd door koning Srongsen Gampo van Tibet in het jaar 659. Deze tempel werd bezocht door Guru Rimpoche tijdens zijn bezoek aan Bumthang. Er wordt gezegd dat zich onder de tempel een meer bevindt waar Guru Rinpoche verschillende Terma (verborgen religieuze schatten) zou hebben achtergelaten. Overnachting in Rinchenling Lodge of een gelijkwaardig hotel in Bumthang. (B,L,D)
 5. Bhutan, dag 3. Bumthang. Jullie lopen in ongeveer 3 uur, langzaam stijgend, vanaf het hotel naar de Petsiling Gompa. Verder bezoeken jullie de Jakar Dzong (kasteel van de witte vogel) en de Tamshing Lhakhang (tempel van de goede boodschap), de belangrijkste Nyingmapa tempel van het koninkrijk. Na het bezoek aan het meer Membarstho, het ‘brandende meer’, hebben jullie tijd om te genieten van de prachtige straatjes en/of nog wat te winkelen in Bumthang. Overnachting in Rinchenling Lodge of een gelijkwaardig hotel in Bumthang. (B,L,D)
 6. Bhutan, dag 4. Van Bumthang naar Gangtey (via Trongsa). Na een vroeg ontbijt rijden jullie naar de Phobjikha Vallei. Onderweg wordt de Ta Dzong bezocht, een oude wachttoren met een kapel die gewijd is aan Trongsa Penlop Jigme Namgyal. Jullie brengen ook een bezoek aan de meest indrukwekkende Dzong van Bhutan, de Trongsa Dzong. Dit is het voorouderlijke huis van de huidige koninklijke familie. De groene Phobjikha Vallei is bekend vanwege de Zwarthalskraanvogels die hier vanuit Tibet jaarlijks komen overwinteren. Jullie bezoeken na aankomst in Gangtey het eeuwenoude klooster en het Crane Information Center waar veel informatie te vinden is over deze zeldzame vogel, waar de lokale bevolking veel respect voor heeft. Overnachting in Hotel Dewachen, Theckchen Phodrang Guesthouse of een authentieke Farmhouse (homestay) in Gangtey. (B,L,D)
 7. Bhutan, dag 5. Van Phobjikha naar Punakha. Na het ontbijt lopen jullie eerst de Gangtey Nature Trail waarna jullie verder rijden naar Punakha. Een rit van ongeveer 3,5 uur over 78 kilometer. Onderweg passeren jullie bij de Wangdiphodrang Dzong die in 2012 getroffen werd door een verwoestende brand. Over deze Dzong gaan vele legenden en de ligging ervan aan de Mo Chu en Tang Chu rivieren is betoverend. Voordat jullie in Punakha arriveren, bezoeken jullie de Punakha Dzong, die gebouwd is in 1637 door Shabdrung Ngawang Namgyal. Deze Dzong ligt tussen de Pho Chu (mannelijke rivier) en de Mo Chu (vrouwelijke rivier). Jullie gaan vervolgens naar Chimi Lhakhang, dat in 1499 gebouwd is op de top van een heuvel door Lama Drukpa Kuenley, die ook wel bekend staat als 'The Divine Madman'. Deze tempel staat bekend als de tempel van de vruchtbaarheid. Overnachting in Hotel Lobesa, Zhingkham Resort of gelijkwaardig, Punakha. (B,L,D)
 8. Bhutan, dag 6. Van Punakha naar Thimphu. Op weg naar Thimphu rijden jullie over de Dochula pas waar jullie genieten van een spectaculair uitzicht over de hoogste bergtoppen van de wereld. Onderweg bezoeken jullie de National Memorial Chorten die in 1974 werd gebouwd in opdracht van de koningin voor haar zoon, de 3e koning Jigme Dorji Wangchuk. De Chort is gebouwd om de geest van Boeddha te vertegenwoordigen en toegewijd aan de wereldvrede. Na de lunch maken jullie eventueel nog een korte wandeling vanaf het Sangay Gang Viewpoint om vervolgens naar het centrum van Thimpu te reizen. Daar aangekomen, bezoeken jullie de Tashichho Dzong, het belangrijkste gebouw van Bhutan waar sinds 1952 de regering zetelt en de koning zijn kantoren heeft. Er is aan het einde van de dag eventueel nog tijd om het Handwerk Imperium te bezoeken waar diverse traditionele Bhutanese producten te koop zijn, zoals de prachtig gekleurde laarzen, manden gemaakt van bamboe en maskers die tijdens festivals worden gebruikt. Overnachting in het uitstekende Hotel Pedling of gelijkwaardig, Thimphu. (B,L,D)
 9. Bhutan, dag 7. Van Thimphu naar Paro. Jullie rijden naar de Dodena Vallei voor een prachtige wandeling naar de legendarische Cheri Monastery. Na de lunch reizen jullie verder naar Paro en bezoeken onderweg Tamchog Monastery, dat in de 15e eeuw gebouwd is door Thangthong Gyalpo, bekend als Lama Chazampa, wat letterlijk ‘de ijzeren brug-bouwer’ betekent. Hij bouwde maar liefst 108 bruggen, zowel in Tibet als Bhutan. Overnachting in Dewachen Resort Paro, het hotel met het mooiste uitzicht over de Vallei of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 10. Bhutan, dag 8. Paro Vallei. Na het ontbijt maken jullie een korte wandeling naar de Dzongdrakha Monastery. Vanaf de klif waarop het klooster opgebouwd is, hebben jullie een prachtig zicht op de Paro Vallei. Na de lunch rijden jullie door naar de Chelila pas, op 3.500 meter hoogte, om te genieten van het spectaculaire uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya. Jullie brengen een bezoek aan de Kila Gompa, een nonnenklooster dat gebouwd is op de rotsen onderaan de pas. Overnachting in Dewachen Resort of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 11. Bhutan, dag 9. 'Nest van de Tijger'. Allereerst maken jullie een korte rit via de Satsam Chorten naar Ramthongkha. Vanaf dit punt begint een pittige wandeling van ruim 2 uur omhoog door een prachtig dennenbos naar het Taktshang Monastery, het beroemde 'Tigernest' op 3.200 meter. Onderweg is er gelegenheid om te pauzeren, onder het genot van een verfrissing, met uitzicht op het ‘Nest van de Tijger’. Het is ook mogelijk om het eerste deel te paard (en horseman) af te leggen. Daarna is het niet ver meer naar het klooster. Jullie pad wordt steeds meer gekleurd door de vele gebedsvlaggen die in de bomen hangen. Het klooster is in 1684 op een steile klif met een diepte van 900 meter gebouwd rond een meditatiegrot van Guru Rinpoche. De legende vertelt dat Guru Padmasambhava, de tantrische mysticus die het Boeddhisme naar Bhutan bracht in 747, hier op de rug van een tijger naartoe is gevlogen. Jullie kunnen hier zelf ook gebedsvlaggen kopen en ophangen om jullie wensen en dromen met de wind en weersinvloeden mee te geven. Als er nog tijd over is, kunnen jullie na de wandeling een bezoek brengen aan Kyichu Lhakhang, dat in 659 werd gebouwd door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan een traditioneel 'Farmhouse'. Overnachting in Dewachen Resort of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 12. Bhutan, dag 10. Afsluiting en terugvlucht. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat winkelen in de lange, gezellige winkelstraat van Paro. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het ‘verborgen koninkrijk Bhutan’. Jullie worden op het afgesproken moment naar Paro Airport gebracht voor de terugvlucht naar huis of jullie vervolgen de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen (kijk naar de mogelijkheden op onze website bij jullie reis onder ‘verleng de reis’). (B)
 13. Weer thuis! Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een avontuurlijke reis die jullie nooit meer zullen vergeten!

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Privéreis mogelijk

ja

Reisduur

12 dagen

Niveau

voor iedereen, basisconditie

Comfort

comfortabele reis

3 nachten, Stopover in Nepal (+ € 285)

De perfecte start of afsluiting van de reis in Nepal met 3 overnachtingen in authentieke en comfortabele hotels, inclusief uitgebreid ontbijt.

 1. Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Welkom! Wanneer jullie ook aankomen, jullie worden altijd persoonlijk afgehaald door onze mensen en met de taxi naar een authentiek hotel gebracht in het rustige Swayambhu, een boeddhistische wijk op loopafstand van Thamel. Afhankelijk van de aankomsttijd is er later op de dag eventueel nog gelegenheid om door de straatjes van Thamel (de toeristische wijk) & Mandala Street te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven en de honderden prachtige winkeltjes. Jullie kunnen hier meteen wat praktische zaken regelen, zoals het veilig wisselen van geld en/of een geldopname bij een pinautomaat. Bij de pinautomaat van Standard Chartered en Nabil Bank kan ineens NPR 30.000 worden opgenomen. Overnachting in het prachtige, authentieke Vajra Hotel Kathmandu.
 2. Old Kathmandu. Na een heerlijk ontbijt wandelen jullie met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar het beroemde Swayambhunath, de ‘apentempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat jullie zo al wandelend de tijd hebben om te acclimatiseren en ‘te landen’. Nadat jullie de 365 traptreden omhoog zijn gelopen, hebben jullie een prachtig uitzicht over Kathmandu en zien jullie de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. ‘s Middags wandelen jullie in een rustig tempo met de gids over de heilige Bishnumati rivier naar ‘Old Kathmandu’ om de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar en de beroemde Annapurna Tempel. Jullie kunnen je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag onze gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Overnachting in het Vajra Hotel, jullie oase van rust in Kathmandu. (B)
 3. Ervaar de heiligdommen met de rituele lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, de Shiva-tempel en de ‘heilige mannen’. Onze gids kan jullie alles vertellen over de gebruiken en geschiedenis van dit bijzondere domein, dat voor hindoes 1 van de meest heilige plekken is ter wereld en (bij leven) tenminste 1 keer moet zijn bezocht. Van de intensiteit van Pashupatinath gaan jullie vervolgens naar de boeddhistische wijk Bouddha. Hier bezoeken jullie Bouddhanath, de beroemde Tibetaanse stupa waar jullie de ‘kora’ (heilige rondgang) kunnen lopen terwijl jullie - met de monniken - de gebedsmolens laten draaien. Overnachting in Bouddha, Kathmandu. (B)
 4. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar je zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of vervolgen jullie de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen (kijk naar de mogelijkheden op onze website bij jullie reis onder ‘verleng de reis’). (B)

B = Inclusief breakfast/ontbijt

De reissom is inclusief authentieke hotels met ontbijt, al het binnenlandse privé vervoer (inclusief luchthaventransfers), gecertificeerde gids, activiteiten, excursies en entreegelden. Tijdens het programma zijn er met uitzondering van maaltijden en persoonlijke uitgaven geen extra kosten.

De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.

Hiermee in chronologische volgorde een overzicht van wat inclusief is:

 • Luchthaventransfer van Kathmandu Tribhuvan Airport naar het hotel.
 • 2 Overnachtingen in een goed hotel Kathmandu (wijk: Swayambhu), inclusief uitgebreid ontbijt. Jullie verblijven in het authentieke Vajra Hotel Kathmandu of een gelijkwaardig hotel.
 • Introductiewandeling met privégids door o.a. Thamel & Mandala Street.
 • Bezoek met een privégids (voertaal: Engels) aan de wereldberoemde heiligdommen Swayambhunath, het hindoeïstische heiligdom Pashupatinath en het Boeddhistische heiligdom Bouddhanath, inclusief vervoer en entreegelden.
 • 1 Overnachting in 'Klein-Tibet' (wijk: Bouddha), inclusief ontbijt. Jullie verblijven in een guesthouse/hotel met goede voorzieningen.
 • Transfers op alle dagen en begeleiding door topgids tijdens alle activiteiten en excursies inbegrepen.
 • Alle lokale belastingen en overige heffingen.
 • De kosten voor de mensen die jullie begeleiden in Nepal tijdens het programma zijn ook inclusief: vervoer, maaltijden en verzekering tijdens o.a. de excursies in de Kathmandu Vallei.

5 extra nachten Nepal, 'Great Valley Walk & Klooster' (+ € 545)

Beleef het ritme van de monniken tijdens een uniek verblijf van 2 nachten in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster en wandel met onze gecertificeerde gids door de prachtige koningsvallei (Kathmandu Vallei). Verblijf daarna 2 nachten in een prachtig boerendorpje en geniet van de Nepalese gastvrijheid in 'optima forma'. Deze verlenging wordt afgesloten op een schitterende ‘koninklijke bestemming’.

Het programma is als volgt:

 1. Naar het klooster. Onze tip is om alleen het meest noodzakelijke mee te nemen naar het klooster. Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel bij de receptie en leg meteen apart wat je de volgende dag afgeeft bij de chauffeur om door hem/haar mee te laten nemen naar de 'koninklijke bestemming' aan het einde van de verlenging. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor een korte rit met de gids naar het authentieke Newari-dorpje Panauti. In overleg (graag doorgeven voor vertrek naar Nepal) kan er ook voor worden gekozen om helemaal naar het klooster te worden gebracht, zonder extra kosten. Vanaf de eeuwenoude bazaar maken jullie een prachtige, lichte wandeling van ca. 4 uur naar een Tibetaans-Boeddhistisch klooster. Het klooster ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Jullie verblijven in het gastenverblijf van het klooster dat opgericht werd door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jullie dagen op deze bijzondere plek zijn een unieke kans om het leven van de Tibetaans-Boeddhistische monnikken van heel dichtbij mee te maken. Uiteraard wordt er samen met de monniken gegeten! Er is een speciaal guesthouse voor gasten, maar op verzoek kunnen jullie er ook voor kiezen om in de slaapzaal (dormitory) te overnachten. Eerste overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 2. Kloosterverblijf. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt met de monniken is er volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en bij helder weer te genieten van de prachtige uitzichten op de Himalaya. Uiteraard brengen jullie daarbij een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 3. Wandeling naar Balthali. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken in de grote tempel tijdens het ochtendgloren. Na het eenvoudige ontbijt met de monniken trekken jullie met de gids in ca. 3 uur naar het prachtige boerendorpje Balthali. Overnachting in guesthouse/homestay Balthali. (B,L,D)
 4. Balthali & omgeving. Start de dag met een bezoek aan Upper Balthali, een traditionele nederzetting van de Humagain gemeenschap waarmee jullie persoonlijk kennis kunnen maken. Daarna lopen jullie met de gids naar de top van de heuvel om een authentiek Tamang-dorpje te leren kennen. De inwoners van Dadagaun houden hun Boeddhistische achtergrond en cultuur in ere en spreken hun eigen taal. Na een afsluitend bezoek aan het dorpje Khyaku keren jullie weer terug naar Balthali waar een heerlijk kopje Nepalese thee klaarstaat. Voor de mensen die hier belangstelling voor hebben, is er de mogelijkheid om tijdens een kookworkshop te leren hoe je een echte Nepalese Dal Bhat kunt bereiden (graag ruim voor vertrek doorgeven als jullie hier belangstelling voor hebben). Overnachting in guesthouse/homestay Balthali. (B,L,D)
 5. Naar Bhaktapur. Na het ontbijt wandelen jullie verder door het koningsvallei om vervolgens met de gids een korte rit te maken naar Bhaktapur, een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. In overleg kan er ook voor worden gekozen om helemaal te worden gebracht (zonder extra kosten). Na aankomst in Bhaktapur bezichtigen jullie met de gids deze wereldberoemde koningsstad die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Geniet van de unieke sfeer en het kleurige straatleven, die jullie van ‘top tot teen’ kunnen ervaren in de eeuwenoude straatjes en verwonder je over de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Overnachting op deze schitterende bestemming, die jullie daarna nooit meer zullen vergeten! (B)
 6. Terugreis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kunnen jullie na het ontbijt nog wat winkelen in de oude straatjes rondom de koninklijke pleinen (Durbar Square), luieren op een dakterras met schitterende uitzicht op de bergen of jezelf trakteren op een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

De reissom is inclusief 13 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), 5 overnachtingen, activiteiten, excursies, bagagevervoer, entreegelden en topbegeleiding door een gecertificeerde privégids.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag. Er is ook een extra comfort en budgetoptie beschikbaar.

Het volgende is inclusief:

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met bezichtiging van het Newari dorpje Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids/sherpa (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 2 Overnachtingen in Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan soms wijzigen).
 • Mogelijkheid om wandelingen te maken met onze gids door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling met privégids/sherpa naar een nieuwe bestemming in de koningsvallei.
 • 2 Overnachting in Balthali, een boerendorpje in de Kathmandu Vallei, inclusief ontbijt.
 • Wandeling met privégids/sherpa en transfer naar een ‘koninklijke bestemming’.
 • 1 Overnachting op de ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • 1 Hotelovernachting in Kathmandu (wijk: Swayambhu), inclusief uitgebreid ontbijt.
 • Tijdens deze bouwsteen zijn er in totaal 14 maaltijden inclusief.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor de terugvlucht naar huis.

5 extra nachten Nepal, Pokhara & Shangri-La (+ € 535)

Na twee comfortabele overnachtingen aan het Fewa meer in Pokhara bezoeken jullie een idyllische 'onbekende bestemming'. De 'onbekende bestemming' wordt jaarlijks gewisseld en wordt pas bij aankomst ter plaatse onthuld.

Jullie maken een prachtige jungle walk met een lokale gids door de rijstvelden en maken kennis met een 'local community'. Geniet van de unieke biodiversiteit aan de voet van de Himalaya en verblijf in een comfortabele, ecolodge (guesthouse/homestay).

 1. Vlucht van 30 minuten (extra kosten) of een rit van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier naar Pokhara, dat beroemd is door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Jullie kunnen in Pokhara de gezellige straatjes verkennen in de wijk ‘lakeside’, een korte wandeling langs het meer maken of genieten van een ayurvedische massage. 's Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in een goed guesthouse met uitstekende voorzieningen in 'Lakeside'. Deze wijk ligt direct aan het idyllische Fewa meer in Pokhara. (B)
 2. Verken de gezellige straatjes aan de ‘lakeside’ of maak een boottochtje, eventueel in combinatie met een korte, pittige wandeling omhoog naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het meer ligt. Ook een bezoek met onze gids aan Sarangkot voor het schitterende uitzicht en/of het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Palkhel’ behoren tot de mogelijkheden. Laat ons bij boeking weten wat de voorkeur heeft en wij regelen het voor jullie zonder extra kosten! Heerlijk uitrusten, genieten van het bijzondere Pokhara en lekker niets doen aan de oever van het Fewa meer met een drankje kan natuurlijk ook! Verlenging van je verblijf met een extra nacht is altijd mogelijk (extra kosten) als je hier belangstelling voor hebt. Overnachting in Pokhara. (B)
 3. Transfer naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Jullie maken met de gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; jullie kijken zo de natuur in en genieten van adembenemende flora & fauna! De ‘homestay’ is van een aardige, plaatselijke familie en is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het dak van deze comfortabele ‘homestay’ zullen jullie waarschijnlijk nooit meer krijgen! Overnachting in comfortabele ecolodge op de ‘onbekende bestemming’. (B,L,D)
 4. Local Community Day. Prachtige 'jungle walk' met lokale gids (voertaal: 'handen en voeten') om volop te genieten van de unieke biodiversiteit in dit gebied. Vanaf het meer wandelen jullie met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kunnen jullie een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de prachtige Deurali tempel en een kleinschalig project. ‘s Middags is er de mogelijkheid om een kookworkshop te volgen en samen de avondmaaltijd te bereiden. Graag ruim voor vertrek doorgeven als jullie hier belangstelling voor hebben. Overnachting in comfortabele ecolodge op de 'onbekende bestemming'. (B,L,D)
 5. Na het afscheid van ‘de onbekende bestemming’ vliegen jullie in ca. 30 minuten terug naar Kathmandu (extra kosten). Jullie kunnen ook een rit maken van ca. 6 uur terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Aan het einde van de middag kunnen jullie nog wat winkelen in Old Kathmandu, een bezoek brengen aan Thamel of eten in de romantische 'Garden of Dreams'. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 6. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.

De prijs voor deze bouwsteen is inclusief 10 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), begeleiding, accommodaties, activiteiten en excursies. Tijdens het verblijf op de 'onbekende bestemming' zijn alle vers bereide maaltijden inbegrepen.

7 extra nachten Nepal, 'Wildlife & Shangri-La' (+ € 735)

Beleef het prachtige Pokhara en ‘Shangri-La’! Ervaar daarnaast de Nepalese jungle tegen de grens met India en ontdek unieke flora & fauna. Jullie gaan op safari in Chitwan National Park en ontmoet de inheemse Tharu bevolking die in de Terrai nog op traditionele wijze leeft.

 1. Vlucht van 30 minuten (extra kosten) of een rit van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier naar het Chitwan National Park, een jungle vol wilde dieren! Kiezen jullie voor de busreis? Dan voert de rit voor een deel langs de heilige Trisuli rivier en is er onderweg van alles te zien. Na aankomst staat er onder meer een ontmoeting met de lokale Tharu bevolking op het programma. Overnachting in Chitwan lodge aan de rand van het National Park. (B,D)
 2. In de ochtend maken jullie met de plaatselijke gids een boottochtje over de rivier voordat jullie aan de indrukwekkende 'jungle walk’ met een ‘ranger’ beginnen. ‘s Middags gaan jullie in het National Park op safari en ontdekken jullie met eigen ogen de unieke ‘wildlife’ in de Nepalese jungle, op steenworp afstand van India. Tweede overnachting in Chitwan lodge. (B,L,D)
 3. Vlucht van 30 minuten (extra kosten) of een rit van ca. 5 uur naar Pokhara, dat beroemd is door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Jullie kunnen in Pokhara de gezellige straatjes verkennen in de wijk ‘lakeside’, een korte wandeling langs het meer maken of genieten van een ayurvedische massage. 's Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in een goed guesthouse met uitstekende voorzieningen in 'Lakeside'. Deze wijk ligt direct aan het idyllische Fewa meer in Pokhara. (B)
 4. Verken de gezellige straatjes aan de ‘lakeside’ of maak een boottochtje, eventueel in combinatie met een korte, pittige wandeling omhoog naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het meer ligt. Ook een bezoek met onze gids aan Sarangkot voor het schitterende uitzicht en/of het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Palkhel’ behoren tot de mogelijkheden. Laat ons bij boeking weten wat de voorkeur heeft en wij regelen het voor jullie zonder extra kosten! Heerlijk uitrusten, genieten van het bijzondere Pokhara en lekker niets doen aan de oever van het Fewa meer met een drankje kan natuurlijk ook! Verlenging van je verblijf met een extra nacht is altijd mogelijk (extra kosten) als je hier belangstelling voor hebt. Overnachting in Pokhara. (B)
 5. Transfer naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Jullie maken met de gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; jullie kijken zo de natuur in en genieten van adembenemende flora & fauna! De ‘homestay’ is van een aardige, plaatselijke familie en is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het dak van deze comfortabele ‘homestay’ zullen jullie waarschijnlijk nooit meer krijgen! Overnachting in comfortabele ecolodge op de ‘onbekende bestemming’. (B,L,D)
 6. Local Community Day. Prachtige 'jungle walk' met lokale gids (voertaal: 'handen en voeten') om volop te genieten van de unieke biodiversiteit in dit gebied. Vanaf het meer wandelen jullie met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kunnen jullie een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de prachtige Deurali tempel en een kleinschalig project. ‘s Middags is er de mogelijkheid om een kookworkshop te volgen en samen de avondmaaltijd te bereiden. Graag ruim voor vertrek doorgeven als jullie hier belangstelling voor hebben. Overnachting in comfortabele ecolodge op de 'onbekende bestemming'. (B,L,D)
 7. Na het afscheid van ‘de onbekende bestemming’ vliegen jullie in ca. 30 minuten terug naar Kathmandu (extra kosten). Jullie kunnen ook een rit maken van ca. 6 uur terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Aan het einde van de middag kunnen jullie nog wat winkelen in Old Kathmandu, een bezoek brengen aan Thamel of eten in de romantische 'Garden of Dreams'. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 8. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kunnen jullie na het ontbijt nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie opgehaald van het hotel en naar Kathmandu Airport gebracht of jullie vervolgen de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij jullie reis onder ‘verleng de reis’. (B)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

De reissom is inclusief 14 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), begeleiding, goede accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden en permits voor Chitwan National Park.

De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer tijdens de gehele reis (dus ook tijdens de trektocht). Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.


Bovenstaande bouwstenen kun je toevoegen als je een reis wilt boeken.

Deze Bhutan reis heeft de volgende hoogtepunten en bijzonderheden:

 • Bezoek aan Thimpu, de ‘rustigste hoofdstad ter wereld’ en de Paro Vallei.
 • De Punakha Dzong en Bumthang, de bakermat van het boeddhisme in Bhutan.
 • Wandeling naar het 'Nest van de Tijger’, het beroemdste fortklooster ter wereld. Het is ook mogelijk om slechts een gedeelte van de route te lopen.
 • Bhutan is niet rechtstreeks te bereiken op 1 vliegticket. De reis vindt daarom plaats via India (Delhi, Calcutta of Bagdogra), Nepal (Kathmandu), Bangkok (Thailand) of Singapore.
Inclusief

De reissom is inclusief 27 maaltijden, al het binnenlandse vervoer/luchthaventransfers, privé begeleiding, goede accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen en permits. In Bhutan zijn er naast persoonlijke uitgaven geen extra kosten.

Hiermee een overzicht van alles wat inclusief is:

 • Magnifiek reisprogramma met topbegeleiding gedurende de gehele reis, inclusief alle activiteiten, excursies, transfers en entreegelden.
 • 9 Hotelovernachtingen in prima hotels in Bhutan.
 • Alle maaltijden in Bhutan zijn bij de reissom inbegrepen.
 • Vervoer en begeleiding door een professionele, gelicenseerde privégids (voertaal: Engels) gedurende het gehele programma in Bhutan.
 • Luchthaventransfers en andere transfers behorende tot het programma zijn inbegrepen.
 • Alle permits, lokale belastingen en overige heffingen.
 • De kosten voor de gids en privéchauffeur voor de begeleiding tijdens de gehele reis zijn ook inclusief: vervoer, verblijfskosten, maaltijden en verzekering tijdens alle excursies en activiteiten.
Exclusief

Reissom is exclusief:

 • Vliegticket naar Bhutan (Luchthaven Paro).
 • Handling-, service- en administratiekosten per boeking: € 17,50.
 • Bijdrage 100% STO-reisgarantie per boeking: € 15,-.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds, per boeking: € 2,50.
 • Prijsindicatie: heen- en terugvlucht Kathmandu - Paro ca. € 385,-.
 • Bhutan visumkosten € 50,- p.p. (wij regelen dit voor jullie!)
 • Drankjes, fooien, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.

Laat het vliegticket door ons regelen!
Op verzoek stellen we een vrijblijvende offerte samen voor de heen- en terugvlucht. We bieden daarbij de mogelijkheid vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf of een andere luchthaven te vertrekken. We werken samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways en KLM.

Top of the World Reizen zorgt ervoor dat alles perfect op elkaar aansluit. Dat is niet alleen handig maar ook heel praktisch als er bijvoorbeeld wijzigingen zijn in het vluchtschema. Voor zover mogelijk houden we rekening met o.a. maaltijdvoorkeur en stoelkeuze. Bij het boeken van vluchten is sprake van ‘reisbemiddeling’. De voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij zijn van toepassing.

Download PDF

Start hier je reis

'Bumthang is zo invoelbaar, het is onmogelijk om er niet door te worden geraakt. Een reis om nooit meer te vergeten en voor altijd mee te nemen!' Holi

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of bel +31 (0) 6 4375 1211

Bhutan Rondreis: Het verborgen koninkrijkBhutan Rondreis: Het verborgen koninkrijkBhutan Rondreis: Het verborgen koninkrijkBhutan Rondreis: Het verborgen koninkrijkBhutan Rondreis: Het verborgen koninkrijkBhutan Rondreis: Het verborgen koninkrijkBhutan Rondreis: Het verborgen koninkrijkBhutan Rondreis: Het verborgen koninkrijkBhutan Rondreis: Het verborgen koninkrijkBhutan Rondreis: Het verborgen koninkrijkBhutan Rondreis: Het verborgen koninkrijkBhutan Rondreis: Het verborgen koninkrijkBhutan Rondreis: Het verborgen koninkrijkBhutan Rondreis: Het verborgen koninkrijk