Bhutan Privé Rondreis: Het verborgen koninkrijk, 15 dagen

Ontdek Bhutan

Bhutan ligt volledig ingekapseld in de Himalaya, waardoor de unieke cultuur zeer goed bewaard is gebleven. Dit is de reden dat Bhutan ook wel het 'verborgen koninkrijk' wordt genoemd; het land wordt jaarlijks door een zeer beperkt aantal toeristen bezocht. Bhutan is ongeveer zo groot als Nederland en wordt door de adembenemende schoonheid van de natuur en de vriendelijke bevolking door velen beschouwd als 'Shangri-La', het 'Paradijs op Aarde'.

Na het passeren van de Dochula Pas op 3.140 meter arriveer je in Bumthang, de bakermat van het boeddhisme in Bhutan. Je bezoekt tijdens deze avontuurlijke rondreis door het 'Land van de Donderdraak' o.a Thimpu, de meest vredige hoofdstad ter wereld, de Gangtey Vallei, Bumthang, het 'Nest van de Tijger' en de schitterende Punakha Dzong. Dit zijn slechts enkele elementen uit het zeer bijzondere programma.

In Bhutan leer je het boeddhisme kennen uit de tijd van Padmasambhava, nadat hij volgens de legende in de 8e eeuw uit Nepal aan was komen vliegen op de rug van een tijger en zo het boeddhisme naar Tibet en Bhutan bracht. Guru Padmasambhava, die ook wel liefkozend 'Guru Rinpoche' wordt genoemd, wordt binnen de traditie van de Nyingma beschouwd als de tweede Boeddha.

Deze Bhutan en Nepal reis is uitermate geschikt voor avontuurlijke mensen die veel willen zien en ervaren, maar geen zware trekking Himalaya willen maken. Er kan een keuze worden gemaakt uit een aantal lichte of juist pittige wandelingen om de unieke biodiversiteit zelf te ervaren. Uiteraard kan de reis helemaal naar wens door ons worden aangepast. Het maken van een 2-daagse tocht met overnachting in een tentenkamp met luxe voorzieningen behoort naast het bezoeken van de unieke heiligdommen ook tot de mogelijkheden.

PRIVÉREIZEN EN MAATWERK

Neem vrijblijvend contact op met drs. Thomas Tierolff via WhatsApp (+31 6 4375 1211) om de mogelijkheden te bespreken.

Belangstelling?
Klik rechtsboven op START en verstuur een vrijblijvende aanvraag.

Beste tijd van het jaar

JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEPT
OKT
NOV
DEC
v.a. € 2387
Per persoon
Lees Reiservaringen

Bhutan Rondreis, het verborgen koninkrijk

Reisduur: 12 reisdagen (10 dagen/9 nachten in Bhutan), verlenging mogelijk.

Ontdek ‘het verborgen Himalaya koninkrijk’, geniet van de adembenemende schoonheid van de natuur en beleef een mysterieuze wereld onder de toppen van de Himalaya!

Een combinatie met Darjeeling & Sikkim in India of (bijvoorbeeld) een verblijf in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster in Nepal is ook mogelijk. Neem contact op om je/jullie droomreis door ons te laten samenstellen. 

We spreken in het reisprogramma over 'jullie', omdat je tijdens de reis altijd wordt begeleid door een eigen chauffeur en privégids.

Het reisprogramma is als volgt:

 1. Vertrek naar Kathmandu. Vlucht met Qatar Airways, Emirates, Etihad Airways of KLM naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Keuze om te vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam, Rotterdam The Hague Airport, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven.
 2. Nepal, dag 1. Welkom! Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Wanneer je ook aankomt, je wordt altijd persoonlijk afgehaald door onze mensen en met de taxi naar een authentiek hotel gebracht in het rustige Swayambhu, een boeddhistische wijk op loopafstand van Thamel. Afhankelijk van de aankomsttijd is er later op de dag eventueel nog gelegenheid om door de straatjes van Thamel (de toeristische wijk) & Mandala Street te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven en de honderden prachtige winkeltjes. Je kunt hier meteen wat praktische zaken regelen, zoals het veilig wisselen van geld en/of een geldopname bij een pinautomaat. Bij de pinautomaat van Standard Chartered en Nabil Bank kan per keer NPR 25.000 worden opgenomen. Overnachting in het prachtige, authentieke Vajra Hotel (New Wing) in Kathmandu. Het Shanker Hotel is ook een optie. Dit heritage hotel heeft een zwembad en ligt in de wijk Lazimpat van Kathmandu. 
 3. Nepal, dag 2. Old Kathmandu. Na een goed ontbijt met vers fruit wandelen jullie met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar het beroemde Swayambhunath, de ‘apen tempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat jullie zo al wandelend de tijd hebben om te acclimatiseren en ‘te landen’. Nadat jullie de 365 traptreden omhoog zijn gelopen, hebben jullie een prachtig uitzicht over Kathmandu en zien jullie de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. ‘s Middags wandelen jullie in een rustig tempo met de gids naar de andere kant van de heilige Bishnumati rivier om in ‘Old Kathmandu’ de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar en de beroemde Annapurna Tempel. Jullie kunnen je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag onze gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Eten in de romantische 'Garden of Dreams' is ook een mogelijkheid. Tweede overnachting in het Vajra of Shanker Hotel, jullie oase van rust in Kathmandu. (B)
 4. Nepal, dag 3. Bhutan, dag 1. Aankomst in Paro (2.235 meter). Vlucht vanuit Kathmandu naar Paro (2.235 meter), waar zich de internationale luchthaven bevindt van Bhutan. Paro is ook te bereiken vanuit India (Delhi of Calcutta), Thailand (Bangkok) en Singapore, maar de vlucht vanuit Kathmandu is niet alleen de mooiste, maar ook verreweg de best betaalbare optie. Vanuit Kathmandu duurt de vlucht slechts 65 minuten (2 uur en 20 minuten vanaf Delhi) en het uitzicht bij helder weer op de Mount Everest, Kanchenjunga, Jomolhari, Tsrim Gang en Jichu Drake is fantastisch! Terwijl je de vliegtuigtrap afdaalt in Paro, voel je meteen de warme zonnestralen op het gezicht en snuif je de heerlijke, schone berglucht op. Veel reizigers worden direct na de landing in Bhutan overweldigd door ‘een gevoel van innerlijke rust’. Zoals altijd bij onze reizen word je opgewacht door onze gids en privé chauffeur die verantwoordelijk zijn voor de begeleiding tijdens de reis in Bhutan. Na de lunch bezoek je Ta Dzong, een oude wachttoren uit 1656 waar tegenwoordig het Nationale Museum is gevestigd. Onder dit museum bevindt zich de Paro Rinpung Dzong (dzong = fortklooster), het centrum voor de burgerlijke en religieuze autoriteiten van de vallei. Je bereikt deze schitterende Dzong via een prachtige overdekte houten brug over het water. Overnachting in Dewachen Resort, het hotel met het mooiste uitzicht over de Vallei of een gelijkwaardig hotel in Paro. (L,D)
 5. Bhutan, dag 2. Van Paro naar Thimphu (2.320 meter). Na het ontbijt maken jullie een prachtige rit door de vallei met uitzicht op de Mount Jhomolhari (7.314 meter) naar Thimphu. De afstand tussen Paro en Thimphu bedraagt 52 kilometer (ca. 1,5 uur). De hoofdstad Thimphu is bekend om de bijna ‘dorpse rust’; niet voor niets wordt er gesproken over ‘de minst hectische hoofdstad ter wereld’. Er zijn hier diverse bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals de Zangthopelri Lhakhang Tempel en de prachtige ‘Memorial Chorten’. Deze werd in 1974 gebouwd ter ere van Koning Jigme Dorji Wangchuck. Bij belangstelling voor boeddhistische kloosters kunnen jullie een bezoek brengen aan het 15e eeuwse Changangkha monastery, of aan de Drubthob Nunnery, één van de weinige overgebleven nonnenkloosters in Bhutan. Als jullie meer geïnteresseerd zijn in kunst & cultuur dan zijn de Thankha Painting School en de Tashi Nincha folklore studio, waar de beroemde traditionele dansen met muziek en maskers worden beoefend, zeer de moeite waard. Een bezoek aan de goud- en zilversmederijen geeft een mooi beeld van de beoefening van oude ambachten. Overnachting in het uitstekende Hotel Pedling of een gelijkwaardig hotel in Thimphu. (B,L,D)
 6. Bhutan, dag 3. Van Thimphu naar Punakha (1.200 meter). Voordat jullie aan de indrukwekkende rit van ongeveer 3 uur (ca. 76 km) naar Punakha beginnen, is er eventueel nog wat tijd om sfeer op te snuiven bij de beroemde markt van Thimphu. Ook de Tashichho Dzong, waar zo'n 2.000 monniken wonen, is erg bijzonder. Dit fortklooster, prachtig gelegen aan de oevers van de Wang Chu rivier, is het belangrijkste gebouw van Bhutan en bovendien het religieuze centrum van het land. Sinds 1952 is dit de regeringszetel waar ook de koning zijn kantoren heeft. In de zomer verblijft de geestelijke leider van Bhutan, de Je Khenpo, hier ook met zijn gevolg. Onderweg naar Punakha maken jullie een korte stop op de Dochula pas (3.140 meter hoogte) met zijn 108 stupa’s. Vanaf deze pas hebben jullie bij helder weer een schitterend uitzicht op de Himalaya bergketen, inclusief de hoogste berg in Bhutan, de Mount Gangar Punsum (7.520 meter). Na aankomst in Punakha bezoeken jullie de prachtige Punakha Dzong uit 1637 die gebouwd is tussen de 'mannelijke rivier Pho Chu’ en de 'vrouwelijke rivier Mo Chu’ door Shabdrung Ngawang Namgyal. Dit fortklooster is de zetel van de religieuze macht en wordt ook wel Druk Pungthang Dechen Phodrang genoemd, het 'Paleis van het Grote Geluk'. Elk jaar wordt hier in februari de overwinning herdacht op de Tibetanen. Overnachting in Zhingkham Resort (of gelijkwaardig), prachtig gelegen in de Punakha Valley, Punakha. (B,L,D)
 7. Bhutan, dag 4. Van Punakha naar Gangtey (2.900 meter). Onderweg naar Gangtey, een rit van 75 kilometer (ca. 2 uur), passeren jullie de Wangdue Phodrang Dzong die in 2012 werd getroffen door een verwoestende brand. Over deze Dzong gaan vele legenden en de ligging ervan aan de Mo Chu en Tang Chu rivieren is betoverend. Na aankomst in Gangtey bezoeken jullie het beroemde, eeuwenoude klooster. Aanbevolen: Jullie lopen de Gangtey Nature Trail (ca. 1,5 uur) door de prachtige gletsjervallei van Phobjika. Deze groene Vallei is bekend vanwege de Zwarthalskraanvogels die hier vanuit Tibet jaarlijks komen overwinteren. In het Crane Information Center is veel informatie te vinden is over deze zeer zeldzame vogel, waar de lokale bevolking veel respect voor heeft. Het is mogelijk om te overnachten in de Phuntsho Chholing Farm Lodge. Deze nieuwe lodge heeft uitstekende voorzieningen en ligt op een heuvel, direct achter het traditionele farmhouse ('noble house'). Het farmhouse is uiteraard te bezoeken! Het is een prachtige gelegenheid om de authentieke, traditionele architectuur van Bhutan op het platteland en het leven van de oude ‘nobelen’ (adel) van destijds aan den lijve te ervaren. De liefhebber van basic comfort kan er ook overnachten: het heeft krakende houten vloeren, een gezellige eetkamer en een boeddhistische kapel. De eenvoudige kamers zijn schoon en verzorgd, met wc/badkamers op de gang. Leuk om te weten: Het farmhouse is de geboorteplaats van Ms. Yangchen, onze coördinator in Bhutan, en haar moeder heeft er nog altijd de leiding. Zij is de zus van de Gangteng Tulku Rinpoche (de 9e reïncarnatie van Pema Lingpa), een gerespecteerd Boeddhistisch meester. Sinds zijn 16e jaar is hij de geestelijk leider van de beroemde Gangtey Gompa aldaar (anno 1500) en de bijbehorende domeinen: meer dan 35 Nyingma-kloosters en hermitages. Yangchen ziet haar oom vooral - zoals ze het noemt - als haar 'Root Guru' en leermeester. De derde optie is een overnachting in Hotel Dewachen in de Phobjikha Vallei van Gangtey. Graag horen we bij een eventuele boeking waar jullie voorkeur naar uitgaat zodat we daar rekening mee kunnen houden. (B,L,D)
 8. Bhutan, dag 5. Van Gangtey via Trongsa naar Bumthang (2.700 meter). Voor reizigers met een specifieke belangstelling voor het boeddhisme is het in overleg met jullie gids eventueel mogelijk om tijdens het ochtendgloren (voor het ontbijt) het 'chanten van de mantra' meemaken in de Gangtey Gompa. Jullie vervolgen de reis met een rit van ruim 2 uur over de Pele La Pas (3.423 meter) naar Trongsa (78 km). Dit gebied behoort tot de zogenoemde 'Black Mountain Range' en vormt de scheiding tussen West- en Oost-Bhutan. In Trongsa bezoeken jullie de Trongsa Dzong, 1 van de oudste gebouwen van Bhutan en het voorouderlijke huis van de huidige koninklijke familie. Het uitzicht is ook hier weer prachtig! Na de lunch gaat de reis verder naar de Bumthang Vallei, die wordt gezien als de bakermat van het boeddhisme in Bhutan. De Vallei wordt door velen ervaren als ‘Shangri-La’, wat 'Paradijs op Aarde' betekent. De afstand tussen Trongsa en Bumthang bedraagt 79 kilometer (ca. 2,5 uur). Overnachting in Rinchenling Lodge of een gelijkwaardig hotel in Bumthang. (B,L,D)
 9. Bhutan, dag 6. Bumthang Vallei. Jullie maken een rit naar Ura, 1 van de 4 prachtige valleien van Bumthang. Vervolgens bezoeken jullie diverse heiligdommen en prachtige kloosters, zoals Kurje Lhakhang, Tamshing Lhakhang en Kuenshusum Lhakhang Monastery. In de Tang Ugyen Choeling nunnery kunnen in overleg de avondrituelen worden bijgewoond van de nonnen die hier verblijven. Overnachting in Rinchenling Lodge of een gelijkwaardig hotel in Bumthang. (B,L,D)
 10. Bhutan, dag 7. Van Bumthang naar Wangdue Phodrang Vallei (Punakha). Na de lange rit terug naar Punakha bezoeken jullie het Chimi Lhakhang klooster, dat door Lama Drukpa Kuenley werd gebouwd in de 15e eeuw. Deze tempel is ook bekend als 'de Tempel van de vruchtbaarheid'. De afstand tussen Bumthang en Punakha bedraagt 220 kilometer. Overnachting in Hotel Lobesa (of gelijkwaardig), prachtig gelegen in de Lobesa Valley, Wangdue Phodrang. (B,L,D)
 11. Bhutan, dag 8. Van Punakha terug naar Paro. Na een bezoek aan het bijzondere Talo Monastery volgt de weg terug over de Dochula Pas, waar jullie bij mooi weer een schitterend uitzicht hebben op de hoogste bergtoppen van de Himalaya. Jullie rijden via de oudste Dzong van Bhutan, de Simtokha Dzong, terug naar Paro. De afstand tussen Punakha en Paro bedraagt 132 kilometer. Overnachting in Dewachen Resort of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 12. Bhutan, dag 9. 'Nest van de Tijger'. Allereerst maken jullie een korte rit via de Satsam Chorten naar Ramthongkha. Vanaf dit punt begint een pittige wandeling van ruim 2 uur omhoog door een prachtig dennenbos naar het Taktshang Monastery, het beroemde 'Tigernest' op 3.200 meter. Onderweg is er gelegenheid om te pauzeren, onder het genot van een verfrissing, met uitzicht op het ‘Nest van de Tijger’. Het is ook mogelijk om het eerste deel te paard (en horseman) af te leggen. Daarna is het niet ver meer naar het klooster. Jullie pad wordt steeds meer gekleurd door de vele gebedsvlaggen die in de bomen hangen. Het klooster is in 1684 op een steile klif met een diepte van 900 meter gebouwd rond een meditatiegrot van Guru Rinpoche. De legende vertelt dat Guru Padmasambhava, de tantrische mysticus die het Boeddhisme naar Bhutan bracht in 747, hier op de rug van een tijger naartoe is gevlogen. Jullie kunnen hier zelf ook gebedsvlaggen kopen en ophangen om jullie wensen en dromen met de wind en weersinvloeden mee te geven. Als er nog tijd over is, kunnen jullie na de wandeling een bezoek brengen aan Kyichu Lhakhang, dat in 659 werd gebouwd door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan een traditioneel 'Farmhouse'. Overnachting in Dewachen Resort of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 13. Bhutan, dag 10. Nepal, dag 4. Afsluiting Bhutan en terugvlucht naar Kathmandu. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kun je nog wat rondlopen en een heerlijk kopje Bhutanese thee drinken in de gezellige winkelstraat van Paro. Dan volgt de terugvlucht naar Kathmandu, waar je na aankomst met onze topgids een bezoek brengt aan de wereldberoemde koningsstad Bhaktapur. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Overnachting in het vlakbij het Durbar Square gelegen en comfortabele Milla Guesthouse in Bhaktapur. (B)
 14. Nepal, dag 5. Nog even genieten voor vertrek naar huis. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht is er nog gelegenheid om door de prachtige, eeuwenoude straatjes van Bhaktapur te lopen en te genieten de unieke sfeer en de honderden winkeltjes en ‘vegetable markets’ rondom het Durbar Square. Luieren met een boek op 1 van de vele dakterrassen is ook een optie. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of vervolg je de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’ of neem vrijblijvend contact op met Holi en Thomas (WhatsApp: 06 4375 1211) om je wensen te bespreken. (B)
 15. Weer thuis! Aankomst op de luchthaven thuis na een avontuurlijke reis die je nooit meer zult vergeten!

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen


Alternatief: Programma op basis van een binnenlandse vlucht naar Bumthang

Bhutan Rondreis, het verborgen koninkrijk
Reisduur: 12 reisdagen (10 dagen/9 nachten in Bhutan).

Goed om te weten:
Met dit programma wordt het aantal aantal kilometers in Bhutan gehalveerd. Een alternatief, actief programma voor Bhutan waarbij meer pittige wandelingen worden gemaakt, is overigens in overleg ook mogelijk.

Het programma is als volgt:

 1. Vertrek naar Kathmandu. Vlucht met Qatar Airways, Emirates, Etihad Airways of KLM naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Keuze om te vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam, Rotterdam The Hague Airport, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven.
 2. Nepal, dag 1. Welkom! Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Wanneer je ook aankomt, je wordt altijd persoonlijk afgehaald door onze mensen en met de taxi naar een authentiek hotel gebracht in het rustige Swayambhu, een boeddhistische wijk op loopafstand van Thamel. Afhankelijk van de aankomsttijd is er later op de dag eventueel nog gelegenheid om door de straatjes van Thamel (de toeristische wijk) & Mandala Street te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven en de honderden prachtige winkeltjes. Je kunt hier meteen wat praktische zaken regelen, zoals het veilig wisselen van geld en/of een geldopname bij een pinautomaat. Bij de pinautomaat van Standard Chartered en Nabil Bank kan per keer NPR 25.000 worden opgenomen. Overnachting in het prachtige, authentieke Vajra Hotel (New Wing) in Kathmandu. Het Shanker Hotel is ook een optie. Dit heritage hotel heeft een zwembad en ligt in de wijk Lazimpat van Kathmandu. 
 3. Nepal, dag 2. Old Kathmandu. Na een goed ontbijt met vers fruit wandelen jullie met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar het beroemde Swayambhunath, de ‘apen tempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat jullie zo al wandelend de tijd hebben om te acclimatiseren en ‘te landen’. Nadat jullie de 365 traptreden omhoog zijn gelopen, hebben jullie een prachtig uitzicht over Kathmandu en zien jullie de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. ‘s Middags wandelen jullie in een rustig tempo met de gids naar de andere kant van de heilige Bishnumati rivier om in ‘Old Kathmandu’ de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar en de beroemde Annapurna Tempel. Jullie kunnen je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag onze gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Eten in de romantische 'Garden of Dreams' is ook een mogelijkheid. Tweede overnachting in het Vajra of Shanker Hotel, jullie oase van rust in Kathmandu. (B)
 4. Nepal, dag 3. Bhutan, dag 1. Aankomst in Paro (2.235 meter). Vlucht vanuit Kathmandu naar Paro (2.235 meter), waar zich de internationale luchthaven bevindt van Bhutan. Paro is ook te bereiken vanuit India (Delhi of Calcutta), Thailand (Bangkok) en Singapore, maar de vlucht vanuit Kathmandu is niet alleen de mooiste, maar ook verreweg de best betaalbare optie. Vanuit Kathmandu duurt de vlucht slechts 65 minuten (2 uur en 20 minuten vanaf Delhi) en het uitzicht bij helder weer op de Mount Everest, Kanchenjunga, Jomolhari, Tsrim Gang en Jichu Drake is fantastisch! Terwijl je de vliegtuigtrap afdaalt in Paro, voel je meteen de warme zonnestralen op het gezicht en snuif je de heerlijke, schone berglucht op. Veel reizigers worden direct na de landing in Bhutan overweldigd door ‘een gevoel van innerlijke rust’. Zoals altijd bij onze reizen word je opgewacht door onze gids en privé chauffeur die verantwoordelijk zijn voor de begeleiding tijdens de reis in Bhutan. Na de lunch bezoek je Ta Dzong, een oude wachttoren uit 1656 waar tegenwoordig het Nationale Museum is gevestigd. Onder dit museum bevindt zich de Paro Rinpung Dzong (dzong = fortklooster), het centrum voor de burgerlijke en religieuze autoriteiten van de vallei. Je bereikt deze schitterende Dzong via een prachtige overdekte houten brug over het water. Overnachting in Dewachen Resort, het hotel met het mooiste uitzicht over de Vallei of een gelijkwaardig hotel in Paro. (L,D)
 5. Bhutan, dag 2. Van Paro naar Bumthang. 's Morgens maak je een binnenlandse vlucht van 35 minuten naar de Bumthang Vallei, dat wordt gezien als de bakermat van het boeddhisme in Bhutan en bestaat uit 4 prachtige valleien. In de Vallei bezoeken jullie schitterende heiligdommen en mysterieuze kloosters, zoals de Kuenshusum Lhakhang tempel en het Kurjey Monastery. Na bezoek aan Kurjey kunnen jullie naar keuze in ongeveer 3 uur naar de Nga Lhakhang tempel wandelen. In de Tang Ugyen Choeling nunnery kunnen jullie in overleg de avondrituelen van de nonnen bijwonen (let op: schema kan wijzigen!). Een andere optie is om 's avonds het magische Membarstho te bezoeken, het ‘brandende meer’. Overnachting in Rinchenling Lodge of een gelijkwaardig hotel in Bumthang. (B,L,D)
 6. Bhutan, dag 3. Bumthang Vallei. Jullie bezoeken de Jambay Lhakhang tempel, die in 659 werd gebouwd door koning Srongsen Gampo van Tibet. Er wordt gezegd dat zich onder de tempel een meer bevindt waar de legendarische Guru Rinpoche ('Padmasambhava') verschillende Terma (verborgen religieuze schatten) zou hebben achtergelaten. Verder bezoeken jullie de Jakar Dzong (kasteel van de witte vogel) en de Tamshing Lhakhang (tempel van de goede boodschap), de belangrijkste Nyingmapa tempel van het koninkrijk. Liever een wandeling maken? Dan is een hike van ongeveer 3 uur, langzaam stijgend, naar de Petsiling Gompa een pittige mogelijkheid. Overnachting in Rinchenling Lodge of een gelijkwaardig hotel in Bumthang. (B,L,D)
 7. Bhutan, dag 4. Van Bumthang naar Gangtey (via Trongsa). Met jullie eigen chauffeur en privégids rijden jullie in ca. 2,5 uur (79 km) naar misschien wel de meest indrukwekkende Dzong van Bhutan, de Trongsa Dzong. Dit is het voorouderlijke huis van de huidige koninklijke familie. Het uitzicht is ook hier weer adembenemend mooi! Het gebied dat jullie doorkruisen, behoort tot de zogenoemde 'Black Mountain Range' en vormt de scheiding tussen West- en Oost-Bhutan. Daarna rijden jullie over de Pele La Pas (3.423 meter) in ruim 2 uur naar Gangtey (78 km), dat prachtig gelegen is in de Phobjika Vallei. Deze groen gekleurde gletsjervallei is bekend vanwege de Zwarthalskraanvogels, die hier vanuit Tibet jaarlijks komen overwinteren. Overnachting in Hotel Dewachen of een authentiek Farmhouse (homestay) in de Phobjikha Vallei van Gangtey. Voor reizigers met een specifieke belangstelling voor het boeddhisme is het in overleg mogelijk om tijdens het ochtendgloren het 'chanten van de mantra' meemaken in Gangtey Gompa. (B,L,D)
 8. Bhutan, dag 5. Van Gangtey (Phobjikha Vallei) naar Punakha. Na het ontbijt lopen de liefhebbers van wandelen eerst de Gangtey Nature Trail (ca. 1,5 uur). Een andere optie is een bezoek aan het eeuwenoude klooster van Gangtey en het Crane Information Center, waar veel informatie te vinden is over de zeldzame Zwarthalskraanvogels die hier jaarlijks overwinteren. Daarna volgt een rit over goed geasfalteerde wegen van ruim 2 uur (75 km) naar Punakha. Onderweg passeren jullie de Wangdiphodrang Dzong die in 2012 getroffen werd door een verwoestende brand. Over deze Dzong gaan vele legenden en de ligging ervan aan de Tang Chu rivier is betoverend. Aangekomen in Punakha bezoeken jullie de Punakha Dzong, die gebouwd is in 1637 door Shabdrung Ngawang Namgyal. Dit fortklooster ligt magistraal tussen de Pho Chu (mannelijke rivier) en de Mo Chu (vrouwelijke rivier). Overnachting in Zhingkham Resort (of gelijkwaardig), prachtig gelegen in de Punakha Valley, Punakha. (B,L,D)
 9. Bhutan, dag 6. Van Punakha naar Thimphu. Jullie maken een korte, makkelijke wandeling door de rijstvelden naar Chimi Lhakhang, dat in 1499 gebouwd is op de top van een heuvel door Lama Drukpa Kuenley, die ook wel bekend staat als 'The Divine Madman'. Deze tempel staat bekend als de tempel van de vruchtbaarheid. Vervolgens rijden jullie met de gids en jullie privé chauffeur naar de Dochula pas om te genieten van een spectaculair uitzicht over de hoogste bergt
Privéreis mogelijk

ja

Reisduur

15 dagen

Niveau

voor iedereen, basisconditie

Comfort

comfortabele reis

5 extra nachten Nepal, Great Valley Walk & Klooster (+ € 545)

Beleef het ritme van de monniken tijdens een uniek verblijf van 2 nachten in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster en wandel met onze gecertificeerde gids door de prachtige koningsvallei (Kathmandu Vallei). Verblijf daarna 2 nachten in een prachtig boerendorpje en geniet van de Nepalese gastvrijheid in 'optima forma'. Deze verlenging wordt afgesloten op een schitterende ‘koninklijke bestemming’.

Het programma is als volgt:

 1. Naar het klooster. Onze tip is om alleen het meest noodzakelijke mee te nemen naar het klooster. Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel bij de receptie en leg meteen apart wat je de volgende dag afgeeft bij de chauffeur om door hem/haar mee te laten nemen naar de 'koninklijke bestemming'. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor een rit van ca. 1 uur met de gids naar het authentieke Newari-dorpje Panauti om de eeuwenoude bazaar te bezoeken. Vanaf Sankhu maken jullie een prachtige, lichte wandeling van ca. 2,5 uur naar een Tibetaans-Boeddhistisch klooster. In overleg (graag doorgeven voor vertrek naar Nepal) kan er ook voor worden gekozen om helemaal naar het klooster te worden gebracht, zonder extra kosten. Het klooster ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Het klooster is opgericht door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jullie verblijf op deze bijzondere plek is een unieke kans om het leven van de Tibetaans-Boeddhistische monniken van heel dichtbij mee te maken. Jullie verblijven in een guesthouse vlakbij de grote tempel van het klooster. Uiteraard wordt er samen met de monniken gegeten! (B,L,D)
 2. Kloosterverblijf. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt met de monniken is er volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en bij helder weer te genieten van de prachtige uitzichten op de Himalaya. Uiteraard brengen jullie daarbij een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 3. Wandeling naar Balthali. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken in de grote tempel tijdens het ochtendgloren. Na het eenvoudige ontbijt met de monniken trekken jullie met de gids in ca. 3 uur naar het prachtige boerendorpje Balthali. Overnachting in guesthouse/homestay Balthali. (B,L,D)
 4. Balthali & omgeving. Start de dag met een bezoek aan Upper Balthali, een traditionele nederzetting van de Humagain gemeenschap waarmee jullie persoonlijk kennis kunnen maken. Daarna lopen jullie met de gids naar de top van de heuvel om een authentiek Tamang-dorpje te leren kennen. De inwoners van Dadagaun houden hun Boeddhistische achtergrond en cultuur in ere en spreken hun eigen taal. Na een afsluitend bezoek aan het dorpje Khyaku keren jullie weer terug naar Balthali waar een heerlijk kopje Nepalese thee klaarstaat. Voor de mensen die hier belangstelling voor hebben, is er de mogelijkheid om tijdens een kookworkshop te leren hoe je een echte Nepalese Dal Bhat kunt bereiden (graag ruim voor vertrek doorgeven als jullie hier belangstelling voor hebben). Overnachting in guesthouse/homestay Balthali. (B,L,D)
 5. Naar Bhaktapur. Na het ontbijt wandelen jullie verder door het koningsvallei om vervolgens met de gids een korte rit te maken naar Bhaktapur, een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. In overleg kan er ook voor worden gekozen om helemaal te worden gebracht (zonder extra kosten). Na aankomst in Bhaktapur bezichtigen jullie met de gids deze wereldberoemde koningsstad die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Geniet van de unieke sfeer en het kleurige straatleven, die jullie van ‘top tot teen’ kunnen ervaren in de eeuwenoude straatjes en verwonder je over de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Overnachting op deze schitterende bestemming, die jullie daarna nooit meer zullen vergeten! (B)
 6. Terugreis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kunnen jullie na het ontbijt nog wat winkelen in de oude straatjes rondom de koninklijke pleinen (Durbar Square), luieren op een dakterras met schitterende uitzicht op de bergen of jezelf trakteren op een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

De reissom is inclusief 13 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), 5 overnachtingen, activiteiten, excursies, bagagevervoer, entreegelden en topbegeleiding door een gecertificeerde privégids.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag. Er is ook een extra comfort en budgetoptie beschikbaar.

Het volgende is inclusief:

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met bezichtiging van het Newari dorpje Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids/sherpa (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 2 Overnachtingen in Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan soms wijzigen).
 • Mogelijkheid om wandelingen te maken met onze gids door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling met privégids/sherpa naar een nieuwe bestemming in de koningsvallei.
 • 2 Overnachting in Balthali, een boerendorpje in de Kathmandu Vallei, inclusief ontbijt.
 • Wandeling met privégids/sherpa en transfer naar een ‘koninklijke bestemming’.
 • 1 Overnachting op de ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • 1 Hotelovernachting in Kathmandu (wijk: Swayambhu), inclusief uitgebreid ontbijt.
 • Tijdens deze bouwsteen zijn er in totaal 14 maaltijden inclusief.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor de terugvlucht naar huis.

5 extra nachten Nepal, Pokhara & Shangri-La (+ € 535)

Na twee comfortabele overnachtingen aan het Fewa meer in Pokhara bezoeken jullie een idyllische 'onbekende bestemming'. De 'onbekende bestemming' wordt jaarlijks gewisseld en wordt pas bij aankomst ter plaatse onthuld.

Jullie maken een prachtige jungle walk met een lokale gids door de rijstvelden en maken kennis met een 'local community'. Geniet van de unieke biodiversiteit aan de voet van de Himalaya en verblijf in een comfortabele, ecolodge (guesthouse/homestay).

 1. Vlucht van 30 minuten (extra kosten) of een rit van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier naar Pokhara, dat beroemd is door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Jullie kunnen in Pokhara de gezellige straatjes verkennen in de wijk ‘lakeside’, een korte wandeling langs het meer maken of genieten van een ayurvedische massage. 's Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in een goed guesthouse met uitstekende voorzieningen in 'Lakeside'. Deze wijk ligt direct aan het idyllische Fewa meer in Pokhara. (B)
 2. Verken de gezellige straatjes aan de ‘lakeside’ of maak een boottochtje, eventueel in combinatie met een korte, pittige wandeling omhoog naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het meer ligt. Ook een bezoek met onze gids aan Sarangkot voor het schitterende uitzicht en/of het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Palkhel’ behoren tot de mogelijkheden. Laat ons bij boeking weten wat de voorkeur heeft en wij regelen het voor jullie zonder extra kosten! Heerlijk uitrusten, genieten van het bijzondere Pokhara en lekker niets doen aan de oever van het Fewa meer met een drankje kan natuurlijk ook! Verlenging van je verblijf met een extra nacht is altijd mogelijk (extra kosten) als je hier belangstelling voor hebt. Overnachting in Pokhara. (B)
 3. Transfer naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Jullie maken met de gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; jullie kijken zo de natuur in en genieten van adembenemende flora & fauna! De ‘homestay’ is van een aardige, plaatselijke familie en is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het dak van deze comfortabele ‘homestay’ zullen jullie waarschijnlijk nooit meer krijgen! Overnachting in comfortabele ecolodge op de ‘onbekende bestemming’. (B,L,D)
 4. Local Community Day. Prachtige 'jungle walk' met lokale gids om volop te genieten van de unieke biodiversiteit aan de voet van de Himalaya. Vanaf het meer wandelen jullie met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kunnen jullie een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de prachtige Deurali tempel en een kleinschalig project. ‘s Middags is er de mogelijkheid om een kookworkshop te volgen en samen de avondmaaltijd te bereiden. Graag ruim voor vertrek doorgeven als jullie hier belangstelling voor hebben. Overnachting in comfortabele ecolodge op de 'onbekende bestemming'. (B,L,D)
 5. Na het afscheid van ‘de onbekende bestemming’ vliegen jullie in ca. 30 minuten terug naar Kathmandu (extra kosten). Jullie kunnen ook een rit maken van ca. 6 uur terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Aan het einde van de middag kunnen jullie nog wat winkelen in Old Kathmandu, een bezoek brengen aan Thamel of eten in de romantische 'Garden of Dreams'. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 6. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.

De prijs voor deze bouwsteen is inclusief 10 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), begeleiding, accommodaties, activiteiten en excursies. Tijdens het verblijf op de 'onbekende bestemming' zijn alle vers bereide maaltijden inbegrepen.

7 extra nachten Nepal, Wildlife & Shangri-La (+ € 735)

Beleef het prachtige Pokhara, dat beroemd is door de prachtige ligging aan het Fewa meer en de uitzichten op de Himala! Ervaar daarnaast de Nepalese jungle tegen de grens met India en ontdek unieke flora & fauna. Je gaat op safari in Chitwan National Park en ontmoet de inheemse Tharu bevolking die in de Terai nog op traditionele wijze leeft.

We spreken in het reisprogramma vaak over 'jullie', omdat er tijdens de reis begeleiding is door verschillende van onze mensen, waaronder een privégids in combinatie met 'park ranger' (Chitwan) en diverse chauffeurs.

Het programma is als volgt:

 1. Vlucht van 30 minuten (extra kosten) of een rit van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier naar het Chitwan National Park, een jungle vol wilde dieren! Bij keuze voor een busreis voert de rit o.a. langs de heilige Trisuli rivier en is er onderweg van alles te zien. Na aankomst staat er onder meer een ontmoeting met de lokale Tharu bevolking op het programma. Overnachting in Chitwan lodge aan de rand van het National Park. (B,D)
 2. In de ochtend maak je met de plaatselijke gids een boottochtje over de rivier voordat je aan de indrukwekkende 'jungle walk’ met een ‘ranger’ begint. ‘s Middags gaan jullie in het National Park op safari en ontdekken jullie met eigen ogen de unieke ‘wildlife’ in de Nepalese jungle, op steenworp afstand van India. Tweede overnachting in Chitwan lodge. (B,L,D)
 3. Vlucht van 30 minuten (extra kosten) of een rit van ca. 5 uur naar Pokhara, dat beroemd is door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Je kunt in Pokhara de gezellige straatjes verkennen in de wijk ‘lakeside’, een korte wandeling langs het meer maken of genieten van een ayurvedische massage. 's Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in een goed guesthouse met uitstekende voorzieningen in 'Lakeside'. Deze wijk ligt direct aan het idyllische Fewa meer in Pokhara. (B)
 4. Verken de gezellige straatjes aan de ‘lakeside’ of maak een boottochtje, eventueel in combinatie met een korte, pittige wandeling omhoog naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het meer ligt. Ook een bezoek met onze gids aan Sarangkot voor het schitterende uitzicht en/of het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Palkhel’ behoren tot de mogelijkheden. Laat ons bij boeking weten wat de voorkeur heeft en wij regelen het voor je/jullie zonder extra kosten! Heerlijk uitrusten, genieten van het bijzondere Pokhara en lekker niets doen aan de oever van het Fewa meer met een drankje kan natuurlijk ook! Verlenging van je verblijf met een extra nacht is altijd mogelijk (extra kosten) als je hier belangstelling voor hebt. Overnachting in Pokhara. (B)
 5. Transfer naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Je maakt met de gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en genieten van adembenemende flora & fauna! De ‘homestay’ is van een aardige, plaatselijke familie en is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het dak van deze comfortabele ‘homestay’ zul je waarschijnlijk nooit meer krijgen! Overnachting in comfortabele ecolodge op de ‘onbekende bestemming’. (B,L,D)
 6. Local Community Day. Prachtige wandeling met lokale gids om volop te genieten van de unieke biodiversiteit in dit gebied. Vanaf het meer wandel je met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kun je een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de prachtige Deurali tempel en een kleinschalig project. ‘s Middags is er de mogelijkheid om een kookworkshop te volgen en samen de avondmaaltijd te bereiden. Graag ruim voor vertrek doorgeven als je hier belangstelling voor hebt. Overnachting in comfortabele ecolodge op de 'onbekende bestemming'. (B,L,D)
 7. Na het afscheid van ‘de onbekende bestemming’ vlieg je in ca. 30 minuten terug naar Kathmandu (extra kosten). Je kunt er ook voor kiezen om een rit te maken van ca. 6 uur terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Aan het einde van de middag kan er nog wat worden gewinkeld in Old Kathmandu, maar ook een bezoek aan Thamel en/of eten in de romantische 'Garden of Dreams' kunnen we aanbevelen! Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 8. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je na het ontbijt nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht wordt je opgehaald van het hotel en naar Kathmandu Airport gebracht of je vervolgt de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’. (B)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

De reissom is inclusief 14 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), begeleiding, goede accommodaties, alle activiteiten, excursies, entreegelden en permits voor Chitwan National Park.

De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer tijdens de gehele reis (dus ook tijdens de trektocht). Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.


Bovenstaande bouwstenen kun je toevoegen als je een reis wilt boeken.

Deze Bhutan reis heeft de volgende hoogtepunten en bijzonderheden:

 • Na goed geacclimatiseerd te zijn in Nepal vlieg je naar Bhutan; een schitterende vlucht over de Mount Everest naar Paro.
 • Bezoek aan Thimpu, de ‘rustigste hoofdstad ter wereld’ en de Paro Vallei.
 • De Punakha Dzong en Bumthang, de bakermat van het boeddhisme in Bhutan.
 • Wandeling naar het 'Nest van de Tijger’, het beroemdste fortklooster ter wereld. Het is ook mogelijk om slechts een gedeelte van de route te lopen.
 • Bhutan is niet rechtstreeks te bereiken op 1 vliegticket waardoor aansluitingen door de betreffende luchtvaartmaatschappijen niet worden gegarandeerd. De reis vindt daarom plaats in combinatie met Nepal (Kathmandu).
Inclusief

De reissom is op basis van een eigen 2- of 3-persoonskamer(s), inclusief alle 29 maaltijden, al het binnenlandse vervoer/luchthaventransfers per land cruiser, topbegeleiding door een volledig gecertificeerde privégids en eigen chauffeur, goede accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen en permits. Tijdens de reis zijn er naast persoonlijke uitgaven geen extra kosten. Voor studerende kinderen is achteraf een 'refund' mogelijk, evenals voor eventuele extra reisdagen in Oost-Bhutan.

Omdat er in Bhutan altijd wordt gereisd met een eigen privégids (voertaal: Engels) en privéchauffeur kunnen we veel flexibiliteit bieden, ook onderweg tijdens het programma.

Hiermee een overzicht van alles wat inclusief is:

 • Magnifiek reisprogramma met topbegeleiding gedurende de gehele reis, inclusief alle activiteiten, excursies, transfers en entreegelden.
 • Nepal: 3 hotelovernachtingen in goede hotels, die gelegen zijn op fantastische locaties.
 • Bhutan: 9 Hotelovernachtingen in goede hotels, die gelegen zijn op fantastische locaties.
 • Nepal: op basis van hotelovernachtingen met ontbijt.
 • Bhutan: alle maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen.
 • Vervoer en begeleiding door een professionele, gelicenseerde privégids (voertaal: Engels) en eigen chauffeur gedurende het gehele programma in Bhutan.
 • Luchthaventransfers en andere transfers zijn inbegrepen.
 • Alle permits, lokale belastingen en overige heffingen.
 • De kosten voor de gids en privéchauffeur voor de begeleiding tijdens de gehele reis zijn ook inclusief: vervoer, verblijfskosten, maaltijden en verzekering tijdens alle excursies en activiteiten.
Exclusief

Reissom is exclusief:

 • Voor maart, april, mei, september, oktober en november geldt in Bhutan een vaste toeslag van USD 50,- per persoon per nacht.
 • Bij een reisgezelschap van 1 of 2 personen geldt er daarnaast een wettelijke toeslag van respectievelijk 40 en 30 USD per persoon per nacht.
 • Heen- en Terugvlucht Kathmandu, vanaf € 715,-
 • Heen- en Terugvlucht Kathmandu/Paro, ca. € 387,-
 • Optioneel bij keuze voor binnenlandse vlucht, ca. € 195,-
 • Handling-, service- en administratiekosten per boeking: € 17,50.
 • Bijdrage STO Garant betreffende de wettelijke reisgarantie per boeking: € 15,-.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds, per boeking: € 2,50.
 • Bhutan visumkosten p.p. € 85,- (inclusief handling). Dit onderdeel wordt door ons geregeld!
 • Drankjes, fooien, een aantal maaltijden, verzekeringen en andere persoonlijke uitgaven.
 • Visumkosten Nepal bij aankomst in Kathmandu: USD 30,-.
 • Drankjes, fooien, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.

 

Vliegtickets

We geven graag advies bij het boeken van de vluchten. Uiteraard kan het vliegticket ook door Top of the World Reizen worden geregeld! Na ontvangst van de voornaam, achternaam (meisjesnaam voor dames) en geboortedatum maken we een offerte voor de vluchten. We bieden daarbij de mogelijkheid vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf of een andere luchthaven te vertrekken en werken samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways en KLM. Voor zover mogelijk houden we rekening met maaltijdvoorkeuren en stoelkeuze.

24 uur ophaal- en brengservice door onze mensen, ongeacht het tijdstip van aankomst of vertrek! Bij het boeken van vluchten is er formeel sprake van ‘reisbemiddeling’. De voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij zijn van toepassing.

Start hier je reis

''De ongereptheid van de natuur en de ingetogen bevolking met haar eigen cultuur maakt telkens weer een diepe indruk op ons. Bhutan heet je welkom en kan het hele jaar worden bezocht. In de zomer regent het meer maar zijn de temperaturen nog altijd zeer aangenaam!Holi en Thomas

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of bel +31 (0) 6 4375 1211