Startpakket Nepal

Ontdek Nepal

De perfecte start (of afsluiting) van je vakantie in Nepal!

Je wordt opgehaald van de luchthaven en wegwijs gemaakt. Het 1e hotel is een oase van rust door zijn exotische tuinen en zonnige terrassen. Het bevindt zich in Swayambhu, een boeddhistische wijk op 10 minuten lopen van de toeristische wijk Thamel en 'Old Kathmandu'. Ook de hotels in Bouddha en Patan zijn authentiek, comfortabel en inclusief ontbijt. 

Met een gespecialiseerde gids bezoek je het boeddhistische Swayambhunath en het hindoeïstische heiligdom Pashupatinath. Uiteraard is een verblijf in 'Klein-Tibet' ook onderdeel van het programma en maak je de kora rondom Boudhhanath, de wereldberoemde stupa. De prachtige dagwandeling door de koningsvallei is een geweldige afsluiting van dit onderdeel. 

Het Startpakket Nepal kun je uitbreiden een bezoek aan o.a. Chitwan National Park en Pokhara (zie 'verleng je reis').

Reisduur: 5 dagen/4 nachten in Nepal

Bovenstaande prijs is voor 2 personen op basis van een 2-persoonskamer. Deze bouwsteen kan ook worden geboekt voor 1 persoon met begeleiding van A tot Z. 

Belangstelling? Klik rechtsboven op START, kies je vertrekdatum  en verstuur je vrijblijvende aanvraag.

Beste tijd van het jaar

JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEPT
OKT
NOV
DEC
v.a. € 385
Per persoon
Lees Reiservaringen

Nepal Bouwsteen: Startpakket, verlenging mogelijk

Het programma is als volgt:

 1. Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Welkom! Wanneer je ook aankomt, je wordt altijd persoonlijk afgehaald door onze mensen en met de taxi naar een authentiek hotel gebracht in het rustige Swayambhu, een boeddhistische wijk op loopafstand van Thamel. Afhankelijk van je aankomsttijd is er later op de dag eventueel nog gelegenheid om door de straatjes van Thamel (de toeristische wijk) & Mandala Street te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven en de honderden prachtige winkeltjes. Je kunt hier meteen wat praktische zaken regelen, zoals het veilig wisselen van geld en/of een geldopname bij een pinautomaat. De pinautomaat van Standard Chartered heeft een maximum van 6 opnames van NPR 10.000 per dag en Nabil Bank een maximum van 2 opnames van NPR 30.000 per 24 uur (1 dag). Overnachting in het prachtige, authentieke Vajra Hotel Kathmandu.
 2. Old Kathmandu. Na een heerlijk ontbijt wandel je met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar het beroemde Swayambhunath, de ‘apen tempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat je al wandelend tijd hebt om te acclimatiseren en ‘te landen’. Nadat je de 365 traptreden omhoog bent gelopen, heb je een prachtig uitzicht over Kathmandu en zie je de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. ‘s Middags wandel je op je gemak met de gids naar ‘Old Kathmandu’ om de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar en de beroemde Annapurna Tempel. Je kunt je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag je gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Voorlopig laatste overnachting in het Vajra Hotel, jouw oase van rust in Kathmandu. (B)
 3. Ervaar de heiligdommen met de rituele lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, de Shiva-tempel en de ‘heilige mannen’. Je gids kan je alles vertellen over de gebruiken en geschiedenis van dit bijzondere domein, dat voor hindoes 1 van de meest heilige plekken is ter wereld en (bij leven) tenminste 1x moet zijn bezocht. Van de intensiteit van Pashupatinath ga je vervolgens naar de boeddhistische wijk Bouddha. Hier bezoek je Bouddhanath, de beroemde Tibetaanse stupa waar je de ‘kora’ (heilige rondgang) kunt lopen terwijl je - met de monniken - de gebedsmolens laat draaien. Overnachting in Bouddha, Kathmandu. (B)
 4. Na het ontbijt word je opgehaald door onze topgids om met de taxi naar Kirtipur (of Khokana als je maximaal 4 uur wil lopen) te worden gebracht. Vanuit deze koningsstad maak je met de gids een prachtige dagwandeling van ca. 6 uur door het hart van de Kathmandu Vallei, de zogenaamde 'koningsvallei', naar Bungamati. Vanuit dit prachtige dorpje volgt de transfer naar de oude koningsstad Patan, dat ook wel Lalitpur wordt genoemd. In Patan kun je het 'oude koninkrijk' onder de Malla's ervaren op het Durbar Square en de rijkdom uit vervlogen tijden bewonderen in de ‘Golden Temple’. Ook een bezoek aan de Kumari, (de ‘Levende Godin') en haar familie behoort tot de mogelijkheden. Overnachting in een prachtig authentiek hotel in Patan. (B,L)
 5. Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en je programma te vervolgen, al dan niet georganiseerd door Top of the World Reizen. Afsluiting 'startpakket Nepal'. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Privéreis mogelijk

ja

Comfort

comfortabele reis

Niveau

voor iedereen

Lastminute

Lastminute te boeken

Reisduur

5 dagen

3 extra nachten Nepal, Kathmandu Vallei Trekking (+ € 285)

Maak met een privégids een gemakkelijke 3-daagse trekking door de Kathmandu Vallei, ook wel koningsvallei genoemd. Je overnacht in prima lodges op authentieke locaties, je ontmoet de locale bevolking en geniet van de unieke biodiversiteit in dit gebied.

 1. Na het ontbijt vertrek je met onze gecertificeerde gids met de taxi naar het authentieke Newari-dorpje Panauti (1.464 meter) voor de start van de 3-daagse lodge trekking door de Kathmandu Vallei, ook wel koningsvallei genoemd. Naast de gids gaat er een porter mee om maximaal 8 kg bagage voor je te dragen (de rest kun je zonder kosten achterlaten in het hotel). Vanaf de bazaar van Panauti maak je vervolgens een prachtige wandeling van ca. 4 uur naar het Tibetaans-Boeddhistisch klooster van Namo Buddha. Het klooster ligt in het hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Het klooster is opgericht door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Vanaf dit punt is het nog zo'n 2 uur lopen naar Dhulikhel, op 1.500 meter hoogte gelegen. Overnachting in Dhulikhel. (B,L,D)
 2. Je maakt met je gids via het prachtige dorpje Nala een pittige wandeling omhoog naar Nagarkot (1.985 meter), een beroemde plek in de Kathmandu Vallei vanwege de magnifieke uitzichten op de Himalaya. Overnachting in Nagarkot. (B,L,D)
 3. Bij helder weer is de zonsopgang in Nagarkot werkelijk adembenemend! Na het ontbijt begint de afdaling naar het dorpje Sankhu waar je na aankomst een bezoek kunt brengen aan de Vajrayogini Tempel. Een privé taxi komt je ophalen voor een rit van ca. 1 uur naar Boudha (Kathmandu). Na aankomst heb je volop de tijd om deze beroemde Tibetaanse wijk te bezichtigen die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. Je loopt de ‘kora’ (heilige rondgang) terwijl je - met de monniken - de gebedsmolens laat draaien. Overnachting in het guesthouse van 1 van de vele kloosters die zich hier bevinden. Overnachting in Boudha. (B,L)
 4. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht heb je na het ontbijt nog ruimte om de belangrijkste kloosters rondom het plein met de vele kleurrijke winkeltjes te bezoeken. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je terugvlucht word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag in Nepal voor privé begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens de reis (in het klooster onder voorbehoud).

De reissom is inclusief 9 maaltijden, al het vervoer, 2 overnachtingen in prima guesthouses en lodges, activiteiten, excursies, bagagevervoer, entreegelden en begeleiding door gecertificeerde privégids.

3 extra nachten Nepal, 'Vallei Wandeling & Kloosterverblijf' (+ € 365)

 • Wandel met een gids naar een Tibetaans klooster in de Kathmandu Vallei om er vervolgens 2 nachten te verblijven.
 • Maak het 'chanten van de mantra' mee in de grote tempel en geniet van de prachtige natuur en authentieke dorpjes in de omgeving.
 • De 3e nacht verblijf je als verrassing op een koninklijke bestemming.
 • Alle maaltijden in het klooster inbegrepen. Uiteraard eet je samen met de monniken!
 1. Onze tip is om alleen het meest noodzakelijke mee te nemen naar het klooster. Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel bij de receptie en leg meteen apart wat je de volgende dag afgeeft bij de chauffeur om door hem/haar mee te laten nemen naar de 'koninklijke bestemming'. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor korte rit naar het authentieke Newari-dorpje Panauti. Vanaf de eeuwenoude bazaar maak je vervolgens een prachtige, lichte wandeling van ca. 4 uur naar het Tibetaans-Boeddhistisch klooster. Het klooster ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Je verblijft in het gastenverblijf van het klooster dat opgericht werd door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jouw dagen op deze bijzondere plek zijn een unieke kans om het leven van de Tibetaans-Boeddhistische monniken van heel dichtbij mee te maken. In overleg met ons (graag doorgeven voor vertrek naar Nepal) kun je er ook voor kiezen om helemaal naar het klooster te worden gebracht (zonder extra kosten). Er is een speciaal guesthouse voor gasten, maar je kunt er ook voor kiezen om in de slaapzaal (dormitory) te overnachten. Eerste overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (L,D)
 2. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene  getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt met de monniken heb je volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en te genieten van de unieke uitzichten op de Himalaya. Uiteraard breng je daarbij een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 3. Na het ‘chanten van de mantra’ en het ontbijt maak je een afsluitende wandeling met gids naar Kavre Bhanjyang. Van daaruit volgt een korte rit naar een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. In overleg kan er ook voor worden gekozen om direct vanaf het klooster naar de volgende bestemming te worden gebracht (zonder extra kosten). Geniet na aankomst van de unieke sfeer die je van ‘top tot teen’ kunt ervaren in de eeuwenoude straatjes en geniet van de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Overnachting op deze schitterende bestemming, die je daarna nooit meer zult vergeten! (B)
 4. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je nog wat winkelen rondom de koninklijke pleinen of 1 van de vele tempels bezoeken. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Is dit je laatste dag in Nepal? Dan word je ca. 4 uur voor je terugvlucht opgehaald en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens de reis (in het klooster onder voorbehoud).

De reissom is inclusief 7 maaltijden, al het vervoer, 2 overnachtingen in het gastenverblijf van het klooster, laatste overnachting in een goed hotel op de 'koninklijke bestemming', activiteiten, bagagevervoer, excursies, entreegelden en begeleiding door privégids.

6 extra nachten Nepal, Pokhara & Vallei (+ € 535)

Na een comfortabele overnachting aan het Fewa meer bezoek je een idyllische 'onbekende bestemming'. Je maakt een prachtige jungle walk met een lokale gids door de rijstvelden. Geniet van de unieke biodiversiteit aan de voet van de Himalaya en verblijf in een comfortabele, ecolodge.

 1. Naar Pokhara. Het is nog vroeg als je vertrekt voor een rit van 210 km naar Pokhara (ca. 6 uur), die deels voert langs de de heilige Trisuli rivier. Pokhara is beroemd door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Na aankomst kun je de gezellige straatjes aan het meer verkennen, een wandeling maken of genieten van een ayurvedische massage. ‘s Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in ‘Lakeside’, een wijk die direct gelegen is aan het prachtige meer van Pokhara. (B)
 2. Pokhara & omgeving. Maak een idyllisch boottochtje op het Fewa meer of een korte, pittige wandeling omhoog naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het water ligt. Lekker uitrusten, genieten van het bijzondere Pokhara en een drankje aan de oever van het meer kan natuurlijk ook! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 3. Vroeg in de morgen is er de mogelijkheid om samen met je gids de zonsopgang vanaf Sarangkot mee te maken en te genieten van het schitterende uitzicht over de Pokhara Vallei. Ook staat er een bezoek aan het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Pakdel’ en de plaatselijke markt op het programma. Laatste overnachting in Pokhara. (B)
 4. Transfer naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Je maakt met je gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en geniet van adembenemende flora & fauna! De ‘homestay’ is van een aardige, plaatselijke familie en is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het dak van deze comfortabele ‘homestay’ zul je waarschijnlijk nooit meer krijgen! Overnachting in comfortabele ecolodge op de ‘onbekende bestemming’. (B,L,D)
 5. Local Community Day. Prachtige 'jungle walk' met lokale gids (voertaal: 'handen en voeten') om volop te genieten van de unieke biodiversiteit in dit gebied. Vanaf het meer wandel je met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kunnen je een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de prachtige Deurali tempel en een kleinschalig project. ‘s Middags is er de mogelijkheid om een kookworkshop te volgen en samen de avondmaaltijd te bereiden (graag voor vertrek doorgeven als je hier belangstelling voor hebt). Laatste overnachting in comfortabele ecolodge op de 'onbekende bestemming'. (B,L,D)
 6. Na het afscheid van ‘de onbekende bestemming’ reis je in ca. 6 uur weer terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Aan het einde van de middag kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu, een bezoek brengen aan Thamel of  eten in  de 'Garden of Dreams'. Overnachting in Kathmandu. (B)
 7. Geniet van een heerlijke ontbijt! Daarna afscheid van de gids en einde programma. Is dit jouw laatste dag in Nepal? Dan wordt je zonder extra kosten 4 uur voor vertrek opgehaald en met onze privé-chauffeur naar de internationale luchthaven gebracht van Kathmandu, Tribhuvan Airport. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens het hele programma.

De prijs voor deze bouwsteen is inclusief 10 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), begeleiding, accommodaties, activiteiten en excursies. Tijdens het verblijf op de 'onbekende bestemming' zijn alle vers bereide maaltijden inbegrepen.

8 extra nachten Nepal, 'Wildlife & Shangri-La' (+ € 635)

Beleef het prachtige Pokhara en ‘Shangri-La’! Ervaar daarnaast de Nepalese jungle tegen de grens met India en ontdek unieke flora & fauna. Je gaat op safari in Chitwan National Park en ontmoet de inheemse Tharu bevolking die in de Terrai nog op traditionele wijze leeft.

 1. Na het vroege ontbijt volgt een rit van ca. 6 uur naar het Chitwan National Park, een jungle vol wilde dieren! De reis voert voor een deel langs de heilige Trisuli rivier en er is onderweg van alles te zien. Na aankomst staat er onder meer een ontmoeting met de lokale Tharu bevolking op het programma. Overnachting in Chitwan lodge aan de rand van het National Park. (D)
 2. In de ochtend maak je met een gids een boottochtje over de rivier voordat je aan de indrukwekkende 'jungle walk’ met een ‘ranger’ begint. ‘s Middags ga je in het National Park op safari en ontdek je met eigen ogen de unieke ‘wildlife’ in de Nepalese jungle, op steenworp afstand van India. Tweede overnachting in Chitwan lodge. (B,L,D)
 3. Het is nog vroeg als je vertrekt voor een rit van ca. 5 uur naar Pokhara. Pokhara is beroemd door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Na aankomst kun je de gezellige straatjes aan het meer verkennen, een wandeling maken of genieten van een ayurvedische massage. ‘s Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in ‘Lakeside’, een wijk die direct gelegen is aan het prachtige meer van Pokhara. (B)
 4. Pokhara & omgeving. Maak een idyllisch boottochtje op het Fewa meer of een pittige wandeling naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het water ligt. Lekker uitrusten, genieten van het bijzondere Pokhara en een drankje aan de oever van het meer kan natuurlijk ook! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 5. Vandaag heb je voor het ontbijt de mogelijkheid om samen met je gids de zonsopgang vanaf Sarangkot mee te maken en te genieten van het schitterende uitzicht over de Pokhara Vallei. Ook staat er een bezoek aan het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Pakdel’ op het programma. Laatste overnachting in Pokhara. (B)
 6. Transfer naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Je maakt met je gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en geniet van adembenemende flora & fauna! De ‘homestay’ is van een aardige, plaatselijke familie en is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het dak van deze comfortabele ‘homestay’ zul je waarschijnlijk nooit meer krijgen! Overnachting in comfortabele ecolodge op de ‘onbekende bestemming’. (B,L,D)
 7. Local Community Day. Prachtige 'jungle walk' met lokale gids (voertaal: 'handen en voeten') om volop te genieten van de unieke biodiversiteit in dit gebied. Vanaf het meer wandel je met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kun je een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de prachtige Deurali tempel en een kleinschalig project. Laatste overnachting in comfortabele ecolodge op de 'onbekende bestemming'. (B,L,D)
 8. Na het afscheid van ‘de onbekende bestemming’ reis je in ca. 6 uur weer terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Overnachting in Kathmandu. (B)
 9. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je terugvlucht word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. (B)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

De reissom is inclusief 15 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), begeleiding, goede accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden en permits voor Chitwan National Park.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag voor privé-begeleiding en een eigen kamer tijdens je gehele verblijf in Nepal.

10 extra nachten Nepal, 'Rituelen & Heiligdommen' (+ € 1195)

Leer de mysterieuze rituelen en unieke heiligdommen kennen van Nepal en bezoek de geboorteplaats van Boedhha !

 1. Met onze gids vertrek je na het ontbijt met de taxi naar het authentieke Newari-dorpje Panauti. Vanaf de bazaar maak je vervolgens een prachtige, lichte wandeling van ca. 4 uur naar het Tibetaans-Boeddhistisch klooster. De bestemming ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Je verblijft in het gastenverblijf van het klooster dat opgericht werd door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jouw dagen op deze bijzondere plek zijn een unieke kans om het leven van een Tibetaans-Boeddhistische monnik van heel dichtbij mee te maken. In overleg met ons kun je er ook voor kiezen om helemaal naar het klooster te worden gebracht (zonder extra kosten). Er is een speciaal guesthouse voor gasten, maar je kunt er ook voor kiezen om in de slaapzaal (dormitory) te overnachten. Eerste overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 2. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene  getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt heb je volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en te genieten van de unieke uitzichten op de Himalaya. Uiteraard breng je daarbij een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 3. Na het ‘chanten van de mantra’ en het eenvoudige ontbijt maak je een afsluitende wandeling met gids naar een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. In overleg met ons kun je er ook voor kiezen om te worden gebracht (zonder extra kosten). Geniet van de unieke sfeer die je van ‘top tot teen’ kunt ervaren in de eeuwenoude straatjes en geniet van de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Overnachting op deze schitterende bestemming, die je daarna nooit meer zult vergeten! (B)
 4. Het is nog vroeg als je in de taxi stapt voor een rit van ca. 7 uur naar de laagvlakten van Terrai. Lumbini is de legendarische geboorteplaats van Boeddha en een bedevaartsoord voor boeddhisten van over de hele wereld. Je ziet dit onder meer terug in de vele soorten tempels, die door meer dan 15 verschillende landen op een prachtig landgoed gebouwd zijn. Lumbini ligt helemaal aan de grens met India op slechts 150 meter hoogte en de rit ernaar toe duurt ca. 8 uur vanaf Kathmandu. Overnachting in Lumbini. (B)
 5. Van Lumbini naar Pokhara. Je bezoekt de tuin waar Boeddha werd geboren en volgens de legende direct zijn eerste beroemde stapjes zette. Daarna vervolg je jouw reis door het afwisselend landschap - via het handelsstadje Tansen - naar Pokhara. Pokhara is beroemd door de prachtige ligging aan het Fewa meer. De totale reisafstand ligt rond de 200 kilometer, waarover je ongeveer 5 uur zult rijden. Na aankomst in Pokhara kun je de gezellige straatjes aan het idyllische meer verkennen, een wandelingetje maken of genieten van een ayurvedische massage. ‘s Avonds zal het je weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in ‘Lakeside’, een wijk die direct gelegen is aan het prachtige meer van Pokhara. (B)
 6. Verken de gezellige straatjes aan de ‘lakeside’ of maak een boottochtje, eventueel in combinatie met een wandeling naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het meer ligt. Ook een bezoek aan Sarangkot voor het schitterende uitzicht en/of het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Palkhel’ behoren tot de mogelijkheden. Lekker uitrusten aan het Fewa meer, een heerlijke ayurvedische massage of helemaal niets doen kan natuurlijk ook! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 7. Transfer naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Je maakt met je gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en geniet van adembenemende flora & fauna! De ‘homestay’ is van een aardige, plaatselijke familie en is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het dak van deze comfortabele ‘homestay’ zul je waarschijnlijk nooit meer krijgen! Overnachting in comfortabele ecolodge op de ‘onbekende bestemming’. (B,L,D)
 8. Local Community Day. Prachtige 'jungle walk' met lokale gids (voertaal: 'handen en voeten') om volop te genieten van de unieke biodiversiteit in dit gebied. Vanaf het meer wandel je met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kunnen je een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de prachtige Deurali tempel en een kleinschalig project. Laatste overnachting in comfortabele ecolodge op de 'onbekende bestemming'. (B,L,D)
 9. Na het afscheid van ‘Shangri-La’ reis je in ca. 6 uur weer terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Aan het einde van de middag kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu, een bezoek brengen aan Thamel of  eten in  de 'Garden of Dreams'. Overnachting in Vajra Hotel in Kathmandu. (B)
 10. Ervaar de heiligdommen met de lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, de Shiva-tempel en de ‘heilige mannen’. Je gids kan je alles vertellen over de gebruiken en geschiedenis van dit heiligdom. Daarna bezoek je de Tibetaanse stupa in het boeddhistische Bouddhanath, waar je de kora kunt lopen terwijl je de gebedsmolens laat draaien. Tot slot is er de mogelijkheid om samen met een local de Kumari, de 'Levende Godin' en haar familie, te bezoeken. Overnachting in Kathmandu. (B)
 11. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je terugvlucht word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. (B)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens de gehele reis.

De reissom is inclusief 19 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), begeleiding, accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden en vergunningen. In het klooster zijn alle eenvoudige, vers bereide maaltijden inbegrepen. In Nepal heb je naast de beperkte kosten voor een aantal maaltijden geen uitgaven. Drankjes, fooien, persoonlijke uitgaven en verzekeringen zijn voor eigen rekening.

4 extra nachten Bhutan (+ 1 extra nacht Nepal) (+ € 1225)

Na het programma in Nepal is het mogelijk om de reis te verlengen met 4 extra nachten Bhutan (+ 1 extra nacht Nepal).

 1. Vlucht van ca. 1,5 uur Nepal naar Bhutan. Je wordt opgehaald van je hotel in Kathmandu en naar de luchthaven gebracht voor je vlucht over de Mount Everest naar Paro; 1 van de mooiste vluchten die je kunt maken! Terwijl je de vliegtuigtrap afdaalt in Paro, voel je meteen de warme zonnestralen op je gezicht en snuif je de heerlijke, schone berglucht op. Veel reisgenoten worden direct na de landing in Bhutan overweldigd door ‘een gevoel van innerlijke rust’. De luchthaven van Bhutan ligt op 2.400 meter hoogte en zoals altijd bij onze reizen word je opgewacht door onze gids en privé-chauffeur die je deze gehele reis in Bhutan zullen begeleiden. Met een taxi maak je een prachtige rit naar Thimphu, de rustige hoofdstad van Bhutan. Na aankomst in het hotel heb je tijd voor een wandeling en bezoek aan een aantal bezienswaardigheden zoals de 'Thimphu markt'. Overnachting in Thimphu. (B,L,D)
 2. Bhutan dag 2. In een rit van ongeveer 3 uur over 75 km ga je naar Punakha, via het Trashichhoed Zong. Je bezoekt de prachtige Punakha Dzong uit 1637 die gebouwd is tussen de 'mannelijke rivier Pho Chu’ en de 'vrouwelijke rivier Mo Chu’. Deze Dzong dient als zetel van de regering en wordt ook wel Druk Pungthang Dechen Phodrang genoemd, het 'Paleis van het Grote Geluk'. Elk jaar wordt hier in februari de overwinning herdacht op de Tibetanen. Overnachting in Punakha. (B,L,D)
 3. Bhutan dag 3. Vanuit Punakha rijd je via Wangduephodrang terug naar Paro, een rit van ongeveer 5 uur over 150 km. Je maakt een korte stop op de Dochula pass (3.140 meter) met zijn 108 stupa’s. Vanaf dit punt heb je een geweldig uitzicht op de Himalaya bergketen. Onderweg breng je o.a. een bezoek aan de Simtokha Dzong uit 1627, het oudste fortklooster in Bhutan. Overnachting in Paro. (B,L,D)
 4. Bhutan dag 4. Met je gids en chauffeur rijd je via het Satsam Chorten naar Ramthongkha. Vanaf dit punt maak je een pittige wandeling door een prachtig dennenbos naar Taktshang, het beroemde 'Nest van de Tijger' op 3.200 meter. Je kunt er trouwens ook voor kiezen om slechts een deel van de route naar Taktshang te lopen of je met een Yak of ezel te laten brengen. Je kunt ter plaatse zelf een keuze maken. Het fortklooster is in 1684 gebouwd op een steile klif met een diepte van 900 meter rond een meditatiegrot van Guru Rinpoche. De legende vertelt dat Guru Padmasambhava, de tantrische mysticus die het Boeddhisme naar Bhutan bracht in 747, hier op de rug van een tijger naartoe gevlogen is. Als er nog tijd over is, kun je na de wandeling een bezoek brengen aan Kyichu Lhakhang, dat in 659 werd gebouwd door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan een traditioneel 'Farmhouse'. Overnachting in Paro. (B,L,D)
 5. Bhutan dag 5. Transfer naar het vliegveld van Paro voor je terugvlucht naar huis. Transfer naar hotel en overnachting in Kathmandu. (B)
 6. Nepal. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je terugvlucht word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is een indicatie voor een privéreis voor 2 personen op basis van gedeelde 2-persoonskamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis voor 1 persoon (extra kosten op aanvraag). Voor het laagseizoen geldt een korting van € 45,- per nacht per persoon. Als je deze bouwsteen boekt in combinatie met Nepal, dan is deze exclusief de retourvlucht Paro - Kathmandu (ca. € 365,-). Een combinatie met India (Darjeeling & Sikkim) is ook goed mogelijk; per vliegtuig vanuit Calcutta naar Paro of ‘Overland’ naar Bhutan via de grensovergang bij Phuentsholing.

De reissom is inclusief 13 maaltijden, al het vervoer in Bhutan met privé-chauffeur (inclusief luchthaventransfers), begeleiding door een gediplomeerde gids, accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen en visa.

9 extra nachten Bhutan (+ 1 extra nacht Nepal) (+ € 2785)

Na het programma in Nepal is het mogelijk om de reis te verlengen met 9 extra nachten Bhutan (+ 1 extra nacht Nepal).

 1. Vlucht van Nepal naar Bhutan. Na het ontbijt vlieg je over de Mount Everest naar Paro; 1 van de mooiste vluchten die je kunt maken! De luchthaven van Bhutan ligt op 2.400 meter hoogte en zoals altijd bij onze reizen word je opgewacht door onze gids en privé-chauffeur die je deze gehele reis in Bhutan zullen begeleiden. Na de transfer naar je hotel is er de gelegenheid om een wandeling te maken zo kennis te maken met dit prachtige land. Overnachting in een prima hotel in Paro. (B,L,D)
 2. Bhutan dag 2. Samen met je gids bezoek je o.a Drukgyel Dzong, een Boeddhistisch kloosterfort dat grotendeels verwoest werd tijdens een grote brand in 1950. Daarna vervolg je via een prachtige rit in de vallei van Paro de weg naar de hoofdstad van Bhutan, Thimpu. Overnachting in Thimpu. (B,L,D)
 3. Bhutan dag 3. Je bezoekt o.a. het 15e eeuwse Changangkha klooster en de Thimphu markt waar je kunt genieten van de prachtige kleuren en geuren van de uitgestalde handelswaren van de boeren uit de directe omgeving. Overnachting in Thimphu. (B,L,D)
 4. Bhutan dag 4. De weg voert naar Wangdiphodrang, via het voormalige winterpaleis Punakha Dzong gelegen in Punakha. Je gaat over de Dochula Pas op 3.140 meter hoogte met zijn 108 stupa’s. Vanaf dit punt heb je een adembenemend uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya. Overnachting in Wangdiphodrang. (B,L,D)
 5. Bhutan dag 5. Een tocht door de bergen van Wangdiphodrang naar Bumthang, de bakermat van het boeddhisme in Bhutan. Overnachting in Bumthang. (B,L,D)
 6. Bhutan dag 6. In Bumthang breng je vandaag met je gids een bezoek aan o.a. Jakar Dzong dat op een bergkam gelegen is en zijn naam te danken heeft aan de mythe van de ‘witte vogel’ die deze plek aangewezen had als de perfecte plek om het klooster te vestigen. Verder ga je Jambay Lakhang en het Kurjey monastery bezichtigen. Overnachting in Bumthang. (B,L,D)
 7. Bhutan dag 7. De rondreis volgt de weg terug langs de groen en geel gekleurde terrasvormige landbouwvelden naar Wangdiphodrang waar 2 rivieren bij elkaar komen. Overnachting in Wangdiphodrang (of gelijkwaardig). (B,L,D)
 8. Bhutan dag 8. Op weg naar Paro breng je een bezoek aan het Chimme Lhakhang klooster dat op een ronde heuvel gebouwd is in 1499. In Paro ga je o.a. naar Simtokha Dzong uit 1627, het eerste fortklooster van dit type dat in Bhutan gebouwd is. Overnachting in Paro. (B,L,D)
 9. Bhutan dag 9. Vandaag maak je de pittige wandeling omhoog naar de Taktsang monastery, ook wel het ‘Tijgers nest' genoemd. Dit is het beroemdste fortklooster ter wereld en lijkt wel tegen de bergwand geplakt op een hoogte van 3.200 meter. Overnachting in Paro. (B,L,D)
 10. Bhutan dag 10. Transfer naar het vliegveld van Paro voor je terugvlucht naar huis. Transfer naar hotel en overnachting in Kathmandu. (B)
 11. Nepal. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je terugvlucht word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is een indicatie voor een privéreis voor 2 personen op basis van gedeelde 2-persoonskamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis voor 1 persoon (extra kosten op aanvraag). Voor het laagseizoen geldt een korting van € 45,- per nacht per persoon. Als je deze bouwsteen boekt in combinatie met Nepal, dan is deze exclusief de retourvlucht Paro - Kathmandu (ca. € 365,-). Een combinatie met India (Darjeeling & Sikkim) is ook goed mogelijk; per vliegtuig vanuit Calcutta naar Paro of ‘Overland’ naar Bhutan via de grensovergang bij Phuentsholing.

De reissom is inclusief 28 maaltijden, al het vervoer in Bhutan met privé-chauffeur (inclusief luchthaventransfers), begeleiding door een gediplomeerde gids, accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen en visa.


Bovenstaande bouwstenen kun je toevoegen als je een reis wilt boeken.

De hoogtepunten en bijzonderheden van het Startpakket Nepal Vakantie zijn:

 • Een gids maakt je 'wegwijs' in o.a. Thamel en Mandela Street.
 • Bezoek aan het boeddhistische heiligdom Swayambhunath, Pashupatinath en Bouddhanath.
 • Je ervaart de mystieke sfeer van Nepal met de vele tempels en kleurrijke, vriendelijke bevolking.
 • Prachtige dagwandeling in de koningsvallei. 
 • De perfecte start van je reis; het programma kun je naar wens aanvullen tot een complete reis.
 • Vanwege de acclimatisatie is het startpakket de beste start voor je trektocht en voor combinatiebezoek aan Bhutan, Tibet, Darjeeling & Sikkim.
Inclusief

De reissom is inclusief een authentieke hotels met ontbijt, al het binnenlandse privé vervoer (inclusief luchthaventransfers), gecertificeerde gids, activiteiten, excursies en entreegelden. Tijdens het programma heb je geen extra kosten, met uitzondering van een aantal maaltijden en je persoonlijke uitgaven.

Hiermee in chronologische volgorde een overzicht van wat inclusief is, zodat je exact weet waar je aan toe bent:

 • Luchthaventransfer van Kathmandu Tribhuvan Airport naar het hotel.
 • 2 Overnachtingen in een goed hotel Kathmandu (wijk: Swayambhu), inclusief uitgebreid ontbijt. Je verblijft in het authentieke Vajra Hotel Kathmandu of een gelijkwaardig hotel.
 • Introductiewandeling met privégids door o.a. Thamel & Mandala Street.
 • Bezoek met een privégids (voertaal: Engels) aan de wereldberoemde heiligdommen Swayambhunath, het hindoeïstische heiligdom Pashupatinath en het Boeddhistische heiligdom Bouddhanath, inclusief vervoer en entreegelden.
 • 1 Overnachting in 'Klein-Tibet' (wijk: Bouddha), inclusief ontbijt. Je verblijft in een guesthouse/hotel met goede voorzieningen.
 • Prachtige dagwandeling met gids (voertaal: Engels) door de Kathmandu Vallei van Kirtipur (6 uur) of Kokhana (4 uur) naar Bungamati, inclusief taxi-transfer naar Kirtipur/Kokhana en vervoer terug vanuit Bungamati naar Kathmandu.
 • 1 Overnachting in de koningsstad Patan, inclusief ontbijt. Je verblijft in op een authentieke plek, vlakbij Durbar Square.
 • Transfers op alle dagen en begeleiding door topgids tijdens alle activiteiten en excursies inbegrepen.
 • Inclusief: Handling-, service- en administratiekosten per boeking
 • Inclusief: € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage STO-reisgarantie.
 • Alle lokale belastingen en overige heffingen.
 • De kosten voor de mensen die je begeleiden in Nepal tijdens het programma zijn ook inclusief: vervoer, maaltijden en verzekering tijdens o.a. de excursies in de Kathmandu Vallei.
Exclusief

 

Optioneel:

 • De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon met een toeslag.

Reissom is exclusief:

 • Verzekeringen en persoonlijke uitgaven.
 • Drankjes, fooien en souvenirs.

Laat je vliegticket door ons regelen!
Op verzoek sturen we je een vrijblijvende offerte voor je heen- en terugvlucht. We bieden je de mogelijkheid vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf of een andere luchthaven te vertrekken en werken samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways en KLM.

Top of the World Reizen zorgt ervoor dat alles perfect op elkaar aansluit. Dat is niet alleen handig maar ook heel praktisch als er bijvoorbeeld wijzigingen zijn in het vluchtschema. Voor zover mogelijk houden we rekening met je maaltijdvoorkeur en stoelkeuze. Bij het boeken van vluchten is er formeel sprake van ‘reisbemiddeling’. De voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij zijn van toepassing.

Download PDF

Start hier je reis

'De perfecte start van je Himalaya reis voor een ongekend gunstige prijs, inclusief topbegeleiding.'  Thomas

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of bel +31 (0) 6 4375 1211

top of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizen