Nepal Rondreis: Rituelen & Heiligdommen

Ontdek Nepal

Welkom in Kathmandu waar je de 'spirit of freedom' nog kunt ervaren. Ontdek tijdens deze reis het oude koninkrijk en de mysterieuze cultuur van Nepal. Je bezoekt o.a. de 'heilige mannen' in Pashupatinath en komt oog in oog te staan met de beroemde Shiva-tempel aan de heilige Bagmati rivier.

In Bouddha maak je de Kora rond de grootste stupa van Nepal en in Swayambhunath geniet je van het uitzicht. Daarna trek je met een gids de koningsvallei in en overnacht je in een beroemd Tibetaans klooster. Je bezoekt o.a. de heuvel waar Boeddha zijn lichaam aan de hongerige tijgerin gaf zodat ze haar welpen kon voeden.

Reisduur: 15 reisdagen (13 dagen/12 nachten in Nepal), verleng je reis met 5 extra nachten

Maak een privéreis of sluit aan bij een kleine groep (maximaal 12):
> Groepsreis met vertrekgarantie: 30 mrt - 13 apr 2018
> Met lodge trekking 'Land van Holi': 30 mrt - 18 april 2018

> Groepsreis met vertrekgarantie: 20 apr - 4 mei 2018
> Met lodge trekking 'Land van Holi': 20 apr - 9 mei 2018

> Groepsreis met vertrekgarantie: 19 okt - 2 nov 2018
> Met lodge trekking 'Land van Holi': 19 okt - 7 nov  2018

Sluit je aan bij een groepsreis?

Bovenstaande prijs is per persoon als je aansluit bij een groepsreis. Bekijk hier alle Nepal groepsreizen met vertrekgarantie.

Liever een privéreis?
Dan zijn de genoemde kosten al van toepassing vanaf 2 personen op basis van een 2- persoonskamer kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon.

Belangstelling? Klik rechtsboven op START en verstuur een vrijblijvende aanvraag.

Beste tijd van het jaar

JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEPT
OKT
NOV
DEC
v.a. € 1585
Per persoon
Lees Reiservaringen

Nepal Reis: Rituelen & Heiligdommen

Reisduur: 15 reisdagen (13 dagen/12 nachten in Nepal), verleng je reis met bijvoorbeeld 5 extra nachten

Na je wandeling door de koningsvallei bereik je een legendarische plek in Nepal waar je verblijft in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster. Tijdens deze reis geniet je van adembenemende natuur, bezoek je bijzondere heiligdommen en beleef je unieke rituelen die Nepal zo bijzonder maken.

 1. Vlucht naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, vanaf Schiphol Amsterdam, Rotterdam Airport, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven.
 2. Aankomst op Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte), de luchthaven van Kathmandu. Welkom! Je wordt persoonlijk afgehaald door onze mensen en met de taxi naar een authentiek hotel gebracht in het rustige Swayambhu, een boeddhistische wijk aan de rand van Thamel. Afhankelijk van je aankomsttijd is er ‘s middags eventueel nog gelegenheid om door de straatjes van Thamel (de toeristische wijk) & Mandala Street te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu.
 3. Old Kathmandu. Na een heerlijk ontbijt wandel je met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar het beroemde Swayambhunath, de ‘apen tempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat je al wandelend tijd hebt om te acclimatiseren en ‘te landen’. Nadat je de 365 traptreden omhoog bent gelopen, heb je een prachtig uitzicht over Kathmandu en zie je de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. ‘s Middags wandel je op je gemak met de gids naar ‘Old Kathmandu’ om de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar en de beroemde Annapurna Tempel. Je kunt je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag je gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Voorlopig laatste overnachting in het Vajra Hotel, jouw oase van rust in Kathmandu. (B)
 4. Met onze gids vertrek je na het ontbijt naar het authentieke Newari-dorpje Panauti. Vanaf de bazaar maak je vervolgens een prachtige, lichte wandeling van ca. 4 uur naar het Tibetaans-Boeddhistisch klooster. De bestemming ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Je verblijft in het gastenverblijf van het klooster dat opgericht werd door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jouw dagen op deze bijzondere plek zijn een unieke kans om het leven van een Tibetaans-Boeddhistische monnik van heel dichtbij mee te maken. In overleg met ons kun je er ook voor kiezen om helemaal naar het klooster te worden gebracht (zonder extra kosten). Er is een speciaal guesthouse voor gasten, maar je kunt er ook voor kiezen om in de slaapzaal (dormitory) te overnachten. Eerste overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 5. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag!). Na het ontbijt heb je volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken en te genieten van de unieke uitzichten op de Himalaya. Uiteraard breng je daarbij ook een bezoek aan de legendarische plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 6. Na het ‘chanten van de mantra’ en het ontbijt word je opgehaald en naar een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei gebracht. Optioneel kun je een gedeelte van de route ook te voet afleggen met de gids. Overnachting op deze schitterende bestemming, die je daarna nooit meer zult vergeten! (B)
 7. Het is nog vroeg als je in de taxi stapt voor de lange rit van ca. 8 uur naar de laagvlakten van Terrai aan de grens met India. Een korte vlucht van 35 minuten naar Gautam Buddha Airport (Bhairahawa) behoort ook tot de mogelijkheden. Dit vliegveld ligt op slechts 25 km afstand van de bestemming van vandaag. Lumbini is de legendarische geboorteplaats van Boeddha en een bedevaartsoord voor boeddhisten van over de hele wereld. Je ziet dit ook terug in de vele soorten tempels die door meer dan 15 verschillende landen op een prachtig landgoed gebouwd zijn. Overnachting in Lumbini. (B,L)
 8. Je bezoekt de tuin waar Boeddha werd geboren en volgens de legende direct zijn eerste beroemde stapjes zette. Daarna vervolg je jouw reis door het afwisselend landschap - via het handelsstadje Tansen - naar Pokhara. Pokhara is beroemd door de prachtige ligging aan het Fewa meer. De totale reisafstand ligt rond de 200 kilometer, waarover je ongeveer 5 uur zult rijden. Na aankomst kun je naar keuze een wandeling maken of genieten van een ayurvedische massage. ‘s Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in ‘Lakeside’, een wijk die direct gelegen is aan het prachtige meer van Pokhara. (B)
 9. Verken de gezellige straatjes aan de ‘lakeside’ of maak een boottochtje, eventueel in combinatie met een wandeling naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het meer ligt. Ook een bezoek aan Sarangkot voor het schitterende uitzicht en/of het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Palkhel’ behoren tot de mogelijkheden. Lekker uitrusten aan het Fewa meer en helemaal niets doen kan natuurlijk ook! Laatste overnachting in Pokhara. (B)
 10. Transfer naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Je maakt met je gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en geniet van adembenemende flora & fauna! De ‘homestay’ is van een aardige, plaatselijke familie en is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het dak van deze comfortabele ‘homestay’ zul je waarschijnlijk nooit meer krijgen! Overnachting in comfortabele ecolodge op de ‘onbekende bestemming’. (B,L,D)
 11. Local Community Day. Prachtige 'jungle walk' met lokale gids (voertaal: 'handen en voeten') om volop te genieten van de unieke biodiversiteit in dit gebied. Vanaf het meer wandel je met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kunnen je een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de prachtige Deurali tempel en een kleinschalig project. Laatste overnachting op de 'onbekende bestemming'. (B,L,D)
 12. Na het afscheid op deze fantastische locatie reis je in ca. 6 uur weer terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Aan het einde van de middag kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu of een bezoek brengen aan Thamel. Overnachting in Vajra Hotel in Kathmandu. (B)
 13. Ervaar de heiligdommen met de lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, de Shiva-tempel en de ‘heilige mannen’. Je gids kan je alles vertellen over de gebruiken en geschiedenis van dit heiligdom. Daarna bezoek je de Tibetaanse stupa in het boeddhistische Bouddhanath, waar je de kora kunt lopen terwijl je de gebedsmolens laat draaien. Tot slot is er de mogelijkheid om samen met een local in Patan (Lalitpur) de Kumari (de 'Levende Godin') en haar familie te ontmoeten. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 14. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu. luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je terugvlucht word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. (B)
 15. Aankomst op de luchthaven en weer thuis!

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Verlenging met 5 extra nachten:

Is de trektocht ‘het land van Holi’ extra onderdeel van jouw reis? Dan wordt het programma naadloos ingepast vanaf dag 12 (zie hiervoor) voordat je terugkeert naar Kathmandu, zodat alles perfect op elkaar aansluit. Er gaat naast een topgids ook een sherpa/porter mee om je bagage te dragen.

 1. Trekking, dag 1. Veel reizigers laten 's morgens wat achter voor na de trekking, zoals een schoon setje kleding en daarnaast alles wat het maximaal aantal kg’s overschrijdt dat je kunt laten drager door jouw porter tijdens de trekking. Start van de gemakkelijke wandeltocht 'Het land van Holi'. Deze 'hike' is zeer geliefd bij 'birdwatchers' door de ongelofelijke variatie aan vogels die je onderweg zult tegenkomen. Vanaf het vertrekpunt op 850 meter hoogte is het uitzicht op de meren meteen fantastisch! Je loopt met onze gids en porter in een rustig tempo in ca. 4 uur omhoog naar Thulakot op 1.400 meter. Overnachting in Thulakot of Shanti Maidan. (B,L,D)
 2. Trekking, dag 2. Tijdens de trekking zijn alle maaltijden inbegrepen. In de middag en avond wordt er een warme, verse maaltijd voor je bereid (soep en een hoofdmaaltijd) en je kunt meestal kiezen uit een aantal mogelijkheden. Vandaag maak je een prachtige wandeling van in totaal 6 uur naar het liefelijke dorpje Lipyani, dat op een hoogte ligt van 1.090 meter. Tijdens de rustmomenten is er royaal de tijd om van de omgeving en de unieke biodiversiteit te genieten. Optioneel is het mogelijk om met de gids nog een uur verder te lopen naar Syaglung Kot. Overnachting in Lipyani of Syaglung Kot. (B,L,D)
 3. Trekking, dag 3. De wandeling voert je over bergpaden en door prachtige velden naar Chisopani op 1.262 meter, dat 'koud water' betekent. Ook vandaag zijn de uitzichten schitterend! Na een wandeling van ongeveer 4 uur arriveer je in een nieuwe wereld. Overnachting in Chisopani. (B,L,D)
 4. Trekking, dag 4. Prachtige wandeling van ca. 4 uur als afsluiting van de trektocht met idyllische uitzichten op het Begnas en Rupa Lake. Weer terug op het vertrekpunt bij de 'onbekende bestemming’ of transfer naar Pokhara. Overnachting 'onbekende bestemming' (B,L,D) of Pokhara. (B,L)
 5. Deze dag is beschikbaar om uit te rusten van de trekking. Je kunt op eigen gelegenheid nog een korte wandeling maken en/of gewoon simpelweg genieten van de prachtige uitzichten op de 'onbekende bestemming'. Ook als je verblijft in Pokhara zijn er volop mogelijkheden om deze dag naar eigen behoefte in te vullen. Overnachting 'onbekende bestemming' (B,L,D) of Pokhara. (B)
 6. Na het ontbijt vervolg je het programma zoals hierboven beschreven vanaf punt 12. Je bent dus 5 dagen later thuis als je voor deze optie kiest. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Privéreis mogelijk

ja

Vertrek groepsreis

30 mrt 2018, 20 april 2018, 19 okt 2018

Reisduur

15 dagen, 20 dagen

Comfort

met goede hotels, comfortabele reis, o.a. Tibetaans klooster

Niveau

voor iedereen, basisconditie

1 persoonskamer tijdens 'Rituelen & Heiligdommen' (+ € 395)

Het is mogelijk om voor de 15-daagse groepsreis een 1 persoonskamer te reserveren voor € 395,- extra. Let op: tijdens de 2 nachten in het gastenverblijf van het Tibetaanse klooster in Nepal worden de kamers altijd gedeeld, soms met meerdere personen.

5 extra nachten in Nepal, trekking 'Het land van Holi' (+ € 585)

Verleng je reis met 5 nachten, o.a. 4-daagse trekking/wandeltocht door 'het land van Holi' met verblijf in authentieke, eenvoudige lodges met basic voorzieningen aan de voet van de Himalaya!

 1. Trekking, dag 1. Start van de gemakkelijke wandeltocht 'Het land van Holi'. Deze 'hike' is zeer geliefd bij 'bird-watchers' door de ongelofelijke variatie aan vogels die je onderweg zult tegenkomen. Vanaf het vertrekpunt op 850 meter hoogte is het uitzicht op de meren meteen fantastisch! Je loopt met onze gids en porter in een rustig tempo in ca. 4 uur omhoog naar Thulakot op 1.400 meter. Overnachting in Thulakot of Shanti Maidan. (B,L,D)
 2. Trekking, dag 2. Je maakt een prachtige wandeling van in totaal 6 uur naar het liefelijke dorpje Lipyani, dat op een hoogte ligt van 1.090 meter. Tijdens de rustmomenten is er royaal de tijd om van de omgeving en de unieke biodiversiteit te genieten. Optioneel is het mogelijk om met de gids nog een uur verder te lopen naar Syaglung Kot. Overnachting in Lipyani of Syaglung Kot. (B,L,D)
 3. Trekking, dag 3. De wandeling voert je over bergpaden en door prachtige velden naar Chisopani op 1.262 meter, dat 'koud water' betekent. Ook vandaag zijn de uitzichten schitterend! Na een wandeling van ongeveer 4 uur arriveer je in een nieuwe wereld. Overnachting in Chisopani. (B,L,D)
 4. Trekking, dag 4. Prachtige wandeling van ca. 4 uur als afsluiting van de trektocht met idyllische uitzichten op het Begnas en Rupa Lake. Weer terug op de 'onbekende bestemming’ of transfer naar Pokhara. Overnachting 'onbekende bestemming' (B,L,D) of Pokhara. (B,L)
 5. Deze dag is beschikbaar om uit te rusten van de trekking. Je kunt op eigen gelegenheid nog een korte wandeling maken en/of gewoon simpelweg genieten van de prachtige uitzichten op de 'onbekende bestemming'. Ook als je verblijft in Pokhara zijn er volop mogelijkheden om deze dag naar eigen behoefte in te vullen. Overnachting 'onbekende bestemming' (B,L,D) of Pokhara. (B)
 6. Na het ontbijt afsluiting van dit prachtige programma. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Boek je deze verlenging als extra onderdeel van jouw reis? Dan wordt het programma naadloos ingepast voordat je terugkeert naar Kathmandu, zodat alles perfect op elkaar aansluit. Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens de gehele reis.

De kosten van deze bouwsteen zijn inclusief 12 (bij afsluiting in Pokhara) of 16 maaltijden, overnachtingen en dagwandelingen/trekking onder begeleiding van een gediplomeerde gids. Tijdens de trektocht zijn naast het bagagevervoer (porters/sherpa’s) alle vers bereide maaltijden inbegrepen.

5 extra nachten Nepal, Mountain Bike Tour (+ € 560)

Verleng je reis met een mountain bike programma met topgids. Fiets vanuit Pokhara door de jungle, langs de rijstvelden en geniet van de unieke bio-diversiteit aan de voet van de Himalaya. De totale afstand die je fietst tijdens de Dag 1 & 2 is 68 km en de zwaarte is 'gemiddeld'. Tijdens Dag 3 en 4 is de totale afstand 60 km en is de zwaarte 'pittig'. 

 1. Dag 1. Start Mountain Bike Tour 'Leknath' met gids en overnachting aan de voet van de Himalaya. Vanuit Pokhara (lakeside) fiets je allereerst naar Bijayapur. Vervolgens via het prachtige Kaliksthan naar Begnas Tal (Tal = Lake). Overnachting aan het Begnas Lake. (L,D)
 2. Dag 2. Vanuit Begnas Tal met mountain bike en gids via Sobila naar Chhorepatan voor de lunch. Geniet van de fantastische uitzichten en unieke 'single tracks'. Overnachting in Pokhara. (B,L)
 3. Dag 3. Vandaag kun je op eigen gelegenheid (of met een gids) naar de World Peace Stupa wandelen die prachtig gelegen is op een heuvel aan de andere kant van het Fewa meer. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een dagje heerlijk te ontspannen, aan jou de keuze. Overnachting in Pokhara. (B)
 4. Dag 4. Start 2-daagse Mountain Bike Tour 'Dhampus' met gids. Intensieve dag die je van een hoogte van 827 meter tot een hoogte van 1.600 meters brengt met magnifieke uitzichten over de complete Himalaya range (Annapurna Himal). De route loopt via Kaski Kot naar Naudanda voor de lunchpauze. Daarna naar het schitterende Dhampus voor de overnachting. (B,L,D)
 5. Dag 5. Vandaag staat in het teken van afdalingen. Met je gids fiets je allereerst naar het prachtige Astam. Na de lunch op een geweldige plek bij de Upper Seti Rivier gaat het in rustig temp weer terug naar Pokhara. Overnachting in Pokhara. (B,L)
 6. Dag 6. Ontbijt en afsluiting van dit extra programma. (B)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens het complete programma.

4 extra nachten Bhutan (+ 1 extra nacht Nepal) (+ € 1225)

Na het programma in Nepal is het mogelijk om de reis te verlengen met 4 extra nachten Bhutan (+ 1 extra nacht Nepal).

 1. Vlucht van ca. 1,5 uur Nepal naar Bhutan. Je wordt opgehaald van je hotel in Kathmandu en naar de luchthaven gebracht voor je vlucht over de Mount Everest naar Paro; 1 van de mooiste vluchten die je kunt maken! Terwijl je de vliegtuigtrap afdaalt in Paro, voel je meteen de warme zonnestralen op je gezicht en snuif je de heerlijke, schone berglucht op. Veel reisgenoten worden direct na de landing in Bhutan overweldigd door ‘een gevoel van innerlijke rust’. De luchthaven van Bhutan ligt op 2.400 meter hoogte en zoals altijd bij onze reizen word je opgewacht door onze gids en privé-chauffeur die je deze gehele reis in Bhutan zullen begeleiden. Met een taxi maak je een prachtige rit naar Thimphu, de rustige hoofdstad van Bhutan. Na aankomst in het hotel heb je tijd voor een wandeling en bezoek aan een aantal bezienswaardigheden zoals de 'Thimphu markt'. Overnachting in Thimphu. (B,L,D)
 2. Bhutan dag 2. In een rit van ongeveer 3 uur over 75 km ga je naar Punakha, via het Trashichhoed Zong. Je bezoekt de prachtige Punakha Dzong uit 1637 die gebouwd is tussen de 'mannelijke rivier Pho Chu’ en de 'vrouwelijke rivier Mo Chu’. Deze Dzong dient als zetel van de regering en wordt ook wel Druk Pungthang Dechen Phodrang genoemd, het 'Paleis van het Grote Geluk'. Elk jaar wordt hier in februari de overwinning herdacht op de Tibetanen. Overnachting in Punakha. (B,L,D)
 3. Bhutan dag 3. Vanuit Punakha rijd je via Wangduephodrang terug naar Paro, een rit van ongeveer 5 uur over 150 km. Je maakt een korte stop op de Dochula pass (3.140 meter) met zijn 108 stupa’s. Vanaf dit punt heb je een geweldig uitzicht op de Himalaya bergketen. Onderweg breng je o.a. een bezoek aan de Simtokha Dzong uit 1627, het oudste fortklooster in Bhutan. Overnachting in Paro. (B,L,D)
 4. Bhutan dag 4. Met je gids en chauffeur rijd je via het Satsam Chorten naar Ramthongkha. Vanaf dit punt maak je een pittige wandeling door een prachtig dennenbos naar Taktshang, het beroemde 'Nest van de Tijger' op 3.200 meter. Je kunt er trouwens ook voor kiezen om slechts een deel van de route naar Taktshang te lopen of je met een Yak of ezel te laten brengen. Je kunt ter plaatse zelf een keuze maken. Het fortklooster is in 1684 gebouwd op een steile klif met een diepte van 900 meter rond een meditatiegrot van Guru Rinpoche. De legende vertelt dat Guru Padmasambhava, de tantrische mysticus die het Boeddhisme naar Bhutan bracht in 747, hier op de rug van een tijger naartoe gevlogen is. Als er nog tijd over is, kun je na de wandeling een bezoek brengen aan Kyichu Lhakhang, dat in 659 werd gebouwd door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan een traditioneel 'Farmhouse'. Overnachting in Paro. (B,L,D)
 5. Bhutan dag 5. Transfer naar het vliegveld van Paro voor je terugvlucht naar huis. Transfer naar hotel en overnachting in Kathmandu. (B)
 6. Nepal. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je terugvlucht word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is een indicatie voor een privéreis voor 2 personen op basis van gedeelde 2-persoonskamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis voor 1 persoon (extra kosten op aanvraag). Voor het laagseizoen geldt een korting van € 45,- per nacht per persoon. Als je deze bouwsteen boekt in combinatie met Nepal, dan is deze exclusief de retourvlucht Paro - Kathmandu (ca. € 365,-). Een combinatie met India (Darjeeling & Sikkim) is ook goed mogelijk; per vliegtuig vanuit Calcutta naar Paro of ‘Overland’ naar Bhutan via de grensovergang bij Phuentsholing.

De reissom is inclusief 13 maaltijden, al het vervoer in Bhutan met privé-chauffeur (inclusief luchthaventransfers), begeleiding door een gediplomeerde gids, accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen en visa.

9 extra nachten Bhutan (+ 1 extra nacht Nepal) (+ € 2785)

Na het programma in Nepal is het mogelijk om de reis te verlengen met 9 extra nachten Bhutan (+ 1 extra nacht Nepal).

 1. Vlucht van Nepal naar Bhutan. Na het ontbijt vlieg je over de Mount Everest naar Paro; 1 van de mooiste vluchten die je kunt maken! De luchthaven van Bhutan ligt op 2.400 meter hoogte en zoals altijd bij onze reizen word je opgewacht door onze gids en privé-chauffeur die je deze gehele reis in Bhutan zullen begeleiden. Na de transfer naar je hotel is er de gelegenheid om een wandeling te maken zo kennis te maken met dit prachtige land. Overnachting in een prima hotel in Paro. (B,L,D)
 2. Bhutan dag 2. Samen met je gids bezoek je o.a Drukgyel Dzong, een Boeddhistisch kloosterfort dat grotendeels verwoest werd tijdens een grote brand in 1950. Daarna vervolg je via een prachtige rit in de vallei van Paro de weg naar de hoofdstad van Bhutan, Thimpu. Overnachting in Thimpu. (B,L,D)
 3. Bhutan dag 3. Je bezoekt o.a. het 15e eeuwse Changangkha klooster en de Thimphu markt waar je kunt genieten van de prachtige kleuren en geuren van de uitgestalde handelswaren van de boeren uit de directe omgeving. Overnachting in Thimphu. (B,L,D)
 4. Bhutan dag 4. De weg voert naar Wangdiphodrang, via het voormalige winterpaleis Punakha Dzong gelegen in Punakha. Je gaat over de Dochula Pas op 3.140 meter hoogte met zijn 108 stupa’s. Vanaf dit punt heb je een adembenemend uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya. Overnachting in Wangdiphodrang. (B,L,D)
 5. Bhutan dag 5. Een tocht door de bergen van Wangdiphodrang naar Bumthang, de bakermat van het boeddhisme in Bhutan. Overnachting in Bumthang. (B,L,D)
 6. Bhutan dag 6. In Bumthang breng je vandaag met je gids een bezoek aan o.a. Jakar Dzong dat op een bergkam gelegen is en zijn naam te danken heeft aan de mythe van de ‘witte vogel’ die deze plek aangewezen had als de perfecte plek om het klooster te vestigen. Verder ga je Jambay Lakhang en het Kurjey monastery bezichtigen. Overnachting in Bumthang. (B,L,D)
 7. Bhutan dag 7. De rondreis volgt de weg terug langs de groen en geel gekleurde terrasvormige landbouwvelden naar Wangdiphodrang waar 2 rivieren bij elkaar komen. Overnachting in Wangdiphodrang (of gelijkwaardig). (B,L,D)
 8. Bhutan dag 8. Op weg naar Paro breng je een bezoek aan het Chimme Lhakhang klooster dat op een ronde heuvel gebouwd is in 1499. In Paro ga je o.a. naar Simtokha Dzong uit 1627, het eerste fortklooster van dit type dat in Bhutan gebouwd is. Overnachting in Paro. (B,L,D)
 9. Bhutan dag 9. Vandaag maak je de pittige wandeling omhoog naar de Taktsang monastery, ook wel het ‘Tijgers nest' genoemd. Dit is het beroemdste fortklooster ter wereld en lijkt wel tegen de bergwand geplakt op een hoogte van 3.200 meter. Overnachting in Paro. (B,L,D)
 10. Bhutan dag 10. Transfer naar het vliegveld van Paro voor je terugvlucht naar huis. Transfer naar hotel en overnachting in Kathmandu. (B)
 11. Nepal. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je terugvlucht word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is een indicatie voor een privéreis voor 2 personen op basis van gedeelde 2-persoonskamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis voor 1 persoon (extra kosten op aanvraag). Voor het laagseizoen geldt een korting van € 45,- per nacht per persoon. Als je deze bouwsteen boekt in combinatie met Nepal, dan is deze exclusief de retourvlucht Paro - Kathmandu (ca. € 365,-). Een combinatie met India (Darjeeling & Sikkim) is ook goed mogelijk; per vliegtuig vanuit Calcutta naar Paro of ‘Overland’ naar Bhutan via de grensovergang bij Phuentsholing.

De reissom is inclusief 28 maaltijden, al het vervoer in Bhutan met privé-chauffeur (inclusief luchthaventransfers), begeleiding door een gediplomeerde gids, accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen en visa.


Bovenstaande bouwstenen kun je toevoegen als je een reis wilt boeken.

De hoogtepunten van deze reis zijn:

 • Je hebt volop de gelegenheid om kennis te maken met heilige rituelen uit het hindoeïsme en boeddhisme in Nepal.
 • Op een legendarische plek verblijf je 2 nachten in een Tibetaans klooster met prachtig uitzicht over de Kathmandu Vallei.
 • Je gaat diverse koninklijke pleinen bezoeken.
 • Samen met een gids ervaar je de heiligdommen met de lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, de Shiva-tempel en de ‘heilige mannen’.
 • Je bezoekt de bekendste Boeddhistische wijken in Kathmandu, Swayambu en Bouddha.
 • Een exclusief bezoek aan de Kumari, de ‘Levende Godin’ en haar familie.

Bijzonderheden zijn:

 • Je bezoekt de geboorteplek van Boeddha in Lumbini, aan de grens met India.
 • Na je verblijf aan Pokhara en het Fewa meer reis je naar de idyllische ‘onbekende bestemming’ aan de voet van de Himalaya.
 • Actieve rondreis, die geschikt is voor alle leeftijden. Op dagen met een gemakkelijke wandeling kun je ook kiezen voor een aangepast programma.
Inclusief

De reissom is inclusief 21 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), begeleiding, accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden en vergunningen. In het klooster zijn alle eenvoudige, vers bereide maaltijden inbegrepen. In Nepal heb je met uitzondering van je persoonlijke uitgaven (drankjes, fooien, souvenirs, e.d.) en een aantal maaltijden nauwelijks extra kosten. Last but not least: bij Top of the World Reizen weet je vooraf precies waar je aan toe bent.

Hiermee in chronologische volgorde een overzicht van wat inclusief is, zodat je exact weet waar je aan toe bent:

 • Luchthaventransfer van Kathmandu Tribhuvan Airport naar het hotel.
 • 2 Hotelovernachtingen in prima hotel Kathmandu (wijk: Swayambhu) inclusief uitgebreid ontbijt. Je verblijft in het authentieke Vajra Hotel in Kathmandu of een gelijkwaardig hotel.
 • Bezoek met een gids (voertaal: Engels) aan Swayambhunath, inclusief entreegelden.
 • Introductiewandeling met gids door o.a. Thamel & Mandala Street.
 • Transfer naar vertrekpunt wandeling, bezichtiging Panauti en lichte wandeling van ca. 4 uur met gids/sherpa naar klooster.
 • 2 Overnachtingen in Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen klooster (Let op: schema kan soms wijzigen).
 • Mogelijkheid om met een gids wandelingen te maken door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Bezoek met gids aan een ‘koninklijke bestemming’ in de koningsvallei.
 • Overnachting ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • Vervoer naar en overnachting in Lumbini, inclusief ontbijt.
 • Bezoek aan de plek waar Boeddha werd geboren, inclusief entreegelden.
 • Vervoer naar Pokhara.
 • 2 Hotelovernachtingen in de wijk 'Lakeside' inclusief ontbijt, gelegen aan het Fewa meer in Pokhara.
 • Programma in Pokhara met diverse opties op maat.
 • Transfer met gids naar de 'onbekende bestemming’ aan de voet van de Himalaya.
 • 2 overnachtingen in prima guesthouse op de 'onbekende bestemming’, inclusief alle maaltijden.
 • Rit terug naar Kathmandu langs de Trisuli rivier.
 • Bezoek met een gelicenseerde gids (voertaal: Engels) aan o.a. het hindoeïstische heiligdom Pashupatinath en het boeddhistische heiligdom Boudhanath, inclusief entreegelden.
 • 2 Hotelovernachtingen in Kathmandu (wijk: Swayambhu), inclusief uitgebreid ontbijt.
 • Alle overnachtingen tijdens de reis zijn op basis van een gedeelde kamer. Voor een 1 persoonskamer in Kathmandu geldt een toeslag.
 • Mogelijkheid om met een local een bezoek te brengen aan de Kumari, de 'Levende Godin' en haar familie.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor je terugvlucht.
 • Inclusief: Handling-, service- en administratiekosten per boeking
 • Inclusief: € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage STO-reisgarantie.
 • Alle lokale belastingen en overige heffingen.
 • De volgende kosten zijn tevens inclusief: vervoer, verzekering en maaltijden voor de gids/sherpa tijdens o.a. de lichte wandeling in de Kathmandu Vallei, alle lokale belastingen en overige heffingen.

Bij keuze voor 5 extra nachten in Nepal (20-daagse reis):

 • 4-daagse wandeltocht 'Voet van de Himalaya', inclusief begeleiding door gids (voertaal: Engels).
 • Je bagage (max. 10 kg p.p.) wordt tijdens de wandeling gedragen door een porter.
 • 3 Overnachtingen in guesthouses/lodges tijdens de wandeltocht.
 • Alle eenvoudige, smakelijke maaltijden tijdens de wandeling zijn inbegrepen: uitgebreid ontbijt, warme lunch en avondeten met keuzevrijheid.
 • 2 extra overnachtingen in prima guesthouse op de 'onbekende bestemming’, inclusief alle maaltijden.
 • De kosten voor het team dat je zal begeleiden zijn ook inclusief: verblijfskosten en maaltijden voor de gids en porter(s) tijdens o.a. de wandeltocht.

Extra onderdeel 'voor wie wil':

 • Vertrek-wandeling in Rotterdam-Kralingen voor je vertrek naar Nepal
 • Terugkeer-wandeling in Rotterdam-Kralingen na je reis in Nepal
Exclusief

 

Optioneel:

 • Een 1-persoonskamer is mogelijk met een toeslag. Bij groepsreizen wordt meestal gekozen voor een gedeelde kamer (geen extra kosten).
 • Tijdens groepsreizen kan een eigen kamer in het klooster niet worden gegarandeerd, wel bij privéreizen.
 • De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon.
 • Vervoer met taxi en comfortabele tourist bus. Upgrade privéreizen: Toeslag voor vervoer met privé taxi gedurende de hele reis.

Reissom is exclusief:

 • Vliegticket Kathmandu (Nepal)
 • Visumkosten Nepal p.p. (vanaf € 25,- voor een verblijf in Nepal van 15 dagen en € 40,- voor 30 dagen)
 • Verzekeringen en persoonlijke uitgaven
 • Drankjes, fooien en souvenirs

Laat je vliegticket door ons regelen!
Op verzoek sturen we je een vrijblijvende offerte voor je heen- en terugvlucht. We bieden je de mogelijkheid vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf of een andere luchthaven te vertrekken en werken samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways en KLM.

Top of the World Reizen zorgt ervoor dat alles perfect op elkaar aansluit. Dat is niet alleen handig maar ook heel praktisch als er bijvoorbeeld wijzigingen zijn in het vluchtschema. Voor zover mogelijk houden we rekening met je maaltijdvoorkeur en stoelkeuze. Bij het boeken van vluchten is er formeel sprake van ‘reisbemiddeling’. De voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij zijn van toepassing.

Download PDF

Start hier je reis

'De koningsvallei is onvergetelijk. Na het doorkruisen van de weilanden kom je aan in een schilderachtig Newari dorpje waar de tijd stil is blijven staan. Top of the World Reizen biedt je de unieke mogelijkheid om tijdens de reis mysterieuze rituelen zelf te beleven.'

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of bel +31 (0) 6 4375 1211

top of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizen