Nepal Rondreis: Rituelen & Heiligdommen,15 dagen

Het echte Nepal

Geniet op 'het dak van de wereld' van schitterende flora & fauna! Tijdens dit exclusieve reisprogramma leer je de mysterieuze rituelen en unieke heiligdommen kennen van Nepal.

Je verblijft o.a. in een Tibetaans klooster en maakt het 'chanten van de mantra' mee van de monniken in de grote tempel tijdens het ochtendgloren. Het klooster ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Vanaf deze legendarische plek in de Kathmandu Vallei maak je idyllische wandelingen met onze privégids en geniet je van de uitzichten op de Himalaya.

Bij aankomst in de koningsstad Bhaktapur besef je dat de reis nog maar net is begonnen; de ‘onbekende bestemming', Pokhara en Lumbini - de geboorteplaats van Boeddha - maken de cirkel helemaal rond. Deze reis is geschikt voor alle leeftijden.

 

Privéreis op maat?

Het programma kan helemaal op maat worden samengesteld. Ga naar 'Start hier je reis', stel je reisprogramma samen en vraag vrijblijvend je reis aan. Vraag ons ook naar de extra comfort mogelijkheden of speciale budgetopties.

Liever een groepsreis? Bekijk hier alle Nepal groepsreizen met vertrekgarantie.

Beste tijd van het jaar

JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEPT
OKT
NOV
DEC
v.a. € 1655
Per persoon
Lees Reiservaringen

Nepal Reis: Rituelen & Heiligdommen

Reisduur: 15 reisdagen (13 dagen/12 nachten in Nepal)

Na de wandeling door de koningsvallei wordt de legendarische plek bereikt op een heuvel waar tegenwoordig ook een Tibetaans-Boeddhistisch klooster is gevestigd. Tijdens de reis geniet je volop van adembenemende natuur, bezoek je bijzondere heiligdommen en beleef je unieke rituelen die Nepal zo bijzonder maken. Op dagen met lichte wandelingen kan er in overleg ook worden gekozen voor een aangepast programma, zonder extra kosten.

We spreken in het reisprogramma ook over 'jullie', omdat er tijdens de reis begeleiding is door verschillende van onze mensen. Ook al zou je de reis boeken als 'solo reis', dan bezoek je bijvoorbeeld de heiligdommen in gezelschap van onze gids ('jullie').

Het reisprogramma is als volgt:

 1. Vertrek naar Kathmandu. Vlucht met Qatar Airways, Emirates, Etihad Airways of KLM of een andere luchthaven naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Keuze om te vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam, Rotterdam The Hague Airport, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven.
 2. Welkom! Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Onze mensen halen je persoonlijk op van de luchthaven en brengen je met de taxi naar een hotel dat zich in het rustige deel van het gezellige Thamel bevindt. Afhankelijk van de aankomsttijd is er daarna gelegenheid om door de straatjes van Thamel & Mandala Street te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven en de honderden prachtige winkeltjes. Er kunnen hier meteen wat praktische zaken worden geregeld, zoals het veilig wisselen van geld en/of een geldopname bij een pinautomaat. Bij de pinautomaat van Standard Chartered en Nabil Bank kan ineens respectievelijk NPR 25.000 en NPR 35.000 worden opgenomen. Overnachting in Potala Guesthouse, Kathmandu. Er kan ook voor worden gekozen om (met een toeslag) te overnachten in Hotel Shanker. Dit luxe ‘heritage hotel’ met zwembad is gevestigd in een Rana paleis uit de 19e eeuw, op loopafstand van Thamel en Durbar Marg, de toeristische centra van Kathmandu. Het was de koninklijke residentie van de heersers van Nepal van 1894 tot 1964. De gevel is intact gehouden, maar de interieurs zijn opnieuw ontworpen om reizigers het comfort te bieden dat je van een hotel van wereldklasse mag verwachten.
 3. Old Kathmandu. Na een goed ontbijt met vers fruit wandelen jullie met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar het beroemde Swayambhunath, de ‘apen tempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat jullie zo al wandelend de tijd hebben om te acclimatiseren en ‘te landen’. Nadat jullie de 365 traptreden omhoog zijn gelopen, hebben jullie een prachtig uitzicht over Kathmandu en zien jullie de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. ‘s Middags wandelen jullie in een rustig tempo met de gids naar de andere kant van de heilige Bishnumati rivier om in ‘Old Kathmandu’ de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar en de beroemde Annapurna Tempel. Jullie kunnen je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag onze gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Eten in de romantische 'Garden of Dreams' is ook een mogelijkheid. Tweede overnachting in Potala Guesthouse of Shanker Hotel, oases van rust in Kathmandu. (B)
 4. Naar het klooster. Onze tip is om alleen het meest noodzakelijke mee te nemen naar het klooster. Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel bij de receptie en leg meteen apart wat je de volgende dag afgeeft bij de chauffeur om door hem/haar mee te laten nemen naar de 'koninklijke bestemming'. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor een korte rit met de gids naar een prachtig authentieke Newari-dorpje. In overleg (graag doorgeven voor vertrek naar Nepal) kan er ook voor worden gekozen om helemaal naar het klooster te worden gebracht, zonder extra kosten. Vanaf de eeuwenoude bazaar maken jullie een prachtige, stevige wandeling omhoog van ca. 3 uur naar een Tibetaans-Boeddhistisch klooster. Het klooster ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Jullie verblijven in het gastenverblijf van het klooster dat opgericht werd door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jullie verblijf op deze bijzondere plek zijn een unieke kans om het leven van de Tibetaans-Boeddhistische monniken van heel dichtbij mee te maken. Uiteraard wordt er samen met de monniken gegeten! Er is een speciaal guesthouse voor gasten, maar op verzoek kunnen jullie er ook voor kiezen om in de slaapzaal (dormitory) te overnachten. Overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 5. Kloosterverblijf en Koningsstad Bhaktapur. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt met de monniken breng je een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter! Daarna is er gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en bij helder weer te genieten van de prachtige uitzichten op de Himalaya. Dan volgt een korte rit naar Bhaktapur, een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. Overnachting op deze schitterende bestemming, die jullie daarna nooit meer zullen vergeten! (B)
 6. Bhaktapur. Samen met de gids bezichtigen jullie deze wereldberoemde koningsstad die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Geniet van de unieke sfeer en het kleurige straatleven, die jullie van ‘top tot teen’ kunnen ervaren in de eeuwenoude straatjes en verwonder je over de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Tweede overnachting in Bhaktapur. (B)
 7. Onbekende Bestemming. Rit van ca. 5 uur langs de heilige Trisuli rivier naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Na aankomst maak je met de gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje met een eigen etnische gemeenschap. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en geniet van adembenemend mooie flora & fauna! De lodge waar jullie overnachten, is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf de ‘surprise bestemming’ zul je misschien nooit meer krijgen! Overnachting op de ‘onbekende bestemming’. (B)
 8. Local Community Day en Pokhara. Prachtige dagwandeling met lokale gids om volop te genieten van de unieke biodiversiteit in dit gebied. Met de gids wandelen jullie door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kunnen jullie een bezoek brengen aan de plaatselijke school en locale tempel en een kleinschalig project. Korte rit naar Pokhara, dat beroemd is door de prachtige ligging aan het Fewa meer en het uitzicht op de 'snow capped mountains'. Na aankomst kunnen jullie de gezellige straatjes verkennen in de wijk ‘lakeside’ of een korte wandeling langs het meer maken. ‘s Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in een rustig, centraal gelegen hotel in 'Lakeside' (zwembad mogelijk met een toeslag). Deze wijk ligt direct aan het idyllische Fewa meer. (B)
 9. Pokhara en de Vallei. Wandel door de gezellige straatjes in de wijk 'lakeside' of maak op eigen gelegenheid een idyllisch boottochtje, eventueel in combinatie met een pittige wandeling omhoog naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het meer ligt. Ook een bezoek aan het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Palkhel’, Sarangkot of de ‘vegetable market’ is mogelijk. Lekker uitrusten met een drankje aan het Fewa meer, simpelweg genieten van het bijzondere Pokhara en/of een heerlijke ayurvedische massage kunnen we ook aanbevelen! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 10. Naar Lumbini, de geboorteplaats van Boeddha. Het is nog vroeg als jullie in de taxi stappen voor de lange rit van ca. 6 uur (200 km), door een afwisselend landschap, naar de laagvlakten van de terai. Onderweg passeren jullie het charmante handelsstadje Tansen. Aanbevolen: Een korte vlucht van 30 minuten naar Gautam Buddha Airport (Bhairahawa) behoort ook tot de mogelijkheden met een toeslag. Dit vliegveld ligt op slechts 25 km afstand van de bestemming van vandaag. Lumbini is de legendarische geboorteplaats van Boeddha en een pelgrimsoord voor boeddhisten van over de hele wereld. De world heritage site ligt helemaal tegen de grens met India, op slechts 150 meter hoogte boven zeespiegel, waardoor het er warmer is dan in Kathmandu en Pokhara. Het domein dat jullie bezoeken, doet denken aan een groot landgoed. Er zijn vele verschillende tempels en pagoda’s gebouwd door meer dan 15 verschillende landen, elk in hun eigen stijl. Het meest in het oog springend zijn misschien wel het Birmese klooster, de Japanse Vishwa Shanti stupa, het Chinese tempelcomplex en de vredesvlam. Op het landgoed broeden bijzondere kraanvogels en ook de nijlgau, de blauw gekleurde antilope, is er te vinden. Grote kans dat ‘s nacht het geluid van jakhalzen te horen is. Overnachting in Lumbini. (B)
 11. Lumbini en Kapilvastu. Volgens de overlevering baarde koningin Maya, onderweg naar haar ouderlijk huis, haar eerste kind na eerst een bad te hebben genomen in de Pushkarni-vijver! Jullie bezoeken de geboorteplaats van Boeddha in de ‘Sacred Garden‘, die zich bevindt tussen de Maya Devi tempel, de zuil van keizer Ashoka en de Sacred Pond. Dit is de tuin waar Boeddha volgens de legende direct na zijn geboorte zijn eerste beroemde stapjes zette (op elke voetstap verscheen een lotusbloem!). Al naar gelang de voorkeur kan de dag worden uitgebreid met een bezoek aan het plaatsje Kapilvastu (28 km van Lumbini), waar Boeddha is opgegroeid. Voor mensen met een specifieke belangstelling voor het boeddhisme is dit is een geweldige manier om de voetsporen van Boeddha verder te volgen. Hij verliet Kapilvastu toen hij 29 was om tot zelfinzicht te komen en antwoorden te vinden over het wat Boeddha ervaarde als ‘het lijden van de mens’. De ruïnes van het paleis waar Boeddha met zijn ouders woonde, zijn zeer bijzonder om te bezoeken. Tweede overnachting in Lumbini. (B)
 12. Terug naar Kathmandu. Een rit van ca. 6 uur vanuit de laagvlakten terug naar de Kathmandu Vallei. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Een korte vlucht van ca. 30 minuten terug naar Kathmandu is ook mogelijk (extra kosten). Na aankomst in de Tibetaanse wijk Bouddha loop je op eigen gelegenheid in 3 minuten naar Bouddhanath, de beroemde Tibetaanse stupa waar de ‘kora’ (heilige rondgang) kan worden gelopen terwijl je - met de monniken - de gebedsmolens laat draaien. Er zijn verschillende dakterrassen om een drankje te drinken, met een schitterend uitzicht op de stupa! Overnachting in een monastery guesthouse, Bouddha, Kathmandu. (B)
 13. Ervaar de heiligdommen. Optioneel: Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene getrommel in een nabijgelegen klooster tijdens het zeer vroege ochtendgloren om 05.00 uur (Let op: tijden zijn altijd aan wijziging onderhevig. Deze rituelen vinden vaak nogmaals plaats in de middag). Na het ontbijt wandel je met onze gids naar de rituele lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, met de Shiva-tempel en de ‘heilige mannen’. De gids kan jullie alles vertellen over de gebruiken en geschiedenis van dit bijzondere domein, dat voor hindoes 1 van de meest heilige plekken is ter wereld en (bij leven) tenminste 1 keer moet zijn bezocht. Na de lunch volgt de transfer naar de middeleeuwse koningsstad Patan, dat ook wel Lalitpur wordt genoemd. In Patan kunnen jullie het 'oude koninkrijk' onder de Malla's ervaren op het Durbar Square en de rijkdom uit vervlogen tijden bewonderen in de mysterieuze ‘Golden Temple’, tevens een verblijf van Boeddhistische monniken. Ook hebben jullie de mogelijkheid om samen met een local/gids de nieuwe Kumari, (de ‘Levende Godin') en haar familie persoonlijk te bezoeken. In Newari Kitchen kunnen jullie heerlijk eten, maar ook met een boek luieren op het terras! Overnachting in Newa Chhen of Temple House, prachtige authentieke hotels in Patan. (B)
 14. Nog even genieten voor vertrek. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je na het ontbijt nog wat winkelen in de oude stad en/of luieren op een dakterras. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht word je opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of vervolg je de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’. (B)
 15. Weer thuis. Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een avontuurlijke reis om nooit meer te vergeten!
 16.  

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Privéreis mogelijk

ja

Vertrek groepsreis

20 maart 2020 (special)

Reisduur

15 dagen

Comfort

met goede hotels, comfortabele reis, o.a. Tibetaans klooster

Niveau

voor iedereen, basisconditie

4 extra nachten Bhutan + 1 extra nacht Nepal (+ € 1095)

Na het programma in Nepal kan de reis worden verlengd met 4 extra nachten Bhutan en 1 extra nacht in Kathmandu voor de stop over. Uiteraard is een verlenging met een langer verblijf in Bhutan ook mogelijk.

We spreken in het reisprogramma over 'jullie', omdat je tijdens de reis altijd wordt begeleid door een eigen chauffeur en privégids.

Het programma is als volgt:

 1. Bhutan, dag 1. Vlucht naar Paro (2.235 meter) en rit naar Thimphu. Jullie worden opgehaald van het hotel in Kathmandu en naar de luchthaven gebracht voor de vlucht over de Mount Everest naar Paro; 1 van de mooiste vluchten die je kunt maken! De vlucht duurt ca. 1,5 uur en jullie hebben een fantastisch uitzicht op de Mount Everest, Kanchenjunga, Chomolhari, Tsrim Gang en Jichu Drake. Terwijl jullie de vliegtuigtrap afdalen in Paro, voelen jullie meteen de warme zonnestralen op het gezicht en snuiven jullie de heerlijke, schone berglucht op. Veel reizigers worden direct na de landing in Bhutan overweldigd door een gevoel van rust en ‘inner peace’. Zoals altijd bij onze reizen worden jullie opgewacht door onze gids (voertaal: Engels) en privé-chauffeur die jullie tijdens de hele reis in Bhutan zullen begeleiden. Jullie maken vervolgens een rit van 54 km (ca. 1 uur) naar Thimphu, de hoofdstad van Bhutan. De hoofdstad Thimphu is bekend om de bijna ‘dorpse rust’; niet voor niets wordt er gesproken over ‘de minst hectische hoofdstad ter wereld’. Er zijn hier diverse bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals de Zangthopelri Lhakhang Tempel en de prachtige ‘Memorial Chorten’. Deze werd in 1974 gebouwd ter ere van Koning Jigme Dorji Wangchuck. Bij belangstelling voor boeddhistische kloosters kunnen jullie een bezoek brengen aan het 15e eeuwse Changangkha monastery, of aan één van de weinige overgebleven nonnenkloosters in Bhutan, zoals de Drubthob Nunnery. Als jullie meer geïnteresseerd zijn in kunst & cultuur dan zijn de Thankha Painting School en de Tashi Nincha folklore studio, waar de beroemde traditionele dansen met muziek en maskers worden beoefend, zeer de moeite waard. Een bezoek aan de goud- en zilversmederijen geeft een mooi beeld van de beoefening van oude ambachten. Overnachting in het uitstekende Hotel Pedling of gelijkwaardig in Thimphu. (L,D)
 2. Bhutan, dag 2. Van Thimphu naar Punakha (1.200 meter). Voordat jullie aan de indrukwekkende rit van ongeveer 3 uur (ca. 76 km) naar Punakha beginnen, is er eventueel nog wat tijd om sfeer op te snuiven bij de beroemde markt van Thimphu. Ook de Tashichho Dzong, waar zo'n 2.000 monniken wonen, is erg bijzonder. Dit fortklooster, prachtig gelegen aan de oevers van de Wang Chu rivier, is het belangrijkste gebouw van Bhutan en bovendien het religieuze centrum van het land. Sinds 1952 is dit de regeringszetel waar ook de koning zijn kantoren heeft. In de zomer verblijft de geestelijke leider van Bhutan, de Je Khenpo, hier ook met zijn gevolg. Onderweg naar Punakha maken jullie een korte stop op de Dochula pas (3.140 meter hoogte) met zijn 108 stupa’s. Vanaf deze pas hebben jullie bij helder weer een schitterend uitzicht op de Himalaya bergketen, inclusief de hoogste berg in Bhutan, de Mount Gangar Punsum (7.520 meter). Na aankomst in Punakha bezoeken jullie de prachtige Punakha Dzong uit 1637 die gebouwd is tussen de 'mannelijke rivier Pho Chu’ en de 'vrouwelijke rivier Mo Chu’ door Shabdrung Ngawang Namgyal. Dit fortklooster is de zetel van de religieuze macht en wordt ook wel Druk Pungthang Dechen Phodrang genoemd, het 'Paleis van het Grote Geluk'. Elk jaar wordt hier in februari de overwinning herdacht op de Tibetanen. Overnachting in Hotel Lobesa of het eveneens zeer gewaardeerde Zhingkham Resort in Punakha. (B,L,D)
 3. Bhutan dag 3. Van Punakha terug naar Paro. Na het ontbijt en een bezoek aan het Talo Monastery volgt de weg terug over de Dochula Pass, waar jullie bij mooi weer een schitterend uitzicht hebben op de hoogste bergtoppen van de Himalaya. Jullie rijden via de oudste Dzong van Bhutan, de Simtokha Dzong, terug naar Paro. De afstand tussen Punakha en Paro bedraagt 132 kilometer. Als de tijd het toelaat, hebben jullie in de loop van de middag de mogelijkheid om de ruïnes van de Drukgyal Dzong te bezoeken die 16 km verderop in de vallei zijn gelegen. Op een heldere dag is er vanaf dit punt een werkelijk adembenemend zicht op de 7.314 meter hoge Jomolhari mountain. Overnachting in Dewachen Resort of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 4. Bhutan dag 4. 'Nest van de Tijger'. Allereerst maken jullie een korte rit via de Satsam Chorten naar Ramthongkha. Vanaf dit punt begint een pittige wandeling van ruim 2 uur omhoog door een prachtig dennenbos naar het Taktshang Monastery, het beroemde 'Tigernest' op 3.200 meter. Onderweg is er gelegenheid om te pauzeren, onder het genot van een verfrissing, met uitzicht op het ‘Nest van de Tijger’. Het is ook mogelijk om het eerste deel te paard (en horseman) af te leggen. Daarna is het niet ver meer naar het klooster. Jullie pad wordt steeds meer gekleurd door de vele gebedsvlaggen die in de bomen hangen. Het klooster is in 1684 op een steile klif met een diepte van 900 meter gebouwd rond een meditatiegrot van Guru Rinpoche. De legende vertelt dat Guru Padmasambhava, de tantrische mysticus die het Boeddhisme naar Bhutan bracht in 747, hier op de rug van een tijger naartoe is gevlogen. Jullie kunnen hier zelf ook gebedsvlaggen kopen en ophangen om jullie wensen en dromen met de wind en weersinvloeden mee te geven. Als er nog tijd over is, kunnen jullie na de wandeling een bezoek brengen aan Kyichu Lhakhang, dat in 659 werd gebouwd door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan een traditioneel 'Farmhouse'. Overnachting in Dewachen Resort of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 5. Bhutan dag 5. Afsluiting en terugvlucht Nepal. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat winkelen in de lange, gezellige winkelstraat van Paro. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het ‘verborgen koninkrijk Bhutan’. Jullie worden op het afgesproken moment naar Paro Airport gebracht voor de terugvlucht naar Kathmandu. Transfer naar hotel en overnachting in Kathmandu. (B)
 6. Nepal. Weer naar huis of vervolg programma. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar je zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of jullie vervolgen de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen (kijk naar de mogelijkheden op onze website bij jullie reis onder ‘verleng de reis’). (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Bovenstaande prijs is een indicatie voor een privéreis vanaf 2 personen op basis van een gedeelde 2-persoonskamer, exclusief vluchten. Voor maart, april, mei, september, oktober en november geldt een toeslag van € 45,- per persoon per nacht. Het programma kan tegen een kleine toeslag ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon (vraag een offerte aan). Vanaf 3 personen is er sprake van een korting van € 25,- per persoon per nacht.

De reissom is inclusief 13 maaltijden, al het vervoer in Bhutan met privé-chauffeur (inclusief luchthaventransfers), begeleiding door een gediplomeerde gids, accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen en permits. Het visum voor Bhutan wordt geregeld door Top of the World Reizen en de kosten bedragen per persoon € 50,-.

Deze verlenging is zeer geschikt in combinatie met Nepal, maar een combinatie met Noord-India (Darjeeling & Sikkim) is ook goed mogelijk; per vliegtuig vanuit Delhi of Calcutta naar Paro of ‘Overland’ naar Bhutan via de grensovergang bij Phuntsholing.

5 extra nachten in Nepal, Trekking 'Het land van Holi' (+ € 485)

Verleng de reis met 5 nachten, o.a. 4-daagse trekking/wandeltocht door 'het land van Holi' inclusief bagagevervoer en verblijf in authentieke, eenvoudige lodges met basic voorzieningen aan de voet van de Himalaya! Jullie maken met onze topgids een prachtige trekking door authentiek gebleven dorpjes, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. De uitzichten op de meren beneden en de toppen van de Himalaya boven jullie is schitterend; jullie kijken zo de natuur in en genieten van adembenemend mooie flora & fauna! 

'Land van Holi' wordt naadloos ingepast in het programma, zodat alles perfect op elkaar aansluit. Er gaat naast een topgids ook een drager (sherpa/porter) mee om de bagage te dragen.

Het reisprogramma is als volgt:

 1. Trekking, dag 1. Transfer naar Bijaypur op 850 meter voor de start van de gemakkelijke trekking 'Het land van Holi'. Deze 'hike' is zeer geliefd bij 'bird-watchers' door de ongelofelijke variatie aan vogels die jullie onderweg zullen tegenkomen en het uitzicht op het meer is fantastisch! Jullie lopen met onze gids en porter in een rustig tempo in ca. 4 uur omhoog naar Thulakot op 1.400 meter. Overnachting in Thulakot of Shanti Maidan. (B,L,D)
 2. Trekking, dag 2. Jullie maken een prachtige wandeling van in totaal 6 uur naar het liefelijke dorpje Lipyani, dat op een hoogte ligt van 1.090 meter. Tijdens de rustmomenten is er royaal de tijd om van de omgeving en de unieke biodiversiteit te genieten. Optioneel is het mogelijk om met de gids nog een uur verder te lopen naar Syaglung Kot. Overnachting in Lipyani of Syaglung Kot. (B,L,D)
 3. Trekking, dag 3. De wandeling voert over bergpaden en door prachtige velden naar Chisopani op 1.262 meter, dat 'koud water' betekent. Ook vandaag zijn de uitzichten schitterend! Na een wandeling van ongeveer 4 uur arriveren jullie in een nieuwe wereld. Overnachting in Chisopani. (B,L,D)
 4. Trekking, dag 4. Prachtige wandeling van ca. 4 uur als afsluiting van de trektocht met idyllische uitzichten op het Begnas en Rupa Lake. Aankomst 'onbekende bestemming’ of Pokhara. Overnachting 'onbekende bestemming' of Pokhara. (B)
 5. Een dag om uit te rusten van de trekking en nog even na te genieten! Jullie kunnen op eigen gelegenheid nog een korte wandeling maken en/of gewoon simpelweg genieten van de prachtige uitzichten op de 'snow capped mountains'. Er zijn volop mogelijkheden om deze dag naar eigen behoefte in te vullen. Overnachting 'onbekende bestemming' of Pokhara. (B)
 6. Na het ontbijt wordt het programma afgesloten of je vervolgd de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer tijdens de gehele reis (dus ook tijdens de trektocht). Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.

De kosten van dit programma zijn inclusief , overnachtingen en dagwandelingen/trekking onder begeleiding van een gediplomeerde gids. Tijdens de trektocht zijn naast het bagagevervoer (porters/sherpa’s) alle vers bereide maaltijden inbegrepen.

De kosten zijn inclusief 11 maaltijden, accommodaties, vervoer, topbegeleiding tijdens o.a. trektocht en overige activiteiten, bagagevervoer tijdens de trekking door porters/sherpa's. Tijdens het programma zijn er naast persoonlijke uitgaven voor drankjes en fooien geen extra kosten. Je weet vooraf dus precies waar je aan toe bent qua kosten!

Goed om te weten:
Tijdens de trektocht kiezen we altijd voor de best beschikbare lodges ter plaatse. De trekking lodges zijn eenvoudig. De sanitaire voorzieningen zijn basic/primitief, maar jullie zullen ongetwijfeld weten te genieten van de gastvrijheid en verzorging van A tot Z.

5 extra nachten Nepal, Mountainbike Tour (+ € 560)

Verleng je reis met een prachtig mountainbike programma. Fiets vanuit Pokhara door de jungle, langs de rijstvelden en geniet van de unieke biodiversiteit aan de voet van de Himalaya. De totale afstand die je fietst tijdens de Dag 1 & 2 is 68 km en de zwaarte is 'gemiddeld'. Tijdens Dag 3 en 4 is de totale afstand 60 km en de zwaarte 'pittig'. Let op: Alleen geschikt voor mensen met mountainbike ervaring! 

Omdat je tijdens het programma altijd in het gezelschap bent van een gespecialiseerde mountainbike gids, spreken we in het volgende programma ook in het meervoud, dus over 'jullie'. 

Het programma is als volgt:

 1. Dag 1. Start Mountain Bike Tour 'Leknath' met gids en overnachting aan de voet van de Himalaya. Vanuit Pokhara (lakeside) fietsen jullie allereerst naar Bijayapur. Vervolgens via het prachtige Kaliksthan naar Begnas Tal (Tal = Lake). Overnachting aan het Begnas Lake. (L,D)
 2. Dag 2. Vanuit Begnas Tal met mountain bike en gids via Sobila naar Chhorepatan voor de lunch. Geniet van de fantastische uitzichten en unieke 'single tracks'. Overnachting in Pokhara. (B,L)
 3. Dag 3. Wandel op eigen gelegenheid (of met onze gids) naar de World Peace Stupa, die prachtig is gelegen op de heuvel aan de andere kant van het Fewa meer. Jullie kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om een dagje heerlijk te ontspannen vandaag! Overnachting in Pokhara. (B)
 4. Dag 4. Start 2-daagse Mountain Bike Tour 'Dhampus' met gids. Intensieve dag die jullie van een hoogte van 827 meter tot een hoogte van 1.600 meters brengt met magnifieke uitzichten over de complete Himalaya range (Annapurna Himal). De route loopt via Kaski Kot naar Naudanda voor de lunchpauze. Daarna naar het schitterende Dhampus voor de overnachting. (B,L,D)
 5. Dag 5. Vandaag staat in het teken van afdalingen. Jullie fietsen allereerst naar het prachtige Astam. Na de lunch op een geweldige plek bij de Upper Seti Rivier gaat het in een rustig tempo weer terug naar Pokhara. Overnachting in Pokhara. (B,L)
 6. Dag 6. Ontbijt en afsluiting van dit actieve programma. (B)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer en inclusief een mountainbike gids en een goede mountainbike gedurende het programma. De reis kan ook worden geboekt als privéreis door 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.


Bovenstaande bouwstenen kun je toevoegen als je een reis wilt boeken.

De hoogtepunten van deze reis zijn:

 • Bezoek aan Swayambhunath, een heiligdom dat op ongeëvenaarde wijze laat zien hoe boeddhisme en hindoeïsme harmonieus in elkaar over kunnen gaan.
 • De rituelen meemaken in het Tibetaans klooster in Nepal, inclusief het ‘chanten van de mantra’.
 • Bezoek aan heilige tempels en koninklijke pleinen in koningssteden Bhaktapur en Patan.
 • De idyllische ‘onbekende bestemming’.
 • Verblijf in Pokhara, dat beroemd is door het Fewa meer en uitzicht bij helder weer op de 'snow capped mountains'. 
 • Geboorteplaats van Boeddha met ‘Sacred Garden’.
 • De rituele lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, de Shiva-tempel, priesters en de ‘heilige mannen’.
 • Bezoek aan het beroemde Tibetaans-Boeddhistische heiligdom Bouddhanath.

Extra bijzonderheden:

 • Actieve rondreis, die geschikt is voor alle leeftijden.
 • Zonder toeslag een aangepast programma mogelijk op dagen met een gemakkelijke, lichte wandeling.
Inclusief

De reissom is inclusief 14 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), begeleiding, accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden, eventuele vergunningen en lokale belastingen. In het klooster zijn alle eenvoudige, vers bereide maaltijden inbegrepen. In Nepal zijn er naast persoonlijke uitgaven (drankjes, fooien, souvenirs, e.d.) en een aantal maaltijden geen extra kosten.

Hiermee in chronologische volgorde een overzicht van wat inclusief is:

 • Luchthaventransfer van Kathmandu Tribhuvan Airport naar het hotel.
 • 2 Hotelovernachtingen in prima hotel Kathmandu (wijk: Thamel/Lazimpat) inclusief uitgebreid ontbijt.
 • Bezoek met een gids (voertaal: Engels) aan Swayambhunath, inclusief entreegelden.
 • Introductie wandeling met gids door o.a. Thamel & Mandala Street.
 • Transfer naar vertrekpunt wandeling, bezichtiging Panauti en lichte wandeling van ca. 4 uur met gids/sherpa naar klooster.
 • Overnachting in Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen klooster (Let op: schema kan soms wijzigen).
 • Mogelijkheid om met een gids wandelingen te maken door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Bezoek met gids aan de heiligdommen op de ‘koninklijke bestemming’.
 • 2 Overnachtingen in de ‘koninklijke bestemming’ Bhaktapur, inclusief ontbijt.
 • Rit van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier naar de 'onbekende bestemming’ aan de voet van de Himalaya.
 • Overnachtingen in prima guesthouse op de 'onbekende bestemming’, inclusief ontbijt.
 • Wandelingen met gids tijdens verblijf op de 'onbekende bestemming’.
 • Rit naar Pokhara.
 • 2 Hotelovernachtingen in de wijk 'Lakeside' inclusief ontbijt, gelegen aan het Fewa meer in Pokhara.
 • Vervoer naar Lumbini en 2 overnachtingen in Lumbini, inclusief ontbijt.
 • Bezoek aan de plek waar Boeddha werd geboren, inclusief entreegelden.
 • Transfer met gids terug naar Kathmandu langs de Trisuli rivier.
 • Bezoek met een gelicenseerde gids (voertaal: Engels) aan o.a. het hindoeïstische heiligdom Pashupatinath en het boeddhistische heiligdom Boudhanath, inclusief entreegelden.
 • 1 Hotelovernachtingen in Kathmandu (wijk: Swayambhu), inclusief uitgebreid ontbijt.
 • Mogelijkheid om in Patan met een local een bezoek te brengen aan de Kumari, de 'Levende Godin' en haar familie.
 • 1 Hotelovernachting in Patan, inclusief ontbijt.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor de terugvlucht.
 • Alle overnachtingen tijdens de reis zijn op basis van een gedeelde kamer. Voor een 1 persoonskamer in Kathmandu geldt een toeslag.
 • Alle lokale belastingen en overige heffingen.
 • De volgende kosten zijn tevens inclusief: vervoer, verzekering en maaltijden voor de gids/sherpa tijdens o.a. de lichte wandeling in de Kathmandu Vallei, alle lokale belastingen en overige heffingen.
Exclusief

 

Goed om te weten:

 • Nederlandstalige reisbegeleiding op aanvraag.
 • De reis kan ook worden geboekt als privéreis door 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer.
 • Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de mogelijkheden voor meer comfort of budgetopties.
 • Upgrade mogelijk voor privé vervoer en binnenlandse vluchten.

Reissom is exclusief:

 • Heen- en terugvlucht Kathmandu (Nepal), vanaf € 595,- voor de beste aansluitingen
 • Handling-, service- en administratiekosten per boeking: € 17,50
 • Bijdrage 100% STO-reisgarantie per boeking: € 15,-
 • Bijdrage Calamiteitenfonds, per boeking: € 2,50
 • Vliegticket Kathmandu (Nepal) vanaf ca. € 715,-
 • Visumkosten Nepal p.p. (vanaf USD 30 op de luchthaven voor een verblijf in Nepal van 15 dagen en USD 50 voor 30 dagen)
 • Persoonlijke uitgaven zoals een aantal maaltijden en drankjes
 • Verzekeringen, fooien, souvenirs, e.d.

 

Vliegtickets

We geven graag advies bij het boeken van de vluchten. Uiteraard kan het vliegticket ook door Top of the World Reizen worden geregeld! Na ontvangst van de voornaam, achternaam (meisjesnaam voor dames) en geboortedatum maken we een offerte voor de vluchten. We bieden daarbij de mogelijkheid vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf of een andere luchthaven te vertrekken en werken samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways en KLM. Voor zover mogelijk houden we rekening met maaltijdvoorkeuren en stoelkeuze.

24 uur ophaal- en brengservice door onze mensen, ongeacht het tijdstip van aankomst of vertrek! Bij het boeken van vluchten is er formeel sprake van ‘reisbemiddeling’. De voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij zijn van toepassing.

Start hier je reis

'De koningsvallei is onvergetelijk. Na het doorkruisen van de weilanden ontdek je dorpjes waar de tijd stil is blijven staan. Top of the World Reizen biedt je de unieke mogelijkheid om Nepal van binnenuit te leren kennen en de mysterieuze rituelen zelf te beleven.'

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of bel +31 (0) 6 4375 1211