Main content

“Vijf sterren voor Top of the World Reizen”

– solo-trektocht rond Manaslu –

Ik heb zojuist vijf sterren uitgedeeld aan Top of the World Reizen.

In 2019 had ik in overleg met Thomas gekozen voor de tocht van de Helden en de Heldinnen. Daarbij uitte ik de wens voor een solo-tocht.

Na een persoonlijk gesprek was ik overtuigd van de juiste keuze en vertrouwde volledig op de begeleiding van Top of the World reizen.

Als snel daarna kwam het Covid-19 virus en werd de reis keer op keer uitgesteld en keer op keer bewoog Top of the World reizen daarin mee

Tot dit voorjaar. Mijn geduld werd beloond en het ticket kon opnieuw geboekt. Op 28-4-2022 vloog ik naar Kathmandu.

Vanaf de eerste stap die ik zette in het land was daar die perfecte begeleiding. Samen met Gyaltsen en Sujan liep ik de Manaslu Round. Een prachtige tocht met veel verrassende momenten, waar ik ontzettend van heb genoten. Met als letterlijke en figuurlijke hoogtepunt de Larkya La pass op 5.130 meter.

Maar niet alleen de pas was een hoogtepunt. Hoe bijzonder was het om juist daar te zijn toen de relieken van de “grote lama” met een helikopter arriveerden bij de monastery bij Lho. Wanneer maak je dat ooit weer mee?

Maar ook Binisha mijn gids voor en na de wandeling was goud waard. Ze heeft me zoveel verteld, zoveel laten zien, dat heeft ook veel indruk gemaakt.

Ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt, het had niet beter gekund.

– solo-trektocht rond Manaslu –