Main content

‘Als een vis in het water’

– Reiservaring Nepal: trekking en klooster verblijf –    

Amsterdam, 4 februari 2016

Beste Holi en Thomas,

We zijn net weer allemaal terug in Nederland, tijd om jullie op de hoogte te stellen van onze ervaringen!

De Nepal reis ‘Pelgrimsroute naar de heilige meren’ met mijn 3 dochters was zeer indrukwekkend. Het begon al met de eerste dag in het Varja hotel met Holi waar zij ons introduceerde in haar geboorteland, voor ons een geheel nieuw land.

We voelden ons direct als een vis in het water in Kathmandu! We hebben spullen voor de trektocht gekocht. Dat was een goed idee Thomas om dat daar te doen, leuk ook om de plaatselijke middenstand een beetje te ondersteunen. Met gids hebben we de belangrijkste bezienswaardigheden in Kathmandu bezocht, zeer de moeite waard allemaal.
De trekking naar de Gosaikunde meren was een belevenis, genoten van natuur en bevolking. Vond het af en toe zwaar maar goed te doen, de dochters liepen in wat snellere vaart naar boven!

De trektocht door de vallei naar het klooster gaf ons een goede indruk van een ander mooi gebied in Nepal, interessant om het dorpsleven al wandelend te bezien. Na Bhaktapur, een mooie afsluiting van de reis, hebben Nienke en ik afscheid genomen en zijn we naar huis gegaan.

Leonie en Roanne hebben daarna nog een trekking gedaan in het Annapurna gebied, zijn nog naar Lumbini en andere plaatsen tussen Pokhara en Kathmandu geweest. Ze hebben een goede indruk van Nepal gekregen. Ze zijn ook Kumar nog tegengekomen in de buurt van Pokhara, zo toevallig en leuk!

Roanne is eind december teruggekomen en Leonie heeft ook nog een stilte retraite (Vipassana). Zij vond het zwaar maar zeer de moeite waard.
Kortom we hebben het alle vier een bijzondere reis gevonden, het was goed georganiseerd door Top of the World Reizen. Jullie hebben een mooi programma voor ons samengesteld.

Succes met Top of the World, wie weet tot een volgende keer en hartelijke groet ook namens Nienke Leonie en Roanne,

Miki

Miki 2015

– Reiservaring Nepal: trekking en klooster verblijf –