Main content

‘Zoveel leven en kleur’

– Trektocht Mustang met Top of the World Reizen –    

Harmke maakte deze zomer met een klein groepje reisgenoten de Nepal reis ‘Mustang, de tocht naar ‘Klein-Tibet”. Weer terug thuis schreef ze ons de volgende mail.

Groningen, 28 augustus 2016

Dag Thomas en Holi,

Een prachtige intensieve reis heb ik gehad! Veelzijdig qua natuur en cultuur. Een verrijkende en verruimende ervaring; zo’n andere wereld, zoveel leven en kleur!
 
Fascinerend en overweldigend de eerste weken, maar vooral na/tijdens week 3 begon ik me ook wel erg bewust te worden van minder mooie dingen als de luchtvervuiling in Kathmandu, het schijnbaar ontbreken van een afvalverwerkingssysteem, armoede …
 
Maar tegelijkertijd ook zo mooi hoe dicht de mensen hier nog bij de natuur leven, mens en dier zo dicht bij elkaar. De trekking was fantastisch en goed te doen voor mij. De begeleiding van gidsen en porters was top, erg fijn.  Het meemaken van de ceremonies in klooster vond ik ook erg bijzonder en de lijkverbrandingen in Kathmandu indrukwekkend en erg mooi.  
 
Mijn verlenging van een week heeft nog een paar prachtige wandelingen en de ervaring van het reizen opgeleverd die ik niet had willen missen. Jullie gids was ook een erg prettige gids voor die laatste dagen.
 
Wat betreft de steden, Patan en de laatste 2 nachten Kathmandu, zat ik toen eigenlijk te vol met indrukken en had vooral behoefte aan rust. En nu weer thuis kan het herkauwen beginnen…:-)
 
Bedankt voor de goede organisatie van alles en ik zal jullie zeker aanraden bij andere geïnteresseerden!
 
Hartelijke groet,
Harmke van Olst
 
– Trektocht Mustang met Top of the World Reizen –