Main content

‘Om nooit te vergeten, wil terug!’

– Reisverslag Nepal: Annapurna avontuur –    

Ha Thomas & Holi,

Vanaf het eerste moment van kennismaking met Narendra op het vliegveld tot de laatste groet en zwaai naar hem heb ik me welkom en veilig gevoeld in Nepal.

Vanaf de vlucht naar Jomsom begon voor mij de echte reis en het genieten. Het avontuur! Uren in afwachting zitten of je wel of niet kunt vliegen…. En dan die vlucht, indrukwekkend!
De wandeling die we maakten, dat rondje Jomsom, Muktinath, Jomsom was te gek. Precies naar mijn wens. Ondanks de stoffige weg en het verkeer werd ik blij van de kale ruwe bergen om me heen. Echt de plek waar ik wil zijn. De onverdraagzaamheid, de eenvoud, het harde leven en de ruwheid. De snerpende wind en de ijle lucht! Om nooit te vergeten én een plek om naar terug te willen!

De gids was een fijne man die ons steeds goed in het oog hield en erg zorgzaam was. Coma een goede verzorgde gids in wording. Sundip was een leuke stoere drager waar ook nog leuk mee te praten was. Leuk om te zien dat ze na hun dragerstaak meteen ander werk gingen doen in de lodge waar we die nacht zouden slapen. Meteen koken en zorgen voor ons.  De groep was dynamisch! Maar toch heb ik 4 leuke mensen ontmoet die ik zeker nog eens wil zien.

Het ziek zijn was een tegenvaller maar heb ik gewoon genomen. Het heeft niet gezorgd voor een domper of tegenvallende ervaring voor de vakantie. Ik heb een goede terugreis gehad. Alles komt goed! Volgend jaar zijn mijn knieën sterk en kom ik weer!

De reisziekte is weer aangewakkerd, dank jullie daar voor! Het was uiteindelijk ook fijn om eerder thuis te zijn want dat maakte ook weer allemaal leuke dingen mogelijk. Dus mij hoor je niet klagen!

Liefs Hendrikje

– Reisverslag Nepal: Annapurna avontuur –