Main content

‘Een plek waar liefde stroomt’

– Reiservaring Nepal: rondreis en Himalaya –    

Allereerst wil ik zeggen dat de manier waarop alles geregeld was helemaal top was. Waar ik ook was, waar ik ook naar toe ging: er was altijd iemand om me de weg te wijzen. De coördinator was er precies op het juiste moment als er iets georganiseerd was. De gids, de porter: stipt op tijd, zelfs vroeger dan afgesproken. Taxi’s, busjes stipt aanwezig! Er is gewoon goed voor me gezorgd.

 

 

De hele reis was voor mij bijzonder inspirerend. Van A tot Z heb ik alleen maar genoten (ondanks wat problemen met mijn longen):

  • De herinnering aan het lopen naar het klooster en het verblijf aldaar koester ik als een hoogtepunt. Ik had er graag nog veel langer willen blijven. Er viel daar een serene rust over me heen en ik voelde me er heel erg thuis
  • Ik heb mezelf in Pokhara getrakteerd op een vlucht naar de toppen van de Himalaya. Ontroerend mooi! Ik ben zelden zó gelukkig geweest.
  • Mijn driedaagse wandeltocht door de Koningsvallei heeft onvergetelijke gevoelens en ervaringen met zich meegebracht. Mijn lichaam was zó goed in conditie, ik heb mezelf verbaasd. Wat was ik trots! En wat was het prachtig!!
  • Bhaktapur, Patan maar ook de andere kleine dorpjes te bezoeken, dat was bijzonder. De gids Suraj heeft me veel geleerd over de cultuur van Nepal.
    Het rondgaan met hem leerde me ook hoezeer Nepal beschadigd is door de aardbeving van 2015. Ik ben Suraj zeer dankbaar.
  • Maar het absolute hoogtepunt was toch wel mijn verblijf op de ‘onbekende bestemming’. Als ik ooit nog eens terug zou gaan, dan zou ik daar wel een paar weken willen zijn, willen wonen bij de vrouw des huizes, willen zijn in de omgeving waar Holi opgegroeid is. Een plek waar liefde stroomt. Een plek waar ik me zó thuis heb gevoeld.

Tot slot: Ik wil jullie bedanken voor het organiseren van mijn droomreis in een land waar ik me heb voelen thuiskomen. Thuiskomen in Nepal. Maar het was vooral het thuiskomen bij mezelf.

Thomas en Holi, dit is zoals ik het ervaren heb, maar deze woorden schieten tekort als ik werkelijk zou willen zeggen wat mijn hart en mijn ziel ervaren hebben. Woorden …zijn slechts woorden. Dankbaar ben ik. Dankbaar dat reisgenote Anita in mijn leven is gekomen en me naar jullie verwees. Blij dat zij mij vooral geïnspireerd heeft om naar Nepal te gaan. En blij met Top of the World. Blij met jullie: twee prachtige mensen.

Liefdevolle hartegroet van Rian. Met een dikke zoen.

Rian van der Eerden
Schijndel

– Reiservaring Nepal: rondreis en Himalaya –