Main content

‘Tot jezelf komen’

– Review rondreis Nepal: rituelen en heiligdommen –    

Dag Thomas en Holi,

We hebben een prachtige reis gehad. Zoveel gezien dat we nog nooit eerder hadden gezien. Heel indrukwekkend.

We zijn beide erg tevreden over de reis zoals we die gekozen hebben. De combinatie van de rituelen en heiligdommen met een trek was heel goed. Na alle indrukken een paar dagen om tot je zelf te komen gewoon door te lopen. En wat een geweldige gidsen hadden we en de geheime bestemming was echt een verrassing. Echt kennisgemaakt met het leven zoals het daar is. Holi is een uitstekende reisleider en we waarderen haar inzet om er iets heel bijzonders van te maken. En wat hebben we genoten van Sundy tijdens de trek. Een hele plezierige jongeman!

Het minst leuk was de (te) lange rit naar Lumbini. Hoewel we begrijpen dat het bezoeken van de geboorteplaats van Boedha in een reis met dit thema thuishoort, lijkt het ons het overwegen waard om misschien aan het einde van de reis wat meer tijd in te ruimen voor Patan en Lumbini over te slaan.

En voor het overige: niets dan lof. We zijn niet ziek geworden dankzij Holi haar goede zorgen, we hebben zo veel gezien en meegemaakt, werkelijk prachtig. We kijken er met heel veel plezier op terug. En wat ik heb meegenomen: dat ik eerst best erg moest wennen aan het reizen met een groep maar dat ik het gaandeweg steeds leuker ben gaan vinden. Je leert elkaar beter kennen en leert van elkaar, we hadden plezier samen en het was gezellig. Ik zou het zeker weer doen. En ook een georganiseerde reis was fijn, geen gedoe om dingen zelf te regelen of uit te zoeken en we hebben denk ik veel meer gezien dan we zelf ooit hadden kunnen regelen.

Een hartelijke groet van ons beide voor jullie beide,

Pier en Tineke Bergsma

2 december 2016

– Review rondreis Nepal: rituelen en heiligdommen –