Main content

‘Diep onder de indruk’

Reiservaring Lower Mustang trekking in Nepal van Toos en Ad uit Breda.
 
Beste Holi en Thomas,
 
We zijn weer veilig en wel teruggekeerd in Nederland na een prachtig mooie Mustang vakantie in Nepal. Het land en de mensen hebben diepe indruk bij ons achter gelaten.
 
Toen we in het begin van het jaar in Breda bij elkaar zaten, hebben wij aangegeven wat wij verwachten van deze reis. De uitgangspunten die we destijds hebben gekozen zijn volledig ingevuld. Aan de ene kant hebben we genoten van de prachtige natuur, de bergen, de dorpen, de mensen, de rijstvelden maar ook een stukje regenwoud.
 
We zijn ook diep onder de indruk van de leefomstandigheden in de bergdorpjes waar we geweest zijn. Wij hadden niet in de gaten, dat de mensen hier nog zo primitief leven. Bestaat dit over 10 jaar nog? De jongeren willen waarschijnlijk niet meer zo armoedig leven en trekken naar de steden?
 
De mensen waren erg vriendelijk en maakten ondanks de vaak primitieve omstandigheden geen ongelukkige indruk. De hostels en guesthouses tijdens de trekking waren primitief, maar dat wisten we voor we daar aan begonnen. Maar het uitzicht op de Annapurna-keten was geweldig!
 
Het laatste hotel in Bouddha was erg goed en we hebben genoten van het comfort na de trekking. We hadden een leuke groep. We kenden elkaar van te voren  niet, maar we pasten goed bij elkaar. Daar moet je ook wat geluk mee hebben!
 
Organisatorisch verliep alles uitstekend: op het juiste moment werden we ontvangen, stond de gids klaar en was alles geboekt. De gidsen en porters hebben een geweldige job gedaan. We sluiten niet uit dat we weer eens naar Nepal of Tibet gaan, maar in elk geval niet komend jaar. Als dat aan de orde is, zullen we zeker bij je aankloppen!
 
Met vriendelijke groet,
Ad en Toos
 
– Reiservaring Nepal: Mustang trekking –