Main content

‘Everest Trekking voortreffelijk’

– Reisverslag Nepal: Everest trekking, privéreis –    

Voor Jenny en Hans organiseerden we een speciaal programma in het Everest gebied. Ze kozen er heel bewust voor om Everest Basecamp te laten schieten en meer te focussen op de passen en Gokyo. Het werd een prachtige reis, ondanks dat een aantal zaken anders liep dan voorzien!

Beste Holi en Thomas,

We zijn weer veilig teruggekeerd naar ons vlakke land maar wel met een zeer positief gevoel over de vakantie/trekking die we hebben mogen ondernemen.

Het plan van onze trekking is enigszins aangepast na goed overleg met onze topgids Elbi. Van dag tot dag hebben wij met hem de volgende dagen besproken wat te doen. Dat gaf een heerlijke rust.

Door het vroege invallen van de winter (het was erg koud boven 4.000 meter) hebben we de Kongma La Pas laten vallen maar daarvoor in de plaats Chukhung aangedaan voor 2 dagen en de Chukhung Ri beklommen in een geheel wit landschap, adembenemend (de avond ervoor had het net gesneeuwd).

Een ander hoogtepunt was de oversteek van de Cho La Pas (5.420 meter), een pittige tocht maar met behulp van Elbi en porter Subhas hebben we het kunnen doen. Voor ons was dit een onvergetelijke ervaring om zodoende weer in een geheel ander gebied aan te komen met andere vergezichten.

De 2 dagen Gokyo waren ook zeer de moeite waard, tijdens de tocht naar de Gokyo meren hebben we een fantastisch uitzicht gehad op de Mount Everest. Een andere wandelaar die ook KalaPatar had bezocht was van mening dat dit uitzicht op de Everest nog completer en beter is. Van de Renjo La Pas hebben we uiteindelijk afgezien; we zijn onderlangs teruggegaan wat overigens ook een hele mooie route is.

Ik kan wel zeggen dat we ontzettend geboft hebben met het weer, elke ochtend een strakblauwe lucht en pas later in de middag bewolking met een paar dagen boven de 4.500 meter wat sneeuw. Wel erg koude nachten met behoorlijke nachtvorst. De gekozen lodges door gids Elbi waren zorgvuldig uitgekozen en voldeden aan wat we nodig hadden. En anders zorgde hij wel voor extra dekens of dekbedden.

Sommige overige reizigers in de lodge keken met jaloezie naar wat Elbi allemaal voor ons regelde. Als we hem tijdens de trekking vroegen hoe lang het nog lopen was, dan kon hij het zeer nauwkeurig aangeven. Ook over porter Subhas zijn we zeer tevreden. Hij paste zich goed aan en we waren perfect op elkaar ingespeeld. 

Al met al een trekking die we met veel plezier hebben gelopen, alle delen doorkruist die we wilden. Met belangstelling de verhalen van Elbi gehoord over o.a. het Boeddhisme.

Verder zijn we in Kathmandu goed ontvangen door jullie coördinator. Ook hebben we Holi nog gesproken wat erg leuk was.

In ieder geval willen we jullie zeer bedanken voor de voortreffelijke service tijdens onze reis, alles klopte gewoon en voldeed aan onze verwachtingen.

Heel veel dank en met vriendelijke groet,
Jenny en Hans

– Reisverslag Nepal: Everest trekking, privéreis –