Main content

“Één van mijn mooiste reizen ooit”

– Lower Mustang trek & cultuur – Nepal –

Ik vond de reis fantastisch en heb van ieder uur genoten.

De trekking was voor mij een lang gekoesterde wens en ik ben heel blij en dankbaar dat ik die op mijn leeftijd (70) nog heb mogen beleven. De aankomst in Kokhethanti, nadat wij 1000 meter naar de Dhaulagiri icefields hadden geklommen, ervoer ik als een bijzonder emotioneel moment, uitgeput als ik was.

Ik vond de reis heel afwisselend, uitstekend gedoseerd (nergens tekort of te lang gebleven), prachtig opgebouwd uit culturele elementen (Bhaktapur, Lumbini, Pokhara, Patan), tropische jungle in Bardia National Park (helaas geen tijger gezien) en aangenaam afzien tijdens de eenvoudige onderkomens en de stoffige wandelingen tijdens de trekking.

De ontvangsten waren over punctueel geregeld, onze gidsen uiterst vriendelijk en toegewijd, de hotels dan weer van haast Europese klasse, dan weer lokaal-authentiek. Wij hebben steeds voortreffelijk gegeten, hadden voldoende tijd voor alles.

Kortom, het was een van mijn mooiste reizen ooit en dat wil veel zeggen, want ik heb sinds mijn 16e heel veel gereisd en heb bijna de hele wereld gezien.

Lakpa, maar ook de porters, hebben ons geweldig geholpen en bewezen hiermee hun grote klasse en verantwoordelijkheidsgevoel.

Jouw persoonlijke begeleiding Thomas en niet aflatende behulpzaamheid tijdens de ruim 2 jaar durende aanloop naar deze reis heb ik ook steeds als buitengewoon ervaren. Je stond werkelijk altijd voor ons klaar.

Met vriendelijke groet,
Maarten Mourits

– Lower Mustang trek & cultuur – Nepal –