Main content

‘Een geweldig, bijzondere reis’

– Reisverslag Nepal: trekking Annapurna gebied –

Hi Thomas en Holi,

We zijn inmiddels alweer aardig geland. We hebben een geweldige en bijzondere reis gehad.
De trekking was onwijs zwaar en toch wel aan de lange kant dus we zijn blij dat we 1 dag hebben kunnen inkorten om zo een extra dag in het resort te hebben. De trekking was heel bijzonder. Het is heerlijk om een tijd offline te zijn en volop te kunnen genieten van de omgeving. De bergen laten altijd weer een geweldige indruk achter en de combinatie met de mensen en de cultuur maakt het heel indrukwekkend. Het doet je realiseren hoe goed wij het hier hebben en dat de dingen die vanzelfsprekend lijken (warm en schoon water, goede sanitaire voorziening etc.) niet zo vanzelfsprekend zijn. Heeft ons weer met beide beentjes op de grond gezet.
Daarnaast geeft zo een reis als deze altijd weer veel inzichten, zelf reflectie en helpt om te relativeren. De omgeving was adembenemend mooi, met name vanaf 3000 meter waar je op een gegeven moment wordt omringt met bergen.
 
De reis was goed geregeld, toen we aankwamen stond Gokul klaar om ons op te vangen en heeft hij de spullen die we nog moesten huren voor ons geregeld. Daarnaast heeft hij geregeld dat we eerder terecht konden in het hotel en dat we ook eerder opgepikt werden vanuit de Himalaya. Heel fijn. 
 
Het resort in de Kathmandu valley was prima, prachtig uitzicht en lekker eten. 
 
Al met al hebben we een geweldig, bijzondere reis gehad en deze zullen we niet snel vergeten.
 
Bedankt voor de goede organisatie en fijn dat we met vragen bij jullie terecht konden.
 
Groet, Tessa en Quido.

– Reisverslag Nepal: trekking Annapurna gebied –