Main content

“Een fantastische ervaring”

– trektocht Everest-gebied –
 
Goedemorgen Holi en Thomas
 
Ja (helaas) weer in Nederland en langzaamaan terug naar het normale leven.
Het was een fantastische ervaring om het maar kort samen te vatten.
Dank voor het tot in de puntjes geregelde geheel.
 
Vanaf de aankomst in Kathmandu straalde het enthousiasme en de professionaliteit er vanaf.
We hebben dan ook niets negatiefs te vertellen of ervaren over Lakpa, Amit en Rajeev.
Amit weet een hoop te vertellen over de regio Kathmandu en religie.
Contact met Rajeev was kort maar altijd informatief. Precies wat je verwacht van de “organisator” zelf.
En Lakpa hebben we in ons hart gesloten. Goedlachse rustige man met het hart op de juiste plaats.
 
Zoals je ongetwijfeld weet hebben we het Gokyo deel laten varen helaas. Prim werd helaas ziek en ook Sahaila het het 2 dagen behoorlijk zwaar gehad.
Hoewel we het zelf besloten hadden Gokyo buiten het programma te houden stond Lakpa daar geheel achter en veranderde de plannen samen met ons. We hebben het dus rustig aan gedaan op onze weg terug naar Lukla. Het feit dat hij Prim naar beneden stuurde en we allemaal wat extra’s te dragen hadden (Lakpa de slaapzakken) heeft geen enkel probleem opgeleverd. Dat Lakpa Prim een nacht bij zich in zijn kamer heeft gehouden tekent het verantwoordelijkheidsbesef van Lakpa voor het doen slagen van onze gehele trek.  
 
Kort samengevat hebben wij daarom niets negatiefs te melden anders dan dat de verkiezingsdag helaas een saaie dag is geweest. Maar goed daar kan niemand iets aan doen. Deze dag konden we in het programma vinden als “bufferdag”. Waren er geen verkiezingen geweest hadden we Patan nog willen bezoeken maar goed, wie weet kan dat een volgende keer nog eens.
Bhaktapur vonden  we overigens een stuk mooier, rustiger en schoner als Kathmandu. Hier hebben we in de Mandala schilder school nog een mooie Mandala gekocht die we een prominente plek in ons huis zullen gaan geven.
 
Conclusie is dan ook dat wij enorm genoten hebben van deze vakantie. Wij zullen jullie zeker aanbevelen als iemand plannen heeft voor de regio Nepal.
We zouden het zeer op prijs stellen als jullie Rajeev, Amit, Prim en Lakpa een veer in de kont steken en melden dat wij heel erg blij met ze waren en het ons aan niets ontbrak.

Marcel Deerenberg  en Sahaila Estebana La Cruz Eraso

– trektocht Everest gebied –