Main content

‘Boven aan de lijst bijzondere reizen’

– Reisverslag Nepal: natuur en cultuur –    

16 augustus 2015

Dag Thomas, dag Holi

De reis die we maakten is er één die zeker bovenaan ons lijstje van bijzondere reizen staat! We hebben meerdere malen het gevoel gehad dat we door het land werden ‘gedragen’. Dit is mede te danken aan jullie voortreffelijke organisatie. Ook de tips die we van jullie ontvingen, hebben er voor gezorgd dat we met een gerust gevoel en een blij hart van de reis konden genieten.

Eric en Rina 2015

 Onze vraag om een reis samen te stellen met een mooie afwisseling tussen natuur en cultuur hebben jullie perfect ingevuld. Ons verblijf in Daman was precies dat waar wij naar op zoek zijn. We hadden er best nog een dagje langer willen blijven. We zijn perfect gegidst in de omgeving en hebben kennis gemaakt met de plaatselijke cultuur.

Chitwan National Park: wie zou dat niet fijn vinden? Heerlijk! Dieren, natuur, … meer hoeft er niet te zijn om een vakantie te doen slagen.

Pokhora: mooi, maar vrij toeristisch. Dit had voor ons een dagje minder mogen zijn. Wij, dit is natuurlijk persoonlijk, houden meer van de plaatsen waar het wat rustiger is. De plekken die we in Pokhara en omgeving bezochten waren uiteraard wel de moeite waard. De gids nam ons ook mee naar een lange hangbrug, dit was zeker ook een mooie ervaring.

Bandipur: een heel mooie stad. Het hotelletje waar we logeerden was heel authentiek.

De verblijven met het zicht op de Himalaya: adembenemend mooi! Ook van de wandelingen hebben we erg genoten.

En Bhaktapur: uiteraard een zeer, zeer mooie stad!

Als we in de toekomst weer een reis willen maken, naar Nepal of de buurlanden, dan zullen we zeker een beroep doen op jullie deskundigheid en organisatie. Ook hebben we jullie al aanbevolen bij onze vrienden en kennissen. Bij deze willen wij jullie heel hartelijk danken. En wie weet … komen we eens ergens meewandelen in België of Nederland als onze agenda het toelaat.

Met vriendelijke groeten

Eric en Rina Coolen Derickx

Bocholt, België

– Reisverslag Nepal: natuur en cultuur –