Main content

‘Verrassend en vol hoogtepunten’

– Reiservaring Bhutan: privéreis met Top of the World Reizen –    

Beste Holi en Thomas,

We hebben een geweldige privéreis in Bhutan en Nepal gehad en het is niet gemakkelijk om te benoemen wat de hoogtepunten – vooral in Bhutan – waren.

De festivals behoren in ieder geval tot deze hoogtepunten! Vooral het festival in de Trongsa Dzong was een complete verrassing van onze gids. Weinig toeristen en kleinschalig. Vooral verrassend omdat Dorji, onze fantastische gids, dit geheim had gehouden totdat hij zeker wist dat het ook door zou gaan.

Met onze gids en chauffeur was er een goede band. Dorji heeft veel verteld in en over de kloosters die we bezochten en over de geschiedenis van zijn land. Teveel om te onthouden, maar informatief. Beide mannen hadden ook zorg voor ons tijdens de reis. Dat was aangenaam om te ervaren. De chauffeur reed heel voorzichtig en de auto was comfortabel.

De hotels en lunchvoorzieningen waren prima in orde. Ook een verrassing om te overnachten in het geboortehuis van Yangchen. Beide ontmoetingen met Yangchen vonden we heel aangenaam en verrassend.

Ik vond het heerlijk om weer in boeddhistische landen rond te reizen en ik had er nog veel langer kunnen blijven dan 3 weken dat we er zijn geweest. We beseffen na zo’n reis weer des temeer hoe bevoorrecht we zijn om in dit deel van de wereld te kunnen wonen.

Hartelijke groet,
Irma en Jan

 

– Reiservaring Bhutan: privéreis met Top of the World Reizen –