Main content

Om mani padme hum

Een impressie vanuit de pelgrimtocht naar de heilige meren
Trektocht vandaag naar Phedi. Alsof je tergend langzaam opstijgt uit het diepe, machtige dal … Je kijkt terug je schouder over en vraagt je af: komen we daar echt vandaan? En moeten we daar morgen echt naartoe? Wow! 

Spanning voor de volgende wandeldag, op weg naar de onvergetelijke Laurebina Pas die ons naar (en daarna voorbij) de heilige meren zal brengen! 

Zal het weer morgen wel goed zijn en de uitzichten helder? Of gaat het – net als vorig jaar – weer sneeuwen? Kunnen we inderdaad een blik gaan werpen op een dorpje in Tibet, aan de andere kant van de grens (die hier overigens hermetisch is gesloten)? Of is dat die andere trekking?

Het is een pittige tocht, maar de reisgenoten lijken vastbesloten. Onze fantastische gids heeft vast zijn glimlach en bemoedigende woorden weer paraat voor het steuntje in de rug dat je aan de andere kant van de wereld doet geraken. De aanzet haal je uit jezelf, maar als je eenmaal in beweging bent gekomen, dan kun je bergen verzetten. 

Om mani padme hum is slechts 1 van de mantra’s op deze pelgrimsroute. Zodra je de gebedsmolen in beweging hebt gezet, brengen ze jou en de wereld in beweging. Nepal laat je zo ervaren hoe balans voor je kan werken. Je doet het zelf, maar niet alleen.

Groetjes vanuit de karavaan, die dit keer naast de reisgenoten bestaat uit gids, sherpa en 7 porters.

Holi & Thomas
Top of the World Reizen

Nepal neem(t) je mee! Niet voor even, maar voor de rest van je leven! Thomas Tierolff

Holi en Thomas 2013

Geef een antwoord