Main content

Weer naar Nepal

Op Schiphol Airport, klaar voor vertrek!

Na lange tijd ben ik weer eens op Schiphol. Dit keer om een goede vriendin uit te wuiven voor haar vlucht met 5-sterren-airline Qatar Airways naar Kathmandu. Ze reist via Doha, dus comfortabel overstappen op de helft van de route. Heerlijk gevoel om weer eens ouderwets bij de incheckbalies te staan en de excitement te voelen voor je een vliegtuig instapt. Herken je dat gevoel?

De incheck verloopt vlekkeloos met de PCR test in de hand. En tot groot genoegen van mijn vrouw Holi neemt Doortje ook wat kleding en paaseitjes mee voor het thuisfront in Nepal. Pure emotie zit er verpakt in die paar extra kilo’s bagage van Holi, juist nu.

Holi en ik kunnen de ervaringen van Doortje tijdens haar bezoek aan o.a. het Everest District en Chitwan National Park goed gebruiken om onze reizen in Nepal weer op te kunnen starten. Hieronder een beknopte versie van haar reis; Nepal zoals het eind jaren zestig moet zijn geweest bij de prille start van het toerisme! Voor het verslag > klik hier. Voor de foto’s > klik hier.

Thomas Tierolff – Top of the World Reizen