Main content

Nepal is Open – Corona Update

Beste reiziger,

Nepal is volledig open voor toeristen en kent een zeer laag aantal covid besmettingen per dag, waardoor we onze reizen zeer veilig kunnen uitvoeren!

We organiseren sinds september 2020 weer reizen in Nepal. Met veel succes hebben we reizen georganiseerd met bezoeken aan de Kathmandu Vallei, Patan, Panauti, Dhulikhel, Bandipur, Pokhara, Jomsom, Muktinath, Upper Mustang, Chitwan National Park, Lumbini, Bardia National Park en Bhaktapur. We organiseerden trekkingen in o.a. het Everest gebied (Basecamp en 3 passen), Mustang en Annapurna (ABC en Thorong La). Onze vaste gidsen in Nepal hebben inmiddels allemaal hun vaccinaties ontvangen en daarbij een keuze kunnen maken uit AstraZeneca, Sinopharm en Janssen.

Er geldt voor reizigers die gevaccineerd zijn na aankomst in Kathmandu GEEN quarantaine meer en ook NIET na terugkeer in Nederland. Voor een schematisch overzicht van de laatste Nepal Entry Procedure (4 januari 2022 jl.) > klik hier.

Goed om te weten
Door het magnifieke berglandschap en de rijke cultuur is ‘social distancing’ in Nepal al eeuwenlang de standaard. Het past niet in de gebruiken om de ander aan te raken; het lichaam wordt immers gezien als ‘heilig’. Ook de afwezigheid van massatoerisme is voor Nepal natuurlijk een voordeel. Alle activiteiten die we in Nepal organiseren vinden bovendien plaats in de buitenlucht.

Extra zekerheid in tijden van Corona
De EU biedt consumenten die boeken bij een Nederlandse reisorganisatie zeer goede wettelijke garanties. Als Top of the World Reizen de geboekte reis in Nepal om wat voor reden dan ook (bijvoorbeeld vanwege corona) niet kan uitvoeren, dan kun je zelf kiezen: je geld vanuit de derdengeldenrekening van STO Garant binnen 48 uur terug ontvangen of omboeken naar een later tijdstip. We werken niet met een voucher omdat deze haaks staat op de wettelijke regelingen die gelden binnen de EU. Voor meer informatie verwijzen we naar onze reisvoorwaarden en deze nepal corona update.

We organiseren privé reizen en groepsreizen. Aansluiten bij een kleine groep? Geen toeslag voor ‘alleen reizenden’. Voor mogelijkheden > topoftheworld.nl/groepsreizen/nepal.

Namaste!
Holi & Thomas

Onderstaand stappenplan is eenvoudig te volgen. Het Nepal Visum is vooraf te verkrijgen in Amsterdam en Brussel of bij aankomst op Kathmandu Airport. Alleen PCR test is extra in vergelijking met de situatie voor covid.

Stappenplan van vertrek tot terugkeer in NL/België:

 1. Ben je gevaccineerd tegen covid-19? Maak dan een print op papier van je vaccinatiebewijs in het Engels en bevestig een pasfoto in de rechterbovenhoek > klik hier. De corona app is namelijk niet geldig buiten de EU. Voor reizigers die NIET zijn gevaccineerd geldt een quarantaine van 10 dagen. Overleg met Top of the World Reizen over de details.
 2. Boek je vliegticket naar/van Nepal. Qatar Airways kunnen we aanbevelen vanwege de gunstige voorwaarden als je rechtstreeks bij hen boekt. Er worden vluchten naar Kathmandu uitgevoerd door 12 verschillende airlines. Voor vluchten vanuit Amsterdam en Brussel zijn de volgende airlines het belangrijkste: Qatar Airways via Doha, Turkish Airlines via Istanbul, Emirates/flydubai en KLM/flydubai via Dubai.
 3. Visum voor vertrek. Regel je Nepal Toeristenvisum eenvoudig op afspraak voor vertrek in Amsterdam of Brussel. Bij het online maken van de afspraak vul je het 1e hotel van verblijf in. Neem je e-ticket (vliegticket) mee naar je afspraak. Je paspoort dient bij terugkeer in NL of België nog tenminste 6 maanden geldig te zijn. Afspraak maken bij het consulaat in Amsterdam (visum direct klaar)? > nepal.nl. Afspraak maken op de ambassade in Brussel? > https://be.nepalembassy.gov.np/tourist-visa (1 werkdag om visum te regelen).
 4. Reizigers die volledig gevaccineerd zijn (14 dagen of langer geleden voor hun vertrek) en een negatief PCR-testresultaat hebben, kunnen bij aankomst in Kathmandu een visa ‘on arrival’ krijgen. Het visum dient dan wel voor vertrek online vooraf te worden aangevraagd (maakt een print en neem deze mee op reis) > nepaliport.immigration.gov.np. Vul bij Entry Point in > Tribhuvan International Airport (TIA).
 5. Zorg- en Reisverzekering: Via de basisdekking van je Nederlandse zorgverzekering ben je wereldwijd gedekt voor spoedeisende hulp, ook voor coronaklachten. Neem contact op met je verzekeraar of er ook medische dekking is voor corona in landen met code oranje zoals Nepal en onder meer Turkije. Je kunt o.a. terecht bij Allianz en OOM Verzekeringen. Laatstgenoemde heeft een ‘Tijdelijk in het buitenlandverzekering’ die medische dekking biedt voor corona gerelateerde kosten in uw vakantieland, welke kleur dit land ook heeft of krijgt vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Kies dan voor de ziektekostendekking en neem de goedkoopste dekking. Voor meer informatie > klik hier. Check: Neem op reis een print mee van je polis(sen) in het Engels.
 6. Hotelreservering: Ontvang van Top of the World Reizen de bevestiging van je aankomsthotel in Nepal. Check: Neem een print mee van de hotelbevestiging, want er kan om worden gevraagd bij vertrek naar Nepal.
 7. PCR Test: Laat binnen 72 uur voor vertrek vanaf Schiphol een PCR test afnemen met korting via Top of the World Reizen. Via de volgende link kan tegen beperkte kosten een PCR test worden afgenomen, inclusief certificaat. Je ontvangt de uitslag binnen 24 uur > spoedtest.nl/totwr.
 8. Vul voor vertrek naar Nepal online het CCMC Formulier in zodat de Nepalese overheid weet wanneer je gaat arriveren en maakt een print van de bevestiging (barcode) > ccmc.gov.np. TIP: Gebruik liefst Google Chrome of Mozilla Firefox bij het invullen en versturen van het formulier. Na het versturen komt er een barcode in beeld. Maak hier direct een print van en een screenshot (PrtSc). Check: Print het CCMC formulier en laat deze bij vertrek op de luchthaven zien als er naar wordt gevraagd.
 9. Check de laatste vluchttijden/voorwaarden van je airline. Voor Qatar Airways > klik hier. Zo vraagt Qatar Airways je bij vertrek om een formulier in te vullen om de PCR uitslag administratief te mogen verwerken (vul dit vooraf alvast in om sneller te kunnen inchecken op Schiphol > klik hier). Veel mensen vinden het prettig om alvast online in te checken en de boarding pass te printen (voordeel dat je op Schiphol sneller wordt geholpen!).
 10. Print alle formulieren en presenteer dit in een overzichtelijke A4-map bij het inchecken voor de vlucht naar Kathmandu zodat de medewerker op de luchthaven meteen ziet dat je alles op orde hebt: e-ticket, hotelreservering na aankomst in Kathmandu, uitslag PCR-test in het Engels, paspoort (met visum!) dat na terugkeer nog tenminste 6 maanden geldig is, print (of barcode) van het cccm-formulier en natuurlijk een print in het Engels van je verzekeringspolis. De airline accepteert je alleen op de vlucht als alle ‘paperassen’ 100% in orde zijn. Dat was trouwens altijd al zo (check- double check).
 11. Na aankomst in Kathmandu: Passagiers – ook reizigers die gevaccineerd zijn – kan worden gevraagd om bij aankomst op de luchthaven of in het hotel een sneltest te doen. TIP: Neem zelf een aantal covid sneltesten mee naar Nepal! Voor passagiers die NIET zijn gevaccineerd geldt een quarantaine van 10 dagen met flexibele voorwaarden.
 12. Voor vertrek uit Kathmandu: PCR Test van maximaal 48 uur oud voor vertrek naar huis óf een antigeentest van maximaal 24 uur oud voor vertrek (ca. € 18,-). Dit is door onze mensen in Nepal eenvoudig voor je te regelen in het hotel waar je verblijft.
 13. Qatar Airways vraagt je om bij vertrek uit Kathmandu een formulier in te vullen om de PCR uitslag administratief te mogen verwerken (vul dit vooraf alvast in om sneller te kunnen inchecken > klik hier). Veel mensen vinden het prettig om alvast online in te checken en de boarding pass te printen.
 14. Bij terugkeer op Schiphol kan er gevraagd worden naar de quarantaineverklaring, die vooraf makkelijk is in te vullen > klik hier.
 15. Na aankomst thuis: Ben je volledig gevaccineerd? Dan hoef je NIET in thuisquarantaine te gaan. In andere gevallen geldt in NL een thuisquarantaine van 5 dagen. Op dag 4 van de thuisquarantaine maak je een afspraak om je de volgende dag gratis bij de GGD te laten testen. Als deze test negatief is, eindigt per direct de thuisquarantaine.

Goed om te weten:
Het maken van een reis in Nepal betekent inkomsten voor de bevolking die voor een deel afhankelijk is van kleinschalig toerisme. We geven garanties als het geboekte programma vanwege corona geen doorgang kan vinden. Betaalde reisgelden worden door STO Garant volledig in waarborg gehouden tot de reis volgens afspraak is uitgevoerd. Je kunt bij annulering gratis omboeken of je krijgt de betaalde reisgelden volledig terug. Jij bepaalt!

Met deze update hopen we je van dienst te zijn geweest. Reacties zijn van harte welkom!

Namaste!
Holi en Thomas

Bronnen:
www.ccmc.gov.np
www.immigration.gov.np
www.caanepal.gov.np
www.welcomenepal.com
www.nederlandwereldwijd.nl