Nepalese Curry van Holi

Ingrediënten voor een Nepalese Curry

Nepalees eten is niet alleen gezond, maar ook zeer smakelijk! In onderstaande recept legt Holi uit hoe je een ‘vegetable curry’ maakt.

Groenten:

  • een handvol fijngehakte wortels
  • een handvol groene bonen
  • een handvol fijngehakte bloemkool
  • een handje groene erwten
  • 2 middelgrote aardappelen, (voor)gekookt en in blokjes gesneden
  • 2 middelgrote uien, in dunne plakjes gesneden
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 3 eetlepels olijfolie (om in te bakken)
  • 1 kleine theelepel ‘Kurkuma’ poeder
  • 1 theelepel verse gember (fijngehakt)
  • 1 teen knoflook
  • zout om de curry op smaak te brengen

 Optioneel:

  • 1 theelepel koriander poeder

Garnering:

  • een halve limoen (of citroensap)
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander

BEREIDING

  1. Verhit de olie en roerbak de uien tot deze goudbruin zijn
  2. Voeg de specerijen toe en laat deze ongeveer een minuut meebakken
  3. Voeg nu ook de groente en de aardappelen toe en roerbak deze totdat ze gaar zijn
  4. Neem de pan van het vuur en roer het sap van de meloen door de curry
  5. Garneer met de koriander
  6. Serveer met rijst

 Smakelijk eten!