Ingrediënten voor een Nepalese Curry
Nepalees eten is niet alleen gezond, maar ook zeer smakelijk! In onderstaande recept legt Holi uit hoe je een ‘vegetable curry’ maakt.
Groenten:
- een handvol fijngehakte wortels
- een handvol groene bonen
- een handvol fijngehakte bloemkool
- een handje groene erwten
- 2 middelgrote aardappelen, (voor)gekookt en in blokjes gesneden
- 2 middelgrote uien, in dunne plakjes gesneden
- 1 theelepel komijnpoeder
- 3 eetlepels olijfolie (om in te bakken)
- 1 kleine theelepel ‘Kurkuma’ poeder
- 1 theelepel verse gember (fijngehakt)
- 1 teen knoflook
- zout om de curry op smaak te brengen
Optioneel:
- 1 theelepel koriander poeder
Garnering:
- een halve limoen (of citroensap)
- 2 eetlepels fijngehakte koriander
BEREIDING
- Verhit de olie en roerbak de uien tot deze goudbruin zijn
- Voeg de specerijen toe en laat deze ongeveer een minuut meebakken
- Voeg nu ook de groente en de aardappelen toe en roerbak deze totdat ze gaar zijn
- Neem de pan van het vuur en roer het sap van de meloen door de curry
- Garneer met de koriander
- Serveer met rijst
Smakelijk eten!