Main content

Informatie over je trektocht in Nepal

Tijdens de trektocht word je persoonlijk begeleid door een deskundige Engels sprekende gids. Een sherpa/porter zorgt ervoor dat je bagage (maximaal 10 kg per persoon) naar de volgende bestemming van die dag wordt gedragen. Zelf draag je een ‘dagrugzak’ met de belangrijkste benodigdheden voor de wandeling, zoals drinkwater, zonnebrandcrème en wat extra kleding.

Als je niet hebt gekozen voor een privéreis (met eigen gids/sherpa), dan loop je samen met een kleine groep reisgenoten in een ‘karavaan’. De gids kiest een tempo dat voor iedereen haalbaar is en er wordt gepauzeerd op vaste tijden. Je staat ‘s ochtends op tijd op en geniet van een stevig, eenvoudig ontbijt. De meeste dagen loop je 4 tot 6 uur per dag (met een uitgebreide, warme lunch tussendoor). Meestal zijn er 2 dagen waarin er langer dan 6 uur wordt gelopen; dit is uiteraard afhankelijk van het wandeltempo.

Onze dagplanning is er altijd op gericht om het volgende guesthouse in de loop van de middag te bereiken. Er is dan voldoende tijd om op de nieuwe bestemming van die dag de omgeving te verkennen en ervaringen uit te wisselen. De tocht wordt helemaal te voet afgelegd, berg op, berg af, echter zonder klimwerk. Het is immers geen ‘bergbeklimmen’. (Mountaineering is echt een andere tak van sport).

Tijdens de trektocht stijg (en daal) je elke dag in hoogte tot het hoogste punt van de wandeling is bereikt. Vervolgens daal je af, tot het eindpunt en volgt de transfer naar je hotel in Kathmandu of Pokhara met (hopelijk) een heerlijke warme douche. Omdat de tocht behoorlijk intensief kan zijn en de weersomstandigheden onvoorspelbaar, kan er regelmatig een beroep worden gedaan op je flexibiliteit, je uithoudingsvermogen en aanpassingsvermogen.

Tip: Maak een reisverslag van je ervaringen en neem daarvoor een dagboek of schetsboek mee voor onderweg. Maak een ritueel van het dagelijks wassen van je sokken en ervaar de verschillen in temperatuur van het glasheldere bergwater in Nepal, ‘het witte goud’. Momenten om elke dag van te genieten en te beseffen hoe simpel het leven kan zijn in de bergen. Wat een feest!

Geef een antwoord