Main content

Na ramp komt toerisme weer op gang in Nepal

Het Nepalees Bureau voor Toerisme laat weten dat reizen en het maken van trektochten in o.a. de Terrai (Chitwan en Lumbini), Humla, Dolpo, Mustang en de Annapurna volledig veilig is en eventueel benodigde trekkingpermits volgens de gebruikelijke procedure worden uitgegeven.

Dit betekent dat o.a. de volgende reizen gewoon doorgang kunnen vinden: ‘Poort van de Sanctuary’, ‘Tocht van de heldin en de held’, ‘Hart van de Heiligdom’, ‘Mustang – de tocht naar klein-Tibet’, ‘Rituelen & Heiligdommen’, ‘Wildlife & Jungle Safari’ en ‘Bhutan, het verborgen koninkrijk’. De genoemde reizen kun je boeken als privéreis vanaf 1 persoon, maar het is ook mogelijk om aan te sluiten bij een kleine groep van maximaal 12 reisgenoten. Kijk op www.topoftheworld.nl voor de vele mogelijkheden.

 
19 May 2015 in Landruk
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De foto is 2 weken na de aardbeving genomen in Landruk in het Annapurna reservaat. Lees het verslag van de reis door Nepal van Sophee en Ben Southal > Bestlifeintheworld

Ook alle reizen en trektochten in het uiterste Westen van Nepal kunnen zonder problemen worden gemaakt. Je kunt daarbij denken aan de volgende trektochten, die bij Top of the World Reizen kunnen worden geboekt: Limi Valley trek (Humla), Lower Dolpo trek, Upper Dolpo trek, Jumla/Dolpo trek en de Rara trek.

Kleinschalig toerisme levert een zeer belangrijke bijdrage leveren aan de inkomsten van de lokale bevolking in Nepal. 2 toeristen zorgen voor 1 jaarinkomen. Namaste!
 
Er is sprake van veel onduidelijke en soms zelfs onjuiste informatie in de media. Daarom nog even wat feiten op een rijtje:
 1. Alle luchthavens in Nepal, ook voor binnenlandse vluchten, zijn volledig in bedrijf.
 2. Nepal heeft 75 districten. Hiervan zijn er 10 van licht tot zeer ernstig getroffen. In deze districten zijn ook de wegen beschadigd geraakt.
 3. Van de 10 Nationale parken is er 1 zeer zwaar getroffen.
 4. Van de 8 UNESCO World Heritage Sites is er bij tenminste 3 sprake van zware beschadigingen.
 5. Van de 35 meest belopen wandelroutes in Nepal zijn er 2 op dit moment niet mogelijk en kunnen er daarnaast 2 momenteel alleen als campingtrek worden gedaan.
 6. De belangrijkste wegen in 72 van de 75 districten, zoals de highway van Kathmandu – Pokhara, zijn volledig operationeel.
 7. Mountaineering: Momenteel worden er geen permits uitgegeven voor bergbeklimmers die hun sport in Nepal meestal boven 6000 meter beoefenen.  
 8. Communicatie in Nepal door middel van telefoon en internet functioneren zoals gebruikelijk.
 9. Pinautomaten functioneren naar behoren in Nepal en het wisselen van geld verloopt zoals gebruikelijk.
 10. Er is op dit moment geen sprake van epidemieën. In Nepal zijn er meer dan 10.000 (tien duizend!) officieel geregistreerde hulporganisaties (NGO’s). Een groot aantal is ook betrokken bij de hulpverlening.
 11. Nepal is bekend om de veerkracht van de lokale bevolking; er zijn veel particuliere initiatieven om elkaar te helpen.
 12. De overheid van Nepal heeft de oproep gedaan aan toeristen om Nepal te overwegen als reisbestemming, juist nu!