Main content

Met reizen breng je jezelf tot expressie

Wat de vraag ook is, liefde is het antwoord. Wayne Dyer
 

Met reizen breng je jezelf tot expressie. Reizen en expressie zijn prachtige manieren om te werken aan je innerlijke balans!

Voor mezelf en de ander eerlijk onder woorden brengen wat er in me leeft. Zorgvuldig, transparant en zonder verwijten.

Door mezelf tot expressie te brengen, houd ik contact met wat er werkelijk leeft in mij. Vanuit die positie kan ik ook aanhaken bij jou. Ik ervaar zo op hartsniveau wat er in jou leeft en voel dat we ten diepste verbonden zijn. Het gaat er volgens mij om niet om het eens te zijn of te worden met elkaar (ondertussen kunnen we het best zijn, maar daar gaat het niet om volgens mij).

Het mooie van mezelf tot expressie brengen en van het reizen zelf, vind ik telkens weer dat ik ervaar dat het NIET te maken heeft met ‘de waarheid’. Want pas nadat ik het tot expressie is gebracht, kom je op de een of andere manier pas echt tot de diepere kern. Dus wat dat betreft, kunnen we elke dag weer opnieuw beginnen en een nieuwe start maken. Een andere optie is er niet volgens mij, tot de laatste adem.

Harmonie. Iets wat er nooit helemaal zal zijn. En het blijft een mooi streven. Want als er harmonie is, dan kun je jezelf zijn en hoeven gevoelens ook niet opgekropt of verhuld te worden. Ontspanning is wie je bent, spanning is wie je probeert te zijn. Chinees gezegde. Ik heb nog een hoop te leren, want een belangrijk gedeelte van de dag ervaar ik spanning. Spanning in mijn hoofd en in mijn lijf. Reizen is voor mij op een vanzelfsprekende manier ook ‘werken aan balans’.

Ik denk dat het overwinnen van obstakels, maar meer nog het aanvaarden van beperkingen, het leven waardevoller kan maken. Overwinnen betekent dus voor mij niet om het eens te worden, maar om jezelf en de ander eerlijk onder ogen te komen. Als dat gebeurt vanuit hartscontact, dat ontroert me dat. Er lijkt dan iets te smelten en volgens mij is ook dat liefde. Wat de vraag ook is, liefde is het antwoord’ zegt Wayne Dyer.

Thomas Tierolff

Nepal en India zijn volledig open voor toeristen! Boek je reis zonder zorgen en met garantie!
toggle