Main content

Reisblog Nepal 3 – Dianne Goes

Dianne vertrekt op vrijdag 3 april 2015 naar Kathmandu om deel te nemen aan de Nepal reis ‘In de Voetsporen van Holi Maya’. Op weg naar de reis schrijft ze maandelijks een reisblog voor Top of the World Reizen. Reis je met haar mee?

Door Dianne Goes
Voorbereiding van de Nepal reis met Top of the World

Dianne Goes

 

 

 

 

 

 

‘Opwinding’

De opwinding wordt groter. Ik wil er woorden aan geven en dat lukt nog niet. Het is te … , ik kan me er nog niets bij voorstellen. Wat niet verbazingwekkend is aangezien het vrij moeilijk is je een voorstelling te maken van een situatie waarin je je nog niet hebt bevonden.

Onlangs heb ik een ontmoeting gehad met Irene, de oud-collega van een oud-collega van me. Ja, je verzint het niet. Het klikte en doordat ze van de vier weken dat ze in Nepal was drie weken heeft gewerkt als vrijwilligster en ‘slechts’ een week op vakantie heb ik minder informatie en tips gekregen dan ik verwachtte, hoopte ook. En is ons gesprek niet voortdurend over Nepal gegaan; ook over allerlei andere zaken. Dingen die ons bezig houden, het leven, onze levensprocessen. Mede daardoor vind ik het een bijzondere ontmoeting.

Nepalese muziek; ik ben her en daar aan het googlen, zoeken op Spotify, Youtube. Fijn in dit digitale tijdperk te leven waar je vanaf je comfortabele bank van alles over de hele wereld kunt zoeken.

De reis komt sneller dichterbij dan ik denk. Hier en daar een vraag uitzetten naar equipment om te lenen. Een vriendin van mij heeft veel wandelingen gemaakt, ook in de bergen. Die heeft een dagrugzakje voor me te leen, hopelijk ook een grote rugzak. Visum ga ik regelen. Inentingen.

Ik verheug me op de vertrekwandeling; hopelijk zijn daar ook de twee reisgenoten die ik bij de wandeling vorig jaar, waarbij de prijsuitreiking tevens plaatsvond, en ontmoet de andere reisgenoten. Tot nu zijn zijn er 6 deelnemers dus drie medereizigers heb ik nog niet ontmoet. Ik kijk ernaar uit.

Nog niet eerder een dergelijke reis gemaakt; ik merk enige onzekerheid over wat wel en niet mee te nemen. Hele andere dingen en kleding in ieder geval dan ik tot nu toe gewend ben. Vaak waren het golfvakanties, vorig jaar voor het eerst naar een naturistencamping in Frankrijk en ook voor het eerst naar vrienden op Bonaire.  Gelukkig geven Thomas en Holi veel informatie over welke kleding verstandig is om mee te nemen.

Wat wel mee te nemen en wat je beter bij aankomst in Kathmandu kunt aanschaffen. Dat is fijn, ook de informatie die ik nog ga opvragen bij mijn vriendinnen. Waarvan er een bijvoorbeeld ook Santiago de Compostella heeft gelopen. Staat ook nog op mijn wenslijstje. En natuurlijk reisblogs en –verhalen van eerdere Nepalgangers lezen.

Kortom, ik heb er zin in. Vind het ook keispannend. Ik kan niet wachten. Ik voel de opwinding in mijn hele lijf.

Tot de volgende keer!

Dianne

Voor meer informatie over de reis die Dianne gaat maken > klik hier

Dianne Goes en Holi Maya 21-09-2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De missie van Dianne Goes:

Een plezierig leven leiden met de mensen waar ik om geef. Plezier hebben want het leven is te kort, én te lang, om dat niet te hebben. In mijn dagelijkse werkzaamheden wil ik doen waar ik goed in ben en blij van word en daarbij in verbinding zijn met de mensen waar ik mee/voor werk. 

Voor het filmpje over Top of the World NEPAL, klik hier