Main content

Reisblog Nepal 1 – Dianne Goes

Dianne vertrekt op vrijdag 3 april 2015 naar Kathmandu om deel te nemen aan een reis ‘In de Voetsporen van Holi Maya’. Ze heeft deze reis gewonnen in het kader van een prijsvraag van de Dagelijkse Gedachte.

Op weg naar de reis schrijft ze maandelijks een reisblog. Reis je met haar mee?

 

Door Dianne Goes
voorbereiding van de Nepal reis met Top of the World | Nepal Tibet Bhutan

Dianne Goes

 

 

 

 

 

 

Het begin of het Vervolg?

Het begin van een gewone werkdag met de mail van Dagelijkse Gedachte van Olaf Hoenson. Vaak mooi en toepasselijk voor die dag en soms weet ik – nog – niet wat de gedachte van die dag me wil vertellen.

Een extra mail, over de cd van de maand ‘Geluiden van een Boeddhistisch klooster’. En daarbij een prijsvraag: mail de spirituele boodschap van de Dalai Lama en maak kans op een 10-daagse geheel verzorgde reis naar Nepal, georganiseerd door Top of the World NEPAL.

Ik ben stil. Al twee jaar zit een reis naar Nepal in mijn hoofd. Reeds meerdere malen heb ik het internet verkend en uiteindelijk uitgekomen bij Top of the World. Maar ik vond het nog te spannend. Blijkbaar vertelde een stemmetje in mij me onbewust dat het nog niet de tijd was.

Ik zoek en vind – denk ik – de oplossing voor de prijsvraag: “My message is the practice of Compassion”. Ik zucht, zo simpel? Waar zit dat addertje? En toch luister ik nog eens goed, voel ik … en ik voel dat het goed is. Ik mail de oplossing vervolgens naar Thomas Tierolff van Top of the World.

Geheel in vertrouwen. Een gevoel van flow dat ik vaker heb gehad als ik eens meedeed aan iets. Dat heeft me uiteindelijk mooie ervaringen en ontmoetingen opgeleverd. En gek toch; bij de Staatsloterij lukt het me niet onbevangen en ontvangende gedachten te hebben bij de mogelijkheid een prijs te winnen. Ach….

Dan is het 19 september. Een gewone werkdag die achteraf niet zo gewoon blijkt te zijn. Ik krijg een telefoontje van John van Ringelenstein die me vertelt dat ik de winnares ben van de reis naar Nepal. Ik ga uit mijn dak, niet het dak van de wereld maar mijn dak! Mijn collega kijkt stomverbaasd naar me want ik spring, lach, knijp in mijn arm, lach, straal …

Thomas vertelt me er daarna meer over. En hoe voelt dat nu? Bijzonder om het ergens bijna ‘gewoon’ vinden dat het zo is. Wat het niet is, maar het universum heeft wel geluisterd naar mijn wens; dat heb ik kennelijk met zoveel onbewust vertrouwen gedaan dat het nu niet eens zo verrassend voelt. Onbeschrijfelijk is wel het gevoel van blijdschap, van dankbaarheid. Dat ik dit mag gaan ervaren.

Ik heb een droom, een verlangen. En zoals Thomas zegt: ik voel dat nu het moment is die stap te zetten. Ben er mee bezig. En deze reis, ervaring, de ontmoetingen die ik zal hebben met zowel reisgenoten als de bewoners van het prachtige Nepal, zullen mij begeleiden op mijn journey.

Ook spannend vind ik het; een goede/betere conditie opbouwen. Vragen komen naar boven zoals: “Wat moet ik meenemen? Wat kan ik lenen van vrienden die al trektochten hebben ondernomen en ervaring hebben met dit soort reizen? Is het bijvoorbeeld nodig dat ik nieuwe wandelschoenen koop?”

Ik heb nog nooit zo’n reis gemaakt. Ik ben blij dat ik pas op 3 april ga; heb ik nog even de tijd om me voor te bereiden. Hoewel ik me ineens realiseer dat de tijd zo snel lijkt te gaan. Tijdens de ‘vertrek wandeling’ voor de reizen van oktober dit jaar heb ik ook al een aantal van mijn reisgenoten ontmoet; mooie mensen, de klik is er.

Ik neem de uitnodiging van Thomas en Holi, twee geweldige liefdevolle mensen, ingegeven door het universum, met open handen en hart aan. Ik verheug me en ik ben even in verstilling. Dankbaar, dankbaar en vol liefde voel ik mij.

Namaste!

 

Voor meer informatie over de reis die Dianne gaat maken > klik hier

Dianne Goes en Holi Maya 21-09-2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De missie van Dianne Goes:

Een plezierig leven leiden met de mensen waar ik om geef. Plezier hebben want het leven is te kort, én te lang, om dat niet te hebben. In mijn dagelijkse werkzaamheden wil ik doen waar ik goed in ben en blij van word en daarbij in verbinding zijn met de mensen waar ik mee/voor werk. 

Voor het filmpje over Top of the World NEPAL, klik hier