Main content

Goed nieuws uit Nepal!

De nichtjes van Holi hebben vanmorgen na een dag wandelen het dorpje van hun oma (de moeder van Holi) bereikt. Ze kunnen de komende dagen hun andere nichtjes helpen met het planten van de rijst. Dit wordt in Nepal gedaan door de vrouwen, een zorgvuldig werkje waar de mannen niet toe in staat worden geacht, in tegenstelling tot het ploegen van het land dat eraan vooraf gaat.

Dit keer werden Rojina en Sujata NIET tegengehouden door de politie, een belangrijk moment na de lange en preventieve ‘lockdown’ in Nepal. Preventief omdat het corona virus in Nepal tot nu toe gelukkig ‘slechts’ 14 slachtoffers heeft geëist (in Bhutan zijn er nog geen slachtoffers te betreuren).

De lockdown in Nepal was in de eerste plaats bedoeld om de eventuele verspreiding tegen te gaan en is zeer strikt gehandhaafd. Het gevolg is een economische catastrofe; er zijn voedseltekorten ontstaan die vooral de armste Nepalezen treffen. Het planten van de rijst is dus bepaald geen luxe te noemen. De oogst in het najaar mag onder geen beding in gevaar komen.

Hoe staat het met onze reizen?
Vanaf 1 september hopen we onze reizen weer voorzichtig te kunnen opstarten. Reizigers die hun reis liever nog wat verplaatsen, bieden we daarvoor gelegenheid. We zijn een Himalaya specialist die maatwerk biedt, ook nu!

Kleinschalig toerisme is bij uitstek de manier om bij te dragen aan werkgelegenheid, dus we blijven onze privéreizen op maat en duurzame themareizen organiseren. Voor onze groepsreizen > klik hier. Geen toeslag voor ‘alleenreizenden’.