Main content

Visum bij aankomst in Nepal

Voor Nepal is er een visum nodig. Het toeristenvisum voor Nepal kan vooraf eenvoudig worden geregeld, maar ook worden gekocht bij aankomst op de luchthaven van Kathmandu. Het nadeel hiervan is dat je soms (als er net veel vluchten zijn gearriveerd) lang moet wachten terwijl je bagage beneden wellicht al arriveert op de bagageband.

Je kunt het Nepal Visum bij aankomst op de luchthaven van Kathmandu kopen. Vul daarvoor binnen 15 dagen voor vertrek (dus niet eerder!) online een ‘Tourist Visa form’ in via de website van het Department of Immigration (vul bij Ward nummer het cijfer 1). Neem naar Kathmandu wel een print mee van je online aanvraag, want die moet je ter plaatse inleveren met contant geld. De kosten zijn als volgt: US$ 30 (15 dagen), US$ 50 (30 dagen) of US$ 125 (90 dagen). Geen probleem om te betalen met euro’s!

We raden af om het formulier pas in te vullen bij 1 van de ‘Kiosk machines’ op Kathmandu Airport omdat dit veel extra tijd kan vergen bij grote drukte op de luchthaven. Bovendien is het handig om bij het inchecken voor je vlucht de print met je online ‘Tourist Visa form’ te kunnen tonen als ernaar wordt gevraagd; niet al het grondpersoneel is goed op de hoogte van de laatste informatie op dit punt.

Heb je Nepal in hetzelfde jaar eerder bezocht? Let er dan op dat er een maximum geldt van 150 verblijfsdagen per jaar in Nepal. Het beste is om gepast te betalen in Amerikaanse dollars en de douanebeambte met respect tegemoet te treden. Euro’s worden overigens ook geaccepteerd. Neem extra geld mee mocht dit bedrag bij aankomst op de luchthaven ineens verhoogd zijn, in Nepal niet ondenkbaar. Check met een glimlach meteen of de aankomst- en uiterste vertrekdatum correct wordt ingevuld door de betreffende douaneambtenaar.

Om te voorkomen dat de mensen die je ophalen van de Kathmandu Airport niet te lang hoeven te wachten, verdient het aanbeveling om je visum vooraf te hebben geregeld. Stuur Top of the World Reizen een mailtje om de aanvraagformulieren voor het Nepal visum toegestuurd te krijgen!

Goed om te weten:
In Amsterdam betaal je voor de bemiddeling een toeslag, vandaar dat de kosten wat hoger zijn. Voor grensbewoners en Belgische reisgenoten is het daarom zinvol om het visum in Brussel te regelen. Er is wel een verschil; in Amsterdam krijg je het visum direct mee, in Brussel bedraagt de verwerkingstijd ca. 2 dagen. Je kunt je paspoort (met visum) in Brussel tegen extra kosten wel aangetekend naar huis laten sturen; dat scheelt een 2e bezoek.

Als je jouw reis naar Nepal combineert met een bezoek aan Tibet en/of Bhutan, dan worden de visa voor Bhutan en Tibet in Kathmandu geregeld door Top of the World Reizen. Reis je via India? Het visum voor India is tegenwoordig betaalbaar en makkelijk online te regelen als E-Visum.

Consulaat in Amsterdam > www.nepal.nl/consulaat
Ambassade in Brussel > www.nepalembassybrussels.be