Main content

Visum Nepal Tibet Bhutan

Je Nepal visum kun je zelf aanvragen bij de Nepalese ambassade in Brussel of het Nepalese consulaat in Amsterdam. In Amsterdam is het visum wat duurder, maar daar staat het voordeel tegenover dat je het meteen uitgereikt krijgt. Op het visumformulier voor Amsterdam staat ook een handige instructie hoe je het heel makkelijk per post kunt regelen (alleen te adviseren als er geen sprake is van spoed). Tip: Als je van plan bent om je visum bij aankomst op de luchthaven van Kathmandu te regelen, dan moet je hiervoor tegenwoordig voor je vertrek online een formulier invullen (en printen). Gebruik hiervoor de volgende link > Online Formulier

Zorg er bij bezoek aan de ambassade of het consulaat voor dat je vooraf exact weet wat je mee moet nemen en dat je goed geïnformeerd bent over een aantal praktische zaken, zoals:

  • Paspoort moet na terugkeer nog minstens 6 maanden geldig zijn.
  • Het ingevulde formulier voor de visumaanvraag.
  • Eén of twee pasfoto’s.
  • Welke betalingsmogelijkheden zijn er; pinnen of contant?
  • Openingstijden. In Amsterdam kun je jouw Nepal visum direct meenemen. In Brussel moet je jouw Nepal visum de volgende dag komen halen (of laten opsturen tegen extra kosten).

Goed om te weten:

Als je jouw reis naar Nepal combineert met een bezoek aan Tibet en/of Bhutan, dan worden de visa hiervoor geregeld door onze operator.

Waarschuwing Visum Tibet:
Ben je na 1 januari 2015 langer dan 30 dagen in 1 of meerdere van de volgende landen zijn geweest, neem dan contact met ons op zodat we dit vooraf kunnen afstemmen met de Chinese ambassade: TURKEY, PAKISTAN, AFGHANISTAN, SYRIA, IRAQ.

Een oplossing kan vaak worden gevonden door bij de gemeente een 2e paspoort aan te vragen. Het 2e paspoort wordt onder voorbehoud verstrekt, bijvoorbeeld als mensen naar conflicterende landen reizen. Een tweede paspoort is 2 jaar geldig en kan 34 of 66 bladzijden hebben.

Regels voor visa wisselen voortdurend en zijn bovendien vaak afhankelijk van nationaliteit en reisgedrag. Het verlenen van visa ligt altijd bij de betreffende overheden. Top of the World Reizen kan daarom nooit verantwoordelijk worden gehouden voor jouw visa.