Main content

Veiligheid en risico’s tijdens trekkingen

Jouw veiligheid staat bij ons altijd op nummer 1. Toch is reizen nooit helemaal zonder gevaren: waar ter wereld je ook bent, er kan altijd wat gebeuren, ook in de Himalaya! De bergpaden kunnen bijvoorbeeld glibberig zijn en de hygiënische omstandigheden slecht. Op een schaal van 5 scoren de reizen met trekking qua fysieke – en mentale belasting een score van 2 tot 4, afhankelijk van het soort reis.

De kans op hoogteziekte is bijzonder klein doordat er zeer geleidelijk omhoog wordt gelopen. Je verblijft zo nodig voor het bereiken van het hoogste punt een extra nacht boven 3.000 meter om aan de hoogte te wennen.

We wijzen je erop dat de kans bestaat dat we door onvoorziene omstandigheden, zoals de weersomstandigheden of stakingen, het reisschema lokaal moeten aanpassen. Het is uiteindelijk de verantwoordelijkheid van de leiding om hierin een afweging te maken.

Tip: Zorg dat je berg/wandelschoenen goed ingelopen zijn en voldoende profiel hebben. Bij hogere trekkingen kan extra grip van groot belang belang zijn, bijvoorbeeld als er sprake is van sneeuw op route.