Main content

Vaccinaties Nepal, Tibet, India en India

Voor reizigers uit West-Europa worden vaccinaties voor de bestemmingen die we aanbieden doorgaans niet verplicht gesteld vanuit medisch oogpunt door bijvoorbeeld GGD en Travel Clinic. Een aantal vaccinaties wordt wel door hen aanbevolen: o.a. DTP, Hepatitis A en Buiktyfus.

Vaccinaties zijn van belang om vooraf goed geregeld te hebben via je huisarts, GGD of Travel Clinic en wordt vanuit medisch oogpunt uiterlijk 4 tot 6 weken voor vertrek aangeraden. Het is je eigen verantwoordelijkheid.

De noodzaak om je al dan niet te laten vaccineren, hangt uiteraard af van de vaccinaties die je al eerder hebt gehad, de duur van het verblijf, je persoonlijke medische achtergrond en het gebied dat je wil gaan bezoeken. Medisch reisadvies is daarom per definitie persoonsgebonden.

Op de volgende websites vind je gedetailleerde informatie over vaccinaties:

travelclinic.com
lcr.nl
thuisvaccinatie.nl

Malaria kan in Nepal voorkomen in de lager gelegen gebieden in het zuiden, de zogenaamde Terai. Tijdens de moesson (juli/augustus) zijn de risico’s groter in waterrijke gebieden zoals bijvoorbeeld Lumbini, Chitwan en Bardia (dus niet in Kathmandu, Pokhara en tijdens trektochten door de bergen). Laat je hierover goed voorlichten door GGD en Travel Clinic!

Gebruik van anti-muggen lotion met DEET (40%) en bedekkende kleding wordt geadviseerd tijdens de reis in de gebieden waar muggen voorkomen (o.a. ter voorkoming van Dengue).

Tip: Neem je inentingsboekje mee naar je huisarts, GGD of Travel Clinic!

Let op: Reisgenoten die bekend zijn met darmproblemen of gevoelig zijn voor luchtweginfecties worden uit voorzorg geadviseerd antibiotica mee te nemen. Neem hiervoor contact op met je huisarts om een recept te laten uitschrijven. Gebruik van probiotica (poeder/capsules) kan volgens sommigen de darmweerstand verhogen.