Main content

Geldzaken

De nationale munteenheid van Nepal is de Nepalese Rupee (NPR). Voor € 1,00 krijg je ca. 100 NPR. Let op: de koers kan sterk wisselen!

In Kathmandu en Pokhara kun je met je bankpas of creditcard geld pinnen. Er geldt doorgaans een limiet van 10.000 Rupee per opname en meestal kun je binnen 24 uur maximaal 5 opnames doen. Realiseer je dat het buiten deze steden in Nepal heel beperkt mogelijk is om bij een geldautomaat geld op te nemen. Bij de bank ‘Standard Chartered’ betaal je doorgaans geen extra opnamekosten.

Check altijd voor vertrek bij je bank of je bankpas geschikt is om in Azië geld op te nemen. Om veiligheidsredenen moet de bankpas bij sommige banken voor reizen buiten Europa vooraf (online) worden geactiveerd. Daarnaast is het wenselijk om contant geld in euro’s mee te nemen. Dit kan in de hotels in Kathmandu en Pokhara overal ingewisseld worden tegen Rupees. Tibet kun je in Lhasa op diverse punten terecht bij een pinautomaat.

Let op: In bepaalde restaurants en winkels kun je met een creditcard (meestal Mastercard en Visa) betalen, maar dit wordt door ons afgeraden. Als je er desondanks toch voor kiest om te betalen met je creditcard, geef je creditcard dan in elk geval nooit uit handen, maar loop mee naar de kassa en haal je creditcard zelf door het apparaat.

Tip: Neem op de trektocht voldoende rupees mee voor je persoonlijke uitgaven en eventuele souveniers! Print een Travelers Currency Cheat Sheet voor in je portemonnee > http://www.oanda.com