Main content

Extra kosten tijdens de reis

De reissom bij Top of the World Reizen is inclusief alle accommodaties, al het binnenlandse vervoer (zoals de luchthaventransfers), activiteiten, excursies, entreegelden, eventuele vergunningen en permits. In het klooster en tijdens de trektocht zijn naast het bagagevervoer (porters/sherpa’s) alle vers bereide maaltijden inbegrepen. Hotelovernachtingen zijn bij ons altijd inclusief ontbijt. 

In Nepal zul je daarom, met uitzondering van een aantal maaltijden, verder nauwelijks extra kosten hebben. Voor ongeveer 7 euro heb je in Nepal een heerlijke lunch of uitgebreide avondmaaltijd. Een heerlijke Dhal Bhat is vaak al voor een paar euro verkrijgbaar! We adviseren je om onderweg vooral veel water en thee te drinken. Het drinken van (te) grote hoeveelheden ‘suikerdrank’, zoals cola, wordt in het algemeen afgeraden (ijsblokjes zijn daarnaast een risico-factor).

Let op: Op menukaarten worden prijzen meestal zonder 10% service charge en 13% Btw afgebeeld, dus reken altijd ca. een kwart extra! Rekensom: 100 rupee x 1.1 = 110 rupee x 1.3 Btw = ca. 124,3 rupee. 

Neem tijdens de reis wel voldoende geld mee voor persoonlijke uitgaven, zoals voor (eventuele) drankjes en het kopen van eventuele souvenirs. Afhankelijk van je persoonlijke wensen moet je tijdens een trektocht in bijvoorbeeld het Annapurna-, Everest- of Langtang gebied rekenen op ca. 5 euro per dag aan extra kosten voor drankjes en kleine, persoonlijke aankopen. 

We gaan er dan vanuit dat je jouw water purificeert met bijvoorbeeld Hadex (zie meeneemlijst), zodat je hier verder geen extra kosten aan hebt en het milieu niet onnodig belast. Meestal wordt er bij een groepsreis een pot gemaakt waaruit, naast eventuele fooien onderweg, ook de thee en andere drankjes worden betaald.

Lees ook ons dagprogramma om per reis te zien wat inclusief is: B = Ontbijt (Breakfast),  L = Lunch inbegrepen, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Tip:
Het is handig om qua gewicht wat ruimte over te laten in je bagage, want je kunt in Nepal, Tibet, Bhutan en India de meest fantastische cadeaus voor jezelf en voor een ander kopen. Op de heenweg kun je bijvoorbeeld altijd 2e hands kinderkleding (liefst van wol of katoen) meenemen om over te dragen aan de plaatselijke bevolking.