Everest Basecamp & Gokyo Trekking Nepal

Een trekking in het Everest gebied heeft een magische aantrekkingskracht op menig reiziger en terecht! Het bereiken van het beroemdste basecamp ter wereld raakt bij menigeen een diepe snaar en brengt een droom in vervulling. 

Reisduur: 29 reisdagen (27 dagen/26 nachten in Nepal)

Vuur van ‘t Hart, Quest Everest 

‘Op de bergtop had ik het gevoel dat het hele universum door mijn ogen naar zichzelf keek. Ik voelde een euforische samenhang met alles, een soort totale veiligheid en zelfvertrouwen.’  Uit: De Celestijnse Belofte, James Redfield

Beleef op aanvraag het ultieme avontuur en ervaar het ‘Vuur van ‘t Hart’ tijdens deze schitterende Nepal reis met een veeleisende trektocht over de drie passen: Kongma La, Cho La en Renjo La. Uiteraard bezoek je ook Gokyo en Everest Base Camp!

Wandel daarnaast naar 3 unieke bergtoppen: Chukung Ri (5.546 meter), Kala Patthar (5.643 meter) en Gokyo Ri (5.357 meter). Onderweg komen jullie ‘oog in oog’ te staan met o.a. de Mount Everest, Pumo Ri, Imja Tse, Ama Dablam, Makalu, Nuptse en Cho Oyo.

Je dient over een uitstekende conditie te beschikken om deel te kunnen nemen aan deze reis. Jullie wandelen tot soms 9 uur per dag door dunbevolkte of zelfs onbewoonde gebieden en langs prachtige gletsjermeren. Klimvaardigheden zijn niet vereist (geen klimmen met ‘handen en voeten’), wel een goede gezondheid en ervaring met bergwandelen. We hebben deze reis ‘Everest Quest, Vuur van ‘t Hart’ genoemd omdat grote hindernissen basis ingrediënten zijn en het niet gaat om het vergaren van kennis of bezit, maar om het opdoen van unieke ervaringen die blijvend en eenmalig zijn.

Tijdens de trekking wordt er overnacht in de best beschikbare, local lodges en alle maaltijden zijn inbegrepen. In de ochtend is er een uitgebreid ontbijt, ‘s middags en ’s avonds wordt er een warme maaltijd gegeten.

Deze reis draagt bij aan het kleinschalige toerisme. Het eerste deel van de trekking zorgt voor concrete ondersteuning van de locale bevolking, die in 2015 zwaar werd getroffen door de aardbeving. De gevolgen zijn in dit gebied nog altijd zichtbaar en kunnen als schokkend worden ervaren.

Het programma is als volgt:

 1. Vertrek naar Nepal vanaf een luchthaven naar keuze.
 2. Aankomst in Kathmandu. Oriëntatie.
 3. Swayambunath. Introductie Thamel. Overnachting  Kathmandu. (B)
 4. Trekking dag 1. Busrit naar Shivalaya (1.838 meter) voor de start van de trektocht. Alternatief: Jiri (1.951 meter). Overnachting in Shivalaya. (B,L,D)
 5. Trekking dag 2 naar Kinja (1.607 meter). Overnachting in Kinja. (B,L,D)
 6. Trekking dag 3 naar Sete (2.575 meter). Overnachting in Sete. (B,L,D)
 7. Trekking dag 4 naar Junbesi (2.675 meter). Overnachting in Junbesi. (B,L,D)
 8. Trekking dag 5 naar Khari Khola (2.100 meter). Overnachting in Khari Khola.  (B,L,D)
 9. Trekking dag 6 naar Surkhe (2.293 meter). Overnachting in Surkhe. (B,L,D)
 10. Trekking dag 7. Trek langs de oevers van de Dudh Kosi naar Phakding (3.420 meter). Overnachting Phakding. (B,L,D)
 11. Trekking dag 8. Verlaat het Dudh Kosi-dal en weer stijgen naar Namche Bazaar (3.420 meter). Overnachting in Namche Bazaar. (B,L,D)
 12. Trekking dag 9. Extra dag voor acclimatisatie – excursie naar Shyangboche op 3.790 meter. Overnachting in Namche Bazaar. (B,L,D)
 13. Trekking dag 10 naar Tengboche (3.860 meter) en bezoek aan het Tengboche-klooster. Overnachting in Tengboche. (B,L,D)
 14. Trekking dag 11. Trekking naar Dingboche (4.360 meter). Overnachting in Dingboche. (B,L,D)
 15. Trekking dag 12. Trekking naar Chhukung. Optioneel: Beklimming van de Chukung Ri op 5.546 meter hoogte. Overnachting in Chhukung. (B,L,D)
 16. Trekking dag 13. Lange wandeldag van ongeveer 9 uur over de Kongma La Pass (5.535 meter) naar Lobuche (4.930 meter). Overnachting in Lobuche. (B,L,D)
 17. Trekking dag 14. Tocht langs de morenen van de Khumbu-gletsjer via Gorakshep (5.160 meter) naar Everest Base Camp (5.340 meter). Overnachting in Everest Base Camp. (B,L,D)
 18. Trekking dag 15. Al vroeg in ochtend stijging naar Kala Patthar op 5.643 meter hoogte en vervolgens afdalen naar Dzonglha (4.830 meter). Overnachting in Dzonglha. (B,L,D)
 19. Trekking dag 16. Over de Cho La op 5.420 meter hoogte lopen jullie naar Thagnak (3.870 meter). Overnachting in Thagnak. (B,L,D).
 20. Trekking dag 17 naar Gokyo op 4.750 meter. Overnachting in Goyko. (B,L,D)
 21. Trekking dag 18. Extra dag voor een excursie naar Gokyo Ri op 5.357 meter hoogte. Overnachting in Goyko. (B,L,D)
 22. Trekking dag 19. In ongeveer 6 uur trekken jullie over de Renjo La (5.360 meter) naar Lungden (4.350 meter). Overnachting in Lungden. (B,L,D)
 23. Trekking dag 20 naar Thame (3.750 meter). ‘s Middags bezoek aan Thame Dechen Chokhorling Monastery. Overnachting in Thame. (B,L,D)
 24. Trekking dag 21. Daal af naar de Dudh Kosi-vallei om de trek in Lukla (2.800 meter) te beëindigen. Overnachting in Lukla. (B,L,D)
 25. Trekking dag 22 en einde van de trektocht. Ochtendvlucht naar Kathmandu. Rest van de dag vrije tijd om na te genieten en uit te rusten van de trektocht. Overnachting in Kathmandu. (B)
 26. Een heerlijke ontspannen dag die begint met een rit van ca. 1 uur naar Pharping, dat op een prachtige, rustige plek ligt in de Kathmandu Vallei. Wandel op je gemak door de rijstvelden en rust lekker uit van het avontuur dat jullie hebben meegemaakt. Deze dag geldt ook als ‘bufferdag’ in het geval er een vertraging zou zijn van de Lukla vlucht op 31 oktober. Overnachting in guesthouse Dollu, Pharping. (B)
 27. Een extra dag in Pharping voor een bezoek aan de meditatie grotten van Guru Padmasambhava. Deze verlichte meester wordt ook wel de ‘Second Buddha’ genoemd omdat hij het boeddhisme van Nepal naar Tibet en Bhutan heeft gebracht. De Asura Upper cave, die ook wel de meditatiegrot van Yangleshö wordt genoemd, is een heilige meditatiegrot waar jullie zelf even kunnen plaatsnemen om de bijzondere energie te ervaren. Overnachting in guesthouse Dollu, Pharping. (B)
 28. Transfer naar de luchthaven van Kathmandu voor de terugvlucht naar huis. (B)
 29. Weer thuis!

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

‘Je waant je regelmatig op een andere planeet en bent omgeven door de hoogste bergtoppen ter wereld, zoals Willen Kistemaker voor de Mount Everest op onderstaande foto’. De uitzichten zijn betoverend! Het is alleen geen sprookje maar realiteit. Tijdens deze reis ben je zelf de hoofdpersoon.’ Holi & Thomas


Reissom
De kosten voor deze prachtige Nepal groepsreis bedragen per persoon v.a. € 2.693,- (maximaal 6 deelnemers). Dit is inclusief topbegeleiding, Lukla vlucht, alle maaltijden en bagagevervoer tijdens de trekking.

100% Vertrekgarantie voor deze reis!

Leuk om te weten!
Dick Bouwman, Huub Koning en Peter Slagboom maakten deze fantastische reis eerder als privé reis, evenals Hans (klik hier) en Charlotte & Roelof, die tijdens hun trekking een luipaard tegenkwamen > klik hier.

De beste tijd:
Genieten van hemelsblauwe luchten in de beste tijd van het jaar als de rijstvelden goud kleuren, de temperaturen aangenaam zijn en de besneeuwde bergtoppen jouw moment van glorie aanwakkeren? Kijk hier voor meer informatie over het klimaat tijdens deze ultieme reis.

Inclusief
De reissom is inclusief alle eenvoudige, vers bereide maaltijden tijdens de trekking (‘s middags en ‘s avonds een warme maaltijd), binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), accommodaties op basis van gedeelde 2- en 3-persoonskamers, topbegeleiding, trektocht, bagagevervoer, excursie, entreegelden, vergunningen en TIMS-permit voor het Everest National Park. In Nepal zijn er met uitzondering van een aantal maaltijden en persoonlijke uitgaven zoals voor drankjes en fooien geen extra kosten.

Exclusief
De reissom is exclusief het internationale vliegticket naar/van Kathmandu, € 20,- handling-, service- en administratiekosten per boeking (inclusief bijdrage Calamiteitenfonds), Nepal visumkosten, € 15,- wettelijk verplichte STO-reisgarantie per boeking, drankjes, fooien, persoonlijke uitgaven en verzekeringen (verplicht).

Heen- en Terugvlucht Amsterdam – Kathmandu
Er zijn diverse goede vluchten naar/van Kathmandu beschikbaar vanaf € 595,- per persoon. Voor meer informatie en tips over de retourvlucht Kathmandu > klik hier

De reis boeken?
Stuur een bevestiging van je/jullie boeking naar > thomas@topoftheworld.nl of bel met +31 (0) 643751211. De aanbetaling voor de reis bedraagt 15% van de reissom met een minimum van € 495,- per persoon en het restant hoeft bij Top of the World Reizen pas 2 maanden voor vertrek te worden betaald.

Vragen altijd welkom!
Top of the World Reizen is lid van de VvKR, de vereniging voor kleinschalige reisorganisaties en Calamiteitenfonds. Betaling van het landarrangement loopt in verband met de reisgarantie via de derdengeldenrekening van STO Garant.

Garantie
Alles wordt van A tot Z geregeld zodat jullie optimaal kunnen genieten tijdens de reis. Veiligheid staat bij ons altijd op nummer 1. Uitgebreide praktische informatie, een persoonlijke benadering en een goede voorbereiding horen daarbij.

Overmacht
Het afsluiten van een goede verzekering is verplicht. In het uitzonderlijke geval er extra kosten zijn, kunnen jullie deze achteraf declareren zodat jullie met een goed gevoel kunnen vertrekken! Jullie kunnen daarbij denken aan bijvoorbeeld stakingen, gezondheidsproblemen, wijzigingen in vluchtschema’s en dergelijke. Uiteraard zullen wij er alles aan zullen doen om extra kosten te voorkomen!

Vragen altijd welkom!
Top of the World Reizen is lid van de VvKR, de vereniging voor kleinschalige reisorganisaties. We zijn aangesloten bij Calamiteitenfonds en STO-reisgarantie.

Voor praktische zaken > www.topoftheworld.nl/antwoorden
Voor onze reisvoorwaarden > www.topoftheworld.nl/reisvoorwaarden
Reisgarantie en Calamiteitenfonds > www.topoftheworld.nl/certificering

‘Stilte is een stukje hemel dat afdaalt naar de aarde.’  Ernest Psichari

Top of the World Reizen
Holi Maya en Thomas Tierolff
Avenue Concordia 24 a
NL-3062 LJ Rotterdam, Nederland
www.topoftheworld.nl