Main content

Everest Quest 2022

Een trekking in het Everest gebied heeft een magische aantrekkingskracht op menig reiziger en terecht! Het bereiken van het beroemdste basecamp ter wereld raakt bij menigeen een diepe snaar en brengt een droom in vervulling. 

Reisduur: Keuze uit 24 dagen of 30 dagen in Nepal

Vuur van ‘t Hart, Everest Quest, najaar 2022

‘Op de bergtop had ik het gevoel dat het hele universum door mijn ogen naar zichzelf keek. Ik voelde een euforische samenhang met alles, een soort totale veiligheid en zelfvertrouwen.’  Uit: De Celestijnse Belofte, James Redfield

Beleef het ultieme avontuur en ervaar het ‘Vuur van ‘t Hart’ tijdens deze schitterende Nepal reis met een veeleisende trektocht over de drie passen: Kongma La, Cho La en Renjo La. Uiteraard bezoek je ook Gokyo en Everest Base Camp!

Wandel daarnaast naar 3 unieke bergtoppen(optioneel): Kala Patthar (5.643 meter), Gokyo Ri (5.357 meter) en Chukhung Ri (5.546 meter). Onderweg komen jullie ‘oog in oog’ te staan met o.a. de Mount Everest, Pumo Ri, Imja Tse, Ama Dablam, Makalu, Nuptse en Cho Oyu.

Je dient over een uitstekende conditie te beschikken om deel te kunnen nemen aan deze fantastische reis. Samen met de gids en sherpa’s wandel je tot soms tot 9 uur per dag door dunbevolkte of zelfs onbewoonde gebieden en langs prachtige gletsjermeren. Klimvaardigheden zijn niet vereist (geen klimmen met ‘handen en voeten’), wel een goede gezondheid en ervaring met bergwandelen. We hebben deze reis ‘Everest Quest, Vuur van ‘t Hart’ genoemd omdat grote hindernissen basis ingrediënten zijn en het niet gaat om het vergaren van kennis of bezit, maar om het opdoen van unieke ervaringen die blijvend en eenmalig zijn.

Wil je jezelf verwonderen over de schoonheid van onze Moeder Aarde? Voel je de uitdaging om in de stilte van de bergen jouw avontuur aan te gaan? Wil jij een nieuwe dimensie toevoegen aan je leven? Dan zou deze reis wellicht passend voor je kunnen zijn!

Tijdens de trekking wordt er overnacht in de best beschikbare, local lodges en alle maaltijden zijn inbegrepen. In de ochtend is er een uitgebreid ontbijt, ‘s middags en ’s avonds wordt er een warme maaltijd gegeten.

Deze reis draagt bij aan het kleinschalige toerisme. Het eerste deel van de trekking zorgt voor concrete ondersteuning van de locale bevolking, die in 2015 zwaar werd getroffen door de aardbeving. De gevolgen zijn in dit gebied nog altijd zichtbaar en kunnen als schokkend worden ervaren.

Voor het programma in oktober/november 2022 en de kosten > klik hier.  De reis gaat zeker door omdat er zich al voldoende mensen hebben aangemeld. Neem contact met ons op voor aanvullende vragen en aanvullende garanties > thomas@topoftheworld.nl of +31643751211 (bellen of WhatsApp).

‘Je waant je regelmatig op een andere planeet en bent omgeven door de hoogste bergtoppen ter wereld, zoals Willem Kistemaker op onderstaande foto’. De uitzichten zijn betoverend! Het is alleen geen sprookje maar realiteit. Tijdens deze reis ben je zelf de hoofdpersoon.’ Holi & Thomas

Ook mogelijk als privéreis en op aanvraag
Maximum 8 reizigers voor de reis. Wil je deze reis liever maken als solo reis of met je eigen reisgezelschap? Dat is ook mogelijk!  Onze reizen zijn altijd inclusief topbegeleiding, Lukla vlucht(en), alle maaltijden, bagagevervoer en vergunningen tijdens de trekking.

Leuk om te weten!
Dick Bouwman, Huub Koning en Peter Slagboom (klik hier) maakten deze fantastische reis eerder als privé reis, evenals Jenny & Hans (klik hier) en Charlotte & Roelof (klik hier), die tijdens hun trekking een luipaard tegenkwamen.

De beste tijd:
Genieten van hemelsblauwe luchten in de beste tijd van het jaar als de rijstvelden goud kleuren, de temperaturen aangenaam zijn en de besneeuwde bergtoppen jouw moment van glorie aanwakkeren? Kijk hier voor meer informatie over het klimaat tijdens deze ultieme reis.

‘Stilte is een stukje hemel dat afdaalt naar de aarde.’  Ernest Psichari

Top of the World Reizen
www.topoftheworld.nl