Main content

Special: Bhutan Reis ‘de Luxe’

Tigernest Bhutan

 

Speciaal voor u heeft Top of the World Reizen een bijzondere reis samengesteld naar Bhutan, het ‘verborgen koninkrijk’. Tijdens de reis verblijft u 8 dagen/7 nachten in Bhutan & Nepal (10 reisdagen). De reis is uitermate geschikt voor mensen die veel willen zien en ervaren.

U vertrekt naar keuze vanaf Amsterdam, Rotterdam, Brussel of Düsseldorf allereerst naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. U verblijft in het prachtige, authentieke Vajra Hotel of Shanker Hotel in Kathmandu. In Nepal bezoekt u met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de belangrijkste heiligdommen en bent u getuige van mysterieuze, eeuwenoude rituelen. Na goed geacclimatiseerd te zijn in Nepal vliegt u naar Bhutan; een schitterende vlucht van 1,5 uur over de Mount Everest van Kathmandu naar Paro.


Kosten:

De reissom is op basis van een privéreis voor 2 personen om Bhutan in de beste maanden van het jaar te bezoeken en inclusief alle activiteiten, excursies, permits en entreegelden. De verplichte vaste minimumkosten voor Bhutan en de zogenaamde ‘FIT surcharge’ voor privéreizen zijn inbegrepen in de reissom. U heeft tijdens de reis dus geen extra kosten naast uw persoonlijke uitgaven.

Punakha Dzong Bhutan

Het programma is als volgt:

 1. Vertrek. Vlucht met Qatar Airways, Emirates, Etihad Airways of KLM of een andere luchthaven naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Keuze om te vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam, Rotterdam The Hague Airport, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven.
 2. Aankomst. Nepal, dag 1. Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Welkom! U wordt persoonlijk afgehaald en met de taxi naar een authentiek hotel gebracht in het rustige Swayambhu, een boeddhistische wijk op loopafstand van Thamel. Afhankelijk van de aankomsttijd is er ‘s middags eventueel nog gelegenheid om door de straatjes van Thamel (de toeristische wijk) & Mandala Street te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven. Overnachting in Vajra Hotel (New Wing), Kathmandu.
 3. Old Kathmandu. Nepal, dag 2. Na een heerlijk ontbijt bezoekt u met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) het beroemde Swayambhunath, de ‘apen tempel’. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat u al wandelend tijd hebt om te acclimatiseren en ‘te landen’. Nadat u de (minstens) 365 traptreden omhoog bent gelopen, heeft u een prachtig uitzicht over Kathmandu en ziet u meestal de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. ‘s Middags wandelt u op uw gemak met onze gids naar ‘Old Kathmandu’ en ervaart u de sfeer van het oude koninkrijk. U kunt zich ook laten brengen door een riksja! U wordt ook wegwijs gemaakt in de wijk Thamel, waar u naast het bezoeken van de vele leuke winkeltjes meteen praktische zaken kunt regelen, zoals het veilig wisselen van geld en/of een geldopname bij een pinautomaat. Neem de tijd om door de straatjes rondom Mandala Street te wandelen, uzelf te trakteren op een ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Overnachting in het Vajra Hotel of Shanker Hotel, uw oase van rust in het hectische Kathmandu. (B)
 4. Nepal, dag 3. Bhutan, dag 1. U wordt opgehaald van het hotel en naar de luchthaven gebracht voor de ochtendvlucht van Royal Bhutan Airlines (Drukair) naar Paro. Dit is 1 van de mooiste vluchten die u kunt maken; u vliegt over de Mount Everest en heeft een spectaculair uitzicht op de hoogste berg ter wereld! Terwijl u de vliegtuigtrap afdaalt na aankomst in Bhutan, voelt u meteen de warme zonnestralen op uw gezicht en snuift u de heerlijke, schone berglucht op. Veel reizigers worden direct na de landing in Bhutan overweldigd door ‘een gevoel van innerlijke rust’. De luchthaven van Paro ligt op 2.400 meter hoogte en u wordt opgewacht door uw privégids (voertaal: Engels) en privé chauffeur die u de gehele reis in Bhutan persoonlijk zullen begeleiden. Met de taxi maakt u een prachtige rit van 1 uur (54 km) naar Thimphu, de rustige hoofdstad van Bhutan. Na aankomst in het hotel heeft u tijd voor een korte wandeling en een bezoek aan een aantal bezienswaardigheden zoals de beroemde markt. Thimphu wordt door bezoekers veelal ervaren als de meest vredige hoofdstad ter wereld. Overnachting in het uitstekende Hotel Pedling of gelijkwaardig, Thimphu. (B,L,D)
 5. Bhutan, dag 2. U maakt een rit van ongeveer 3 uur (76 km) naar Punakha, via de Trashichhoed Dzong (dzong = fortklooster). U bezoekt de prachtige Punakha Dzong uit 1637 die gebouwd is tussen de ‘mannelijke rivier Pho Chu’ en de ‘vrouwelijke rivier Mo Chu’. Deze Dzong dient als zetel van de regering en wordt ook wel Druk Pungthang Dechen Phodrang genoemd, het ‘Paleis van het Grote Geluk’. Elk jaar wordt hier in februari de overwinning herdacht op de Tibetanen. Overnachting in het prachtig gelegen Hotel Lobesa, Zhingkham Resort of gelijkwaardig, Punakha. (B,L,D)
 6. Bhutan, dag 3. Vanuit Punakha rijdt u terug naar Paro, een rit van ca. 1 uur over 58 km. U maakt een korte stop op de Dochula bergpas, gelegen op 3.140 meter hoogte, met zijn 108 stupa’s. Vanaf dit punt is het uitzicht op de Himalaya bergketen werkelijk adembenemend! Onderweg brengt u o.a. een bezoek aan de Simtokha Dzong uit 1627, het oudste fortklooster in Bhutan. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan een traditioneel Bhutanees ‘Farmhouse’. Overnachting in Dewachen Resort, het hotel met het mooiste uitzicht over de Vallei of een gelijkwaardig hotel in Paro. Het is ook mogelijk om in het Farmhouse (homestay) te overnachten. (B,L,D)
 7. Bhutan, dag 4. Met uw gids en chauffeur rijdt u via het Satsam Chorten naar Ramthongkha. Vanaf dit punt maakt u een pittige wandeling door een prachtig dennenbos naar het Taktshang klooster, het beroemde ‘Nest van de Tijger’ op 3.200 meter. U kunt er trouwens ook voor kiezen om slechts een deel van de route naar het klooster te lopen of zich met een paard te laten brengen, onder begeleiding van een ‘Horse-man’. Het fortklooster is in 1684 gebouwd op een steile klif met een diepte van 900 meter rond de meditatie grot van Guru Rinpoche. De legende vertelt dat Guru Padmasambhava, de tantrische mysticus die het Boeddhisme naar Bhutan bracht in 747, hier op de rug van een tijger naartoe gevlogen is. Na ‘Tigernest’ kunt u eventueel nog een bezoek brengen aan Kyichu Lhakhang, dat in 659 werd gebouwd door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo. Overnachting in Dewachen Resort of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 8. Bhutan, dag 5. Nepal, dag 4. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunt u nog wat winkelen in de lange, gezellige winkelstraat van Paro. U wordt op het afgesproken moment naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Kathmandu. In Kathmandu bezoekt u naar wens de rituele lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath en/of de kleurrijke, boeddhistische wijk Bouddha. Hier bevindt zich de beroemde Tibetaanse stupa waar u de ‘kora’ (heilige rondgang) kunt lopen terwijl u – met de monniken – de gebedsmolens laat draaien. Tot slot wordt u naar de wereldberoemde koningsstad Bhaktapur gebracht. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Overnachting in het vlakbij het Durbar Square gelegen en comfortabele Milla Guesthouse in Bhaktapur. (B)
 9. Vertrek naar huis! Nepal, dag 5. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht is er nog gelegenheid om door de prachtige, eeuwenoude straatjes te lopen en te genieten van de unieke sfeer en de honderden winkeltjes. Maar natuurlijk doet u vooral waar u zelf nog zin in heeft tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht wordt u opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of vervolgt u de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Neem vrijblijvend contact op met drs. Thomas Tierolff via WhatsApp (+31 6 4375 1211) om de mogelijkheden te bespreken. (B)
 10. Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een onvergetelijke en intense reis vol avontuur en beleving!

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Prijs voor een privéreis in de beste maanden van het jaar:

 • Voor 1 persoon met privé begeleiding: vanaf € 2.472,-
 • Voor 2 personen of meer met privé begeleiding: p.p. vanaf € 1.985,-
 • Maatwerk: Privéreizen worden op aanvraag het hele jaar door georganiseerd.

Met meerdere generaties op reis?
Uw studerende (klein)kinderen ontvangen tot 25% korting op de vaste minimumbedragen voor Bhutan (vraag ons naar de voorwaarden).

Goed om te weten:

De reis is al vanaf 1 persoon individueel boekbaar! De genoemde prijs is gebaseerd op de beste maanden voor Bhutan: maart, april, mei, september, oktober en november. Voor de overige maanden geldt een korting van € 185,- per persoon op de reissom! Deze korting hangt samen met vaste heffingen die vanuit de regering zijn ingesteld voor Bhutan en waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen hoog- en laagseizoen. Het comfort en serviceniveau tijdens de reis is alle maanden van het jaar overigens even hoog.

Inclusief:

De reissom is inclusief 15 maaltijden, al het vervoer (inclusief 4 luchthaventransfers), privé begeleiding met eigen gids/chauffeur, goede hotelaccommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen en permits. Met uitzondering van een aantal maaltijden en persoonlijke uitgaven zijn er geen extra kosten. Voor Bhutan is naast de vaste minimumbedragen ook de zogenaamde ‘FIT Surcharge’ van USD 30 per persoon, per nacht inbegrepen in de reissom.

Exclusief:

Internationale vliegtickets (vanaf € 1.050,- p.p., mede afhankelijk van het moment van boeken), € 20,- handling-, service- en administratiekosten per persoon (inclusief bijdrage Calamiteitenfonds), visumkosten Nepal € 50,- p.p. en Bhutan € 50,- p.p. (Bhutan regelen wij voor u!), € 15,- wettelijk verplichte STO-reisgarantie per boeking, verzekeringen en persoonlijke uitgaven, zoals drankjes, fooien en souvenirs.

Heen- en Terugvlucht:

Er bestaan geen directe luchtverbindingen vanuit Europa naar Kathmandu, dus u maakt altijd een tussenstop op de comfortabele luchthaven van Dubai (bij keuze voor Emirates), Abu Dhabi (bij keuze voor Etihad Airways), Muscat (bij keuze voor KLM) of Delhi (bij keuze voor Jet Airways/KLM). Dagelijks vertrek mogelijk.

Na de reis in Bhutan reist u bij voorkeur terug via Kathmandu. Desgewenst is het ook mogelijk om vanuit Bhutan via Singapore, India (New Delhi) of Thailand (Bangkok) terug te reizen naar huis. Top of the World Reizen levert maatwerk en zorgt ervoor dat alle onderdelen perfect op elkaar aansluiten, geheel naar uw wensen. 

Boek tijdig:

Dit speciale aanbod is boekbaar tot 1 september 2022. Geboekte reizen dienen afgerond te zijn voor 31 december 2022. Vanwege de beperkte beschikbaar van vluchten naar de luchthaven van Paro (Bhutan) wordt geadviseerd om uiterlijk 3 maanden voor vertrek uw reis definitief geboekt te hebben.

Voor alle informatie over de reis > www.topoftheworld.nl/villadarte

Neem rechtstreeks contact op met Thomas Tierolff voor vragen en/of verstuur uw reisaanvraag, geheel vrijblijvend > klik hier

Bereikbaarheid:
Drs. Thomas Tierolff: 06-4375 1211
thomas@topoftheworld.nl

Bhutan, Tibet, Darjeeling & Sikkim (India), Mustang en Nepal
‘Stilte is een stukje hemel dat afdaalt naar de aarde.’  Ernest Psichari

Top of the World Reizen
Plantagestraat 75
NL-3061 SX Rotterdam, Nederland
+31 (0) 6 4375 1211

www.topoftheworld.nl
www.facebook.com/topoftheworld.nl