Tibet Overland Rondreis & Annapurna Trekking Nepal

Ontdek Tibet

Deze Tibet & Nepal reis start in het kleurrijke Kathmandu. Vanuit het idyllische Pokhara maak je allereerst een trektocht in het beroemde Annapurna reservaat. De zonsopkomst boven 3.000 meter tijdens de wandeling is een indrukwekkend schouwspel waarbij de machtige Himalaya bergketen langzaam uit het donker voor je opdoemt.

Tijdens de reis zal overdag de Himalaya met haar besneeuwde bergtoppen fel afsteken tegen de hemelsblauwe lucht. Het zijn de kleuren die qua intensiteit alleen in de Himalaya kunnen worden ervaren!

Dan vlieg je naar het mysterieuze Lhasa. In Tibet reis je met onze privé en eigen chauffeur diverse hoogtepunten, zoals het hoogst gelegen paleis ter wereld, het Potala Paleis, met de verlaten zetel van de Dalai Lama. Vervolgens reizen jullie verder over het dak van de wereld met verblijf in de betere hotels. Onderweg geniet je van adembenemend mooie uitzichten over enorme weidse vlaktes en het prachtig gekleurde  Yamdrok Tso meer. Het bezoek aan Mount Everest Basecamp aan Tibetaanse zijde is ongetwijfeld 1 van de vele hoogtepunten.

Privéreizen en Maatwerk

Bovenstaande prijs is een indicatie voor een privéreis vanaf 2 personen. Het programma kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon (vraag een offerte aan).

Belangstelling?
Klik rechtsboven op START en verstuur een vrijblijvende aanvraag.

Beste tijd van het jaar

JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEPT
OKT
NOV
DEC
 • +
v.a. € 3465
Per persoon
Lees Reiservaringen

Tibet Rondreis & Nepal Trekking: Tibet Overland & Annapurna Trektocht

Reisduur: 24 dagen (22 dagen/21 nachten in Tibet/Nepal), verlenging mogelijk met 3 of 7 extra nachten.

Maak eerst de 6-daagse Himalaya Trektocht in Nepal met verblijf in lodges om te genieten en te acclimatiseren voor het bezoek aan Tibet! Daarna reizen jullie naar Lhasa voor de beroemde ‘Tibet Overland’, met bezoek aan het Everest Basecamp in Tibet, in Tibetaans: ‘Mount Quomolangma’.

We spreken in het reisprogramma over 'jullie', omdat er tijdens de reis begeleiding is door verschillende van onze mensen, waaronder privégidsen in combinatie met eigen chauffeurs.

Het reisprogramma is als volgt:

 1. Vlucht naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Keuze om te vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam, Rotterdam Airport, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven.
 2. Nepal dag 1. Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Welkom! Onze mensen halen je/jullie persoonlijk op van de luchthaven en brengen je/jullie met de taxi naar een authentiek hotel in het rustige Swayambhu, een boeddhistische wijk op loopafstand van Thamel. Afhankelijk van de aankomsttijd is er later op de dag eventueel nog gelegenheid om door de straatjes van Thamel (de toeristische wijk) & Mandala Street te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven en de honderden prachtige winkeltjes. Er kunnen hier meteen wat praktische zaken worden geregeld, zoals het veilig wisselen van geld en/of een geldopname bij een pinautomaat. Bij de pinautomaat van Standard Chartered en Nabil Bank kan ineens NPR 30.000 worden opgenomen. TIP: Vergeet niet om ‘s avonds een drankje te drinken op het dakterras van het hotel met een spectaculair uitzicht op Swayambhunath!
  Overnachting in het prachtige, authentieke Vajra Hotel Kathmandu. Er kan ook voor worden gekozen om te overnachten in Hotel Shanker. Dit luxe ‘heritage hotel’ is gevestigd in een 19e-eeuws Rana paleis op loopafstand van de populaire plaatsen Thamel en Durbar Marg, de toeristische centra van Kathmandu. Het was de koninklijke residentie van de heersers van Nepal van 1894 tot 1964. De gevel is intact gehouden, maar de interieurs zijn opnieuw ontworpen om reizigers het comfort te bieden dat je van een hotel van wereldklasse mag verwachten.
 3. Nepal dag 2. Old Kathmandu. Na een uitgebreid ontbijt wandel je met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar het beroemde Swayambhunath, de ‘apentempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat je zo al wandelend de tijd hebt om te acclimatiseren en ‘te landen’. Nadat je de 365 traptreden omhoog bent gelopen, hebben jullie een prachtig uitzicht over Kathmandu en zien jullie de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. ‘s Middags wandelen jullie in een rustig tempo naar de andere kant van de heilige Bishnumati rivier om in ‘Old Kathmandu’ de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar en de beroemde Annapurna Tempel. Je kunt je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag onze gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Tweede overnachting in het Vajra of Shanker Hotel, een oase van rust in het hectische Kathmandu. (B)
 4. Nepal dag 3. Vlucht van 30 minuten (extra kosten) of een rit van ca. 6 uur (210 km) langs de heilige Trisuli rivier naar Pokhara. De 2e stad van Nepal is beroemd door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Na aankomst kunnen jullie de gezellige straatjes aan het meer verkennen, een wandeling maken of genieten van een ayurvedische massage. ‘s Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Na aankomst kunnen jullie in 1 van de vele winkeltjes eventueel nog wat reisbenodigdheden kopen voor de trektocht, die de volgende dag zal beginnen. Alles wat jullie nodig hebben voor de trektocht is verkrijgbaar in Pokhara, maar we gaan er wel vanuit dat jullie goed ingelopen wandelschoenen hebben meegenomen naar Nepal. Overnachting in ‘Lakeside’, een wijk die direct gelegen is aan het prachtige meer van Pokhara. (B)
 5. Nepal dag 4. Dag 1 trektocht (start). Veel reizigers laten wat achter in het hotel voor na de trektocht, zoals een schoon setje kleding en daarnaast alles wat het maximaal aantal kg’s overschrijdt dat jullie kunnen laten dragen door onze porter tijdens de trekking. TIP: Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel (en eventueel weegschaal) bij de receptie en leg meteen apart wat jullie (eventueel) achter gaan laten. Na het ontbijt worden jullie opgehaald voor de transfer van ca. 1,5 uur naar Nayapul (1.070 meter), de startplaats van de 6-daagse trektocht. Vanaf dit punt lopen jullie langs de rivier naar Tirkhedhunga (1.540 meter) voor de 1e overnachting in de Himalaya. (B,L,D)
 6. Nepal dag 5. Dag 2 trektocht. Tijdens de trekking zijn alle maaltijden inbegrepen. In de middag en avond wordt er een warme, verse maaltijd voor jullie bereid (soep en een hoofdmaaltijd) en er kan meestal worden gekozen uit een aantal mogelijkheden. Vandaag maken jullie een pittige wandeling omhoog van Tirkhedhunga naar het dorpje Ghorepani (2.860 meter). Overnachting in guesthouse Ghorepani. (B,L,D)
 7. Nepal dag 6. Dag 3 trektocht. Beklimming Poonhill, voor wie wil, om de zonsopgang mee te maken over de Annapurna bergketen. Na het ontbijt lopen jullie over de bergrug - via de Deurali Pas (3.210 meter) - naar Tadapani (2.630 meter). Overnachting in guesthouse Tadapani. (B,L,D)
 8. Nepal dag 7. Dag 4 trektocht. Van Tadapani voert de weg naar Jhinu Danda (1.780). Neem zwemkleding mee voor een weldadig bad in de hotspring! Overnachting in guesthouse Jhinu Danda. (B,L,D)
 9. Nepal dag 8. Dag 5 trektocht. Van Jhinu Danda naar Pothana (1.890 meter) voor de laatste overnachting tijdens deze magische Annapurna trektocht. Overnachting in guesthouse Pothana. (B,L,D)
 10. Nepal dag 9. Dag 6 trektocht (afsluiting). Einde van de trekking in Phedi/Hemja en transfer van ca. 1 uur naar Pokhara (820 meter). Na terugkeer in Pokhara kunnen jullie de gezellige straatjes aan het meer verder verkennen en nagenieten van de indrukwekkende trektocht. Overnachting in ‘Lakeside’, Pokhara. (B)
 11. Nepal dag 10. Verken de gezellige straatjes aan de ‘lakeside’ of maak een boottochtje, eventueel in combinatie met een wandeling naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het meer ligt. Ook een bezoek aan Sarangkot voor het schitterende uitzicht en/of het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Pakdel’ behoren tot de mogelijkheden. Lekker uitrusten aan het Fewa meer, een heerlijke ayurvedische massage of helemaal niets doen kan natuurlijk ook! Overnachting in Pokhara. (B)
 12. Nepal dag 11. Vlucht van 30 minuten (extra kosten) of een rit van ca. 6 uur terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om op een mooie plek langs de rivier te lunchen. Aan het einde van de middag kunnen jullie nog wat winkelen in Old Kathmandu of een bezoek brengen aan Thamel. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 13. Nepal dag 12. Tibet dag 1. Ochtendvlucht naar Lhasa Gonggar Airport in Tibet dat gelegen is op 3.500 meter hoogte. Jullie worden opgewacht door de gids en privé chauffeur die jullie tijdens de hele reis in Tibet zullen begeleiden. Hierna volgt een transfer van ongeveer 1 uur door de nieuwe tunnel naar jullie hotel in het vermaarde Lhasa. Overnachting op 3.650 meter in Lhasa. (B)
 14. Tibet dag 2. Vandaag brengen jullie in Lhasa een bezoek aan het hoogst gelegen paleis ter wereld, het Potala paleis. Dit is de voormalige winterresidentie van de Dalai Lama. Daarna gaan jullie naar de indrukwekkende Jokhang Tempel uit het jaar 800 van de Avaloketeshwar periode. Sinds in 1979 bezoek aan Tibet door de Chinese regering mogelijk werd gemaakt voor westerlingen, is de markt van Barkhor voor het plein van de Jokhang Tempel een geliefde plek om te bezoeken. De plek waar nu de vele kraampjes staan is van oudsher een korlam, een pelgrimspad rondom de tempel waar de ‘prostration’ plaatsvindt. Het is een zeer indrukwekkend en intens gebeuren waarbij vele mensen de kora (de heilige rondgang ‘met de klok mee’) maken door zich over de grond te bewegen! Overnachting in Lhasa. (B)
 15. Tibet dag 3. Jullie bezoeken het zomerpaleis Norbulingka en het Sera en Drepung Monastery. Dit zijn de grootste kloosters van Tibet waar nog  honderden monniken en lama’s wonen en mediteren. Overnachting in Lhasa. (B)
 16. Tibet dag 4. Een rit van 261 kilometer langs de Yarlung Tsangpo rivier over goed geasfalteerde wegen van Lhasa naar Gyantse (3.977 meter hoogte). Onderweg genieten jullie van schitterende vergezichten en passeren jullie het prachtige Yamdrok Tso meer dat beroemd is door de glasheldere turquoise kleur. Jullie steken daarnaast 2 machtige passen over; eerst de Kambala op 4.794 meter en dan de Karo La op 5.010 meter hoogte. Overnachting in Gyantse. (B)
 17. Tibet dag 5. In de ochtend wandelen jullie in een half uur naar de beroemde Kumbum Stupa met ontelbare beeltenissen van Boeddha en bezoeken jullie het daarnaast gelegen Phalkor Monastery. Optioneel is het mogelijk om rond deze heiligdommen de kora (heilige rondgang) te lopen. Daarna maken jullie een rit van 90 kilometer naar Shigatse op 3.840 meter hoogte voor een bezoek aan het Tashilhunpo Monastery. Dit klooster is in de 15e eeuw opgericht door de 1e Dalai Lama en staat bekend als het mooiste klooster van Tibet. Overnachting in Shigatse. (B)
 18. Tibet dag 6. Een rit van 245 kilometer brengt jullie van Shigatse naar New-Tingri/Xegar, gelegen op 4.150 meter. Onderweg bezoeken jullie het Sakya klooster en rijden jullie over de 5.220 meter hoge Gytso La pas, dwars door het typische Tibetaanse landschap. Grote kans dat jullie onderweg nomaden tegen zullen komen met hun yaks en schapen. Overnachting in New-Tingri/Xegar. (B)
 19. Tibet dag 7. Jullie maken een bochtige, magnifieke rit van ca. 125 km via Pang La naar Rongbuk (4.980 meter) van waaruit jullie een geweldig zicht hebben op de Mount Everest & Mount Cho Oyu. Deze rit is dan ook een sensatie op zich. ‘s Middags gaan jullie lopend, te paard of met de shuttlebus naar Mount Everest Base Camp gaan op 5.150 meter hoogte; een onvergetelijke ervaring! Daarna reizen jullie weer terug naar Rongbuk. Overnachting in een zeer eenvoudig guesthouse Rongbuk met primitieve faciliteiten. (B)
 20. Tibet dag 8. Een lange reisdag van ca. 7 uur naar de nieuwe grensovergang bij Kerung/Rasuwa (2.700 meter). Jullie rijden comfortabel over het Tibetaans plateau, via het prachtige Paiku meer. Dit meer is op een hoogte van 4.591 meter gelegen en maar liefst 27 kilometer lang! Onderweg naar de grens steken jullie de Lalung La pas over op 5.050 meter hoogte. Vanaf dit punt genieten jullie van de fenomenale uitzichten op de Himalaya range. Imposante bergen zoals de Cho Oyu (8.210 meter) en de Mount Xishapagma (8.012 meter) zijn bij helder weer goed zichtbaar. Overnachting in Kerong. (B)
 21. Tibet dag 9. Nepal dag 13. Na de noodzakelijke grensformaliteiten aan Tibetaanse zijde dalen jullie via een hobbelige weg verder af naar Nuwakot om na te genieten van alle intense indrukken tot dusverre. Na de lunch vervolgen jullie de route terug naar Kathmandu. Overnachting in Kathmandu. (B)
 22. Nepal dag 14. Ervaar de heiligdommen met de rituele lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, de Shiva-tempel en de ‘heilige mannen’. De gids kan jullie alles vertellen over de gebruiken en geschiedenis van dit bijzondere domein, dat voor hindoes 1 van de meest heilige plekken is ter wereld en (bij leven) tenminste 1 keer moet zijn bezocht. Van de intensiteit van Pashupatinath gaan jullie vervolgens naar de boeddhistische wijk Bouddha. Hier bezoeken jullie Bouddhanath, de beroemde Tibetaanse stupa waar jullie de ‘kora’ (heilige rondgang) kunnen lopen terwijl jullie - met de monniken - de gebedsmolens laten draaien. Tot slot is er de mogelijkheid om in Patan samen met een local/gids de nieuwe Kumari, (de 'Levende Godin') en haar familie te ontmoeten. Overnachting in Kathmandu. (B)
 23. Nepal dag 15. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of jullie vervolgen de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij jullie reis onder ‘verleng de reis’. (B)
 24. Nepal dag 16.  Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een avontuurlijke reis die jullie nooit meer zullen vergeten!

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Privéreis mogelijk

ja

Reisduur

24 dagen

Comfort

met goede hotels, trekking lodges

Niveau

goede conditie

3 extra nachten Nepal, Vallei Wandeling & Kloosterverblijf (+ € 365)

Beleef het ritme van de monniken tijdens een uniek verblijf van 2 nachten in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster op een legendarische plek in Nepal. Maak de mysterieuze rituelen en het 'chanten van de mantra' mee in de grote tempel en geniet - onder begeleiding van onze gecertificeerde gids - van de prachtige natuur en authentieke dorpjes in de nabijheid van het klooster. Aan het einde van de verlenging bezoeken jullie een schitterende ‘koninklijke bestemming’. 

Het reisprogramma is als volgt:

 1. Naar het klooster. Onze tip is om alleen het meest noodzakelijke mee te nemen naar het klooster. Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel bij de receptie en leg meteen apart wat je de volgende dag afgeeft bij de chauffeur om door hem/haar mee te laten nemen naar de 'koninklijke bestemming'. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor een rit van ca. 1 uur met de gids naar het authentieke Newari-dorpje Panauti om de eeuwenoude bazaar te bezoeken. Vanaf Sankhu maken jullie een prachtige, lichte wandeling van ca. 2,5 uur naar een Tibetaans-Boeddhistisch klooster. In overleg (graag doorgeven voor vertrek naar Nepal) kan er ook voor worden gekozen om helemaal naar het klooster te worden gebracht, zonder extra kosten. Het klooster ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Het klooster is opgericht door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jullie verblijf op deze bijzondere plek is een unieke kans om het leven van de Tibetaans-Boeddhistische monniken van heel dichtbij mee te maken. Jullie verblijven in een guesthouse vlakbij de grote tempel van het klooster. Uiteraard wordt er samen met de monniken gegeten! (B,L,D)
 2. Kloosterverblijf. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt met de monniken is er volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en bij helder weer te genieten van de prachtige uitzichten op de Himalaya. Uiteraard brengen jullie daarbij een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 3. Naar Bhaktapur. Na het ontbijt wandelen jullie verder door het koningsvallei om vervolgens met de gids een korte rit te maken naar Bhaktapur, een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. In overleg kan er ook voor worden gekozen om vanaf het klooster te worden gebracht (zonder extra kosten). Na aankomst in Bhaktapur bezichtigen jullie met de gids deze wereldberoemde koningsstad die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Geniet van de unieke sfeer en het kleurige straatleven, die jullie van ‘top tot teen’ kunnen ervaren in de eeuwenoude straatjes en verwonder je over de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Overnachting op deze schitterende bestemming, die jullie daarna nooit meer zullen vergeten! (B)
 4. Terugreis of vervolg programma. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kunnen jullie na het ontbijt nog wat winkelen in de oude straatjes rondom de koninklijke pleinen (Durbar Square), luieren op een dakterras met schitterende uitzicht op de bergen of jezelf trakteren op een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of vervolgen jullie de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen (kijk naar de mogelijkheden op onze website bij jullie reis onder ‘verleng de reis’). (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

De reissom is inclusief 7 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), 2 overnachtingen in het gastenverblijf van het klooster, 1 overnachting in een goed hotel op de 'koninklijke bestemming', activiteiten, excursies, entreegelden bagagevervoer en topbegeleiding door een gecertificeerde privégids.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag. Er is ook een extra comfort en budgetoptie beschikbaar.

Het volgende is inclusief:

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met bezichtiging van het authentiek Newari dorpje Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 2 Overnachtingen guesthouse Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan wijzigen).
 • Mogelijkheid om met onze gecertificeerde gids prachtige wandelingen te maken door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling en taxi-transfer met privégids naar een ‘koninklijke bestemming’ in de koningsvallei.
 • 1 Overnachting op een unieke ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor de terugvlucht.

3 extra nachten Spiritueel Tibet, Ganden & Tidrum (+ € 615)

Een wat actiever programma buiten de toeristische paden? Verleng dan de reis in Tibet met een bezoek aan prachtig gelegen kloosters en heilige plekken die maar door weinig toeristen worden bezocht. Loop samen met Tibetaanse pelgrims heilige kora’s en dompel je onder in geneeskrachtige warmwaterbaden. Het volgende programma wordt aan het begin of aan het einde van je Tibet reis ingevoegd en kan verder helemaal naar wens worden samengesteld.

We spreken in het reisprogramma vaak over 'jullie', omdat je tijdens de reis altijd wordt begeleid door een eigen chauffeur en privégids.

Het programma in Tibet is als volgt:

 1. Van Lhasa naar Tidrum Nunnery. Jullie reizen in ongeveer 5 uur door het schitterende Tibetaanse landschap naar het noordelijk gelegen nonnenklooster van Tidrum, dat ongeveer 150 kilometer ten noordoosten ligt van Lhasa op 4.350 meter hoogte. Vanaf het begin van de lente trekken de nomaden met hun yaks van plek naar plek. Hun tentenkampen steken prachtig af tegen de berghellingen en eindeloze akkers vol gerst. Dit oude Tidrum klooster ligt verscholen in een bergkloof op ruim 4.325 meter hoogte. Geheel volgens de traditie is het klooster helemaal overspannen met kleurrijke gebedsvlaggen. Vlakbij de bergtop ligt een meditatiegrot die wordt toegeschreven aan ‘Padmasambhava’, die ook wel Guru Rinpoche wordt genoemd. Bij het klooster bevinden zich warmwaterbronnen die bekend staan om hun geneeskrachtige werking. Eventueel is het mogelijk om nog wat te wandelen in de directe omgeving van het klooster, waaronder een gedeelte van een pelgrimsroute. Vanaf het klooster is het nog maar een klein stukje rijden (ca. 20 minuten) naar het Shambala Serai Hotel in Terdrom (ook wel Zhoto Tidro genoemd). Ook bij dit eenvoudige, sfeervolle hotel bevindt zich een ‘hotspring’ waar jullie zonder extra kosten gebruik van kunnen maken (aanbevolen!). Overnachting in Shamballa Serai Hotel inTerdrom. (B)
 2. Naar Drigung Til Monastery. In ongeveer een half uur rijden jullie naar Drigung Til, gelegen in de volgende vallei. Het klooster van Drigung Til lijkt wel tegen een bergwand aangeplakt te zijn en kan zowel met de auto als te voet via een steil pad worden bereikt. Jullie hebben vanaf het klooster een indrukwekkend uitzicht over de vallei. Uniek aan Tibet is de serene sfeer en fluisterende stilte. Rondom het klooster kunnen jullie samen met de gids de kora (heilige rondgang) lopen en het pad volgen naar ingewijde plekken, zoals de plaats waar de zogenaamde ‘sky burials’ plaatsvinden. Van heinde en verre worden overledenen hier naartoe gebracht voor hun ‘reis naar de hemel’. Het is niet mogelijk om zelf een uitvaart bij te wonen. Hebben jullie belangstelling om het kloosterleven van dichtbij te ervaren? Dan is het onder voorbehoud mogelijk om te verblijven in het gastenverblijf van het klooster. Het is wel belangrijk om je te realiseren dat er geslapen wordt in een eenvoudige slaapzaal met primitieve sanitaire voorzieningen. Het is mogelijk om terug te rijden naar het Shambala Serai Hotel in Terdrom. Overnachting in gastenverblijf Drigung Til of tweede overnachting in Shamballa Serai Hotel inTerdrom. (B)
 3. Kora Ganden Monastery en terug naar Lhasa. Na een rit van ca. 4 uur arriveren jullie in het legendarische klooster van Ganden, dat gelegen is op een unieke plek. Het is eigendom geweest van Tsongkhapa en het is mogelijk om de kapel te bezoeken waar deze grote meester heeft onderwezen. Deze rondtrekkende leermeester is een belangrijke hervormer geweest binnen het Tibetaans boeddhisme en heeft de laatste jaren van zijn leven doorgebracht in dit speciaal voor hem gebouwde klooster. Hoogtepunt van het bezoek aan Ganden is de Kora van ca. 1,5 uur die jullie samen met pelgrims en monniken rond het klooster zullen lopen. Tijdens de kora passeren jullie heilige rotsen en genieten jullie van het verbluffend mooie uitzicht. Deze kora is volgens velen de mooiste van Tibet! Daarna rijden jullie in maximaal 2 uur (56 kilometer) terug naar Lhasa. Alternatief: Voor mensen die specifiek geïnteresseerd zijn in het boeddhisme is het mogelijk om op de route terug een bezoek te brengen aan de eeuwenoude meditatie grotten van Drak Yerpa (eventueel kan dit ook de 1e dag). Overnachting in Lhasa. (B)
 4. Vlucht of verlenging. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht volgt de transfer naar de luchthaven of vervolg je de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen (kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’). (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

De reissom is inclusief 4 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief eventuele luchthaventransfers), 3 overnachtingen, activiteiten, excursies, entreegelden en topbegeleiding door een gecertificeerde privégids en eigen chauffeur.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag.

3 extra nachten Tibet, Samye & Chimpuk meditatiegrotten (+ € 595)

Het oude Tibet ervaren vlakbij Lhasa, dus zonder veel extra te hoeven reizen? Verleng de Tibet reis dan met een uniek verblijf in het legendarische Samye waar je het oudste klooster van Tibet bezoekt. Vanuit Lhasa reis je met onze privé gids en eigen chauffeur naar dit bijzondere tempelcomplex, dat qua architectuur de vorm heeft van een mandala. Het volgende programma kan aan het begin (aanbevolen) of aan het einde van de Tibet reis naadloos worden ingevoegd en wordt helemaal op maat samengesteld.

We spreken in het reisprogramma vaak over 'jullie', omdat je tijdens de reis altijd wordt begeleid door een eigen chauffeur en privégids.

Het programma in Tibet is als volgt:

 1. Van Lhasa naar Yumbulagang en Samye. Na het ontbijt volgt een prachtige rit van 210 kilometer naar het plaatsje Samye, dat gelegen is op 3.550 meter hoogte. Jullie passeren traditionele Tibetaanse dorpjes en akkers die in de juiste tijd van het jaar vol staan met o.a. gerst en koolzaad. Onderweg brengen jullie een bezoek aan het indrukwekkende Yumbulagang. Volgens één van de legendes is dit het eerste gebouw van Tibet voor de eerste Tibetaanse koning (Nyatri Tsenpo) uit de 2e eeuw voor Christus. Gedurende de regering van de 28e koning, Totori Nyantsen in de 5e eeuw, zou een gouden stoepa, een juweel en een soetra uit de hemel neergedaald zijn op het dak van het gebouw. Later werd Yumbulagang een zomerpaleis van de 33e koning Songtsen Gampo. Nadat deze koning zijn zetel verplaatste naar Lhasa werd het onder de vijfde dalai lama Ngawang Lobsang Gyatso een klooster van de 'gelug' (1 van de vijf hoofdstromingen binnen het Tibetaans boeddhisme). Tijdens de Culturele Revolutie is dit paleis grotendeels verwoest. Het is in de tachtiger jaren weer in zijn oorspronkelijke staat hersteld en de mythe van de eerste koning die er leefde, is in de prachtige muurschilderingen terug te zien. Het fotogenieke gebouw dat op een rots staat, die op een ‘wijzende vinger’ lijkt, is tegenwoordig in gebruik als tempel en klooster voor een klein aantal monniken. De rit wordt vervolgd door de indrukwekkende Yumbulagang Vallei die bekend staat om zijn vruchtbaarheid en groene akkerweiden. Het is een zogenaamde ‘zortang’; het eerst gecultiveerde veld van Tibet. Jullie bezoeken in de vallei de Tandruk tempel die in de 7e eeuw door de eerste boeddhistische koning van Tibet, Songtsen Gampo, gebouwd  werd. Hier is een zeer bijzondere Thanka te bewonderen die maar liefst van 29.000 parels gemaakt is. Nadat jullie via een nieuwe brug de brede Yarlung Tsangpo rivier zijn overgestoken, duurt het nog ongeveer 2 uur voordat jullie in Samye arriveren. Overnachting in Monastery Guest House, Samye. (B)
 2. Samye Monastery en Meditaitegrotten. In Samye hebben jullie volop de gelegenheid om het eerste boeddhistische klooster van Tibet te bezoeken, die de vorm heeft van een mandala. Jullie kunnen daarna met onze Tibetaanse gids een pittige wandeling omhoog maken naar de veelal door pelgrims bezochte Chimpuk meditatiegrotten. Deze zijn op slechts 15 km afstand gelegen van het klooster en hebben tegenwoordig veelal de vorm hutjes. Monniken, nonnen en leken (wat dacht je van jezelf?) verblijven hier gedurende langere tijd om hun leven te wijden aan het boeddhisme en door middel van meditatie de staat van verlichting te krijgen. Een minder pittig alternatief is een wandeling rondom de Hepo Ri heuvel, die direct achter het Samye klooster ligt. Vanaf de top van de heuvel, zoals altijd duidelijk zichtbaar door de gekleurde gebedsvlaggen, is het uitzicht over Samye prachtig. Goed om te weten: Er is een grote kans dat jullie in het klooster het ‘chanten van de mantra’ kunnen meemaken. Overnachting in Monastery Guest House, Samye. (B)
 3. Dorje Drak naar Lhasa. Langs de noordoever van de wijdvertakte Yarlung Tsangpo rivier rijden jullie in 2 uur (44 km) naar Dorje Drak, dat op een hoogte ligt van 3.550 meter, voor een bezoek aan het oude klooster. Onderweg hebben jullie een prachtig zicht op de voor Tibet zo karakteristieke bergen en zijn de contrasten met wit besneeuwde toppen treffend. Een deel van het landschap wordt gevormd door stuifzandduinen, een uniek verschijnsel op deze hoogte aangezien dit beeld eerder in een woestijnachtig landschap past. Vervolgens rijden jullie in 3 uur terug naar Lhasa (83 km). Als we de volgende dag een vlucht voor jullie hebben geregeld vanuit Gonggar Airport, dan regelen we een overnachting in de buurt van de luchthaven. Overnachting in Lhasa, vlakbij Gonggar Airport of Gyantse. Het is ook mogelijk om de Tibet reis te vervolgen met een rit van 6 uur naar Gyantse (243 km). (B)
 4. Afsluiting of vervolg Tibet programma. Bij overnachting in Lhasa (Gonggar Airport): Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht word je opgehaald van het hotel en naar de luchthaven gebracht voor de afsluiting van het programma. Bij overnachting in Gyantse vervolg van het programma zoals vooraf in overleg met jullie samengesteld (kijk naar de mogelijkheden op onze website onder ‘verleng de reis’). (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

De reissom is inclusief 4 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief eventuele luchthaventransfers), 3 overnachtingen, activiteiten, excursies, entreegelden en topbegeleiding door een gecertificeerde privégids en eigen chauffeur.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag.

4 extra nachten Bhutan + 1 extra nacht Nepal (+ € 1095)

Na het programma in Nepal kan de reis worden verlengd met 4 extra nachten Bhutan en 1 extra nacht in Kathmandu voor de stop over. Uiteraard is een verlenging met een langer verblijf in Bhutan ook mogelijk.

We spreken in het reisprogramma over 'jullie', omdat je tijdens de reis altijd wordt begeleid door een eigen chauffeur en privégids.

Het programma is als volgt:

 1. Bhutan, dag 1. Vlucht naar Paro (2.235 meter) en rit naar Thimphu. Jullie worden opgehaald van het hotel in Kathmandu en naar de luchthaven gebracht voor de vlucht over de Mount Everest naar Paro; 1 van de mooiste vluchten die je kunt maken! De vlucht duurt ca. 1,5 uur en jullie hebben een fantastisch uitzicht op de Mount Everest, Kanchenjunga, Chomolhari, Tsrim Gang en Jichu Drake. Terwijl jullie de vliegtuigtrap afdalen in Paro, voelen jullie meteen de warme zonnestralen op het gezicht en snuiven jullie de heerlijke, schone berglucht op. Veel reizigers worden direct na de landing in Bhutan overweldigd door een gevoel van rust en ‘inner peace’. Zoals altijd bij onze reizen worden jullie opgewacht door onze gids (voertaal: Engels) en privé-chauffeur die jullie tijdens de hele reis in Bhutan zullen begeleiden. Jullie maken vervolgens een rit van 54 km (ca. 1 uur) naar Thimphu, de hoofdstad van Bhutan. De hoofdstad Thimphu is bekend om de bijna ‘dorpse rust’; niet voor niets wordt er gesproken over ‘de minst hectische hoofdstad ter wereld’. Er zijn hier diverse bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals de Zangthopelri Lhakhang Tempel en de prachtige ‘Memorial Chorten’. Deze werd in 1974 gebouwd ter ere van Koning Jigme Dorji Wangchuck. Bij belangstelling voor boeddhistische kloosters kunnen jullie een bezoek brengen aan het 15e eeuwse Changangkha monastery, of aan één van de weinige overgebleven nonnenkloosters in Bhutan, zoals de Drubthob Nunnery. Als jullie meer geïnteresseerd zijn in kunst & cultuur dan zijn de Thankha Painting School en de Tashi Nincha folklore studio, waar de beroemde traditionele dansen met muziek en maskers worden beoefend, zeer de moeite waard. Een bezoek aan de goud- en zilversmederijen geeft een mooi beeld van de beoefening van oude ambachten. Overnachting in het uitstekende Hotel Pedling of gelijkwaardig in Thimphu. (L,D)
 2. Bhutan, dag 2. Van Thimphu naar Punakha (1.200 meter). Voordat jullie aan de indrukwekkende rit van ongeveer 3 uur (ca. 76 km) naar Punakha beginnen, is er eventueel nog wat tijd om sfeer op te snuiven bij de beroemde markt van Thimphu. Ook de Tashichho Dzong, waar zo'n 2.000 monniken wonen, is erg bijzonder. Dit fortklooster, prachtig gelegen aan de oevers van de Wang Chu rivier, is het belangrijkste gebouw van Bhutan en bovendien het religieuze centrum van het land. Sinds 1952 is dit de regeringszetel waar ook de koning zijn kantoren heeft. In de zomer verblijft de geestelijke leider van Bhutan, de Je Khenpo, hier ook met zijn gevolg. Onderweg naar Punakha maken jullie een korte stop op de Dochula pas (3.140 meter hoogte) met zijn 108 stupa’s. Vanaf deze pas hebben jullie bij helder weer een schitterend uitzicht op de Himalaya bergketen, inclusief de hoogste berg in Bhutan, de Mount Gangar Punsum (7.520 meter). Na aankomst in Punakha bezoeken jullie de prachtige Punakha Dzong uit 1637 die gebouwd is tussen de 'mannelijke rivier Pho Chu’ en de 'vrouwelijke rivier Mo Chu’ door Shabdrung Ngawang Namgyal. Dit fortklooster is de zetel van de religieuze macht en wordt ook wel Druk Pungthang Dechen Phodrang genoemd, het 'Paleis van het Grote Geluk'. Elk jaar wordt hier in februari de overwinning herdacht op de Tibetanen. Overnachting in Hotel Lobesa of het eveneens zeer gewaardeerde Zhingkham Resort in Punakha. (B,L,D)
 3. Bhutan dag 3. Van Punakha terug naar Paro. Na het ontbijt en een bezoek aan het Talo Monastery volgt de weg terug over de Dochula Pass, waar jullie bij mooi weer een schitterend uitzicht hebben op de hoogste bergtoppen van de Himalaya. Jullie rijden via de oudste Dzong van Bhutan, de Simtokha Dzong, terug naar Paro. De afstand tussen Punakha en Paro bedraagt 132 kilometer. Als de tijd het toelaat, hebben jullie in de loop van de middag de mogelijkheid om de ruïnes van de Drukgyal Dzong te bezoeken die 16 km verderop in de vallei zijn gelegen. Op een heldere dag is er vanaf dit punt een werkelijk adembenemend zicht op de 7.314 meter hoge Jomolhari mountain. Overnachting in Dewachen Resort of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 4. Bhutan dag 4. 'Nest van de Tijger'. Allereerst maken jullie een korte rit via de Satsam Chorten naar Ramthongkha. Vanaf dit punt begint een pittige wandeling van ruim 2 uur omhoog door een prachtig dennenbos naar het Taktshang Monastery, het beroemde 'Tigernest' op 3.200 meter. Onderweg is er gelegenheid om te pauzeren, onder het genot van een verfrissing, met uitzicht op het ‘Nest van de Tijger’. Het is ook mogelijk om het eerste deel te paard (en horseman) af te leggen. Daarna is het niet ver meer naar het klooster. Jullie pad wordt steeds meer gekleurd door de vele gebedsvlaggen die in de bomen hangen. Het klooster is in 1684 op een steile klif met een diepte van 900 meter gebouwd rond een meditatiegrot van Guru Rinpoche. De legende vertelt dat Guru Padmasambhava, de tantrische mysticus die het Boeddhisme naar Bhutan bracht in 747, hier op de rug van een tijger naartoe is gevlogen. Jullie kunnen hier zelf ook gebedsvlaggen kopen en ophangen om jullie wensen en dromen met de wind en weersinvloeden mee te geven. Als er nog tijd over is, kunnen jullie na de wandeling een bezoek brengen aan Kyichu Lhakhang, dat in 659 werd gebouwd door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan een traditioneel 'Farmhouse'. Overnachting in Dewachen Resort of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 5. Bhutan dag 5. Afsluiting en terugvlucht Nepal. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat winkelen in de lange, gezellige winkelstraat van Paro. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het ‘verborgen koninkrijk Bhutan’. Jullie worden op het afgesproken moment naar Paro Airport gebracht voor de terugvlucht naar Kathmandu. Transfer naar hotel en overnachting in Kathmandu. (B)
 6. Nepal. Weer naar huis of vervolg programma. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar je zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of jullie vervolgen de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen (kijk naar de mogelijkheden op onze website bij jullie reis onder ‘verleng de reis’). (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Bovenstaande prijs is een indicatie voor een privéreis vanaf 2 personen op basis van een gedeelde 2-persoonskamer, exclusief vluchten. Voor maart, april, mei, september, oktober en november geldt een toeslag van € 45,- per persoon per nacht. Het programma kan tegen een kleine toeslag ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon (vraag een offerte aan). Vanaf 3 personen is er sprake van een korting van € 25,- per persoon per nacht.

De reissom is inclusief 13 maaltijden, al het vervoer in Bhutan met privé-chauffeur (inclusief luchthaventransfers), begeleiding door een gediplomeerde gids, accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen en permits. Het visum voor Bhutan wordt geregeld door Top of the World Reizen en de kosten bedragen per persoon € 50,-.

Deze verlenging is zeer geschikt in combinatie met Nepal, maar een combinatie met Noord-India (Darjeeling & Sikkim) is ook goed mogelijk; per vliegtuig vanuit Delhi of Calcutta naar Paro of ‘Overland’ naar Bhutan via de grensovergang bij Phuntsholing.

5 extra nachten Nepal, Mountain Bike Tour (+ € 560)

Verleng je reis met een prachtig mountainbike programma. Fiets vanuit Pokhara door de jungle, langs de rijstvelden en geniet van de unieke biodiversiteit aan de voet van de Himalaya. De totale afstand die je fietst tijdens de Dag 1 & 2 is 68 km en de zwaarte is 'gemiddeld'. Tijdens Dag 3 en 4 is de totale afstand 60 km en de zwaarte 'pittig'.

Omdat je tijdens het programma altijd in het gezelschap bent van een gespecialiseerde mountainbike gids, spreken we in het volgende programma ook in het meervoud, dus over 'jullie'.

Het programma is als volgt:

 1. Dag 1. Start Mountain Bike Tour 'Leknath' met gids en overnachting aan de voet van de Himalaya. Vanuit Pokhara (lakeside) fietsen jullie allereerst naar Bijayapur. Vervolgens via het prachtige Kaliksthan naar Begnas Tal (Tal = Lake). Overnachting aan het Begnas Lake. (L,D)
 2. Dag 2. Vanuit Begnas Tal met mountain bike en gids via Sobila naar Chhorepatan voor de lunch. Geniet van de fantastische uitzichten en unieke 'single tracks'. Overnachting in Pokhara. (B,L)
 3. Dag 3. Wandel op eigen gelegenheid (of met onze gids) naar de World Peace Stupa, die prachtig is gelegen op de heuvel aan de andere kant van het Fewa meer. Jullie kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om een dagje heerlijk te ontspannen vandaag! Overnachting in Pokhara. (B)
 4. Dag 4. Start 2-daagse Mountain Bike Tour 'Dhampus' met gids. Intensieve dag die jullie van een hoogte van 827 meter tot een hoogte van 1.600 meters brengt met magnifieke uitzichten over de complete Himalaya range (Annapurna Himal). De route loopt via Kaski Kot naar Naudanda voor de lunchpauze. Daarna naar het schitterende Dhampus voor de overnachting. (B,L,D)
 5. Dag 5. Vandaag staat in het teken van afdalingen. Jullie fietsen allereerst naar het prachtige Astam. Na de lunch op een geweldige plek bij de Upper Seti Rivier gaat het in een rustig tempo weer terug naar Pokhara. Overnachting in Pokhara. (B,L)
 6. Dag 6. Ontbijt en afsluiting van dit actieve programma. (B)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer en inclusief een mountainbike gids en een goede mountainbike gedurende het programma. De reis kan ook worden geboekt als privéreis door 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.


Bovenstaande bouwstenen kun je toevoegen als je een reis wilt boeken.

Deze Nepal & Tibet reis start en eindigt in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal en reis kent de volgende hoogtepunten en bijzonderheden.

In Nepal:

 • Bezoek aan de meest bijzondere heiligdommen van Nepal.
 • Een 6-daagse Himalaya trektocht in de Annapurna.
 • Hoogste punt is de Deurali pas op 3.200 meter.

In Tibet:

 • Vlucht naar Tibet en overnachting in het beroemde Lhasa.
 • Vervoer met een Landcruiser of privé-busje.
 • Bezoek aan o.a het hoogst gelegen paleis te wereld, het Potala Paleis en de Kumbum stupa.
 • Hoogste punt is Mount Everest Basecamp aan Tibetaanse zijde, op 5.150 meter.
 • Over land terug naar Kathmandu (Nepal) of met een vlucht vanaf Lhasa (Tibet).
Inclusief

De reissom is inclusief 31 maaltijden, accommodaties, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), topbegeleiding door eigen gids, Land Cruiser en privé chauffeur in Tibet. In Nepal tijdens o.a. trektocht en overige activiteiten, bagagevervoer tijdens de trekking door porters/sherpa's, excursies, entreegelden, vergunningen en TIMS-permit (Trekking Information Management System) voor Annapurna National Park. In Nepal zijn er naast persoonlijke uitgaven voor drankjes en fooien geen extra kosten. Je weet vooraf dus precies waar je aan toe bent!

Hiermee een overzicht van alles wat inclusief is:

 • Magnifiek reisprogramma, inclusief bezoek aan de heiligdommen in Kathmandu en de koningsvallei: Durbar Square, Swayambhunath Stupa, Pashupatinath, Shiva-tempel, Boudhanath, Bhaktapur of Patan met een bezoek aan de Kumari, de Living Godess.
 • Alle entreegelden voor bezoek aan de heiligdommen in de Kathmandu Vallei.
 • Bustocht naar Pokhara en transfer naar het startpunt van de trektocht in Nayapul.
 • Eenvoudige lodges/guesthouses tijdens de trekking in Nepal.
 • Trektocht in Nepal met begeleiding op topniveau door  een professionele, gelicenseerde gids (voertaal: Engels).
 • Alle eenvoudige, smakelijke maaltijden tijdens de trektocht: ontbijt, warme lunch, diner.
 • Sherpa/porter om tijdens de trektocht in Nepal de bagage te dragen (max. 10 kg p.p.).
 • Verblijfskosten/eten tijdens de trekking en een verzekering voor de gids, sherpa en porters.
 • Vervoer terug naar Pokhara vanaf het eindpunt van de trektocht in Phedi.
 • Busrit terug naar Kathmandu vanaf Pokhara.
 • Vergunning om de wereldberoemde Annapurna reservaat in de Himalaya te betreden.
 • Deelname in Nepal aan het Trekkers’ Information System (TIMS).
 • De hotels tijdens de reis in Nepal en Tibet behoren tot de betere middenklasse hotels.
 • Het verblijf in Rongbuk bij het Everest Basecamp in Tibet is zeer primitief.
 • Vervoer en privégids tijdens bezoek aan de heiligdommen en bijzonderheden in Nepal en Tibet.
 • Tibet 'Overland tocht' vanuit Lhasa met schitterend bezoek aan het Everest Basecamp.
 • Ook in Tibet alles inclusief vervoer met goede chauffeur en eigen Tibetaanse gids (voertaal: Engels).
 • Alle entreegelden voor bezoek aan de heiligdommen in Nepal en Tibet (Potala paleis, Jokhang Tempel, etc.).
 • Vervoer en privégids tijdens bezoek aan de heiligdommen en bijzonderheden in Nepal en Tibet.
 • Inclusief alle permits in Tibet.
 • Luchthaventransfers, lokale belastingen en overige heffingen.
 • De kosten voor het team dat jullie zal begeleiden zijn ook inclusief: vervoer, verblijfskosten, maaltijden en verzekering voor de gids, sherpa en porters tijdens o.a. trektocht, de lichte wandelingen, activiteiten en excursies.
Exclusief

 

Optioneel:

 • Een 1-persoonskamer is mogelijk met een toeslag. 
 • De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon.

Reissom is exclusief:

 • Vliegticket Kathmandu (Nepal) > Lhasa (Tibet).
 • Heen- en terugvlucht Kathmandu.
 • In juli, augustus en september geldt er voor Tibet een toeslag p.p. van € 145,-.
 • Visumkosten Nepal p.p. (vanaf € 25,- voor een verblijf in Nepal van 15 dagen en € 40,- voor 30 dagen).
 • Visumkosten Tibet € 125,- (elke volgende persoon € 85,- p.p.), inclusief handling.
 • Handling-, service- en administratiekosten per boeking: € 17,50.
 • Bijdrage 100% STO-reisgarantie per boeking: € 15,-.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds, per boeking: € 2,50.
 • Goed om te weten: Het Tibet visum wordt door onze mensen geregeld in Kathmandu.
 • Verzekeringen en persoonlijke uitgaven, zoals voor drankjes, fooien en souvenirs.
 • In de kloosters in Tibet moet soms een klein bedrag worden betaald om foto's te kunnen maken. 

 

Vliegtickets

We geven graag advies bij het boeken van de vluchten. Uiteraard kan het vliegticket ook door Top of the World Reizen worden geregeld! Na ontvangst van de voornaam, achternaam (meisjesnaam voor dames) en geboortedatum maken we een offerte voor de vluchten. We bieden daarbij de mogelijkheid vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf of een andere luchthaven te vertrekken en werken samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways en KLM. Voor zover mogelijk houden we rekening met maaltijdvoorkeuren en stoelkeuze.

Jullie worden door onze mensen altijd persoonlijk opgehaald bij aankomst, ongeacht het tijdstip van aankomst op de luchthaven. Bij het boeken van vluchten is er formeel sprake van ‘reisbemiddeling’. De voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij zijn van toepassing.

Start hier je reis

'Het uitzicht op de Himalaya hebben wij tijdens de machtige rit over 'het dak van de wereld' als in een roes ervaren. De Tibetaanse muziek van onze chauffeur, de stralende glimlach van onze reisgenoten en de weidsheid van het landschap zijn voor altijd in onze ziel gekerfd.' Holi & Thomas

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of bel +31 (0) 6 4375 1211