Rondreis Sikkim & Darjeeling

Ontdek India

Ervaar het oude Himalaya koninkrijk! Geniet in Darjeeling van de grasgroene theevelden van Assam en beleef de mysterieuze Tibetaanse cultuur van Sikkim. De heilige meren van Khecheopalri en Tsomgo zijn van een ongeëvenaarde schoonheid! 

Na de landing in Bagdogra (India) maken jullie uiteraard een rit met de beroemde historische stoomtrein. Verder bezoeken jullie een Tibetaans vluchtelingendorp en kan er bij heldere luchten volop worden genoten van het adembenemende uitzicht op de besneeuwde Himalaya-toppen.

Sikkim kent naast een uniek berglandschap ook schitterende flora en fauna. Het wordt met recht beschouwd als 'Shangri-La', het 'Paradijs op Aarde'. In Sikkim bezoeken jullie eeuwenoude kloosters, zoals het Pemayangtse, Tashiding Gompa en Rumtek monastery, vlakbij de grens met Bhutan en Tibet. In Kalimpong maken jullie ook kennis met het leven van de vele Gurkha’s die hun oorsprong hebben in Nepal.

Privéreizen en Maatwerk

Bovenstaande prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon (vraag een offerte aan).

Belangstelling? 
Klik rechtsboven op START en verstuur een vrijblijvende aanvraag. Bovenstaande prijs is vanaf 2 personen. De reis kan ook worden geboekt als privéreis voor 1 persoon (vraag een offerte aan).

Beste tijd van het jaar

JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEPT
OKT
NOV
DEC
v.a. € 1685
Per persoon
Lees Reiservaringen

Darjeeling & Sikkim Rondreis: Theeplantages & mysterieuze culturen

Reisduur: 12 dagen (10 dagen/9 nachten in India), verlenging mogelijk.

Deze unieke reis voert jullie langs de beroemde theeplantages van Darjeeling en de mooiste Tibetaanse kloosters van het oude Himalaya koninkrijk Sikkim. Met een kleine aanpassing is deze reis ook zeer goed te combineren met Bhutan.

Het programma is als volgt:

 1. Vlucht vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar India en aankomst op de luchthaven van New Delhi of Calcutta voor de 'stopover'. Het voordeel van een overstap in New Delhi (in plaats van in Calcutta) is dat jullie - ook voor slechts een paar uur - kunnen verblijven binnen het transit gedeelte van de luchthaven als er sprake is van een lange 'stop over' voor de aansluitende vlucht naar Bagdogra. 
 2. Na een prachtige vlucht vanuit Delhi (ca. 2 uur) of Calcutta (ca. 1 uur) met uitzicht op de hoogste bergen ter wereld komen jullie aan op het kleine vliegveld van Bagdogra. Zoals gebruikelijk bij onze reizen staan onze gids en privé-chauffeur jullie al op te wachten. Welkom! Vanuit de luchthaven is het een rit van 15 km (ca. 45 minuten rijden) naar Siliguri (125 meter boven zeespiegel) en bij helder weer is het uitzicht op de besneeuwde bergtoppen fantastisch. Overnachting in Siliguri. (D)
 3. Siliguri - Darjeeling. De eerste rit door de bergen voert jullie langs indrukwekkende rijstvelden omhoog de bergen in naar de beroemde plantages van Assam waar sinds 1840 thee wordt verbouwd. Onderweg wisselen prachtige uitzichten en kleine dorpjes elkaar af. Van oudsher wordt het werk op de theeplantages gedaan door Nepalezen, die ook qua cultuur nog altijd onlosmakelijk verbonden zijn met dit deel van India. In Kurseong is het mogelijk om het eerste vers gebrande kopje Darjeeling thee te drinken ('het champagne van het oosten') en stappen jullie op de historische 'Toy Train' van de 'Darjeeling Himalayan Railway' naar Darjeeling (2.042 meter). Na ca. 4 uur loopt de trein Darjeeling binnen en volgt de transfer naar het hotel. Overnachting in Darjeeling. (B,D) 
 4. Darjeeling. Vandaag is er volop tijd voor uiteenlopende activiteiten in en rond het nog zeer authentieke Darjeeling. Geniet van de zonsopgang bij Tiger Hill met uitzicht op de Himalaya-reus Kanchenjunga en de Mount Everest. Jullie brengen een bezoek aan het Ghoom Klooster en de 'Observatory Hill', die zowel voor Hindoes als Boeddhisten een heilige plek is. Ook bezoeken jullie een Tibetaanse vluchtelingengemeenschap, die sinds de vlucht van de Dalai Lama uit Tibet in 1959 uitgroeide tot een volwaardig dorp. Overnachting in Darjeeling. (B,D)
 5. Darjeeling - Pelling. Vanuit Darjeeling wordt jullie reis vervolgd naar het oude koninkrijk van Sikkim. Jullie maken een prachtige rit door de thee- en kardemon-plantages van ca. 5 uur naar Pelling. De rivier de Titsa vormt de grens tussen de deelstaten Darjeeling en Sikkim. Dit is tevens de plek waar je speciale Sikkim permit wordt gecontroleerd alvorens de route wordt vervolgd. Overnachting in Pelling. (B,D)
 6. Het Pemayangtse klooster (1705) ligt op een hoogte van 2.085 meter en behoort tot de Tibetaanse Nyingmapa stroming. Uiteraard kunnen jullie tijdens het bezoek aan dit klooster de prachtige muurschilderingen, thanka’s en boeddhistische geschriften bekijken. Het bezoek aan Khecheopalri Lake, het zogenaamde 'wensenmeer' ligt op een idyllische plek tussen de bossen op 30 km van Pemayantse en wordt door boeddhisten en hindoes als heilig beschouwd. 's Middags kunnen jullie optioneel (zonder extra kosten) onder begeleiding een wandeltocht maken naar Tashideng. Tweede overnachting in Pelling. (B,D)
 7. Pelling - Gangtok. Vandaag maken jullie een prachtige bergrit met veel bochten door de binnenlanden van Sikkim. Tussendoor wordt er een tussenstop gemaakt om een aantal kleine dorpjes te bezoeken. Pas tegen de avond bereiken jullie dan eindelijk Gangtok, dat ongeveer 50.000 inwoners telt en gelegen is op 1.450 meter hoogte. In de hoofdstad van Sikkim bevond zich van oudsher de residentie van de Namgyal dynastie, die de heerschappij hadden over dit oude koninkrijk tot het in 1975 bij India werd gevoegd en de status kreeg van een zelfstandige deelstaat. Overnachting in Gangtok. (B,D)
 8. Gangtok. Vroeg in de morgen hebben jullie de mogelijkheid om vanuit het Tashi Viewpoint de zonsopkomst mee te maken. Tijdens een bezoek aan de nabijgelegen kloosters van Rumtek en Enchey krijgen jullie een indruk van het leven en het ritme van de monniken; studie, meditatie en natuurlijk de dagelijkse rituelen. Het ruim 200 jaar oude Enchey klooster schittert in eenvoud. Rumtek is het grootste klooster van Sikkim en de zetel van de Kagyupa Orde, één van de vier stromingen binnen het Tibetaanse boeddhisme. Jullie kunnen hier door de stad dwalen of een aantal locale markten bezoeken. De rest van de dag is vrij te besteden; bezoek bijvoorbeeld de bazaar van Gangtok of Do Drul Chorten. Overnachting in Gangtok. (B,D)
 9. Tsomgo. Vandaag reizen jullie richting de grens met Bhutan waar het heilige Tsomgo meer ligt. De ligging van het meer, de unieke flora & fauna en de schilderachtige omgeving maakt deze plek tot 'Shangri-La', een waar paradijs. Jullie kunnen hier onder begeleiding een lichte wandeling van ca. 2 uur maken rond het meer. Overnachting in Gangtok. (B,D)
 10. Gangtok - Kalimpong. De rit van ca. 3 uur voert naar Kalimpong (1.247 meter), een zogenaamd 'hill station' in de Himalaya. De stad kent een rijke geschiedenis en is tegenwoordig bekend vanwege de kwekerijen (o.a. orchideeën) en de onderwijsinstituten, die veelal werden opgericht tijdens de Brits-Indische koloniale periode. Kalimpong is verder een boeddhistisch centrum en er wonen veel mensen met een Nepalese achtergrond. Samen met Darjeeling was het een belangrijke handelsplaats tussen India en Tibet tot de invasie van Tibet (1950-1951) hier een einde aan maakte. Tot het midden van de 19e eeuw werd Kalimpong bestuurd door de Chögyal dynastie van Sikkim. Het kwam in 1706 tijdelijk in bezit van Bhutan na de verovering door koning Umdze Peljor. De Britten kregen het gebied in 1864 in handen en zo werd het - bij het uitroepen van de onafhankelijkheid in 1947 - onderdeel van India. Na aankomst in Kalimpong bezoeken jullie o.a. het sfeervolle Zangdok Palri Klooster en kunnen jullie het 'chanten van de mantra' (let op: schema kan wijzigen) meemaken. Als er nog tijd over is, bezoeken jullie daarna het Choling Monastery, Thongsa Gompa en/of de bazaar van Kalimpong. Overnachting in Kalimpong. (B,D)
 11. Kalimpong - Bagdogra. Na het laatste ontbijt in dit prachtige land worden jullie, ca. 3 uur voor jullie vlucht naar huis, naar de luchthaven van Bagdogra gebracht voor jullie terugvlucht via de luchthaven van Delhi of Calcutta. Het is ook mogelijk om de reis te vervolgen met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen; bijvoorbeeld met een bezoek aan Bhutan. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij jullie reis onder ‘verleng de reis’. (B)
 12. Aankomst op de luchthaven en weer thuis!

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

 

Verkorte versie: Darjeeling & Sikkim Rondreis

Reisduur: 9 dagen (7 dagen/6 nachten in India), verlenging mogelijk.

We hebben ook een verkorte versie van de prachtige reis door Darjeeling & Sikkim. Deze is zeer goed te combineren met Bhutan en/of Nepal.

Het programma is als volgt:

 1. Vlucht vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar India en aankomst op de luchthaven van New Delhi of Calcutta voor de 'stopover'. Het voordeel van een overstap in New Delhi (in plaats van in Calcutta) is dat jullie - ook voor slechts een paar uur - kunnen verblijven binnen het transit gedeelte van de luchthaven als er sprake is van een lange 'stop over' voor de aansluitende vlucht naar Bagdogra.
 2. Aankomst in Noord-India. Na een prachtige vlucht vanuit Delhi (ca. 2 uur) of Calcutta (ca. 1 uur) met uitzicht op de hoogste bergen ter wereld komen jullie aan op het kleine vliegveld van Bagdogra. Zoals gebruikelijk bij onze reizen staan onze gids en privé-chauffeur jullie al op te wachten. Welkom! Vanuit de luchthaven is het een rit van van ca. 45 minuten (15 km) naar Siliguri op 125 meter boven de zeespiegel gelegen. Bij helder weer is het uitzicht op de besneeuwde bergtoppen fantastisch. Overnachting in Siliguri. (D)
 3. Siliguri - Darjeeling (2.042 meter). De eerste rit door de bergen voert jullie langs indrukwekkende rijstvelden omhoog naar de beroemde plantages van Assam waar sinds 1840 thee wordt verbouwd. Onderweg wisselen prachtige uitzichten en kleine dorpjes elkaar af. Van oudsher wordt het werk op de theeplantages gedaan door Nepalezen, die ook qua cultuur nog altijd onlosmakelijk verbonden zijn met dit deel van India. In Kurseong is het mogelijk om het eerste vers gebrande kopje Darjeeling thee te drinken ('de champagne van het oosten') en stappen jullie op de historische 'Toy Train' van de 'Darjeeling Himalayan Railway' naar Darjeeling. Na ca. 4 uur loopt de trein Darjeeling binnen en volgt de transfer naar het hotel. Overnachting in Darjeeling. (B,D)
 4. Darjeeling. Vandaag is er volop tijd voor uiteenlopende activiteiten in en rond het nog zeer authentieke Darjeeling. Geniet van de zonsopgang bij Tiger Hill met uitzicht op de Himalaya-reus Kanchenjunga en de Mount Everest. Jullie brengen een bezoek aan het Ghoom Klooster en de 'Observatory Hill', die zowel voor Hindoes als Boeddhisten een heilige plek is. Ook bezoeken jullie een Tibetaanse vluchtelingen gemeenschap, die sinds de vlucht van de Dalai Lama uit Tibet in 1959 uitgroeide tot een volwaardig dorp. Overnachting in Darjeeling. (B,D)
 5. Darjeeling - Rumtek - Gangtok (1.450 meter). De weg naar Gangtok, gelegen op 1.450 meter hoogte, is niet overal even goed begaanbaar. Dat Sikkim een oud Himalaya koninkrijk is met een ‘status aparte’ binnen India is o.a. te merken aan de formaliteiten die vervuld worden aan de grensovergang tussen Darjeeling en Sikkim. Gangtok, de hoofdstad van Sikkim, telt ongeveer 50.000 inwoners en is van oudsher de residentie van de Namgyal dynastie. Zij waren het die de heerschappij hadden over dit oude koninkrijk tot het in 1975 door India werd ‘overgenomen’ en de status kreeg van een zelfstandige deelstaat. Overnachting in Gangtok. (B,D)
 6. Gangtok. Vroeg in de morgen hebben jullie de mogelijkheid om vanuit het Tashi Viewpoint de zonsopkomst mee te maken. Tijdens een bezoek aan het nabijgelegen klooster van Enchey krijgen jullie een indruk van het leven en het ritme van de monniken; studie, meditatie en natuurlijk de dagelijkse rituelen. Het ruim 200 jaar oude Enchey klooster schittert in eenvoud. Daarna kunnen jullie nog wat door de stad dwalen of een lokale markt bezoeken. De rest van de dag is vrij te besteden; bezoek bijvoorbeeld de bazaar van Gangtok of Do Drul Chorten. Overnachting in Gangtok. (B,D)
 7. Gangtok - Kalimpong (1.247 meter). De rit van ca. 3 uur voert naar Kalimpong, een zogenaamd 'hill station' in de Himalaya. Onderweg naar Kalimpong wordt het beroemde Rumtek Monastery bezocht. Rumtek is het grootste klooster van Sikkim en de zetel van de Kagyupa Orde, één van de vier stromingen binnen het Tibetaanse boeddhisme. Over de positie van de Karmapa is een dispuut gaande waar de gids jullie meer over zal vertellen. Eventueel kunnen jullie aanwezig zijn bij de rituelen in het klooster. Kalimpong kent een rijke geschiedenis. Samen met Darjeeling was het een belangrijke handelsplaats tussen India en Tibet tot de invasie van Tibet (1950-1951) hier een einde aan maakte. Tot het midden van de 19e eeuw werd Kalimpong bestuurd door de Chögyal dynastie van Sikkim. Het kwam in 1706 tijdelijk in bezit van Bhutan na de verovering door koning Umdze Peljor. De Britten kregen het gebied in 1864 in handen en zo werd het - bij het uitroepen van de onafhankelijkheid in 1947 - onderdeel van India. Veel van de onderwijsinstituten zijn opgericht tijdens de Brits-Indische koloniale periode. In Kalimpong wonen veel mensen met een Nepalese achtergrond. Tegenwoordig is het vooral bekend vanwege de kwekerijen (o.a. orchideeën). Na aankomst in Kalimpong bezoeken jullie o.a. het sfeervolle Zangdok Palri Klooster en kunnen jullie het 'chanten van de mantra' (let op: schema kan wijzigen) meemaken. Als er nog tijd over is, bezoeken jullie daarna het Choling Monastery, Thongsa Gompa en de prachtige, kleurrijke bazaar (markt). Overnachting in Kalimpong. (B,D)
 8. Kalimpong - Bagdogra. Na het laatste ontbijt in dit prachtige land worden jullie, ca. 3 uur voor jullie vlucht naar huis, naar de luchthaven van Bagdogra gebracht voor jullie terugvlucht via de luchthaven van Delhi of Calcutta. Het is ook mogelijk om de reis te vervolgen met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen; bijvoorbeeld met een bezoek aan Bhutan. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij jullie reis onder ‘verleng de reis’. (B)
 9. Aankomst op de luchthaven en weer thuis!

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Privéreis mogelijk

ja

Reisduur

9 dagen, 12 dagen

Comfort

met goede hotels

Niveau

voor iedereen

Bhutan verlenging na Darjeeling & Sikkim (+ € 1465)

Na het programma in Darjeeling & Sikkim is het mogelijk om de reis te verlengen met bijvoorbeeld 6 dagen/5 nachten Bhutan. Aan het einde van de reis vindt de terugvlucht plaats vanaf Paro Airport (Bhutan) in plaats van vanaf Bagdogra Airport (India). Bij deze optie wordt een extra nacht verbleven bij het grensplaatsje Jaigon.

Het programma ziet er als volgt uit:

 1. Laatste dag in Darjeeling & Sikkim voor reis in Bhutan. Verlenging, dag 1. In plaats van terug te reizen naar Bagdogra voor de terugvlucht naar huis maken jullie vanuit Kalimpong een rit van ca. 5 uur naar de grens met Bhutan bij Jaigaon/Phuntsholing (170 km). Jaigaon is een levendig grensplaatsje waar jullie alleen voor de nacht verblijven om vervolgens na het ontbijt via Phuntsholing (293 meter boven zeespiegel) ‘het verborgen koninkrijk’ Bhutan in te reizen. Overnachting in Jaigaon. (B)
 2. Bhutan verlenging, dag 2. Jaigaon (India) - Paro (Bhutan). Na het ontbijt worden jullie opgehaald door onze gids die jullie naar de grens van Bhutan zal brengen. Bij de grens worden jullie opgewacht door de Bhutanese gids en privé-chauffeur, die jullie de hele verdere reis persoonlijk zullen begeleiden. Veel reizigers worden in Bhutan 'overvallen' door ‘een gevoel van innerlijke rust’. Na aankomst in Paro (een rit omhoog van ruim 5 uur!) bezoeken jullie Ta Dzong, een oude wachttoren uit 1656 waar tegenwoordig het Nationale Museum is gevestigd. Onder dit museum bevindt zich de schitterende Paro Rinpung Dzong (Dzong = fortklooster), het centrum voor de burgerlijke en religieuze autoriteiten van de vallei. Jullie bereiken de Dzong via een prachtige, overdekte houten brug over het water. Overnachting in Dewachen Resort, het hotel met het mooiste uitzicht over de Vallei of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 3. Bhutan verlenging, dag 3. Jullie maken een prachtige rit naar Thimphu, de vredige hoofdstad van Bhutan. Na aankomst hebben jullie tijd voor een bezoek aan een aantal bijzondere bezienswaardigheden zoals de markt van Thimphu. Als dat de voorkeur heeft, is een prachtige 'hike' vanuit Changangkha Lhakhang met een schitterend uitzicht op de vallei van Thimphu ook een mogelijkheid. Overnachting in het uitstekende Hotel Pedling of gelijkwaardig, Thimphu. (B,L,D)
 4. Bhutan verlenging, dag 4. Een rit van ongeveer 3 uur over 75 km naar Punakha, via het Trashichhoed Dzong. Jullie bezoeken de prachtige Punakha Dzong uit 1637 die gebouwd is tussen de 'mannelijke rivier Pho Chu’ en de 'vrouwelijke rivier Mo Chu’. Deze Dzong dient als zetel van de regering en wordt ook wel Druk Pungthang Dechen Phodrang genoemd, het 'Paleis van het Grote Geluk'. Elk jaar wordt hier in februari de overwinning herdacht op de Tibetanen. Overnachting in Hotel Lobesa, Zhingkham Resort of een gelijkwaardig hotel in Punakha. (B,L,D)
 5. Bhutan verlenging, dag 5. Vanuit Punakha rijden jullie via Wangdue Phodrang terug naar Paro, een rit van ongeveer 5 uur over 150 km. Jullie maken een korte stop op de Dochula pass (3.140 meter) met zijn 108 stupa’s. Vanaf dit punt is het uitzicht op de Himalaya bergketen geweldig! Onderweg brengen jullie o.a. een bezoek aan de Simtokha Dzong uit 1627, het oudste fortklooster in Bhutan. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan een traditioneel 'Farmhouse'. Overnachting in Farmhouse (homestay), Dewachen Resort of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 6. Bhutan verlenging, dag 6. Jullie rijden via het Satsam Chorten naar Ramthongkha. Vanaf dit punt maken jullie een pittige wandeling door een prachtig dennenbos naar Taktshang, het beroemde 'Nest van de Tijger' op 3.200 meter. Jullie kunnen er trouwens ter plaatse ook voor kiezen om slechts een deel van de route naar Tigernest te lopen of jullie met een paard (onder begeleiding van een 'horse-man') te laten brengen. Het fortklooster is in 1684 gebouwd op een steile klif met een diepte van 900 meter rond een meditatiegrot van Guru Rinpoche. De legende vertelt dat Guru Padmasambhava, de tantrische mysticus die het Boeddhisme naar Bhutan bracht in 747, hier op de rug van een tijger naartoe gevlogen is. Als er nog tijd over is, kunnen jullie na de wandeling een bezoek brengen aan Kyichu Lhakhang, dat in 659 werd gebouwd door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo. Een andere prachtige optie is om ‘s middags de ruïnes van de Drukgyal Dzong te bezoeken, die 16 km verderop in de vallei zijn gelegen. Op een heldere dag is er vanaf dit punt een werkelijk adembenemend zicht op de 7.314 meter hoge Jomolhari. Overnachting in Dewachen Resort of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 7. Bhutan verlenging, dag 7. Transfer naar het vliegveld van Paro voor de terugvlucht naar huis via Nepal (Kathmandu) of India (Delhi of Calcutta). Uiteraard is het ook mogelijk om jullie de reis te vervolgen met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen (kijk naar de mogelijkheden op onze website bij jullie reis onder ‘verleng de reis’). (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer en in de beste tijd om Bhutan te bezoeken. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon (extra kosten op aanvraag). De reissom is inclusief 17 maaltijden, al het vervoer tijdens de reis met privé-chauffeur (inclusief luchthaventransfers), begeleiding door een gediplomeerde Engelstalige gids, accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden en vergunningen.

De verplichte vaste minimumkosten voor Bhutan, het Bhutan visum, permits en de FIT surcharge voor privéreizen onder 3 personen zijn ook inbegrepen in de reissom.


Bovenstaande bouwstenen kun je toevoegen als je een reis wilt boeken.

Deze India reis start en eindigt op de luchthaven van Bagdogra en is zeer geschikt voor mensen die alles willen zien van deze prachtige bestemmingen, maar geen lange wandelingen willen maken.

De hoogtepunten en bijzonderheden van Darjeeling zijn:

 • Bezoek aan de beroemde theeplantages van Assam.
 • Met de historische stoomtrein van Kurseong naar Darjeeling.

De hoogtepunten en bijzonderheden van Sikkim zijn:

 • Kennismaking met de unieke Tibetaanse cultuur, tijdens de prachtige reis door de imposante Himalaya bergketen.
 • Sikkim is een nog relatief onontdekte bestemming in de Himalaya, verscholen tegen de grens met Bhutan en India. Tot 1975 was het een zelfstandig koninkrijk.
Inclusief

Alle activiteiten, excursies, transfers, entreegelden, bagagevervoer, privé begeleiding en permits zijn inbegrepen bij Top of the World Reizen. Alle prima overnachtingen zijn inclusief ontbijt, zodat jullie vooraf precies weten waar jullie aan toe zijn.

Hiermee een overzicht van wat inclusief is:

 • Magnifiek reisprogramma, inclusief bezoek aan de beroemde heiligdommen en meren.
 • De hotels die we gebruiken tijdens deze fantastische reis zijn prima. Tegen een meerprijs is een 'de-luxe variant' mogelijk.
 • Alle hotelovernachtingen zijn inclusief ontbijt en diner.
 • Begeleiding op topniveau door professionele, gelicenseerde gidsen (voertaal: Engels).
 • De activiteiten tijdens deze reis en bijbehorende entreegelden zijn inbegrepen.
 • Treinreis met de 'Toy Train' van Kurseong naar Darjeeling.
 • Luchthaventransfers per taxi van en naar luchthaven van Bagdogra (Darjeeling, India).
 • Alle overige transfers en vervoer met een non-airco privé-auto met chauffeur.
 • Alle lokale belastingen en overige heffingen.
 • De kosten voor de gids en privéchauffeur die jullie zullen begeleiden tijdens de reis zijn ook inclusief: vervoer, verblijfskosten, maaltijden en verzekering tijdens alle excursies en activiteiten.
Exclusief

 

Optioneel:

 • Een 1-persoonskamer is mogelijk met een toeslag. 
 • De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon.

Reissom is exclusief:

 • Vliegticket naar Bagdogra (Noord-India) via Delhi of Calcutta.
 • € 65,- visumkosten voor India p.p.
 • Handling-, service- en administratiekosten per boeking: € 17,50.
 • Bijdrage 100% STO-reisgarantie per boeking: € 15,-.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds, per boeking: € 2,50.
 • Drankjes, fooien, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.

Laat het vliegticket door ons regelen!
Op verzoek sturen we een vrijblijvende offerte voor de heen- en terugvlucht. We bieden daarbij de mogelijkheid vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf of een andere luchthaven te vertrekken en werken samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways en KLM.

Top of the World Reizen zorgt ervoor dat alles perfect op elkaar aansluit. Dat is niet alleen handig maar ook heel praktisch als er bijvoorbeeld wijzigingen zijn in het vluchtschema. Voor zover mogelijk houden we rekening met maaltijdvoorkeuren en stoelkeuze. Bij het boeken van vluchten is er formeel sprake van ‘reisbemiddeling’. De voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij zijn van toepassing.

Download PDF

Start hier je reis

'De ontwikkeling van deze unieke reis bood me de kans om familie te ontmoeten in het handelsstadje Siliguri. Niet alleen ik heb familiebanden in Sikkim en Darjeeling; vele inwoners hebben een Nepalese afkomst.' 

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of bel +31 (0) 6 4375 1211

Rondreis Sikkim & DarjeelingRondreis Sikkim & DarjeelingRondreis Sikkim & DarjeelingRondreis Sikkim & DarjeelingRondreis Sikkim & DarjeelingRondreis Sikkim & DarjeelingRondreis Sikkim & DarjeelingRondreis Sikkim & DarjeelingRondreis Sikkim & DarjeelingRondreis Sikkim & DarjeelingRondreis Sikkim & DarjeelingRondreis Sikkim & DarjeelingRondreis Sikkim & DarjeelingRondreis Sikkim & DarjeelingRondreis Sikkim & DarjeelingRondreis Sikkim & DarjeelingRondreis Sikkim & DarjeelingRondreis Sikkim & DarjeelingRondreis Sikkim & DarjeelingRondreis Sikkim & DarjeelingRondreis Sikkim & DarjeelingRondreis Sikkim & DarjeelingRondreis Sikkim & DarjeelingRondreis Sikkim & DarjeelingRondreis Sikkim & Darjeeling