India Rondreis: Theeplantages & mysterieuze culturen

Ontdek India

Welkom in Darjeeling & Sikkim, waar je het oude Himalaya koninkrijk nog kunt ervaren. Geniet in Darjeeling van de grasgroene theevelden van Assam en beleef de mysterieuze Tibetaanse cultuur van Sikkim. De heilige meren van Khecheopalri en Tsomgo zijn van een ongeëvenaarde schoonheid!

Na de landing in Bagdogra (India) maak je uiteraard een rit met de beroemde historische stoomtrein. Verder bezoek je een Tibetaans vluchtelingendorp en kun je bij heldere luchten volop genieten van het adembenemende uitzicht op de besneeuwde Himalaya-toppen.

In Sikkim bezoek je eeuwenoude kloosters, zoals het Pemayangtse, Tashiding Gompa en Rumtek monastery, vlakbij de grens met Bhutan en Tibet. In Kalimpong maak je ook kennis met het leven van de vele Gurkha’s die hun oorsprong hebben in Nepal.

Privéreizen en Maatwerk

Bovenstaande prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon (vraag een offerte aan).

Belangstelling? 
Klik rechtsboven op START en verstuur een vrijblijvende aanvraag. Bovenstaande prijs is vanaf 2 personen. De reis kan ook worden geboekt als privéreis voor 1 persoon (vraag een offerte aan).

Beste tijd van het jaar

JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEPT
OKT
NOV
DEC
v.a. € 1685
Per persoon
Lees Reiservaringen

Darjeeling & Sikkim Rondreis: Theeplantages & mysterieuze culturen

Reisduur: 12 dagen (11 dagen/10 nachten in India), verlenging mogelijk.

Deze unieke reis voert je langs de beroemde theeplantages van Darjeeling en de mooiste Tibetaanse kloosters van het oude Himalaya koninkrijk Sikkim. In aangepaste vorm is deze reis ook prima te combineren met een bezoek aan Bhutan.

 1. Vlucht vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar India. Op de luchthaven van New Delhi of Calcutta maak je een tussenstop. Het voordeel van een overstap in New Delhi is dat je mogelijkheid hebt om een aantal uur te overnachten in de domestic wing van het Holiday Inn Express, dat zich in het transit-gedeelte bevindt van de luchthaven.
 2. Aankomst in Bagdogra en rit naar Darjeeling. Na een prachtige vlucht vanuit Delhi (ca. 2 uur) of Calcutta (ca. 1 uur) met uitzicht op de grootste bergen ter wereld kom je aan op het kleine vliegveld van Bagdogra. Zoals gebruikelijk bij onze reizen staat onze gids en privé-chauffeur je al op te wachten. Vanuit de luchthaven is het een rit van 15 km naar Siliguri waar de besneeuwde bergtoppen je uitnodigen om op pad te gaan. Overnachting in Siliguri. (D)
 3. Siliguri - Darjeeling. De eerste rit door de bergen voert je langs indrukwekkende rijstvelden naar de beroemde theeplantages van Assam. Prachtige uitzichten en kleine dorpjes wisselen elkaar af. In Kurseong is het mogelijk om je eerste vers gebrande kopje Darjeeling thee te drinken en stap je op de historische trein naar Darjeeling. Na een paar uur arriveer je in Darjeeling en volgt de transfer naar het hotel. Overnachting in Darjeeling. (B,D)
 4. Darjeeling. Vandaag is er volop tijd voor uiteenlopende activiteiten in het nog authentieke Darjeeling. Geniet van de zonsopgang bij Tiger Hill met uitzicht op de Himalaya-reus Kanchenjunga en de Mount Everest. Je brengt een bezoek aan het Ghoom Klooster en aan de 'Observatory Hill' die zowel voor Hindoes als Boeddhisten een heilige plek is. Ook bezoek je een Tibetaanse vluchtelingengemeenschap, die sinds de vlucht van de Dalai Lama uit Tibet in 1959 uitgroeide tot een volwaardig dorp. Overnachting in Darjeeling. (B,D)
 5. Darjeeling - Pelling. Vanuit Darjeeling wordt je reis vervolgt naar het oude koninkrijk van Sikkim. Je maak een rit door de thee- en kardemon-plantages van ca. 5 uur naar Pelling. De rivier de Titsa vormt de grens tussen de deelstaten Darjeeling en Sikkim. Dit is tevens de plek waar je speciale Sikkim permit wordt gecontroleerd alvorens de route wordt vervolgd. Overnachting in Pelling. (B,D)
 6. Het Pemayangtse klooster (1705) ligt op een hoogte van 2.085 meter en behoort tot de Tibetaanse Nyingmapa stroming. Uiteraard kun je tijdens het bezoek aan dit klooster de prachtige muurschilderingen, thanka’s en boeddhistische geschriften bekijken. Het bezoek aan Khecheopalri Lake, het zogenaamde 'wensenmeer' ligt op een idyllische plek tussen de bossen op 30 km van Pemayantse en wordt door boeddhisten en hindoes als heilig beschouwd. 's Middags kun je, als je dit wilt, onder begeleiding een wandeltocht maken naar Tashideng. Tweede overnachting in Pelling. (B,D)
 7. Pelling - Gangtok. Vandaag maak je een prachtige bergrit met veel bochten door de binnenlanden van Sikkim. Tussendoor wordt er een tussenstop gemaakt om een aantal kleine dorpjes te bezoeken. Pas tegen de avond bereik je dan eindelijk Gangtok, dat ongeveer 50.000 inwoners telt en gelegen is op 1.450 meter hoogte. In de hoofdstad van Sikkim bevond zich van oudsher de residentie van de Namgyal dynastie, die de heerschappij hadden over dit oude koninkrijk tot het in 1975 bij India werd gevoegd en de status kreeg van een zelfstandige deelstaat. Overnachting in Gangtok. (B,D)
 8. Gangtok. Vroeg in de morgen heb je de mogelijkheid om vanuit het Tashi Viewpoint de zonsopkomst mee te maken. Tijdens een bezoek aan de nabijgelegen kloosters van Rumtek en Enchey krijg je een indruk van het leven van de monniken; studie, meditatie en natuurlijk dagelijkse rituelen. Het ruim 200 jaar oude Enchey klooster schittert in eenvoud. Rumtek is het grootste klooster van Sikkim en de zetel van de Kagyupa Orde, één van de vier stromingen binnen het Tibetaanse boeddhisme. Je kunt hier door de stad dwalen of gericht een aantal markten bezoeken. De rest van de dag kun je vrij besteden; bezoek bijvoorbeeld de bazaar van Gangtok of Do Drul Chorten. Overnachting in Gangtok. (B,D)
 9. Tsomgo. Vandaag reis je richting de grens met Bhutan waar het heilige Tsomgo meer ligt. De ligging van het meer, de unieke flora & fauna en de schilderachtige omgeving maakt deze plek tot 'Shangri-La', een waar paradijs. Je kunt hier, als je dit wilt, onder begeleiding een lichte wandeling van ca. 2 uur maken rond het meer. Overnachting in Gangtok. (B,D)
 10. Gangtok - Kalimpong. De rit van ca. 3 uur voert naar Kalimpong, dat in de 18e eeuw in bezit werd genomen door Bhutan totdat de Britten het in 19e eeuw weer innamen. Een groot deel van de inwoners is van Nepalese afkomst. In de middag bezoek je o.a. het sfeervolle Zangdhogpalri Klooster en kun je het 'chanten van de mantra' mee maken. Overnachting in Kalimpong. (B,D)
 11. Kalimpong - Bagdogra. Na het laatste ontbijt in dit prachtige land word je naar de luchthaven van Bagdogra gebracht (ca. 3 uur) voor je vlucht naar huis via de luchthaven van Delhi of Calcutta. (B)
 12. Aankomst op de luchthaven en weer thuis!

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Privéreis mogelijk

ja

Reisduur

12 dagen

Comfort

met goede hotels

Niveau

voor iedereen

Bouwsteen: 6 dagen Bhutan vanuit Darjeeling & Sikkim (+ € 1465)

Na het programma in Darjeeling & Sikkim kun je jouw reis verlengen met bijvoorbeeld 6 dagen/5 nachten Bhutan. Aan het einde van de reis neem je dan in Paro (Bhutan) de terugvlucht naar huis in plaats van in Bagdogra (India). Bij deze optie verblijf je een extra nacht in India bij het grensplaatsje Jaigon.

Omdat in Bhutan altijd wordt gereisd met een eigen gids en chauffeur spreken we in het volgende programma na aankomst in Bhutan in het meervoud, dus over 'jullie'.

Het onderstaande voorbeeldprogramma ziet er dan als volgt uit:

 1. India voor Bhutan verlenging, dag 1. In plaats van terug te reizen naar Bagdogra voor de terugvlucht naar huis maak je een rit naar de grens met Bhutan bij Jaigaon/Phuntsholing. Jaigaon is een levendig grensplaatsje bij Bhutan waar je verblijft voordat je de volgende ochtend via Phuntsholing ‘het verborgen koninkrijk’ in zult reizen. Overnachting in Jaigaon. (B)
 2. Bhutan verlenging, dag 2. Jaigaon (India) - Paro (Bhutan). Je wordt na het ontbijt opgehaald door onze gids die je naar de grens van Bhutan zal brengen.   Hier word je opgewacht door de Bhutanese gids en privé-chauffeur, die je de hele reis persoonlijk zullen begeleiden. Veel reizigers worden in Bhutan 'overvallen' door ‘een gevoel van innerlijke rust’. Na aankomst in Paro (een rit van ca. 4 uur) bezoeken jullie Ta Dzong, een oude wachttoren die in 1656 gebouwd is en gerenoveerd werd in 1968. Thans is er het Nationale Museum in gevestigd. Onder dit museum bevindt zich de Paro Rimpung Dzong (= fortklooster), het centrum voor de burgerlijke en religieuze autoriteiten van de vallei. Jullie bereiken de Dzong via een typische overdekte houten brug over het water. Een andere prachtige optie is om ‘s middags met een mountainbike naar de ruïnes van de Drukgyal Dzong te fietsen, die 16 km verderop in de vallei is gelegen. Op een heldere dag is er vanaf dit punt een werkelijk adembenemend zicht op de 7.314 meter hoge Jumolhari berg. Overnachting in Tashi Namgay Resort of gelijkwaardig in Paro. (B,L,D)
 3. Bhutan verlenging, dag 3. Jullie maken een prachtige rit naar Thimphu, de rustige hoofdstad van Bhutan. Als dat je voorkeur heeft, is dit te combineren met een prachtige hike naar Phajoding. Na aankomst in het hotel hebben jullie tijd voor een stadswandeling of een bezoek aan een aantal bijzondere bezienswaardigheden zoals de 'Thimphu markt'. Overnachting in Thimphu. (B,L,D)
 4. Bhutan verlenging, dag 4. Een rit van ongeveer 3 uur over 75 km naar Punakha, via het Trashichhoed Dzong. Jullie bezoeken de prachtige Punakha Dzong uit 1637 die gebouwd is tussen de 'mannelijke rivier Pho Chu’ en de 'vrouwelijke rivier Mo Chu’. Deze Dzong dient als zetel van de regering en wordt ook wel Druk Pungthang Dechen Phodrang genoemd, het 'Paleis van het Grote Geluk'. Elk jaar wordt hier in februari de overwinning herdacht op de Tibetanen. Overnachting in Punakha. (B,L,D)
 5. Bhutan verlenging, dag 5. Vanuit Punakha rijden jullie via Wangduephodrang terug naar Paro, een rit van ongeveer 5 uur over 150 km. Jullie maken een korte stop op de Dochula pass (3.140 meter) met zijn 108 stupa’s. Vanaf dit punt is het uitzicht op de Himalaya bergketen geweldig! Onderweg brengen jullie o.a. een bezoek aan de Simtokha Dzong uit 1627, het oudste fortklooster in Bhutan. Overnachting in Paro. (B,L,D)
 6. Bhutan verlenging, dag 6. Jullie rijden via het Satsam Chorten naar Ramthongkha. Vanaf dit punt maken jullie een pittige wandeling door een prachtig dennenbos naar Taktshang, het beroemde 'Nest van de Tijger' op 3.200 meter. Jullie kunnen er trouwens ter plaatse ook voor kiezen om slechts een deel van de route naar Taktshang te lopen of je met een Yak of ezel te laten brengen. Het fortklooster is in 1684 gebouwd op een steile klif met een diepte van 900 meter rond een meditatiegrot van Guru Rinpoche. De legende vertelt dat Guru Padmasambhava, de tantrische mysticus die het Boeddhisme naar Bhutan bracht in 747, hier op de rug van een tijger naartoe gevlogen is. Als er nog tijd over is, kunnen jullie na de wandeling een bezoek brengen aan Kyichu Lhakhang, dat in 659 werd gebouwd door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan een traditioneel 'Farmhouse'. Overnachting in Paro. (B,L,D)
 7. Bhutan verlenging, dag 7. Transfer naar het vliegveld van Paro voor je terugvlucht naar huis via Nepal (Kathmandu) of India (Delhi of Calcutta). (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer en in de beste tijd om Bhutan te bezoeken. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon (extra kosten op aanvraag). De reissom is inclusief 17 maaltijden, al het vervoer tijdens de reis met privé-chauffeur (inclusief luchthaventransfers), begeleiding door een gediplomeerde Engelstalige gids, accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden en vergunningen.

De verplichte vaste minimumkosten voor Bhutan, het Bhutan visum, permits en de FIT surcharge voor privéreizen tot 2 personen zijn ook inbegrepen in de reissom.


Bovenstaande bouwstenen kun je toevoegen als je een reis wilt boeken.

Deze India reis start en eindigt op de luchthaven van Bagdogra en is zeer geschikt voor mensen die alles willen zien van deze prachtige bestemmingen, maar geen lange wandelingen willen maken.

De hoogtepunten en bijzonderheden van Darjeeling zijn:

 • Bezoek aan de beroemde theeplantages van Assam.
 • Met de historische stoomtrein van Kurseong naar Darjeeling.

De hoogtepunten en bijzonderheden van Sikkim zijn:

 • Kennismaking met de unieke Tibetaanse cultuur, tijdens de prachtige reis door de imposante Himalaya bergketen.
 • Sikkim is een nog relatief onontdekte bestemming in de Himalaya, verscholen tegen de grens met Bhutan en India. Tot 1975 was het een zelfstandig koninkrijk.
Inclusief

Alle activiteiten, excursies, transfers, entreegelden, bagagevervoer, privé begeleiding en permits zijn inbegrepen bij Top of the World Reizen. Alle prima overnachtingen zijn inclusief ontbijt, zodat je vooraf precies weet waar je aan toe bent en tijdens de reis verder nauwelijks nog kosten hebt naast je persoonlijke uitgaven.

Hiermee een overzicht van wat inclusief is:

 • Magnifiek reisprogramma, inclusief bezoek aan de beroemde heiligdommen en meren.
 • De hotels die we gebruiken tijdens deze fantastische reis zijn prima. Tegen een meerprijs is een 'de-luxe variant' mogelijk.
 • Alle hotelovernachtingen zijn inclusief ontbijt en diner.
 • Begeleiding op topniveau door professionele, gelicenseerde gidsen (voertaal: Engels).
 • De activiteiten tijdens deze reis en bijbehorende entreegelden zijn inbegrepen.
 • Treinreis met de 'Toy Train' van Kurseong naar Darjeeling.
 • Luchthaventransfers per taxi van en naar luchthaven van Bagdogra (Darjeeling, India).
 • Alle overige transfers en vervoer met een non-airco privé-auto met chauffeur.
 • Alle lokale belastingen en overige heffingen.
 • Inclusief: handling-, service- en administratiekosten per boeking
 • Inclusief: € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage STO-reisgarantie.
 • De kosten voor de gids en privéchauffeur die je zullen begeleiden tijdens de reis zijn ook inclusief: vervoer, verblijfskosten, maaltijden en verzekering tijdens alle excursies en activiteiten.
Exclusief

 

Optioneel:

 • Een 1-persoonskamer is mogelijk met een toeslag. 
 • De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon.

Reissom is exclusief:

 • Internationale vliegticket naar Bagdogra (India) via Delhi of Calcutta.
 • € 65,- visumkosten voor India p.p.
 • Drankjes, fooien, persoonlijke uitgaven en verzekeringen

Laat je vliegticket door ons regelen!
Op verzoek sturen we je een vrijblijvende offerte voor je heen- en terugvlucht. We bieden je de mogelijkheid vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf of een andere luchthaven te vertrekken en werken samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways en KLM.

Top of the World Reizen zorgt ervoor dat alles perfect op elkaar aansluit. Dat is niet alleen handig maar ook heel praktisch als er bijvoorbeeld wijzigingen zijn in het vluchtschema. Voor zover mogelijk houden we rekening met je maaltijdvoorkeur en stoelkeuze. Bij het boeken van vluchten is er formeel sprake van ‘reisbemiddeling’. De voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij zijn van toepassing.

Download PDF

Start hier je reis

'De ontwikkeling van deze unieke reis bood me de kans om familie te ontmoeten in het handelsstadje Siliguri. Niet alleen ik heb familiebanden in Sikkim en Darjeeling; vele inwoners hebben een Nepalese afkomst.' 

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of bel +31 (0) 6 4375 1211

top of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizen