Bhutan Trekking: Nomaden van Khotokha,15 dagen

Het echte Bhutan

Bhutan wordt wel ‘het verborgen koninkrijk’ genoemd. Het ligt diep verscholen in de Himalaya, waardoor de cultuur goed bewaard is gebleven. Deze reis laat je de ziel van het land ervaren, dat door velen wordt beschouwd als 'Shangri-La’, wat 'Paradijs op Aarde' betekent.

Tijdens de 3-daagse Druk Path trekking wandel je op ca. 3.000 meter boven zeespiegel door prachtige weilanden en geheimzinnige bossen. De overnachting is in een tentenkamp deluxe met alle voorzieningen, omringd door adembenemend mooie flora & fauna.

In de groene gletsjervallei van Gangtey, een van de mooiste plekken in Bhutan, kan de mysterieuze, eeuwenoude Gompa worden bezocht. Dit is het enige klooster in deze regio uit de Nyingma traditie. Uiteraard is ook een bezoek aan het beroemde Taktsang klooster, het 'Nest van de Tijger', onderdeel van het programma. Dit fortklooster bevindt zich midden tussen de rotsen en behoort tot het domein van Guru Padmasambhava, de 2e Boeddha.

Deze reis is geschikt voor mensen van alle leeftijden met een goede basisconditie.

 

Privéreis op maat?

Het programma kan helemaal op maat worden samengesteld. Ga naar 'Start hier je reis', stel je reisprogramma samen en vraag vrijblijvend je reis aan. Je kunt ook vrijblijvend contact opnemen met drs. Thomas Tierolff (0 6 4375 1211) om de mogelijkheden te bespreken.

Beste tijd van het jaar

JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEPT
OKT
NOV
DEC
 • +
v.a. € 2642
Per persoon
Lees Reiservaringen

Bhutan Reis: De Nomaden van Khotokha

Reisduur: 15 dagen (13 dagen/12 nachten in Bhutan), verlenging mogelijk.

Verlenging van de reis is mogelijk met bijvoorbeeld een verblijf als gast in een Tibetaans klooster in Nepal. Deze reis kan ook prima worden gecombineerd met Darjeeling & Sikkim (India). Vraag naar de mogelijkheden.

Omdat in Bhutan altijd wordt gereisd met een eigen gids en chauffeur spreken we in het volgende programma na aankomst in Paro ook in het meervoud, dus over 'jullie'.

OPTIE A: Een actief Bhutan programma met Tshaluna Campingtrek

Het volgende programma is inclusief een verkorte 3-daagse versie van de Druk Path trekking. Deze campingtrek, ook wel Tshaluna trek genoemd, biedt prachtige uitzichten en wordt gelopen tussen Thimphu en Paro. Voor de trekking zijn geen klimvaardigheden vereist!

 1. Vertrek. Vlucht met Qatar Airways, Emirates, Etihad Airways, KLM of een andere luchtvaartmaatschappij naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Keuze om te vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam, Rotterdam The Hague Airport, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven. Schiphol Amsterdam is vaak de beste optie door de vele mogelijkheden en gunstige prijzen!
 2. Welkom! Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Onze mensen halen je/jullie persoonlijk op van de luchthaven en brengen je/jullie na aankomst met een privé taxi met chauffeur naar een prima hotel dat zich in het rustige deel van het gezellige Thamel bevindt. Afhankelijk van de aankomsttijd is er daarna gelegenheid om door de straatjes rondom Mandala Street en Old Kathmandu te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven, de honderden prachtige winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Er kunnen hier meteen wat praktische zaken worden geregeld, zoals het veilig wisselen van geld en/of een geldopname bij een pinautomaat. Bij de pinautomaat van Standard Chartered en Nabil Bank kan ineens respectievelijk NPR 25.000 en NPR 35.000 worden opgenomen. Overnachting in Potala Guesthouse, Kathmandu (B). Met een toeslag kan er ook voor worden gekozen om te overnachten in Hotel Shanker. Dit luxe ‘heritage hotel’ met zwembad is gevestigd in een Rana paleis uit de 19e eeuw, op loopafstand van Thamel en Durbar Marg, de toeristische centra van Kathmandu. Het was de koninklijke residentie van de heersers van Nepal in de periode 1894 tot 1964. De indrukwekkende gevel is intact gehouden, maar de interieurs zijn opnieuw ontworpen om reizigers het comfort te bieden dat je van een hotel van wereldklasse mag verwachten.
 3. Swayambhunath en Old Kathmandu. Na een prima ontbijt met o.a vers fruit wandel je met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar het beroemde Swayambhunath, de ‘apen tempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat je zo al wandelend de tijd hebt om te acclimatiseren en ‘te landen’. Nadat je de 365 traptreden omhoog bent gelopen, heb je een prachtig uitzicht over Kathmandu en zie je de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. Vanaf Swayambhunath wandel je in een rustig tempo met de gids naar de andere kant van de heilige Bishnumati rivier om in ‘Old Kathmandu’ de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar, de beroemde Annapurna Tempel en Durbar Square. Je kunt je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er na het programma nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag onze gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Eten in de romantische 'Garden of Dreams' is ook een mogelijkheid. Tweede overnachting in het hotel, een oase van rust in het hectische Kathmandu. (B)
 4. Bhutan, dag 1. Aankomst in Paro (2.235 meter). Vlucht vanuit Kathmandu naar Paro (2.235 meter), waar zich de internationale luchthaven bevindt van Bhutan. Paro is ook te bereiken vanuit India (Delhi of Calcutta), Thailand (Bangkok) en Singapore, maar de vlucht vanuit Kathmandu is niet alleen de mooiste, maar ook verreweg de best betaalbare optie. Vanuit Kathmandu duurt de vlucht slechts 65 minuten (2 uur en 20 minuten vanaf Delhi) en het uitzicht bij helder weer op de Mount Everest, Kanchenjunga, Jomolhari, Tsrim Gang en Jichu Drake is fantastisch! Terwijl je de vliegtuigtrap afdaalt in Paro, voel je meteen de warme zonnestralen op het gezicht en snuif je de heerlijke, schone berglucht op. Veel reizigers worden direct na de landing in Bhutan overweldigd door ‘een gevoel van innerlijke rust’. Zoals altijd bij onze reizen word je opgewacht door onze gids en privé chauffeur die verantwoordelijk zijn voor de begeleiding tijdens de reis in Bhutan. De eerste rit over 54 km (ca. 1 uur) voert naar Thimphu, de hoofdstad van Bhutan. Bij een vroege aankomst is het mogelijk om al een wandeling te maken, bijvoorbeeld vanuit de Dodena Vallei naar het legendarische Cheri Monastery. Overnachting in het uitstekende Hotel Pedling, Thimphu. (L,D)
 5. Bhutan, dag 2. Thimphu (2.334 meter). De hoofdstad van Bhutan is bekend om de bijna ‘dorpse rust’ die hier nog heerst. Niet voor niets wordt er vaak gesproken over ‘de minst hectische hoofdstad ter wereld’. Er zijn hier vele bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals het 15e eeuwse Changangkha monastery en de Drubthob Nunnery, één van de weinige overgebleven nonnenkloosters in Bhutan. In overleg met de gids kan ter plaatse worden gekozen wat op dat moment perfect aansluit bij jullie interesse. Overnachting in Hotel Pedling, Thimphu. (B,L,D)
 6. Bhutan, dag 3. Van Thimphu naar Punakha (1.242 meter). Voor de rit van ca. 3 uur (ca. 76 km) naar Punakha is er eventueel nog tijd om wat sfeer op te snuiven bij de beroemde markt van Thimphu en een bezoek te brengen aan de goud- en zilversmederijen en de beroemde ‘Thangka Painting school’. Onderweg naar Punakha maken jullie een korte stop op de Dochula pas (3.140 meter hoogte) met zijn 108 stupa’s. Vanaf deze pas hebben jullie bij goed weer een prachtig uitzicht op de Himalaya bergketen, inclusief de hoogste berg in Bhutan, de Mount Gangar Punsum (7.520 meter). Na aankomst in Punakha bezoeken jullie de prachtige Punakha Dzong (dzong = fortklooster) uit 1637 die gebouwd is tussen de 'mannelijke rivier Pho Chu’ en de 'vrouwelijke rivier Mo Chu’ door Shabdrung Ngawang Namgyal. Dit fortklooster is de zetel van de religieuze macht en wordt ook wel Druk Pungthang Dechen Phodrang genoemd, het 'Paleis van het Grote Geluk'. Elk jaar wordt hier in februari de overwinning herdacht op de Tibetanen. Als afsluiting van deze prachtige dag bezoek je Chimi Lhakhang, die door Lama Drukpa Kuenley werd gebouwd in de 15e eeuw. De tempel is ook bekend als 'de Tempel van de vruchtbaarheid'. Overnachting in Hotel Lobesa of het eveneens zeer gewaardeerde Zhingkham Resort in Punakha. (B,L,D)
 7. Bhutan, dag 4 . Van Punakha naar Gangtey (3.000 meter). Onderweg naar Gangtey, een rit van 75 kilometer (ca. 2 uur), passeren jullie de Wangdue Phodrang Dzong die in 2012 werd getroffen door een verwoestende brand. Over deze Dzong gaan vele legenden en de ligging ervan aan de Mo Chu en Tang Chu rivieren is betoverend. Na aankomst in Gangtey bezoeken jullie het beroemde, eeuwenoude klooster. Aanbevolen: Jullie lopen de Gangtey Nature Trail (ca. 1,5 uur) door de prachtige gletsjervallei van Phobjika. Deze groene Vallei is bekend vanwege de Zwarthalskraanvogels die hier vanuit Tibet jaarlijks vanaf eind oktober komen overwinteren. In het Crane Information Center is veel informatie te vinden is over deze zeer zeldzame vogel, waar de lokale bevolking veel respect voor heeft. Het is mogelijk om te overnachten in de Phuntsho Chholing Farm Lodge. Deze nieuwe lodge heeft uitstekende voorzieningen en ligt op een heuvel, direct achter het traditionele farmhouse ('noble house'). Het farmhouse is uiteraard te bezoeken! Het is een prachtige gelegenheid om de authentieke, traditionele architectuur van Bhutan op het platteland en het leven van de oude ‘nobelen’ (adel) van destijds aan den lijve te ervaren. De liefhebber van basic comfort kan er ook overnachten: het heeft krakende houten vloeren, een gezellige eetkamer en een boeddhistische kapel. De eenvoudige kamers zijn schoon en verzorgd, met wc/badkamers op de gang. Leuk om te weten: Het farmhouse is de geboorteplaats van Ms. Yangchen, onze coördinator in Bhutan, en haar moeder heeft er nog altijd de leiding. Zij is de zus van de Gangteng Tulku Rinpoche (de 9e reïncarnatie van Pema Lingpa), een gerespecteerd Boeddhistisch meester. Sinds zijn 16e jaar is hij de geestelijk leider van de beroemde Gangtey Gompa aldaar (anno 1500) en de bijbehorende domeinen: meer dan 35 Nyingma-kloosters en hermitages. Yangchen ziet haar oom vooral - zoals ze het noemt - als haar 'Root Guru' en leermeester. Aanbevolen: Het is ook mogelijk om te overnachten in Hotel Dewachen in de Phobjikha Vallei van Gangtey. Graag horen we bij een eventuele boeking waar jullie voorkeur naar uitgaat zodat we daar rekening mee kunnen houden. (B,L,D)
 8. Bhutan, dag 5. Terug naar Thimpu. In overleg kunnen jullie tijdens het ochtendgloren het 'chanten van de mantra' meemaken in de Gangtey Gompa. Daarna volgt een rit terug naar Thimphu van ca. 5 uur (143 km). Op de Dochula bergpas, die al eerder is gepasseerd op de heenweg, maken jullie een korte wandeling door de Botanical Garden naar Lamperi of een meer pittige hike van ca. 3 uur naar Lhungtoshe (en weer terug). Als alternatief kan er na aankomst in Thimphu ook een wandeling worden gemaakt in het Kuensel Phodrang Park dat een prachtig uitzicht biedt op de Thimphu Vallei. Overnachting in Hotel Pedling of gelijkwaardig in Thimphu. (B,L,D)
 9. Bhutan, dag 6. Dag 1 Camping trek. Start van de gemakkelijke Tshaluna trektocht die een verkorte versie is van de Druk Path trek. Met een eigen staf en alle benodigdheden voor de overnachtingen in het tentenkamp gaan jullie vanuit Thimphu op pad. Jullie lopen in ongeveer 4 uur naar Tshaluna, dat op een hoogte ligt van 2,250 meter. Het pad loopt grotendeels bergafwaarts en slingert door een bos van coniferen en rododendrons. Overnachting in eigen tentenkamp in Tshaluna. (B,L,D)
 10. Bhutan, dag 7. Dag 2 Camping trek. Een prachtige wandeling van ongeveer 5 uur naar Jele Dzong, dat gelegen is op een rotspunt, 3,480 meter boven de zeespiegel. De vegetatie boven de boomgrens en onder de sneeuwgrens kent een grote diversiteit aan grassen en kruidachtige planten. De kans is groot dat jullie onderweg herders met hun yaks tegenkomen. Dit keer zullen jullie meer stijgen dan de eerste dag, maar de inspanningen worden beloond. Vanuit de Jele Dzong, een kleine tempel waar diverse monniken wonen, is er een schitterend uitzicht over de Paro Vallei en de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya, met o.a de Jomolhari met een hoogte van 7.314 meter. Overnachting in tentenkamp bij de Jele Dzong. (B,L,D)
 11. Bhutan, dag 8. Dag 3 Camping trek. Tijdens de afsluiting van de indrukwekkende trekking genieten jullie ook vandaag weer volop van de prachtige natuur en mooie uitzichten. Damchena is het eerste bewoonde dorpje dat jullie tegenkomen onderweg naar Paro. Overnachting in Dewachen Resort, Tashi Namgay Resort of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 12. Bhutan, dag 9. Bezoek Tijgersnest. Deze dag staat in het teken van een onvergetelijk bezoek aan het ‘Nest van de Tijger’. Jullie rijden via het Satsam Chorten naar Ramthongkha, om van daaruit een pittige wandeling te maken door een prachtig dennenbos naar Taktshang, het beroemde 'Nest van de Tijger' op 3.200 meter. Het klooster is in 1684 op een steile klif met een diepte van 900 meter gebouwd rond een meditatiegrot van Guru Rinpoche. De legende vertelt dat Guru Padmasambhava, de tantrische mysticus die het Boeddhisme naar Bhutan bracht in 747, hier op de rug van een tijger naartoe gevlogen is. Na de wandeling kan er op de terugweg een bezoek worden gebracht aan het bijzondere Kyichu Lhakhang, dat in 659 werd gebouwd door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo. Als er nog tijd over is, kunnen jullie tot slot een bezoek brengen aan een traditioneel 'Farmhouse' of de Rinpung Dzong, het centrum van de burgerlijke en religieuze autoriteit in deze vallei. Overnachting in Dewachen Resort, Tashi Namgay Resort of gelijkwaardig in Paro. (B,L,D)
 13. Bhutan, dag 10. Afsluiting Bhutan en terugvlucht naar Kathmandu. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kun je nog wat rondlopen en een heerlijk kopje Bhutanese thee drinken in de gezellige winkelstraat van Paro. Dan volgt de terugvlucht naar Kathmandu, waar je na aankomst met onze topgids een bezoek brengt aan de wereldberoemde koningsstad Bhaktapur. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Overnachting in het vlakbij het Durbar Square gelegen en comfortabele Milla Guesthouse in Bhaktapur. (B)
 14. Nog even genieten voor vertrek naar huis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je de prachtige, eeuwenoude straatjes in je eigen tempo verder verkennen, genieten van de honderden winkeltjes, unieke tempels en locale ‘vegetable markets’. Op 1 van de vele dakterrassen met fantastisch uitzicht genieten van het unieke sfeertje in deze prachtige koningsstad kan natuurlijk ook! Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht word je opgehaald van het hotel en in ca. 30 minuten naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis of vervolg je de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’ of neem vrijblijvend contact op met Holi en Thomas (klik hier of WhatsApp/Bellen: +31 6 4375 1211) om je wensen te bespreken. (B)
 15. Weer thuis! Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een avontuurlijke reis om nooit meer te vergeten!

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

 

Bhutan Reis: De Nomaden van Khotokha

Reisduur: 15 dagen (13 dagen/12 nachten in Bhutan/Nepal), verlenging mogelijk.

OPTIE B: Een actief Bhutan programma met Bumdra Campingtrek
VOORBEELD REIS: Wandelen en/of Mountainbiken

Het volgende programma is inclusief een binnenlandse vlucht van Paro naar Bumthang (prijs op aanvraag). Bij keuze voor mountainbiken is ervaring met fietsen in de bergen een vereiste!

 1. Vertrek. Vlucht met Qatar Airways, Emirates, Etihad Airways, KLM of een andere luchtvaartmaatschappij naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Keuze om te vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam, Rotterdam The Hague Airport, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven. Schiphol Amsterdam is vaak de beste optie door de vele mogelijkheden en gunstige prijzen!
 2. Welkom! Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Onze mensen halen je/jullie persoonlijk op van de luchthaven en brengen je/jullie na aankomst met een privé taxi met chauffeur naar een prima hotel dat zich in het rustige deel van het gezellige Thamel bevindt. Afhankelijk van de aankomsttijd is er daarna gelegenheid om door de straatjes rondom Mandala Street en Old Kathmandu te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven, de honderden prachtige winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Er kunnen hier meteen wat praktische zaken worden geregeld, zoals het veilig wisselen van geld en/of een geldopname bij een pinautomaat. Bij de pinautomaat van Standard Chartered en Nabil Bank kan ineens respectievelijk NPR 25.000 en NPR 35.000 worden opgenomen. Overnachting in Potala Guesthouse, Kathmandu (B). Met een toeslag kan er ook voor worden gekozen om te overnachten in Hotel Shanker. Dit luxe ‘heritage hotel’ met zwembad is gevestigd in een Rana paleis uit de 19e eeuw, op loopafstand van Thamel en Durbar Marg, de toeristische centra van Kathmandu. Het was de koninklijke residentie van de heersers van Nepal in de periode 1894 tot 1964. De indrukwekkende gevel is intact gehouden, maar de interieurs zijn opnieuw ontworpen om reizigers het comfort te bieden dat je van een hotel van wereldklasse mag verwachten.
 3. Swayambhunath en Old Kathmandu. Na een prima ontbijt met o.a vers fruit wandel je met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar het beroemde Swayambhunath, de ‘apen tempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat je zo al wandelend de tijd hebt om te acclimatiseren en ‘te landen’. Nadat je de 365 traptreden omhoog bent gelopen, heb je een prachtig uitzicht over Kathmandu en zie je de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. Vanaf Swayambhunath wandel je in een rustig tempo met de gids naar de andere kant van de heilige Bishnumati rivier om in ‘Old Kathmandu’ de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar, de beroemde Annapurna Tempel en Durbar Square. Je kunt je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er na het programma nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag onze gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Eten in de romantische 'Garden of Dreams' is ook een mogelijkheid. Tweede overnachting in het hotel, een oase van rust in het hectische Kathmandu. (B)
 4. Bhutan, dag 1. Aankomst in Paro (2.235 meter). Vlucht vanuit Kathmandu naar Paro (2.235 meter), waar zich de internationale luchthaven bevindt van Bhutan. Paro is ook te bereiken vanuit India (Delhi of Calcutta), Thailand (Bangkok) en Singapore, maar de vlucht vanuit Kathmandu is niet alleen de mooiste, maar ook verreweg de best betaalbare optie. Vanuit Kathmandu duurt de vlucht slechts 65 minuten (2 uur en 20 minuten vanaf Delhi) en het uitzicht bij helder weer op de Mount Everest, Kanchenjunga, Jomolhari, Tsrim Gang en Jichu Drake is fantastisch! Terwijl je de vliegtuigtrap afdaalt in Paro, voel je meteen de warme zonnestralen op het gezicht en snuif je de heerlijke, schone berglucht op. Veel reizigers worden direct na de landing in Bhutan overweldigd door ‘een gevoel van innerlijke rust’. Zoals altijd bij onze reizen word je opgewacht door onze gids en privé chauffeur die verantwoordelijk zijn voor de begeleiding tijdens de reis in Bhutan. Na het welkom bezoeken jullie Ta Dzong, een oude wachttoren die in 1656 gebouwd is en gerenoveerd werd in 1968. Thans is er het Nationale Museum in gevestigd. Onder dit museum bevindt zich het prachtige Paro Rinpung Dzong (= fortklooster), het centrum voor de burgerlijke en religieuze autoriteiten van de vallei. Jullie bereiken de Dzong via een prachtige overdekte houten brug over het water. Optie A bij een vroege vlucht: Jullie kunnen ervoor kiezen om met een mountainbike op pad te gaan naar de ruïnes van de Drukgyal Dzong, die 16 km verderop in de vallei zijn gelegen. Op een heldere dag is er vanaf dit punt een werkelijk adembenemend zicht op de 7.314 meter hoge Jomolhari. Optie B bij een vroege vlucht: Een andere optie is om een wandeling te maken door het bos waar de witte apen leven naar het Dzongdrakha Monastery. Vanaf de klif waarop het klooster opgebouwd is, hebben jullie een prachtig uitzicht op de Paro Vallei. Dit is een plek waar de beroemde Guru Rinpoche gemediteerd zou hebben. Als er nog tijd over is, kunnen jullie doorrijden naar de Chelila pas op 3.500 meter hoogte om te genieten van het spectaculaire uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya. Vanaf dit punt wandelen jullie naar Kila Gompa, een nonnenklooster dat gebouwd is op de rotsen. Overnachting in Dewachen Resort, het hotel met het mooiste uitzicht over de Vallei (of gelijkwaardig), Paro. (B,L,D)
 5. Bhutan, dag 2. Van Paro naar Bumthang (3.000 meter). Na het ontbijt gaan jullie naar het vliegveld voor de binnenlandse vlucht naar Bumthang. Jullie bezoeken daar de Kurjey Monastery en wandelen in ongeveer 3 uur van Kurjey naar Nga Lhakhang. Later op de dag bezoeken jullie (als er nog tijd is) Jambay Lhakhang, dat gebouwd is door koning Songtsen Gampo van Tibet in het jaar 659. Deze tempel werd bezocht door Guru Rinpoche tijdens zijn bezoek aan Bumthang. Er wordt gezegd dat zich onder de tempel een meer bevindt waar Guru Rinpoche verschillende Terma (verborgen religieuze schatten) zou hebben achtergelaten. Uiteraard is er aan het einde van de dag gelegenheid om te genieten van de prachtige straatjes en nog wat te wandelen/winkelen. Overnachting in Rinchenling Lodge (of gelijkwaardig), Bumthang. (B,L,D)
 6. Bhutan, dag 3. Fietsen & Hiken. Jullie fietsen naar de Jakar Dzong (kasteel van de witte vogel) en de Tamshing Lhakhang (tempel van de goede boodschap), de belangrijkste tempel uit de Nyingma traditie van het koninkrijk. Later op de dag hiken jullie in ongeveer 3 uur naar de Petsiling Gompa. Vanaf deze plek hebben jullie een spectaculair uitzicht over de complete Bumthang Vallei. “s Avonds bezoeken jullie het meer Membarstho, het ‘brandende meer’. Overnachting in Rinchenling Lodge (of gelijkwaardig), Bumthang. (B,L,D)
 7. Bhutan, dag 4. Via Trongsa naar Gangtey (3.000 meter). Na het vroege ontbijt rijden jullie naar Phobjikha (Gangtey). Onderweg wordt Ta Dzong (dzong = fortklooster) bezocht, een oude wachttoren met kapel die gewijd is aan Trongsa Penlop Jigme Namgyal. Jullie brengen ook een bezoek aan de meest indrukwekkende Dzong van Bhutan, de Trongsa Dzong. Dit is het voorouderlijke huis van de huidige koninklijke familie. Bezoeken jullie Bhutan in de wintermaanden? Dan is de kans groot dat jullie in de groene Phobjikha Vallei de Zwarthalskraanvogels tegenkomen die hier vanuit Tibet komen overwinteren. Overnachting in Hotel Dewachen of een authentiek Farmhouse (homestay) in de Phobjikha Vallei van Gangtey. Voor reizigers met een specifieke belangstelling voor het boeddhisme is een verblijf mogelijk in Theckchen Phodrang Guesthouse, dat vlak naast het klooster het klooster ligt. In overleg kunnen jullie tijdens het ochtendgloren het 'chanten van de mantra' meemaken in de tempel. (B,L,D)
 8. Bhutan, dag 5. Van Phobjikha naar Punakha (1.242 meter). Na het ontbijt bezoeken jullie het Crane Information Center waar veel informatie te vinden is over de zeldzame kraanvogels waar de lokale bevolking groot respect voor heeft. Daarna lopen jullie de prachtige Gangtey Nature Trail. Na afsluiting van de wandeling rijden jullie verder naar Punakha, een rit van ongeveer 3,5 uur over 66 kilometer. Onderweg passeren jullie de Wangdiphodrang Dzong die in 2012 getroffen werd door een verwoestende brand. Over deze Dzong gaan vele legenden en de ligging ervan aan de Mo Chu en Tang Chu rivieren is schitterend. Uiteraard bezoeken jullie 's middags de Punakha Dzong, die gebouwd is in 1637 door Shabdrung Ngawang Namgyal. Deze Dzong ligt tussen de Pho Chu (mannelijke rivier) en de Mo Chu (vrouwelijke rivier). Jullie bezoeken daarna Chimi Lhakhang, dat in 1499 gebouwd is op de top van een heuvel door Lama Drukpa Kuenley. Deze tempel staat bekend als de tempel van de vruchtbaarheid. Overnachting in Hotel Lobesa, Zhingkham Resort of gelijkwaardig, Punakha. (B,L,D)
 9. Bhutan, dag 6. Van Punakha naar Thimphu (2.334 meter). Na het ontbijt rijden jullie over de Dochula pas, waar jullie genieten van een spectaculair uitzicht over de hoogste bergtoppen ter wereld. Bij keuze voor wandelen: Na aankomst in Thimphu maken jullie een mooie wandeling vanuit het Sangay Gang Viewpoint. Optioneel bij keuze voor fietsen: Vanuit Thimphu fietsen jullie naar de National Memorial Chorten die in 1974 werd gebouwd in opdracht van de koningin voor haar zoon, de 3e koning Jigme Dorji Wangchuk. De Chort is gebouwd om de geest van Boeddha te vertegenwoordigen en toegewijd aan de wereldvrede. Daarna fietsen jullie met de mountainbike door naar het Sangay Gang Viewpoint en het nonnenklooster Dupthop Lhakhang. In Thimphu bezoeken jullie aan het einde van de dag de Tashichho Dzong, het belangrijkste gebouw van Bhutan waar sinds 1952 de regering zetelt en de koning zijn kantoren heeft. Eventueel is er nog wat tijd om het Handwerk Imperium te bezoeken waar diverse souvenirs en traditionele Bhutanese producten te koop zijn zoals de prachtig gekleurde laarzen, manden die gemaakt worden van bamboe en maskers die tijdens de kleurrijke festivals worden gebruikt. Overnachting in Hotel Pedling of gelijkwaardig in Thimphu. (B,L,D)
 10. Bhutan, dag 7. Van Thimphu naar Paro. Jullie rijden naar Dodena (of Pangri Zampa voor een langere trekking) waar jullie een prachtige wandeling maken naar het Cheri Monastery. Na de lunch reizen jullie door naar Paro en bezoeken jullie onderweg het Tamchog Monastery, dat in de 15e eeuw gebouwd is door Thangthong Gyalpo, beter bekend als Lama Chazampa, wat letterlijk ‘de ijzeren brug-bouwer’ betekent. Hij bouwde maar liefst 108 bruggen, zowel in Tibet als Bhutan. Overnachting in Dewachen Resort (of gelijkwaardig), Paro. (B,L,D)
 11. Bhutan, dag 8. Start Bumdra trektocht. Trekking van 3 tot 4 uur vanuit de Paro Vallei naar het Bumdra Monastery. Jullie wandelen via Chhoe Tse Lhakhang naar de prachtige weidevelden die het domein zijn van de Yaks (ca. 2 uur hiken naar 3.800 meter boven zeespiegel). Na de lunch wordt het Bumdra klooster bezocht en kan optioneel 2 tot 3 uur verder omhoog worden gewandeld naar het viewpoint (peak) op 4.000 meter hoogte. Het tentenkamp heeft goede faciliteiten, de avondmaaltijd is zeer uitgebreid en wordt verzorgde door een 'chef-kok'. Overnachting in een zeer goed geoutilleerde tent. (B,L,D)
 12. Bhutan, dag 9. Bumdra Trektocht dag 2. Na de schitterende zonsopgang wandelen jullie via het Bumdra Monastery tot aan de poort van het beroemde Taktsang Monastery, het beroemde 'Nest van de Tijger' op 3.200 meter. Jullie pad wordt gekleurd door de vele gebedsvlaggen die in de bomen hangen. Het klooster is in 1684 gebouwd op een steile klif met een diepte van 900 meter gebouwd rond een meditatiegrot van Guru Rinpoche. De legende vertelt dat Guru Padmasambhava, de tantrische mysticus die het Boeddhisme naar Bhutan bracht in 747, hier op de rug van een tijger naartoe gevlogen is. Jullie kunnen hier gebedsvlaggen ophangen om jullie wensen met de wind ‘mee te geven aan de goden’. Dan volgt de afdaling door het bos naar beneden en de transfer terug naar het hotel. Overnachting in Dewachen Resort (of gelijkwaardig), Paro. (B,L,D)
 13. Bhutan, dag 10. Afsluiting Bhutan en terugvlucht naar Kathmandu. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kun je nog wat rondlopen en een heerlijk kopje Bhutanese thee drinken in de gezellige winkelstraat van Paro. Dan volgt de terugvlucht naar Kathmandu, waar je na aankomst met onze topgids een bezoek brengt aan de wereldberoemde koningsstad Bhaktapur. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Overnachting in het vlakbij het Durbar Square gelegen en comfortabele Milla Guesthouse in Bhaktapur. (B)
 14. Nog even genieten voor vertrek naar huis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je de prachtige, eeuwenoude straatjes in je eigen tempo verder verkennen, genieten van de honderden winkeltjes, unieke tempels en locale ‘vegetable markets’. Op 1 van de vele dakterrassen met fantastisch uitzicht genieten van het unieke sfeertje in deze prachtige koningsstad kan natuurlijk ook! Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht word je opgehaald van het hotel en in ca. 30 minuten naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis of vervolg je de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’ of neem vrijblijvend contact op met Holi en Thomas (klik hier of WhatsApp/Bellen: +31 6 4375 1211) om je wensen te bespreken. (B)
 15. Weer thuis! Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een avontuurlijke reis om nooit meer te vergeten!

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Privéreis mogelijk

ja

Reisduur

15 dagen

Comfort

met goede hotels, met camping trek

Niveau

goede conditie

2 extra nachten Haa Vallei, Bhutan (+ € 362)

Verleng je Bhutan reis met 2 extra nachten in de mysterieuze Haa Vallei. Vanuit Paro maak je allereerst een rit naar de schitterende gelegen nunnery van Kila Gompa. Vervolgens voert de weg over goed verharde wegen - via de Chelila pas (3.780 meter) - naar de prachtige Haa Vallei. Dit authentieke gebied ligt direct aan de grens met Sikkim en Tibet en wordt nog maar  nauwelijks bezocht door toeristen.

De Haa vallei wordt door reizigers ervaren als een serene plek aan 'het einde van de wereld'. Er is geen doorgaand verkeer en er kunnen hier prachtige wandelingen worden gemaakt met adembenemend mooie uitzichten. Vanwege de vruchtbaarheid van de grond worden hier diverse gewassen verbouwd zoals tarwe en gerst, maar ook aardappelen. En natuurlijk zullen de yaks niet ontbreken!

We spreken in het reisprogramma vaak over 'jullie', omdat er tijdens de reis begeleiding is door een eigen gids en daarnaast een privéchauffeur.

Het reisprogramma is als volgt:

 1. Bhutan, extra dag 1. Naar de Haa Vallei. Na het ontbijt rijden jullie vanuit Paro, via de nunnery van Kila Gompa, de Chelila pas (3.780 meter) over naar de prachtige Haa Vallei, die direct grenst aan Sikkim en Tibet. Dit is een gebied dat nog nauwelijks door toeristen wordt bezocht en de flora & fauna zijn prachtig! In de Haa vallei bezoeken jullie de 2 belangrijkste tempels; de Lhakhang Karpo (de witte tempel) en Lhakhang Nagpo (de zwarte tempel). Deze bevinden zich aan de voet van de ‘Miri Punsum’, een heilige plek die bestaat uit drie heuvels. Het interieur van de muren van de Lhakhang Karpo is versierd met schilderijen en muurschilderingen van grote boeddhistische heiligen, goden en meesters. De donkere en mysterieuze Lhakhang Nagpo is mooi zwart geverfd, in combinatie met rood en wit. Deze zeer oude tempel is gebouwd op de top van een meer en heeft een opening onderin de vloer, die leidt naar de geest van de zeemeermin (Tshomen) die hier huist. Overnachting in Risum Resort, Haa Vallei. (B,L,D)
 2. Bhutan, dag 2. Haa Vallei. Wandelen of fietsen? Haa betekent mysterieus. Als je door de vallei wandelt - langs de oevers van de rivier en door de dichtbegroeide naaldwouden, omringd door bergen - ervaren jullie het zelf! De wandeling die jullie hier kunnen maken, wordt door sommige reizigers omschreven als ‘betoverend mooi’. Als jullie ervaring hebben met mountainbiken in de bergen (laat dit ons bij boeking weten), dan is het ook mogelijk om te kiezen voor een fietstocht door deze prachtige vallei. Het loopt al tegen de avond als jullie terugkomen in het hotel en kunnen genieten van de zonsondergang. Overnachting in Risum Resort, Haa Vallei. (B,L,D)
 3. Bhutan, dag 3. Vanuit Haa Vallei naar Thimphu (2.320 meter). Na het ontbijt maken jullie nog een mooie wandeling in de Vallei en sluiten jullie het verblijf op deze bijzondere plek af met een kopje thee in ons favoriete café op het centrale pleintje. Vervolgens rijdt onze privéchauffeur jullie met onze gids via een andere route de vallei uit. Bij heldere luchten genieten jullie van een fantastisch uitzicht op de Mount Jhomolhari (7.314 meter). Aankomst in Thimphu, waar jullie na de incheck in het hotel nog wat kunnen ronddwalen in het centrum bij ‘Hongkong Market’. Overnachting in het uitstekende Hotel Pedling of een gelijkwaardig hotel in Thimphu. De reis wordt vervolgd conform het maatwerk programma dat we vooraf hebben afgesproken. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

De reissom is op basis van 2-persoonskamers, inclusief 7 maaltijden, al het binnenlandse vervoer/luchthaventransfers per land cruiser, topbegeleiding door een volledig gecertificeerde privégids en eigen chauffeur, 2 overnachtingen in een prachtige cottage met alle voorzieningen, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen en permits. Tijdens de reis zijn er naast persoonlijke uitgaven geen extra kosten. Je weet vooraf dus precies waar je aan toe bent qua kosten!

Reissom is exclusief:

 • Voor maart, april, mei, september, oktober en november geldt in Bhutan een vaste toeslag van USD 50 per persoon per nacht.
 • Bij een reisgezelschap van 1 of 2 personen geldt er daarnaast een wettelijke toeslag van respectievelijk USD 40 en USD 30 per persoon per nacht.

3 extra nachten Nepal, Kathmandu Vallei Trekking (+ € 285)

Maak met een privégids een gemakkelijke 3-daagse trekking over goed begaanbare paden door de Kathmandu Vallei, ook wel koningsvallei genoemd. Je overnacht in prima lodges op authentieke locaties, ontmoet de locale bevolking op het platteland en van de unieke biodiversiteit.

We spreken in het volgende reisprogramma vaak over 'jullie', omdat er tijdens de reis begeleiding is door verschillende van onze mensen, waaronder een privégids, eventueel in combinatie met een porter om je/jullie spullen te dragen.

Het programma is als volgt:

 1. Wandeldag 1: Panauti, Namo Buddha en Dhulikhel. Na het ontbijt vertrek je met onze gecertificeerde gids met de taxi naar het authentieke Newari-dorpje Panauti (1.464 meter) voor de start van de 3-daagse lodge trekking door de Kathmandu Vallei, ook wel koningsvallei genoemd. Naast de gids gaat er een porter mee om per persoon maximaal 10 kg bagage te dragen (de rest kan zonder kosten achtergelaten worden in het hotel en/of kunnen wij naar de eindbestemming laten brengen). Vanaf de bazaar van Panauti maken jullie vervolgens een prachtige wandeling van ca. 4 uur naar het Tibetaans-Boeddhistisch klooster van Namo Buddha. Het klooster ligt in het hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Het klooster is opgericht door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Vanaf dit punt is het nog zo'n 2 uur lopen naar Dhulikhel, op 1.500 meter hoogte gelegen. Overnachting in Dhulikhel. (L,D)
 2. Wandeldag 2: Nala en Nagarkot. Je maakt met onze gids via het prachtige dorpje Nala een pittige wandeling omhoog naar Nagarkot (2.175 meter), een beroemde plek in de Kathmandu Vallei vanwege de magnifieke uitzichten op de Himalaya. Overnachting in Nagarkot. (B,L,D)
 3. Wandeldag 3: Sankhu en Bouddha. Bij helder weer is de zonsopgang in Nagarkot werkelijk adembenemend! Na het ontbijt begint de afdaling naar het dorpje Sankhu waar na aankomst een bezoek wordt gebracht aan de Vajrayogini Tempel. Een privé taxi komt je/jullie ophalen voor een rit van ca. 1 uur naar Bouddha (Kathmandu). Na aankomst is er volop de tijd om deze beroemde Tibetaanse wijk te bezichtigen. Je bezoekt Bouddhanath, de beroemde Tibetaanse stupa waar de ‘kora’ (heilige rondgang) wordt gelopen, terwijl je - met de monniken - de gebedsmolens laat draaien. Overnachting in het guesthouse van 1 van de vele kloosters die zich hier bevinden. Uiteraard is een overnachting in een ander hotel of guesthouse ook mogelijk. Overnachting in Bouddha. (B,L)
 4. Einde programma of vervolg. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht is er nog ruimte om de belangrijkste kloosters rondom het plein met de vele kleurrijke winkeltjes te bezoeken. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht word je opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of je vervolgt de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen (kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’). (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis door 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.

De kosten zijn inclusief 8 maaltijden, 3 overnachtingen in prima guesthouses en lodges, vervoer, topbegeleiding tijdens o.a. trektocht en overige activiteiten, bagagevervoer tijdens de trekking door porters/sherpa's. Tijdens het programma zijn er naast persoonlijke uitgaven voor drankjes en fooien geen extra kosten. Je weet vooraf dus precies waar je aan toe bent qua kosten!

3 nachten, Stopover in Nepal (+ € 285)

De perfecte start en/of afsluiting van de reis in Nepal met 3 overnachtingen in authentieke en comfortabele hotels, inclusief uitgebreid ontbijt.

We spreken in het reisprogramma vaak over 'jullie', omdat er tijdens de reis begeleiding is door verschillende van onze mensen, waaronder een privégids in combinatie met een eigen chauffeur.

Het programma is als volgt:

 1. [sc name="aankomst_kathmandu" ]
 2. [sc name="old_kathmandu" ]
 3. [sc name="rituelen_pashupatinath_a" ] [sc name="rituelen_bouddha_b" ] Tot slot is er de mogelijkheid om in Patan samen met een local/gids de nieuwe Kumari, (de 'Levende Godin') en haar familie te ontmoeten. [sc name="rituelen_overnachting_d" ]
 4. [sc name="vertrek_nepal" ]

B = Inclusief breakfast/ontbijt

De reissom is inclusief authentieke hotels met ontbijt, al het binnenlandse privé vervoer (inclusief luchthaventransfers), gecertificeerde gids, activiteiten, excursies en entreegelden. Tijdens het programma zijn er met uitzondering van maaltijden en persoonlijke uitgaven geen extra kosten.

De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.

Hiermee in chronologische volgorde een overzicht van wat inclusief is:

 • Luchthaventransfer van Kathmandu Tribhuvan Airport naar het hotel.
 • 2 Overnachtingen in een goed hotel Kathmandu (wijk: Swayambhu of Lazimpat), inclusief uitgebreid ontbijt. Jullie verblijven in het authentieke Vajra Hotel Kathmandu of Hotel Shanker.
 • Introductiewandeling met privégids door o.a. Thamel & Mandala Street.
 • Bezoek met een privégids (voertaal: Engels) aan de wereldberoemde heiligdommen Swayambhunath, het hindoeïstische heiligdom Pashupatinath en het Boeddhistische heiligdom Bouddhanath, inclusief vervoer en entreegelden.
 • 1 Overnachting in 'Klein-Tibet' (wijk: Bouddha), inclusief ontbijt. Verblijf in een guesthouse/hotel met goede voorzieningen.
 • Transfers op alle dagen en begeleiding door topgids tijdens alle activiteiten en excursies inbegrepen.
 • Alle lokale belastingen en overige heffingen.
 • De kosten voor de begeleiding door onze mensen tijdens het programma zijn ook inclusief: vervoer, maaltijden en verzekering tijdens o.a. de excursies in de Kathmandu Vallei.

5 extra nachten Nepal, Great Valley Walk & Klooster (+ € 545)

Beleef het ritme van de monniken tijdens een uniek verblijf van 2 nachten in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster en wandel met onze gecertificeerde gids door de prachtige koningsvallei (Kathmandu Vallei). Verblijf daarna 2 nachten in een prachtig boerendorpje en geniet van de Nepalese gastvrijheid in 'optima forma'. Deze verlenging wordt afgesloten op een schitterende ‘koninklijke bestemming’.

Het programma is als volgt:

 1. [sc name="naar_het_klooster" ]
 2. [sc name="kloosterverblijf" ]
 3. [sc name="balthali_royal_walk" ]
 4. [sc name="balthali_bhaktapur" ]
 5. Terugreis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kunnen jullie na het ontbijt nog wat winkelen in de oude straatjes rondom de koninklijke pleinen (Durbar Square), luieren op een dakterras met schitterende uitzicht op de bergen of jezelf trakteren op een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

De reissom is inclusief 13 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), 5 overnachtingen, activiteiten, excursies, bagagevervoer, entreegelden en topbegeleiding door een gecertificeerde privégids.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag. Er is ook een extra comfort en budgetoptie beschikbaar.

Het volgende is inclusief:

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met bezichtiging van het Newari dorpje Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids/sherpa (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 2 Overnachtingen in Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan soms wijzigen).
 • Mogelijkheid om wandelingen te maken met onze gids door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling met privégids/sherpa naar een nieuwe bestemming in de koningsvallei.
 • 2 Overnachting in Balthali, een boerendorpje in de Kathmandu Vallei, inclusief ontbijt.
 • Wandeling met privégids/sherpa en transfer naar een ‘koninklijke bestemming’.
 • 1 Overnachting op de ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • 1 Hotelovernachting in Kathmandu (wijk: Swayambhu), inclusief uitgebreid ontbijt.
 • Tijdens deze bouwsteen zijn er in totaal 14 maaltijden inclusief.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor de terugvlucht naar huis.

5 extra nachten Nepal, Pokhara & Shangri-La (+ € 535)

Na twee comfortabele overnachtingen aan het Fewa meer in Pokhara bezoek je een idyllische 'onbekende bestemming'. De 'onbekende bestemming' wordt jaarlijks gewisseld en wordt pas bij aankomst ter plaatse onthuld.

Je maakt een prachtige jungle walk met een lokale gids door de rijstvelden en maken kennis met een 'local community'. Geniet van de unieke biodiversiteit aan de voet van de Himalaya en verblijf in een comfortabele, ecolodge (guesthouse/homestay).

 1. [sc name="kathmandu_pokhara" ]
 2. [sc name="pokhara_vallei" ]
 3. [sc name="shangri_la" ]
 4. [sc name="local_community_day" ]
 5. [sc name="shangri_la_pokhara" ]
 6. [sc name="vertrek_nepal" ]

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.

De prijs voor deze bouwsteen is inclusief 10 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), begeleiding, accommodaties, activiteiten en excursies. Tijdens het verblijf op de 'onbekende bestemming' zijn alle vers bereide maaltijden inbegrepen.

7 extra nachten Nepal, Wildlife en Shangri-La (+ € 735)

Beleef het prachtige Pokhara, dat beroemd is door de prachtige ligging aan het Fewa meer en de uitzichten op de Himalaya! Ervaar daarnaast de Nepalese jungle tegen de grens met India en ontdek unieke flora & fauna. Je gaat op safari in Chitwan National Park en ontmoet de inheemse Tharu bevolking die in de Terai nog op traditionele wijze leeft.

We spreken in het reisprogramma vaak over 'jullie', omdat er tijdens de reis begeleiding is door verschillende van onze mensen, waaronder een privégids in combinatie met 'park ranger' (Chitwan) en diverse chauffeurs.

Het reisprogramma is als volgt:

 1. [sc name="chitwan_safari" ]
 2. [sc name="kathmandu_pokhara_trekking" ]
 3. [sc name="pokhara_vallei" ]
 4. [sc name="shangri_la" ]
 5. [sc name="local_community_day" ]
 6. [sc name="shangri_la_kathmandu" ]
 7. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je na het ontbijt nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht wordt je opgehaald van het hotel en naar Kathmandu Airport gebracht of je vervolgt de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’. (B)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

De reissom is inclusief 10 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), begeleiding, goede accommodaties, alle activiteiten, excursies, entreegelden en permits voor Chitwan National Park.

De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer tijdens de gehele reis (dus ook tijdens de trektocht). Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.


Bovenstaande bouwstenen kun je toevoegen als je een reis wilt boeken.

Deze Bhutan reis heeft de volgende hoogtepunten en bijzonderheden:

 • De Vallei van Paro, de hoofdstad Thimpu en de beroemde Punakha Dzong (dzong = fortklooster).
 • Wandeling naar het beroemde 'Nest van de Tijger', het indrukwekkende fortklooster dat behoort tot het domein van Padmasambhava, de 2e Boeddha.
 • De 3-daagse Tshaluna campingtrek op ca. 3000 meter hoogte, de mooiste trekking die in Bhutan op relatief lage hoogte kan worden gemaakt. De trektocht heeft de kwalificatie 'gemakkelijk'. Een goede conditie is noodzakelijk bij het maken van een Himalaya trekking!
 • Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar Bhutan. De reis naar Bhutan vindt plaats via India (Calcutta of Delhi), Nepal (Kathmandu), Thailand (Bangkok) of Singapore.
Inclusief

De reissom is inclusief 27 maaltijden, al het binnenlandse privé vervoer (inclusief luchthaventransfers) per Land Cruiser, privé begeleiding door een gecertificeerde topgids en eigen chauffeur, goede hotelaccommodaties en tentenkamp tijdens de trekking, overige activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen en permits. In Bhutan zijn er naast persoonlijke uitgaven geen extra kosten.

Omdat er in Bhutan altijd wordt gereisd met een eigen privégids (voertaal: Engels) en privéchauffeur kunnen we veel flexibiliteit bieden, ook onderweg tijdens het programma.

Hiermee een overzicht van alles wat inclusief is:

 • Magnifiek reisprogramma met topbegeleiding gedurende de gehele reis, inclusief alle activiteiten, excursies en entreegelden.
 • Goede middenklasse hotels tijdens deze reis met prima voorzieningen.
 • Alle maaltijden in Bhutan zijn bij de reissom inbegrepen.
 • Verblijf in tentenkamp tijdens de 3-daagse trektocht in Bhutan.
 • Begeleiding door een professionele, gelicenseerde gids (voertaal: Engels).
 • Bagagevervoer tijdens de camping trek (maximaal 10 kg p.p.).
 • Verblijfskosten en verzekering voor de begeleiding tijdens het programma.
 • Alle privé vervoer en luchthaventransfers zijn inbegrepen.
 • Alle permits, lokale belastingen en overige heffingen.
 • De kosten voor de gids en privé chauffeur, die zorgen voor de begeleiding tijdens de reis, zijn ook inclusief: vervoer, verblijfskosten, maaltijden en verzekering tijdens alle excursies en activiteiten.
Exclusief

Reissom is exclusief:

 • Voor maart, april, mei, september, oktober en november geldt in Bhutan een vaste toeslag van USD 50,- per persoon per nacht
 • Bij een reisgezelschap van 1 of 2 personen geldt er daarnaast een wettelijke toeslag van respectievelijk 40 en 30 USD per persoon per nacht
 • Heen- en terugvlucht Kathmandu (Nepal), vanaf € 595 voor de beste aansluitingen
 • Heen- en Terugvlucht Kathmandu-Paro, ca. € 447 voor Economy (volwassenen), € 368 voor kinderen, € 523 voor Business Class
 • Optioneel bij eventuele keuze voor een binnenlandse vlucht in Bhutan: Na aankomst in Paro kan er ook voor worden gekozen om naar Bumthang te vliegen. In dat geval bedragen de kosten voor de extra vlucht ca. € 195,-.
 • Optioneel bij eventuele keuze voor Oost-Bhutan: Een korting van USD 65 per persoon per nacht voor de overnachtingen in Oost-Bhutan.
 • Handling-, service- en administratiekosten per boeking: € 17,50
 • Bijdrage STO Garant betreffende de wettelijke reisgarantie per boeking: € 15,-
 • Bijdrage Calamiteitenfonds, per boeking: € 2,50
 • Bhutan visumkosten p.p. € 85,- (inclusief handling). Dit onderdeel wordt door ons geregeld!
 • Drankjes, fooien, een aantal maaltijden, verzekeringen en andere persoonlijke uitgaven
 • Eventuele visumkosten Nepal bij aankomst in Kathmandu: USD 30,-
 • Drankjes, fooien, persoonlijke uitgaven en verzekeringen

 

Vliegtickets

We geven graag advies bij het boeken van de vluchten. Uiteraard kan het vliegticket ook door Top of the World Reizen worden geregeld! Na ontvangst van de voornaam, achternaam (meisjesnaam voor dames) en geboortedatum maken we een offerte voor de vluchten. We bieden daarbij de mogelijkheid vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf of een andere luchthaven te vertrekken en werken samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways en KLM. Voor zover mogelijk houden we rekening met maaltijdvoorkeuren en stoelkeuze.

24 uur ophaal- en brengservice door onze mensen, ongeacht het tijdstip van aankomst of vertrek! Bij het boeken van vluchten is er formeel sprake van ‘reisbemiddeling’. De voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij zijn van toepassing.

Start hier je reis

'De ongereptheid van de natuur en de ingetogen bevolking met haar eigen cultuur heeft een diepe indruk bij mij achtergelaten. Het paradijs op aarde bestaat dus echt.' Holi en Thomas

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of bel +31 (0) 6 4375 1211