Main content

Shangri La in de Himalaya: Bhutan & Nepal

Tijgernest in Bhutan

 

Het Verborgen Himalaya Koninkrijk

Speciaal voor u stelde Top of the World Reizen een unieke en comfortabele reis samen naar Bhutan, het verborgen Himalaya koninkrijk. Tijdens de 12-daagse reis verblijft u 10 dagen/9 nachten in Bhutan en Nepal. Het is mogelijk om de reis te verlengen met 3 extra nachten in Bardia National Park (Nepal).

U vertrekt naar keuze vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, dat op een hoogte ligt van 1.325 meter boven zeespiegel. Gedurende de gehele reis verblijft u in prachtige hotelaccommodaties met goede voorzieningen. Daarnaast wordt u van aankomst tot vertrek begeleid door een privégids (voertaal: Engels) en eigen chauffeur.

Na volledig geacclimatiseerd te zijn in Nepal vliegt u door naar Bhutan; een schitterende vlucht van 65 minuten over de Mount Everest. Bhutan ligt volledig ingekapseld in de Himalaya, waardoor de unieke cultuur zeer goed bewaard is gebleven. Dit is de reden waarom Bhutan ook wel het ‘verborgen koninkrijk’ wordt genoemd; het land is bekend vanwege de filosofie dat ‘Bruto Nationaal Geluk’ belangrijker is dan economische groei. Een duurzame manier van leven en werken staat op nummer 1; Bhutan wordt jaarlijks door slechts een paar honderd Nederlandse reizigers bezocht.

Bhutan is zo groot als Nederland en wordt door de betoverende schoonheid van de natuur en de vriendelijkheid van de bevolking door velen beschouwd als ‘Shangri-La’, het paradijs op aarde. U bezoekt o.a. Paro, Thimpu, het beroemde ‘Nest van de Tijger’ en de schitterende Punakha Dzong. Door de extra nacht in Punakha is het mogelijk om de heiligdommen op de meest rustige momenten te bezoeken en de unieke, serene sfeer te ervaren.

In Bhutan leert u het boeddhisme kennen uit de tijd van Padmasambhava, nadat hij volgens de legende, in de 8e eeuw uit Nepal aan was komen vliegen op de rug van een tijger en zo het boeddhisme vanuit Nepal naar Tibet en Bhutan bracht. Guru Padmasambhava, die ook wel liefkozend ‘Guru Rinpoche’ wordt genoemd, vervult in Bhutan een centrale rol in het religieuze leven. Binnen de Nyingma traditie wordt hij beschouwd als de tweede Boeddha.

De Bhutan reis die Top of the World Reizen heeft samengesteld, is uitermate geschikt voor mensen die veel willen zien en ervaren, maar geen Himalaya trekking willen maken. U heeft de keuze om een aantal lichte – of juist meer pittige – wandelingen te maken.

Meteen kennismaken met Ms. Yangchen, onze coördinator in Thimphu? Voor een interview met haar op YouTube > klik hier


Kosten:

Reissom vanaf € 2.479,- p.p. op basis van een privéreis voor 2 personen om Bhutan in de beste maanden van het jaar te bezoeken. Uw studerende (klein)kinderen ontvangen tot 20% korting op de vaste minimumbedragen voor Bhutan (vraag ons naar de voorwaarden).

Het genoemde bedrag is exclusief vluchten, maar inclusief een eigen chauffeur (land cruiser) en privégids in Bhutan. Daarnaast  zijn alle activiteiten, excursies, permits, entreegelden, de verplichte vaste minimumkosten voor Bhutan en de zogenaamde ‘FIT surcharge’ voor privéreizen inbegrepen in de reissom. U heeft tijdens de reis dus geen extra kosten naast uw persoonlijke uitgaven.

Het programma is als volgt:

 1. Vertrek. Vlucht met Qatar Airways, Emirates, Etihad Airways, KLM of een andere airline naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Keuze om te vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam, Rotterdam The Hague Airport, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven. 
 2. Aankomst. Nepal, dag 1. Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Welkom! U wordt persoonlijk afgehaald door uw privégids (voertaal: Engels) en met de taxi naar een authentiek hotel gebracht in het rustige Swayambhu, een boeddhistische wijk op loopafstand van Thamel. Afhankelijk van uw aankomsttijd is er later op de dag gelegenheid om door de straatjes van Thamel (de toeristische wijk) & Mandala Street te wandelen. Terwijl u geniet van het kleurrijke straatleven kunt u hier meteen wat praktische zaken regelen, zoals het veilig wisselen van geld en/of een geldopname bij een pinautomaat. Overnachting in Hotel Vajra Kathmandu (New Wing), Yak & Yeti of Shanker Hotel.
 3. Old Kathmandu. Nepal, dag 2. Na een uitgebreid en smakelijk ontbijt bezoekt u met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) het beroemde Swayambhunath, de ‘apen tempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Nadat u de 365 traptreden omhoog bent gelopen, heeft u een prachtig uitzicht over Kathmandu en ziet u de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. Daarna wandelt u met de gids naar ‘Old Kathmandu’ om de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar en de beroemde Annapurna Tempel. U kunt zich ook laten brengen door een riksja! Optioneel kunt u met de gids een bezoek brengen aan het Bir Hospital dat om de hoek ligt. Daarna heeft u eventueel nog tijd over voor een ayurvedische massage in het hotel of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’ in Mandala Street. Tweede overnachting in Kathmandu. Uw hotel is een oase van rust in het hectische Kathmandu. (B)
 4. Nepal, dag 3. Bhutan, dag 1. U wordt opgehaald van het hotel en naar de luchthaven gebracht voor de ochtendvlucht van Royal Bhutan Airlines (Drukair) naar Paro. U vliegt over de Mount Everest en heeft bij helder weer aan de linkerkant van het toestel een spectaculair uitzicht op de hoogste berg ter wereld! Terwijl u de vliegtuigtrap afdaalt na aankomst in Bhutan voelt u meteen de warme zonnestralen op uw gezicht en snuift u de heerlijke, schone berglucht op. Veel reizigers worden direct na de landing in Bhutan overweldigd door ‘een gevoel van innerlijke rust’. De luchthaven van Paro ligt op 2.235 meter hoogte en u wordt opgewacht door uw privégids (voertaal: Engels) en privé chauffeur die u de gehele reis in Bhutan persoonlijk zullen begeleiden. De eerste rit is naar Thimphu (1 uur / 54 km), de hoofdstad van Bhutan. Thimphu wordt veelal ervaren als de meest vredige hoofdstad ter wereld. Na aankomst in het hotel heeft u tijd voor een korte wandeling en een bezoek aan een aantal bezienswaardigheden zoals de beroemde markt en de Trashichhoed Dzong (dzong = fortklooster), waar de zetel van de regering is gevestigd. Overnachting in het uitstekende Hotel Pedling of gelijkwaardig, Thimphu. (B,L,D)
 5. Bhutan, dag 2. U maakt een rit van ongeveer 3 uur (76 km) naar het beroemde Punakha. U bezoekt na aankomst de adembenemend mooie Punakha Dzong, die gelegen is tussen de ‘mannelijke rivier Pho Chu’ en de ‘vrouwelijke rivier Mo Chu’. Deze Dzong is in 1637 gebouwd door Shabdrung Ngawang Namgyal, de stichter van het huidige Bhutan. Dit fortklooster dient onder meer als zetel van de hoogste geestelijk leider en wordt ook wel Druk Pungthang Dechen Phodrang genoemd, het ‘Paleis van het Grote Geluk’. Elk jaar wordt hier in februari de overwinning herdacht op de Tibetanen. Overnachting in Hotel Lobesa of het eveneens zeer gewaardeerde Zhingkham Resort in Punakha. (B,L,D)
 6. Bhutan, dag 3. Extra dag in de directe omgeving van Punakha met o.a. een bezoek aan het mysterieuze Chimi Lhakhang, dat in 1499 gebouwd is door Lama Drukpa Kuenley, die ook wel bekend staat als ‘The Divine Madman’. Dit in de vallei gelegen heiligdom wordt door Bhutanezen alom gerespecteerd als ‘tempel van de vruchtbaarheid’ en is eenvoudig te bereiken door middel van een korte wandeling, dwars door de rijstvelden. Na de lunch kan het bijzondere Talo klooster worden bezocht. Tweede overnachting in Punakha. (B,L,D)
 7. Bhutan, dag 4. Vanuit Punakha rijdt u terug naar Paro, een rit van ca. 1 uur over 58 km. Natuurlijk stapt u op de Dochula pas met zijn 108 stupa’s uit om te genieten van het uitzicht vanaf 3.140 meter hoogte. Vanaf de bergpas is het uitzicht op de Himalaya bergketen bij helder weer werkelijk adembenemend! Onderweg brengt u een bezoek aan de Simtokha Dzong uit 1627, het oudste fortklooster in Bhutan. Overnachting in Dewachen Resort, het hotel met het mooiste uitzicht over de Vallei of een gelijkwaardig hotel in Paro. Overnachting in een traditioneel farmhouse (‘noble house’) tevens mogelijk. (B,L,D)
 8. Bhutan, dag 5. Met uw gids en chauffeur rijdt u via het Satsam Chorten naar Ramthongkha. Vanaf dit punt maakt u een pittige wandeling door een prachtig dennenbos naar het Taktshang klooster, het beroemde ‘Nest van de Tijger’ op 3.200 meter. U kunt er trouwens ook voor kiezen om slechts een deel van de route naar het klooster te lopen of het eerste stuk te paard te gaan onder begeleiding van een ‘horseman’. Het fortklooster is in 1684 gebouwd op een steile klif met een diepte van 900 meter rond de meditatie grot van Guru Rinpoche. De legende vertelt dat Guru Padmasambhava, de tantrische mysticus die het Boeddhisme naar Bhutan bracht in 747, hier op de rug van een tijger naartoe gevlogen is. Als er nog tijd over is, kunt u na de wandeling een bezoek brengen aan Kyichu Lhakhang, dat in 659 werd gebouwd door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo. Tweede overnachting in Paro. (B,L,D)
 9. Bhutan, dag 6. Nepal, dag 4. Transfer naar het vliegveld van Paro voor uw vlucht terug naar Kathmandu. In Kathmandu wordt u opgehaald van het vliegveld door uw Nepalese gids die met u naar de koningsstad Patan (Lalitpur) gaat voor een bezoek aan o.a. de ‘Golden Temple’. In Patan is er daarnaast de unieke mogelijkheid om samen met een local de Kumari, de ‘Levende Godin’ en haar familie, te bezoeken. Overnachting in het authentieke hotel Swotha, het ‘miniatuur paleis’ Newa Chhen of het comfortabele Summit Hotel (met buitenzwembad) in Patan. (B)
 10. Bhaktapur. Nepal, dag 5. Ervaar de heiligdommen met de rituele lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, de Shiva-tempel en de ‘heilige mannen’. Uw gids vertelt u meer over de gebruiken en geschiedenis van dit bijzondere domein, dat voor hindoes 1 van de meest heilige plekken is ter wereld. Van de intensiteit van Pashupatinath gaat u vervolgens naar de kleurrijke, boeddhistische wijk Bouddha. Hier bevindt zich de beroemde Tibetaanse stupa waar u de ‘kora’ (heilige rondgang) kunt lopen terwijl u – met de monniken – de gebedsmolens laat draaien. Daarna volgt een korte rit met de taxi naar Bhaktapur, de beroemdste koningsstad van Nepal. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Er is naast het bezichtigen van de belangrijkste heiligdommen voldoende tijd om in uw eigen tempo door de eeuwenoude straatjes te lopen en te genieten van de honderden oude winkeltjes. Overnachting in Hotel Milla Guest House of Hotel Peacock Guest House in Bhaktapur. (B)
 11. Bhaktapur en terugvlucht. Nepal, dag 6. Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht kunt u nog wat winkelen in de eeuwenoude straatjes en de koninklijke pleinen bezoeken, het zogenaamde Durbar Square. Maar natuurlijk doet u vooral waar u zelf nog zin in heeft tijdens deze laatste dag op ‘het dak van de wereld’. Ca. 4 uur voor de terugvlucht wordt u opgehaald en door uw privégids met een taxi naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de terugvlucht naar huis of u vervolgt de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen, zoals een bezoek aan Bardia National Park. Kijk hieronder naar de mogelijkheden en neem vrijblijvend contact met ons op. (B)
 12. Weer thuis! Aankomst thuis na een onvergetelijke reis.

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Prijzen voor een privéreis in de beste maanden per persoon:

 • Voor 1 persoon met privé begeleiding: € 3.364,-
 • Voor 2 personen met privé begeleiding: p.p. € 2.479,-
 • Voor 3 of meer met privé begeleiding: p.p. € 2.383,-
 • Maatwerk: Privéreizen worden op aanvraag het hele jaar door georganiseerd.
 • Een korting van € 232,- per persoon op de reissom in laagseizoen: januari, februari, juni, juli, augustus, december.

Inclusief:

De reissom is inclusief 19 maaltijden, 6 luchthaventransfers, privégids (voertaal: Engels) en eigen chauffeur in Bhutan, authentieke hotelaccommodaties met goede voorzieningen, vergunningen en permits voor Bhutan.

Met uitzondering van een aantal maaltijden en persoonlijke uitgaven zijn er geen extra kosten: alle activiteiten, excursies, entreegelden voor de heiligdommen en voor de koningssteden in Nepal zijn inclusief. Voor Bhutan is ook de zogenaamde ‘FIT Surcharge’ inbegrepen.

Exclusief:

Heen- en terugvlucht Kathmandu (Nepal) en Kathmandu/Paro (vanaf € 1.150,- p.p., mede afhankelijk van het moment van boeken), € 20,- handling-, service- en administratiekosten per boeking (inclusief bijdrage Calamiteitenfonds), visumkosten Nepal € 50,- p.p. en Bhutan € 85,- p.p. (regelen wij voor u!), € 15,- wettelijk verplichte reisgarantie per boeking, verzekeringen en persoonlijke uitgaven, zoals drankjes, fooien en souvenirs.

Interesse om uw reis te verlengen met Bardia National Park in Nepal? Dan wordt het volgende programma naadloos ingepast:

 1. Nepal verlenging, dag 1. Vlucht naar Bardia National Park. Korte transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht van ca. 1 uur naar Nepalgunj. Na aankomst wordt u in ca. 2 uur per jeep/busje naar het Bardia National Park gebracht dat een oppervlakte heeft van 968 km² met 328 km² buffer zone. Bardia is het grootste, beschermde gebied in de Terai. Hier leven meer dan 50 verschillende soorten zoogdieren zoals tijgers, wilde olifanten, neushoorns, herten en zoetwaterdolfijnen en meer dan 400 soorten vogels. Overnachting in Tiger Tops Karnali Lodge of gelijkwaardig in Bardia National Park. (B,L,D)
 2. Nepal verlenging, dag 2. Wildlife in Bardia National Park. Tijdens een wandeling door de dorpjes in het reservaat krijgt u onmiddellijk het gevoel dat de tijd stil heeft gestaan. Hier op het platteland van de Terai maakt u kennis met de vriendelijke Danguara Tharu bevolking die haar eigen taal, gewoontes en tradities heeft. Hun huizen zijn lemen hutten gebouwd van gras en bamboe, bedekt met klei, gemaakt van modder en mest. Soms versieren ze hun woning met kleurrijke tekeningen en symbolen van pauwen en herten. De Tharu bevolking is zelfvoorzienend en leeft voornamelijk van landbouw en visserij. Veel huishoudens hebben eigen buffels, geiten, kippen en varkens. Met meer dan 400 soorten vogels zoals de baardtrap en de saruskraanvogel, is Bardia tevens een heus vogelparadijs. U maakt o.a. een jeepsafari waarbij u dieper het reservaat ingaat. Onderweg stopt u regelmatig bij een uitkijktoren of in de buurt van de rivieroever, de drinkplaats voor de dieren. Overnachting in Tiger Tops Karnali Lodge of gelijkwaardig in Bardia National Park. (B,L,D)
 3. Nepal verlenging, dag 3. Wildlife in Bardia National Park. Een prachtige manier om wilde dieren te spotten, is door het maken van een jungle walk met een ranger. Luisterend naar de geluiden en kijkend naar de sporen van de pootafdrukken kan hij u tot op veilige afstand brengen van de dieren die hier in het wild leven. Met geduld en geluk kunt u neushoorns, olifanten of zelfs een luipaard of tijger zien. De kans is groot dat u apen en herten ziet terwijl u wandelt over de smalle paadjes. Er wordt regelmatig een rivier overgestoken of in een uitzichttoren geklommen. Overnachting in Tiger Tops Karnali Lodge of gelijkwaardig in Bardia National Park. (B,L,D)
 4. Nepal verlenging, dag 4. Afsluiting programma in Bardia. Transfer van 2 uur voor de binnenlandse vlucht van ca. 1 uur van Nepalgunj terug naar Kathmandu. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Reisadvies:

De volgende maanden van het jaar zijn het beste voor uw bezoek: maart, april, mei, september, oktober en november.

Voor de overige maanden geldt een korting van € 232,- per persoon op de reissom! Deze korting hangt samen met vaste heffingen die vanuit de overheid zijn ingesteld voor Bhutan en waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen hoog- en laagseizoen. Het comfort en serviceniveau tijdens de reis is alle maanden van het jaar overigens even hoog.

Heen- en Terugvlucht:

Er bestaan geen directe luchtverbindingen vanuit Europa naar uw reisbestemming, dus u maakt altijd een tussenstop op de comfortabele luchthaven van Dubai (bij keuze voor Emirates), Abu Dhabi (bij keuze voor Etihad Airways) of Muscat (bij keuze voor KLM). Dagelijks vertrek mogelijk.

Na Bhutan reist u volgens het reisprogramma comfortabel terug vanuit Kathmandu. Desgewenst is het ook mogelijk om vanuit Bhutan via India (New Delhi) of Thailand (Bangkok) terug te reizen naar huis. Top of the World Reizen levert maatwerk en zorgt ervoor dat alle onderdelen perfect op elkaar aansluiten, geheel naar uw wensen.

Boek tijdig:

Dit speciale aanbod is boekbaar tot 1 september 2021. Geboekte reizen dienen afgerond te zijn voor 31 december 2022. Vanwege de beperkte beschikbaar van vluchten naar de luchthaven van Paro (Bhutan) wordt geadviseerd om uiterlijk 3 maanden voor vertrek uw reis definitief boekt te hebben.

Voor alle informatie over de reis:

Neem rechtstreeks contact op met drs. Thomas Tierolff voor vragen en/of verstuur uw reisaanvraag, geheel vrijblijvend > klik hier

Bereikbaarheid:
Thomas Tierolff: 06-4375 1211
thomas@topoftheworld.nl

Bhutan, Tibet, Darjeeling & Sikkim (India), Mustang en Nepal
‘Stilte is een stukje hemel dat afdaalt naar de aarde.’  Ernest Psichari

Top of the World Reizen
Plantagestraat 75
NL-3061 SX Rotterdam, Nederland
+31 (0) 6 4375 1211

www.topoftheworld.nl
www.facebook.com/topoftheworld.nl