Reisgarantie en Calamiteitenfonds

 STO Garant    info@vvkr.nl

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Als u op reis gaat, wenst u zekerheid te hebben over de kwaliteit van de reisorganisatie en de financiële garanties, waartoe de reisorganisatie  verplicht is. Top of the World Reizen is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR-nummer 13021). Via de VvKR bundelen meer dan 250 reisorganisaties hun krachten en delen zij expertise om voor de consument te komen tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid.

www.vvkr.nl

 

Calamiteitenfonds
Stel dat u op reis bent en er ernstige onlusten uitbreken of zich een natuurramp voordoet. In dat geval is de kans groot dat uw reisprogramma wordt aangepast of u zelfs eerder naar huis terugkeert. Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan in het geval een reis moet worden aangepast.

Als u eerder naar huis terugkeert, dan zorgt het fonds ook voor een vergoeding van eventueel niet genoten reisdagen. Voor slechts € 2,50 per boeking bent u via Top of the World Reizen verzekerd bij het Calamiteitenfonds. Uniek van het Calamiteitenfonds is dat deze alleen geldt voor op de Nederlandse
markt aangeboden en afgesloten reisovereenkomsten. Voor de voorwaarden verwijzen we naar Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

www.calamiteitenfonds.nl

 

STO Garant
Top of the World Reizen (KvK-nummer 24434446) is aangesloten bij STO Garant (voorheen STO-reisgarantie) en voldoet hiermee aan de wettelijk verplichte garantiestelling voor reisorganisaties. STO Garant is uw waarborg dat de betaalde reissom veilig geparkeerd staat op een zogenaamde ‘derdengeldenrekening’ tot op uw laatste reisdag.

Als reiziger betaalt u de reissom daarom niet aan de reisorganisatie, maar aan Certo Escrow, een dienstverlener die vrijgesteld is door de Nederlandsche Bank (DNB).

Met STO Garant is uw geld voor een bedrag van € 15,- per boeking volledig afgeschermd en loopt u geen risico bij een eventueel faillissement of surseance van betaling van de reisorganisatie. STO Garant is geen geschillencommissie; eventuele klachten staan los van deze garantieregeling.

 

Waarom STO Garant?

In het uitzonderlijke geval dat de reisorganisatie in surseance van betaling komt of failliet zou gaan, zorgt STO Garant ervoor dat de door u betaalde reissom niet in gevaar komt. Maar ook als u op reis bent en onderweg strandt door oplichting of faillissement van de reisorganisatie is STO Garant er voor u. Zo kunt u met een gerust hart op reis gaan en zorgeloos genieten van uw vakantie. Voor de voorwaarden verwijzen we naar STO-Garant > sto-garant.nl

 

Hoe werkt het?

Nadat u van Top of the World Reizen een boekingsbevestiging heeft ontvangen met het verzoek over te gaan tot het overmaken van de (aan)betaling, ontvangt u van Certo Escrow een e-mail met een gebruikersnaam en wachtwoord. U wordt daarin gevraagd in te loggen op het beveiligde gedeelte van de website van Certo Escrow om de boeking te bevestigen. Na bevestiging kunt u meteen de (aan)betaling voldoen waarmee u zich accoord verklaard met de reisvoorwaarden van Top of the World Reizen.

Uiterlijk zes weken voor vertrek betaalt u het restant van de reissom. Betaling van de hele reissom dient in één keer plaats te vinden als u binnen 6 weken voor vertrek boekt. De volledige reissom dient voor vertrek altijd volledig te zijn betaald op de ‘derdengeldenrekening’ van Stichting Derdengelden Certo Escrow.

Uw reissom wordt gewaarborgd totdat de geboekte reis is afgelopen. Pas na afloop van de reis geeft de stichting de door u betaalde reissom vrij aan de reisorganisatie. Indien de reisorganisatie niet aan haar verplichtingen kan voldoen, zal Certo Escrow de gelden vrijgeven aan Stichting Take Over (STO). STO zal deze gelden vervolgens gebruiken om u terug te betalen of de reis door een andere reisorganisatie uit te laten voeren.