Tibet Rondreis: Overland & Mount Everest

Ontdek Tibet

Met deze reis gaat voor velen een droom in vervulling. Eerst de aankomst in Kathmandu en de trappen naar Swayambunath. Vervolgens de prachtige wandeltocht in de koningsvallei of een verblijf in een Tibetaans klooster in Nepal. In het klooster ervaar je op een berg het ritme van de monniken en geniet je van de prachtige natuur in het hart van de Kathmandu Vallei.

In Tibet bezoek je in Lhasa, de hoogste stad ter wereld, o.a het legendarische Potala paleis. Na een prachtige rit over 'het dak van de wereld' met je eigen gids en chauffeur sla je met een privé busje of 4 Wheel Drive sla vanuit Xegar de weg in - met vele bochten - naar het Mount Everest Basecamp. Laat op het basecamp aan Tibetaanse zijde je voetstappen achter, maak een sprong in de lucht en geniet van het magnifieke uitzicht. Zonder twijfel is deze reis een hoogtepunt in je leven.

Privéreizen en Maatwerk

Bovenstaande prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon (vraag een offerte aan).

Belangstelling?
Klik rechtsboven op START en verstuur een vrijblijvende aanvraag. Bovenstaande prijs is voor een privéreis vanaf 2 personen, exclusief de betreffende vluchten (zie 'inclusief/exclusief').

Beste tijd van het jaar

JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEPT
OKT
NOV
DEC
v.a. € 2385
Per persoon
Lees Reiservaringen

Tibet Rondreis & Nepal programma: Tibet Overland & Mount Everest

Reisduur: 17 dagen (15 dagen/14 nachten in Tibet en Nepal), verlenging mogelijk

OPTIE A: Op basis van een retourvlucht Kathmandu (Nepal) - Lhasa (Tibet) en 1 extra nacht in Tibet

Het is op dit moment alleen mogelijk om de reis te maken op basis van een retourvlucht Kathmandu/Lhasa. Na het bezoek aan het Mount Everest Basecamp aan Tibetaanse zijde reis je - na de overnachting in Shigatse - samen met je gids en chauffeur via een andere route weer terug naar Lhasa. Deze prachtige Noordelijke route langs de Brahmaputra rivier is 280 km lang en voert je langs authentieke Tibetaanse nederzettingen en door de onmetelijke vlaktes waar Tibet zo bekend om is.

Na de overnachting in Lhasa word je naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht vanuit Lhasa (Gongkar Airport) naar Kathmandu voor het vervolg van je programma in Nepal.

 1. Vertrek van Schiphol Amsterdam, Brussel International of Düsseldorf Airport naar Kathmandu.
 2. Nepal dag 1. Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Welkom! Je wordt persoonlijk afgehaald door onze mensen en met de taxi naar een authentiek hotel gebracht in het rustige Swayambhu, een boeddhistische wijk op loopafstand van Thamel. Afhankelijk van je aankomsttijd is er later op de dag eventueel nog gelegenheid om door de straatjes van Thamel (de toeristische wijk) & Mandala Street te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven en de honderden prachtige winkeltjes. Je kunt hier meteen wat praktische zaken regelen, zoals het veilig wisselen van geld en/of een geldopname bij een pinautomaat. Als alternatief kun je te voet een bezoek brengen aan het beroemde Swayambhunath, dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Nadat je de 365 traptreden omhoog bent gelopen, heb je een prachtig uitzicht over Kathmandu en zie je de adelaars boven de stad vliegen. Overnachting in het prachtige Vajra Hotel Kathmandu.
 3. Nepal dag 2. Na je ontbijt word je opgehaald door je gids voor een schitterende 3-daagse wandeling door o.a. de koningsvallei. Als je kiest voor de wandeling met als classificatie ‘gemakkelijk’, voert de tocht vandaag naar Dhulikhel en overnacht je in een prima accommodatie (B,L,D). Alternatief: Je kunt ook kiezen voor een meer pittige variant door het Shiva Puri Park. Je trekt dan met een gids en sherpa vanaf Sundarijal naar Chisapani op 2.160 meter. De overnachting is dan in een eenvoudig guesthouse in Chisapani. (B,L,D)
 4. Nepal dag 3. Geniet van een prachtige zonsopgang met uitzicht op de complete Himalaya bergketen. Vervolgens wandel je met je gids vanuit Dhulikhel of Chisapani naar Nagarkot op 2.195 meter, dat gelegen is op een unieke plek in de Kathmandu vallei. Overnachting in Nagarkot. (B,L,D)
 5. Nepal dag 4. Afsluiting van de 3-daagse wandeling; met je gids vervolg je jouw weg via Telkot en het prachtige Changu Narayan naar Bhaktapur, een ‘koninklijke bestemming’. Na aankomst heb je volop de tijd hebt om deze wereldberoemde koningsstad te bezichtigen die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Geniet van de unieke sfeer en het kleurige straatleven, die je van ‘top tot teen’ kunt ervaren in de eeuwenoude straatjes en verwonder je over de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Overnachting op deze schitterende bestemming, die je daarna nooit meer zult vergeten! (B)
 6. Nepal dag 5/Tibet dag 1. Transfer naar Kathmandu Airport voor de vlucht naar Gongkar Airport in Tibet dat gelegen is op 3.500 meter hoogte. Je wordt opgewacht door de gids en privé chauffeur die je tijdens de hele reis in Tibet zullen begeleiden. Hierna volgt een transfer van ongeveer 1 uur, waarbij je door de nieuwe tunnel naar je hotel in het vermaarde Lhasa wordt gebracht. Overnachting op 3.650 meter in Lhasa. (B)
 7. Tibet dag 2. Vandaag brengen jullie in Lhasa een bezoek aan het hoogst gelegen paleis ter wereld, het Potala paleis. Dit is de voormalige winterresidentie van de Dalai Lama. Daarna gaan jullie naar de indrukwekkende Jokhang Tempel uit het jaar 800 van de Avaloketeshwar periode. Sinds in 1979 bezoek aan Tibet door de Chinese regering mogelijk werd gemaakt voor westerlingen, is de markt van Barkhor voor het plein van de Jokhang Tempel een geliefde plek om te bezoeken. De plek waar nu de vele kraampjes staan is van oudsher een korlam, een pelgrimspad rondom de de tempel waar de ‘prostration’ plaatsvindt. Het is een zeer indrukwekkend en intens gebeuren waarbij vele mensen de kora (de heilige rondgang ‘met de klik mee’) maken door zich over de grond te bewegen! Overnachting in Lhasa. (B)
 8. Tibet dag 3. Jullie bezoeken Norbu Lingka, het zomerpaleis van de Dalai Lama en het Sera & Drepung Monastery. Dit zijn de beroemdste kloosters van Tibet waar nog steeds honderden monniken en lama’s wonen en mediteren. Overnachting in Lhasa. (B)
 9. Tibet dag 4. Een snelle rit van 261 kilometer over de goed geasfalteerde wegen van Lhasa naar Gyantse, dat gelegen is op een hoogte van 3.977 meter. Onderweg geniet je van schitterende vergezichten en passeer je het prachtige Yamdrok Tso Lake, een meer dat beroemd is door de glasheldere turquoise kleur. Je steekt daarnaast 2 machtige passen over; de Karo La op 5.010 meter en de Kambala op 4.794 meter hoogte. Overnachting in Gyantse. (B)
 10. Tibet dag 5. In de ochtend bezoek je het beroemde Palkhor Monastery en de Kumbum Stupa met ontelbare beeltenissen van Boeddha. Daarna maak je een rit van 90 kilometer naar Shigatse (3.840 meter hoogte) voor een bezoek aan het Tashilhunpo Monastery. Dit klooster is in de 15e eeuw opgericht door de 1e Dalai Lama en staat bekend als het mooiste klooster van Tibet. Overnachting in Shigatse. (B)
 11. Tibet dag 6. Een rit van 245 kilometer brengt je van Shigatse naar New-Tingri/Xegar, gelegen op 4.150 meter. Onderweg bezoek je het Sakya klooster en rijd je dwars door het typische Tibetaanse landschap. Grote kans dat je onderweg nomaden zult tegenkomen met hun yaks en schapen. Overnachting in New-Tingri/Xegar. (B)
 12. Tibet dag 7. Je maakt een bochtige, magnifieke rit van ca. 125 km via Pang La naar Rongbuk op 4.980 meter, van waaruit je een geweldig zicht hebt op de Mount Everest & Mount Cho Oyu. Deze rit is dan ook een sensatie op zich. ‘s Middags kun je te paard of met de shuttlebus naar Mount Everest Base Camp gaan op 5.150 meter hoogte; een onvergetelijke ervaring! Daarna reis je weer terug naar Rongbuk. Overnachting in een zeer eenvoudig guesthouse Rongbuk met primitieve faciliteiten. (B)
 13. Tibet dag 8. Vanuit Rongbuk rijd je terug naar Shigatse, een prachtige ‘scenic drive’ van 355 km via de Gyatso La Pass op 5.220 meter. Overnachting in Shigatse. (B)
 14. Tibet dag 9. Je reist, via de noordelijke route, over een afstand van 280 km terug naar Lhasa. Je rijdt o.a. door de bedding van de prachtige Brahmaputra rivier en langs authentieke Tibetaanse dorpjes. Overnachting in Lhasa, tevens je laatste overnachting in Tibet. (B)
 15. Tibet dag 10/Nepal dag 6. Na het ontbijt word je opgehaald voor je vlucht van Lhasa terug naar Kathmandu. Na aankomst in Nepal is er nog ruimte voor een bezoek aan de heiligdommen aan de heilige Bagmati rivier met o.a. de rituele lijkverbranding in Pashupatinath, de Shiva-tempel en de ‘heilige mannen’. Je gids kan je alles vertellen over de gebruiken en geschiedenis van dit unieke heiligdom, dat door elke Hindu (bij leven) tenminste 1x moet zijn bezocht. Afhankelijk van de tijd die er nog over is, bezoek je met je gids de Tibetaanse stupa in het boeddhistische Bouddhanath, waar je de heilige kora kunt lopen terwijl je de gebedsmolens laat draaien. Overnachting Vajra hotel Kathmandu. (B)
 16. Nepal dag 7. Heb je de 17-daagse reis geboekt? Dan word je ruim op tijd voor het vertrek van je terugvlucht naar huis opgehaald om naar het vliegveld te gaan (B). Als je hebt gekozen voor de verlenging naar 20 dagen neemt je gids je na het ontbijt mee voor een prachtige wandeling naar het authentieke Newari-dorpje Panauti. Vanaf de bazaar maak je vervolgens een prachtige, lichte wandeling van ca. 4 uur naar het Tibetaans-Boeddhistisch klooster. De bestemming ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Je verblijft in het gastenverblijf van het klooster dat opgericht werd door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. De dagen op deze bijzondere plek zijn een unieke kans om het leven van een Tibetaans-Boeddhistische monnik van heel dichtbij mee te maken. In overleg met ons kun je er ook voor kiezen om helemaal naar het klooster te worden gebracht (zonder extra kosten). Er is een speciaal guesthouse voor gasten, maar je kunt er ook voor kiezen om in de slaapzaal (dormitory) te overnachten. Eerste overnachting in het gastenverblijf/de slaapzaal van het klooster. (B,L,D)
 17. Nepal dag 8. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt heb je volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en te genieten van de unieke uitzichten op de Himalaya. Uiteraard breng je daarbij een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D) of weer thuis bij 17-daagse reis!
 18. Nepal dag 9. Als je hebt gekozen voor de 20-daagse reis word je na het ‘chanten van de mantra’ en het ontbijt opgehaald en naar een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei gebracht. Optioneel kun je een gedeelte van de route ook te voet afleggen met onze gids. Overnachting op deze schitterende bestemming, die je daarna nooit meer zult vergeten! Dit is tevens je laatste overnachting in Nepal. (B)
 19. Nepal dag 10. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je nog wat winkelen, luieren in de zon op het koninklijke plein of genieten van de prachtige tempels. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je terugvlucht word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. (B)
 20. Aankomst Schiphol Amsterdam, Rotterdam Airport, Brussel International of Düsseldorf Airport en weer thuis!

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Je reist in Tibet altijd samen met een gids en privé chauffeur. Afhankelijk van de samenstelling van je gezelschap is het vervoer met een busje of 4Wheel Drive.

Verlenging in Nepal mogelijk met o.a. een verblijf als gast in een Tibetaans klooster (alle maaltijden inbegrepen). De reis is ook in te korten zonder bezoek aan het Mount Everest Basecamp in Tibet.

 

OPTIE A: Een vlucht (enkele reis) van Kathmandu (Nepal) naar Lhasa (Tibet)

De beroemde ‘Overland’ tocht van Lhasa naar Kathmandu, met het beroemde Potala Paleis en Mount Everest Basecamp in Tibet op 5.150 meter (zonder trektocht/klimmen!). Je reist vanuit Lhasa (Tibet) met een busje of 4Wheel Drive terug naar Kathmandu (Nepal). Onderweg bezoek je het basecamp aan de Tibetaanse kant van de Mount Everest, ook wel ‘Mount Quomolangma’ genoemd.

 1. Vertrek van Schiphol Amsterdam, Brussel International of Düsseldorf Airport naar Kathmandu.
 2. Nepal dag 1. Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Welkom! Je wordt persoonlijk afgehaald door onze mensen en met de taxi naar een authentiek hotel gebracht in het rustige Swayambhu, een boeddhistische wijk op loopafstand van Thamel. Afhankelijk van je aankomsttijd is er later op de dag eventueel nog gelegenheid om door de straatjes van Thamel (de toeristische wijk) & Mandala Street te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven en de honderden prachtige winkeltjes. Je kunt hier meteen wat praktische zaken regelen, zoals het veilig wisselen van geld en/of een geldopname bij een pinautomaat. Overnachting in een prachtig, authentiek hotel in het prachtige Vajra Hotel Kathmandu.
 3. Nepal dag 2. Old Kathmandu. Na een heerlijk ontbijt wandel je met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar het beroemde Swayambhunath, de ‘apen tempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat je al wandelend tijd hebt om te acclimatiseren en ‘te landen’. Nadat je de 365 traptreden omhoog bent gelopen, heb je een prachtig uitzicht over Kathmandu en zie je de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. ‘s Middags wandel je op je gemak met de gids naar ‘Old Kathmandu’ om de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar en de beroemde Annapurna Tempel. Je kunt je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een Ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag je gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Voorlopig laatste overnachting in het Vajra Hotel, jouw oase van rust in Kathmandu. (B)
 4. Nepal dag 3. Na je ontbijt word je opgehaald door je gids voor een schitterende 3-daagse wandeling door o.a. de koningsvallei. Als je kiest voor de wandeling met als classificatie ‘gemakkelijk’, voert de tocht vandaag naar Dhulikhel en overnacht je in een prima accommodatie (B,L,D). Alternatief: Je kunt ook kiezen voor een meer pittige variant door het Shiva Puri Park. Je trekt dan met een gids en een sherpa/porter om je spullen te dragen vanaf Sundarijal naar Chisapani op 2.160 meter. De overnachting is dan in een eenvoudig guesthouse in Chisapani. (B,L,D)
 5. Nepal dag 4. Geniet van een prachtige zonsopgang met uitzicht op de complete Himalaya bergketen. Vervolgens wandel je met je gids vanuit Dhulikhel of Chisapani naar Nagarkot (2.195 meter), een nieuwe bestemming in de vallei. Overnachting in Nagarkot. (B,L,D)
 6. Nepal dag 5. Afsluiting van de 3-daagse wandeling; met je gids vervolg je jouw weg via Telkot en het prachtige Changu Narayan naar Bhaktapur, een ‘koninklijke bestemming’. Na aankomst heb je volop de tijd hebt om deze wereldberoemde koningsstad te bezichtigen die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Geniet van de unieke sfeer en het kleurige straatleven, die je van ‘top tot teen’ kunt ervaren in de eeuwenoude straatjes en verwonder je over de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Overnachting op deze schitterende bestemming, die je daarna nooit meer zult vergeten! (B)
 7. Nepal dag 6/Tibet dag 1. Ochtendvlucht naar Gongkar Airport in Tibet dat gelegen is op 3.500 meter hoogte. Je wordt opgewacht door de gids en privé chauffeur die je tijdens de hele reis in Tibet zullen begeleiden. Hierna volgt een transfer van ongeveer 1 uur, waarbij je door de nieuwe tunnel naar je hotel in het vermaarde Lhasa wordt gebracht. Overnachting op 3.650 meter in Lhasa. (B)
 8. Tibet dag 2. Vandaag brengen jullie in Lhasa een bezoek aan het hoogst gelegen paleis ter wereld, het Potala paleis. Dit is de voormalige winterresidentie van de Dalai Lama. Daarna gaan jullie naar de indrukwekkende Jokhang Tempel uit het jaar 800 van de Avaloketeshwar periode. Sinds in 1979 bezoek aan Tibet door de Chinese regering mogelijk werd gemaakt voor westerlingen, is de markt van Barkhor voor het plein van de Jokhang Tempel een geliefde plek om te bezoeken. De plek waar nu de vele kraampjes staan is van oudsher een korlam, een pelgrimspad rondom de de tempel waar de ‘prostration’ plaatsvindt. Het is een zeer indrukwekkend en intens gebeuren waarbij vele mensen de kora (de heilige rondgang ‘met de klik mee’) maken door zich over de grond te bewegen! Overnachting in Lhasa. (B)
 9. Tibet dag 3. Jullie bezoeken Norbu Lingka, het zomerpaleis van de Dalai Lama en het Sera & Drepung Monastery. Dit zijn de beroemdste kloosters van Tibet waar nog steeds honderden monniken en lama’s wonen en mediteren. Overnachting in Lhasa. (B)
 10. Tibet dag 4. Een snelle rit van 261 kilometer langs de Yarlung Tsangpo rivier over goed geasfalteerde wegen van Lhasa naar Gyantse (3.977 meter hoogte). Onderweg geniet je van schitterende vergezichten en passeer je het prachtige Yamdrok Tso Lake, een meer dat beroemd is door de glasheldere turquoise kleur. Je steekt daarnaast 2 machtige passen over; de Karo La op 5.010 meter en de Kambala op 4.794 meter hoogte. Overnachting in Gyantse. (B)
 11. Tibet dag 5. In de ochtend bezoek je het beroemde Palkhor Monastery en de beroemde Kumbum Stupa met ontelbare beeltenissen van Boeddha. Daarna maak je een rit van 90 kilometer naar Shigatse (3.840 meter hoogte) voor een bezoek aan het Tashilhunpo Monastery. Dit klooster is in de 15e eeuw opgericht door de 1e Dalai Lama en staat bekend als het mooiste klooster van Tibet. Overnachting in Shigatse. (B)
 12. Tibet dag 6. Een rit van 245 kilometer brengt je van Shigatse naar New-Tingri/Xegar, gelegen op 4.150 meter. Onderweg bezoek je het Sakya klooster en ga je over de 5.220 meter hoge Gytso La pas, dwars door het typische Tibetaanse landschap. Grote kans dat je onderweg nomaden zult tegenkomen met hun yaks en schapen. Overnachting in New-Tingri/Xegar. (B)
 13. Tibet dag 7. Je maakt een bochtige, magnifieke rit van ca. 125 km via Pang La naar Rongbuk (4.980 meter) van waaruit je een geweldig zicht hebt op de Mount Everest & Mount Cho Oyu. Deze rit is dan ook een sensatie op zich. ‘s Middags kun je te voet of met een busje naar Mount Everst Base Camp gaan op 5.150 meter hoogte; een onvergetelijke ervaring! Daarna reis je weer terug naar Rongbuk. Overnachting in een zeer eenvoudig guesthouse Rongbuk met primitieve faciliteiten. (B)
 14. Tibet dag 8. Via Nyalam op 3.750 meter hoogte gelegen vervolg je de weg naar Zhangmu, de grensstad met Nepal. Vandaag heb je een lange rit van 345 kilometer voor de boeg, grotendeels bergafwaarts, waarbij je fenomenale uitzichten op de Himalaya range hebt. Genieten terwijl je over het asfalt zoeft. Overnachting in Zhangmu op 2.300 meter. (B)
 15. Tibet dag 9/Nepal dag 7. Na de noodzakelijke grensformaliteiten in Zhangmu aan Tibetaanse zijde passeer je de beruchte ‘Friendship brug’ en vervolg je de reis over een hobbelige weg terug naar de koningsvallei in Nepal. Overnachting in 1 van de koningssteden; Lalitpur (Patan), Kathmandu of Bhaktapur. (B)
 16. Nepal dag 8. Heb je de 17-daagse reis geboekt? Dan word je ca. 4 uur voor vertrek opgehaald voor je terugvlucht naar huis (B). Als je hebt gekozen voor de verlenging naar 20 dagen neemt je gids je na het ontbijt mee voor een prachtige wandeling van ca. 4 uur naar een Tibetaans klooster in de Kathmandu Vallei. Dit klooster ligt op een legendarische plek in de geschiedenis van het boeddhisme op 1.750 meter hoogte. Er is een speciaal verblijf voor gasten, maar je kunt er ook voor kiezen om in de slaapzaal (dormitory) te overnachten. Eerste overnachting in het gastenverblijf/de slaapzaal van het klooster. (B,L,D)
 17. Nepal dag 9. Maak het ‘chanten van de mantra’ mee van de monniken en hun getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren. Na het ontbijt kun je een heerlijke wandeling maken in de schitterende omgeving van het klooster. Tweede overnachting in het klooster (B,L,D) of weer thuis bij 17-daagse reis!
 18. Nepal dag 10. Als je hebt gekozen voor de 20-daagse reis maak je een wandeling met gids naar een voor jou nieuwe ‘koninklijke bestemming’. Overnachting ‘koninklijke bestemming’ en tevens je laatste overnachting in Nepal.(B)
 19. Nepal dag 11. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kunnen jullie nog wat winkelen in Old Kathmandu. Luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor de terugvlucht worden jullie naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis. (B)
 20. Aankomst Schiphol Amsterdam, Rotterdam Airport, Brussel International of Düsseldorf Airport en weer thuis bij 20-daagse reis!

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Verlenging in Nepal mogelijk met o.a. een verblijf als gast in een Tibetaans klooster (alle maaltijden inbegrepen). De reis is ook in te korten zonder bezoek aan het Mount Everest Basecamp in Tibet.

Privéreis mogelijk

ja

Reisduur

17 dagen, 20 dagen

Beste tijd

APR, MEI, JUN, JUL, AUG, SEPT, OKT, NOV

Comfort

met goede hotels

Niveau

voor iedereen

3 extra nachten Nepal, 'Vallei Wandeling & Kloosterverblijf' (+ € 365)

 • Wandel met een gids naar een Tibetaans klooster in de Kathmandu Vallei om er vervolgens 2 nachten te verblijven.
 • Maak het 'chanten van de mantra' mee in de grote tempel en geniet van de prachtige natuur en authentieke dorpjes in de omgeving.
 • De 3e nacht verblijf je als verrassing op een koninklijke bestemming.
 • Alle maaltijden in het klooster inbegrepen. Uiteraard eet je samen met de monniken!
 1. Onze tip is om alleen het meest noodzakelijke mee te nemen naar het klooster. Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel bij de receptie en leg meteen apart wat je de volgende dag afgeeft bij de chauffeur om door hem/haar mee te laten nemen naar de 'koninklijke bestemming'. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor korte rit naar het authentieke Newari-dorpje Panauti. Vanaf de eeuwenoude bazaar maak je vervolgens een prachtige, lichte wandeling van ca. 4 uur naar het Tibetaans-Boeddhistisch klooster. Het klooster ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Je verblijft in het gastenverblijf van het klooster dat opgericht werd door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jouw dagen op deze bijzondere plek zijn een unieke kans om het leven van de Tibetaans-Boeddhistische monniken van heel dichtbij mee te maken. In overleg met ons (graag doorgeven voor vertrek naar Nepal) kun je er ook voor kiezen om helemaal naar het klooster te worden gebracht (zonder extra kosten). Er is een speciaal guesthouse voor gasten, maar je kunt er ook voor kiezen om in de slaapzaal (dormitory) te overnachten. Eerste overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (L,D)
 2. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene  getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt met de monniken heb je volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en te genieten van de unieke uitzichten op de Himalaya. Uiteraard breng je daarbij een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 3. Na het ‘chanten van de mantra’ en het ontbijt maak je een afsluitende wandeling met gids naar Kavre Bhanjyang. Van daaruit volgt een korte rit naar een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. In overleg kan er ook voor worden gekozen om direct vanaf het klooster naar de volgende bestemming te worden gebracht (zonder extra kosten). Geniet na aankomst van de unieke sfeer die je van ‘top tot teen’ kunt ervaren in de eeuwenoude straatjes en geniet van de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Overnachting op deze schitterende bestemming, die je daarna nooit meer zult vergeten! (B)
 4. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je nog wat winkelen rondom de koninklijke pleinen of 1 van de vele tempels bezoeken. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Is dit je laatste dag in Nepal? Dan word je ca. 4 uur voor je terugvlucht opgehaald en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens de reis (in het klooster onder voorbehoud).

De reissom is inclusief 7 maaltijden, al het vervoer, 2 overnachtingen in het gastenverblijf van het klooster, laatste overnachting in een goed hotel op de 'koninklijke bestemming', activiteiten, bagagevervoer, excursies, entreegelden en begeleiding door privégids.

8 extra nachten Nepal, 'Wildlife & Shangri-La' (+ € 635)

Beleef het prachtige Pokhara en ‘Shangri-La’! Ervaar daarnaast de Nepalese jungle tegen de grens met India en ontdek unieke flora & fauna. Je gaat op safari in Chitwan National Park en ontmoet de inheemse Tharu bevolking die in de Terrai nog op traditionele wijze leeft.

 1. Na het vroege ontbijt volgt een rit van ca. 6 uur naar het Chitwan National Park, een jungle vol wilde dieren! De reis voert voor een deel langs de heilige Trisuli rivier en er is onderweg van alles te zien. Na aankomst staat er onder meer een ontmoeting met de lokale Tharu bevolking op het programma. Overnachting in Chitwan lodge aan de rand van het National Park. (D)
 2. In de ochtend maak je met een gids een boottochtje over de rivier voordat je aan de indrukwekkende 'jungle walk’ met een ‘ranger’ begint. ‘s Middags ga je in het National Park op safari en ontdek je met eigen ogen de unieke ‘wildlife’ in de Nepalese jungle, op steenworp afstand van India. Tweede overnachting in Chitwan lodge. (B,L,D)
 3. Het is nog vroeg als je vertrekt voor een rit van ca. 5 uur naar Pokhara. Pokhara is beroemd door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Na aankomst kun je de gezellige straatjes aan het meer verkennen, een wandeling maken of genieten van een ayurvedische massage. ‘s Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in ‘Lakeside’, een wijk die direct gelegen is aan het prachtige meer van Pokhara. (B)
 4. Pokhara & omgeving. Maak een idyllisch boottochtje op het Fewa meer of een pittige wandeling naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het water ligt. Lekker uitrusten, genieten van het bijzondere Pokhara en een drankje aan de oever van het meer kan natuurlijk ook! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 5. Vandaag heb je voor het ontbijt de mogelijkheid om samen met je gids de zonsopgang vanaf Sarangkot mee te maken en te genieten van het schitterende uitzicht over de Pokhara Vallei. Ook staat er een bezoek aan het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Pakdel’ op het programma. Laatste overnachting in Pokhara. (B)
 6. Transfer naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Je maakt met je gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en geniet van adembenemende flora & fauna! De ‘homestay’ is van een aardige, plaatselijke familie en is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het dak van deze comfortabele ‘homestay’ zul je waarschijnlijk nooit meer krijgen! Overnachting in comfortabele ecolodge op de ‘onbekende bestemming’. (B,L,D)
 7. Local Community Day. Prachtige 'jungle walk' met lokale gids (voertaal: 'handen en voeten') om volop te genieten van de unieke biodiversiteit in dit gebied. Vanaf het meer wandel je met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kun je een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de prachtige Deurali tempel en een kleinschalig project. Laatste overnachting in comfortabele ecolodge op de 'onbekende bestemming'. (B,L,D)
 8. Na het afscheid van ‘de onbekende bestemming’ reis je in ca. 6 uur weer terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Overnachting in Kathmandu. (B)
 9. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je terugvlucht word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. (B)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

De reissom is inclusief 15 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), begeleiding, goede accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden en permits voor Chitwan National Park.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag voor privé-begeleiding en een eigen kamer tijdens je gehele verblijf in Nepal.

6 extra nachten Nepal, Pokhara & Vallei (+ € 535)

Na een comfortabele overnachting aan het Fewa meer bezoek je een idyllische 'onbekende bestemming'. Je maakt een prachtige jungle walk met een lokale gids door de rijstvelden. Geniet van de unieke biodiversiteit aan de voet van de Himalaya en verblijf in een comfortabele, ecolodge.

 1. Naar Pokhara. Het is nog vroeg als je vertrekt voor een rit van 210 km naar Pokhara (ca. 6 uur), die deels voert langs de de heilige Trisuli rivier. Pokhara is beroemd door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Na aankomst kun je de gezellige straatjes aan het meer verkennen, een wandeling maken of genieten van een ayurvedische massage. ‘s Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in ‘Lakeside’, een wijk die direct gelegen is aan het prachtige meer van Pokhara. (B)
 2. Pokhara & omgeving. Maak een idyllisch boottochtje op het Fewa meer of een korte, pittige wandeling omhoog naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het water ligt. Lekker uitrusten, genieten van het bijzondere Pokhara en een drankje aan de oever van het meer kan natuurlijk ook! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 3. Vroeg in de morgen is er de mogelijkheid om samen met je gids de zonsopgang vanaf Sarangkot mee te maken en te genieten van het schitterende uitzicht over de Pokhara Vallei. Ook staat er een bezoek aan het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Pakdel’ en de plaatselijke markt op het programma. Laatste overnachting in Pokhara. (B)
 4. Transfer naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Je maakt met je gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en geniet van adembenemende flora & fauna! De ‘homestay’ is van een aardige, plaatselijke familie en is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het dak van deze comfortabele ‘homestay’ zul je waarschijnlijk nooit meer krijgen! Overnachting in comfortabele ecolodge op de ‘onbekende bestemming’. (B,L,D)
 5. Local Community Day. Prachtige 'jungle walk' met lokale gids (voertaal: 'handen en voeten') om volop te genieten van de unieke biodiversiteit in dit gebied. Vanaf het meer wandel je met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kunnen je een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de prachtige Deurali tempel en een kleinschalig project. ‘s Middags is er de mogelijkheid om een kookworkshop te volgen en samen de avondmaaltijd te bereiden (graag voor vertrek doorgeven als je hier belangstelling voor hebt). Laatste overnachting in comfortabele ecolodge op de 'onbekende bestemming'. (B,L,D)
 6. Na het afscheid van ‘de onbekende bestemming’ reis je in ca. 6 uur weer terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Aan het einde van de middag kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu, een bezoek brengen aan Thamel of  eten in  de 'Garden of Dreams'. Overnachting in Kathmandu. (B)
 7. Geniet van een heerlijke ontbijt! Daarna afscheid van de gids en einde programma. Is dit jouw laatste dag in Nepal? Dan wordt je zonder extra kosten 4 uur voor vertrek opgehaald en met onze privé-chauffeur naar de internationale luchthaven gebracht van Kathmandu, Tribhuvan Airport. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens het hele programma.

De prijs voor deze bouwsteen is inclusief 10 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), begeleiding, accommodaties, activiteiten en excursies. Tijdens het verblijf op de 'onbekende bestemming' zijn alle vers bereide maaltijden inbegrepen.

10 extra nachten Nepal, 'Rituelen & Heiligdommen' (+ € 1195)

Leer de mysterieuze rituelen en unieke heiligdommen kennen van Nepal en bezoek de geboorteplaats van Boedhha !

 1. Met onze gids vertrek je na het ontbijt met de taxi naar het authentieke Newari-dorpje Panauti. Vanaf de bazaar maak je vervolgens een prachtige, lichte wandeling van ca. 4 uur naar het Tibetaans-Boeddhistisch klooster. De bestemming ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Je verblijft in het gastenverblijf van het klooster dat opgericht werd door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jouw dagen op deze bijzondere plek zijn een unieke kans om het leven van een Tibetaans-Boeddhistische monnik van heel dichtbij mee te maken. In overleg met ons kun je er ook voor kiezen om helemaal naar het klooster te worden gebracht (zonder extra kosten). Er is een speciaal guesthouse voor gasten, maar je kunt er ook voor kiezen om in de slaapzaal (dormitory) te overnachten. Eerste overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 2. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene  getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt heb je volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en te genieten van de unieke uitzichten op de Himalaya. Uiteraard breng je daarbij een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 3. Na het ‘chanten van de mantra’ en het eenvoudige ontbijt maak je een afsluitende wandeling met gids naar een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. In overleg met ons kun je er ook voor kiezen om te worden gebracht (zonder extra kosten). Geniet van de unieke sfeer die je van ‘top tot teen’ kunt ervaren in de eeuwenoude straatjes en geniet van de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Overnachting op deze schitterende bestemming, die je daarna nooit meer zult vergeten! (B)
 4. Het is nog vroeg als je in de taxi stapt voor een rit van ca. 7 uur naar de laagvlakten van Terrai. Lumbini is de legendarische geboorteplaats van Boeddha en een bedevaartsoord voor boeddhisten van over de hele wereld. Je ziet dit onder meer terug in de vele soorten tempels, die door meer dan 15 verschillende landen op een prachtig landgoed gebouwd zijn. Lumbini ligt helemaal aan de grens met India op slechts 150 meter hoogte en de rit ernaar toe duurt ca. 8 uur vanaf Kathmandu. Overnachting in Lumbini. (B)
 5. Van Lumbini naar Pokhara. Je bezoekt de tuin waar Boeddha werd geboren en volgens de legende direct zijn eerste beroemde stapjes zette. Daarna vervolg je jouw reis door het afwisselend landschap - via het handelsstadje Tansen - naar Pokhara. Pokhara is beroemd door de prachtige ligging aan het Fewa meer. De totale reisafstand ligt rond de 200 kilometer, waarover je ongeveer 5 uur zult rijden. Na aankomst in Pokhara kun je de gezellige straatjes aan het idyllische meer verkennen, een wandelingetje maken of genieten van een ayurvedische massage. ‘s Avonds zal het je weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in ‘Lakeside’, een wijk die direct gelegen is aan het prachtige meer van Pokhara. (B)
 6. Verken de gezellige straatjes aan de ‘lakeside’ of maak een boottochtje, eventueel in combinatie met een wandeling naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het meer ligt. Ook een bezoek aan Sarangkot voor het schitterende uitzicht en/of het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Palkhel’ behoren tot de mogelijkheden. Lekker uitrusten aan het Fewa meer, een heerlijke ayurvedische massage of helemaal niets doen kan natuurlijk ook! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 7. Transfer naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Je maakt met je gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en geniet van adembenemende flora & fauna! De ‘homestay’ is van een aardige, plaatselijke familie en is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het dak van deze comfortabele ‘homestay’ zul je waarschijnlijk nooit meer krijgen! Overnachting in comfortabele ecolodge op de ‘onbekende bestemming’. (B,L,D)
 8. Local Community Day. Prachtige 'jungle walk' met lokale gids (voertaal: 'handen en voeten') om volop te genieten van de unieke biodiversiteit in dit gebied. Vanaf het meer wandel je met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kunnen je een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de prachtige Deurali tempel en een kleinschalig project. Laatste overnachting in comfortabele ecolodge op de 'onbekende bestemming'. (B,L,D)
 9. Na het afscheid van ‘Shangri-La’ reis je in ca. 6 uur weer terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Aan het einde van de middag kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu, een bezoek brengen aan Thamel of  eten in  de 'Garden of Dreams'. Overnachting in Vajra Hotel in Kathmandu. (B)
 10. Ervaar de heiligdommen met de lijkverbranding aan de heilige Bagmati rivier in Pashupatinath, de Shiva-tempel en de ‘heilige mannen’. Je gids kan je alles vertellen over de gebruiken en geschiedenis van dit heiligdom. Daarna bezoek je de Tibetaanse stupa in het boeddhistische Bouddhanath, waar je de kora kunt lopen terwijl je de gebedsmolens laat draaien. Tot slot is er de mogelijkheid om samen met een local de Kumari, de 'Levende Godin' en haar familie, te bezoeken. Overnachting in Kathmandu. (B)
 11. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je terugvlucht word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. (B)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon. Jouw extra kosten zijn dan slechts € 45,- per dag in Nepal voor privé-begeleiding en inclusief een eigen kamer tijdens de gehele reis.

De reissom is inclusief 19 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), begeleiding, accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden en vergunningen. In het klooster zijn alle eenvoudige, vers bereide maaltijden inbegrepen. In Nepal heb je naast de beperkte kosten voor een aantal maaltijden geen uitgaven. Drankjes, fooien, persoonlijke uitgaven en verzekeringen zijn voor eigen rekening.

4 extra nachten Bhutan (+ 1 extra nacht Nepal) (+ € 1225)

Na het programma in Nepal is het mogelijk om de reis te verlengen met 4 extra nachten Bhutan (+ 1 extra nacht Nepal).

 1. Vlucht van ca. 1,5 uur Nepal naar Bhutan. Je wordt opgehaald van je hotel in Kathmandu en naar de luchthaven gebracht voor je vlucht over de Mount Everest naar Paro; 1 van de mooiste vluchten die je kunt maken! Terwijl je de vliegtuigtrap afdaalt in Paro, voel je meteen de warme zonnestralen op je gezicht en snuif je de heerlijke, schone berglucht op. Veel reisgenoten worden direct na de landing in Bhutan overweldigd door ‘een gevoel van innerlijke rust’. De luchthaven van Bhutan ligt op 2.400 meter hoogte en zoals altijd bij onze reizen word je opgewacht door onze gids en privé-chauffeur die je deze gehele reis in Bhutan zullen begeleiden. Met een taxi maak je een prachtige rit naar Thimphu, de rustige hoofdstad van Bhutan. Na aankomst in het hotel heb je tijd voor een wandeling en bezoek aan een aantal bezienswaardigheden zoals de 'Thimphu markt'. Overnachting in Thimphu. (B,L,D)
 2. Bhutan dag 2. In een rit van ongeveer 3 uur over 75 km ga je naar Punakha, via het Trashichhoed Zong. Je bezoekt de prachtige Punakha Dzong uit 1637 die gebouwd is tussen de 'mannelijke rivier Pho Chu’ en de 'vrouwelijke rivier Mo Chu’. Deze Dzong dient als zetel van de regering en wordt ook wel Druk Pungthang Dechen Phodrang genoemd, het 'Paleis van het Grote Geluk'. Elk jaar wordt hier in februari de overwinning herdacht op de Tibetanen. Overnachting in Punakha. (B,L,D)
 3. Bhutan dag 3. Vanuit Punakha rijd je via Wangduephodrang terug naar Paro, een rit van ongeveer 5 uur over 150 km. Je maakt een korte stop op de Dochula pass (3.140 meter) met zijn 108 stupa’s. Vanaf dit punt heb je een geweldig uitzicht op de Himalaya bergketen. Onderweg breng je o.a. een bezoek aan de Simtokha Dzong uit 1627, het oudste fortklooster in Bhutan. Overnachting in Paro. (B,L,D)
 4. Bhutan dag 4. Met je gids en chauffeur rijd je via het Satsam Chorten naar Ramthongkha. Vanaf dit punt maak je een pittige wandeling door een prachtig dennenbos naar Taktshang, het beroemde 'Nest van de Tijger' op 3.200 meter. Je kunt er trouwens ook voor kiezen om slechts een deel van de route naar Taktshang te lopen of je met een Yak of ezel te laten brengen. Je kunt ter plaatse zelf een keuze maken. Het fortklooster is in 1684 gebouwd op een steile klif met een diepte van 900 meter rond een meditatiegrot van Guru Rinpoche. De legende vertelt dat Guru Padmasambhava, de tantrische mysticus die het Boeddhisme naar Bhutan bracht in 747, hier op de rug van een tijger naartoe gevlogen is. Als er nog tijd over is, kun je na de wandeling een bezoek brengen aan Kyichu Lhakhang, dat in 659 werd gebouwd door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan een traditioneel 'Farmhouse'. Overnachting in Paro. (B,L,D)
 5. Bhutan dag 5. Transfer naar het vliegveld van Paro voor je terugvlucht naar huis. Transfer naar hotel en overnachting in Kathmandu. (B)
 6. Nepal. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je terugvlucht word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is een indicatie voor een privéreis voor 2 personen op basis van gedeelde 2-persoonskamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis voor 1 persoon (extra kosten op aanvraag). Voor het laagseizoen geldt een korting van € 45,- per nacht per persoon. Als je deze bouwsteen boekt in combinatie met Nepal, dan is deze exclusief de retourvlucht Paro - Kathmandu (ca. € 365,-). Een combinatie met India (Darjeeling & Sikkim) is ook goed mogelijk; per vliegtuig vanuit Calcutta naar Paro of ‘Overland’ naar Bhutan via de grensovergang bij Phuentsholing.

De reissom is inclusief 13 maaltijden, al het vervoer in Bhutan met privé-chauffeur (inclusief luchthaventransfers), begeleiding door een gediplomeerde gids, accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen en visa.

9 extra nachten Bhutan (+ 1 extra nacht Nepal) (+ € 2785)

Na het programma in Nepal is het mogelijk om de reis te verlengen met 9 extra nachten Bhutan (+ 1 extra nacht Nepal).

 1. Vlucht van Nepal naar Bhutan. Na het ontbijt vlieg je over de Mount Everest naar Paro; 1 van de mooiste vluchten die je kunt maken! De luchthaven van Bhutan ligt op 2.400 meter hoogte en zoals altijd bij onze reizen word je opgewacht door onze gids en privé-chauffeur die je deze gehele reis in Bhutan zullen begeleiden. Na de transfer naar je hotel is er de gelegenheid om een wandeling te maken zo kennis te maken met dit prachtige land. Overnachting in een prima hotel in Paro. (B,L,D)
 2. Bhutan dag 2. Samen met je gids bezoek je o.a Drukgyel Dzong, een Boeddhistisch kloosterfort dat grotendeels verwoest werd tijdens een grote brand in 1950. Daarna vervolg je via een prachtige rit in de vallei van Paro de weg naar de hoofdstad van Bhutan, Thimpu. Overnachting in Thimpu. (B,L,D)
 3. Bhutan dag 3. Je bezoekt o.a. het 15e eeuwse Changangkha klooster en de Thimphu markt waar je kunt genieten van de prachtige kleuren en geuren van de uitgestalde handelswaren van de boeren uit de directe omgeving. Overnachting in Thimphu. (B,L,D)
 4. Bhutan dag 4. De weg voert naar Wangdiphodrang, via het voormalige winterpaleis Punakha Dzong gelegen in Punakha. Je gaat over de Dochula Pas op 3.140 meter hoogte met zijn 108 stupa’s. Vanaf dit punt heb je een adembenemend uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya. Overnachting in Wangdiphodrang. (B,L,D)
 5. Bhutan dag 5. Een tocht door de bergen van Wangdiphodrang naar Bumthang, de bakermat van het boeddhisme in Bhutan. Overnachting in Bumthang. (B,L,D)
 6. Bhutan dag 6. In Bumthang breng je vandaag met je gids een bezoek aan o.a. Jakar Dzong dat op een bergkam gelegen is en zijn naam te danken heeft aan de mythe van de ‘witte vogel’ die deze plek aangewezen had als de perfecte plek om het klooster te vestigen. Verder ga je Jambay Lakhang en het Kurjey monastery bezichtigen. Overnachting in Bumthang. (B,L,D)
 7. Bhutan dag 7. De rondreis volgt de weg terug langs de groen en geel gekleurde terrasvormige landbouwvelden naar Wangdiphodrang waar 2 rivieren bij elkaar komen. Overnachting in Wangdiphodrang (of gelijkwaardig). (B,L,D)
 8. Bhutan dag 8. Op weg naar Paro breng je een bezoek aan het Chimme Lhakhang klooster dat op een ronde heuvel gebouwd is in 1499. In Paro ga je o.a. naar Simtokha Dzong uit 1627, het eerste fortklooster van dit type dat in Bhutan gebouwd is. Overnachting in Paro. (B,L,D)
 9. Bhutan dag 9. Vandaag maak je de pittige wandeling omhoog naar de Taktsang monastery, ook wel het ‘Tijgers nest' genoemd. Dit is het beroemdste fortklooster ter wereld en lijkt wel tegen de bergwand geplakt op een hoogte van 3.200 meter. Overnachting in Paro. (B,L,D)
 10. Bhutan dag 10. Transfer naar het vliegveld van Paro voor je terugvlucht naar huis. Transfer naar hotel en overnachting in Kathmandu. (B)
 11. Nepal. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht kun je nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens je laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 4 uur voor je terugvlucht word je naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor je reis naar huis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is een indicatie voor een privéreis voor 2 personen op basis van gedeelde 2-persoonskamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis voor 1 persoon (extra kosten op aanvraag). Voor het laagseizoen geldt een korting van € 45,- per nacht per persoon. Als je deze bouwsteen boekt in combinatie met Nepal, dan is deze exclusief de retourvlucht Paro - Kathmandu (ca. € 365,-). Een combinatie met India (Darjeeling & Sikkim) is ook goed mogelijk; per vliegtuig vanuit Calcutta naar Paro of ‘Overland’ naar Bhutan via de grensovergang bij Phuentsholing.

De reissom is inclusief 28 maaltijden, al het vervoer in Bhutan met privé-chauffeur (inclusief luchthaventransfers), begeleiding door een gediplomeerde gids, accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen en visa.


Bovenstaande bouwstenen kun je toevoegen als je een reis wilt boeken.

Deze Nepal & Tibet reis, start en eindigt in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal en kent de volgende hoogtepunten en bijzonderheden.

In Kathmandu:

 • Prachtige 3-daagse wandeling of stevige 'hike' (keuze voor 2 opties) voor vertrek naar Tibet.
 • Bezoek aan de bijzondere heiligdommen van Kathmandu zoals Swayambhunath, Thamel & Mandala Street.

In Tibet: 

 • Heenvlucht van Kathmandu naar Lhasa.
 • Bezoek aan Mount Everst Basecamp aan Tibetaanse zijde.
 • Vervoer met busje of Land Cruiser (4WD) 'over het dak van de wereld' tijdens de reis en terugrit.
 • De fysieke belasting tijdens deze indrukwekkende reis is beperkt; de reis is geschikt voor alle leeftijden.

Verlenging van 3 dagen in Nepal heeft als extra:

 • Verblijf 2 nachten als gast in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster op een legendarische plek in Nepal; je kunt het ‘chanten van de mantra’ en de rituelen meemaken met de monniken in de grote tempel.
 • Mogelijkheid om met een gediplomeerde gids prachtige wandelingen te maken door de Kathmandu vallei tijdens het kloosterverblijf.
 • Bezoek aan een schitterende ‘koninklijke bestemming’.
 • Goed om te weten: afhankelijk van de samenstelling van de groep vindt de verlenging plaats voor of na de trektocht.
Inclusief

De reissom is inclusief 19 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), privé begeleiding, accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen en permits. In het klooster en tijdens de trektocht zijn naast het bagagevervoer (porters/sherpa’s) alle vers bereide maaltijden inbegrepen. Het Tibet visum wordt door ons geregeld in Kathmandu en ontvang je bij vertrek naar Tibet.

Hiermee een overzicht van alles wat inclusief is:

 • Magnifiek reisprogramma, inclusief bezoek aan de heiligdommen in Kathmandu en de koningsvallei: Durbar Square, Swayambhunath Stupa, Pashupatinath, Shiva-tempel, Boudhanath, Bhaktapur of Patan met een bezoek aan de Kumari, de Living Godess
 • Tibet en Nepal: De hotels die we gebruiken zijn goed en inclusief ontbijt
 • Nepal: Bij keuze voor wandelen/klooster: Eenvoudige, maar prima guesthouses
 • Nepal: Bij het verblijf in het klooster zijn alle vegetarische maaltijden inbegrepen
 • Nepal: Bij keuze voor wandeling in de Kathmandu Vallei zijn alle maaltijden inbegrepen
 • Nepal: Een zogenaamde 'porter' om je bagage te dragen als je kiest voor de wandeling in de Kathmandu vallei in Nepal
 • Nepal en Tibet: Alle entreegelden voor bezoek aan de heiligdommen
 • Vervoer en privégids tijdens het exclusieve bezoek aan de heiligdommen
 • Terugrit met een busje of Land Cruiser van Tibet naar Nepal
 • Alle luchthaventransfers
 • Lokale belastingen en overige heffingen
 • Inclusief: handling-, service- en administratiekosten per boeking
 • Inclusief: € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage STO-reisgarantie.
 • De kosten voor het team dat je zal begeleiden zijn ook inclusief: vervoer, verblijfskosten, maaltijden en verzekering voor de gids/sherpa/porters tijdens het programma van A tot Z.

Bij keuze voor 3 extra nachten in Nepal (20-daagse reis):

 • Transfer naar vertrekpunt van de wandeling door de koningsvallei.
 • Bezichtiging met gids (voertaal: Engels) van het Newari dorpje Panauti, inclusief entreegelden.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids/sherpa naar klooster.
 • 2 Overnachtingen in Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan soms wijzigen).
 • Mogelijkheid om met een gids tijdens het kloosterverblijf wandelingen te maken door de vallei.
 • Wandeling met gids/sherpa naar een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei.
 • 1 Prima overnachting op de ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • Alle overnachtingen zijn op basis van een gedeelde kamer.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor je terugvlucht.
 • Afhankelijk van de samenstelling van de groep vindt de verlenging plaats voor of na de trektocht.
Exclusief

Reissom is exclusief:

 • Internationale vlucht Kathmandu (Nepal) > Lhasa (Tibet).
 • Internationale vliegticket naar Kathmandu.
 • In Juli, Augustus en September geldt er voor Tibet een toeslag van € 145,- p.p.
 • Visumkosten Nepal p.p. (vanaf € 25,- voor een verblijf in Nepal van 15 dagen en € 40,- voor 30 dagen).
 • Visumkosten Tibet € 125,- (elke volgende persoon € 85,- p.p.), inclusief handling.
 • Let op: Het Tibet visum wordt door onze mensen voor je geregeld in Kathmandu.
 • Verzekeringen en persoonlijke uitgaven, zoals voor drankjes, fooien en souvenirs.
 • In de kloosters in Tibet moet je soms een klein bedrag betalen als je foto's wil maken. 
Laat je vliegticket door ons regelen!
Op verzoek sturen we je een vrijblijvende offerte voor je heen- en terugvlucht. We bieden je de mogelijkheid vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf of een andere luchthaven te vertrekken en werken samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways en KLM.

Top of the World Reizen zorgt ervoor dat alles perfect op elkaar aansluit. Dat is niet alleen handig maar ook heel praktisch als er bijvoorbeeld wijzigingen zijn in het vluchtschema. Voor zover mogelijk houden we rekening met je maaltijdvoorkeur en stoelkeuze. Bij het boeken van vluchten is er formeel sprake van ‘reisbemiddeling’. De voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij zijn van toepassing.

Download PDF

Start hier je reis

'Geweldige ervaring om de Tibet Overland te maken! Het Potala paleis, de slierten rook bij de beroemde tempel die Nepal en Tibet met elkaar verbindt en dan het bezoek aan de ‘Mount Quomolangma’, de Mount Everest. De sprong in de lucht die Holi daar maakte, zal ik nooit vergeten.'  Thomas

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of bel +31 (0) 6 4375 1211

top of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizentop of the world reizen