Main content

Tibet Overland: Potala, Jokhang en Everest,17 dagen

Het echte Tibet

Met deze reis gaat voor velen een droom in vervulling. Eerst de aankomst in Kathmandu en het uitzicht vanuit Swayambunath. Vervolgens de schitterende wandeling door de koningsvallei om te genieten en te acclimatiseren voor vertrek naar Tibet.

In Tibet bezoek je in Lhasa, de hoogste stad ter wereld, o.a het legendarische Potala paleis. Na een prachtige rit over 'het dak van de wereld' met je eigen gids en chauffeur slaat de Land Cruiser vanuit Xegar de weg met vele bochten in naar het beroemde Mount Everest Basecamp. Laat op het basecamp aan Tibetaanse zijde je voetstappen achter, maak een sprong in de lucht en geniet van het magnifieke uitzicht. Zonder twijfel is deze reis een hoogtepunt in je leven. 

Je kunt je reis afsluiten met een uniek verblijf in een Tibetaans klooster in Nepal. In het klooster ervaar je op een berg het ritme van de monniken en kun je volop genieten van de stilte en prachtige natuur in het hart van de Kathmandu Vallei.

Privéreis op maat?

Het programma kan helemaal op maat worden samengesteld. Ga naar 'Start hier je reis', stel je reisprogramma samen en vraag vrijblijvend je reis aan. Vraag ons ook naar de extra comfort mogelijkheden.

Liever een Groepsreis?

Sluit aan bij een kleine groep (max. 9). Bekijk hier alle Nepal groepsreizen met vertrekgarantie.

Beste tijd van het jaar

JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEPT
OKT
NOV
DEC
v.a. € 4461
Per persoon
Lees Reiservaringen

Tibet Rondreis & Nepal programma: Tibet Overland & Mount Everest

Reisduur: 17 dagen (15 dagen/14 nachten in Tibet en Nepal), verlenging mogelijk

OPTIE A: Op basis van een retourvlucht Kathmandu (Nepal) - Lhasa (Tibet) en 1 extra nacht in Tibet

Na het bezoek aan het Mount Everest Basecamp aan Tibetaanse zijde reis je - na de overnachting in Shigatse - samen met onze gids en chauffeur via een andere route weer terug naar Lhasa. Deze prachtige Noordelijke route langs de Brahmaputra rivier is 280 km lang en voert langs authentieke Tibetaanse nederzettingen en door de onmetelijke vlaktes waar Tibet zo bekend om is.

Na de overnachting in Lhasa wordt je naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht vanuit Lhasa Gonggar Airport naar Kathmandu voor het vervolg van het programma in Nepal.

We spreken in het reisprogramma over 'jullie', omdat er tijdens de reis begeleiding is door verschillende van onze mensen, waaronder een privégids in combinatie met een eigen chauffeur.

Het programma is als volgt:

 1. Vertrek. Vlucht met Qatar Airways (aanbevolen!), Turkish Airlines, Etihad Airways, Emirates, KLM of een andere luchtvaartmaatschappij naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Keuze om te vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven. Schiphol is vaak de beste optie door de vele goede aansluitingen!
 2. Welkom! Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Je wordt door onze mensen altijd persoonlijk opgehaald van Kathmandu Airport, ongeacht het tijdstip van aankomst. Na het welkom word je samen met onze gids met een privé taxi met eigen chauffeur naar een prima hotel gebracht dat zich in het rustige deel van het gezellige Thamel bevindt. Afhankelijk van de aankomsttijd is er een oriëntatie met gids. Je wandelt door de gezellige straatjes rondom Mandala Street en je geniet in Old Kathmandu van het kleurige straatleven, de honderden prachtige winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Er kunnen meteen wat praktische zaken worden geregeld, zoals het veilig wisselen van euro's naar rupees en/of een geldopname. Bij de pinautomaat van Standard Chartered en Nabil Bank kan eenvoudig geld worden opgenomen (NPR 25.000 per keer, maximaal NPR 100.000 per 24 uur). Overnachting in een deluxe kamer van Potala Guesthouse of een gelijkwaardig hotel in Thamel, Kathmandu.
 3. Wandeldag 1. Na het ontbijt wordt je opgehaald door de gids voor een schitterende 3-daagse wandeling door o.a. de koningsvallei. Als je kiest voor de wandeling met als classificatie ‘gemakkelijk’, voert de tocht vandaag naar Dhulikhel en overnacht je in een prima accommodatie (B,L,D). Alternatief: Je kunt ook kiezen voor een meer pittige variant door het Shivapuri Nagarjun National Park. Je trekt dan met een gids en een sherpa/porter om je spullen te dragen vanaf Sundarijal naar het dorpje Chisapani op 2.160 meter. De overnachting is dan in een eenvoudig guesthouse in Chisapani. (B,L,D)
 4. Wandeldag 2. Geniet van een prachtige zonsopgang met uitzicht op de complete Himalaya bergketen. Vervolgens wandel je met onze topgids vanuit Dhulikhel of Chisapani naar Nagarkot op 2.195 meter, dat gelegen is op een unieke plek in de Kathmandu vallei. Overnachting in Nagarkot. (B,L,D)
 5. Wandeldag 3. Afsluiting van de 3-daagse wandeling; met onze gids vervolg je de weg via Telkot en het prachtige Changu Narayan naar Bhaktapur, een ‘koninklijke bestemming’. Na aankomst hebben jullie volop de tijd hebt om deze wereldberoemde koningsstad te bezichtigen die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Geniet van de unieke sfeer en het kleurige straatleven, die je van ‘top tot teen’ kunt ervaren in de eeuwenoude straatjes en verwonder je over de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Uiteraard bezoek je ook de koninklijke pleinen, het beroemde ‘Durbar Square’. Overnachting in Bhaktapur. (B)
 6. Tibet dag 1. Transfer naar Kathmandu Airport voor de vlucht naar Lhasa Gonggar Airport in Tibet dat gelegen is op 3.500 meter hoogte. Je wordt opgewacht door de gids en privé chauffeur die jullie tijdens de hele reis in Tibet zullen begeleiden. Hierna volgt een transfer van ongeveer 1 uur, waarbij jullie door de nieuwe tunnel naar het hotel in het vermaarde Lhasa wordt gebracht. Overnachting op 3.650 meter in Lhasa. (B)
 7. Tibet dag 2. Vandaag breng je in Lhasa een bezoek aan het hoogst gelegen paleis ter wereld, het Potala paleis. Dit is de voormalige winterresidentie van de Dalai Lama. Daarna ga je naar de indrukwekkende Jokhang Tempel uit het jaar 800 van de Avaloketeshwar periode. Sinds in 1979 bezoek aan Tibet door de Chinese regering mogelijk werd gemaakt voor westerlingen, is de markt van Barkhor voor het plein van de Jokhang Tempel een geliefde plek om te bezoeken. De plek waar nu de vele kraampjes staan is van oudsher een korlam, een pelgrimspad rondom de tempel waar de ‘prostration’ plaatsvindt. Het is een zeer indrukwekkend en intens gebeuren waarbij vele mensen de kora (de heilige rondgang ‘met de klok mee’) maken door zich over de grond te bewegen! Overnachting in Lhasa. (B)
 8. Tibet dag 3. Bezoek aan Norbulingka, het zomerpaleis van de Dalai Lama en het Sera & Drepung Monastery. Dit zijn de beroemdste kloosters van Tibet waar nog steeds honderden monniken en lama’s wonen en mediteren. Overnachting in Lhasa. (B)
 9. Tibet dag 4. Een snelle rit van 261 kilometer over de goed geasfalteerde wegen van Lhasa naar Gyantse, dat gelegen is op een hoogte van 3.977 meter. Onderweg kun je genieten van de schitterende uitzichten en passeren jullie het prachtige Yamdrok Tso Lake, een meer dat beroemd is door de glasheldere turquoise kleur. Jullie steken daarnaast 2 machtige passen over; eerst de Kambala op 4.794 meter en dan de Karo La op 5.010 meter hoogte. Overnachting in Gyantse. (B)
 10. Tibet dag 5. In de ochtend wandelen jullie in een half uur naar de beroemde Kumbum Stupa met ontelbare beeltenissen van Boeddha en bezoeken jullie het daarnaast gelegen Phalkor Monastery. Optioneel is het mogelijk om rond deze heiligdommen de kora (heilige rondgang) te lopen. Daarna maken jullie een rit van 90 kilometer naar Shigatse op 3.840 meter hoogte voor een bezoek aan het Tashilhunpo Monastery. Dit klooster is in de 15e eeuw opgericht door de 1e Dalai Lama en staat bekend als het mooiste klooster van Tibet. Overnachting in Shigatse. (B)
 11. Tibet dag 6. Een rit van 245 kilometer brengt jullie van Shigatse naar New-Tingri/Xegar, gelegen op 4.150 meter. Onderweg bezoek en jullie het Sakya klooster en rijden jullie dwars door het typische Tibetaanse landschap. Grote kans dat jullie onderweg nomaden tegen zullen komen met hun yaks en schapen. Overnachting in New-Tingri/Xegar. (B)
 12. Tibet dag 7. Jullie maken een bochtige, magnifieke rit van ca. 125 km via Pang La naar Rongbuk (4.980 meter). Het uitzicht vanuit Mount Everest Basecamp op de top van de Mount Everest en Mount Cho Oyu is een onvergetelijke ervaring! Daarna reizen jullie weer terug naar Rongbuk. Overnachting in een zeer eenvoudig monastery guesthouse (Rongbuk) met primitieve faciliteiten. (B)
 13. Tibet dag 8. Vanuit Rongbuk rijden jullie terug naar Shigatse, een prachtige ‘scenic drive’ van 355 km via de Gyatso La Pass op 5.220 meter. Overnachting in Shigatse. (B)
 14. Tibet dag 9. Jullie reizen, via de noordelijke route, over een afstand van 280 km terug naar Lhasa. Jullie rijden o.a. door de bedding van de prachtige Brahmaputra rivier en langs authentieke Tibetaanse dorpjes. Optioneel is het mogelijk om onderweg te stoppen voor een korte wandeling naar een boerendorpje en een ontmoeting met een Tibetaanse familie. Overnachting in Lhasa, tevens de laatste overnachting in Tibet. (B)
 15. Tibet dag 10. Na het ontbijt word je opgehaald voor de vlucht van Lhasa terug naar Kathmandu. Overnachting in Bouddha, Kathmandu. (B)
 16. Nog even genieten voor vertrek naar huis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je de prachtige, eeuwenoude straatjes van deze prachtige koningsstad in je eigen tempo verder verkennen. Geniet van de unieke sfeer, de kleine winkeltjes en 'local vegetable markets’. Op de vele dakterrassen ('on top of the world') is het vaak een oase van rust en heb je een fantastisch uitzicht op de unieke tempels! Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht (inchecken vanaf 3 uur voor je internationale vlucht) word je opgehaald van het hotel en in ca. 30 minuten naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis of vervolg je de reis met een of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’ of neem vrijblijvend contact met ons op (klik hier) om je wensen te bespreken. (B)
 17. Weer thuis! Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een avontuurlijke reis om nooit meer te vergeten!

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

In Tibet wordt altijd gereisd met een eigen chauffeur en privé gids. Afhankelijk van de samenstelling van het gezelschap is het vervoer met een comfortabele Land Cruiser of privé busje. De reis is ook in te korten zonder bezoek aan het Mount Everest Basecamp in Tibet.

 

OPTIE B: Op basis van een vlucht (enkele reis) van Kathmandu (Nepal) naar Lhasa (Tibet)

De beroemde ‘Overland’ tocht tussen Nepal en Tibet met bezoek aan o.a. het beroemde Potala Paleis. Je reist na de vlucht van Kathmandu naar Lhasa (Tibet) met een Land Cruiser of privé-busje terug naar Kathmandu (Nepal). Onderweg bezoek je Mount Everest Basecamp op 5.150 meter (zonder trektocht/klimmen!) aan de Tibetaanse kant van de Mount Everest, ook wel ‘Mount Quomolangma’ genoemd.

Het programma is als volgt:

 1. Vertrek. Vlucht met Qatar Airways (aanbevolen!), Turkish Airlines, Etihad Airways, Emirates, KLM of een andere luchtvaartmaatschappij naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Keuze om te vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven. Schiphol is vaak de beste optie door de vele goede aansluitingen!
 2. Welkom! Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Je wordt door onze mensen altijd persoonlijk opgehaald van Kathmandu Airport, ongeacht het tijdstip van aankomst. Na het welkom word je samen met onze gids met een privé taxi met eigen chauffeur naar een prima hotel gebracht dat zich in het rustige deel van het gezellige Thamel bevindt. Afhankelijk van de aankomsttijd is er een oriëntatie met gids. Je wandelt door de gezellige straatjes rondom Mandala Street en je geniet in Old Kathmandu van het kleurige straatleven, de honderden prachtige winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Er kunnen meteen wat praktische zaken worden geregeld, zoals het veilig wisselen van euro's naar rupees en/of een geldopname. Bij de pinautomaat van Standard Chartered en Nabil Bank kan eenvoudig geld worden opgenomen (NPR 25.000 per keer, maximaal NPR 100.000 per 24 uur). Overnachting in een deluxe kamer van Potala Guesthouse of een gelijkwaardig hotel in Thamel, Kathmandu.
 3. Swayambhunath en Old Kathmandu. Na een prima ontbijt met o.a vers fruit wandel je om ca. 9 uur vanuit het hotel met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar Swayambhunath. Deze beroemde ‘apen tempel’ staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat je zo al wandelend de tijd hebt om te acclimatiseren en ‘te landen’. In 7 fasen met telkens een tussenstop loop je in een rustig tempo de 365 traptreden omhoog. Elke trede staat voor 1 dag van het jaar! Goed om te weten: Er is een alternatieve route met een zeer beperkt aantal trappen. Op de top heb je een prachtig uitzicht over Kathmandu en zie je de adelaars boven de goudkleurige ‘stupa’ vliegen. Vanaf Swayambhunath wandel je in een rustig tempo met de gids naar de andere kant van de heilige Bishnumati rivier om in ‘Old Kathmandu’ de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar, de beroemde Annapurna Tempel en het zeer indrukwekkende Durbar Square. Je kunt je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er na het programma nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag onze gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Eten in de romantische 'Garden of Dreams' is ook een mogelijkheid. Tweede overnachting in het hotel, een oase van rust in het hectische Kathmandu. (B)
 4. Wandeldag 1. Na het ontbijt wordt je opgehaald door de gids voor een schitterende 3-daagse wandeling door o.a. de koningsvallei. Als je kiest voor de wandeling met als classificatie ‘gemakkelijk’, voert de tocht vandaag naar Dhulikhel en overnacht je in een prima accommodatie (B,L,D). Alternatief: Je kunt ook kiezen voor een meer pittige variant door het Shivapuri Nagarjun National Park. Je trekt dan met een gids en een sherpa/porter om je spullen te dragen vanaf Sundarijal naar het dorpje Chisapani op 2.160 meter. De overnachting is dan in een eenvoudig guesthouse in Chisapani. (B,L,D)
 5. Wandeldag 2. Geniet van een prachtige zonsopgang met uitzicht op de complete Himalaya bergketen. Vervolgens wandel je met onze topgids vanuit Dhulikhel of Chisapani naar Nagarkot op 2.195 meter, dat gelegen is op een unieke plek in de Kathmandu vallei. Overnachting in Nagarkot. (B,L,D)
 6. Wandeldag 3. Afsluiting van de 3-daagse wandeling; met onze gids vervolg je de weg via Telkot en het prachtige Changu Narayan naar Bhaktapur, een ‘koninklijke bestemming’. Na aankomst hebben jullie volop de tijd hebt om deze wereldberoemde koningsstad te bezichtigen die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Geniet van de unieke sfeer en het kleurige straatleven, die je van ‘top tot teen’ kunt ervaren in de eeuwenoude straatjes en verwonder je over de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Uiteraard bezoek je ook de koninklijke pleinen, het beroemde ‘Durbar Square’. Overnachting in Bhaktapur. (B)
 7. Tibet dag 1. Ochtendvlucht naar Lhasa Gonggar Airport in Tibet dat gelegen is op 3.500 meter hoogte. Jullie worden opgewacht door de gids en privé chauffeur die jullie tijdens de hele reis in Tibet zullen begeleiden. Hierna volgt een transfer van ongeveer 1 uur, waarbij jullie door de nieuwe tunnel naar jullie hotel in het vermaarde Lhasa worden gebracht. Overnachting op 3.650 meter in Lhasa. (B)
 8. Tibet dag 2. Vandaag brengen jullie in Lhasa een bezoek aan het hoogst gelegen paleis ter wereld, het Potala paleis. Dit is de voormalige winterresidentie van de Dalai Lama. Daarna gaan jullie naar de indrukwekkende Jokhang Tempel uit het jaar 800 van de Avaloketeshwar periode. Sinds in 1979 bezoek aan Tibet door de Chinese regering mogelijk werd gemaakt voor westerlingen, is de markt van Barkhor voor het plein van de Jokhang Tempel een geliefde plek om te bezoeken. De plek waar nu de vele kraampjes staan is van oudsher een korlam, een pelgrimspad rondom de de tempel waar de ‘prostration’ plaatsvindt. Het is een zeer indrukwekkend en intens gebeuren waarbij vele mensen de kora (de heilige rondgang ‘met de klok mee’) maken door zich over de grond te bewegen! Overnachting in Lhasa. (B)
 9. Tibet dag 3. Jullie bezoeken Norbulingka, het zomerpaleis van de Dalai Lama en het Sera & Drepung Monastery. Dit zijn de beroemdste kloosters van Tibet waar nog steeds honderden monniken en lama’s wonen en mediteren. Overnachting in Lhasa. (B)
 10. Tibet dag 4. Een snelle rit van 261 kilometer langs de Yarlung Tsangpo rivier over goed geasfalteerde wegen van Lhasa naar Gyantse (3.977 meter hoogte). Onderweg genieten jullie van schitterende vergezichten en passeren jullie het prachtige Yamdrok Tso Lake, een meer dat beroemd is door de glasheldere turquoise kleur. Jullie steken daarnaast 2 machtige passen over; de Karo La op 5.010 meter en de Kambala op 4.794 meter hoogte. Overnachting in Gyantse. (B)
 11. Tibet dag 5. In de ochtend wandelen jullie in een half uur naar de beroemde Kumbum Stupa met ontelbare beeltenissen van Boeddha en bezoeken jullie het daarnaast gelegen Phalkor Monastery. Optioneel is het mogelijk om rond deze heiligdommen de kora (heilige rondgang) te lopen. Daarna maken jullie een rit van 90 kilometer naar Shigatse op 3.840 meter hoogte voor een bezoek aan het Tashilhunpo Monastery. Dit klooster is in de 15e eeuw opgericht door de 1e Dalai Lama en staat bekend als het mooiste klooster van Tibet. Overnachting in Shigatse. (B)
 12. Tibet dag 6. Een rit van 245 kilometer brengt jullie van Shigatse naar New-Tingri/Xegar, gelegen op 4.150 meter. Onderweg bezoeken jullie het Sakya klooster en gaan jullie over de 5.220 meter hoge Gytso La pas, dwars door het typische Tibetaanse landschap. Grote kans dat jullie onderweg nomaden zullen tegenkomen met hun yaks en schapen. Overnachting in New-Tingri/Xegar. (B)
 13. Tibet dag 7. Jullie maken een bochtige, magnifieke rit van ca. 125 km via Pang La naar Rongbuk (4.980 meter). Het uitzicht vanuit Mount Everest Basecamp op de top van de Mount Everest en Mount Cho Oyu is een onvergetelijke ervaring! Daarna reizen jullie weer terug naar Rongbuk. Overnachting in een zeer eenvoudig monastery guesthouse (Rongbuk) met primitieve faciliteiten. (B)
 14. Tibet dag 8. Een lange reisdag van ca. 7 uur naar de nieuwe grensovergang bij Kerung/Rasuwa (2.700 meter). Jullie rijden comfortabel over het Tibetaans plateau, via het prachtige Paiku meer. Dit meer is op een hoogte van 4.591 meter gelegen en maar liefst 27 kilometer lang!. Onderweg naar de grens steken jullie de Lalung La pas over op 5.050 meter hoogte. Vanaf dit punt genieten jullie van de fenomenale uitzichten op de Himalaya range. Imposante bergen zoals de Cho Oyu (8.210 meter) en de Mount Xishapagma (8.012 meter) zijn bij helder weer goed zichtbaar. Overnachting in Kerung. (B)
 15. Tibet dag 9. Na de noodzakelijke grensformaliteiten aan Tibetaanse zijde dalen jullie via een hobbelige weg verder af naar Nuwakot om na te genieten van alle intense indrukken tot dusverre. Na de lunch vervolgen jullie de route terug naar Kathmandu. Overnachting in Bouddha, Kathmandu. (B)
 16. Nog even genieten voor vertrek naar huis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je de prachtige, eeuwenoude straatjes van deze prachtige koningsstad in je eigen tempo verder verkennen. Geniet van de unieke sfeer, de kleine winkeltjes en 'local vegetable markets’. Op de vele dakterrassen ('on top of the world') is het vaak een oase van rust en heb je een fantastisch uitzicht op de unieke tempels! Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht (inchecken vanaf 3 uur voor je internationale vlucht) word je opgehaald van het hotel en in ca. 30 minuten naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis of vervolg je de reis met een of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’ of neem vrijblijvend contact met ons op (klik hier) om je wensen te bespreken. (B)
 17. Weer thuis! Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een avontuurlijke reis om nooit meer te vergeten!
 18. B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Verlenging in Nepal mogelijk met o.a. een verblijf als gast in een Tibetaans klooster. De reis is ook in te korten zonder bezoek aan het Mount Everest Basecamp in Tibet.

Privéreis mogelijk

ja

Reisduur

17 dagen

Comfort

met goede hotels

Niveau

voor iedereen

3 extra nachten Nepal, Vallei Wandeling & Kloosterverblijf (+ € 473)

Beleef het ritme van de monniken tijdens een uniek verblijf van 2 nachten in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster op een legendarische plek in Nepal. Maak de mysterieuze rituelen en het 'chanten van de mantra' mee in de grote tempel en geniet - onder begeleiding van onze gecertificeerde gids - van de prachtige natuur en authentieke dorpjes in de nabijheid van het klooster. Aan het einde van de verlenging bezoek je een schitterende ‘koninklijke bestemming’. 

Het reisprogramma is als volgt:

 1. Naar Tibetaans klooster. Onze tip is om alleen het meest noodzakelijke mee te nemen naar het klooster. Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel bij de receptie en leg meteen apart wat je de volgende dag afgeeft bij onze chauffeur om door hem/haar mee te laten nemen naar je hotel op de 'koninklijke bestemming'. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor een rit van ca. 1 uur met de gids naar een prachtig, authentiek Newari-dorpje om de eeuwenoude bazaar te bezoeken. Vanaf Sankhu maken jullie een stevige wandeling omhoog van ca. 3 uur naar een Tibetaans-Boeddhistisch klooster. Het klooster ligt in het hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Uiteraard is er onderweg ruimte om foto's te maken, contact te leggen met locals en/of te pauzeren onder 1 van de vele 'people trees' die je op de route zult tegenkomen. In overleg (graag doorgeven voor vertrek naar Nepal) kan er ook voor worden gekozen om helemaal naar het klooster te worden gebracht door een privé chauffeur, zonder extra kosten. Het klooster is opgericht door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Het verblijf op deze bijzondere plek is een unieke kans om het leven van de Tibetaans-Boeddhistische monniken van heel dichtbij mee te maken. Uiteraard wordt er - indien mogelijk - samen met de monniken gegeten! Het klooster is gebouwd op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter! Er is een speciaal guesthouse voor gasten, maar op verzoek kun je er ook voor kiezen om in de slaapzaal (dormitory) of een guesthouse vlakbij het klooster te overnachten. Overnachting in het gastenverblijf of vlakbij het klooster. (B,L,D)
 2. Kloosterverblijf. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt met de monniken breng je samen met de gids een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn eigen lichaam aan de hongerige tijgerin offerde zodat zij haar welpen kon voeden. Daarna is er gelegenheid om met onze gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en bij helder weer te genieten van de prachtige uitzichten op de Himalaya. Uiteraard bezoek je ook de eeuwenoude kleine stupa die geldt als bedevaartsoord voor boeddhisten van over de hele wereld. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 3. Kloosterverblijf en Koningsstad Bhaktapur. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt met de monniken breng je samen met de gids een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn eigen lichaam aan de hongerige tijgerin offerde zodat zij haar welpen kon voeden. Daarna is er gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en bij helder weer te genieten van de prachtige uitzichten op de Himalaya. Uiteraard bezoek je ook de eeuwenoude kleine stupa die geldt als bedevaartsoord voor boeddhisten van over de hele wereld. Aansluitend maak je een korte rit naar Bhaktapur, een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. Overnachting op deze schitterende bestemming, die je daarna nooit meer zult vergeten! (B)
 4. Terugreis of vervolg programma. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je na het ontbijt nog wat winkelen in de oude straatjes rondom de koninklijke pleinen (Durbar Square), luieren op een dakterras met schitterende uitzicht op de bergen of jezelf trakteren op een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht word je opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of vervolg je de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen (kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’). (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

De reissom is inclusief 7 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), 2 overnachtingen in het gastenverblijf van het klooster, 1 overnachting in een goed hotel op de 'koninklijke bestemming', activiteiten, excursies, entreegelden bagagevervoer en topbegeleiding door een gecertificeerde privégids.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag. Er is ook een extra comfort en budgetoptie beschikbaar.

Het volgende is inclusief:

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met bezichtiging van het authentiek Newari dorpje Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 2 Overnachtingen guesthouse Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan wijzigen).
 • Mogelijkheid om met onze gecertificeerde gids prachtige wandelingen te maken door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling en taxi-transfer met privégids naar een ‘koninklijke bestemming’ in de koningsvallei.
 • 1 Overnachting op een unieke ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor de terugvlucht.

3 extra nachten Spiritueel Tibet, Ganden & Tidrum (+ € 1361)

Een wat actiever programma buiten de toeristische paden? Verleng dan de reis in Tibet met een bezoek aan prachtig gelegen kloosters en heilige plekken die maar door weinig toeristen worden bezocht. Loop samen met Tibetaanse pelgrims heilige kora’s en dompel je onder in geneeskrachtige warmwaterbaden. Het volgende programma wordt aan het begin of aan het einde van je Tibet reis ingevoegd en kan verder helemaal naar wens worden samengesteld.

We spreken in het reisprogramma vaak over 'jullie', omdat je tijdens de reis altijd wordt begeleid door een eigen chauffeur en privégids.

Het programma in Tibet is als volgt:

 1. Van Lhasa naar Tidrum Nunnery. Jullie reizen in ongeveer 5 uur door het schitterende Tibetaanse landschap naar het noordelijk gelegen nonnenklooster van Tidrum, dat ongeveer 150 kilometer ten noordoosten ligt van Lhasa op 4.350 meter hoogte. Vanaf het begin van de lente trekken de nomaden met hun yaks van plek naar plek. Hun tentenkampen steken prachtig af tegen de berghellingen en eindeloze akkers vol gerst. Dit oude Tidrum klooster ligt verscholen in een bergkloof op ruim 4.325 meter hoogte. Geheel volgens de traditie is het klooster helemaal overspannen met kleurrijke gebedsvlaggen. Vlakbij de bergtop ligt een meditatiegrot die wordt toegeschreven aan ‘Padmasambhava’, die ook wel Guru Rinpoche wordt genoemd. Bij het klooster bevinden zich warmwaterbronnen die bekend staan om hun geneeskrachtige werking. Eventueel is het mogelijk om nog wat te wandelen in de directe omgeving van het klooster, waaronder een gedeelte van een pelgrimsroute. Vanaf het klooster is het nog maar een klein stukje rijden (ca. 20 minuten) naar het Shambala Serai Hotel in Terdrom (ook wel Zhoto Tidro genoemd). Ook bij dit eenvoudige, sfeervolle hotel bevindt zich een ‘hotspring’ waar jullie zonder extra kosten gebruik van kunnen maken (aanbevolen!). Overnachting in Shamballa Serai Hotel inTerdrom. (B)
 2. Naar Drigung Til Monastery. In ongeveer een half uur rijden jullie naar Drigung Til, gelegen in de volgende vallei. Het klooster van Drigung Til lijkt wel tegen een bergwand aangeplakt te zijn en kan zowel met de auto als te voet via een steil pad worden bereikt. Jullie hebben vanaf het klooster een indrukwekkend uitzicht over de vallei. Uniek aan Tibet is de serene sfeer en fluisterende stilte. Rondom het klooster kunnen jullie samen met de gids de kora (heilige rondgang) lopen en het pad volgen naar ingewijde plekken, zoals de plaats waar de zogenaamde ‘sky burials’ plaatsvinden. Van heinde en verre worden overledenen hier naartoe gebracht voor hun ‘reis naar de hemel’. Het is niet mogelijk om zelf een uitvaart bij te wonen. Hebben jullie belangstelling om het kloosterleven van dichtbij te ervaren? Dan is het onder voorbehoud mogelijk om te verblijven in het gastenverblijf van het klooster. Het is wel belangrijk om je te realiseren dat er geslapen wordt in een eenvoudige slaapzaal met primitieve sanitaire voorzieningen. Het is mogelijk om terug te rijden naar het Shambala Serai Hotel in Terdrom. Overnachting in gastenverblijf Drigung Til of tweede overnachting in Shamballa Serai Hotel inTerdrom. (B)
 3. Kora Ganden Monastery en terug naar Lhasa. Na een rit van ca. 4 uur arriveren jullie in het legendarische klooster van Ganden, dat gelegen is op een unieke plek. Het is eigendom geweest van Tsongkhapa en het is mogelijk om de kapel te bezoeken waar deze grote meester heeft onderwezen. Deze rondtrekkende leermeester is een belangrijke hervormer geweest binnen het Tibetaans boeddhisme en heeft de laatste jaren van zijn leven doorgebracht in dit speciaal voor hem gebouwde klooster. Hoogtepunt van het bezoek aan Ganden is de Kora van ca. 1,5 uur die jullie samen met pelgrims en monniken rond het klooster zullen lopen. Tijdens de kora passeren jullie heilige rotsen en genieten jullie van het verbluffend mooie uitzicht. Deze kora is volgens velen de mooiste van Tibet! Daarna rijden jullie in maximaal 2 uur (56 kilometer) terug naar Lhasa. Alternatief: Voor mensen die specifiek geïnteresseerd zijn in het boeddhisme is het mogelijk om op de route terug een bezoek te brengen aan de eeuwenoude meditatie grotten van Drak Yerpa (eventueel kan dit ook de 1e dag). Overnachting in Lhasa. (B)Vlucht of verlenging. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht volgt de transfer naar de luchthaven of vervolg je de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen (kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’). (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

De reissom is inclusief 4 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief eventuele luchthaventransfers), 3 overnachtingen, activiteiten, excursies, entreegelden en topbegeleiding door een gecertificeerde privégids en eigen chauffeur.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag.

3 extra nachten Tibet, Samye & Chimpuk meditatiegrotten (+ € 1378)

Het oude Tibet ervaren vlakbij Lhasa, dus zonder veel extra te hoeven reizen? Verleng de Tibet reis dan met een uniek verblijf in het legendarische Samye waar je het oudste klooster van Tibet bezoekt. Vanuit Lhasa reis je met onze privé gids en eigen chauffeur naar dit bijzondere tempelcomplex, dat qua architectuur de vorm heeft van een mandala. Het volgende programma kan aan het begin (aanbevolen) of aan het einde van de Tibet reis naadloos worden ingevoegd en wordt helemaal op maat samengesteld.

We spreken in het reisprogramma vaak over 'jullie', omdat je tijdens de reis altijd wordt begeleid door een eigen chauffeur en privégids.

Het programma in Tibet is als volgt:

 1. Van Lhasa naar Yumbulagang en Samye. Na het ontbijt volgt een prachtige rit van 210 kilometer naar het plaatsje Samye, dat gelegen is op 3.550 meter hoogte. Jullie passeren traditionele Tibetaanse dorpjes en akkers die in de juiste tijd van het jaar vol staan met o.a. gerst en koolzaad. Onderweg brengen jullie een bezoek aan het indrukwekkende Yumbulagang. Volgens één van de legendes is dit het eerste gebouw van Tibet voor de eerste Tibetaanse koning (Nyatri Tsenpo) uit de 2e eeuw voor Christus. Gedurende de regering van de 28e koning, Totori Nyantsen in de 5e eeuw, zou een gouden stoepa, een juweel en een soetra uit de hemel neergedaald zijn op het dak van het gebouw. Later werd Yumbulagang een zomerpaleis van de 33e koning Songtsen Gampo. Nadat deze koning zijn zetel verplaatste naar Lhasa werd het onder de vijfde dalai lama Ngawang Lobsang Gyatso een klooster van de 'gelug' (1 van de vijf hoofdstromingen binnen het Tibetaans boeddhisme). Tijdens de Culturele Revolutie is dit paleis grotendeels verwoest. Het is in de tachtiger jaren weer in zijn oorspronkelijke staat hersteld en de mythe van de eerste koning die er leefde, is in de prachtige muurschilderingen terug te zien. Het fotogenieke gebouw dat op een rots staat, die op een ‘wijzende vinger’ lijkt, is tegenwoordig in gebruik als tempel en klooster voor een klein aantal monniken. De rit wordt vervolgd door de indrukwekkende Yumbulagang Vallei die bekend staat om zijn vruchtbaarheid en groene akkerweiden. Het is een zogenaamde ‘zortang’; het eerst gecultiveerde veld van Tibet. Jullie bezoeken in de vallei de Tandruk tempel die in de 7e eeuw door de eerste boeddhistische koning van Tibet, Songtsen Gampo, gebouwd  werd. Hier is een zeer bijzondere Thanka te bewonderen die maar liefst van 29.000 parels gemaakt is. Nadat jullie via een nieuwe brug de brede Yarlung Tsangpo rivier zijn overgestoken, duurt het nog ongeveer 2 uur voordat jullie in Samye arriveren. Overnachting in Monastery Guest House, Samye. (B)
 2. Samye Monastery en Meditaitegrotten. In Samye hebben jullie volop de gelegenheid om het eerste boeddhistische klooster van Tibet te bezoeken, die de vorm heeft van een mandala. Jullie kunnen daarna met onze Tibetaanse gids een pittige wandeling omhoog maken naar de veelal door pelgrims bezochte Chimpuk meditatiegrotten. Deze zijn op slechts 15 km afstand gelegen van het klooster en hebben tegenwoordig veelal de vorm hutjes. Monniken, nonnen en leken (wat dacht je van jezelf?) verblijven hier gedurende langere tijd om hun leven te wijden aan het boeddhisme en door middel van meditatie de staat van verlichting te krijgen. Een minder pittig alternatief is een wandeling rondom de Hepo Ri heuvel, die direct achter het Samye klooster ligt. Vanaf de top van de heuvel, zoals altijd duidelijk zichtbaar door de gekleurde gebedsvlaggen, is het uitzicht over Samye prachtig. Goed om te weten: Er is een grote kans dat jullie in het klooster het ‘chanten van de mantra’ kunnen meemaken. Overnachting in Monastery Guest House, Samye. (B)
 3. Dorje Drak naar Lhasa. Langs de noordoever van de wijdvertakte Yarlung Tsangpo rivier rijden jullie in 2 uur (44 km) naar Dorje Drak, dat op een hoogte ligt van 3.550 meter, voor een bezoek aan het oude klooster. Onderweg hebben jullie een prachtig zicht op de voor Tibet zo karakteristieke bergen en zijn de contrasten met wit besneeuwde toppen treffend. Een deel van het landschap wordt gevormd door stuifzandduinen, een uniek verschijnsel op deze hoogte aangezien dit beeld eerder in een woestijnachtig landschap past. Vervolgens rijden jullie in 3 uur terug naar Lhasa (83 km). Als we de volgende dag een vlucht voor jullie hebben geregeld vanuit Gonggar Airport, dan regelen we een overnachting in de buurt van de luchthaven. Overnachting in Lhasa, vlakbij Gonggar Airport of Gyantse. Het is ook mogelijk om de Tibet reis te vervolgen met een rit van 6 uur naar Gyantse (243 km). (B)
 4. Afsluiting of vervolg Tibet programma. Bij overnachting in Lhasa (Gonggar Airport): Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht word je opgehaald van het hotel en naar de luchthaven gebracht voor de afsluiting van het programma. Bij overnachting in Gyantse vervolg van het programma zoals vooraf in overleg met jullie samengesteld (kijk naar de mogelijkheden op onze website onder ‘verleng de reis’). (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

De reissom is inclusief 4 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief eventuele luchthaventransfers), 3 overnachtingen, activiteiten, excursies, entreegelden en topbegeleiding door een gecertificeerde privégids en eigen chauffeur.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag.

4 extra nachten Bhutan + 1 extra nacht Nepal (+ € 2346)

Na het programma in Nepal kan de reis worden verlengd met 4 extra nachten Bhutan en 1 extra nacht in Kathmandu voor de stop over.

Bhutan ligt volledig ingekapseld in de Himalaya, waardoor de unieke cultuur zeer goed bewaard is gebleven. Dit is de reden dat Bhutan ook wel het 'verborgen koninkrijk' wordt genoemd; het land wordt jaarlijks door een zeer beperkt aantal toeristen bezocht. Bhutan is ongeveer zo groot als Nederland en wordt door de adembenemende schoonheid van de natuur en de vriendelijke bevolking door velen beschouwd als 'Shangri-La', het 'Paradijs op Aarde'.

Deze Bhutan verlenging is uitermate geschikt voor avontuurlijke mensen die veel willen zien en ervaren, maar geen zware Himalaya trekking willen maken. Er kan een keuze worden gemaakt uit een aantal lichte of juist pittige wandelingen om de unieke biodiversiteit zelf te ervaren. Uiteraard kan de reis helemaal naar wens door ons worden aangepast/verlengd. We spreken in het reisprogramma ook over 'jullie', omdat je tijdens de reis altijd wordt begeleid door een eigen chauffeur en privégids.

Het programma van deze verlenging is als volgt:

 1. Bhutan, dag 1. Vlucht naar Paro (2.235 meter) en rit naar Thimphu. Je wordt opgehaald van het hotel in Kathmandu en naar de luchthaven gebracht voor de vlucht over de Mount Everest naar Paro; 1 van de mooiste vluchten die je kunt maken! De vlucht duurt ca. 1,5 uur en je hebt een fantastisch uitzicht op de Mount Everest, Kanchenjunga, Chomolhari, Tsrim Gang en Jichu Drake. Terwijl je in Paro de vliegtuigtrap afdaalt, voel je meteen de warme zonnestralen op het gezicht en snuif je de heerlijke, schone berglucht op. Veel reizigers worden direct na de landing in Bhutan overweldigd door een gevoel van rust en ‘inner peace’. Zoals altijd bij onze reizen wordt je opgewacht door onze gids (voertaal: Engels) en privé-chauffeur die je tijdens de hele reis in Bhutan zal begeleiden. Jullie maken vervolgens een rit van 54 km (ca. 1 uur) naar Thimphu, de hoofdstad van Bhutan. De hoofdstad Thimphu is bekend om de bijna ‘dorpse rust’; niet voor niets wordt er gesproken over ‘de minst hectische hoofdstad ter wereld’. Er zijn hier diverse bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals de Zangthopelri Lhakhang Tempel en de prachtige ‘Memorial Chorten’. Deze werd in 1974 gebouwd ter ere van Koning Jigme Dorji Wangchuck. Bij belangstelling voor boeddhistische kloosters kun je een bezoek brengen aan het 15e eeuwse Changangkha monastery, of aan één van de weinige overgebleven nonnenkloosters in Bhutan, zoals de Drubthob Nunnery. Als je meer geïnteresseerd zijn in kunst & cultuur dan zijn de Thankha Painting School en de Tashi Nincha folklore studio, waar de beroemde traditionele dansen met muziek en maskers worden beoefend, zeer de moeite waard. Een bezoek aan de goud- en zilversmederijen geeft een mooi beeld van de beoefening van oude ambachten. Overnachting in het uitstekende Hotel Pedling of gelijkwaardig in Thimphu. (L,D)
 2. Bhutan, dag 2. Van Thimphu naar Punakha (1.200 meter). Voordat jullie aan de indrukwekkende rit van ongeveer 3 uur (ca. 76 km) naar Punakha beginnen, is er eventueel nog wat tijd om sfeer op te snuiven bij de beroemde markt van Thimphu. Ook de Tashichho Dzong, waar zo'n 2.000 monniken wonen, is erg bijzonder. Dit fortklooster, prachtig gelegen aan de oevers van de Wang Chu rivier, is het belangrijkste gebouw van Bhutan en bovendien het religieuze centrum van het land. Sinds 1952 is dit de regeringszetel waar ook de koning zijn kantoren heeft. In de zomer verblijft de geestelijke leider van Bhutan, de Je Khenpo, hier ook met zijn gevolg. Onderweg naar Punakha maken jullie een korte stop op de Dochula pas (3.140 meter hoogte) met zijn 108 stupa’s. Vanaf deze pas hebben jullie bij helder weer een schitterend uitzicht op de Himalaya bergketen, inclusief de hoogste berg in Bhutan, de Mount Gangar Punsum (7.520 meter). Na aankomst in Punakha bezoeken jullie de prachtige Punakha Dzong uit 1637 die gebouwd is tussen de 'mannelijke rivier Pho Chu’ en de 'vrouwelijke rivier Mo Chu’ door Shabdrung Ngawang Namgyal. Dit fortklooster is de zetel van de religieuze macht en wordt ook wel Druk Pungthang Dechen Phodrang genoemd, het 'Paleis van het Grote Geluk'. Elk jaar wordt hier in februari de overwinning herdacht op de Tibetanen. Overnachting in Hotel Lobesa of het eveneens zeer gewaardeerde Zhingkham Resort in Punakha. (B,L,D)
 3. Bhutan dag 3. Van Punakha terug naar Paro. Na het ontbijt en een bezoek aan het Talo Monastery volgt de weg terug over de Dochula Pass, waar jullie bij mooi weer een schitterend uitzicht hebben op de hoogste bergtoppen van de Himalaya. Jullie rijden via de oudste Dzong van Bhutan, de Simtokha Dzong, terug naar Paro. De afstand tussen Punakha en Paro bedraagt 132 kilometer. Als de tijd het toelaat, is er in de loop van de middag de mogelijkheid om de ruïnes van de Drukgyal Dzong te bezoeken, 16 km verderop in de vallei. Op een heldere dag is er vanaf dit punt een werkelijk adembenemend zicht op de 7.314 meter hoge Jomolhari mountain. Overnachting in Dewachen Resort of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 4. Bhutan dag 4. 'Nest van de Tijger'. Allereerst maken jullie een korte rit via de Satsam Chorten naar Ramthongkha. Vanaf dit punt begint een pittige wandeling van ruim 2 uur omhoog door een prachtig dennenbos naar het Taktshang Monastery, het beroemde 'Tigernest' op 3.200 meter. Onderweg is er gelegenheid om te pauzeren, onder het genot van een verfrissing, met uitzicht op het ‘Nest van de Tijger’. Het is ook mogelijk om het eerste deel te paard (en horseman) af te leggen. Daarna is het niet ver meer naar het klooster. Jullie pad wordt steeds meer gekleurd door de vele gebedsvlaggen die in de bomen hangen. Het klooster is in 1684 op een steile klif met een diepte van 900 meter gebouwd rond een meditatiegrot van Guru Rinpoche. De legende vertelt dat Guru Padmasambhava, de tantrische mysticus die het Boeddhisme naar Bhutan bracht in 747, hier op de rug van een tijger naartoe is gevlogen. Jullie kunnen hier zelf ook gebedsvlaggen kopen en ophangen om jullie wensen en dromen met de wind en weersinvloeden mee te geven. Als er nog tijd over is, kunnen jullie na de wandeling een bezoek brengen aan Kyichu Lhakhang, dat in 659 werd gebouwd door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan een traditioneel 'Farmhouse'. Overnachting in Dewachen Resort of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 5. Bhutan dag 5. Afsluiting en terugvlucht Nepal. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat rondstruinen in de lange, gezellige winkelstraat van Paro. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het ‘verborgen koninkrijk Bhutan’. Je wordt op het afgesproken moment naar Paro Airport gebracht voor de terugvlucht naar Kathmandu. Transfer naar hotel en overnachting in Kathmandu. (B)
 6. Nepal. Nog even genieten voor vertrek. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je de prachtige, eeuwenoude straatjes rond het hotel op je gemak verder verkennen, genieten van de honderden winkeltjes en locale ‘vegetable markets’. Op 1 van de vele dakterrassen met fantastisch uitzicht het unieke sfeertje in deze unieke koningsstad nog een laatste keer opsnuiven, kan natuurlijk ook! Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht word je opgehaald van het hotel en in 30 minuten naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis. Het kan ook zijn dat je de reis vervolgt met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’ of neem vrijblijvend contact op met Holi en Thomas (klik hier) om je wensen te bespreken. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Bovenstaande prijs is een indicatie voor een privéreis vanaf 2 personen op basis van een gedeelde 2-persoonskamer, exclusief vluchten. De reissom is inclusief 13 maaltijden, al het vervoer in Bhutan met privé chauffeur (inclusief luchthaventransfers), begeleiding door een gediplomeerde gids, accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen en permits. Het visum voor Bhutan wordt geregeld door Top of the World Reizen en de kosten bedragen per persoon € 85,- (inclusief handling). In Bhutan moet aan de overheid een bedrag van aan 'duurzame ontwikkelingskosten' (SDF) worden afgedragen. Deze kosten zijn inclusief. 

Deze verlenging is zeer geschikt in combinatie met Nepal, maar een combinatie met Noord-India (Darjeeling & Sikkim) is ook goed mogelijk; per vliegtuig vanuit Delhi of Calcutta naar Paro of ‘Overland’ naar Bhutan via de grensovergang bij Phuntsholing.

5 extra nachten Nepal, Pokhara & Shangri-La (+ € 741)

Na twee comfortabele overnachtingen aan het Fewa meer in Pokhara bezoek je een idyllische 'onbekende bestemming'. De 'onbekende bestemming' wordt jaarlijks gewisseld en onthullen we pas bij aankomst ter plaatse.

Je maakt een prachtige jungle walk met een lokale gids door de rijstvelden en maken kennis met een 'local community'. Geniet van de unieke biodiversiteit aan de voet van de Himalaya en verblijf in een comfortabele, ecolodge (guesthouse/homestay).

 1. Naar Pokhara. Indrukwekkende rit van ca. 6 uur door de bergen langs de heilige Trisuli rivier naar Pokhara, dat aan de voet ligt van de Himalaya (binnenlandse vlucht van 30 minuten mogelijk met toeslag). De tweede stad van Nepal is beroemd door de prachtige ligging aan het Fewa meer en het fantastische uitzicht bij heldere luchten op de 'snow capped mountains'. Na aankomst kun je de gezellige straatjes verkennen in de wijk ‘lakeside’ of een korte wandeling langs het meer maken. ‘s Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in een rustig, centraal gelegen hotel in 'Lakeside' (zwembad mogelijk met een toeslag). Deze wijk ligt direct aan het idyllische Fewa meer. (B)
 2. Pokhara en de Vallei. Wandel door de gezellige straatjes in de wijk 'lakeside' of maak op eigen gelegenheid een idyllisch boottochtje naar de Tal Barahi Temple, die middenin het meer ligt. Een stevige wandeling omhoog naar de 'World Peace Stupa' aan de andere kant van het meer is ook mogelijk. Ook een bezoek aan het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Palkhel’, Sarangkot en/of de ‘vegetable market’ is leuk om zelf te ondernemen of onder begeleiding van onze topgids (met een toeslag). Lekker uitrusten met een drankje aan het Fewa meer, simpelweg genieten van het bijzondere Pokhara en/of een heerlijke ayurvedische massage kunnen we ook aanbevelen! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 3. Shangri-La. Rit van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier en de terrasvormige rijstvelden naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende surprise bestemming' aan de voet van de Himalaya. Na aankomst maak je met de gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje met een eigen etnische gemeenschap. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en geniet van adembenemend mooie flora en fauna! De lodge waar je overnacht, is een perfect voorbeeld van hoe je met beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het hoogste punt op deze bestemming zul je misschien nooit meer krijgen! Overnachting op de onbekende ‘surprise’ bestemming. (B)
 4. Local Community Day. Prachtige ‘hike’ met lokale gids om volop te genieten van de unieke biodiversiteit, de epische uitzichten op de Himalaya en de authentieke local communities in dit gebied. Je wandelt met de gids over eeuwenoude paadjes door de velden terug naar de lodge. Verder kun je een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de locale tempel en een kleinschalig project. Tweede overnachting op de onbekende ‘surprise’ bestemming. (B)
 5. Naar Kathmandu. Na het ontbijt op deze fantastische locatie volgt een rit van 6 uur naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Na aankomst kun je Old Kathmandu verder verkennen of een bezoek brengen aan de prachtige 'Garden of Dreams'. Overnachting in Kathmandu. (B)
 6. Nog even genieten voor vertrek naar huis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je de prachtige, eeuwenoude straatjes van deze prachtige koningsstad in je eigen tempo verder verkennen. Geniet van de unieke sfeer, de kleine winkeltjes en 'local vegetable markets’. Op de vele dakterrassen ('on top of the world') is het vaak een oase van rust en heb je een fantastisch uitzicht op de unieke tempels! Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht (inchecken vanaf 3 uur voor je internationale vlucht) word je opgehaald van het hotel en in ca. 30 minuten naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis of vervolg je de reis met een of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’ of neem vrijblijvend contact met ons op (klik hier) om je wensen te bespreken. (B)
 7. Weer thuis! Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een avontuurlijke reis om nooit meer te vergeten!

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.

De prijs voor deze bouwsteen is inclusief 10 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), begeleiding, accommodaties, activiteiten en excursies. Tijdens het verblijf op de 'onbekende bestemming' zijn alle vers bereide maaltijden inbegrepen.

7 extra nachten Nepal, Wildlife en Shangri-La (+ € 1284)

Beleef het prachtige Pokhara, dat beroemd is door de prachtige ligging aan het Fewa meer en de uitzichten op de Himalaya! Ervaar daarnaast de Nepalese jungle tegen de grens met India en ontdek unieke flora & fauna. Je gaat op safari in Chitwan National Park en ontmoet de inheemse Tharu bevolking die in de Terai nog op traditionele wijze leeft. We spreken in het reisprogramma vaak over 'jullie', omdat er tijdens de reis begeleiding is door verschillende van onze mensen, waaronder een privégids in combinatie met 'park ranger' (Chitwan) en diverse chauffeurs.

Het reisprogramma van deze verlenging is als volgt:

 1. Naar Chitwan National Park, een jungle vol wilde dieren. Onze mensen komen je ophalen van het hotel om je naar de luchthaven te brengen voor de ochtendvlucht van ca. 25 minuten naar Bharatpur, dat op steenworp afstand ligt van India. Na aankomst op de luchthaven is het nog ca. 1 uur rijden naar de rand van het Chitwan National Park, waar je wordt opgewacht door de ranger. Nadat je de sleutels van je kamer hebt ontvangen, is er nog wat tijd om lekker in de tuin te zitten, een duik in het zwembad te nemen (graag een lodge met zwembad doorgeven bij boeking als dit je voorkeur heeft, een eenvoudige community homestay is uiteraard ook mogelijk) of te genieten van een drankje op het terras met uitzicht. Na de lunch neemt de ranger je mee voor een wandelsafari door de jungle. Aangekomen bij de Narayani rivier kun je de olifanten zien badderen en spelen in het water terwijl je geniet van het prachtige kleurenspektakel van de zonsondergang bij de rivier. In plaats van een binnenlandse vlucht is het ook mogelijk om een rit van ca. 6 uur te maken naar Chitwan met een prima tourist bus. Kies je hiervoor, dan staat er na aankomst onder meer een ontmoeting met de lokale Tharu bevolking op het programma. Overnachting in Chitwan Lodge aan de rand van het National Park. (B,D)
 2. Wildlife, Jungle en Safari. Het is nog vroeg als je samen met de ranger op pad gaat om het reservaat in te gaan voor een dag vol avontuur. De dag begint met een boottochtje over de rivier voordat jullie de indrukwekkende 'jungle walk’ maken naar het hart van de jungle. Lopend over de paden tussen de hoge salbomen ga je samen met de ranger op zoek naar de sporen van wilde dieren die hier leven, zoals tijgers en neushoorns. Eventueel nemen jullie plaats in gecamoufleerde uitkijktorens om in alle rust te wachten tot de dieren zich laten zien. Na de lunch gaan jullie op safari in een ander deel van het park en genieten in de Nepalese jungle van de unieke flora en fauna. Aan het einde van de dag rijden jullie via een schilderachtig mooie route terug naar de lodge. Onderweg kun je je ogen de kost geven om wellicht nog een glimp op te vangen van een luiaard of wild zwijn. Aarzel niet om tijdens de activiteiten veel vragen te stellen; de ranger vertelt je graag meer over de wilde dieren die in het reservaat leven. Tweede overnachting in Chitwan Lodge. (B,L,D)
 3. Naar Pokhara. Indrukwekkende rit van ca. 6 uur door de bergen langs de heilige Trisuli rivier naar Pokhara (827 meter), dat aan de voet ligt van de Himalaya (binnenlandse vlucht van 30 minuten mogelijk met toeslag). De tweede stad van Nepal is beroemd door de prachtige ligging aan het Fewa meer en het fantastische uitzicht bij heldere luchten op de 'snow capped mountains'. Na aankomst kun je de gezellige straatjes verkennen in de wijk ‘lakeside’ of een korte wandeling langs het meer maken. ‘s Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in The Lakeside Retreat Hotel of vergelijkbaar. Dit is een rustig, centraal gelegen hotel in 'lakeside'. Deze wijk ligt direct aan het idyllische Fewa meer. (B) In Pokhara kun je zonodig in 1 van de vele winkeltjes nog wat reisbenodigdheden kopen. Alles wat je nodig hebt voor jouw trektocht is verkrijgbaar in Pokhara, maar we gaan er wel vanuit dat je goed ingelopen wandelschoenen hebt meegenomen naar Nepal. TIP: Veel reizigers laten wat achter in het hotel voor na de trektocht, zoals een schoon setje kleding en daarnaast alles wat het maximaal aantal kg’s overschrijdt dat je door jouw porter tijdens de trekking kunt laten dragen. Vraag bij de receptie alvast een bagagelabel (en eventueel weegschaal) en leg meteen apart wat je (eventueel) achterlaat in Pokhara voor na de trekking.
 4. Pokhara en de Vallei. Wandel door de gezellige straatjes in de wijk 'lakeside' of maak op eigen gelegenheid een idyllisch boottochtje naar de Tal Barahi Temple, die middenin het meer ligt. Een stevige wandeling omhoog naar de 'World Peace Stupa' aan de andere kant van het meer is ook mogelijk. Ook een bezoek aan het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Palkhel’, Sarangkot en/of de ‘vegetable market’ is leuk om zelf te ondernemen of onder begeleiding van onze topgids (met een toeslag). Lekker uitrusten met een drankje aan het Fewa meer, simpelweg genieten van het bijzondere Pokhara en/of een heerlijke ayurvedische massage kunnen we ook aanbevelen! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 5. Shangri-La. Rit van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier en de terrasvormige rijstvelden naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende surprise bestemming' aan de voet van de Himalaya. Na aankomst maak je met de gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje met een eigen etnische gemeenschap. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en geniet van adembenemend mooie flora en fauna! De lodge waar je overnacht, is een perfect voorbeeld van hoe je met beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het hoogste punt op deze bestemming zul je misschien nooit meer krijgen! Overnachting op de onbekende ‘surprise’ bestemming. (B)
 6. Local Community Day. Prachtige ‘hike’ met lokale gids om volop te genieten van de unieke biodiversiteit, de epische uitzichten op de Himalaya en de authentieke local communities in dit gebied. Je wandelt met de gids over eeuwenoude paadjes door de velden terug naar de lodge. Verder kun je een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de locale tempel en een kleinschalig project. Tweede overnachting op de onbekende ‘surprise’ bestemming. (B)
 7. Naar Kathmandu. Na het ontbijt op deze fantastische locatie volgt een rit van 6 uur naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Na aankomst kun je Old Kathmandu verder verkennen of een bezoek brengen aan de prachtige 'Garden of Dreams'. Overnachting in Kathmandu. (B)
 8. Nog even genieten voor vertrek naar huis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je de prachtige, eeuwenoude straatjes van deze prachtige koningsstad in je eigen tempo verder verkennen. Geniet van de unieke sfeer, de kleine winkeltjes en 'local vegetable markets’. Op de vele dakterrassen ('on top of the world') is het vaak een oase van rust en heb je een fantastisch uitzicht op de unieke tempels! Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht (inchecken vanaf 3 uur voor je internationale vlucht) word je opgehaald van het hotel en in ca. 30 minuten naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis of vervolg je de reis met een of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’ of neem vrijblijvend contact met ons op (klik hier) om je wensen te bespreken. (B)
 9. Weer thuis! Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een avontuurlijke reis om nooit meer te vergeten!

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

De reissom is inclusief 10 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), begeleiding, goede accommodaties, alle activiteiten, excursies, entreegelden en permits voor Chitwan National Park.

De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer tijdens de gehele reis (dus ook tijdens de trektocht). Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.


Bovenstaande bouwstenen kun je toevoegen als je een reis wilt boeken.

Deze Tibet & Nepal reis start en eindigt in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal en kent de volgende hoogtepunten en bijzonderheden.

In Kathmandu:

 • Prachtige 3-daagse wandeling of stevige 'hike' (keuze voor 2 opties) voor het vertrek naar Tibet.
 • Bezoek aan de bijzondere heiligdommen van Kathmandu zoals Swayambhunath.

In Tibet: 

 • Heenvlucht van Kathmandu naar Lhasa (bij optie A tevens terugvlucht).
 • Bezoek aan Mount Everst Basecamp aan Tibetaanse zijde.
 • Vervoer met Land Cruiser of privé-busje 'over het dak van de wereld' tijdens de reis.
 • De fysieke belasting tijdens deze indrukwekkende reis is beperkt; de reis is geschikt voor alle leeftijden.
Inclusief

De reissom is inclusief 19 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), privé begeleiding, accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen en permits. Tijdens de wandeling in Nepal zijn naast het bagagevervoer (porters/sherpa’s) alle vers bereide maaltijden inbegrepen. Het Tibet visum wordt door ons geregeld in Kathmandu en uitgereikt bij vertrek naar Tibet.

Hiermee een overzicht van alles wat inclusief is:

 • Magnifiek reisprogramma, inclusief bezoek aan de heiligdommen in Kathmandu en de koningsvallei: Durbar Square, Swayambhunath Stupa, Pashupatinath, Shiva-tempel, Boudhanath, Bhaktapur of Patan met een bezoek aan de Kumari, de Living Godess.
 • Tibet en Nepal: De hotels die we gebruiken zijn goed en inclusief ontbijt.
 • Nepal: Tijdens wandeling overnachting in eenvoudige guesthouses, alle maaltijden inbegrepen.
 • Nepal: Een zogenaamde 'porter' om je bagage te dragen tijdens de wandeling.
 • Nepal en Tibet: Alle entreegelden voor bezoek aan de beroemde en mysterieuze heiligdommen.
 • Vervoer en privégids tijdens het exclusieve bezoek aan de heiligdommen.
 • Terugrit met een busje of Land Cruiser van Tibet naar Nepal.
 • Alle luchthaventransfers.
 • Lokale belastingen en overige heffingen.
 • De kosten voor het team dat je zal begeleiden zijn ook inclusief: vervoer, verblijfskosten, maaltijden en verzekering voor de gids/sherpa/porters tijdens het programma van A tot Z.
Exclusief
 • Handling-, service- en administratiekosten per boeking.
 • Internationale vluchten en visumkosten.
 • Binnenlandse vluchten zijn extra.
 • Bijdrage reisgarantieregeling (STO Garant).
 • Kleding en uitrusting (alles is te koop in Kathmandu en Pokhara).
 • Persoonlijke uitgaven, zoals drankjes en fooien voor de begeleiding te plaatse.
 • De maaltijden die niet zijn aangegeven in het programma.
 • Verzekering die alle activiteiten dekt die in het programma zijn opgenomen (zoals noodevacuatie bij trekkingen).
 • Andere onvoorzienbare kosten die kunnen ontstaan als gevolg van factoren waarover wij geen controle hebben, zoals slecht weer of annuleringen van vluchten.
 • Het programma kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon (vraag een offerte aan).

Vliegtickets

Vertrek is mogelijk vanaf o.a. Amsterdam, Brussel en Düsseldorf. Er kan een keuze worden gemaakt uit gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways, Turkish Airlines en KLM.

We geven graag advies bij het boeken van de vluchten. Vervolgens boek je de vliegtickets zelf of laat je ons de vluchten boeken. In beide gevallen profiteer je van onze gratis ophaal- en brengservice na aankomst op de bestemming door onze eigen mensen, ongeacht het tijdstip van aankomst of vertrek!

Het zelf boeken van de vliegtickets - met uitzondering van vluchten tijdens het reisprogramma - is prijstechnisch vaak het meest gunstig, geeft flexibiliteit bij stoel- en maaltijdkeuzes, eventuele last minute upgrades vanuit de luchtvaartmaatschappij bij het online inchecken en dergelijke. We kunnen het daarom aanbevelen!

Start hier je reis

1

'Het Potala paleis, de slierten rook bij de beroemde tempel die Nepal en Tibet met elkaar verbindt en dan het bezoek aan de ‘Mount Quomolangma’, de Mount Everest. De sprong in de lucht die Holi daar maakte, zal ik nooit vergeten.'  Thomas

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of bel +31 (0) 6 4375 1211