Tibet Rondreis: Overland & Mount Everest

Ontdek Tibet

Met deze reis gaat voor velen een droom in vervulling. Eerst de aankomst in Kathmandu en de trappen naar Swayambunath. Vervolgens de prachtige wandeltocht in de koningsvallei of een verblijf in een Tibetaans klooster in Nepal. In het klooster ervaren jullie op een berg het ritme van de monniken en genieten jullie van de prachtige natuur in het hart van de Kathmandu Vallei.

In Tibet bezoeken jullie in Lhasa, de hoogste stad ter wereld, o.a het legendarische Potala paleis. Na een prachtige rit over 'het dak van de wereld' met jullie eigen gids en chauffeur slaan jullie met een privé busje of Four-Wheel Drive vanuit Xegar de weg in - met vele bochten - naar het Mount Everest Basecamp. Laat op het basecamp aan Tibetaanse zijde jullie voetstappen achter, maak een sprong in de lucht en geniet van het magnifieke uitzicht. Zonder twijfel is deze reis een hoogtepunt in jullie leven.

Privéreizen en Maatwerk

Bovenstaande prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon (vraag een offerte aan).

Belangstelling?
Klik rechtsboven op START, kies je vertrekdatum en verstuur je vrijblijvende aanvraag.

Beste tijd van het jaar

JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEPT
OKT
NOV
DEC
v.a. € 2385
Per persoon
Lees Reiservaringen

Tibet Rondreis & Nepal programma: Tibet Overland & Mount Everest

Reisduur: 17 dagen (15 dagen/14 nachten in Tibet en Nepal), verlenging mogelijk

OPTIE A: Op basis van een retourvlucht Kathmandu (Nepal) - Lhasa (Tibet) en 1 extra nacht in Tibet

Na het bezoek aan het Mount Everest Basecamp aan Tibetaanse zijde reizen jullie - na de overnachting in Shigatse - samen met onze gids en chauffeur via een andere route weer terug naar Lhasa. Deze prachtige Noordelijke route langs de Brahmaputra rivier is 280 km lang en voert langs authentieke Tibetaanse nederzettingen en door de onmetelijke vlaktes waar Tibet zo bekend om is.

Na de overnachting in Lhasa worden jullie naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht vanuit Lhasa Gonggar Airport naar Kathmandu voor het vervolg van het programma in Nepal.

Het programma is als volgt:

 1. Vlucht naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Keuze om te vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam, The Hague Airport Rotterdam, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven.
 2. Nepal dag 1. Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Welkom! Wanneer jullie ook aankomen, jullie worden altijd persoonlijk afgehaald door onze mensen en met de taxi naar een authentiek hotel gebracht in het rustige Swayambhu, een boeddhistische wijk op loopafstand van Thamel. Afhankelijk van de aankomsttijd is er later op de dag eventueel nog gelegenheid om door de straatjes van Thamel (de toeristische wijk) & Mandala Street te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven en de honderden prachtige winkeltjes. Jullie kunnen hier meteen wat praktische zaken regelen, zoals het veilig wisselen van geld en/of een geldopname bij een pinautomaat. Bij de pinautomaat van Standard Chartered en Nabil Bank kan ineens NPR 30.000 worden opgenomen. Overnachting in het prachtige, authentieke Vajra Hotel Kathmandu.
 3. Nepal dag 2. Na jullie ontbijt worden jullie opgehaald door de gids voor een schitterende 3-daagse wandeling door o.a. de koningsvallei. Als jullie kiezen voor de wandeling met als classificatie ‘gemakkelijk’, voert de tocht vandaag naar Dhulikhel en overnachten jullie in een prima accommodatie (B,L,D). Alternatief: Jullie kunnen ook kiezen voor een meer pittige variant door het Shivapuri Nagarjun National Park. Jullie trekken dan met een gids en een sherpa/porter om jullie spullen te dragen vanaf Sundarijal naar het dorpje Chisapani op 2.160 meter. De overnachting is dan in een eenvoudig guesthouse in Chisapani. (B,L,D)
 4. Nepal dag 3. Geniet van een prachtige zonsopgang met uitzicht op de complete Himalaya bergketen. Vervolgens wandelen jullie met de gids vanuit Dhulikhel of Chisapani naar Nagarkot op 2.195 meter, dat gelegen is op een unieke plek in de Kathmandu vallei. Overnachting in Nagarkot. (B,L,D)
 5. Nepal dag 4. Afsluiting van de 3-daagse wandeling; met de gids vervolgen jullie de tocht via Telkot en het prachtige Changu Narayan naar Bhaktapur, een ‘koninklijke bestemming’. Na aankomst hebben jullie volop de tijd om deze wereldberoemde koningsstad te bezichtigen die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Er is naast het bezichtigen van de belangrijkste heiligdommen voldoende tijd om in eigen tempo door de eeuwenoude straatjes te lopen en te genieten van het kleurige straatleven. Overnachting op deze schitterende bestemming, die jullie daarna nooit meer zullen vergeten! (B)
 6. Nepal dag 5. Tibet dag 1. Transfer naar Kathmandu Airport voor de vlucht naar Gongkar Airport in Tibet dat gelegen is op 3.500 meter hoogte. Jullie worden opgewacht door de gids en privé chauffeur die jullie tijdens de hele reis in Tibet zullen begeleiden. Hierna volgt een transfer van ongeveer 1 uur, waarbij jullie door de nieuwe tunnel naar het hotel in het vermaarde Lhasa wordt gebracht. Overnachting op 3.650 meter in Lhasa. (B)
 7. Tibet dag 2. Vandaag brengen jullie in Lhasa een bezoek aan het hoogst gelegen paleis ter wereld, het Potala paleis. Dit is de voormalige winterresidentie van de Dalai Lama. Daarna gaan jullie naar de indrukwekkende Jokhang Tempel uit het jaar 800 van de Avaloketeshwar periode. Sinds in 1979 bezoek aan Tibet door de Chinese regering mogelijk werd gemaakt voor westerlingen, is de markt van Barkhor voor het plein van de Jokhang Tempel een geliefde plek om te bezoeken. De plek waar nu de vele kraampjes staan is van oudsher een korlam, een pelgrimspad rondom de de tempel waar de ‘prostration’ plaatsvindt. Het is een zeer indrukwekkend en intens gebeuren waarbij vele mensen de kora (de heilige rondgang ‘met de klok mee’) maken door zich over de grond te bewegen! Overnachting in Lhasa. (B)
 8. Tibet dag 3. Jullie bezoeken Norbulingka, het zomerpaleis van de Dalai Lama en het Sera & Drepung Monastery. Dit zijn de beroemdste kloosters van Tibet waar nog steeds honderden monniken en lama’s wonen en mediteren. Overnachting in Lhasa. (B)
 9. Tibet dag 4. Een snelle rit van 261 kilometer over de goed geasfalteerde wegen van Lhasa naar Gyantse, dat gelegen is op een hoogte van 3.977 meter. Onderweg kunnen jullie genieten van de schitterende uitzichten en passeren jullie het prachtige Yamdrok Tso Lake, een meer dat beroemd is door de glasheldere turquoise kleur. Jullie steken daarnaast 2 machtige passen over; de Karo La op 5.010 meter en de Kambala op 4.794 meter hoogte. Overnachting in Gyantse. (B)
 10. Tibet dag 5. In de ochtend bezoeken jullie het beroemde Palkhor Monastery en de Kumbum Stupa met ontelbare beeltenissen van Boeddha. Daarna maken jullie een rit van 90 kilometer naar Shigatse (3.840 meter hoogte) voor een bezoek aan het Tashilhunpo Monastery. Dit klooster is in de 15e eeuw opgericht door de 1e Dalai Lama en staat bekend als het mooiste klooster van Tibet. Overnachting in Shigatse. (B)
 11. Tibet dag 6. Een rit van 245 kilometer brengt jullie van Shigatse naar New-Tingri/Xegar, gelegen op 4.150 meter. Onderweg bezoek en jullie het Sakya klooster en rijden jullie dwars door het typische Tibetaanse landschap. Grote kans dat jullie onderweg nomaden tegen zullen komen met hun yaks en schapen. Overnachting in New-Tingri/Xegar. (B)
 12. Tibet dag 7. Jullie maken een bochtige, magnifieke rit van ca. 125 km via Pang La naar Rongbuk op 4.980 meter, van waaruit jullie een geweldig zicht hebben op de Mount Everest & Mount Cho Oyu. Deze rit is dan ook een sensatie op zich. ‘s Middags kunnen jullie te voet of te paard (of met een shuttlebus) naar Mount Everest Base Camp gaan op 5.150 meter hoogte; een onvergetelijke ervaring! Daarna reizen jullie weer terug naar Rongbuk. Overnachting in een zeer eenvoudig guesthouse Rongbuk met primitieve faciliteiten. (B)
 13. Tibet dag 8. Vanuit Rongbuk rijden jullie terug naar Shigatse, een prachtige ‘scenic drive’ van 355 km via de Gyatso La Pass op 5.220 meter. Overnachting in Shigatse. (B)
 14. Tibet dag 9. Jullie reizen, via de noordelijke route, over een afstand van 280 km terug naar Lhasa. Jullie rijden o.a. door de bedding van de prachtige Brahmaputra rivier en langs authentieke Tibetaanse dorpjes. Overnachting in Lhasa, tevens de laatste overnachting in Tibet. (B)
 15. Tibet dag 10. Nepal dag 6. Na het ontbijt worden jullie opgehaald voor de vlucht van Lhasa terug naar Kathmandu. Na aankomst in Nepal is er nog ruimte voor een bezoek aan de heiligdommen aan de heilige Bagmati rivier met o.a. de rituele lijkverbranding in Pashupatinath, de Shiva-tempel en de ‘heilige mannen’. De gids kan jullie alles vertellen over de gebruiken en geschiedenis van dit bijzondere domein, dat voor hindoes 1 van de meest heilige plekken is ter wereld en (bij leven) tenminste 1 keer moet zijn bezocht. Van de intensiteit van Pashupatinath gaan jullie vervolgens naar de boeddhistische wijk Bouddha. Hier bezoeken jullie Bouddhanath, de beroemde Tibetaanse stupa waar jullie de ‘kora’ (heilige rondgang) kunnen lopen terwijl jullie - met de monniken - de gebedsmolens laten draaien. Overnachting in Bouddha, Kathmandu. (B)
 16. Nepal dag 7. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat winkelen in de gezellige, smalle straatje rondom de stupa, luieren op een dakterras en/of een bezoek brengen aan in van de vele prachtige Tibetaanse kloosters. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of vervolgen jullie de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij jullie reis onder ‘verleng de reis’. (B)
 17. Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een onvergetelijke, avontuurlijke reis vol beleving!

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

In Tibet wordt altijd samen gereisd met een gids en privé chauffeur. Afhankelijk van de samenstelling van het gezelschap is het vervoer met een comfortabele Four-Wheel Drive of privé-busje. De reis is ook in te korten zonder bezoek aan het Mount Everest Basecamp in Tibet.

 

OPTIE B: Een vlucht (enkele reis) van Kathmandu (Nepal) naar Lhasa (Tibet)

De beroemde ‘Overland’ tocht tussen Nepal en Tibet met bezoek aan o.a. het beroemde Potala Paleis. Jullie reizen na de vlucht van Kathmandu naar Lhasa (Tibet) met een Four-Wheel Drive of privé-busje terug naar Kathmandu (Nepal). Onderweg bezoeken jullie Mount Everest Basecamp op 5.150 meter (zonder trektocht/klimmen!) aan de Tibetaanse kant van de Mount Everest, ook wel ‘Mount Quomolangma’ genoemd.

Het programma is als volgt:

 1. Vlucht naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Keuze om te vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam, Rotterdam/The Hague Airport, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven.
 2. Nepal dag 1. Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Welkom! Wanneer jullie ook aankomen, jullie worden altijd persoonlijk afgehaald door onze mensen en met de taxi naar een authentiek hotel gebracht in het rustige Swayambhu, een boeddhistische wijk op loopafstand van Thamel. Afhankelijk van de aankomsttijd is er later op de dag eventueel nog gelegenheid om door de straatjes van Thamel (de toeristische wijk) & Mandala Street te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven en de honderden prachtige winkeltjes. Jullie kunnen hier meteen wat praktische zaken regelen, zoals het veilig wisselen van geld en/of een geldopname bij een pinautomaat. Overnachting in het prachtige, authentieke Vajra Hotel Kathmandu.
 3. Nepal dag 2. Na een heerlijk ontbijt wandelen jullie met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar het beroemde Swayambhunath, de ‘apentempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat jullie zo al wandelend de tijd hebben om te acclimatiseren en ‘te landen’. Nadat jullie de 365 traptreden omhoog zijn gelopen, hebben jullie een prachtig uitzicht over Kathmandu en zien jullie de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. ‘s Middags wandelen jullie in een rustig tempo met de gids naar de overkant van de heilige Bishnumati rivier om in ‘Old Kathmandu’ de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar en de beroemde Annapurna Tempel. Jullie kunnen je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag onze gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Overnachting in het Vajra Hotel, jullie oase van rust in Kathmandu. (B)
 4. Nepal dag 3. Na jullie ontbijt worden jullie opgehaald door de gids voor een schitterende 3-daagse wandeling door o.a. de koningsvallei. Als jullie kiezen voor de wandeling met als classificatie ‘gemakkelijk’, voert de tocht vandaag naar Dhulikhel en overnachten jullie in een prima accommodatie (B,L,D). Alternatief: Jullie kunnen ook kiezen voor een meer pittige variant door het Shivapuri Nagarjun National Park. Jullie trekken dan met een gids en een sherpa/porter om jullie spullen te dragen vanaf Sundarijal naar het dorpje Chisapani op 2.160 meter. De overnachting is dan in een eenvoudig guesthouse in Chisapani. (B,L,D)
 5. Nepal dag 4. Geniet van een prachtige zonsopgang met uitzicht op de complete Himalaya bergketen. Vervolgens wandelen jullie met de gids vanuit Dhulikhel of Chisapani naar Nagarkot (2.195 meter), een nieuwe bestemming in de vallei. Overnachting in Nagarkot. (B,L,D)
 6. Nepal dag 5. Afsluiting van de 3-daagse wandeling; met jullie gids vervolg jullie de weg via Telkot en het prachtige Changu Narayan naar Bhaktapur, een ‘koninklijke bestemming’. Na aankomst hebben jullie volop de tijd hebt om deze wereldberoemde koningsstad te bezichtigen die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Geniet van de unieke sfeer en het kleurige straatleven, die jullie van ‘top tot teen’ kunnen ervaren in de eeuwenoude straatjes en verwonder je over de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Overnachting op deze schitterende bestemming, die jullie daarna nooit meer zullen vergeten! (B)
 7. Nepal dag 6. Tibet dag 1. Ochtendvlucht naar Gongkar Airport in Tibet dat gelegen is op 3.500 meter hoogte. Jullie worden opgewacht door de gids en privé chauffeur die jullie tijdens de hele reis in Tibet zullen begeleiden. Hierna volgt een transfer van ongeveer 1 uur, waarbij jullie door de nieuwe tunnel naar jullie hotel in het vermaarde Lhasa worden gebracht. Overnachting op 3.650 meter in Lhasa. (B)
 8. Tibet dag 2. Vandaag brengen jullie in Lhasa een bezoek aan het hoogst gelegen paleis ter wereld, het Potala paleis. Dit is de voormalige winterresidentie van de Dalai Lama. Daarna gaan jullie naar de indrukwekkende Jokhang Tempel uit het jaar 800 van de Avaloketeshwar periode. Sinds in 1979 bezoek aan Tibet door de Chinese regering mogelijk werd gemaakt voor westerlingen, is de markt van Barkhor voor het plein van de Jokhang Tempel een geliefde plek om te bezoeken. De plek waar nu de vele kraampjes staan is van oudsher een korlam, een pelgrimspad rondom de de tempel waar de ‘prostration’ plaatsvindt. Het is een zeer indrukwekkend en intens gebeuren waarbij vele mensen de kora (de heilige rondgang ‘met de klok mee’) maken door zich over de grond te bewegen! Overnachting in Lhasa. (B)
 9. Tibet dag 3. Jullie bezoeken Norbulingka, het zomerpaleis van de Dalai Lama en het Sera & Drepung Monastery. Dit zijn de beroemdste kloosters van Tibet waar nog steeds honderden monniken en lama’s wonen en mediteren. Overnachting in Lhasa. (B)
 10. Tibet dag 4. Een snelle rit van 261 kilometer langs de Yarlung Tsangpo rivier over goed geasfalteerde wegen van Lhasa naar Gyantse (3.977 meter hoogte). Onderweg genieten jullie van schitterende vergezichten en passeren jullie het prachtige Yamdrok Tso Lake, een meer dat beroemd is door de glasheldere turquoise kleur. Jullie steken daarnaast 2 machtige passen over; de Karo La op 5.010 meter en de Kambala op 4.794 meter hoogte. Overnachting in Gyantse. (B)
 11. Tibet dag 5. In de ochtend bezoeken jullie het beroemde Palkhor Monastery en de beroemde Kumbum Stupa met ontelbare beeltenissen van Boeddha. Daarna maken jullie een rit van 90 kilometer naar Shigatse (3.840 meter hoogte) voor een bezoek aan het Tashilhunpo Monastery. Dit klooster is in de 15e eeuw opgericht door de 1e Dalai Lama en staat bekend als het mooiste klooster van Tibet. Overnachting in Shigatse. (B)
 12. Tibet dag 6. Een rit van 245 kilometer brengt jullie van Shigatse naar New-Tingri/Xegar, gelegen op 4.150 meter. Onderweg bezoeken jullie het Sakya klooster en gaan jullie over de 5.220 meter hoge Gytso La pas, dwars door het typische Tibetaanse landschap. Grote kans dat jullie onderweg nomaden zullen tegenkomen met hun yaks en schapen. Overnachting in New-Tingri/Xegar. (B)
 13. Tibet dag 7. Jullie maken een bochtige, magnifieke rit van ca. 125 km via Pang La naar Rongbuk (4.980 meter) van waaruit jullie een geweldig zicht hebben op de Mount Everest & Mount Cho Oyu. Deze rit is dan ook een sensatie op zich. ‘s Middags kunnen jullie te voet of met een busje naar Mount Everst Base Camp gaan op 5.150 meter hoogte; een onvergetelijke ervaring! Daarna reizen jullie weer terug naar Rongbuk. Overnachting in een zeer eenvoudig guesthouse Rongbuk met primitieve faciliteiten. (B)
 14. Tibet dag 8. Een lange reisdag van ca. 7 uur naar de nieuwe grensovergang bij Kerung/Rasuwa (2.700 meter). Jullie rijden comfortabel over het Tibetaans plateau, via het prachtige Paiku meer. Dit meer is op een hoogte van 4.591 meter gelegen en maar liefst 27 kilometer lang!. Onderweg naar de grens steken jullie de Lalung La pas over op 5.050 meter hoogte. Vanaf dit punt genieten jullie van de fenomenale uitzichten op de Himalaya range. Imposante bergen zoals de Cho Oyu (8.210 meter) en de Mount Xishapagma (8.012 meter) zijn bij helder weer goed zichtbaar. Overnachting in Kerong. (B)
 15. Tibet dag 9. Nepal dag 7. Na de noodzakelijke grensformaliteiten aan Tibetaanse zijde dalen jullie via een hobbelige weg verder af naar Nuwakot om na te genieten van alle intense indrukken tot dusverre. Na de lunch vervolgen jullie de route terug naar Kathmandu. Overnachting in Bouddha, Kathmandu. (B)
 16. Nepal dag 8. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat winkelen in de gezellige, smalle straatjes rondom de stupa, luieren op een dakterras en/of een bezoek brengen aan 1 van de vele prachtige Tibetaanse kloosters. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of vervolgen jullie de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij jullie reis onder ‘verleng de reis’. (B)
 17. Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een onvergetelijke, avontuurlijke reis vol beleving!
 18. B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Verlenging in Nepal mogelijk met o.a. een verblijf als gast in een Tibetaans klooster. De reis is ook in te korten zonder bezoek aan het Mount Everest Basecamp in Tibet.

Privéreis mogelijk

ja

Reisduur

17 dagen

Vertrek mogelijk

Januari, April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November, December

Comfort

met goede hotels

Niveau

voor iedereen

3 extra nachten Nepal, 'Vallei Wandeling & Kloosterverblijf' (+ € 365)

Beleef het ritme van de monniken tijdens een uniek verblijf van 2 nachten in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster op een legendarische plek in Nepal. Maak de mysterieuze rituelen en het 'chanten van de mantra' mee in de grote tempel en geniet - onder begeleiding van onze gecertificeerde gids - van de prachtige natuur en authentieke dorpjes in de nabijheid van het klooster. Aan het einde van de verlenging bezoeken jullie een schitterende ‘koninklijke bestemming’. 

Het programma is als volgt:

 1. Naar het klooster. Onze tip is om alleen het meest noodzakelijke mee te nemen naar het klooster. Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel bij de receptie en leg meteen apart wat je de volgende dag afgeeft bij de chauffeur om door hem/haar mee te laten nemen naar de 'koninklijke bestemming'. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor een rit van ca. 1 uur met de gids naar het authentieke Newari-dorpje Panauti. In overleg (graag doorgeven voor vertrek naar Nepal) kan er ook voor worden gekozen om helemaal naar het klooster te worden gebracht, zonder extra kosten. Vanaf de eeuwenoude bazaar maken jullie een prachtige, lichte wandeling van ca. 4 uur naar een Tibetaans-Boeddhistisch klooster. Het klooster ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Het klooster is opgericht door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jullie verblijf op deze bijzondere plek is een unieke kans om het leven van de Tibetaans-Boeddhistische monniken van heel dichtbij mee te maken. Jullie verblijven in een guesthouse vlakbij de grote tempel van het klooster. (B,L,D)
 2. Kloosterverblijf. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt met de monniken is er volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en bij helder weer te genieten van de prachtige uitzichten op de Himalaya. Uiteraard brengen jullie daarbij een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 3. Naar Bhaktapur. Na het ontbijt wandelen jullie verder door het koningsvallei om vervolgens met de gids een korte rit te maken naar Bhaktapur, een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. In overleg kan er ook voor worden gekozen om vanaf het klooster te worden gebracht (zonder extra kosten). Na aankomst in Bhaktapur bezichtigen jullie met de gids deze wereldberoemde koningsstad die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Geniet van de unieke sfeer en het kleurige straatleven, die jullie van ‘top tot teen’ kunnen ervaren in de eeuwenoude straatjes en verwonder je over de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Overnachting op deze schitterende bestemming, die jullie daarna nooit meer zullen vergeten! (B)
 4. Terugreis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kunnen jullie na het ontbijt nog wat winkelen in de oude straatjes rondom de koninklijke pleinen (Durbar Square), luieren op een dakterras met schitterende uitzicht op de bergen of jezelf trakteren op een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

De reissom is inclusief 7 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), 2 overnachtingen in het gastenverblijf van het klooster, 1 overnachting in een goed hotel op de 'koninklijke bestemming', activiteiten, excursies, entreegelden bagagevervoer en topbegeleiding door een gecertificeerde privégids.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag. Er is ook een extra comfort en budgetoptie beschikbaar.

Het volgende is inclusief:

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met bezichtiging van het authentiek Newari dorpje Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 2 Overnachtingen guesthouse Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan wijzigen).
 • Mogelijkheid om met onze gecertificeerde gids prachtige wandelingen te maken door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling en taxi-transfer met privégids naar een ‘koninklijke bestemming’ in de koningsvallei.
 • 1 Overnachting op een unieke ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor de terugvlucht.

7 extra nachten Nepal, 'Wildlife & Shangri-La' (+ € 735)

Beleef het prachtige Pokhara en ‘Shangri-La’! Ervaar daarnaast de Nepalese jungle tegen de grens met India en ontdek unieke flora & fauna. Jullie gaan op safari in Chitwan National Park en ontmoet de inheemse Tharu bevolking die in de Terrai nog op traditionele wijze leeft.

 1. Vlucht van 30 minuten (extra kosten) of een rit van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier naar het Chitwan National Park, een jungle vol wilde dieren! Kiezen jullie voor de busreis? Dan voert de rit voor een deel langs de heilige Trisuli rivier en is er onderweg van alles te zien. Na aankomst staat er onder meer een ontmoeting met de lokale Tharu bevolking op het programma. Overnachting in Chitwan lodge aan de rand van het National Park. (B,D)
 2. In de ochtend maken jullie met de plaatselijke gids een boottochtje over de rivier voordat jullie aan de indrukwekkende 'jungle walk’ met een ‘ranger’ beginnen. ‘s Middags gaan jullie in het National Park op safari en ontdekken jullie met eigen ogen de unieke ‘wildlife’ in de Nepalese jungle, op steenworp afstand van India. Tweede overnachting in Chitwan lodge. (B,L,D)
 3. Vlucht van 30 minuten (extra kosten) of een rit van ca. 5 uur naar Pokhara, dat beroemd is door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Jullie kunnen in Pokhara de gezellige straatjes verkennen in de wijk ‘lakeside’, een korte wandeling langs het meer maken of genieten van een ayurvedische massage. 's Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in een goed guesthouse met uitstekende voorzieningen in 'Lakeside'. Deze wijk ligt direct aan het idyllische Fewa meer in Pokhara. (B)
 4. Verken de gezellige straatjes aan de ‘lakeside’ of maak een boottochtje, eventueel in combinatie met een korte, pittige wandeling omhoog naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het meer ligt. Ook een bezoek met onze gids aan Sarangkot voor het schitterende uitzicht en/of het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Palkhel’ behoren tot de mogelijkheden. Laat ons bij boeking weten wat de voorkeur heeft en wij regelen het voor jullie zonder extra kosten! Heerlijk uitrusten, genieten van het bijzondere Pokhara en lekker niets doen aan de oever van het Fewa meer met een drankje kan natuurlijk ook! Verlenging van je verblijf met een extra nacht is altijd mogelijk (extra kosten) als je hier belangstelling voor hebt. Overnachting in Pokhara. (B)
 5. Transfer naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Jullie maken met de gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; jullie kijken zo de natuur in en genieten van adembenemende flora & fauna! De ‘homestay’ is van een aardige, plaatselijke familie en is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het dak van deze comfortabele ‘homestay’ zullen jullie waarschijnlijk nooit meer krijgen! Overnachting in comfortabele ecolodge op de ‘onbekende bestemming’. (B,L,D)
 6. Local Community Day. Prachtige 'jungle walk' met lokale gids (voertaal: 'handen en voeten') om volop te genieten van de unieke biodiversiteit in dit gebied. Vanaf het meer wandelen jullie met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kunnen jullie een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de prachtige Deurali tempel en een kleinschalig project. ‘s Middags is er de mogelijkheid om een kookworkshop te volgen en samen de avondmaaltijd te bereiden. Graag ruim voor vertrek doorgeven als jullie hier belangstelling voor hebben. Overnachting in comfortabele ecolodge op de 'onbekende bestemming'. (B,L,D)
 7. Na het afscheid van ‘de onbekende bestemming’ vliegen jullie in ca. 30 minuten terug naar Kathmandu (extra kosten). Jullie kunnen ook een rit maken van ca. 6 uur terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Aan het einde van de middag kunnen jullie nog wat winkelen in Old Kathmandu, een bezoek brengen aan Thamel of eten in de romantische 'Garden of Dreams'. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 8. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kunnen jullie na het ontbijt nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie opgehaald van het hotel en naar Kathmandu Airport gebracht of jullie vervolgen de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij jullie reis onder ‘verleng de reis’. (B)

B = Breakfast/ontbijt, L = Lunch, D = Dinner/avondmaaltijd inbegrepen

De reissom is inclusief 14 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), begeleiding, goede accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden en permits voor Chitwan National Park.

De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer tijdens de gehele reis (dus ook tijdens de trektocht). Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.

5 extra nachten Nepal, Pokhara & Shangri-La (+ € 535)

Na twee comfortabele overnachtingen aan het Fewa meer in Pokhara bezoeken jullie een idyllische 'onbekende bestemming'. De 'onbekende bestemming' wordt jaarlijks gewisseld en wordt pas bij aankomst ter plaatse onthuld.

Jullie maken een prachtige jungle walk met een lokale gids door de rijstvelden en maken kennis met een 'local community'. Geniet van de unieke biodiversiteit aan de voet van de Himalaya en verblijf in een comfortabele, ecolodge (guesthouse/homestay).

 1. Vlucht van 30 minuten (extra kosten) of een rit van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier naar Pokhara, dat beroemd is door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Jullie kunnen in Pokhara de gezellige straatjes verkennen in de wijk ‘lakeside’, een korte wandeling langs het meer maken of genieten van een ayurvedische massage. 's Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in een goed guesthouse met uitstekende voorzieningen in 'Lakeside'. Deze wijk ligt direct aan het idyllische Fewa meer in Pokhara. (B)
 2. Verken de gezellige straatjes aan de ‘lakeside’ of maak een boottochtje, eventueel in combinatie met een korte, pittige wandeling omhoog naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het meer ligt. Ook een bezoek met onze gids aan Sarangkot voor het schitterende uitzicht en/of het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Palkhel’ behoren tot de mogelijkheden. Laat ons bij boeking weten wat de voorkeur heeft en wij regelen het voor jullie zonder extra kosten! Heerlijk uitrusten, genieten van het bijzondere Pokhara en lekker niets doen aan de oever van het Fewa meer met een drankje kan natuurlijk ook! Verlenging van je verblijf met een extra nacht is altijd mogelijk (extra kosten) als je hier belangstelling voor hebt. Overnachting in Pokhara. (B)
 3. Transfer naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Jullie maken met de gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; jullie kijken zo de natuur in en genieten van adembenemende flora & fauna! De ‘homestay’ is van een aardige, plaatselijke familie en is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het dak van deze comfortabele ‘homestay’ zullen jullie waarschijnlijk nooit meer krijgen! Overnachting in comfortabele ecolodge op de ‘onbekende bestemming’. (B,L,D)
 4. Local Community Day. Prachtige 'jungle walk' met lokale gids (voertaal: 'handen en voeten') om volop te genieten van de unieke biodiversiteit in dit gebied. Vanaf het meer wandelen jullie met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kunnen jullie een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de prachtige Deurali tempel en een kleinschalig project. ‘s Middags is er de mogelijkheid om een kookworkshop te volgen en samen de avondmaaltijd te bereiden. Graag ruim voor vertrek doorgeven als jullie hier belangstelling voor hebben. Overnachting in comfortabele ecolodge op de 'onbekende bestemming'. (B,L,D)
 5. Na het afscheid van ‘de onbekende bestemming’ vliegen jullie in ca. 30 minuten terug naar Kathmandu (extra kosten). Jullie kunnen ook een rit maken van ca. 6 uur terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Aan het einde van de middag kunnen jullie nog wat winkelen in Old Kathmandu, een bezoek brengen aan Thamel of eten in de romantische 'Garden of Dreams'. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 6. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.

De prijs voor deze bouwsteen is inclusief 10 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), begeleiding, accommodaties, activiteiten en excursies. Tijdens het verblijf op de 'onbekende bestemming' zijn alle vers bereide maaltijden inbegrepen.

4 extra nachten Bhutan + 1 extra nacht Nepal (+ € 1225)

Na het programma in Nepal is het mogelijk om de reis te verlengen met 4 extra nachten Bhutan (+ 1 extra nacht Nepal).

 1. Bhutan, dag 1. Vlucht naar Paro (2.235 meter) en rit naar Thimphu. Jullie worden opgehaald van het hotel in Kathmandu en naar de luchthaven gebracht voor de vlucht over de Mount Everest naar Paro; 1 van de mooiste vluchten die je kunt maken! De vlucht duurt ca. 1,5 uur en jullie hebben een fantastisch uitzicht op de Mount Everest, Kanchenjunga, Chomolhari, Tsrim Gang en Jichu Drake. Terwijl jullie de vliegtuigtrap afdalen in Paro, voelen jullie meteen de warme zonnestralen op het gezicht en snuiven jullie de heerlijke, schone berglucht op. Veel reizigers worden direct na de landing in Bhutan overweldigd door een gevoel van rust en ‘inner peace’. Zoals altijd bij onze reizen worden jullie opgewacht door onze gids (voertaal: Engels) en privé-chauffeur die jullie tijdens de hele reis in Bhutan zullen begeleiden. Jullie maken vervolgens een rit van 54 km (ca. 1 uur) naar Thimphu, de hoofdstad van Bhutan. De hoofdstad Thimphu is bekend om de bijna ‘dorpse rust’; niet voor niets wordt er gesproken over ‘de minst hectische hoofdstad ter wereld’. Er zijn hier diverse bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals de Zangthopelri Lhakhang Tempel en de prachtige ‘Memorial Chorten’. Deze werd in 1974 gebouwd ter ere van Koning Jigme Dorji Wangchuck. Bij belangstelling voor boeddhistische kloosters kunnen jullie een bezoek brengen aan het 15e eeuwse Changangkha monastery, of aan één van de weinige overgebleven nonnenkloosters in Bhutan, zoals de Drubthob Nunnery. Als jullie meer geïnteresseerd zijn in kunst & cultuur dan zijn de Thankha Painting School en de Tashi Nincha folklore studio, waar de beroemde traditionele dansen met muziek en maskers worden beoefend, zeer de moeite waard. Een bezoek aan de goud- en zilversmederijen geeft een mooi beeld van de beoefening van oude ambachten. Overnachting in het uitstekende Hotel Pedling of gelijkwaardig in Thimphu. (L,D)
 2. Bhutan, dag 2. Van Thimphu naar Punakha (1.200 meter). Voordat jullie aan de indrukwekkende rit van ongeveer 3 uur (ca. 76 km) naar Punakha beginnen, is er eventueel nog wat tijd om sfeer op te snuiven bij de beroemde markt van Thimphu. Ook de Tashichho Dzong, waar zo'n 2.000 monniken wonen, is erg bijzonder. Dit fortklooster, prachtig gelegen aan de oevers van de Wang Chu rivier, is het belangrijkste gebouw van Bhutan en bovendien het religieuze centrum van het land. Sinds 1952 is dit de regeringszetel waar ook de koning zijn kantoren heeft. In de zomer verblijft de geestelijke leider van Bhutan, de Je Khenpo, hier ook met zijn gevolg. Onderweg naar Punakha maken jullie een korte stop op de Dochula pas (3.140 meter hoogte) met zijn 108 stupa’s. Vanaf deze pas hebben jullie bij helder weer een schitterend uitzicht op de Himalaya bergketen, inclusief de hoogste berg in Bhutan, de Mount Gangar Punsum (7.520 meter). Na aankomst in Punakha bezoeken jullie de prachtige Punakha Dzong uit 1637 die gebouwd is tussen de 'mannelijke rivier Pho Chu’ en de 'vrouwelijke rivier Mo Chu’ door Shabdrung Ngawang Namgyal. Dit fortklooster is de zetel van de religieuze macht en wordt ook wel Druk Pungthang Dechen Phodrang genoemd, het 'Paleis van het Grote Geluk'. Elk jaar wordt hier in februari de overwinning herdacht op de Tibetanen. Overnachting in Hotel Lobesa of het eveneens zeer gewaardeerde Zhingkham Resort in Punakha. (B,L,D)
 3. Bhutan dag 3. Van Punakha terug naar Paro. Na het ontbijt en een bezoek aan het Talo Monastery volgt de weg terug over de Dochula Pass, waar jullie bij mooi weer een schitterend uitzicht hebben op de hoogste bergtoppen van de Himalaya. Jullie rijden via de oudste Dzong van Bhutan, de Simtokha Dzong, terug naar Paro. De afstand tussen Punakha en Paro bedraagt 132 kilometer. Als de tijd het toelaat, hebben jullie in de loop van de middag de mogelijkheid om de ruïnes van de Drukgyal Dzong te bezoeken die 16 km verderop in de vallei zijn gelegen. Op een heldere dag is er vanaf dit punt een werkelijk adembenemend zicht op de 7.314 meter hoge Jomolhari mountain. Overnachting in Dewachen Resort of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 4. Bhutan dag 4. 'Nest van de Tijger'. Allereerst maken jullie een korte rit via de Satsam Chorten naar Ramthongkha. Vanaf dit punt begint een pittige wandeling van ruim 2 uur omhoog door een prachtig dennenbos naar het Taktshang Monastery, het beroemde 'Tigernest' op 3.200 meter. Onderweg is er gelegenheid om te pauzeren, onder het genot van een verfrissing, met uitzicht op het ‘Nest van de Tijger’. Het is ook mogelijk om het eerste deel te paard (en horseman) af te leggen. Daarna is het niet ver meer naar het klooster. Jullie pad wordt steeds meer gekleurd door de vele gebedsvlaggen die in de bomen hangen. Het klooster is in 1684 op een steile klif met een diepte van 900 meter gebouwd rond een meditatiegrot van Guru Rinpoche. De legende vertelt dat Guru Padmasambhava, de tantrische mysticus die het Boeddhisme naar Bhutan bracht in 747, hier op de rug van een tijger naartoe is gevlogen. Jullie kunnen hier zelf ook gebedsvlaggen kopen en ophangen om jullie wensen en dromen met de wind en weersinvloeden mee te geven. Als er nog tijd over is, kunnen jullie na de wandeling een bezoek brengen aan Kyichu Lhakhang, dat in 659 werd gebouwd door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan een traditioneel 'Farmhouse'. Overnachting in Dewachen Resort of een gelijkwaardig hotel in Paro. (B,L,D)
 5. Bhutan dag 5. Afsluiting en terugvlucht Nepal. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat winkelen in de lange, gezellige winkelstraat van Paro. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het ‘verborgen koninkrijk Bhutan’. Jullie worden op het afgesproken moment naar Paro Airport gebracht voor de terugvlucht naar Kathmandu. Transfer naar hotel en overnachting in Kathmandu. (B)
 6. Nepal. Weer naar huis. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar je zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of jullie vervolgen de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen (kijk naar de mogelijkheden op onze website bij jullie reis onder ‘verleng de reis’). (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is een indicatie voor een privéreis voor 2 personen op basis van gedeelde 2-persoonskamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis voor 1 persoon (extra kosten op aanvraag). Voor het laagseizoen geldt een korting van € 45,- per nacht per persoon. Als jullie deze verlenging boeken in combinatie met Nepal, dan is deze exclusief de retourvlucht Paro - Kathmandu (ca. € 365,-). Een combinatie met India (Darjeeling & Sikkim) is ook goed mogelijk; per vliegtuig vanuit Delhi of Calcutta naar Paro of ‘Overland’ naar Bhutan via de grensovergang bij Phuentsholing.

De reissom is inclusief 13 maaltijden, al het vervoer in Bhutan met privé-chauffeur (inclusief luchthaventransfers), begeleiding door een gediplomeerde gids, accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen en permits. Het visum voor Bhutan wordt geregeld door Top of the World Reizen en de kosten bedragen per persoon € 50,-.


Bovenstaande bouwstenen kun je toevoegen als je een reis wilt boeken.

Deze Tibet & Nepal reis start en eindigt in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal en kent de volgende hoogtepunten en bijzonderheden.

In Kathmandu:

 • Prachtige 3-daagse wandeling of stevige 'hike' (keuze voor 2 opties) voor het vertrek naar Tibet.
 • Bezoek aan de bijzondere heiligdommen van Kathmandu zoals Swayambhunath.

In Tibet: 

 • Heenvlucht van Kathmandu naar Lhasa (bij optie A tevens terugvlucht).
 • Bezoek aan Mount Everst Basecamp aan Tibetaanse zijde.
 • Vervoer met Land Cruiser of privé-busje 'over het dak van de wereld' tijdens de reis.
 • De fysieke belasting tijdens deze indrukwekkende reis is beperkt; de reis is geschikt voor alle leeftijden.
Inclusief

De reissom is inclusief 19 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), privé begeleiding, accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen en permits. In het klooster en/of tijdens de trektocht zijn naast het bagagevervoer (porters/sherpa’s) alle vers bereide maaltijden inbegrepen. Het Tibet visum wordt door ons geregeld in Kathmandu en uitgereikt bij vertrek naar Tibet.

Hiermee een overzicht van alles wat inclusief is:

 • Magnifiek reisprogramma, inclusief bezoek aan de heiligdommen in Kathmandu en de koningsvallei: Durbar Square, Swayambhunath Stupa, Pashupatinath, Shiva-tempel, Boudhanath, Bhaktapur of Patan met een bezoek aan de Kumari, de Living Godess.
 • Tibet en Nepal: De hotels die we gebruiken zijn goed en inclusief ontbijt.
 • Nepal: Bij keuze voor wandelen/klooster wordt overnacht in eenvoudige guesthouses.
 • Nepal: Bij het verblijf in het klooster zijn alle vegetarische maaltijden inbegrepen.
 • Nepal: Bij keuze voor wandeling in de Kathmandu Vallei zijn alle maaltijden inbegrepen.
 • Nepal: Een zogenaamde 'porter' om je bagage te dragen als je kiest voor de wandeling in de Kathmandu vallei in Nepal.
 • Nepal en Tibet: Alle entreegelden voor bezoek aan de heiligdommen.
 • Vervoer en privégids tijdens het exclusieve bezoek aan de heiligdommen.
 • Terugrit met een busje of Land Cruiser van Tibet naar Nepal.
 • Alle luchthaventransfers.
 • Lokale belastingen en overige heffingen.
 • De kosten voor het team dat je zal begeleiden zijn ook inclusief: vervoer, verblijfskosten, maaltijden en verzekering voor de gids/sherpa/porters tijdens het programma van A tot Z.
Exclusief

Reissom is exclusief:

 • Vliegticket Kathmandu (Nepal) > Lhasa (Tibet).
 • Vliegticket naar Kathmandu.
 • In Juli, Augustus en September geldt er voor Tibet een toeslag p.p. van € 145,-.
 • Visumkosten Nepal p.p. (vanaf € 25,- voor een verblijf in Nepal van 15 dagen en € 40,- voor 30 dagen).
 • Visumkosten Tibet € 125,- (elke volgende persoon € 85,- p.p.), inclusief handling.
 • Handling-, service- en administratiekosten per boeking: € 17,50.
 • Bijdrage 100% STO-reisgarantie per boeking: € 15,-.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds, per boeking: € 2,50.
 • Goed om te weten: Het Tibet visum wordt door onze mensen voor je geregeld in Kathmandu.
 • Verzekeringen en persoonlijke uitgaven, zoals voor drankjes, fooien en souvenirs.
 • In de kloosters in Tibet moet je soms een klein bedrag betalen als je foto's wil maken. 
Laat het vliegticket door ons regelen!
Op verzoek sturen we een vrijblijvende offerte voor de heen- en terugvlucht. We bieden daarbij de mogelijkheid vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf of een andere luchthaven te vertrekken en werken samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways en KLM.

Top of the World Reizen zorgt ervoor dat alles perfect op elkaar aansluit. Dat is niet alleen handig maar ook heel praktisch als er bijvoorbeeld wijzigingen zijn in het vluchtschema. Voor zover mogelijk houden we rekening met je maaltijdvoorkeur en stoelkeuze. Bij het boeken van vluchten is er formeel sprake van ‘reisbemiddeling’. De voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij zijn van toepassing.

Download PDF

Start hier je reis

'De Tibet Overland reis is fantastisch! Het Potala paleis, de slierten rook bij de beroemde tempel die Nepal en Tibet met elkaar verbindt en dan het bezoek aan de ‘Mount Quomolangma’, de Mount Everest. De sprong in de lucht die Holi daar maakte, zal ik nooit vergeten.'  Thomas

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of bel +31 (0) 6 4375 1211

Tibet Rondreis: Overland & Mount EverestTibet Rondreis: Overland & Mount EverestTibet Rondreis: Overland & Mount EverestTibet Rondreis: Overland & Mount EverestTibet Rondreis: Overland & Mount EverestTibet Rondreis: Overland & Mount EverestTibet Rondreis: Overland & Mount EverestTibet Rondreis: Overland & Mount EverestTibet Rondreis: Overland & Mount EverestTibet Rondreis: Overland & Mount EverestTibet Rondreis: Overland & Mount EverestTibet Rondreis: Overland & Mount EverestTibet Rondreis: Overland & Mount EverestTibet Rondreis: Overland & Mount EverestTibet Rondreis: Overland & Mount Everest