Tibet Mount Kailash: de heilige rondgang, 24 dagen

Ontdek Tibet

De Mount Kailash in Tibet wordt gezien als de meest heilige berg op aarde en de 'navelstreng van de wereld'. Ze is het domein van de god Shiva en zijn vrouw Parvati.

Een intense reis waar jullie na een prachtige trekking in Nepal over de Laurebina La pas en langs de Gosaikunde meren de grens oversteken naar Tibet. In Tibet maken jullie met een Tibetaanse gids de heilige rondgang (Kora) van 3 dagen rond de Mount Kailash, een tocht die door zowel hindoes als boeddhisten eens in een mensenleven moet zijn gemaakt. Overnachting in guesthouses met verblijf aan het heilige Manasarovar meer op 4.560 meter hoogte.

Reisduur: 24 reisdagen (22 dagen/21 nachten in Nepal/Tibet), verlenging mogelijk

Privéreizen en Maatwerk

De genoemde kosten zijn al van toepassing vanaf 2 personen. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon (vraag een offerte aan). Vraag naar de budget- of comfort opties!

Belangstelling? Klik rechtsboven op START en verstuur een vrijblijvende aanvraag.

Beste tijd van het jaar

JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEPT
OKT
NOV
DEC
 • +
v.a. € 3731
Per persoon
Lees Reiservaringen

Tibet & Nepal Reis: Mount Kailash, de heilige rondgang

Reisduur: 24 dagen (22 dagen/21 nachten in Nepal/Tibet), verlenging mogelijk

Maak de kora (Parikrama) in Tibet rond de heilige Mount Kailash en overnacht vervolgens aan het heilige Manasarovar meer op 4.560 meter hoogte. Naast onderstaande opties met een trektocht in Nepal om te acclimatiseren (grensovergang via Kerong of Hilsa) kan de reis ook worden gecombineerd met een bezoek aan Lhasa. Hoogste punt voor overnachting; 4.850 meter boven zeespiegel.

Optie A: Mount Kailash in Tibet via de nieuwe Nepal-grensovergang bij Kerong

Het programma is als volgt:

 1. Vlucht naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Keuze om te vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam, The Hague Airport Rotterdam, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven.
 2. Nepal dag 1. Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Welkom! Wanneer jullie ook aankomen, jullie worden altijd persoonlijk afgehaald door onze mensen en met de taxi naar een authentiek hotel gebracht in het rustige Swayambhu, een boeddhistische wijk op loopafstand van Thamel. Afhankelijk van de aankomsttijd is er later op de dag eventueel nog gelegenheid om door de straatjes van Thamel (de toeristische wijk) & Mandala Street te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven en de honderden prachtige winkeltjes. Jullie kunnen hier meteen wat praktische zaken regelen, zoals het veilig wisselen van geld en/of een geldopname bij een pinautomaat. Bij de pinautomaat van Standard Chartered en Nabil Bank kan ineens NPR 30.000 worden opgenomen. Overnachting in het prachtige, authentieke Vajra Hotel Kathmandu.
 3. Nepal dag 2. Vandaag staat mede in het teken van voorbereidingen op de trektocht en is er gelegenheid om de laatste reisbenodigdheden te kopen. Alles is verkrijgbaar in Thamel, maar we gaan er wel vanuit dat jullie goed ingelopen wandelschoenen hebben meegenomen naar Nepal voor de trektocht! Old Kathmandu. Na een heerlijk ontbijt wandelen jullie met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar het beroemde Swayambhunath, de ‘apentempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat jullie zo al wandelend de tijd hebben om te acclimatiseren en ‘te landen’. Nadat jullie de 365 traptreden omhoog zijn gelopen, hebben jullie een prachtig uitzicht over Kathmandu en zien jullie de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. ‘s Middags wandelen jullie in een rustig tempo met de gids naar de overkant van de heilige Bishnumati rivier om in ‘Old Kathmandu’ de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar en de beroemde Annapurna Tempel. Jullie kunnen je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er nog wat tijd in Thamel voor een ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag onze gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Overnachting in het Vajra Hotel, jullie oase van rust in Kathmandu. (B)
 4. Nepal dag 3. Start Trekking, dag 1. Veel reizigers laten wat achter in het hotel voor na de trektocht, zoals een schoon setje kleding en daarnaast alles wat het maximaal aantal kg’s overschrijdt dat jullie kunnen laten dragen door de porter tijdens de trekking. TIP: Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel (en eventueel weegschaal) bij de receptie en leg meteen apart wat jullie (eventueel) achter laten. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor de transfer van ca. 2 uur naar Sundarijal (1.460 meter). Start trekking door het prachtige Shiva Pura reservaat met een pittige tocht omhoog naar Chisapani op 2.165 meter. Overnachting in guesthouse Chisapani. (B,L,D)
 5. Nepal dag 4. Trekking dag 2. Tijdens de trekking zijn alle maaltijden inbegrepen. In de middag en avond wordt er een warme, verse maaltijd bereid (soep en een hoofdmaaltijd) en jullie kunnen kiezen uit een aantal mogelijkheden. Vandaag voert de trekking door het Helambu gebied naar Cipling, dat prachtig is gelegen op 2.170 meter. Overnachting in guesthouse Cipling. (B,L,D)
 6. Nepal dag 5. Trekking dag 3. Wandeling naar het geheimzinnige dorpje Kutumsang, op 2.470 meter hoogte gelegen. Hier betreden jullie voor het eerst het Langtang-reservaat. Overnachting in guesthouse Kutumsang. (B,L,D)
 7. Nepal dag 6. Trekking dag 4. Van Kutumsang verder stijgen naar het gehucht Mangengoth op 3.420 meter. Overnachting in guesthouse Mangengoth. (B,L,D)
 8. Nepal dag 7. Trekking dag 5. Stap voor stap verder omhoog naar de Tharepati Pas op 3.690 meter, dan afdalen door een rotsachtig gebied naar het dorpje Ghopte op 3.430 meter hoogte. Overnachting in guesthouse Ghopte. (B,L,D)
 9. Nepal dag 8. Trekking dag 6. Verder omhoog naar Phedi dat boven de boomgrens ligt op 3.780 meter hoogte. Jullie hebben vanaf dit punt een prachtig uitzicht op de onmetelijke vallei die jullie hebben doorkruist. Overnachting in guesthouse Phedi. (B,L,D)
 10. Nepal dag 9. Trekking dag 7. Jullie gaan ook vandaag al vroeg op pad richting de machtige Laurebina La Pas. Hier bereiken jullie op 4.610 meter het hoogste punt van de reis. De heilige Gosaikunde meren zijn vanaf dit punt niet lang meer lopen! Overnachting guesthouse in Gosaikunde op 4.380 meter. (B,L,D)
 11. Nepal dag 10. Trekking dag 8. Vandaag dalen jullie via Cholangpati (3.654 meter) verder af naar Sint Gompa. Onderweg zouden jullie tijdens de wandeling zomaar de prachtige en schuchtere ‘Red Panda’ in de jungle kunnen tegenkomen. Sint Gompa, op 3.250 meter gelegen, is een plaatsje dat een bewoond dorp vormt waar zelfs een kleine kaasfabriek gevestigd is. Overnachting in guesthouse Sint Gompa. (B,L,D)
 12. Nepal dag 11. Trekking dag 9. Het pad voert door het prachtig groene bos naar een idyllische, 'onbekende bestemming' (2.260 meter) om uit te rusten van de trekking. Overnachting op de ‘onbekende bestemming’. (B,L,D)
 13. Nepal dag 12. Tibet dag 1. Afsluiting Gosaikunde Trekking dag 10. Jullie dalen verder en blijven door het naaldbos lopen, omgeven door de geluiden van de natuur totdat ‘New’ Syabrubesi wordt bereikt op 1.300 meter. Vanaf Syabrubesi is het slechts 18 kilometers op een goed geasfalteerde weg naar Rasuwagadhi, de Nepalese zijde van de grensovergang met Tibet. Nadat de grensformaliteiten zijn voldaan neemt de Tibetaanse gids jullie mee naar Kerong. Overnachting in hotel/guesthouse in Kerong op (2.700 meter). (B)
 14. Tibet dag 2. Van Kerong naar Dzongba (4.400 meter). Samen met jullie gids en chauffeur rijden jullie 6 tot 7 uur over het Tibetaans plateau om de 310 kilometer te overbruggen naar Dzongba. Het landschap is dor en ruig maar tegelijkertijd schilderachtig mooi. Onderweg passeren jullie het prachtige Peiku Tso meer op een hoogte van 4.591 meter gelegen. Nadat jullie de Brahmaputra rivier zijn overgestoken arriveren jullie in Saga voor de lunch. Daarna vervolgen jullie de route naar het kleine dorpje Dzongba. Overnachting in guesthouse Dzongba. (B)
 15. Tibet dag 3. Van Dzongba naar het Manasarovar meer (4.550 meter). Jullie reizen in ongeveer 6 uur, over de Mayum pas (5.225 meter), naar het heilige Manasarovar meer. De legende zegt dat het meer door Brahma, de Hindoeïstische god voor de schepping, geschapen is als weerspiegeling van de diepte van zijn ziel. Overnachting in guesthouse of camp bij het meer. (B)
 16. Tibet dag 4. Van Manasarovar naar Darchen (4.500 meter). In de ochtend hebben jullie de mogelijkheid om de puja te doen en een heilig bad te nemen in het meer. Aansluitend bezoeken jullie de Chiu Gompa voordat jullie een korte rit van ongeveer een uur maken naar Darchen, het basiskamp van de Mount Kailash. Overnachting in guesthouse of camp in Darchen. (B)
 17. Tibet dag 5. Kora Trekking dag 1. Start van de 3-daagse trek rond de Mount Kailash. Jullie rijden daarvoor eerst naar Yama Dwar (the door to Heaven) waar de heilige rondgang (kora) gestart wordt. Vandaag lopen jullie 10 kilometer naar Dira Phuk (4.900m). Overnachting in guesthouse of camp in Dira Phuk. (B)
 18. Tibet dag 6. Kora Trekking dag 2. Al vroeg in de ochtend lopen jullie omhoog richting de Drolma pas (5.600 meter). Aangezien het hier ‘s middags flink kan waaien, is het doel om de pas voor die tijd over te hebben gestoken. Het is een lange wandeldag waarbij jullie ongeveer 8 uur ‘on trek’ zijn voordat Zutul Phuk (4.800 meter) wordt bereikt. Overnachting in guesthouse of camp in Zutul Phuk. (B)
 19. Tibet dag 7. Kora Trekking dag 3. Einde van de trekking. Over een vlak terrein lopen jullie naar Darchen. Daarna volgt een rit van 60 kilometer naar Pinchung (4.330 meter). Overnachting in guesthouse of camp in Pinchung. (B)
 20. Tibet dag 8. Een prachtige rit van 480 kilometer naar Saga (4.400 meter). Overnachting in guesthouse of camp in Saga. (B)
 21. Tibet dag 9. Vandaag rijden jullie door het typische Tibetaanse landschap naar de grensovergang met Nepal in Kerong. Onderweg zijn er volop mogelijkheden voor het maken van foto’s voordat jullie Tibet weer verlaten. Overnachting in hotel/guesthouse Kerong. (B)
 22. Tibet dag 10/Nepal dag 13. Een lange rit van 153 kilometer van Kerong naar Kathmandu. Transfer naar het hotel. Overnachting in Kathmandu. (B)
 23. Nepal dag 14. Vertrek. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of vervolgen jullie de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij jullie reis onder ‘verleng de reis’. (B)
 24. Weer thuis. Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een onvergetelijke reis vol avontuur en beleving!

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

 

Optie B: Mount Kailash in Tibet via de Nepal-grensovergang bij Hilsa

Reisduur: 24 dagen (22 dagen/21 nachten in Nepal/Tibet), verlenging mogelijk

Voor mensen die van extra uitdaging houden en geïnteresseerd zijn in een meer pittige trektocht, is er een alternatieve route mogelijk via het zeer afgelegen Simikot. Jullie passeren dan de grens van Nepal naar Tibet via Hilsa in het uiterste Noordwesten van Nepal. Vervolgens maken jullie de kora in Tibet rond de heilige Mount Kailash (Parikrama) met o.a. een overnachting aan het heilige Manasarovar meer op 4.560 meter hoogte!

Het programma is als volgt:

 1. Vlucht naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal vanaf bijvoorbeeld Schiphol Amsterdam, Rotterdam Airport, Brussel International of Düsseldorf Airport.
 2. Nepal dag 1. Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Welkom! Wanneer jullie ook aankomen, jullie worden altijd persoonlijk afgehaald door onze mensen en met de taxi naar een authentiek hotel gebracht in het rustige Swayambhu, een boeddhistische wijk op loopafstand van Thamel. Afhankelijk van de aankomsttijd is er later op de dag eventueel nog gelegenheid om door de straatjes van Thamel (de toeristische wijk) & Mandala Street te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven en de honderden prachtige winkeltjes. Jullie kunnen hier meteen wat praktische zaken regelen, zoals het veilig wisselen van geld en/of een geldopname bij een pinautomaat. Bij de pinautomaat van Standard Chartered en Nabil Bank kan ineens NPR 30.000 worden opgenomen. Overnachting in het prachtige, authentieke Vajra Hotel Kathmandu.
 3. Nepal dag 2. Vandaag staat mede in het teken van voorbereidingen op de trektocht en is er gelegenheid om de laatste reisbenodigdheden te kopen. Alles is verkrijgbaar in Thamel, maar we gaan er wel vanuit dat jullie goed ingelopen wandelschoenen hebben meegenomen naar Nepal voor de trektocht! Old Kathmandu. Na een heerlijk ontbijt wandelen jullie met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) de heuvel op naar het beroemde Swayambhunath, de ‘apentempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat jullie zo al wandelend de tijd hebben om te acclimatiseren en ‘te landen’. Nadat jullie de 365 traptreden omhoog zijn gelopen, hebben jullie een prachtig uitzicht over Kathmandu en zien jullie de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. ‘s Middags wandelen jullie in een rustig tempo met de gids naar de overkant van de heilige Bishnumati rivier om in ‘Old Kathmandu’ de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar en de beroemde Annapurna Tempel. Jullie kunnen je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er nog wat tijd in Thamel voor een ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag onze gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Overnachting in het Vajra Hotel, jullie oase van rust in Kathmandu. (B)
 4. Nepal dag 3. Vlucht naar Nepalgunj. Transfer naar luchthaven van Kathmandu voor binnenlandse vlucht naar Nepalgunj (150 meter). Overnachting in Nepalgunj. (B)
 5. Nepal dag 4. Vlucht naar Simikot. Na het ontbijt worden jullie naar de luchthaven van Nepalgunj gebracht voor de vlucht naar Simikot dat op 2.818 meter hoogte ligt. Overnachting in Simikot. (B)
 6. Nepal dag 5. Trekking dag 1. Jullie lopen vandaag in ca. 6 uur van Simikot naar Kermi op 2.860 meter. Overnachting in Kermi. (B,L,D)
 7. Nepal dag 6. Trekking dag 2. Een pittige wandeling naar Shunjungma, dat op 3.620 meter hoogte ligt. Overnachting in Shunjungma. (B,L,D)
 8. Nepal dag 7. Trekking dag 3. Acclimatisatiedag in Sjunjungma. Volop tijd om uit te rusten of een korte dagwandeling te maken.Overnachting in Shunjungma. (B,L,D)
 9. Nepal dag 8. Trekking dag 4. jullie zijn ongeveer 8 uur ‘on trek’ om naar Talung (4.380 meter), via de Nyala pas op 5.001 meter, te bereiken. Overnachting in Talung. (B,L,D)
 10. Nepal dag 9. Trekking dag 5. In 6 tot 7 uur naar Jang (3.990 meter). Overnachting in Jang. (B,L,D)
 11. Nepal dag 10. Trekking dag 6. Tocht van ca. 3 uur naar Halji op 3.741 meter.Overnachting in Halji. (B,L,D)
 12. Nepal dag 11. Trekking dag 7. In ca. 5 tot 6 uur naar het dorpje Til op 4.000 meter. Overnachting in Til. (B,L,D)
 13. Nepal dag 12. Trekking dag 8. Naar Manepeme (3.950 meter) in ca. 5 tot 6 uur. Overnachting in Manepeme. (B,L,D)
 14. Nepal dag 13/Tibet 1: Na de grensovergang naar Tibet volgt een rit naar Taklakot, dat op 3.772 meter hoogte ligt. (B,L,D)
 15. Tibet  dag 2. Rit naar het heilige Manasarovar Lake dat op een hoogte ligt van maar liefst 4.558 meter. De legende zegt dat het meer door Brahma, de Hindoeïstische god voor de schepping, geschapen is als weerspiegeling van de diepte van zijn ziel. Overnachting in guesthouse of camp bij het meer. (B)
 16. Tibet dag 3. Van Manasarovar naar Darchen (4.500 meter). In de ochtend hebben jullie de mogelijkheid om de puja te doen en een heilig bad te nemen in het meer. Aansluitend bezoeken jullie de Chiu Gompa voordat jullie een korte rit van ongeveer een uur maken naar Darchen, het basiskamp van de Mount Kailash. Overnachting in guesthouse of camp in Darchen. (B)
 17. Tibet dag 4. Kora Trekking dag 1. Start van de 3-daagse trek rond de Mount Kailash. Jullie rijden daarvoor eerst naar Yama Dwar (the door to Heaven) waar de heilige rondgang (kora) gestart wordt. Vandaag lopen jullie 10 kilometer naar Dira Phuk (4.900m). Overnachting in guesthouse of camp in Dira Phuk. (B)
 18. Tibet dag 5. Kora Trekking dag 2. Al vroeg in de ochtend lopen jullie omhoog richting de Drolma pas (5.600 meter). Aangezien het hier ‘s middags flink kan waaien, is het doel om de pas voor die tijd over te hebben gestoken. Het is een lange wandeldag waarbij jullie ongeveer 8 uur ‘on trek’ zijn voordat Zutul Phuk (4.800 meter) wordt bereikt. Overnachting in guesthouse of camp in Zutul Phuk. (B)
 19. Tibet dag 6. Kora Trekking dag 3. Einde van de trekking. Over een vlak terrein lopen jullie naar Darchen. Daarna volgt een rit van 60 kilometer naar Pinchung (4.330 meter). Overnachting in guesthouse of camp in Pinchung. (B)
 20. Tibet dag 7. Een prachtige rit van 480 kilometer terug naar Saga (4.400 meter). Overnachting in guesthouse of camp in Saga. (B)
 21. Tibet dag 8. Vandaag rijden jullie door het typische Tibetaanse landschap naar de grensovergang met Nepal in Kerong. Onderweg zijn er genoeg mogelijkheden om nog foto’s te maken voordat jullie morgen Tibet weer verlaten. Overnachting in hotel/guesthouse Kerong. (B)
 22. Tibet dag 9/Nepal dag 14. Een lange rit van 153 kilometer van Kerong naar Kathmandu. Transfer naar het hotel. Overnachting in Kathmandu. (B)
 23. Nepal dag 15. Vertrek. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of vervolgen jullie de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij jullie reis onder ‘verleng de reis’. (B)
 24. Weer thuis. Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een onvergetelijke reis vol avontuur en beleving!

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Reisduur

24 dagen

Comfort

basic trekking lodges

Niveau

goede conditie, pittige trekking

Privéreis mogelijk

ja

3 extra nachten Nepal, Vallei Wandeling & Kloosterverblijf (+ € 365)

Beleef het ritme van de monniken tijdens een uniek verblijf van 2 nachten in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster op een legendarische plek in Nepal. Maak de mysterieuze rituelen en het 'chanten van de mantra' mee in de grote tempel en geniet - onder begeleiding van onze gecertificeerde gids - van de prachtige natuur en authentieke dorpjes in de nabijheid van het klooster. Aan het einde van de verlenging bezoeken jullie een schitterende ‘koninklijke bestemming’. 

Het reisprogramma is als volgt:

 1. Naar het klooster. Onze tip is om alleen het meest noodzakelijke mee te nemen naar het klooster. Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel bij de receptie en leg meteen apart wat je de volgende dag afgeeft bij de chauffeur om door hem/haar mee te laten nemen naar de 'koninklijke bestemming'. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor een rit van ca. 1 uur met de gids naar het authentieke Newari-dorpje Panauti om de eeuwenoude bazaar te bezoeken. Vanaf Sankhu maken jullie een prachtige, stevige wandeling omhoog van ca. 3 uur naar een Tibetaans-Boeddhistisch klooster. In overleg (graag doorgeven voor vertrek naar Nepal) kan er ook voor worden gekozen om helemaal naar het klooster te worden gebracht, zonder extra kosten. Het klooster ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Het klooster is opgericht door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jullie verblijf op deze bijzondere plek is een unieke kans om het leven van de Tibetaans-Boeddhistische monniken van heel dichtbij mee te maken. Jullie verblijven in een guesthouse vlakbij de grote tempel van het klooster. Uiteraard wordt er samen met de monniken gegeten! (B,L,D)
 2. Kloosterverblijf. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt met de monniken is er volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en bij helder weer te genieten van de prachtige uitzichten op de Himalaya. Uiteraard brengen jullie daarbij een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 3. Naar Bhaktapur. Na het ontbijt wandelen jullie verder door het koningsvallei om vervolgens met de gids een korte rit te maken naar Bhaktapur, een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. In overleg kan er ook voor worden gekozen om vanaf het klooster te worden gebracht (zonder extra kosten). Na aankomst in Bhaktapur bezichtigen jullie met de gids deze wereldberoemde koningsstad die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Geniet van de unieke sfeer en het kleurige straatleven, die jullie van ‘top tot teen’ kunnen ervaren in de eeuwenoude straatjes en verwonder je over de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Overnachting op deze schitterende bestemming, die jullie daarna nooit meer zullen vergeten! (B)
 4. Terugreis of vervolg programma. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kunnen jullie na het ontbijt nog wat winkelen in de oude straatjes rondom de koninklijke pleinen (Durbar Square), luieren op een dakterras met schitterende uitzicht op de bergen of jezelf trakteren op een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of vervolgen jullie de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen (kijk naar de mogelijkheden op onze website bij jullie reis onder ‘verleng de reis’). (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

De reissom is inclusief 7 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), 2 overnachtingen in het gastenverblijf van het klooster, 1 overnachting in een goed hotel op de 'koninklijke bestemming', activiteiten, excursies, entreegelden bagagevervoer en topbegeleiding door een gecertificeerde privégids.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag. Er is ook een extra comfort en budgetoptie beschikbaar.

Het volgende is inclusief:

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met bezichtiging van het authentiek Newari dorpje Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 2 Overnachtingen guesthouse Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan wijzigen).
 • Mogelijkheid om met onze gecertificeerde gids prachtige wandelingen te maken door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling en taxi-transfer met privégids naar een ‘koninklijke bestemming’ in de koningsvallei.
 • 1 Overnachting op een unieke ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor de terugvlucht.

5 extra nachten Nepal, Great Valley Walk & Klooster (+ € 545)

Beleef het ritme van de monniken tijdens een uniek verblijf van 2 nachten in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster en wandel met onze gecertificeerde gids door de prachtige koningsvallei (Kathmandu Vallei). Verblijf daarna 2 nachten in een prachtig boerendorpje en geniet van de Nepalese gastvrijheid in 'optima forma'. Deze verlenging wordt afgesloten op een schitterende ‘koninklijke bestemming’.

Het programma is als volgt:

 1. Naar het klooster. Onze tip is om alleen het meest noodzakelijke mee te nemen naar het klooster. Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel bij de receptie en leg meteen apart wat je de volgende dag afgeeft bij de chauffeur om door hem/haar mee te laten nemen naar de 'koninklijke bestemming'. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor een rit van ca. 1 uur met de gids naar het authentieke Newari-dorpje Panauti om de eeuwenoude bazaar te bezoeken. Vanaf Sankhu maken jullie een prachtige, lichte wandeling van ca. 2,5 uur naar een Tibetaans-Boeddhistisch klooster. In overleg (graag doorgeven voor vertrek naar Nepal) kan er ook voor worden gekozen om helemaal naar het klooster te worden gebracht, zonder extra kosten. Het klooster ligt in de hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Het klooster is opgericht door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Jullie verblijf op deze bijzondere plek is een unieke kans om het leven van de Tibetaans-Boeddhistische monniken van heel dichtbij mee te maken. Jullie verblijven in een guesthouse vlakbij de grote tempel van het klooster. Uiteraard wordt er samen met de monniken gegeten! (B,L,D)
 2. Kloosterverblijf. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt met de monniken is er volop gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en bij helder weer te genieten van de prachtige uitzichten op de Himalaya. Uiteraard brengen jullie daarbij een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn lichaam gaf aan de hongerige tijgerin zodat zij haar welpen kon voeden. Het klooster zelf ligt op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 3. Wandeling naar Balthali. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken in de grote tempel tijdens het ochtendgloren. Na het eenvoudige ontbijt met de monniken trekken jullie met de gids in ca. 3 uur naar het prachtige boerendorpje Balthali. Overnachting in guesthouse/homestay Balthali. (B,L,D)
 4. Balthali & omgeving. Start de dag met een bezoek aan Upper Balthali, een traditionele nederzetting van de Humagain gemeenschap waarmee jullie persoonlijk kennis kunnen maken. Daarna lopen jullie met de gids naar de top van de heuvel om een authentiek Tamang-dorpje te leren kennen. De inwoners van Dadagaun houden hun Boeddhistische achtergrond en cultuur in ere en spreken hun eigen taal. Na een afsluitend bezoek aan het dorpje Khyaku keren jullie weer terug naar Balthali waar een heerlijk kopje Nepalese thee klaarstaat. Voor de mensen die hier belangstelling voor hebben, is er de mogelijkheid om tijdens een kookworkshop te leren hoe je een echte Nepalese Dal Bhat kunt bereiden (graag ruim voor vertrek doorgeven als jullie hier belangstelling voor hebben). Overnachting in guesthouse/homestay Balthali. (B,L,D)
 5. Naar Bhaktapur. Na het ontbijt wandelen jullie verder door het koningsvallei om vervolgens met de gids een korte rit te maken naar Bhaktapur, een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. In overleg kan er ook voor worden gekozen om helemaal te worden gebracht (zonder extra kosten). Na aankomst in Bhaktapur bezichtigen jullie met de gids deze wereldberoemde koningsstad die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. De Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt en het paleis met de 55 ramen zijn misschien wel het meest bijzonder! Geniet van de unieke sfeer en het kleurige straatleven, die jullie van ‘top tot teen’ kunnen ervaren in de eeuwenoude straatjes en verwonder je over de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Overnachting op deze schitterende bestemming, die jullie daarna nooit meer zullen vergeten! (B)
 6. Terugreis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kunnen jullie na het ontbijt nog wat winkelen in de oude straatjes rondom de koninklijke pleinen (Durbar Square), luieren op een dakterras met schitterende uitzicht op de bergen of jezelf trakteren op een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

De reissom is inclusief 13 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), 5 overnachtingen, activiteiten, excursies, bagagevervoer, entreegelden en topbegeleiding door een gecertificeerde privégids.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag. Er is ook een extra comfort en budgetoptie beschikbaar.

Het volgende is inclusief:

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met bezichtiging van het Newari dorpje Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids/sherpa (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 2 Overnachtingen in Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan soms wijzigen).
 • Mogelijkheid om wandelingen te maken met onze gids door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling met privégids/sherpa naar een nieuwe bestemming in de koningsvallei.
 • 2 Overnachting in Balthali, een boerendorpje in de Kathmandu Vallei, inclusief ontbijt.
 • Wandeling met privégids/sherpa en transfer naar een ‘koninklijke bestemming’.
 • 1 Overnachting op de ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • 1 Hotelovernachting in Kathmandu (wijk: Swayambhu), inclusief uitgebreid ontbijt.
 • Tijdens deze bouwsteen zijn er in totaal 14 maaltijden inclusief.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor de terugvlucht naar huis.

5 extra nachten Nepal, Pokhara & Shangri-La (+ € 535)

Na twee comfortabele overnachtingen aan het Fewa meer in Pokhara bezoeken jullie een idyllische 'onbekende bestemming'. De 'onbekende bestemming' wordt jaarlijks gewisseld en wordt pas bij aankomst ter plaatse onthuld.

Jullie maken een prachtige jungle walk met een lokale gids door de rijstvelden en maken kennis met een 'local community'. Geniet van de unieke biodiversiteit aan de voet van de Himalaya en verblijf in een comfortabele, ecolodge (guesthouse/homestay).

 1. Vlucht van 30 minuten (extra kosten) of een rit van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier naar Pokhara, dat beroemd is door de prachtige ligging aan het Fewa meer. Jullie kunnen in Pokhara de gezellige straatjes verkennen in de wijk ‘lakeside’, een korte wandeling langs het meer maken of genieten van een ayurvedische massage. 's Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in een goed guesthouse met uitstekende voorzieningen in 'Lakeside'. Deze wijk ligt direct aan het idyllische Fewa meer in Pokhara. (B)
 2. Verken de gezellige straatjes aan de ‘lakeside’ of maak een boottochtje, eventueel in combinatie met een korte, pittige wandeling omhoog naar de 'World Peace Stupa', die aan de andere kant van het meer ligt. Ook een bezoek met onze gids aan Sarangkot voor het schitterende uitzicht en/of het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Palkhel’ behoren tot de mogelijkheden. Laat ons bij boeking weten wat de voorkeur heeft en wij regelen het voor jullie zonder extra kosten! Heerlijk uitrusten, genieten van het bijzondere Pokhara en lekker niets doen aan de oever van het Fewa meer met een drankje kan natuurlijk ook! Verlenging van je verblijf met een extra nacht is altijd mogelijk (extra kosten) als je hier belangstelling voor hebt. Overnachting in Pokhara. (B)
 3. Transfer naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende bestemming' aan de voet van de Himalaya. Jullie maken met de gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje, waar diverse etnische gemeenschappen wonen. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; jullie kijken zo de natuur in en genieten van adembenemende flora & fauna! De ‘homestay’ is van een aardige, plaatselijke familie en is een perfect voorbeeld van hoe je met zeer beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het dak van deze comfortabele ‘homestay’ zullen jullie waarschijnlijk nooit meer krijgen! Overnachting in comfortabele ecolodge op de ‘onbekende bestemming’. (B,L,D)
 4. Local Community Day. Prachtige 'jungle walk' met lokale gids om volop te genieten van de unieke biodiversiteit aan de voet van de Himalaya. Vanaf het meer wandelen jullie met de gids door de rijstvelden weer terug naar het guesthouse. Verder kunnen jullie een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de prachtige Deurali tempel en een kleinschalig project. ‘s Middags is er de mogelijkheid om een kookworkshop te volgen en samen de avondmaaltijd te bereiden. Graag ruim voor vertrek doorgeven als jullie hier belangstelling voor hebben. Overnachting in comfortabele ecolodge op de 'onbekende bestemming'. (B,L,D)
 5. Na het afscheid van ‘de onbekende bestemming’ vliegen jullie in ca. 30 minuten terug naar Kathmandu (extra kosten). Jullie kunnen ook een rit maken van ca. 6 uur terug naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Aan het einde van de middag kunnen jullie nog wat winkelen in Old Kathmandu, een bezoek brengen aan Thamel of eten in de romantische 'Garden of Dreams'. Overnachting in Vajra Hotel Kathmandu. (B)
 6. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunnen jullie nog wat winkelen in Old Kathmandu, luieren in de 'Garden of Dreams' of jezelf trakteren op bijvoorbeeld een ‘Tibetan Singing Bowl session'. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.

De prijs voor deze bouwsteen is inclusief 10 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), begeleiding, accommodaties, activiteiten en excursies. Tijdens het verblijf op de 'onbekende bestemming' zijn alle vers bereide maaltijden inbegrepen.


Bovenstaande bouwstenen kun je toevoegen als je een reis wilt boeken.

Deze Nepal & Tibet reis start en eindigt in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal en kent de volgende hoogtepunten en bijzonderheden.

In Tibet:

 • De heilige rondgang van 3 dagen rond de Mount Kailash.
 • Hoogste punt tijdens de reis voor de overnachting is 4.560 meter.
 • Via de nieuwe grensovergang bij Kerong naar Tibet.

In Nepal:

 • Prachtige trektocht voorafgaande aan de Mount Kailash voor o.a. acclimatisatie (2 opties).
 • Bezoek aan o.a. Swayambhunath, Old Kathmandu en Mandala Street.
Inclusief

De reissom is inclusief 39 maaltijden, al het vervoer in Nepal/Tibet over de weg (inclusief luchthaventransfers), accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen en permits. Tijdens de trektocht zijn naast het bagagevervoer (porters/sherpa’s) alle vers bereide maaltijden inbegrepen. Tijdens het programma zullen jullie naast een aantal maaltijden en persoonlijke uitgaven geen extra kosten hebben.

Hiermee een overzicht van alles wat inclusief is:

 • Magnifiek reisprogramma, inclusief bezoek aan beroemde heiligdommen in Kathmandu zoals Swayambhunath.
 • De hotels die we gebruiken tijdens de reis in Nepal buiten de trekking zijn prima en inclusief ontbijt.
 • Eenvoudige guesthouses met gedeelde kamers tijdens de trektocht in Nepal en in Tibet.
 • Begeleiding op topniveau door professionele, gelicenseerde gidsen (voertaal: Engels).
 • Nepal: alle eenvoudige, smakelijke maaltijden tijdens de trekking: ontbijt, warme lunch, diner.
 • Sherpa/porter om tijdens de trektocht in Nepal de bagage te dragen (max. 10 kg p.p.).
 • Yak en Yakman om tijdens de Kora in Tibet de bagage te vervoeren/dragen (max. 12 kg p.p.).
 • Tibet: Guesthouses/Tenten, inclusief ontbijt.
 • Alle transfers, entreegelden en permits in Nepal en Tibet.
 • Luchthaventransfers (aankomst/vertrek).
 • Vergunningen om de Mount Kailash en het heilige Manasarovar meer in Tibet te betreden.
 • Deelname in Nepal aan het Trekkers’ Information System (TIMS).
 • Alle lokale belastingen en overige heffingen.
 • De kosten voor het team dat verantwoordelijk is voor de begeleiding zijn ook inclusief: vervoer, verblijfskosten, maaltijden en verzekering voor de gids, sherpa en porters tijdens de trektocht, andere activiteiten en excursies.
Exclusief
 • Heen- en Terugvlucht Kathmandu.
 • In juli, augustus en september geldt er voor Tibet p.p. een toeslag van € 166,-.
 • Visumkosten Nepal p.p. (vanaf € 40,- voor een verblijf in Nepal van maximaal 30 dagen).
 • Visumkosten Tibet € 125,- (elke volgende persoon € 85,- p.p.), inclusief handling.
 • Handling-, service- en administratiekosten per boeking: € 17,50.
 • Bijdrage 100% STO-reisgarantie per boeking: € 15,-.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds, per boeking: € 2,50.
 • Goed om te weten: Het Tibet visum wordt door onze mensen geregeld in Kathmandu en de betaling loopt daarom via Top of the World Reizen.
 • Verzekeringen en persoonlijke uitgaven, zoals voor drankjes, fooien en souvenirs.
 • In de kloosters in Tibet kan er een kleine bijdrage worden gevraagd om foto's te maken. 

 

Vliegtickets

We geven graag advies bij het boeken van de vluchten. Uiteraard kan het vliegticket ook door Top of the World Reizen worden geregeld! Na ontvangst van de voornaam, achternaam (meisjesnaam voor dames) en geboortedatum maken we een offerte voor de vluchten. We bieden daarbij de mogelijkheid vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf of een andere luchthaven te vertrekken en werken samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways en KLM. Voor zover mogelijk houden we rekening met maaltijdvoorkeuren en stoelkeuze.

Jullie worden door onze mensen altijd persoonlijk opgehaald bij aankomst, ongeacht het tijdstip van aankomst op de luchthaven. Bij het boeken van vluchten is er formeel sprake van ‘reisbemiddeling’. De voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij zijn van toepassing.

Start hier je reis

'Mijn lang gekoesterde wens werd werkelijkheid tijdens de puja aan het heilige Manasarovar meer. Met deze reis maak je een nieuwe start vanuit jouw individuele essentie.' Holi en Thomas

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of bel +31 (0) 6 4375 1211