Main content

Tibet Mount Kailash: de heilige rondgang,24 dagen

Het echte Nepal

De Mount Kailash in Tibet wordt gezien als de meest heilige berg op aarde en de 'navelstreng van de wereld'. Ze is het domein van de god Shiva en zijn vrouw Parvati.

Een intense reis waar je na een prachtige trekking in Nepal over de Laurebina La bergpas en langs de Gosaikunde meren de grens oversteekt naar Tibet. In Tibet maak je met een Tibetaanse gids de heilige rondgang (Kora) van 3 dagen rond de Mount Kailash, een tocht die door zowel hindoes als boeddhisten eens in een mensenleven moet zijn gemaakt. Overnachting in guesthouses met verblijf aan het heilige Manasarovar meer op 4.560 meter hoogte.

Privéreis op maat?

Het programma kan helemaal op maat worden samengesteld. Ga naar 'Start hier je reis', stel je reisprogramma samen en vraag vrijblijvend je reis aan. Vraag ons ook naar de extra comfort mogelijkheden.

Liever een Groepsreis?

Sluit aan bij een kleine groep (max. 9). Bekijk hier alle Nepal groepsreizen met vertrekgarantie.

Beste tijd van het jaar

JAN
FEB
MRT
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEPT
OKT
NOV
DEC
 • +
v.a. € 3897
Per persoon
Lees Reiservaringen

Tibet & Nepal Reis: Mount Kailash, de heilige rondgang

Reisduur: 24 dagen (22 dagen/21 nachten in Nepal/Tibet), verlenging mogelijk

Maak de kora (Parikrama) in Tibet rond de heilige Mount Kailash en overnacht vervolgens aan het heilige Manasarovar meer op 4.560 meter hoogte. Naast onderstaande opties met een trektocht in Nepal om te acclimatiseren (grensovergang via Kyrong of Hilsa) kan de reis ook worden gecombineerd met een bezoek aan Lhasa. Hoogste punt voor overnachting; 4.850 meter boven zeespiegel.

Optie A: Mount Kailash in Tibet via de nieuwe Nepal-grensovergang bij Kyrong

Het reisprogramma is als volgt:

 1. Vertrek. Vlucht met Qatar Airways (aanbevolen!), Turkish Airlines, Etihad Airways, Emirates, KLM of een andere luchtvaartmaatschappij naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Keuze om te vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven. Schiphol is vaak de beste optie door de vele goede aansluitingen!
 2. Welkom! Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Je wordt door onze mensen altijd persoonlijk opgehaald van Kathmandu Airport, ongeacht het tijdstip van aankomst. Na het welkom word je door onze mensen met een privé taxi met eigen chauffeur naar een prima hotel gebracht dat zich in het rustige deel van het gezellige Thamel bevindt. Afhankelijk van de aankomsttijd is er daarna gelegenheid om door de straatjes rondom Mandala Street en Old Kathmandu te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven, de honderden prachtige winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Er kunnen hier meteen wat praktische zaken worden geregeld, zoals het veilig wisselen van euro's naar rupees en/of een geldopname. Bij de pinautomaat van Standard Chartered en Nabil Bank kan eenvoudig geld worden opgenomen (NPR 25.000 per keer, maximaal NPR 100.000 per 24 uur). Overnachting deluxe kamer in Potala Guesthouse Thamel, Kathmandu.
 3. Swayambhunath en Old Kathmandu. Vandaag staat mede in het teken van voorbereidingen op je trektocht en is er gelegenheid om de laatste reisbenodigdheden te kopen. Alles is verkrijgbaar in Thamel, maar we gaan er wel vanuit dat je goed ingelopen wandelschoenen hebt meegenomen naar Nepal voor je trektocht! Na een prima ontbijt met o.a vers fruit wandel je met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) om ca. 9 uur de heuvel op naar het beroemde Swayambhunath, de ‘apen tempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat je zo al wandelend de tijd hebt om te acclimatiseren en ‘te landen’. Nadat je de 365 traptreden omhoog bent gelopen, heb je een prachtig uitzicht over Kathmandu en zie je de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. Vanaf Swayambhunath wandel je in een rustig tempo met de gids naar de andere kant van de heilige Bishnumati rivier om in ‘Old Kathmandu’ de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar, de beroemde Annapurna Tempel en het zeer indrukwekkende Durbar Square. Je kunt je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er na het programma nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag onze gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Eten in de romantische 'Garden of Dreams' is ook een mogelijkheid. Tweede overnachting in het hotel, een oase van rust in het hectische Kathmandu. (B)
 4. Start Trekking, dag 1. Veel reizigers laten wat achter in het hotel voor na de trektocht, zoals een schoon setje kleding en daarnaast alles wat het maximaal aantal kg’s overschrijdt dat jullie kunnen laten dragen door de porter tijdens de trekking. TIP: Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel (en eventueel weegschaal) bij de receptie en leg meteen apart wat jullie (eventueel) achterlaten. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor de transfer van ca. 2 uur naar Sundarijal (1.460 meter). Start trekking door het prachtige Shiva Pura reservaat met een pittige tocht omhoog naar Chisapani op 2.165 meter. Overnachting in guesthouse Chisapani. (B,L,D)
 5. Trekking dag 2. Tijdens de trekking zijn alle maaltijden inbegrepen. In de middag en avond wordt er een warme, verse maaltijd bereid (soep en een hoofdmaaltijd) en jullie kunnen kiezen uit een aantal mogelijkheden. Vandaag voert de trekking door het Helambu gebied naar Cipling, dat prachtig is gelegen op 2.170 meter. Overnachting in guesthouse Cipling. (B,L,D)
 6. Trekking dag 3. Wandeling naar het geheimzinnige dorpje Kutumsang, op 2.470 meter hoogte gelegen. Hier betreden jullie voor het eerst het Langtang-reservaat. Overnachting in guesthouse Kutumsang. (B,L,D)
 7. Trekking dag 4. Van Kutumsang verder stijgen naar het gehucht Mangengoth op 3.420 meter. Overnachting in guesthouse Mangengoth. (B,L,D)
 8. Trekking dag 5. Stap voor stap verder omhoog naar de Tharepati Pas op 3.690 meter, dan afdalen door een rotsachtig gebied naar het dorpje Ghopte op 3.430 meter hoogte. Overnachting in guesthouse Ghopte. (B,L,D)
 9. Trekking dag 6. Verder omhoog naar Phedi dat boven de boomgrens ligt op 3.780 meter hoogte. Jullie hebben vanaf dit punt een prachtig uitzicht op de onmetelijke vallei die jullie hebben doorkruist. Overnachting in guesthouse Phedi. (B,L,D)
 10. Trekking dag 7. Jullie gaan ook vandaag al vroeg op pad richting de machtige Laurebina La Pas. Hier bereiken jullie op 4.610 meter het hoogste punt van de reis. De heilige Gosaikunde meren zijn vanaf dit punt niet lang meer lopen! Overnachting guesthouse in Gosaikunde op 4.380 meter. (B,L,D)
 11. Trekking dag 8. Vandaag dalen jullie via Cholangpati (3.654 meter) verder af naar Sint Gompa. Onderweg zouden jullie tijdens de wandeling zomaar de prachtige en schuchtere ‘Red Panda’ in de jungle kunnen tegenkomen. Sint Gompa, op 3.250 meter gelegen, is een plaatsje dat een bewoond dorp vormt waar zelfs een kleine kaasfabriek gevestigd is. Overnachting in guesthouse Sint Gompa. (B,L,D)
 12. Trekking dag 9. Het pad voert door het prachtig groene bos naar een idyllische, 'onbekende bestemming' (2.260 meter) om uit te rusten van de trekking. Overnachting op de ‘onbekende bestemming’. (B,L,D)
 13. Tibet dag 1. Afsluiting Gosaikunde Trekking dag 10. Jullie dalen verder en blijven door het naaldbos lopen (domein van de zeer schuchtere Red Panda), omgeven door de geluiden van de natuur totdat ‘New’ Syabrubesi wordt bereikt op 1.300 meter. Dit is het eindpunt van de trekking in Nepal. Vanaf Syabrubesi is het nog slechts een rit van 18 kilometers op een goed geasfalteerde weg naar Rasuwagadhi, de Nepalese zijde van de grensovergang met Tibet. Nadat de grensformaliteiten zijn voldaan, neemt de Tibetaanse gids jullie mee naar Kyrong. Overnachting in hotel in Kyrong op (2.700 meter) (B).
 14. Tibet dag 2. Van Kyrong naar Saga (4.600 meter). Samen met jullie gids en chauffeur rijden jullie ruim 3 uur over het Tibetaans plateau om de 155 kilometer te overbruggen naar Saga. Het landschap is dor en ruig maar tegelijkertijd schilderachtig mooi. Onderweg passeren jullie het prachtige Peiku Tso meer op een hoogte van 4.591 meter gelegen. Nadat jullie de Brahmaputra rivier zijn overgestoken arriveren jullie in Saga voor de lunch. Overnachting in het Saga hotel. (B)
 15. Tibet dag 3. Van Saga naar het Manasarovar meer (4.550 meter). Jullie reizen in ongeveer 6 uur, over de Mayum pas (5.225 meter), naar het heilige Manasarovar meer. De legende zegt dat het meer door Brahma, de Hindoeïstische god voor de schepping, geschapen is als weerspiegeling van de diepte van zijn ziel. Overnachting in guesthouse. (B)
 16. Tibet dag 4. Van Manasarovar naar Darchen (4.500 meter). In de ochtend heb je de mogelijkheid om een puja te doen en een heilig bad te nemen aan het meer. Aansluitend bezoeken jullie de Chiu Gompa voordat jullie een korte rit van ongeveer een uur maken naar Darchen, het basiskamp van de Mount Kailash. Overnachting in guesthouse of hotel in Darchen (vb Castle hotel). (B)
 17. Tibet dag 5. Kora Trekking dag 1. Start van de 3-daagse trek rond de Mount Kailash. Jullie rijden daarvoor eerst naar Yama Dwar (the door to Heaven) waar de heilige rondgang (kora) gestart wordt. Vandaag lopen je met de gids 10 kilometer naar Dira Phuk (4.900m). Overnachting in guesthouse in Dira Phuk. (B)
 18. Tibet dag 6. Kora Trekking dag 2. Al vroeg in de ochtend lopen jullie omhoog richting de Drolma La Pas (5.630 meter). Aangezien het hier ‘s middags flink kan waaien, is het doel om de pas voor die tijd over te hebben gestoken. Het is een lange wandeldag waarbij je ongeveer 8 uur ‘on trek’ bent voordat Zutul Phuk (4.800 meter) wordt bereikt. Overnachting in guesthouse in Zutul Phuk. (B)
 19. Tibet dag 7. Kora Trekking dag 3. Einde van de trekking. Over een vlak terrein lopen jullie naar Darchen. Daarna volgt een rit van 60 kilometer naar Paryang (4.330 meter). Overnachting in guesthouse of hotel in Paryang. (B)
 20. Tibet dag 8. Een prachtige rit van 480 kilometer naar Saga (4.400 meter). Overnachting in het Saga. (B)
 21. Tibet dag 9. Vandaag rijden jullie door het typische Tibetaanse landschap naar de grensovergang met Nepal bij Kyrong. Onderweg zijn er volop mogelijkheden voor het maken van foto’s voordat jullie Tibet weer verlaten. Overnachting in Kyrong. (B)
 22. Tibet dag 10. Een lange rit van 153 kilometer van de grensovergang terug naar Kathmandu. Overnachting in Potala Guesthouse, Kathmandu. Aanbevolen: een tussenstop met overnachting in Nuwakot en vervolgens het 2e deel van de rit naar Kathmandu. (B)
 23. Nog even genieten voor vertrek naar huis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je de prachtige, eeuwenoude straatjes van deze prachtige koningsstad in je eigen tempo verder verkennen. Geniet van de unieke sfeer, de kleine winkeltjes en 'local vegetable markets’. Op de vele dakterrassen ('on top of the world') is het vaak een oase van rust en heb je een fantastisch uitzicht op de unieke tempels! Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht (inchecken vanaf 3 uur voor je internationale vlucht) word je opgehaald van het hotel en in ca. 30 minuten naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis of vervolg je de reis met een of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’ of neem vrijblijvend contact op met Holi en Thomas via het contactformulier (klik hier) om je wensen te bespreken. (B)
 24. Weer thuis! Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een avontuurlijke reis om nooit meer te vergeten!

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

 

Optie B: Mount Kailash in Tibet via de Nepal-grensovergang bij Hilsa

Reisduur: 24 dagen (22 dagen/21 nachten in Nepal/Tibet), verlenging mogelijk

Voor mensen die van extra uitdaging houden en geïnteresseerd zijn in een meer pittige trektocht, is er een alternatieve route mogelijk via het zeer afgelegen Simikot. Jullie passeren dan de grens van Nepal naar Tibet via Hilsa in het uiterste Noordwesten van Nepal. Vervolgens maken jullie de kora in Tibet rond de heilige Mount Kailash (Parikrama) met o.a. een overnachting aan het heilige Manasarovar meer op 4.560 meter hoogte!

Het programma is als volgt:

 1. Vertrek. Vlucht met Qatar Airways (aanbevolen!), Turkish Airlines, Etihad Airways, Emirates, KLM of een andere luchtvaartmaatschappij naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Keuze om te vertrekken vanaf Schiphol Amsterdam, Brussel International, Düsseldorf Airport of een andere luchthaven. Schiphol is vaak de beste optie door de vele goede aansluitingen!
 2. Welkom! Aankomst op de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport (1.325 meter hoogte). Je wordt door onze mensen altijd persoonlijk opgehaald van Kathmandu Airport, ongeacht het tijdstip van aankomst. Na het welkom word je door onze mensen met een privé taxi met eigen chauffeur naar een prima hotel gebracht dat zich in het rustige deel van het gezellige Thamel bevindt. Afhankelijk van de aankomsttijd is er daarna gelegenheid om door de straatjes rondom Mandala Street en Old Kathmandu te wandelen en te genieten van het kleurige straatleven, de honderden prachtige winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Er kunnen hier meteen wat praktische zaken worden geregeld, zoals het veilig wisselen van euro's naar rupees en/of een geldopname. Bij de pinautomaat van Standard Chartered en Nabil Bank kan eenvoudig geld worden opgenomen (NPR 25.000 per keer, maximaal NPR 100.000 per 24 uur). Overnachting deluxe kamer in Potala Guesthouse Thamel, Kathmandu.
 3. Swayambhunath en Old Kathmandu. Vandaag staat mede in het teken van voorbereidingen op je trektocht en is er gelegenheid om de laatste reisbenodigdheden te kopen. Alles is verkrijgbaar in Thamel, maar we gaan er wel vanuit dat je goed ingelopen wandelschoenen hebt meegenomen naar Nepal voor je trektocht! Na een prima ontbijt met o.a vers fruit wandel je met onze gecertificeerde gids (voertaal: Engels) om ca. 9 uur de heuvel op naar het beroemde Swayambhunath, de ‘apen tempel’, die op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Dit is de perfecte start van iedere Nepal reis omdat je zo al wandelend de tijd hebt om te acclimatiseren en ‘te landen’. Nadat je de 365 traptreden omhoog bent gelopen, heb je een prachtig uitzicht over Kathmandu en zie je de adelaars boven de beroemde goudkleurige ‘stupa’ vliegen. Vanaf Swayambhunath wandel je in een rustig tempo met de gids naar de andere kant van de heilige Bishnumati rivier om in ‘Old Kathmandu’ de sfeer van het oude koninkrijk te ervaren bij de Ason Tole Bazaar, de beroemde Annapurna Tempel en het zeer indrukwekkende Durbar Square. Je kunt je ook laten brengen door een riksja! Eventueel is er na het programma nog wat tijd om jezelf in Thamel te trakteren op een ayurvedische massage of een ‘Tibetan Singing Bowl Session’. Vraag onze gids om de route naar Green Organic Café en OR2K voor een goede en betaalbare maaltijd! Eten in de romantische 'Garden of Dreams' is ook een mogelijkheid. Tweede overnachting in het hotel, een oase van rust in het hectische Kathmandu. (B)
 4. Vlucht naar Nepalgunj. Transfer naar luchthaven van Kathmandu voor binnenlandse vlucht naar Nepalgunj (150 meter). Overnachting in Nepalgunj. (B)
 5. Vlucht naar Simikot. Na het ontbijt worden jullie naar de luchthaven van Nepalgunj gebracht voor de vlucht naar Simikot dat op 2.818 meter hoogte ligt. Overnachting in Simikot. (B)
 6. Trekking dag 1. Jullie lopen vandaag in ca. 6 uur van Simikot naar Kermi op 2.860 meter. Overnachting in Kermi. (B,L,D)
 7. Trekking dag 2. Een pittige wandeling naar Shunjungma, dat op 3.620 meter hoogte ligt. Overnachting in Shunjungma. (B,L,D)
 8. Trekking dag 3. Acclimatisatiedag in Sjunjungma. Volop tijd om uit te rusten of een korte dagwandeling te maken.Overnachting in Shunjungma. (B,L,D)
 9. Trekking dag 4. jullie zijn ongeveer 8 uur ‘on trek’ om naar Talung (4.380 meter), via de Nyala pas op 5.001 meter, te bereiken. Overnachting in Talung. (B,L,D)
 10. Trekking dag 5. In 6 tot 7 uur naar Jang (3.990 meter). Overnachting in Jang. (B,L,D)
 11. Trekking dag 6. Tocht van ca. 3 uur naar Halji op 3.741 meter.Overnachting in Halji. (B,L,D)
 12. Trekking dag 7. In ca. 5 tot 6 uur naar het dorpje Til op 4.000 meter. Overnachting in Til. (B,L,D)
 13. Trekking dag 8. Naar Manepeme (3.950 meter) in ca. 5 tot 6 uur. Overnachting in Manepeme. (B,L,D)
 14. Tibet dag 1. Na de grensovergang naar Tibet volgt een rit naar Taklakot, dat op 3.772 meter hoogte ligt. (B,L,D)
 15. Tibet dag 2. Rit naar het heilige Manasarovar Lake dat op een hoogte ligt van maar liefst 4.558 meter. De legende zegt dat het meer door Brahma, de Hindoeïstische god voor de schepping, geschapen is als weerspiegeling van de diepte van zijn ziel. Overnachting in guesthouse of camp bij het meer. (B)
 16. Tibet dag 3. Van Manasarovar naar Darchen (4.500 meter). In de ochtend hebben jullie de mogelijkheid om de puja te doen en een heilig bad te nemen in het meer. Aansluitend bezoeken jullie de Chiu Gompa voordat jullie een korte rit van ongeveer een uur maken naar Darchen, het basiskamp van de Mount Kailash. Overnachting in guesthouse of camp in Darchen. (B)
 17. Tibet dag 4. Kora Trekking dag 1. Start van de 3-daagse trek rond de Mount Kailash. Jullie rijden daarvoor eerst naar Yama Dwar (the door to Heaven) waar de heilige rondgang (kora) gestart wordt. Vandaag lopen jullie 10 kilometer naar Dira Phuk (4.900m). Overnachting in guesthouse of camp in Dira Phuk. (B)
 18. Tibet dag 5. Kora Trekking dag 2. Al vroeg in de ochtend lopen jullie omhoog richting de Drolma pas (5.600 meter). Aangezien het hier ‘s middags flink kan waaien, is het doel om de pas voor die tijd over te hebben gestoken. Het is een lange wandeldag waarbij jullie ongeveer 8 uur ‘on trek’ zijn voordat Zutul Phuk (4.800 meter) wordt bereikt. Overnachting in guesthouse of camp in Zutul Phuk. (B)
 19. Tibet dag 6. Kora Trekking dag 3. Einde van de trekking. Over een vlak terrein lopen jullie naar Darchen. Daarna volgt een rit van 60 kilometer naar Pinchung (4.330 meter). Overnachting in guesthouse of camp in Pinchung. (B)
 20. Tibet dag 7. Een prachtige rit van 480 kilometer terug naar Saga (4.400 meter). Overnachting in guesthouse of camp in Saga. (B)
 21. Tibet dag 8. Vandaag rijden jullie door het typische Tibetaanse landschap naar de grensovergang met Nepal in Kyrong. Onderweg zijn er genoeg mogelijkheden om nog foto’s te maken voordat jullie morgen Tibet weer verlaten. Overnachting in hotel/guesthouse Kyrong. (B)
 22. Tibet dag 9. Een lange rit van 153 kilometer van Kyrong naar Kathmandu. Transfer naar het hotel. Overnachting in Kathmandu. (B)
 23. Nog even genieten voor vertrek naar huis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je de prachtige, eeuwenoude straatjes van deze prachtige koningsstad in je eigen tempo verder verkennen. Geniet van de unieke sfeer, de kleine winkeltjes en 'local vegetable markets’. Op de vele dakterrassen ('on top of the world') is het vaak een oase van rust en heb je een fantastisch uitzicht op de unieke tempels! Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht (inchecken vanaf 3 uur voor je internationale vlucht) word je opgehaald van het hotel en in ca. 30 minuten naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis of vervolg je de reis met een of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’ of neem vrijblijvend contact op met Holi en Thomas via het contactformulier (klik hier) om je wensen te bespreken. (B)
 24. Weer thuis! Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een avontuurlijke reis om nooit meer te vergeten!

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Privéreis mogelijk

ja

Reisduur

24 dagen

Comfort

basic trekking lodges

Niveau

goede conditie, pittige trekking

3 extra nachten Nepal, Vallei Wandeling & Kloosterverblijf (+ € 473)

Beleef het ritme van de monniken tijdens een uniek verblijf van 2 nachten in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster op een legendarische plek in Nepal. Maak de mysterieuze rituelen en het 'chanten van de mantra' mee in de grote tempel en geniet - onder begeleiding van onze gecertificeerde gids - van de prachtige natuur en authentieke dorpjes in de nabijheid van het klooster. Aan het einde van de verlenging bezoek je een schitterende ‘koninklijke bestemming’. 

Het reisprogramma is als volgt:

 1. Naar Tibetaans klooster. Onze tip is om alleen het meest noodzakelijke mee te nemen naar het klooster. Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel bij de receptie en leg meteen apart wat je de volgende dag afgeeft bij onze chauffeur om door hem/haar mee te laten nemen naar je hotel op de 'koninklijke bestemming'. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor een rit van ca. 1 uur met de gids naar een prachtig, authentiek Newari-dorpje om de eeuwenoude bazaar te bezoeken. Vanaf Sankhu maken jullie een stevige wandeling omhoog van ca. 3 uur naar een Tibetaans-Boeddhistisch klooster. Het klooster ligt in het hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Uiteraard is er onderweg ruimte om foto's te maken, contact te leggen met locals en/of te pauzeren onder 1 van de vele 'people trees' die je op de route zult tegenkomen. In overleg (graag doorgeven voor vertrek naar Nepal) kan er ook voor worden gekozen om helemaal naar het klooster te worden gebracht door een privé chauffeur, zonder extra kosten. Het klooster is opgericht door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Het verblijf op deze bijzondere plek is een unieke kans om het leven van de Tibetaans-Boeddhistische monniken van heel dichtbij mee te maken. Uiteraard wordt er - indien mogelijk - samen met de monniken gegeten! Het klooster is gebouwd op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter! Er is een speciaal guesthouse voor gasten, maar op verzoek kun je er ook voor kiezen om in de slaapzaal (dormitory) of een guesthouse vlakbij het klooster te overnachten. Overnachting in het gastenverblijf of vlakbij het klooster. (B,L,D)
 2. Kloosterverblijf. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt met de monniken breng je samen met de gids een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn eigen lichaam aan de hongerige tijgerin offerde zodat zij haar welpen kon voeden. Daarna is er gelegenheid om met onze gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en bij helder weer te genieten van de prachtige uitzichten op de Himalaya. Uiteraard bezoek je ook de eeuwenoude kleine stupa die geldt als bedevaartsoord voor boeddhisten van over de hele wereld. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 3. Kloosterverblijf en Koningsstad Bhaktapur. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt met de monniken breng je samen met de gids een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn eigen lichaam aan de hongerige tijgerin offerde zodat zij haar welpen kon voeden. Daarna is er gelegenheid om met de gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en bij helder weer te genieten van de prachtige uitzichten op de Himalaya. Uiteraard bezoek je ook de eeuwenoude kleine stupa die geldt als bedevaartsoord voor boeddhisten van over de hele wereld. Aansluitend maak je een korte rit naar Bhaktapur, een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. Overnachting op deze schitterende bestemming, die je daarna nooit meer zult vergeten! (B)
 4. Terugreis of vervolg programma. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je na het ontbijt nog wat winkelen in de oude straatjes rondom de koninklijke pleinen (Durbar Square), luieren op een dakterras met schitterende uitzicht op de bergen of jezelf trakteren op een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht word je opgehaald van het hotel en naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht of vervolg je de reis met 1 of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen (kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’). (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

De reissom is inclusief 7 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), 2 overnachtingen in het gastenverblijf van het klooster, 1 overnachting in een goed hotel op de 'koninklijke bestemming', activiteiten, excursies, entreegelden bagagevervoer en topbegeleiding door een gecertificeerde privégids.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag. Er is ook een extra comfort en budgetoptie beschikbaar.

Het volgende is inclusief:

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met bezichtiging van het authentiek Newari dorpje Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 2 Overnachtingen guesthouse Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan wijzigen).
 • Mogelijkheid om met onze gecertificeerde gids prachtige wandelingen te maken door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling en taxi-transfer met privégids naar een ‘koninklijke bestemming’ in de koningsvallei.
 • 1 Overnachting op een unieke ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor de terugvlucht.

5 extra nachten Nepal, Great Valley Walk & Klooster (+ € 647)

Beleef het ritme van de monniken tijdens een uniek verblijf van 2 nachten in een Tibetaans-Boeddhistisch klooster en wandel met onze gecertificeerde gids door de prachtige koningsvallei (Kathmandu Vallei). Verblijf daarna 2 nachten in een prachtig boerendorpje en geniet van de Nepalese gastvrijheid in 'optima forma'. Deze verlenging wordt afgesloten op een schitterende ‘koninklijke bestemming’.

Het programma tijdens deze verlenging is als volgt:

 1. Naar Tibetaans klooster. Onze tip is om alleen het meest noodzakelijke mee te nemen naar het klooster. Vraag de avond voor vertrek een bagagelabel bij de receptie en leg meteen apart wat je de volgende dag afgeeft bij onze chauffeur om door hem/haar mee te laten nemen naar je hotel op de 'koninklijke bestemming'. Na het ontbijt is het dan zover; al vroeg in de morgen staat het vervoer klaar voor een rit van ca. 1 uur met de gids naar een prachtig, authentiek Newari-dorpje om de eeuwenoude bazaar te bezoeken. Vanaf Sankhu maken jullie een stevige wandeling omhoog van ca. 3 uur naar een Tibetaans-Boeddhistisch klooster. Het klooster ligt in het hart van de koningsvallei en is een legendarische plek uit de indrukwekkende levensgeschiedenis van Boeddha. Uiteraard is er onderweg ruimte om foto's te maken, contact te leggen met locals en/of te pauzeren onder 1 van de vele 'people trees' die je op de route zult tegenkomen. In overleg (graag doorgeven voor vertrek naar Nepal) kan er ook voor worden gekozen om helemaal naar het klooster te worden gebracht door een privé chauffeur, zonder extra kosten. Het klooster is opgericht door de 9e Khenchen Thrangu Rinpoche na zijn vlucht in 1959 uit Tibet. Het verblijf op deze bijzondere plek is een unieke kans om het leven van de Tibetaans-Boeddhistische monniken van heel dichtbij mee te maken. Uiteraard wordt er - indien mogelijk - samen met de monniken gegeten! Het klooster is gebouwd op de punt van een berg en biedt een panoramisch uitzicht vanaf een hoogte van 1.750 meter! Er is een speciaal guesthouse voor gasten, maar op verzoek kun je er ook voor kiezen om in de slaapzaal (dormitory) of een guesthouse vlakbij het klooster te overnachten. Overnachting in het gastenverblijf of vlakbij het klooster. (B,L,D)
 2. Kloosterverblijf. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken en hun serene getrommel in de grote tempel tijdens het ochtendgloren (vaak vinden deze rituelen nog eens plaats in de middag). Na het eenvoudige ontbijt met de monniken breng je samen met de gids een bezoek aan de heilige plek waar Boeddha (voor zijn reïncarnatie als de Boeddha die de verlichte staat zou bereiken) zijn eigen lichaam aan de hongerige tijgerin offerde zodat zij haar welpen kon voeden. Daarna is er gelegenheid om met onze gids een mooie wandeling te maken in de idyllische omgeving en bij helder weer te genieten van de prachtige uitzichten op de Himalaya. Uiteraard bezoek je ook de eeuwenoude kleine stupa die geldt als bedevaartsoord voor boeddhisten van over de hele wereld. Tweede overnachting in het gastenverblijf van het klooster. (B,L,D)
 3. Wandeling naar Balthali. Maak het 'chanten van de mantra' mee van de monniken in de grote tempel tijdens het ochtendgloren. Na het eenvoudige ontbijt met de monniken trek je samen met jouw privégids in ca. 3 uur naar het prachtige boerendorpje Balthali. We bieden je na aankomst de mogelijkheid om, zonder extra kosten, tijdens een kookworkshop te leren hoe je een echte Nepalese Dal Bhat kunt bereiden (graag uiterlijk 2 weken voor vertrek doorgeven als je hier belangstelling voor hebt). Overnachting in guesthouse (homestay) Balthali. (B,L,D)
 4. Balthali & de Vallei. Start de dag met een bezoek aan Upper Balthali, een traditionele nederzetting van de Humagain gemeenschap waarmee je persoonlijk kennis kunt maken. Daarna loop je met de gids naar de top van de heuvel om een typisch Tamang-dorpje te leren kennen. De inwoners van Dadagaun houden hun Boeddhistische achtergrond en cultuur in ere en spreken hun eigen taal. Na een afsluitend bezoek aan het dorpje Khyaku keren jullie weer terug naar Balthali waar een heerlijk kopje Nepalese thee klaarstaat. Tweede overnachting in guesthouse/homestay Balthali. (B,L,D)
 5. Naar Koningsstad Bhaktapur. Na het ontbijt wandel je met elkaar via een prachtige route terug naar Panauti om vervolgens een korte rit te maken naar Bhaktapur, een ‘koninklijke bestemming’ in de Kathmandu Vallei. Na aankomst met de gids in Bhaktapur heb je alle tijd om deze wereldberoemde koningsstad te bezichtigen die in 2015 zwaar getroffen werd door de aardbeving. Het paleis met de 55 ramen waar de vrouwen van de koning verbleven en de Nyatapola Tempel, die 5 verdiepingen telt, zijn misschien wel het meest bijzonder! Geniet van het kleurige straatleven en de unieke sfeer, die je van ‘top tot teen’ kunt ervaren in de eeuwenoude straatjes en verwonder je over de huizen en tempels die veelal voorzien zijn van prachtig houtsnijwerk. Overnachting op deze schitterende bestemming, die je daarna nooit meer zult vergeten! (B)
 6. Terugreis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kunnen jullie na het ontbijt nog wat winkelen in de oude straatjes rondom de koninklijke pleinen (Durbar Square), luieren op een dakterras met schitterende uitzicht op de bergen of jezelf trakteren op een ayurvedische massage. Maar natuurlijk doen jullie vooral waar jullie zelf nog zin in hebben tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht worden jullie naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis. (B)

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

De reissom is inclusief 13 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfer), 5 overnachtingen, activiteiten, excursies, bagagevervoer, entreegelden en topbegeleiding door een gecertificeerde privégids.

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde kamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag. Er is ook een extra comfort en budgetoptie beschikbaar.

Het volgende is inclusief:

 • Transfer naar vertrekpunt wandeling met bezichtiging van het Newari dorpje Panauti.
 • Lichte wandeling van ca. 4 uur met gelicenseerde gids/sherpa (voertaal: Engels) naar klooster.
 • 2 Overnachtingen in Tibetaans klooster, inclusief alle vegetarische maaltijden.
 • Deelname ochtend- en middagrituelen in klooster (Let op: schema kan soms wijzigen).
 • Mogelijkheid om wandelingen te maken met onze gids door de vallei tijdens kloosterverblijf.
 • Wandeling met privégids/sherpa naar een nieuwe bestemming in de koningsvallei.
 • 2 Overnachting in Balthali, een boerendorpje in de Kathmandu Vallei, inclusief ontbijt.
 • Wandeling met privégids/sherpa en transfer naar een ‘koninklijke bestemming’.
 • 1 Overnachting op de ‘koninklijke bestemming’, inclusief ontbijt.
 • 1 Hotelovernachting in Kathmandu (wijk: Swayambhu), inclusief uitgebreid ontbijt.
 • Tijdens deze bouwsteen zijn er in totaal 14 maaltijden inclusief.
 • Transfer naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport, voor de terugvlucht naar huis.

5 extra nachten Nepal, Pokhara & Shangri-La (+ € 741)

Na twee comfortabele overnachtingen aan het Fewa meer in Pokhara bezoek je een idyllische 'onbekende bestemming'. De 'onbekende bestemming' wordt jaarlijks gewisseld en onthullen we pas bij aankomst ter plaatse.

Je maakt een prachtige jungle walk met een lokale gids door de rijstvelden en maken kennis met een 'local community'. Geniet van de unieke biodiversiteit aan de voet van de Himalaya en verblijf in een comfortabele, ecolodge (guesthouse/homestay).

 1. Naar Pokhara. Indrukwekkende rit van ca. 6 uur door de bergen langs de heilige Trisuli rivier naar Pokhara, dat aan de voet ligt van de Himalaya (binnenlandse vlucht van 30 minuten mogelijk met toeslag). De tweede stad van Nepal is beroemd door de prachtige ligging aan het Fewa meer en het fantastische uitzicht bij heldere luchten op de 'snow capped mountains'. Na aankomst kun je de gezellige straatjes verkennen in de wijk ‘lakeside’ of een korte wandeling langs het meer maken. ‘s Avonds zal het weinig moeite kosten om een leuk restaurantje te vinden; er is namelijk volop keuze! Overnachting in een rustig, centraal gelegen hotel in 'Lakeside' (zwembad mogelijk met een toeslag). Deze wijk ligt direct aan het idyllische Fewa meer. (B)
 2. Pokhara en de Vallei. Wandel door de gezellige straatjes in de wijk 'lakeside' of maak op eigen gelegenheid een idyllisch boottochtje naar de Tal Barahi Temple, die middenin het meer ligt. Een stevige wandeling omhoog naar de 'World Peace Stupa' aan de andere kant van het meer is ook mogelijk. Ook een bezoek aan het Tibetaanse vluchtelingenkamp ‘Tashi Palkhel’, Sarangkot en/of de ‘vegetable market’ is leuk om zelf te ondernemen of onder begeleiding van onze topgids (met een toeslag). Lekker uitrusten met een drankje aan het Fewa meer, simpelweg genieten van het bijzondere Pokhara en/of een heerlijke ayurvedische massage kunnen we ook aanbevelen! Tweede overnachting in Pokhara. (B)
 3. Shangri-La. Rit van ca. 6 uur langs de heilige Trisuli rivier en de terrasvormige rijstvelden naar 'Shangri-La', een unieke 'onbekende surprise bestemming' aan de voet van de Himalaya. Na aankomst maak je met de gids een prachtige wandeling door het authentiek gebleven dorpje met een eigen etnische gemeenschap. Het uitzicht op de rijstvelden vanaf het viewpoint is schitterend; je kijkt zo de natuur in en geniet van adembenemend mooie flora en fauna! De lodge waar je overnacht, is een perfect voorbeeld van hoe je met beperkte middelen kunt zorgen voor een paradijselijk verblijf met goede voorzieningen. Het uitzicht vanaf het hoogste punt op deze bestemming zul je misschien nooit meer krijgen! Overnachting op de onbekende ‘surprise’ bestemming. (B)
 4. Local Community Day. Prachtige ‘hike’ met lokale gids om volop te genieten van de unieke biodiversiteit, de epische uitzichten op de Himalaya en de authentieke local communities in dit gebied. Je wandelt met de gids over eeuwenoude paadjes door de velden terug naar de lodge. Verder kun je een bezoek brengen aan de plaatselijke school, de locale tempel en een kleinschalig project. Tweede overnachting op de onbekende ‘surprise’ bestemming. (B)
 5. Naar Kathmandu. Na het ontbijt op deze fantastische locatie volgt een rit van 6 uur naar Kathmandu. De weg slingert langs de heilige Trisuli rivier en onderweg is er ruimschoots de tijd om te lunchen op een mooie plek bij de rivier. Na aankomst kun je Old Kathmandu verder verkennen of een bezoek brengen aan de prachtige 'Garden of Dreams'. Overnachting in Kathmandu. (B)
 6. Nog even genieten voor vertrek naar huis. Afhankelijk van de vertrektijd van de terugvlucht kun je de prachtige, eeuwenoude straatjes van deze prachtige koningsstad in je eigen tempo verder verkennen. Geniet van de unieke sfeer, de kleine winkeltjes en 'local vegetable markets’. Op de vele dakterrassen ('on top of the world') is het vaak een oase van rust en heb je een fantastisch uitzicht op de unieke tempels! Maar natuurlijk doe je vooral waar je zelf nog zin in hebt tijdens de laatste dag in het kleurrijke Nepal. Ca. 3,5 uur voor de terugvlucht (inchecken vanaf 3 uur voor je internationale vlucht) word je opgehaald van het hotel en in ca. 30 minuten naar de internationale luchthaven van Kathmandu gebracht voor de reis naar huis of vervolg je de reis met een of meerdere ‘verlengingen’ van Top of the World Reizen. Kijk naar de mogelijkheden op onze website bij de betreffende reis onder ‘verleng de reis’ of neem vrijblijvend contact op met Holi en Thomas via het contactformulier (klik hier) om je wensen te bespreken. (B)
 7. Weer thuis! Aankomst op de luchthaven en weer thuis na een avontuurlijke reis om nooit meer te vergeten!

B = Ontbijt (Breakfast), L = Lunch, D = Avondmaaltijd (Dinner) inbegrepen

Genoemde prijs is vanaf 2 personen op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. De reis kan ook worden geboekt als privéreis vanaf 1 persoon, met topbegeleiding van A tot Z en inclusief een eigen kamer. Neem contact met ons op over de extra kosten per dag en vraag naar de extra comfort en budgetoptie.

De prijs voor deze bouwsteen is inclusief 10 maaltijden, al het binnenlandse vervoer (inclusief luchthaventransfers), begeleiding, accommodaties, activiteiten en excursies. Tijdens het verblijf op de 'onbekende bestemming' zijn alle vers bereide maaltijden inbegrepen.


Bovenstaande bouwstenen kun je toevoegen als je een reis wilt boeken.

Deze Nepal & Tibet reis start en eindigt in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal en kent de volgende hoogtepunten en bijzonderheden.

In Tibet:

 • De heilige rondgang van 3 dagen rond de Mount Kailash.
 • Hoogste punt tijdens de reis voor de overnachting is 4.560 meter.
 • Naar Tibet via de grensovergang bij Kyrong.

In Nepal:

 • Prachtige trektocht voorafgaande aan de Mount Kailash om volop te genieten en perfect te acclimatiseren (2 opties).
 • Bezoek aan unieke heiligdommen zoals Swayambhunath.
Inclusief

De genoemde kosten zijn indicatief voor een reis via Kyrong met een gezelschap van 4 reizigers. De reis kan uiteraard ook worden geboekt als privéreis voor minder of meer reizigers (vraag een offerte aan).

Om een voorbeeld te geven: De toeslag bij een gezelschap van 2 reizigers bedraagt per persoon € 879,- (€ 42,- extra per nacht in Nepal/Tibet). De korting bij 6 reizigers bedraagt per persoon € 226,- (€ 10,50 korting per nacht in Nepal/Tibet). Vraag ons naar de budget- of comfort opties!

De reissom is inclusief 36 maaltijden, al het vervoer in Nepal/Tibet over de weg (inclusief luchthaventransfers), accommodaties, activiteiten, excursies, entreegelden, vergunningen en permits. Tijdens de trektocht zijn naast het bagagevervoer (porters/sherpa’s) alle vers bereide maaltijden inbegrepen. Tijdens het programma zijn er naast persoonlijke uitgaven, zoals een aantal maaltijden, drankjes, fooien, e.d. geen extra kosten.

Tijdens de trektocht word je begeleid door een gids en een porter/sherpa. De 'dragers' kunnen maximaal 10 tot 12 kg bagage per persoon dragen, maar zijn er niet alleen voor het ‘bagagevervoer’. Zij zijn een belangrijk onderdeel van het team en zorgen er mede voor dat de juiste route wordt bewandeld en ondersteunen waar nodig.

Hiermee een overzicht van alles wat inclusief is:

 • Magnifiek reisprogramma, inclusief bezoek aan beroemde heiligdommen in Kathmandu zoals Swayambhunath.
 • De hotels in Nepal, buiten de trekking, zijn goed en inclusief ontbijt.
 • Eenvoudige guesthouses tijdens de trekking in Nepal (gedeelde kamers),
  inclusief alle eenvoudige, smakelijke maaltijden tijdens de trekking: ontbijt, warme lunch, diner.
 • Zeer basic guesthouses tijdens het reisprogramma in Tibet (gedeelde kamers), inclusief ontbijt.
 • Begeleiding op topniveau door professionele, gelicenseerde gidsen (voertaal: Engels).
 • Sherpa/porter om tijdens de trektocht in Nepal de bagage te dragen (max. 10 kg p.p.).
 • Yak en Yakman om tijdens de Kora in Tibet de bagage te vervoeren/dragen (max. 12 kg p.p.).
 • Alle transfers, entreegelden en permits in Nepal en Tibet.
 • Luchthaventransfers (aankomst/vertrek).
 • Vergunningen om de Mount Kailash en het heilige Manasarovar meer in Tibet te betreden.
 • Deelname in Nepal aan het Trekkers’ Information System (TIMS).
 • Alle lokale belastingen en overige heffingen.
 • De kosten voor het team dat verantwoordelijk is voor de begeleiding zijn ook inclusief: vervoer, verblijfskosten, maaltijden en verzekering voor de gids, sherpa en porters tijdens de trektocht, andere activiteiten en excursies.
Exclusief
 • Heen- en terugvlucht Kathmandu (Nepal).
 • In juni, juli, augustus, september en oktober geldt er vanwege hogere kosten in Tibet een toeslag p.p. van € 477,-.
 • Visumkosten Nepal p.p. vanaf USD 50 aan de grens voor een verblijf in Nepal van maximaal 30 dagen.
 • Visumkosten Tibet € 125,- (elke volgende persoon € 85,- p.p.), inclusief handling.
 • Handling-, service- en administratiekosten per boeking: € 17,50.
 • Bijdrage reisgarantie met STO Garant, per boeking/factuur: € 15,-.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds, per boeking: € 2,50.
 • Goed om te weten: Het Tibet visum wordt door onze mensen geregeld in Kathmandu en de betaling loopt daarom via Top of the World Reizen.
 • Verzekeringen en persoonlijke uitgaven, zoals voor drankjes, fooien en souvenirs.
 • In de kloosters in Tibet kan er een kleine bijdrage worden gevraagd om foto's te maken.

 

Vliegtickets
Vertrek mogelijk vanaf o.a. Amsterdam, Brussel en Düsseldorf. Er kan een keuze worden gemaakt uit gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Qatar Airways, Etihad Airways, Turkish Airlines, Emirates en KLM.

We geven graag advies bij het boeken van de vluchten. Vervolgens boek je de vliegtickets zelf of laat je ons de vluchten boeken. Onze mensen komen je persoonlijk ophalen na aankomst, ongeacht het tijdstip. Hetzelfde geldt voor het vertrek!

Het zelf boeken van de vliegtickets - met uitzondering van vluchten tijdens het reisprogramma - is prijstechnisch vaak het meest gunstig, geeft flexibiliteit bij stoel- en maaltijdkeuzes, eventuele last minute upgrades vanuit de luchtvaartmaatschappij bij het online inchecken en dergelijke. We kunnen het daarom aanbevelen!

Start hier je reis

1

'Mijn lang gekoesterde wens werd werkelijkheid tijdens de puja aan het heilige Manasarovar meer. Met deze reis maak je een nieuwe start vanuit jouw individuele essentie.' Holi en Thomas

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of bel +31 (0) 6 4375 1211