Main content

‘Upper Mustang Nepal was een voltreffer’

– Upper Mustang trek: reisverslag –
We leerden Heidi en Jo kennen op een vakantiebeurs en informeerden hen over onze reizen naar ‘het dak van de wereld’. Twee jaar later was het dan zover en maakten ze de reis in Nepal deze zomer naar Upper Mustang. Hier volgt hun verslag!  

Dag Thomas & Holi,

Wij hebben genoten van onze reis naar Nepal!

We zijn nu een week terug, maar hebben elke dag al met veel plezier, maar ook met weemoed terug gedacht aan deze reis. Het was een fantastische eerste Azië-ervaring voor ons.

Eerst en vooral bedankt voor de organisatie! Niet alleen de voorbereiding verliep vlot, ook jullie plaatselijke reisbureaus hebben alles vlekkeloos laten verlopen. Alles was altijd geregeld en aangepast aan onze wensen.

Het was een zeer veelzijdig reis vol hoogtepunten:

Kathmandu was meteen een eyeopener! Het lawaai, de vele mensen, brommers, auto’s, nauwe straatjes, armoede, vervuiling.

De Upper Mustang trek was een voltreffer. Het was zwaar maar de mooie landschappen, authentieke dorpjes, de ontmoetingen met locals en de vele tempels hebben gezorgd voor een bijzondere ervaring.

 

 

Door het laagseizoen waren er bijna geen andere toeristen in het Upper Mustang gebied, dat maakte het extra rustig onderweg en in de guesthouses. We hebben genoten van de rust en stilte.

We hebben daarnaast het grote voorrecht gehad om een belangrijke lama te mogen ontmoeten tijdens de trekking. Op dag 4 (Geling-Tsarang) waren we tijdens de lunch in Ghami. Daar kwam toen net de lama aan en dat was een héél bijzondere belevenis om dat te mogen meemaken. Alle straten versiert, iedereen in traditionele kledij, muziek, een parade door het dorp, een ceremonie in de tempel.

Dat was een zeer leuk extraatje dat we daar mochten meemaken. In heel de regio was iedereen wel bezig met dit bezoek, alle gompa’s werden herschilderd, straten werden aangepakt, welkomsbogen in elk dorp, … prachtig!

Lo-Manthang was zeker een hoogtepunt tijdens de trek. Een prachtig dorpje met mooie bezienswaardigheden en een mooi boeddhistisch klooster waar het aangenaam vertoeven was. In de tempel van de klooster hebben we een eerste ceremonie bijgewoond: indrukwekkend.

Het kloosterleven van dichtbij meemaken heeft ons heel erg aangesproken en gedurende de hele reis niet meer losgelaten.

De trek was ook een les in nederigheid. De mensen hebben er zo weinig maar zijn altijd vriendelijk en je wordt geholpen met een brede glimlach. Daar kunnen wij Europeanen nog veel van leren.

Het verblijf in het klooster in de Kathmandu Vallei was ook een hoogtepunt tijdens de reis. De ligging van het klooster, de omgeving, de sfeer die er hangt, dat maakte het verblijf zeer speciaal.

Bhaktapur en Patan zijn zeer mooie steden! De heerlijke logies hebben deze ervaring alleen maar versterkt.

We kunnen een reis naar Nepal alleen maar aanraden!

Groetjes,
Jo & Heidi

– Upper Mustang trek: reisverslag –